Belépés
zgfumag.blog.xfree.hu
Ha azért nézel , mert ez a munkád, jó munkát kívánok! GYÁVA NÉPNEK NINCS HAZÁJA! Minden nemzetnek olyan kormánya van aminöt érdemel. Ha valami... Zámbori Gusztáv
1957.12.05
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
Hogyan kerülhet egy cola Németországban 45 forintba? + Laká
  2013-11-03 10:27:38, vasárnap
 
 
Hogyan kerülhet egy cola Németországban 45 forintba? + Lakásbérlés árak Ausztriában


Az xBeszó!unk fő gazdasági összehasonlítási alapja Ausztria (és hamarosan Szlovákia), de érdemes néha távolabb is pillantani, ha tényleges képet szeretnénk kapni országunkról.

A cikk eleje Gergely Tibortól származik, aki Németországban él és dolgozik. Bevásárolt a helyi Penny Marketben, fényképet készített a vásárolt termékekről és lefényképezte a blokkot is. Döbbenetes árakkal találkozunk, miközben már sok platformon láthattuk, még a Magyarországról származó szalámi is olcsóbb Ausztriában, mint nálunk! A kérdés: mi a fene folyik itt?

Mielőtt a szokásos kommentek érkeznének, szeretnék egy mondást közzétenni:

Nem Németország, nem Ausztria, nem az USA, nem Anglia köré kellett falat emelni, hogy az állampolgárok ne vándoroljanak el onnan tömegesen munkáért vagy letelepedésért!

Magyarország?

A kommunizmusban a katonaság akadályozta az elvándorlást. A rendszerváltás után 23 évvel az Orbán-kormány annyira “jól teljesít", hogy bevezették a röghöz kötést! A kommunizmus után újra ott tartunk, ahol a kommunizmusban, a kormány törvényi falat emel a fiatalok elvándorlása ellen! Akkor most, hol nincsen kolbászból a kerítés? Miben változott az életünk?

A cikk második részében pedig megvizsgáljuk, hogy Ausztriában - a tévhittel szemben - egy minimálisnak számító bérből is kifizethető a lakásbérlés és a rezsi is! Nem igaz, hogy egy osztrák a minimálbérből ezeket nem képes kifizetni. (Ausztriában, ahogy Németországban sincsen egyébként állami minimálbér, ez több cikkben is kifejtésre került már.)
Árak Németországban

A mai képes témám lehet hogy kicsit erősebb lesz a szokásosnál. Elnézést a luxuscikkekért, azok itt nem luxus cikkek... És nem is egészségesek... Viszont én ehetek ilyeneket, mert tudok fogyni 50 kilót fél év alatt.

Már rég készültem ilyesmivel, de ma végre megérett. Szóval lássuk csak: van egy ország = Magyarország, ahol a minimálbér bruttó 98 000 Ft = 325 euró, nettó 64 000 forint, azaz kb. 210 euró. (Átváltás 300 forinton.)

Van egy másik ország is, ahol ugyan nincs minimálbér (minek?), de a kezdő szakmunkás fizetés megközelíti az 1750 eurót - csak úgy zárójelben jegyzem meg, hogy a két ország 1944-ben ugyanolyan egyformán szarrá volt bombázva.

Az itteni árakat fogom most bemutatni azért, mert egy ilyen vásárlás után felüti a fejemet a sok kérdőjel: Mi folyik otthon??? Miért nézik hülyének az embereket? Tényleg hülyék??? Ezek a termékek itt miért olcsóbbak? Miért más az összetétele sok élelmiszernek? És ugyanaz az eladó a pénztárban miért keres ötször annyit, mint nálunk?

Természetesen én is a miérteket keresem, de eddig nem találom. Lehet osztani a posztot! Ezt lehet. Lehet róla beszélni és kommentálni, mert érdekel a véleményetek. Lehet pofázni, hogy akciós volt meg ilyenek, de bekaphatjátok, mert itt másfél éve akció van, mióta itt vagyok! Köszönöm a figyelmet! (A piákat ajándékba viszem Kiszel Tündének.)

A miértekre az xBeszó!unk már több cikkben is adott válaszokat. A kérdés összetett, több szegmensből áll, melyeket egyszerre kell látni és megérteni. Ennek a cikknek a végén is lesz erről némi összefoglalás, a készülő X-Program pedig teljességében leírja majd a probléma okát és a megoldást is.

