Belépés
zgfumag.blog.xfree.hu
Ha azért nézel , mert ez a munkád, jó munkát kívánok! GYÁVA NÉPNEK NINCS HAZÁJA! Minden nemzetnek olyan kormánya van aminöt érdemel. Ha valami... Zámbori Gusztáv
1957.12.05
Online
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
Pintér Sándor nyilvános titkai
  2013-10-09 07:42:47, szerda
 
   
  Pintér Sándor nyilvános titkai

Belföld | 2011/05/06
Pintér Sándor nyilvános titkai

Pintér Sándor neve és a titok szó együttes említése a közvélemény számára ismerősnek tűnhet. Az interneten fellelhető archív sajtóhírekre támaszkodva utánajártunk, mely más titkos vagy titokzatos ügyekben bukkant fel korábban a jelenlegi belügyminiszter neve.

Rövid internetes keresés után várakozásainkon felüli számú titkos vagy titokzatos esettel találkozhatunk, melyekkel korábban kapcsolatba hozták Pintér Sándort. Az is kiderül, eddig szinte egyetlen ilyen ügyben sem bizonyosodott be, hogy Pintér Sándor vétett volna a törvények ellen. Sokszor durva, mocskolódó hangvételű írásokból is sokat találni Pintér Sándorral kapcsolatban internet-szerte, melyekben maffiakapcsolatokkal vádolják, vagy egyenesen a magyar maffia fejének próbálják beállítani, ezek az írások legtöbbször egy szélsőjobboldali párthoz köthető oldalakon jelennek meg. De kormánykörökből is kritizálják: Semjén Zsolt miniszterelnök-helyettes Francis Drake-hez, a híres kalózkapitányhoz hasonlította Pintér Sándort.

“Amikor a spanyol Armada Erzsébet királynő idején Anglia ellen hajózott, az anekdota és millió irodalmi alkotás a következőképpen mondja el a történetet. Amikor a lordkancellár azt mondta a királynőnek: felség, a koronatanács összeült, Anglia történetének legválságosabb pillanataiban a spanyol Armada partjaink felé tart, döntenünk kell, kinek a kezébe teszi le felséged Anglia sorsát, ki vezényli a flottát. Hosszú hallgatás után a királynő azt mondta: Drake. Erre megdöbbenve azt mondta a lordkancellár: de felség, Francis Drake, a kalóz? Erre azt mondta a királynő: nem, Sir Francis Drake, őfelsége admirálisa" - mondta Semjén Zsolt leendő kormányfőhelyettes, a KDNP elnöke a Hír TV Péntek8 című műsorában.

“Az áldatlan emlékű Kuncze belügyminisztersége idején naponta voltak robbantások, emberek haltak meg, utcán robbantak az autó. Ha jól emlékszem, még Orbán Viktor miniszterelnöki beiktatása napján is volt robbantás. Pintér Sándor lett a belügyminiszter, másnap megszűntek a robbantások. Hogy hogy csinálta, az az ő dolga" - mondta Pintér 1998-2002 közti miniszterségéről."

LINK - Francis Drake-hez hasonlította Pintért a miniszterelnök-helyettes

Egy kemény kezű rendőri vezető sok ellenséget szerezhet pályája során, akik megpróbálhatják lejáratni. Ha léteznek e rosszakarók, hát kitartóak, hiszen éveken, évtizedeken keresztül kitartóan és összehangoltan támadták, újabb és újabb hamis tanúkat sorakoztattak fel, újabb és újabb meseszerű történetekbe próbálták belekeverni Pintért - ezidáig sikertelenül.

Életrajzi adataiból kiderül, egész pályája, karrierje afféle egymillióból 1-gyel megtörténő sikersztori, hiszen Pintér Sándor altábornagy szakmai pályafutását a rendőrség gépkocsivezetőjeként kezdte, majd egyre több iskolát végzett el (műszaki, rendőrtiszti és jogi felsőfokú képzettséget szerzett), mellyel párhuzamosan egyre magasabb pozíciókba jutott, előbb fővárosi, majd országos szinten. 1991-96-ig már országos rendőrfőkapitány, 1998-2002 között és 2010-től a Fidesz első és második kormányzása alatt belügyminiszter, mely pozíciót a mai napig betölti, mindezt úgy, hogy sosem lépett be a Fideszbe és máig nem Fidesz-tag (pártok közül egyedül az MSZMP-nek volt tagja, még a rendszerváltozás előtt). Pintér gyors emelkedését a ranglétrán javarészt képzettségének köszönhette, abban az időben nem dúskált a rendőri szakma három diplomával rendelkező vezetőkben. Mivel legalulról kezdte és a legmagasabbra ért, elmondható róla, hogy igen ambíciózus személyiség lehet, aki el is éri, amit akar.

LINK - Pintér Sándor pályája

Nos nézzük, pontosan mely esetekben került kapcsolatba a “titok" szóval, mely titokzatos ügyek köthetőek a nevéhez és milyen - alaptalannak bizonyult - gyanúsítgatások irányultak ellene.

———————& ;#8212;——————&#82 12;———————& amp;#8212;——————& #8212;——————-

OTP-CSAPAT ÉS PINTÉR SÁNDOR

Sokak számára tűnhet titokzatosnak Pintér Sándor és az OTP kapcsolata. Pintér területe az OTP-nél a biztonságtechnika volt. Nagy kereskedelmi bankoknál az igazgatótanácsba tulajdonosok, régóta a banknál dolgozó szakértők kerülnek, olyanok, akiknek a cég sokat köszönhet. Némely internetes oldalakon megkérdőjelezik, Pintér Sándor tulajdonképpen mit tett le az asztalra, hogy miniszterségei közötti időszakban látszólag bérelt hely várja az OTP igazgatótanácsában.

1997-ben, miután Kuncze felmondott neki mint országos főkapitánynak- a pontos okok ma sem ismertek, titkosak - sokan az elharapózó robbantások megfékezésére tett rendőri kísérletek kudarcait látták a háttérben, illetve a Zemplényi ügyet (ez utóbbiról később szót ejtünk - a szerk.). Pintér ezután lett az “OTP-csapat" tagja. Az “OTP-csapat", ahogyan Csányi Sándor többször utalt a vezetése alatt álló állami bankban szerepet kapó, a közélet különféle területeiről verbuvált fontos szereplőkre, akiket legtöbbször a mindenkori ellenzék soraiból toborzott. Az ismeretségi tőke közismerten hasznos tud lenni, és lehetséges, hogy csupán erről volt szó, Csányi ez esetben is jó szemmel választotta ki a “nyerő lovat" - mintha előre sejtette volna, hogy Pintér Sándor egy év múlva a miniszteri székből gondolhat majd rá hálás szívvel. Mindenesetre Pintér Sándor csillaga - és időközben vásárolt OTP részvényeinek száma - tovább emelkedett. Nem volt ezzel egyedül, az Orbán-kormány több miniszteréről hírlik: kisebb-nagyobb OTP részvénycsomag van a tulajdonukban. Mindezzel érdekeltté vannak téve a cég sikerében, de mivel állami bankról van szó, nem külföldi kézben lévő pénzintézetről, ez nem annyira furcsa, hisz az állam eképpen önmagát segíti - ha segíti, mert Pintér Sándor és az OTP közötti kapcsolatban jellemzően Pintér Sándor felé tett gesztusokra van csak példa (kétszer visszaveszik az igazgatótanácsba, hatósági bírsággal sújtott hibája ellenére töretlen a bizalom iránta), míg Pintér Sánor esetleges válasz-gesztusainak nincs nyomuk az interneten, ami persze nem zárja ki, hogy ne lehettek volna ilyenek.

LINK - Csányi és az OTP-csapat

1998-as belügyminisztersége előtt távozott OTP-s székéből, majd a Fidesz számára sikertelen választások után (2003-ban) ismét az OTP-nél, ezúttal a felügyelőbizottságban igazgatóságában kapott helyet.
Nem sokkal ezután, 2004-ben az OTP-részvényekre kötött tőzsdei ügyletekkel kapcsolatban két esetben is elmarasztalta Pintér Sándort (és az OTP-t) a Pénzügyi Szervezetek Állami Felügyelete (PSZÁF), a rendkívüli tájékoztatási kötelezettség megsértése miatt, melyet 2003. augusztusban és 2004 februárjában mulasztott el, ezért 400 eFt bírságot szabtak ki rá.

LINK - Bírság Pintér Sándornak és az OTP-nek

2006. április 28-i hatállyal lemondott az OTP Bankban betöltött felügyelőbizottsági tagságáról, és egyúttal a bank igazgatóságának tagja lett.

LINK - Pintér Sándor egyik bársonyszékből a másikba ült át

Pintér Sándor, az OTP Bank Nyrt. igazgatósági tagja 52 000 OTP-törzsrészvényt vásárolt 2898 forintos átlagáron 2008. november 14-én - közölte a hitelintézet a tőzsde honlapján. Mindez tehát összesen 150.696.000 Forintjába került.

LINK - Pintér Sándor alaposan bevásárolt OTP papírokból

Az OTP igazgatótanácsából 2010-es, újbóli belügyminiszteri beiktatása előtt ismét távozott.

