Belépés
zgfumag.blog.xfree.hu
Ha azért nézel , mert ez a munkád, jó munkát kívánok! GYÁVA NÉPNEK NINCS HAZÁJA! Minden nemzetnek olyan kormánya van aminöt érdemel. Ha valami... Zámbori Gusztáv
1957.12.05
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
Letiltva
  2013-11-02 18:56:23, szombat
 
 

Letiltva
2013, november 2 - 14:55


Az utóbbi időben alaposan rájár a rúd a Vitézy Dávid vezette BKK-ra. Gondok vannak a villamostenderrel, a Skoda perelni készül, a Futár projekt sehogyan sem akar elindulni, a bérbringa program csak a pénzt szívja, és most már Vitézy Dávidot is letiltották a szereplésről. Győzött Tarlós?

A szép reményekkel induló Budapest Közlekedési Központ, jelentős anyagi, de ami talán még fontosabb, óriási politikai hátszéllel indult (elég csak Vitézy Dávidra gondolni), ennek ellenére képtelen volt megfelelni feladatának. A lassan három éve létező cég által elért eredmények azonban nem állnak arányban a működésével felemészt milliárdokkal.

Áramkimaradás

Az utóbbi hetek és hónapok legfőbb híre volt a fővárosi közlekedés kapcsán az 1-3 villamosvonalak felújítása, új járművek beszerzése. A rekonstrukcióval súlyos problémák vannak, mivel egyáltalán nem biztos, hogy a felújított pályán vadonatúj tuják fogják koptatni a síneket.

Mint ismert, a Közbeszerzési Döntőbizottság (KDB) határozata kimondta, hogy a BKK jogsértő módon zárta ki a budapesti villamostenderből az összességében legelőnyösebb ajánlatot benyújtó Ganz-Skoda Zrt.-t. Emiatt nem lehet lezárni a villamosbeszerzést, nem lehet győztest hirdetni, ezzel viszont veszélybe került a projekt uniós támogatása, hiszen 2015 végéig be kell fejezni a felújítást és az utolsó új villamost is üzembe kell helyezni.

A Vitézy vezette központ láthatóan egy elefánt könnyedségével mozog a porcelánboltban: ezt mutatja, hogy a villamostender kapcsán megjelent közleményükben a Közlekedési Központ a Ganz-Skoda Zrt.-t "nem átlátható, offshore hátterű cégnek" nevezte. Nem nehéz utánagondolni, mennyire perképes egy ilyen mondat.

Mivel a Skoda vezérigazgatósága is így gondolta, az állításnak következménye lett. A cég szerint a közlemény alkalmas lehet arra, hogy a Skodának jelentős anyagi kárt okozzon. Ezért felszólították a BKK-t, hogy október 30-án délig vonja vissza a megfogalmazott valótlan állításokat. Mivel ezt nem tették meg, a vállalat bírósághoz
fordult. Amit meg is fog nyerni várhatóan, a BKK pedig fizethet. Vagyis a magyar adófizető.

Ugyanakkor a járműbeszerzés mellett alaposan kiverte a biztosítékot mind a városvezetés, mind az utazóközönség körében a finoman szólva is kaotikusan, szervezetlenül elindult pályafelújítás. Az észak pesti közlekedést káoszba taszító rekonstrukció átgondolatlansága csak a budaörsi úti buszsáv átgondolatlanságához mérhető. Mindkettő jó célt szolgált volna, ám rettenetesen rossz megoldással.

Felesleges presztízsberuházás

Gyakorlatilag a BKK megalakulása óta tart a közbringa-program körüli szerencsétlenkedés. Maga a rendszer nem lenne rossz, jó néhány nyugat-európai városban bevált a rendszer, ugyanakkor a kivitelezés módja roppant magyarosnak tűnik. A Bubiról tudvalevő volt, hogy veszteséges lesz (arra már ki se térjünk, mennyire drága a kiépítése), ezért közszolgáltatás alá vonják be. Vagyis a közbringa-program újabb pénznyelőként a valódi közösségi közlekedéstől von majd el forrást, végső soron így a jelenleginél is kevesebb jut a közösségi közlekedésre.

Csoszogó Futár

Már a BKK megalakulása előtt is tervben volt egy GPS alapú utastájékoztatási rendszer, amely révén legalább az információáramlás terén át lehetett volna lépni a XXI. századba. A FUTÁR (Forgalomirányítási és Utastájékoztatási Rendszer) projekt azonban egyelőre legfeljebb a galambok tájékozódását egyszerűsíti meg, lévén hogy már az első tesztek is megmutatták, a színvonaltalan, gyatra kivitelezés miatt a rendszer finoman szólva sem működőképes. A Futár kapcsán már két éve tart a tökölés, viszont legalább viszi a pénzt: a rendszer körülbelül 6,7 milliárd forintba kerül.