A vásárolt termékek (300 forinton átszámítva)

(Kattints a nagyobb mérethez)

- Bacardi + egy cola (ajándékba)
- Campari Bitter
- Lazacfilé (10 dkg)
- Absolut vodka
- Tej
- Gyógyszer a gyerekeknek
- Blend a med fogkrém (4 darab!)
- Fa tusfürdő (3 darab)
- Pepsi Cola (0,5 liter)
- Lipton ice tea (1,5 liter cukor nélkül)
- Coca Cola light (1,5 liter)
- Manner nápolyi (4 darab)
- Kibaszott nagy uborka (1700 gramm)

- 2997 Ft
- 2664 Ft
- 300 Ft
- 3297 Ft
- 150 Ft
- INGYENES
- 807 Ft = 4 darab!
- 666 Ft = 3 darab!
- 45 Ft
- 207 Ft
- 147 Ft
- 507 Ft = 4 darab!
- 297 Ft

És a blokk, amelyen bárki ellenőrizheti az árakat:

Blokk első fele
Blokk második fele

Akció?

Igen! Ezek a termékek akciósak, ahogy a cikkben is írva volt. Azonban sétáljon el bárki Magyarországon egy Penny-be vagy a Tacskóba, bárhova, nálunk az akció ennyit jelent:

Felé biggyesztenek egy árat, majd áthúzzák
Tacskóban: úgy írjuk ki a 3 darabos vásárlást, hogy véletlenül se legyen egyértelmű
Ugyancsak Tacskó szokás, amikor véletlenül a gépben nem az akciós ár szerepel, hanem a drágább (szigorúan véletlenül)
Az akció kezdetekor már nem kapható a 30 forinttal leakciózott termék (nyilván az első másodpercben elvitték az összeset)
A nálunk lévő akciók meg sem közelítik az osztrák vagy német boltok akcióit!

Csak ellenőrzésképpen felmentem a Penny (2013. szept. 26-október 2-ig érvényes) online reklámújságjára, ahol a Fa tusfürdőt éppen akciózza a Penny “elképesztő" mértékben:

Nálunk 1 darab kerül akciósan 439 forintba! Németországban a 3 darab akciósan 666 forint! Akkor most? Mi van? Kit néznek ezek hülyének?

Mindamellett, szeretném megnézni azt a hipermarketet, ahol a fél literes cola akciósan 45 forint! Hű, de érdekes, hogy Dunaharasztiban van a Coca-Cola gyár, míg Dunaharaszti és Soroksár között az 510-es úton a Pepsi Cola gyár, tehát mind a kettő terméket itt állítják elő, Budapesttől egy köpésre, még szállítani sem kell, ennek ellenére nálunk a fél literes üdítők ára 230-270 forint!? Kit néznek ezek hülyének?

Továbbá számtalanszor elhangzott már érvként, azért drága, mert külföldről kell szállítani, és ez drágítja. Csak ilyenkor azt az egyet vagyok képtelen felfogni az amúgy szerintem nem gyönge agyammal, hogy a “makói" fokhagymát miért is éri meg Kínából hozatni? Mert származási országa Kína! Ilyenkor nem drága a szállítás? A kalocsai fűszerpaprikát miért is éri meg Spanyolból hozatni és a magyar, kiváló paprikához keverni? Ilyenkor nem drága a szállítás? Amikor a magyarországi kiváló minőségű szalámit kiviszik Ausztriába, azaz a szállítással is megnövelik az árát, akkor az hogy a retekben lehet olcsóbb, mint nálunk?

Nem érezzük, hogy itt valami nagyon, de nagyon nem stimmel? Hogy totál hülyének vagyunk nézve? Nálunk állandó érv a magyar előállítóktól, hogy nagyon magas a bérköltség, járulékok stb. Oké, de akkor hogyan olcsóbb Ausztriában a magyar szalámi, amit itt állítanak elő, mint ugyanez a szalámi nálunk? Ha kiviszem a magyar terméket külföldre, akkor azon már nincs bérköltség?

Az osztrák és német bruttó keresetek, valamint a bárjárulékok még így is ötszörösét teszik ki a magyarénak! Ennek ellenére az ott előállított terméket ők olcsóbban tudják adni, mint mi? Nálunk a cégek teljes bérköltsége még mindig töredéke az osztrák vagy némethez viszonyítva! Akkor kérdem én, mi a fasz folyik itt?