LINK - Pintér másodszor is lemondott OTP-s igazgatósági tagságáról

Az OTP Bank 2010. első negyedéves vezetőségi beszámolója szerint 2010. március 31-én Pintér Sándor tulajdonában 101 350 darab OTP-részvény volt, ami 0,04 százaléka az OTP által kibocsátott papíroknak.

LINK - Az OTP 2010 első negyedéves jelentése

Jelenleg szintén titokzatos, nincs információ arról, megtartotta-e részvénycsomagját az OTP-ben.

———————& ;#8212;——————&#82 12;———————& amp;#8212;——————& #8212;——————&#821 2;-

PINTÉR SÁNDOR VAGYONA, CÉGEI, CÉGELADÁSAI

Pintér Sándor vagyona - és annak pontos eredete - körül is sok a titokzatosság. 2010-es vagyonnyilatkozata szerint nagyjából 1,5 millió forint készpénzzel rendelkezik, pénzintézeti számlakövetelése 1,5 millió forint, cégei eladásából származó további követelése 340 millió forint 2010-ben, 2013-ig pedig további 1,5 milliárd forint. A nyilatkozat szerint a belügyminiszter nem tulajdonosa gazdasági társaságnak, köztartozása nincs, az ingatlanok vásárlására felvett kölcsön összege 260 millió forint. Miniszteri fizetése 1,15 millió forint, ezen felül havi 130.840 forint nyugdíjban részesül. OTP részvényei eladásáról nincsenek hírek, habár titkon megválhatott tőle.

A vagyonnyilatkozatból kiderül, hogy Pintér a cégeladásoktól függetlenül is a legvagyonosabb politikusok közé tartozik. Huszonkét ingatlannal rendelkezik, ezek között van több szántó és kert is, valamint több fővárosi garázs és parkolóhely. Különösen az utóbbi néhány évben kezdett bele ingatlanvásárlásokba, az ország egyik legdrágább részeként számon tartott II. kerületben 2003 és 2008 között négy lakóingatlant is vett, utoljára egy 400 négyzetméteres házat és egy 2246 négyzetméteres telket.

Rendelkezik több mint 350 millió forint értékű értékpapírral. A nagy értékű ingóságok között mindössze egy dolgot jelölt meg: egy Wartburgot, amelyet 1995-ben örökölt.

LINK - Pintér Sándor vagyonnyilatkozata 2010

Pintér Sándorral kapcsolatban az Index hírportál egyik írásában megemlíti, hogy már többször felkerülhetett volna a 100 leggazdagabb magyar listájára, azonban saját kérésére nem szerepeltették a listán.

Pintér Sándor 2010 márciusáig egy biztonsági szolgáltatásokkal foglalkozó cég, a Civil Biztonsági Szolgálat vezetője volt. Honlapja szerint a Civil Biztonsági Szolgálat 16 éves múltra tekint vissza, és olyan nagy állami ügyfelekkel büszkélkedhet, mint az OTP, a Mol, a MÁV vagy a Magyar Honvédség. A 2008-as évről szóló, legfrissebb nyilvános üzleti beszámolója szerint a cégnek akkor 4,8 milliárd forintos bevétele volt, és 710 milliós adózott nyereséget produkált.

Pintér Sándor 2010. márciusában eladta cégét, a Civil Biztonsági Szolgálatot, amikor felmerült, hogy a kormány tagja lesz. Egyes források azt sejtetik, hogy a CBSZ-t megvásárló cég körüli gyanús jelek arra mutatnak, csupán papíron történt meg a CBSZ eladása, hiszen továbbra is dőlnek az állami megrendelések Pintér Sándor excégéhez. Mások szerint a teljes vételárat az alku szerint a Pintér által “garantált" állami megrendelésekből fizeti ki fokozatosan az új tulajdonos Pintérnek. Mindenesetre valóban akadnak gyanús jelek a vásárló cég körül: a kft. csupán 3 hónapppal az adás-vétel előtt jött létre, s csupán 5 millió forint alaptőkével rendelkezik, míg a CBSZ egy milliárdos forgalmú cég. A pontos eladási ár és minden részlet...titkos.

LINK - Pintér miniszterségre készülve eladta cégét, a CBSZ-t

LINK - Pintér megvált cégétől, a részletek titkosak
Miután Pintér Sándor eladta a CBSZ-t, az továbbra is egyre-másra nyer el állami megbízatásokat nagy állami cégek őrzésére. Internetes hírportálok és a K-monitor közpénz-figyelő portál pert indított a Magyar Villamos Művek ellen, és a Magyar Fejlesztési Bank ellen, amiért azok titkosként kezelték a közpénzekről rendelkező megbízás közérdekű részleteit, s nem tették nyilvánosság, mint az törvényileg elő van írva. Az MVM elleni pert a felperes 2011 áprilisában első fokon megnyerte. Cikkgyűjtemény Pintér Sándor eladott cége, a CBSZ titokzatos módon elnyert megbízásairól, és cége titokzatos szerződéseiről:

LINK - Pintér Sándor cégeinek titokzatos állami megrendelései

LINK - Pintér excége állami megrendeléseket szerez

LINK - Pintér volt cége mérhetetlen nagyságú piacot szerzett

LINK - Havi hatmillió Pintér excégének

Ráfizetéssel is vállalta egy állami bank őrzését Pintér Sándor excége, állítólag azért, mert csak a referenciára volt szükségük.

LINK - A CBSZ és az MFB szerződése.

A K-Monitor portál honlapján megtalálhatóak a “nyilvánossá perelt" szerződések részletei, e cikk keletkezésekor a portálon megjelent cikk szerint további jogi lépéseket helyeztek kilátásba a még titkosként kezelt szerződések nyilvánosságra hozatala érdekében.

LINK - A CBSZ szerződések részletei

Pintér Sándor volt cégének, a CBSZ Rt.-nek vezető beosztású munkatársai nem maradtak munka nélkül, Pintér Sándor miniszterségével a belügy kulcspozícióiba kerültek.

LINK - Pintér levált, kinevez, áthelyez

A kinevezések és Pintér Sándor volt cége közötti összefüggéseket a HVG vizsgálta cikkében.

LINK - Pintér excégének vezetői a belügy kulcspozícióiban

2011 júliusa sikeres hónap volt a CBSZ számára. Először július 7-én számolt be a sajtó, hogy a fővárosi fürdők őrzés-védelmére kiírt pályázaton Pintér Sándor excége, a CBSZ Rt. lett a befutó. A beérkezett négy ajánlatból a CBSZ-é volt a legdrágább, a másik három pályázatot a fürdővállalat szerint azért utasították el, mert azok “nem tudtak magyarázatot adni az általuk megadott kiírvóan alacsony árra".

LINK - “Kirívóan olcsó" ajánlatot előzött meg drágábbal Pintér ex-cége

Két hét sem telt el, s július 13-án érkezett a hír, hogy a magyarországi földgázvezetékeket üzemeltető vállalat létesítményeinek őrzésére kiírt 3 évre szóló pályázatot a Pajzs 07 Zrt. nyerte el (melynek tulajdonosa a CBSZ Zrt.). Nyolc ajánlat érkezett, melyből hármat fogadtak el érvényesnek. A három érvényes ajánlat közül egy a Pajzs anyacégétől, CBSZ-től érkezett, egy pedig az In-Kal Security-től. Ezek közül a Pajzsé volt a legkedvezőbb ajánlat. Azonban az indoklásból kiderült, hogy az érvénytelenített ajánlatok között szerepelt olyan is, melyet ez esetben is “kirívóan alacsony ár" miatt utasítottak el.

LINK - Ismét “kirívóan olcsó" ajánlatok ellen nyert Pintér ex-cége

Korábban, 2009-ben Pintér ex-cégével is előfordult, hogy kirívóan alacsony ár miatt utasították el pályázatát. A szintén zavaros és titokzatos “Traffipax-ügynek" nem szentelünk külön bekezdést (bár talán megérdemelné), a linkelt cikkből minden kiderül:

LINK - A CBSZ és a traffipax-tender

———————& ;#8212;——————&#82 12;———————& amp;#8212;——————& #8212;——————&#821 2;—-

BÚTORGYÁRI SIKKASZTÁS VÁDJA

Sikkasztási- és vesztegetési botrány kapcsán 2010-ben Pintér Sándor neve egy értékes, ámbár tönkrement kecskeméti bútorgyár szövevényes eladása és szétdarabolása kapcsán merült fel ismét. Pintér Sándor 2006-ban 80 millióért vett meg egy - a vádak szerint - 900 milliót érő bútorgyárat, amit szétszedett és eladott. Az ügy 2001-re nyúlik vissza, amikor Borbély József, a bútorgyár egykori ügyvezető igazgatója - mint később saját elmondásából kiderült - megvesztegetéssel igyekezett biztosítani, hogy ő szerezhesse meg a bútorgyárat. Azonban az végül Pintér Sándoré lett, ekkor Borbély perelni kezdett, és visszamenőleg is “borította a bilit".

LINK - Tízmilliós kenőpénzekkel egyengették a kecskeméti bútorgyár felszámolását

Az ügy kapcsán 2010-ben feljelentést tettek Pintér Sándor ellen sikkasztás gyanúja miatt.

Az Euro-Möbel telephelye ma

LINK - Sikkasztás miatt feljelentették Pintért

A 2010-es választások után egyelőre nem hallani az ügy esetleges további fejleményeiről, az interneten egyetlen további nyomára sem bukkantunk az ügynek.