És még sokan mások...

De nem szabad elfeledkezni arról sem, hogy a BKK nem talált megnyugtató megoldást a hármas metró problémájára, vagy jól ismertek a négyes metró körüli anomáliák is. De idesorolhatnánk a pár éve már nagy botrányt kavaró fonódó villamost, amely jól jelezte Vitézyék megrendülő pozícióját.

A letiltott vezér

A sok, kisebb-nagyobb probléma, szerencsétlenkedés és hiba egyik legfontosabb következménye a Tarlós - Vitézy harc eldőlése. A főpolgármester egyelőre "győzelemre" áll, ami kettejük személyes háborúját illeti.

Hogy a választókért vívott harcban hogyan áll, az már más kérdés. Mindenesetre a fővárosi közlekedés semmivel sem lett jobb a BKK-val, mint előtte.

És a választások közeledtével ez lesz a legfontosabb szempont...

alfahir.hu

http://alfahir.hu/letiltva
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Címkék: rekonstrukcióval, villamosvonalak, porcelánboltban, idesorolhatnánk, közszolgáltatás, közleményükben, megfogalmazott, döntőbizottság, járműbeszerzés, villamostender, szervezetlenül, könnyedségével, pályafelújítás, felszólították, főpolgármester, színvonaltalan, tájékozódását, áramkimaradás, milliárdokkal, közbeszerzési, utazóközönség, közlekedéstől, utánagondolni, következménye, legelőnyösebb, összességében, pénznyelőként, gyakorlatilag, rekonstrukció, problémájára, közlekedésre, egyszerűsíti, városvezetés, elfeledkezni, mindenesetre, jelenleginél, utóbbi időben, bérbringa program, pénzt szívja, szép reményekkel, lassan három, működésével felemészt, utóbbi hetek, fővárosi közlekedés, rekonstrukcióval súlyos, felújított pályán, budapesti villamostenderből, összességében legelőnyösebb, projekt uniós, elefánt könnyedségével, villamostender kapcsán, ilyen mondat, Vitézy Dávid, Vitézy Dávidot, Győzött Tarlós, Budapest Közlekedési Központ, Vitézy Dávidra, Közbeszerzési Döntőbizottság, Ganz-Skoda Zrt, Közlekedési Központ, Csoszogó Futár, Utastájékoztatási Rendszer,
Új komment
Kérjük adja meg a TVN.HU rendszeréhez tartozó felhasználónevét és jelszavát.
Csak regisztrált felhasználók írhatnak kommentet,
amennyiben még nem rendelkezik TVN.HU hozzáféréssel: Klikk ide!
Felhasználónév:
Jelszó:
Kérem írja be a baloldalon látható számot!
Szöveg:  
 
Betűk: Félkövér Dőlt Kiemelés   Kép: Képbeszúrás   Link: Beszúrás

Mérges Király Szomorú Kiabál Mosoly Kacsintás haha hihi bibibi angyalka ohh... ... buli van... na ki a király? puszika draga baratom... hát ezt nem hiszem el haha-hehe-hihi i love you lol.. nagyon morcika... maga a devil pc-man vagyok peace satanka tuzeske lassan alvas kaos :) bloaoa merges miki idiota .... sir puszika
 