Hozzá kell tegyem, termékeinkkel, a mi bérköltségeinkkel (melyek láthatóan alacsonyak) már rég el kellett volna árasztani az egészt nyugatot! Kínából megéri ide szállítani a fokhagymát, de nekünk nem éri meg a magyar termékeket Németbe szállítani? Miért nem terjeszkedik a magyar nyugat felé, de akár Horvátország, Románia, Ukrajna irányába? Miért nem a mi kiváló agrártermékeink uralják a nyugatot? Hiszen jóval olcsóbb a munkaerő nálunk! Ennek ellenére nálunk drágább minden, még a magyar termékek is??? Sőt, ha nálunk bemegyünk egy akrámilyen üzletbe, nem találunk nagyon magyar terméket! Németországból hozat a Lidl, Aldi, ahol a bérköltség a mienkének az ötszöröse! Mégis ők árasztanak el minket termékekkel, és nem fordítva, mi őket? Mi a fasz folyik itt?

A válasz igazából roppant egyszerű. Mindenkinek el kéne jutni végre a felismeréshez, hogy a 23 éve stagnáló, alkalmatlan hazaáruló politikát a magyarok választják! Ugyanazt a két hazaáruló pártot cserélgeti a nép, melyek kiárusítják az országot pár Nokiás dobozért! (Aki nem értené, kenőpénzért!)
Felébredés az álomból

Látni kell, hogy nálunk azért magasak az árak, hogy a különbözetet a németek, osztrákok felé realizálják a multik! Magyarul: komplexen kell látni a gazdaságot - amire sajnos sok embert nem tanítanak meg.

Van egy cég nálunk - nevezzük Sparnak -, és van ugyanez a cég Ausztriában is. A nálunk megtermelt árut - nevezzük paradicsomnak - felvásárolja a multi 30 forinton, azaz jóval termelői ár alatt. Eladja a magyaroknak 300-500 forintért! (A termelő eközben kizárólag az állami és EU-támogatással tud egyáltalán életben maradni. Azaz az adóból támogatni kell az agráriumot, hogy életben maradjon, részben ezért is magasak az adók.) Nálunk a Spar keresett az üzleten egy rakás pénzt: mondjuk a paradicsom kilóján 270-470 forintot! Ausztriában 4-5-szeres bért kapnak a dolgozók. Hogy a fenébe képesek ezt az osztrák cégek kitermelni? Sehogyan!!!
Elszivattyúzás

Ezt hívják pénzelszívásnak! Nálunk legyártatják az olcsó munkaerővel, és itthon eladják drágán! A megkeresett 270-470 forintból viszont már az osztrák Sparban ugyanez a cég képes árengedményt adni, azaz akár 200 forinttal is csökkenteni az ottani paradicsom eladási árát! Az itteni haszon nagy részét arra fordítja a cég, hogy az ottani árakat mérsékelje, illetve ott magasabb bért fizessen! Ehhez megmutatom a korábbi cikkben készített grafikont: (kattints a nagyobb mérethez)

Keresd meg Ausztriát és Magyarországot! Nálunk azért ilyen magasak az élelmiszerárak is, mert szándékosan magasan tartják a külföldi kézben lévő multik! Azért teszik, hogy hazájukban viszont nagyon jó életkörülményeket teremtsenek azáltal, hogy az itt tripla áron eladott termékekből az ottani termékek árait csökkenthessék!

Gondolkodjunk már józanul! Hogyan emelkedhet nálunk az élelmiszerek ára ilyen mértékben akkor, amikor Ausztriában a teljes bérköltség ötszöröse az itteninek! Hát ott kéne ötszörös árakat látnunk! Nálunk azért kerül 230-270 forintba a fél literes cola, hogy Németországban 45 forintért lehessen adni! Nálunk azért kerül egy darab Fa tusfürdő 600 forintba, hogy Németországban hármat adhassanak ennyiért!

De nem csupán az élelmiszerek ára emelkedik nálunk ilyen mértékben, hanem minden:

Próbáljuk végre kinyitni a szemünket! Ez az árváltozás 2005-től értendő, tehát nem egy év tendenciája! Folyamatos és tudatos árdrágítás zajlik nálunk, miközben a béreket alacsonyan tartják, hogy a magyar megtermelje elképesztően olcsón az árut a külföldnek.
Kinek a hibája?

Nyomatékosan elmondom, ez NEM A MULTIK HIBÁJA! Ez nem a külföld hibája! Fejezze be végre az összes magyar ember a külföldi ellenségkeresést! A piacgazdaságban az erősebb kutya ugat, és pont! A magyar ember okozza mindezt saját magának! Nem a külföld a hibás, hanem a magyar szavazók!