———————& ;#8212;——————&#82 12;———————& amp;#8212;——————& #8212;——————&#821 2;—-

ZEMPLÉNYI GYÖRGY ÜGYE

Pintér Sándor neve egy okirathamisítási ügyben bukkant fel, amikor 1996-ban országos rendőrfőkapitányként az a vád érte, hogy hamis útlevelet állíttatott ki a csaló Zemplényi György Svédországból való hazatérését elősegítendő. Az Interpol nem tett panaszt, de állítólag kifogásolták az ügymenetet.

LINK - Zemplényi György ügyének összefoglalása

Zemplényinek jó volt a kapcsolata a rendfenntartó szervekkel, és a büntetésvégrehajtással is. Állítólag mindig ajándékokkal érkezett a tököli fiatalkorúak börtönébe, fegyőrök és elítéltek számára, cserébe bizonyos rabokat esetenként kivihetett magával “vacsorázni".

LINK - Zemplényi a börtönben keresett vacsorapartnereket

Az első Orbán-kormány felállása idején még az elsőfokú - Pintérre nézve elmarasztaló - ítélet volt érvényben, a miniszterelnök azonban valószínűleg nagyon bízott Pintér Sándor ártatlanságában, és a másodfokú felmentő ítéletben, hiszen folyamatban lévő ügye ellenére kinevezte belügyminiszternek.

LINK - Pintért felmentik Zemplényi hazahozatala ügyében

LINK - Zemplényi szerint Pintér személyesen ígérte neki a nyomozás leállítását

Zemplényi 1999-ben, tüdőembóliában elhunyt.

LINK - Zemplényi György halála

———————& ;#8212;——————&#82 12;———————& amp;#8212;——————& #8212;——————-

OLAJÜGYEK

Magyarországon a rendszerváltozás után az olajügyektől volt hangos a sajtó (jellemzően 1992-96). Olajvonatok érkeztek jellemzően a volt szovjet tagországokból, melyek tartalmát “szőkítéssel" (adalékanyagok hozzáadásával, “savazással") üzemanyagként, jóval drágábban adtak tovább, illetve az olaj minősítését papíron megváltoztatva drágábban adták tovább, miközben elsikkasztották a fizetendő vámot és a forgalmi adót. Nem csak a maffia, hanem magas rangú helyi és országos rendőri vezetők, határőrök, politikusok is részt vettek az ügyletekben, több tízmillió liter olaj ment át az országon havonta, amit “nem lehetett nem észrevenni". A mai közélet számos képviselője - azt beszélik, többen a leggazdagabb 100-as listáról is - ezidőtájt alapozta meg anyagi hátterét, akik legális üzletekbe fektetve az olajjal szerzett vagyonukat, mára megbecsült üzletemberek, közéleti szereplők, politikusok. Egyes politikai pártokról hírlett, hogy egyenesen az olajügyekkel szerzett pénzből finanszírozta működését, illetve választási kampányát.

Csak évekkel megtörténtük után került napirendre az ügyek hatósági felgöngyölítése, addig csupán suttogtak minderről.

LINK - Szemben a maffiával - az állítólag megvert Kármán Irén dokumentumfilmje

1996. március 31-én Eleken, hivatalosan közlekedési balesetben, mások szerint tisztázatlan körülmények között meghalt Molnár László, aki a rendszerváltozás után az SZDSZ tagja lett, és akiről valószínűsíthető, hogy olajszőkítéssel foglalkozott.

Pallag László, volt FKGP-s országggyűlési képviselő kezdeményezett nyomozást az olajügyek felderítésére, mert úgy vélte, összefüggés volt Molnár László halála, illetve tevékenysége és a Békés és Bács-Kiskun megyei rendőrök: Kuzma Mihály, Szabó András, Kovács László Zsolt, Szuvek János és Dénes Gábor halála között (hivatalosan mindannyian öngyilkosságot követtek el, egyikük uzsonnázás közben lett öngyilkos). Kuzma Mihály alezredes ügye kavarta a legnagyobb port, egyrészt azért, mert a megyei rendőrkapitányság épületében, különös körülmények között, munkaidőben halt meg, másrészt mivel ő vezette Békés megyében a szervezett bűnözés elleni osztályt, és minden bizonnyal sokat tudott az olaj-üzlettel összefüggő rendőri visszaélésekről is, hiszen feladata kapcsán belső vizgsálatok keretében vizgsálta a főnökei mozgáskörét, kapcsolatait is a korrupciógyanús ügyekben, s vizsgálatainak tárgyai voltak bizonyos vállalkozók, elképzelhetően a maffiózók kapcsolatai a rendőrökkel, s azok befolyása a rendőri vezetőkre.

LINK - Olajügyek és gyanús rendőrhalálok Békés megyében

Az olajügyek kapcsán külön parlamenti vizsgálóbizottságot állítottak fel, Pallagh László elnökletével. Az olajügyek politikai összefonódásaival kapcsolatban később több tanút is meghallgattak, míg 2000. júniusában Pallag László, az egyik beidézett tanú (N.Zs.) bizottsági meghallgatása után sajtótájékoztatót tartott, majd válaszolt a Vasárnapi Újság riporterének kérdéseire, s váratlanul igen beszédesnek mutatkozott.

Ekkor említette Pintér Sándor nevét - a bizottság előtt vallomást tevő Nógrádi Zsoltra (az ő ügyéről lejjebb bővebben írunk) hivatkozva - az olajügyekkel kapcsolatban.

“Olaj-milliárdok minden mennyiségben - Vasárnapi Újság, 2000. 06.11.

....

Pallag László: A tanúvallomást tevőt ismétlem. Elmondta, hogy hogyan és merről, hova, milyen telepeken mozgatták az olajat.
Lakatos Pál: Időpontban most hol tartunk?
Pallag László: 92-96 közötti időszakról van szó. De beszélt egész a napjainkig az ügyekről. Mert amikor az olajszőkítés már nem működött, már nem jött pénz az olajból, akkor ment a borhamisítás. És tulajdonképpen összekapcsolta ezeket az ügyeket. Tehát minden olyan témára, amire rálátása volt, ő erről beszélt. Ott volt, látta, tapasztalta, részese volt a dolgoknak. Beszélt a vámosok szerepéről, közremûködéseiről, a rendőrök szerepéről, rendőrvezetők szerepéről, arról, hogy havi 15-20 millió litert szőkítettek, különböző telepekre mozogtak, ahol üldözték őket továbbmentek, továbbtelepültek.
Lakatos Pál: Azt tudhatjuk, hogy milyen útvonalról van szó?
Pallag László: Bács megyéről van szó és a Bács megyei kapcsolatrendszerről. Tudott az egész folyamatról, az akkori országos rendőrfőkapitány.
Lakatos Pál: Pintér Sándorról beszél?
Pallag László: Őróla beszélt az a tanúvallomást tevő. Sőt, a szeme láttára tették a kocsijába és azoknak a szeme láttára, akik vele voltak, két-három ember mindig volt vele, hol 25, hol 50 milliót.
Lakatos Pál: Kinek a kocsijába tettek 50 millió forintot?
Pallag László: Pintér Sándor kocsijába. Abba a kocsiba, amiben hozták és vitték.
Lakatos Pál: Amiben Pintér Sándort hozták, vitték oda a helyszínre, ahol az olajszőkítés folyt?
Pallag László: Igen. Õ sokszor megfordult ott, az alvilág rendezvényein ott volt, szinte baráti kapcsolatban volt ezekkel az emberekkel, Sanyi bácsinak hívták. Gondolom, ez védelmi pénz volt.
Lakatos Pál: Hogy teljesen egyértelmû legyen, Ön szerint illetve a tanú szerint ezt a nagy összeget azért tették Pintér Sándor kocsijába, hogy ne legyen nyomozás a dologból?
Pallag László: Ezeket a mozgásokat nem lehetett csak a hivatalos szervek segítségével végigcsinálni. Másképp ez nem mûködött. Itt, amikor 15-20 millió literről van szó havonta, amikor éves szinten egymilliárd literről van szó.
Lakatos Pál: Ez összegben mit jelent?
Pallag László: Óriási összeg. Megvolt a tarifája literenként. Volt, amikor 30 forintot kerestek literenként, volt, amikor 1 forintot, volt, amikor 5 forintot, volt, amikor 10 forintot. Mindig attól függött, hogy milyen feladat volt. Például Melkontrolhoz vitték bevizsgálni. Volt, amikor vittek 160 milliót Melkontrolhoz, volt, amikor 60 milliót vittek. Ezt azért vitték, hogy a minősítés olyan legyen. Ugyanígy volt a borhamisítással kapcsolatos minősítés is, ahova szintén vittek pénzeket.
Lakatos Pál: Itt mindenki mindenkit lefizetett abban a körben.
Pallag László: Ezek mögött nagy pénzek mozogtak. Ezeket pénzzel intézték el. Elmondta azt is, hogy 94-ben MSZP-nek vittek 750 milliót.
Lakatos Pál: Az MSZP-nek miért kellett vinni 750 milliót?
Pallag László: Hát, miért? Választás előtt voltunk. Azért. Beszélt arról, hogy Lezsák Sándor emberei intézték helyette az ügyeket. Lezsák Sándor helyett intézték az ő emberei az olajjal kapcsolatos ügyeket. De Lezsák Sándor állt a háttérben. Beszélt arról, hogy Szabó Iván, mint pénzügyminiszter biztosította a pénzeket..."

