Belépés
zgfumag.blog.xfree.hu
Ha azért nézel , mert ez a munkád, jó munkát kívánok! GYÁVA NÉPNEK NINCS HAZÁJA! Minden nemzetnek olyan kormánya van aminöt érdemel. Ha valami... Zámbori Gusztáv
1957.12.05
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
A maffia érdekeit sértem, a NAV is benne van
  2013-11-12 09:59:37, kedd
 
   
 
A maffia érdekeit sértem, a NAV is benne van

Szentkirályi Balázs,
Jenei Miklós

2013. november 12., kedd 07:26 | [33 perce frissítve] |

Hivatali visszaélés miatt tett feljelentést a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) ellen Horváth András volt adóellenőr. Azt állítja, hogy az adóhatóság szemet huny a kiemelt adózók áfacsalásai felett. A kár becslése szerint ezermilliárdnál is nagyobb összeget jelent évente. Horváth az Indexnek beszélt a letelefonálásokról, a lebonthatatlan falakról, a hivatal öncenzúrájáról és a belső tisztogatásokról. Most a kormánytól vár segítséget, és azt mondja, az időzítés ellenére nincs politikai célja. Viszont gond lehet, hogy szerinte több kormánytag is az oligarchák láncolatainak a foglya.
Előzmény

Kitálalt egy adóellenőr: engedik csalni a nagyokat
Feljelenti a NAV a kipakoló ellenőrét

(2)
Címkék
nav, horváth andrás, adócsalás

Végiggondolta ezt az egészet? Mit érhet el egy adórevizor az ön szerint ezermilliárdos károkat okozó csalók és a nagy hatalmú NAV ellen?
Varga NAV-7958
Fotó: Index

Ha ezt átgondoltam volna, akkor én sem léptem volna ki a nyilvánosság elé.

Szóval nem túl optimista. Egyáltalán mire számít?

Úgy érzem, most sokan gondolják a hivatalon belül is, hogy azzal, hogy felvetődött ez a téma, végre történhet valami. Megtisztulhat a szervezet.

Kiktől?

Nevesíteni is tudnék rengeteg embert, de az egész rendszer működésével baj van. A NAV több mint húszezer alkalmazottjából több száz vezető beosztású alkalmazott van, akik pontosan tudnak mindenről. Ők a felelősök.

Pontosan miről is tudnak ezek a vezetők?

Arról, hogy a kiemelt adózókkal, akik a legnagyobb Magyarországon működő cégek, elnéző a hivatal. Konkrétan túl alacsony összegeket szab ki nyilvánvaló adócsalások miatt. Évente közel ezermilliárd forintot csalnak el a legnagyobbak, de még több ezer közepes méretű vállalkozás is van, ami haszonélvezője az egésznek.

Összesen mennyi pénzről van szó?

Az összes kár, ami a költségvetést éri évente, elérheti az 1700 milliárd forintot. Ez nemcsak az én becslésem, hanem az Európai Bizottságé is.
Nincs kinek elmondja?

Pedig lenne egy érdekes NAV-os története, hasonlókat tapasztalt, mint a mindent kiteregető adóellenőr? Írjon nekünk a tema@mail.index.hu-ra!

Pedig vannak vizsgálatok és büntetések, ezzel védekezik az adóhivatal is.

Mutatóban vannak megállapítások, vizsgálatok, nem igaz az, hogy nincsenek, ilyet nem is állítok. Persze biztos vagyok abban, hogy a NAV majd ezzel is támad. A gond az, hogy a megállapított büntetési tételek nevetségesek. Minden évben van sok vizsgálat, és vagy 70-80 milliárd forintnyi megállapítás is ebben a nagycéges körben. De itt nem pár tízmilliárdnyi pénz tűnik el évente, és nem csak a kiemelt adózói körben vannak gondok. Ahogy mondtam, én 1700 milliárd elcsalt forintról beszélek.

Mit csinált a NAV-nál, hogy ezt így meg tudja becsülni?

Főként a határon átnyúló áfacsalásokat vizsgáltam. Az élelmiszeripar hálózatait próbáltam felderíteni.

És milyen eredménnyel?

Az utóbbi években sokszor leállítottak a feletteseim, és volt olyan adónyomozás is, amiből kizártak, miután nagyon komoly visszaélésekre bukkantam.

Tudna példákat mondani?

Egyelőre nem adhatok ki mindent a nyilvánosságnak. De a mechanizmusról beszélhetek. Készítettem egy ábrát is, itt van.

Mit látunk pontosan?

Az áfacsalás tipikus láncolatát. A módszer primitív. Az esetek jelentős részében nemcsak arról van szó, hogy a cégek nem fizetik be az adót, hanem arról, hogy olyan áfát is visszaigényelnek, amit be sem fizettek. Tehát először megrövidítik, aztán meglopják az államot.

Elmagyarázná részletesebben?

Tegyük fel, hogy egy csomag kristálycukrot egy szlovák cég legyárt, és papíron nettó 100 forintért elad egy magyar cégnek. A vásárló cég összeköttetésben áll egy fiktív számlákat kibocsátó céggel, amelytől kap egy számlát 100 forint értékben. Ezután visszaigényli az áfát, és a két összeg - a befizetett és a kifizetett 21,6 forint - kiütik egymást.