Akik folyamatosan kivénhedt mammutokra szavaznak - lásd mszp -, akik már a kommunizmusban sem értettek semmihez! Kérdezze meg minden mszp-s a képviselőjét, hogy “miért működik Ausztria?" - fogalma se lesz egyiknek sem a válaszról! Mert hozzá nem értők alkotják az egész mszp-t! Mást sem tettek, mint kiárusították az országot a külföldnek! (Az mszp a napokban jelentette be országos listáját, hát kik szerepelnek az első helyeken: kivénhedt, ostoba, semmihez nem értő mammutjaik!)

De nézzük a fideszt is! A fidesz nem erre kapta a kétharmadot! Hogy mindenben a gazdagokat támogassák, valamint saját haverjaikat! A fidesz elvével, miszerint meg kell állítani a külföldi függést, abszolút egyet lehet érteni! Azonban mit tett a fidesz a kétharmaddal ennek érdekében? Az ég adta világon semmit! Orbán belehülyült a hatalomba, maga mellé olyan arrogáns embereket állított, mint Lázár, Papcsák stb... illetve a nőgyűlölő, nőverőket! Az egész fidesz egy gusztustalan, arrogáns, pofátlan párttá vált! (Mondom ezt, mint egykori fidesz párttag.) A kurva annyukat, hogy ilyen arrogáns senkiházik lettek! Kérdezzünk meg egy fideszest is, mitől működik Ausztria? Fogalmuk nem lesz róla... fogalmuk nem lesz a megoldásról! Létrehozta a fidesz a munkavállalók érdekében az erős szakszervezeteket, munkáskamarákat, nyilvánossá tett minden állami szerződést, beleértve az ügynökaktákat, megszüntette a korrupciót, helyrehozta az egészségügyet??? Hát nem!

Láttál valaha ilyen kimutatást egyetlen mai pártnál is? Hogy a képviselőik így átlátnák a helyzetet? Elmagyaráznák a megoldást? Ha mi nem kerülünk be a parlamentbe, és újra ez a két párt - mszp és fidesz - jelenti majd az ország irányvonalát, én tényleg csak arra tudok buzdítani minden fiatalt: AZONNAL HAGYJA EL AZ ORSZÁGOT, AMINT TEHETI! A bugyuta, elvakult szavazók pedig majd egyék meg, amit főztek! Állítsanak szobrot Orbánnak, Mesterházynak, hogy jajj, de jó, mert örök rabszolgaságban élhetnek Magyarországon! És akkor majd talán mindenki elgondolkodik, hogy szavazni nem pártimádat alapján kellett volna, hanem józanság alapján!
Lakásbérlés Ausztriában
Ausztriában nincsen minimálbér. Minimális bérnek a nettó medián átlagbér 60%-át szokták tekinteni. Ami most 900-1000 euró körül mozog. (Nettó medián átlagbér 1700 euró.) Ez az 1000 euró tényleg annyira alacsony bér, hogy gyakorlatilag végzettség nélkül vagy nagyon általános munkával lehet ennyit keresni. Egy szakács bére is nettóban legalább 1200 euró = 360 ezer forint. De ettől felfelé keresnek inkább.

Sokan próbálják elhitetni ebben az országban, de hát Ausztriában sincs kolbászból a kerítés, ott is sokan élnek minimálbérből, és lakást bérelni ebből csak egy lukat fogsz tudni. Ami ebből igaz, hogy valóban sokan élnek ott is minimálbér közeli fizetésből, a különbség azonban, hogy ott a minimálbér NEM AZT JELENTI, amit nálunk.

Ott a minimális bérből normális lakást tudsz bérelni, fenntartani, és még akár autót is! Hiszen az élelmiszer annyiba kerül, mint nálunk, a tömegközlekedés olcsóbb Bécsben, mint Budapesten. Ausztriában az egyik legolcsóbbak a mobiltelefon előfizetések és percdíjak. A műszaki cikkek is annyiba kerülnek, mint nálunk, illetve sokszor olcsóbbak. Az üzemanyagárak nagyjából megegyeznek.

Ami a különbség, hogy Magyarországon a minimálbér nettó 64 000 forint = 213 euró, míg ez Ausztriában 900-1000 euró.

Az xBeszó!unk által készített magyarországi és ausztriai élelmiszerárak összehasonlítását itt találod, ha még nem olvastad az oldalon.