Ugyanennek a cikknek a záró fejezetében Pintér Sándornak az esetet követő első reakcióit is megismerhetjük.

“Pintér Sándor belügyminiszter közölte: ,,Nem tudom megállapítani, hogy jogi vagy csak orvosi esettel van dolgom. Pallag úr nyilatkozatában a személyemet érintő részek szemenszedett hazugságok, és oly sekélyesek, hogy részletes válaszra méltatlanok."

Pintér Sándor kisvártatva pert indított Pallag László ellen kijelentései miatt, melyet még abban az évben megnyert, 1,25 millió forintos kártérítést kapott jó hírnévhez és becsülethez fűződő személyiségi jogai megsértéséért.

LINK - Pintér pert nyert Pallag ellen

Pintér Sándort tanúként is beidézték az “Olajbizottság" elé 2000-ben, s az a Pallag László tett fel neki kérdéseket, akivel akkor még perben állt a fentiek miatt.

“Nagyágyúk az olajbizottság előtt - HVG - 2000/45. sz

...A kölcsönös politikai vádaskodások jegyében zajlott Kuncze Gábor előző és Pintér Sándor jelenlegi belügyminiszter, egykori országos rendőrfőkapitány meghallgatása is. Pintér, aki sikertörténetként élte meg a rendőrség vezetése alatt végzett tevékenységét, Tóthtól és - a vele egyébként perben álló - Pallag László (FKGP) bizottsági elnöktől kapta a ,,nehéz kérdéseket". Pallag felmelegítette az 1997-es Pintér-Clodo-találkozó és az egy évvel korábbi Lakatos-merénylet Pintér részéről ,,vétlen" helyszínelésének ügyét, Tóth pedig arra volt kíváncsi: miképpen fordulhatott elő, hogy miután Pintér távozott az ORFK-ról, a főváros leszámolásos merényletek színterévé vált, amelyek az ő belügyminiszteri kinevezésével jó időre megszűntek. ,,A kérdés azt sugallja, hogy szabadidőmben robbantgattam, de most nincs rá időm" - utasította vissza a felvetést Pintér. Ő egyetlen esetben érezte a jelét, hogy a bűnözés nyomulna a politika felé: betörésből, lányfuttatásból élő bűnözők a kilencvenes évek elején pártot kívántak alapítani, de érvényesülésüket a rendőri fellépés meggátolta - állította a belügyminiszter. Később újságírók előtt megerősítette, hogy az azóta nagy valószínűséggel elhalálozott Szlávy Bulcsú Balaton környéki vállalkozó által alapított Republikánus Pártra gondolt. ,,Mesedélután" - így értékelte a republikánusok okozta veszélyről szóló elméletet Kuncze, aki viszont különválasztotta a leszámolásként elkövetett merényleteket azoktól a ,,nullsérültes" robbantásoktól, amelyeket - ugyanolyan összetételű robbanóanyaggal - a választások előtt követtek el konzervatív pártok és politikusok javai ellen...."

LINK - Kuncze és Pintér az olajbizottság előtt

LINK - Pintér Sándor az olajbizottság előtt

SÁNDOR ISTVÁN “PAPA" ÜGYE

Sándor “Papa" Istvánt, az olajügyekkel foglalkozó fedett nyomozót is meghallgatta végül a bizottság. Azért végül, mert azelőtt egynappal, hogy a bizottság előtt először jelent volna meg, letartóztatták. Később, amint akadályoztatása megszűnt, megjelent a bizottság előtt, s nyomozásának eredményeiről beszélt, említve Pintér Sándort is.
“...Továbbmennék még itt az olajügyeken, mert van egy robbantásos ügy is, vagyis bombagyáros ügy is, ami szintén gondolom, hogy érdekli a bizottságot. A bombagyáros ügy, az úgynevezett Dietmar Clodo ügy felderítése is sajnos nálam indult el, inkább ne kezdtem volna el. A kezdeti szakaszt követően átvette egy másik szolgálati ág, tehát annak felderítését valójában nem én végeztem. Nem is ez a lényeg. Abban az időben megy a parlament nemzetbiztonsági bizottságának a vizsgálata, ahol a Pintér úr és Clodo úr viszonyát próbálja kideríteni a bizottság, hogy mi is volt ott kettőjük között.
Kérem, ezután megy Leonid Kolcsinszki - Clodo bűntársa - kihallgatása az ORFK vizsgálati osztályán, amikor is jelen van Bánáti ügyvéd úr, a tolmács, Szalai Tihamér és még egy-két nyomozó. Megy a kihallgatás. Egy alkalommal Kolcsinszki azt mondja, hogy ezt a részt nem szeretném jegyzőkönyvbe mondani, de közben megya video, merthogy kamerával veszik az egész kihallgatást. Közli ez a Kolcsinszki úr, hogy kérem szépen, én Pintér tábornoknak több megbízást hajtottam végre. Megfagy a levegő, de már azt nem fejti ki, hogty milyen megbízást. Megáll a kihallgatás, Bánáti ügyvéd úr lemond.
Ez a kihallgatási anyag, a videoanyag tudomásom szerint elkerül Túri András - akkor még - csoportvezető ügyészhez is, elkerül a rendvédelmi szervekhez is, és amikor eljön a bizottsági ülés, erről a kazettáról, ami döntő jellegű lett volna a bizottság munkájában, a bizottsági személyek tisztázásában, hallgat az ügyész úr, hallgat a rendvédelem, hallgat mindenki. Mi ez, ha nem egy bűnpártolás, vagy hivatali visszaélés? Ezt én nem tettem szóvá abban az időben, hogy uraim, álljon már meg a fáklyás menet. Sok mindent szóvá tettem, és azért van az, hogy most itt vagyok letartóztatva...."
LINK - Sándor Papa István olajbizottsági meghallgatásának jegyzőkönyve

A Sándor István által tett vallomásnak nem lett jogi következménye, végül 2001. augusztusában - indoklás nélkül - 85 évre titkosították a dossziéját.

LINK - 85 évre titkosították Papa dossziéját

NÓGRÁDI-ÜGY

Az olajügyek kapcsán akkor is előkerült Pintér Sándor neve, amikor Nógrádi Zsolt, az olajügyek egyik koronatanúja vallott ellene. Nógrádi Zsolt és két helybéli tanú állításuk szerint tanúi voltak, amint édesapja a birtokán fogadta az olajmaffia és különféle pártok embereit, ahol Pintér Sándornak pénzzel teli aktatáskákat adtak át.

“Nógrádi-ügy: Pintér Sándor szerint a vádlott hazudik - 2001.12. 4. Korridor
Pintér Sándor belügyminiszter tanúként a Pesti Központi Kerületi Bíróságon a Nógrádi Zsolt ellen hamis vád miatt folyó büntető perben kedden határozottan kijelentette, hogy a vádlott hazudik, amikor őt kapcsolatba hozza a Bács-Kiskun megyei olajbűnözéssel. Ugyanakkor a tárgyaláson Nógrádi Zsolt és az ő kérésére megidézett két helybéli tanú egybehangzóan állította, hogy a 90-es évek közepén látta az akkor még országos rendőr-főkapitányi beosztásban tevékenykedő Pintér Sándort, amint pénzzel teli aktatáskákat vett át Nógrádi Zsolt apjának soltvadkerti, illetve Flaisz Ferenc érsekhalmi ingatlanában.

A tárgyaláson elrendelt szembesítések eredménytelenek maradtak.

A büntetőperben az ügyészség azzal vádolja Nógrádi Zsoltot, hogy hamisan állította a hatóságok előtt Pintér Sándorról, továbbá Szabó Iván volt pénzügyminiszte­rről, Lezsák Sándor országgyűlési képviselőről és Boross Péter volt miniszterelnökről, hogy bűnös kapcsolatban állt az olajmaffiával.

Pintér Sándor a tárgyaláson arra a bírói kérdésre, miszerint mi lehet az oka annak, hogy Nógrádi Zsolt konzekvensen őt hozza összefüggésbe apja halálával és testvére korábbi eltűnésével, úgy válaszolt: korábban azt gondolta, hogy ez egy kétségbeesett fiatalember segélykérő, figyelemfelhívó magatartása. Ma már azonban inkább azt valószínűsíti, hogy figyelemelterelés lehet mindennek a hátterében."

LINK -Nógrádi-ügy: Pintér Sándor szerint a vádlott hazudik

Az eset morbid mellékszála, hogy Nógrádi apjának fejét csak később adták vissza a rendőrök a családnak, akkor sem bocsánatkérések közepette, hanem azt állítva, sosem mondták, hogy a teljes testet visszadták, a néhai idősebb Nógrádi feje további vizsgálatokra kellett nekik. Bár kétségtelen, hogy Pintér Sándornak mindehhez nincs köze, megkérdőjelezhető a rendőrség eljárása.

LINK - Késve adták vissza a néhai Nógrádi fejét családjának

Az ügyészség végül arra hivatkozva szüntette meg a nyomozást ebben az ügyben, hogy Nógrádi vallomásában ellentmondások voltak.