 
Félkövér: [b] Félkövér szöveg [/b]
Dőlt: [i] Dőlt szöveg [/i]
Kiemelés: [c] Kiemelt szöveg [/c]
Képbeszúrás: [kep] http://...../kep.gif [/kep]
Linkbeszúrás: [link] http://tvn.hu [/link]
ReceptBázis
Bulgur gombával és csikemellel...
Epres túrótorta
Mákos-almás süti
Lazac édesköményes-citromos rizottóval
Részeges nyúl
Sült hekk
Zöldséges, tepsis krumpli
Cukkinis, padlizsános egytálétel
Pirított gomba sárgarépával
Sajttal töltött gomba
még több recept
Tudjátok ?
Belétünk a Sárkány évébe, béke vagy nagyobb háború vár ránk?
Még zöld a chili paprikám, ha beviszem a lakásba tovább fejlődik?
Tényleg hasznos gyógynövény a csalán?
Mi a teendő a novemberi Rododendron bimbóval?
Az álmoknak valóban van jelentése?
még több kérdés
Blog Címkék
Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Emlékeimben mindenütt ott vagy...  Könnyáztatta asszonysorsok  Mélységes szomorúsággal  A gyomorrontás tojással is kez...  Facebookon kaptam Cs Ildikótó...  Radnóti Miklós: Nem tudhatom.....  mindent a népért...  A tékozló és Isten gondviselés...  Ibolya  Majthényi Flóra: Mi a haza?  Gámentzy Eduárd - Írok egy dar...  Szép álmokat!  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Aranyosi Ervin: Március 15. a ...  Meghitt estéken . . .  Isteni zsebkendők  1848. március 15-én  Könnyáztatta asszonysorsok  Hernádkakon tánccal ünneplik m...  Paul David Tripp Március 15  Egyet értesz?  Boldog ünnepeket kívánok minde...  Nyíljatok meg  Facebookon kaptam  Kokárda  " A gondolat is rezgés. Minél ...  A szív és a cselekvés egységes...  Könnyáztatta asszonysorsok  Gámentzy Eduárd - Írok egy dar...  Várnai Zseni - Petőfi márciusa  Facebookon kaptam  A magukat nyílt és őszinte emb...  Jó éjszakát  A gyomorrontás tojással is kez...  Aranyosi Ervin: Súgom a békét...  Nem mindegy  Március 15-re emlékve  Nagy László - Szerelem emléke  Aztán itt van egy másik szerep...  Esti kép  Heltai Jenő: Szabadság  Facebookon kaptam  Szeüleidtől tanultad  Akinek vaj van a fején...  Facebookon kaptam  Vágy, élet és sugár  Jó éjszakát  Rejtő Jenő versei  Facebookon kaptam  Majthényi Flóra: Mi a haza?  Üdvözöllek az oldalamon  Jó éjszakát  Rendhagyó tavaszköszöntő Horto...  Őri István - Dal az életről  Facebookon kaptam  Az ünnepről  Szent-Györgyi Albert gondolata  Aranyosi Ervin: Súgom a békét...  Kokárda  Március 15-re emlékve  Az embernek fiatal korában van  Könnyáztatta asszonysorsok  Facebookon kaptam Cs Ildikótól  Intelem  gyöngyöstarjáni vérszilva faso...  Facebookon kaptam  Nem foghatunk rá minden sérülé...  Paul David Tripp Március 17  " A gondolat is rezgés. Minél ...  Jóga férfiaknak  Rejtő Jenő versei  Éljen a magyar szabadság!  Fújjad márciusi szél . . .  Facebookon kaptam  Március 15-re emlékve  A nemzet csak akkor...  Facebookon kaptam  Ez a miénk!  Rendhagyó tavaszköszöntő Horto...  Éljen a magyar szabadság!  Minden jónak végeszakad egysze...  A kávé  Könnyáztatta asszonysorsok  Intelem  Rendhagyó tavaszköszöntő Horto...  Facebookon kaptam  Heltai Jenő: Szabadság  Facebookon kaptam  A halolaj és a hal még a migré...  Facebookon kaptam  Aranyosi Ervin: Március 15-ére  Paul David Tripp Március 17  Szép estét kedves látogatóimna...  Cicus virággal  Rőzsehordó nő szobra 
Bejegyzés Címkék
utóbbi időben, bérbringa program, pénzt szívja, szép reményekkel, lassan három, működésével felemészt, utóbbi hetek, fővárosi közlekedés, rekonstrukcióval súlyos, felújított pályán, budapesti villamostenderből, összességében legelőnyösebb, projekt uniós, elefánt könnyedségével, villamostender kapcsán, ilyen mondat, állításnak következménye, közlemény alkalmas, megfogalmazott valótlan, vállalat bírósághoz, magyar adófizető, járműbeszerzés mellett, biztosítékot mind, utazóközönség körében, finoman szólva, észak pesti, közbringa-program körüli, kivitelezés módja, közbringa-program újabb, valódi közösségi, közösségi közlekedésre, információáramlás terén, galambok tájékozódását, első tesztek, rendszer finoman, rendszer körülbelül, hármas metró, négyes metró, letiltott vezér, főpolgármester egyelőre, választókért vívott, választások közeledtével, legfontosabb szempont, rekonstrukcióval, villamosvonalak, porcelánboltban, idesorolhatnánk, közszolgáltatás, közleményükben, megfogalmazott, döntőbizottság, járműbeszerzés, villamostender, szervezetlenül, könnyedségével, pályafelújítás, felszólították, főpolgármester, színvonaltalan, tájékozódását, áramkimaradás, milliárdokkal, közbeszerzési, utazóközönség, közlekedéstől, utánagondolni, következménye, legelőnyösebb, összességében, pénznyelőként, gyakorlatilag, rekonstrukció, problémájára, közlekedésre, egyszerűsíti, városvezetés, elfeledkezni, mindenesetre, jelenleginél, megalakulása, legfontosabb, biztosítékot, szereplésről, közeledtével, rettenetesen, választókért, veszteséges, megmutatták, állításokat, közlekedési, kivitelezés, megoldással, megnyugtató, működésével, magyarosnak, feladatának, , ,
2024.02 2024. Március 2024.04
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 0 db bejegyzés
e év: 0 db bejegyzés
Összes: 64003 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 299
  • e Hét: 1957
  • e Hónap: 18750
  • e Év: 151667
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.