Adatok forrása

Két lakást mutatok be. Bécsben, azaz a fővárosban kerestem albérletet 500-600 euró között, mert állítólag Bécsben csak förmedvényt lehet ennyiért találni. Ez az összeg tehát az ottani minimális bér fele! Budapesten tehát 32 000 forintért kell találni hasonló lakást! (Álmainkban.)
1. lakás: “2 Zimmer Wohnung im 10. Bezirk"

Kétszobás lakás a 10. kerületben

1. lakás, Bécs, 64m2, bútorozott
1. lakás, Bécs, 64m2, bútorozott
1. lakás, Bécs, 64m2, bútorozott
1. lakás, Bécs, 64m2, bútorozott
1. lakás, Bécs, 64m2, bútorozott
1. lakás, Bécs, 64m2, bútorozott
1. lakás, Bécs, 64m2, bútorozott
1. lakás, Bécs, 64m2, bútorozott

Mietpreis: € 500,- (bérleti díj)
Adresse: 10. Favoriten, Wien (cím)
Größe: 64 m² (alapterület)

Die Wohnung gliedert sich wie folgt: (A lakás elosztása:)
- 1 Vorraum (Előtér)
- 1 Badezimmer (Fürdőszoba)
- 1 WC
- 1 Wohnzimmer (Nappali)
- 1 Schlafzimmer (Hálószoba)
- 1 Küche (Konyha)

A lakás az 5. emeleten található, lifttel. (Die Wohnung liegt im 5. Stock und ist mit dem Lift erreichbar.) A lakás teljesen bútorozott. (Die Wohnung ist komplett möbliert zu mieten.)

És némi leírás található még arról, hogy mi van a közelében. A bécsi lakások rezsiköltsége (BK = Betriebkosten) általában 70-150 euró között mozog területtől és állapottól függően. A leírásban nem szerepelt ennél a lakásnál a hozzávetőleges rezsiköltség.
2. lakás: “Wohnung in der Nähe U4 - Rossauer Lände"

Lakás a 4-es metró közelében

2. lakás, Bécs, 43m2, bútorozott
2. lakás, Bécs, 43m2, bútorozott
2. lakás, Bécs, 43m2, bútorozott
2. lakás, Bécs, 43m2, bútorozott
2. lakás, Bécs, 43m2, bútorozott
2. lakás, Bécs, 43m2, bútorozott
2. lakás, Bécs, 43m2, bútorozott

Mietpreis: € 500,- (bérleti díj)
Adresse: 2. Leopoldstadt, Wien (cím)
Größe: 43 m² (alapterület)

A lakás a 3. emeleten található. Az épület 100 éves (Baujahr ca. 1900), új ablakokkal, laminált padlóval. Teljesen bútorozott, gázfűtéses, biztonsági ajtóval szerelt. (Neue Fenster, einbruchsichere Tür, Gastherme, Boden: Laminat)

Belmagassága 3,5 méter (Raumhöhe ca. 350cm). A rezsiköltség cirka 120 euró/ hónap (Betriebskosten: 120,00 € / Monat)

Tény, ebben a lakásban van egy borzasztóan kinéző emeletes ágy, ezt nagyjából 50 euró egy normális ágyra cserélni.
Összegzés

Ilyen lakásokat lehet találni Bécsben 500 euró környékén, azaz a minimális bér feléért, és még a rezsi is kifizethető! Budapesten nem mutatok be lakásokat, mert a minimálbér feléért, azaz 30 ezer forintért nem lehet lakást bérelni, legfeljebb szobát.

Nálunk a minimálbérből NEM LEHET megélni! Ausztriában a minimálbérből ténylegesen meg lehet élni, de aki hajlandó némi minimális tanulásra időt áldozni, hogy legalább szakács végzettsége legyen, az nem fog minimálbért keresni! És munkát is kap!

Nálunk sem a fidesznek, sem az mszp-nek nem célja valódi eredményeket elérni, mert vagy nem tudják, hogyan kell, annyira hülyék, vagy pedig szándékosan nem teszik, mert vagy a kenőpénz magasabb, vagy pedig a haveroknak így lehet milliárdokat osztani.

Erről egy cikk már szerepelt az oldalon: Hová folynak el az adóforintok? Nem a multik ártanak: magyar nyúz magyart!