KELLER LÁSZLÓ ÉS POLT PÉTER PENGEVÁLTÁSA

2003. novemberében említik újra Pintér Sándor nevét együtt az olajügyekkel, amikor az ügyészségen eltűnt két olyan ügy aktája, mely Keller László szocialista képviselő szerint az olajügyekkel összefüggéseket mutatott. Keller László levélben kért magyarázatot Polt Péter legfőbb ügyésztől, melyben Pintér Sándort is megemlíti.

“Egy másik szálon érdekes összefüggést fedezhetünk fel. A PAPP-ÍR Kft.-ben szereplő Gyenes Péter (akinek kézbesítési megbízottjaként is Papp László volt feltüntetve) 1997 és 2000 között tulajdonos a Germex Kft.-nek, amelynek ügyvezetoje Zubek János társtulajdonosa is volt a Zuter Kft.-ben. Zubek János nem más mind Rack László és Valenta László tulajdonostársa a Vertikum Kft.-ben.

Az a Valenta László, aki Pintér Sándornak, az Orbán-kormány belügyminiszterének nem csak kabinetfőnöke, hanem korábban tulajdonostársa is volt a Preventív Security Rt.-ben és - szintén Rack Lászlóval együtt - a RPV Kft-ben is. A Pintér Sándor nevével fémjelzett Preventív Security egyébként újabban, mint a Terror Háza és az ülloi úti FTC-pálya újsütetu orzojeként ismert, intenzív terjeszkedést folytató céget is ismerhetjük, amelyet a Defend egyik örököseként emlegetnek.

Pintér Sándort pedig azt hiszem nem kell Önnek Legfőbb Ügyész Úr bemutatnom - úgy tudom, hogy már korábban is rendkívül jó volt az együttmuködés önök között, melyet több Ön által is elismert nem hivatalos közös teázás is bizonyít.

De Leonyid Steicura, Sándor “Papa" István és Pintér Sándor mellett a PAPP-ÍR Kft.-vel kapcsolatba hozható Tasnádi Péter és az olajos ügyekben elhíresült Conti Car csoport is."

LINK - Teljes levél a Legfőbb Ügyészhez az elveszett iratok ügyében

A levelek végül egy gyors belső “körülnézés" után mégis megkerültek az ügyészségen, két kivétellel. Hogy mindez miért és hogyan történt, nyilvános magyarázat utóbb nem látott napvilágot. 2004. februárjában újabb levelet ír Polt Péter legfőbb ügyésznek Keller, melyben az elveszett és megkerült iratok története után érdeklődik, s Pintér felelősségének tisztázása érdekében sürgeti az ügyészséget. Megemlíti, hogy régóta ismertek Leonyid Kolcsinszkij Pintérre tett terhelő vallomása, és Sándor István “Papa" belső nyomozása eredményének mondott, Pintérre terhelő állításai, mégsem történik előrehaladás az ügyekben.

LINK - Levél a Legfőbb Ügyészhez Pintér Sándor ügyében és más ügyekben

Keller László ellen később, 2011-ben - az ismét Polt Péter vezetése alá került - főügyészség pert indított hivatali visszaélés miatt. Keller 2004-ben a Miniszterelnöki Hivatal egykori közpénzügyi államtitkáraként bizonyos állami vezetők és egyéb magas rangú politikusok 2001-től Somogy megyében történt vadászatai ügyében - a vád szerint jogellenesen - gyűjtött adatokat (többek közt Polt Péterről), melyekből a vizsgált személyek vadászati szokásaira és személyes kapcsolataira nézve következtetéseket vonhatott le. Keller reakciójában reményét fejezte ki, hogy az általa akkkoriban vizsgált, az államot károsító ingyenvadászatok ügyében is hasonló eréllyel lép majd fel az ügyészség.

LINK - Vádat emelt a főügyészség Keller László ellen

Végül az olajügyekben vizsgálódó bizottság iratait - indoklás nélkül - szintén 85 évre titkosították.

“85 évre titkosították az olajüggyel kapcsolatos információkat - Nethírlap, 2007. június 25.

Az olajbizottság iratait, csakúgy, mint több más olajüggyel kapcsolatos információt 85 évre titkosították. Máig nem világos azonban, hogy erre miért volt szükség.
Korábban a pártok nem, csak egyes képviselők, és a Papa néven elhíresült Sándor István, korábbi főnyomozó kérte, hogy oldják fel az olajügyekben hozott titkosításokat. Ma már az MDF is követeli, hogy a közvélemény is megismerhesse az iratokat. Nagyon sok nyomozás volt a 90-es évek óta az olajszőkítések és az államkasszát megrövidítő olajimportok miatt. Ilyen például az Energol-ügy, amelynek a bírósági szakasza még nem zárult le. Az egyik vádlott betegsége miatt pont ma halasztották el az ügyész beszédét szeptemberre.
A legtöbben mégis a Pallagh László, azóta nem politizáló, egykori kisgazda politikus nevével fémjelzett vizsgálóbizottságra emlékeznek. Bár a bizottság ülései nyilvánosak voltak, mégis volt olyan meghallgatás, amikor zárt ülést rendeltek el. A bizottság akkor valós eredmény nélkül zárta le a munkát. A sajtót mégis az foglalkoztatja, hogy az olajügyekben mit és miért kellett 85 évre titkosítani.
A Kossuth rádió reggeli műsorában Takáts Albert igazságügyi és rendészeti miniszter úgy nyilatkozott, ő is utánanéz, hogy a kormánynál milyen titkosítás van, és mit lehet ezek közül feloldani. Korábban a titkosszolgálatokért felelős Szilvásy György is ugyanezt mondta.

A Parlamentben is téma volt a brutálisan bántalmazott újságírónő esete. A miniszterelnök arról beszélt, hogy Kármán Irén azt kérte blogbejegyzésében, hogy a Fidesz és az MDF ne emeljen szót az érdekében, mert épp az ő kormányzásuk idején ütközött a legnagyobb ellenállásba az olajügyek felderítése. Pető Iván szabad demokrata politikus szerint politikai bizniszt csinálnak az ügyből a farizeusok. Azt mondta: a politikai nyilatkozatok csak nehezítik az ügy kivizsgálását. Pető szerint közös érdek parlamenti vizsgálóbizottság felállítása és a titkosság feloldása."

LINK - 85 évre titkosították az olajügyek aktáit

A Nemzetbiztonsági Hivatal 2007. októberében feloldotta 120 oldalnyi olajügyekkel foglalkozó irat tikosságát- az összesen kb. 30 ezer oldalra tehető teljes iratmennyiségből - , de minden lényegit kitöröltek a nyilvánosságra hozott dokumentumokból. Az iratok tartalmaznak egy névtelen levelet, melyet rendőrök írtak Pallagh Lászlónak, s melyben sejtetik, hogy a rendőri felsővezetésben keresendők az olajszőkítők bűntársai.

LINK - Mit rejtenek az olajdokumentumok?

———————& ;#8212;——————&#82 12;———————& amp;#8212;——————& #8212;—————

POLITIKAI ROBBANTÁSOK, BOROSS TAMÁS-ÜGY (Aranykéz utca), DIETMAR CLODO-ÜGY, LAKATOS-ÜGY

A politikai robbantások az 1998-as választásokhoz köthetőek, szinte minden héten robbant egy bomba egy-egy politikus háza környékén, személyi sérülést egyik sem okozott. Molotov-koktélt dobtak SZDSZ-es képviselő házára, majd a Független Kisgazdapárt Belgrád rakparti székháza előtt egy zacskóban találtak - később hatástalanított - pokolgépet, majd négy nappal később Torgyán József házánál robbant bomba. A Fideszes Szájer József lakása előtt is májusban robbantottak.

Pintér Sándor nevét abban az összefüggésben is a politikai robbantásokhoz kötötték egyes sajtóban megjelent cikkek, miszerint belügyminisztersége kezdetével szűntek meg a politikai robbantások. Azt sugallták, hogy ezt valami módon kapcsolatai segítségével érte el.

Az alábbi összeállításban minden hazánkban történt robbantás megtalálható. Ez alapján azonban nem egyértelmű, hogy igaza lenne a vádaskodóknak, nehéz megállapítani, hogy valóban volt-e ilyen éles határvonal, mint ahogyan szintén nehéz eldönteni, melyik egyértelműen politikai bűncselekmény a listákon.

LINK - Robbantásos merényletek Magyarországon 1989-2003

Az erőszakos politikai bűncselekmények Mo.-n, egy másik összeállításban:
LINK - Erőszakos politikai bűncselekmények Magyarországon

BOROS TAMÁS (Aranykéz utca)

Budapest belvárosában, 1998. június 2-án, déli tizenkét óra előtt pár perccel a fél utca a levegőbe repült, amikor az Aranykéz utcában egy parkoló Polski Fiatba rejtett pokolgép felrobbant. A robbantás áldozata, Boros Tamás olajmaffiózó, másfél hónappal korábban terhelő vallomást tett több, olajszőkítésben érintett cégre és azok vezetőire, s Pintér Sándort maffiakapcsolatokkal vádolta, ő lett volna az olajügyek koronatanúja. 1998-ban az Országgyűlés Nemzetbiztonsági Bizottságának ülésén is levetítették azt a videófilmet, amelyen a később felrobbantott vállalkozó a köztisztviselők és a maffia összefonódásáról beszélt. Pintér tagadta Boros állításait, és azt mondta, le akarják járatni.