Az X-Program valódi megoldásokat kínál minderre. Persze, lehet továbbra is vakon, agy nélkül szavazni majd 2014-ben, sem én, sem a többi értelmes fiatal nem fog ebben az országban maradni azért, hogy rabszolga legyen saját országában! Inkább megyek Ausztriába én is, ahol lesz normális fizetésem, normális nyugdíjam, és a kormány nem veri át a fejemet folyamatosan, hogy saját haverjainak oszthassa szét az adómilliárdokat! Lehet ezt a magyarnak tovább és tovább tűrni, csak akkor ne a külföldet vádolja! Ne a multikat vádolja! Ne az uniót vádolja! Hanem saját magát!

Mert ezen az oldalon is adatokkal kerül bemutatásra minden, méghozzá érthetően azok számára is, akik soha nem foglalkoztak gazdasággal. Ha ennek ellenére a többség továbbra is a két leszerepelt pártot támogatja majd 2014-ben, akkor a magyarság sajnos ennyit érdemel.

Mindenki annyit érdemel, amennyi saját és gyerekei sorsáért hajlandó megtenni! Eddig nem volt kire szavazni? Rendben, elfogadva. Viszont 2014-ben már mi is ott leszünk!
Szabó Péter hozzászólására kis számtani kiegészítés (2013. okt. 01.)

Várható volt, hogy lesznek, akik az élő fába is belekötnek. Nézzük a lakásbérlést számtanilag:

Sehol a világon nem éri meg egyedül élni, talán csak Svájcban. Ha valaki mégis egyedül költözik külön, annak elég egy 25-30 négyzetméteres lakás, amit Ausztriában 500 euróért lehet bérelni a rezsivel együtt! Marad 500 euró minden másra! A minimális bér sehol nem jelenti, hogy dorbézolni lehet egy luxuslakásban.
Ausztriában minimális bért kereső fiatal pár

A bemutatott két lakás ennél nagyobb volt: 64 m² és 43 m², tehát két főnek ideális, az első akár még gyerekkel is. Ha Ausztriában a minimális bért kereső fiatal pár összeköltözik, akkor összesen 2000 eurójuk lesz! Ebből a lakásbérlés 500 euró, amihez számoljunk magasabb rezsit, legyen 200 euró. Ez összesen 700 euró/hó. Marad kettőjüknek havi 1300 euró.

Mind a ketten megvásárolják a havi bérletet a bécsi “BKV"-ra. Fejenként havi 47 euró! Összesen kettejüknek havi 94 euró! Maradt kettőjüknek havi 1206 eurójuk = 361 800 forint!!! Miközben az árak gyakorlatilag megegyeznek! Ebből futja nekik saját autóra is, amit használhatnak hétvégi bevásárlásra, meglátogatni a nagyit stb.

Magyarul, még a minimális bér is lehetővé teszi, hogy a fiatalok hamar elköltözzenek otthonról, ezáltal nem mennek a szülőkkel egymás agyára, hamarabb függetlenednek, hamarabb megtanulják, mi a felelősség, és hamarabb vállalnak gyereket is, aminek eredménye, hogy nem lesz több nyugdíjas, mint kereső! Az utcán nem ölik meg egymást, mint a magyarok, mert a minimális bérből is nyugodtan tudják fizetni a számlákat, autóval mehetnek pihenni hétvégére stb.
Magyarországon minimális bért kereső fiatal pár

Ha a két minimálbért összerakja a két fiatal, akkor lesz havi (64 000 Ft x 2) 128 000 forintjuk! Ebből Budapesten egy lakást - ha elképesztően jóindulatú vagyok - képesek havi 55-60 000 forintért bérelni rezsivel együtt! (és ekkor egy borzalmas lukat kaptunk, nem olyat, mint bemutattam az osztrák példában). Marad kettőjüknek havi 68 000 forintjuk!

Ebből kifizetik mindketten a havi BKV bérletet (10 500 Ft x 2), ami összesen 21 000 forint! Maradt kettőjüknek 47 000 forint minden másra! Bár a fidesz szerint meg lehet élni 47 ezerből, hát a magyar megpróbálja ezt most párban!

Ekkor jön elő a tipikus magyar szindróma, hogy soha a büdös életben nem költözöl el otthonról, de gyűlölsz mindenkit, akinek akár egy Suzuki Swift-re is futja a hétvégi bevásárláshoz. Ha szembe jön veled a másik magyar az utcán, már szemmel képes lennél megölni, mert nem tudod a rezsit sem fizetni, a munkahelyeden vérmes szemmel nézed, ki keres többet nálad, és persze eszed ágában nincsen ilyen körülmények között gyereket vállalni, ezért a mostani 3 millió nyugdíjas helyébe lassan 4 millió lép... A magyar fiatalnak egyetlen dolog jár a fejében: a kurva anyját az összes tróger, semmihez nem értő, kapzsi politikusnak, inkább húzok ebből az országból, mint a vadlibák, amíg tehetem!