2008-ra jutott el a nyomozás több magyarországi robbantás valószínűsíthető tetteseihez, egy orosz alvilági kapcsolatokkal rendelkező szerb terrorista csoporthoz, melynek tevékeny tagja volt Joseph Rohác, szlovák állampolgárságú férfi, akit többek közt Fenyő János médiavállalkozó és Seress Zoltán olajvállalkozó titokzatos halálával is kapcsolatba hoztak. A csoport többi tagja nagy részben azóta különböző merényletekben életét vesztette. A nyomozással kapcsolatban többször titokzatos utalások hangzottak el, melyek a politikai felsővezetés érintettségét pedzegették.

LINK - Hullanak az emberek Rohác körül

“Visszatér az Aranykéz utcai robbantó. Ha beszél, borul a magyar közélet?

2008. december 06. - STOP.hu

Elmondja-e, hogy ki volt a megrendelő?

Nyugtalanító hónapokat élnek át most az Aranykéz utcai robbantás megrendelői. A négy ember életét követelő merénylet elkövetője, Jozef Rohác még ebben az évben kiadatásra kerül.

A pokolgép Boross Tamás ügyvédet volt hivatott likvidálni, méghozzá azért, mert az olajügyek egyik koronatanúja volt. Egy, a STOP által megkeresett ex-zsaru szerint, volt kollégáitól egészen magas rangú politikusokig mindenki érintett lehet...Igaz, a nemzetközi elfogatóparancs egy Seress Zoltán nevű vállalkozó meggyilkolása miatt került kiadásra Rohac ellen, ennek ellenére körülbelül fél tucat bűncselekmény írható a férfi által képviselt bűnszervezet számlájára. Többek között az Aranykéz utcai robbantást is a Jozef Hamala vezette volt szlovák titkosrendorökbol álló csoport hajtotta végre.

“Még emlékszem, Balla Béla, az akkori bűnügyi igazgató le is nyilatkozta, hogy körvonalazódott a megbízói kör az Aranykéz utcai robbantásban" - idézte fel a 8 évvel ezelőtt történteket a BRFK egykori nyomozója, aki szerint az olajügyeket még ma sem lehet felgöngyölíteni, márpedig Boross meggyilkolása igencsak ezzel van összefüggésben.

“A 90-es évek közepe igazi vadnyugat volt. Politikusok, cégvezetők, zsaruk muködtek együtt a bőnözőkkel. Jöttek-mentek a borítékok meg az aktatáskák" - folytatta riportalanyunk, aki szerint, ha esetleg kinyitja a száját a szlovák bérgyilkos, akkor dominóként fog összeomlani a fél magyar közélet."

LINK - A robbantó boríthatja a fél magyar közéletet

2 évig kísérgették a börtön és a bíróság között maszkos kommandósok Rohácot oda és vissza, azonban nem mondott sokat - pontosabban semmit sem mondott. 2010-re csak annyit sikerült rábizonyítani, hogy 1997 nyarán megpróbálta levegőbe röpíteni Seres Zoltán (†45) vállalkozó luxusautóját (akit két sikertelen bombás merényletkísérlet után nem sokkal géppisztollyal meggyilkoltak), mivel részleges ujjlenyomatát megtalálták a robbanószerkezeten (ami leesett az autó alvázáról és nem robbant fel). Mivel a robbanóanyaggal való visszaélésért kapott 2 éve az előzetesben töltött idő alatt letelt, Rohácot szabadon engedték és 3 évre kiutasították Magyarországról. Rohác még 2000-ben egy szlovák újságírónak azt mondta: a magyar és szlovák leszámolássorozat nem más, mint titkosszolgálatok harcának a része.

LINK - Újra szabadlábon a Patkány

2011-ben új fordulat következett az ügyben, amikor a Fenyő-gyilkosság után a tettes által eldobott, maszknak használt sísapkában lévő hajszál DNS-ét megvizgsálták. Rohác ellen februárban újra elfogatóparancsot adtak ki, a szlovák hatóságok pedig egy héttel később elfogták a férfit, majd később kiadták Magyarországnak.

Rohác Magyarországra hozatalakor azt mondta, nem bízik a magyar hatóságok elfogulatlanságában.

LINK - Elrendelték Rohác előzetes letartóztatását

Rohác ügyének kifutása ma még nem ismert, folyik az eljárás. A szlovák férfi eddig nem igazán segítette a rendőrség munkáját, és a nevén kívül szinte semmit nem árult el. Azonban azt elmondta, egy memóriakártyán eltárolt mindent, amit tud, arra az esetre, ha “történne vele valami".

DIETMAR CLODO

Dietmar Eduard Clodo 1954-ben született a Saar-vidéken. A '90-es évek eleje óta élt Magyarországon. Foglalkozásáról keveset lehetett tudni, mivel számtalan különböző titkosszolgálati adat jelent meg róla. 1992 óta figyelték az - eredetileg - közgazdász férfit, mert attól tartottak, hogy fegyverekkel és robbanóanyagokkal kereskedik. Végül kommandósok rohanták meg pilisszentlászlói és békásmegyeri házát. Pilisszentlászlón 54 kilogramm robbanóanyagot vagy annak eloállításához szükséges vegyszert találtak, valamint a bombagyártáshoz nélkülözhetetlen műszereket. 1998 őszének szenzációja volt, hogy Clodo üzletemberként legális termékbemutatót tartott a honvédség egyik lőterén. Ugyancsak bebizonyosodott az is, hogy a német férfit lakásán felkereste Pintér Sándor egykori országos rendőrfőkapitány, jelenlegi belügyminiszter.

Pintér Sándor először azt mondta, sohasem találkozott Dietmar Clodo-val. Majd miután előkerült egy videófelvétel, amelyen egyértelműen együtt látható Clodo-val, Pintér Sándor azt mondta, nem tudta, hogy ez a Clodo az a Clodo.

LINK - Dietmar Clodo ügyének összefoglalása

Clodo-t a Fővárosi Bíróság 10 évre ítélte, akiről bebizonyosodott, hogy két orosz társával együtt éveken keresztül gyártott bombákat piliszentlászlói otthonában, de kiadták hazájának, hogy ott tölthesse le büntetését.

LINK - 10 évet kapott jogerősen a bombagyáros

Dietmar Clodo-t egy német bíróság 2005-ben szabadon engedte.

LINK - Szabadon engedték Dietmart Clodo-t Németországban

Pintér Sándor azt mondta, egy termékbemutatón járt Clodóék házában, de mivel nem tetszett neki az ajánlat, nem kötött üzletet.

LAKATOS CSABA (Revolver-ügy)

Az ügetőn meggyilkolt Lakatos Csaba ügyébe is belekeverték Pintér Sándort rosszakarói. Azt állították, hogy Pintér Sándor vitte el a helyszínről - a kabátja alatt - a perdöntő bizonyítékként szolgáló revolvert, az ugyanis eltűnt. Pintér Sándor tagadta, hogy a helyszínen járt. Később egy, a helyszínen készült rendőrségi jegyzőkönyv vált nyilvánossá, melyen ott szerepelt Pintér Sándor aláírása is. Pintér Sándor ekkor azt mondta, hogy nem pontosan a helyszínen, csupán annak közelében járt, amire azért nem emlékezett, mert akkoriban rengeteg hasonló ügyben helyszínelt.
A Boross Tamás-, Dietmar Clodo- és a Lakatos- (vagy Revolver) ügyek tisztázásához elegendőnek bizonyult, hogy Pintér Sándor 1998-ban egy nemzetbiztonsági bizottsági meghallgatáson kijelentette, érintettsége kizárható ezekben az ügyekben. A bizottság elnöke, Keleti György “megnyugtatónak" nevezte a Pintér Sándor által közölt információkat és lezárta az ügyet.

LINK - A “Pintér-ügyek" lezárása

———————& ;#8212;——————&#82 12;———————& amp;#8212;——————& #8212;——————&#821 2;——
MEGFIGYELÉSI BOTRÁNY
Az első Orbán-kormány idején , a 2001-es népszámlálás kapcsán foglalkozott a sajtó az ún. “megfigyelési-üggyel". Az akkori ellezék soraiban általános felháborodást váltott ki a hír, miszerint magukat népszámlálóbiztosnak kiadó kormányőrök írták össze mintegy tizenhat körzet több ezer állampolgárának adatait a népszámlálás során. A tisztek - akik kilétüket egyetlen esetben sem fedték föl - állítólag vezető politikusok, állami tisztségviselők lakóhelyének körzetében jelentek meg, és kopogtattak be a gyanútlan állampolgárokhoz. A kormány és a rendőrség vezetői - köztük Pintér Sándorral - nem láttak semmi kivetnivalót a dologban, az ellenzék azonban tiltakozott és kivizsgálást sürgetett. Pintér Sándor az üggyel kapcsolatban kijelentette: “ami nem tilos, azt szabad".

LINK - A népszámlálás során kirobbant megfigyelési-botrány

———————& ;#8212;——————&#82 12;———————& amp;#8212;——————& #8212;————-

ÁLLAMBIZTONSÁGI SZOLGÁLATOK TITKOS AKTÁI

Több hónapot csúszott 2010 végén az állambiztonsági szolgálatok mágnesszalagon tárolt adatainak felülvizsgálata, melyet a Kenedi-bizottság végzett - volna. Pintér Sándor nem adott engedélyt a megfelelő dokumentumoknak a bizottság rendelkezésére bocsájtására, állítása szerint más, fontosabb teendői miatt nem volt rá ideje, hogy foglalkozzon az üggyel. Ezzel az esettel kapcsolatosan Pintér Sándor ellenlábasai azt a következtetést vonták le, hogy a volt MSZMP-s Pintér Sándor az időhúzással egykori harcostársait próbálta fedezni.

LINK - Pintérre vár a Kenedi-bizottság

A bizottságot néhány hónap múlva megszüntették, arra hivatkozva, hogy a kormány dolgozik egy törvénytervezeten, amely az ügynöklistákat nyilvánosságra hozná, így nincs szükség a bizottságra. A Kenedi-bizottság által készített dokumentumokat és az eredeti mágnesszalagokat az új törvénytervezet kidolgozásáig a Pintér Sándor vezette Alkotmányvédelmi Hatóságnál tárolják.

LINK - Megszűnik a Kenedi-bizottság

Kenedi János reakciója a bizottság megszüntetése után nem volt éppen derűlátó.

LINK - Kenedi reakciója a bizottság megszűntetése után

Egyelőre nincs hír arról, hogy az utóbbi cikkben említett törvénytervezet a parlament elé került volna a 2010. decembere óta eltelt időben.

———————& ;#8212;——————&#82 12;———————& amp;#8212;——————& #8212;—————

ECLIPSE-ÜGY

Az Eclipse-ügyként ismertté vált eset előzményei 2009-re nyúlnak vissza, ekkor azt még nem hozták kapcsolatba név szerint Pintér Sándorral. A Figyelő című hetilap nyomozásba kezdett a titokzatos Eclipse Kft. után, mivel a cég hatalmas összeget vett fel olyan szoftver kifejlesztésére, amely 4 nap alatt el is készült. A Figyelő újságírójának egy eredetiségvizsgáló műhelyben megmutatták a program kézikönyvét, mely szerint a szoftver utolsó frissítésének dátuma 2007 volt, így az újságíró feltételezte, hogy a termék, melynek fejlesztésére pénzt igényeltek, már régen készen volt.

A közbeszerzést 2009-ben az Eclipse esetében (is) nemzetbiztonsági kockázatokra való hivatkozással kerülték el, akkor a Nemzetbiztonsági Bizottság elnöke először ellenezte a titkosítást, majd minden indoklás nélkül maga kérvényezte azt.

LINK - Még az Eclipse-botrány kirobbanása előtt

LINK - Figyelő 1.

Nemsokára az ügyészség vizsgálni kezdte a gyanús Eclipse Kft-t, ekkor derült ki, hogy Pintér Sándor lánya a cég egyik vezetője, s a cég ugyanott bérel irodát is, ahol a CBSZ Rt. Ekkor már Pintér Sándorhoz és az MSZP felsővezetéshez vezető szálakról beszélt a sajtó.

LINK - Házkutatás és őrizetbe vétel Pintér excégénél

LINK - Korrupciós botrány - Pintér volt cége is érintett

A Figyelő cikksorozatában igyekezett feltárni a további összefüggéseket.

LINK - Figyelő 2.

LINK - Figyelő 3.

———————& ;#8212;——————&#82 12;———————& amp;#8212;———

LUXUSRENDŐRŐK

2011 februárjában arról értesített a média, hogy a Belügyminisztérium több, mint 1 milliárdért vásárol titkos közbeszerzés keretében rendőrségi felszereléseket, az EU-elnökséggel összefüggésben. A közbeszerzési pályázat kiírására nemzetbiztonsági okokra hivatkozva nem került sor. Darabonként 720 ezer fotrintos motorosruha és több száz milliós szoftverfejlesztés szerepel a csomagban, a részletek titkosak. Az 1 milliárdos tételben felbukkan egy - az Eclipse-ügy ismeretében különösen érdekes összefüggés - közel 300 milliós szoftverfejlesztési tétel. Az új szoftver a csúcstechnológiás rendőrmotorosok kommunikációját hivatott biztosítani. Közben a napi sajtó arról cikkez, hogy a megszorítások miatt a rendőrök csak végszükség esetén cserélhetnek gumit a rendőrségi járműveken és hogy az éves benzinpénzt már majdnem el is költötték (áprilisban), nem tudják miből fognak járőrözni.

LINK - A milliárdos titkos közbeszerzésről

A BM szerint minden rendben van a beszerzéssel, hogy az ügynek lesznek-e fejleményei, egyelőre nem tudni.

LINK - A BM szerint szabályos a milliárdos közbeszerzés

Folyt köv.?http://igazszo.blog.com/2011/05/06/pinter-sandor-nyilvanos-titkai/
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Címkék: titkosszolgálati, szélsőjobboldali, rendőrfőkapitány, helyszínelésének, igazgatótanácsba, érvényesülésüket, belügyminiszteri, számlakövetelése, piliszentlászlói, kalózkapitányhoz, nélkülözhetetlen, különválasztotta, pénzügyminiszter, nemzetbiztonsági, továbbtelepültek, létesítményeinek, miniszterségéről, iratmennyiségből, olajdokumentumok, rendszerváltozás, valószínűsíthető, ingyenvadászatok, okirathamisítási, dokumentumfilmje, kulcspozícióiban, államtitkáraként, összefonódásáról, meghallgatásának, miniszterségével, érvénytelenített, megrendelésekből, mágnesszalagokat, alkotmányvédelmi, állampolgárokhoz, pénzügyminiszte, eredménytelenek, közvélemény számára, interneten fellelhető, jelenlegi belügyminiszter, törvények ellen, magyar maffia, írások legtöbbször, szélsőjobboldali párthoz, híres kalózkapitányhoz, spanyol Armada, következőképpen mondja, koronatanács összeült, kezébe teszi, áldatlan emlékű, kemény kezű, rendszerváltozás előtt, ranglétrán javarészt, Pintér Sándor, Pintér Sándort, Pintér Sándorral, Semjén Zsolt, Francis Drake-hez, Armada Erzsébet, Francis Drake, Orbán Viktor, OTP-CSAPAT ÉS PINTÉR SÁNDOR, Csányi Sándor, Mindenesetre Pintér Sándor, Pintér Sánor, Pénzügyi Szervezetek Állami Felügyelete, Bírság Pintér Sándornak, Bank Nyrt, PINTÉR SÁNDOR VAGYONA, Civil Biztonsági Szolgálat, Magyar Honvédség, Civil Biztonsági Szolgálatot, Miután Pintér Sándor, Magyar Villamos Művek, Magyar Fejlesztési Bank, Cikkgyűjtemény Pintér Sándor, CBSZ Rt, CBSZ Zrt, In-Kal Security-től, BÚTORGYÁRI SIKKASZTÁS VÁDJA, Borbély József, Pintér Sándoré, ZEMPLÉNYI GYÖRGY ÜGYE, Zemplényi György Svédországból, Zemplényi György, Kármán Irén, Molnár László, Pallag László, Kuzma Mihály, Szabó András, Kovács László Zsolt, Szuvek János, Dénes Gábor, Pallagh László, Vasárnapi Újság, Nógrádi Zsoltra, Lakatos Pál, Pintér Sándorról, Amiben Pintér Sándort, Például Melkontrolhoz, Lezsák Sándor, Szabó Iván, Pintér Sándornak, Kuncze Gábor, Lakatos-merénylet Pintér, Szlávy Bulcsú Balaton, Republikánus Pártra, SÁNDOR ISTVÁN, Dietmar Clodo, Leonid Kolcsinszki, Szalai Tihamér, Túri András, Sándor Papa István, Sándor István, Nógrádi Zsolt, Pesti Központi Kerületi Bíróságon, Flaisz Ferenc, Nógrádi Zsoltot, Boross Péter, KELLER LÁSZLÓ ÉS POLT PÉTER PENGEVÁLTÁSA, Keller László, Polt Péter, PAPP-ÍR Kft, Gyenes Péter, Papp László, Germex Kft, Zubek János, Zuter Kft, Rack László, Valenta László, Vertikum Kft, Preventív Security Rt, Rack Lászlóval, Preventív Security, Terror Háza, Önnek Legfőbb Ügyész Úr, Leonyid Steicura, Tasnádi Péter, Conti Car, Legfőbb Ügyészhez, Leonyid Kolcsinszkij Pintérre, Legfőbb Ügyészhez Pintér Sándor, Miniszterelnöki Hivatal, Polt Péterről, Takáts Albert, Szilvásy György, Pető Iván, Nemzetbiztonsági Hivatal, Pallagh Lászlónak, POLITIKAI ROBBANTÁSOK, BOROSS TAMÁS-ÜGY, DIETMAR CLODO-ÜGY, Független Kisgazdapárt Belgrád, Torgyán József, Fideszes Szájer József, BOROS TAMÁS, Polski Fiatba, Boros Tamás, Országgyűlés Nemzetbiztonsági Bizottságának, Joseph Rohác, Fenyő János, Seress Zoltán, Jozef Rohác, Boross Tamás, Jozef Hamala, Balla Béla, Seres Zoltán, Rohác Magyarországra, Elrendelték Rohác, DIETMAR CLODO, Dietmar Eduard Clodo, Dietmar Clodo-val, Fővárosi Bíróság, Dietmar Clodo-t, Dietmart Clodo-t Németországban, LAKATOS CSABA, Lakatos Csaba, Boross Tamás-, Dietmar Clodo-, Keleti György, MEGFIGYELÉSI BOTRÁNY, ÁLLAMBIZTONSÁGI SZOLGÁLATOK TITKOS AKTÁI, MSZMP-s Pintér Sándor, Alkotmányvédelmi Hatóságnál, Kenedi János, Eclipse Kft, Nemzetbiztonsági Bizottság, Eclipse Kft-t, Pintér Sándorhoz,
Új komment
Kérjük adja meg a TVN.HU rendszeréhez tartozó felhasználónevét és jelszavát.
Csak regisztrált felhasználók írhatnak kommentet,
amennyiben még nem rendelkezik TVN.HU hozzáféréssel: Klikk ide!
Felhasználónév:
Jelszó:
Kérem írja be a baloldalon látható számot!
Szöveg:  
 