Na ez a különbség számtanilag kimutatva a két minimálbér között. Magyarország minden erejével elűzi a fiatalokat innen. Amit Orbán a röghöz kötéssel sem lesz képes megakadályozni!


http://iksz.beszolunk.hu/hogyan-kerulhet-egy-cola-nemetorszagban-45-forintba-laka sberles-arak-ausztriaban/
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Címkék: összehasonlítási, ellenőrzésképpen, ellenségkeresést, magyarországról, dunaharasztiban, tömegközlekedés, pénzelszívásnak, munkáskamarákat, einbruchsichere, agrártermékeink, adómilliárdokat, reklámújságjára, piacgazdaságban, rabszolgaságban, kommunizmusban, rendszerváltás, függetlenednek, letelepedésért, elszivattyúzás, hozzászólására, négyzetméteres, magyarországot, betriebskosten, németországban, luxuscikkekért, magyarországon, fűszerpaprikát, élelmiszerárak, csökkenthessék, megakadályozni, nemetorszagban, németországból, hozzávetőleges, megvásárolják, természetesen, munkavállalók, cola Németországban, cikk eleje, helyi Penny, vásárolt termékekről, fene folyik, szokásos kommentek, mondást közzétenni, katonaság akadályozta, rendszerváltás után, röghöz kötést, kommunizmus után, kormány törvényi, fiatalok elvándorlása, cikk második, tévhittel szemben, minimálisnak számító, Gergely Tibortól, Penny Marketben, Árak Németországban, Kiszel Tündének, Campari Bitter, Pepsi Cola, Coca Cola, Ugyancsak Tacskó, MULTIK HIBÁJA, AZONNAL HAGYJA EL AZ ORSZÁGOT, AMINT TEHETI, Lakásbérlés Ausztriában, Zimmer Wohnung, Nähe U4, Rossauer Lände”, Neue Fenster, Szabó Péter, Ebből Budapesten, Suzuki Swift-re, Amit Orbán,
Új komment
Kérjük adja meg a TVN.HU rendszeréhez tartozó felhasználónevét és jelszavát.
Csak regisztrált felhasználók írhatnak kommentet,
amennyiben még nem rendelkezik TVN.HU hozzáféréssel: Klikk ide!
Felhasználónév:
Jelszó:
Kérem írja be a baloldalon látható számot!
Szöveg:  
 
Betűk: Félkövér Dőlt Kiemelés   Kép: Képbeszúrás   Link: Beszúrás

Mérges Király Szomorú Kiabál Mosoly Kacsintás haha hihi bibibi angyalka ohh... ... buli van... na ki a király? puszika draga baratom... hát ezt nem hiszem el haha-hehe-hihi i love you lol.. nagyon morcika... maga a devil pc-man vagyok peace satanka tuzeske lassan alvas kaos :) bloaoa merges miki idiota .... sir puszika
 