Betűk: Félkövér Dőlt Kiemelés   Kép: Képbeszúrás   Link: Beszúrás

Mérges Király Szomorú Kiabál Mosoly Kacsintás haha hihi bibibi angyalka ohh... ... buli van... na ki a király? puszika draga baratom... hát ezt nem hiszem el haha-hehe-hihi i love you lol.. nagyon morcika... maga a devil pc-man vagyok peace satanka tuzeske lassan alvas kaos :) bloaoa merges miki idiota .... sir puszika
 
 
Félkövér: [b] Félkövér szöveg [/b]
Dőlt: [i] Dőlt szöveg [/i]
Kiemelés: [c] Kiemelt szöveg [/c]
Képbeszúrás: [kep] http://...../kep.gif [/kep]
Linkbeszúrás: [link] http://tvn.hu [/link]
ReceptBázis
Bulgur gombával és csikemellel...
Epres túrótorta
Mákos-almás süti
Lazac édesköményes-citromos rizottóval
Részeges nyúl
Sült hekk
Zöldséges, tepsis krumpli
Cukkinis, padlizsános egytálétel
Pirított gomba sárgarépával
Sajttal töltött gomba
még több recept
Véleményezd!
01.23. 18:02 Pekler a világcsúcsnál jobb eredményt ért el
01.23. 18:01 BÉT - Az OTP húzta fel a BUX-ot
01.23. 17:52 Koronavírus - Törökország átvizsgál minden, Kínából érkező repülőutast a já...
01.23. 17:51 Illegális bevándorlás - Hűtőkamionba rejtőző migránsokat fogtak el Belgiumb...
01.23. 17:32 Gyöngyöspatai iskolaügy - Emmi: a gyöngyöspatai roma gyerekek érdekeit kell...
01.23. 17:31 Brexit - Az uralkodó jóváhagyásával életbe lépett a kilépésről szóló törvén...
01.23. 17:22 BKK: hétfőtől módosított útvonalon jár a 15-ös és a 115-ös autóbusz, valami...
01.23. 17:22 Februárban újra nemzetközi fesztivált rendez az SZFE
01.23. 17:21 McKinsey: Kelet-Közép-Európában javíthatják versenyképességüket az európai ...
01.23. 17:12 Nem változott a fogyasztói bizalom januárban az euróövezetben
Tudjátok ?
Mi a teendő a novemberi Rododendron bimbóval?
Az álmoknak valóban van jelentése?
Hogyan lehet megszabadulni a kuponoldalak és a maikupon hírlevéltől ?
Kívánhatok, Boldog Új Évet, minden megmaradt Csatilakónak?
Káros az alkohol ? Ha igen akkor mennyire ?
még több kérdés
Blog Címkék
Csillag esik, föld reng  Facebookon kaptam  Téli png  Szeretet és hit  Facebookon kaptam  Engedd , hogy önmagam legyek ....  Nők rózsával  Szent Fábián pápa és Szent Seb...  Rudnyánszky Gyula versei  Ajándék lónak...  Szép francia kép  Facebookon kaptam  Szívküldi  Naplemente  A nyomorúság mint üdvösségünk ...  Téli csend  Győztesek útján  Szent Margit búcsú Veszprémben...  Test  Rózsa csokor vázában  Hóember  Ha azt csinálod, amit szeretsz  Keringő  Szeretet  Goethe szokása  A bölcsesség kezdete  Png nő  Fehér rózsák  Téli kép  Orchidea  Harmónia......  Hogy örömet szerezzek kínozómn...  Posertube  Az ellenség kívülről és belülr...  Png rózsa  Halló Január!  Facebookon kaptam  Nők szemüvegben  Png nő  Érdekes filmek  Facebookon kaptam  Csokoládé, mint vérnyomás csök...  Szükséges  Aranyosi Ervin: Teremtés a hét...  Pásztor Árpád: Hó  Harmónia......  Ha azt csinálod, amit szeretsz  Elképesztően bájos családi por...  Útravaló – 2020. január ...  Facebookon kaptam Krisztina...  Havas rózsa  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Mai vicc - aranyos - Skót kar...  Facebookon kaptam  Ismételgesd...  Fehér rózsák  Ma, Cser Zoltán (1950-2002) po...  Ki volt?  Ünnep - Kétszázhatvanegyedik n...  Rózsa csokor vázában  Szèp estét kedves látogat...  Kakukkos óra  Rózsa csokor vázában  Sárga rózsák  Facebookon kaptam  Rózsa csokor csendélet  Facebookon kaptam  Így gyógyítottak a régiek orvo...  Erősítsd a lelkedet!  Pásztor Árpád: Hó  Mai cuki  Lelkiismeret  2. évközi hét szerda 01.22  Adakozás és szeretet  Vivaldi - Négy évszak - Tél! v...  Kutyus a hóban  Január 22. – A magyar ku...  Köszöntelek oldalamon  Amikor még piciny voltál, olya...  Győztesek útján  Posertube  A bölcsesség kezdete  Placido Domingo  Engedd , hogy önmagam legyek ....  Fázós cica  Adomány  Tett és kérés  Délutáni pihi  Gyerek gügyögés  Szeretet és hit  Téli kép  Piros liliomok  Remény és hit  Fegyelem  Havas rózsa  Erősítsd a lelkedet!  Zsoltárének  Az ember a tűz mellé huzódik.  Téli kép 
Bejegyzés Címkék
közvélemény számára, interneten fellelhető, jelenlegi belügyminiszter, törvények ellen, magyar maffia, írások legtöbbször, szélsőjobboldali párthoz, híres kalózkapitányhoz, spanyol Armada, következőképpen mondja, koronatanács összeült, kezébe teszi, áldatlan emlékű, kemény kezű, rendszerváltozás előtt, ranglétrán javarészt, rendőri szakma, biztonságtechnika volt, igazgatótanácsba tulajdonosok, banknál dolgozó, pontos okok, elharapózó robbantások, vezetése alatt, közélet különféle, mindenkori ellenzék, ismeretségi tőke, miniszteri székből, állam eképpen, bizalom iránta, rendkívüli tájékoztatási, bank igazgatóságának, tőzsde honlapján, nyilatkozat szerint, ingatlanok vásárlására, cégeladásoktól függetlenül, legvagyonosabb politikusok, utóbbi néhány, ország egyik, 2246 négyzetméteres, nagy értékű, dolgot jelölt, biztonsági szolgáltatásokkal, 2008-as évről, cégnek akkor, kormány tagja, állami megrendelések, teljes vételárat, alku szerint, adás-vétel előtt, milliárdos forgalmú, pontos eladási, részletek titkosak, közpénzekről rendelkező, felperes 2011, állami bank, referenciára volt, portálon megjelent, belügy kulcspozícióiba, belügy kulcspozícióiban, fővárosi fürdők, beérkezett négy, másik három, fürdővállalat szerint, általuk megadott, három érvényes, legkedvezőbb ajánlat, indoklásból kiderült, érvénytelenített ajánlatok, szintén zavaros, linkelt cikkből, vádak szerint, bútorgyár egykori, végül Pintér, kecskeméti bútorgyár, 2010-es választások, interneten egyetlen, okirathamisítási ügyben, csaló Zemplényi, rendfenntartó szervekkel, tököli fiatalkorúak, börtönben keresett, első Orbán-kormány, miniszterelnök azonban, másodfokú felmentő, nyomozás leállítását, rendszerváltozás után, olajügyektől volt, volt szovjet, olaj minősítését, fizetendő vámot, forgalmi adót, országon havonta, leggazdagabb 100-as, olajjal szerzett, olajügyekkel szerzett, ügyek hatósági, maffiával &#8211, állítólag megvert, olajügyek felderítésére, legnagyobb port, megyei rendőrkapitányság, , ,
2019.12 2020. Január 2020.02
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 0 db bejegyzés
e év: 0 db bejegyzés
Összes: 64001 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 3585
  • e Hét: 20615
  • e Hónap: 79723
  • e Év: 79723
Szótár
 
Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2020 TVN.HU Kft.