 
Félkövér: [b] Félkövér szöveg [/b]
Dőlt: [i] Dőlt szöveg [/i]
Kiemelés: [c] Kiemelt szöveg [/c]
Képbeszúrás: [kep] http://...../kep.gif [/kep]
Linkbeszúrás: [link] http://tvn.hu [/link]
ReceptBázis
Bulgur gombával és csikemellel...
Epres túrótorta
Mákos-almás süti
Lazac édesköményes-citromos rizottóval
Részeges nyúl
Sült hekk
Zöldséges, tepsis krumpli
Cukkinis, padlizsános egytálétel
Pirított gomba sárgarépával
Sajttal töltött gomba
még több recept
Tudjátok ?
Belétünk a Sárkány évébe, béke vagy nagyobb háború vár ránk?
Még zöld a chili paprikám, ha beviszem a lakásba tovább fejlődik?
Tényleg hasznos gyógynövény a csalán?
Mi a teendő a novemberi Rododendron bimbóval?
Az álmoknak valóban van jelentése?
még több kérdés
Blog Címkék
Facebookon kaptam  Otthon  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Kubinyi Anna gobelintervező, t...  képre írva  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam Krisztinától  Facebookon kaptam  Vannak emberek  Robin Wight pitypang szobra  Jean de La Fontaine 1621 júliu...  Dóró Sándor: Embernek maradni  Annyira tisztelem a szabadságo...  Facebookon kaptam  Nagy és kis csodák  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Napsütéses vidám hétvégét kivá...  Jó nap volt  Esterházy Péter: Harmonia c...  Egyszerű  Isten hűségének mértéke  Sík Sándor - Ha jő a perc  Facebookon kaptam  Horváth Szilvia tollából  A gyulladáscsökkentő és csonte...  Magyar költészet napja  Jean de La Fontaine 1621 júliu...  Szép estét kedves látogatóimna...  Facebookon kaptam Cs Ildikótól  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  A Magyar Költészet napja alkal...  Isten hűségének mértéke  Vannak emberek  Facebookon kaptam  Mindig lesz olyan  Az ember  képre írva  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam Krisztina b...  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Sík Sándor - Ha jő a perc  Szívek  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Mindent de mindent visszakap  képre írva  Reményik Sándor: Pierrot &...  Az ember emlékekből áll  Egyszerű  Facebookon kaptam  James Allen  képre írva  Jánosházy György: Fogd a kezem  Mindig lesz olyan  Facebookon kaptam Krisztinától  Facebookon kaptam  Magyar költészet napja  Tavaszi este  Facebookon kaptam  Aranyosi Ervin: Örökbe fogadta...  Jan Twardowski - Siessünk  Facebookon kaptam  Jean de La Fontaine 1621 júliu...  Egy párkányon  Az egyik legalapvetőbb tézis a...  Facebookon kaptam  40 felett  Robert Merle tollából  Hegedüs Géza: Magyar költészet  Azért kaptad  Jean de La Fontaine 1621 júliu...  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Radnóti Miklós: Hasonlatok (ré...  Jó éjszakát  Kedvenc felismerésem az imádsá...  Jean de La Fontaine 1621 júliu...  Különleges  Walter Chrysler mondta  Tanácsok egy pszichológustól  Facebookon kaptam  Vidámság  Hogyan válunk hűségesekké?  Facebookon kaptam  Csend  Bornyi Veronika haiku verse  Sík Sándor - Ha jő a perc 
Bejegyzés Címkék
cola Németországban, cikk eleje, helyi Penny, vásárolt termékekről, fene folyik, szokásos kommentek, mondást közzétenni, katonaság akadályozta, rendszerváltás után, röghöz kötést, kommunizmus után, kormány törvényi, fiatalok elvándorlása, cikk második, tévhittel szemben, minimálisnak számító, minimálbérből ezeket, minimálbér bruttó, másik ország, kezdő szakmunkás, 1750 eurót, itteni árakat, ilyen vásárlás, pénztárban miért, miérteket keresem, piákat ajándékba, kérdés összetett, készülő X-Program, probléma okát, vásárolt termékek, nagyobb mérethez, termékek akciósak, akció ennyit, akció kezdetekor, első másodpercben, nálunk lévő, osztrák vagy, 510-es úton, kettő terméket, egyet vagyok, amúgy szerintem, kalocsai fűszerpaprikát, magyarországi kiváló, retekben lehet, magyar előállítóktól, magyar szalámi, szalámi nálunk, magyar terméket, cégek teljes, fasz folyik, egészt nyugatot, magyar termékeket, magyar nyugat, munkaerő nálunk, magyar termékek, akrámilyen üzletbe, válasz igazából, magyarok választják, gazdaságot &#8211, nálunk megtermelt, magyaroknak 300-500, termelő eközben, adóból támogatni, rakás pénzt, paradicsom kilóján, fenébe képesek, osztrák cégek, olcsó munkaerővel, megkeresett 270-470, osztrák Sparban, ottani paradicsom, itteni haszon, ottani árakat, korábbi cikkben, külföldi kézben, ottani termékek, teljes bérköltség, árváltozás 2005-től, béreket alacsonyan, magyar megtermelje, külföld hibája, összes magyar, külföldi ellenségkeresést, erősebb kutya, magyar ember, magyar szavazók, egész mszp-t, napokban jelentette, első helyeken, gazdagokat támogassák, fidesz elvével, külföldi függést, kétharmaddal ennek, egész fidesz, kurva annyukat, munkavállalók érdekében, erős szakszervezeteket, ország irányvonalát, nettó medián, 1000 euró, szakács bére, , ,
2024.03 2024. április 2024.05
HétKedSzeCsüPénSzoVas
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 0 db bejegyzés
e év: 0 db bejegyzés
Összes: 64003 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 1033
  • e Hét: 6785
  • e Hónap: 10530
  • e Év: 164026
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.