Ezután papíron a cukrot továbbadja egy közvetítő cégnek, amely nagyon gyakran aztán eladja egy másik közvetítőnek. Ők az áfát befizetik, aztán visszaigénylik, általában alacsony haszonkulccsal dolgoznak, amiből a strómanokat és az adminisztratív költségeket fizetik. A szerepük csak az, hogy a lánc hosszabb és átláthatatlanabb legyen, semmi más.

A láncolat végén a kiskereskedő áll, nagy magyar cégek és multik, ők az igazi haszonélvezői az ügyletnek. A 100 forintos terméket ugyanis nettó 82 forintért kapják, tehát jóval nagyobb haszonnal tudják eladni, mint becsületes versenytársaik. A gyakorlatban az árut nagyon gyakran persze a szlovák gyártó raktárából egyből a kiskereskedőhöz szállítják. A közvetítő cégek sokszor csak papíron léteznek, infrastruktúrájuk nincs.

Ki a felelős ezekért a rendszerekért, ki szervezi a láncokat?

Jellemzően mindig az, aki a legnagyobb hasznot húzza belőlük.

Tudna konkrét cégneveket mondani?

Egyelőre inkább csak annyit, a láncok végén, a szervezetek csúcsán tulajdonképpen a kiskereskedők, kiskereskedelmi láncok állnak. Ezek nagyrészt a legnagyobb multik, de vannak köztük magyar cégek is. A NAV azonban ezeket csak a legritkább esetben vizsgálja, az ellenőrzések általában megállnak a hierarchia alacsonyabb szintjein. Én mindig küzdöttem azért, hogy ne álljunk meg a fantomcégeknél, vizsgáljuk a valódi haszonélvezőket.

Az adóhivatal az ön vádjaira cáfolatot adott ki. Azt írták, sok ügyben tehetetlenek.

Nem igaz, hogy ez ellen nem lehet mit csinálni. Az áfacsalásnak ez a módszere egy nagyon primitív módszer, az adóhatóságnak pedig az a dolga, hogy ezeket felderítse. A probléma szerintem az, hogy az egész láncolatot nem egyben kezeljük, nem megyünk végig az egész láncon, nem próbáljuk megkeresni a szervezőket.

Ez egyébként nagyon egyszerűen az áruk szállítási papírjai alapján nem lehetséges?

Kétségtelen, gyakran ezeket a mozgásokat tökéletesen lepapírozzák, mindegyik közvetítőnek van menetlevele, és nagyon nehéz megállapítani a csalást. De sokszor nem ilyen elővigyázatosak. Arról nem is beszélve, hogy ha a végső kereskedő, ahogy a fenti ábrán is, átveszi a terméket 82 forintért, miközben tudja, hogy a gyártási ár és a gyártó nyeresége összesen nagyjából 100 forint, az egészen biztos lehet abban, hogy a termék adócsaló láncolatból származik.
Varga NAV-7980
Fotó: Index

És akkor a multit is le lehet buktatni?

A láncolat végén álló cégek felelőssége akkor vethető fel, ha be lehet bizonyítani, hogy tudta vagy tudhatta, hogy mennyi volt a termék eredeti ára. Ezt részben a fuvarlevelek alapján lehet ellenőrizni, részben pedig a kapcsolatok feltárásával, a tényleges összeköttetések leleplezésével. Sajnos a NAV a legtöbb esetben bele sem kezd a vizsgálatba. Ha idáig jutunk a láncolatok ellenőrzésébe, falakba ütközünk.

Milyen falakba?

A kiemelt adózókkal a NAV minden évben megállapodik, hogy mennyi az úgynevezett elvárt adó, amit be kell fizessenek, és akkor békén hagyják őket. A dolog most így működik, és nem mer senki hozzányúlni.

Nagyon erős gazdasági érdekcsoportok irányítanak különböző adóhivatali felső vezetőket. Ezek az erők már lassan a politika felett is állnak.

Foglyul ejtették a NAV-ot?

Igen.

A szervezeten belül lehet tudni, hogy ki kinek az embere?

Vannak, akikről lehet sejteni, de a legtöbb esetben nem tudni. Csak annyit lehet érzékelni, hogy bizonyos ügyeknél odatelefonálnak, hogy ezzel most nem kellene foglalkozni. Mindenki tudja, hogy mi az elvárás, nem kell mindenkit külön megkeresni. A felelősök látják, hogy ki egy adott cég ügyvezetője, és nem is rendelnek vizsgálatot, vagy eredménytelenül zárják le az ellenőrzéseket, megállapítások nélkül.

Ezt jelezte valakinek a NAV-on kívül is?

Leveleket írtam, a legmagasabb kormányzati szintig elmentem.

A kormány vezetői tudnak ezekről a visszaélésekről.

Orbán Viktornak, Lázár Jánosnak? Kinek írt konkrétan?

Az egyiküknek, és úgy tudom, hogy célba is ért az üzenetem. De jeleztem korábban egy fideszes felső vezetőnek is. Ő egyébként lépett is az ügyben, 2011 decemberében beindult pár multinál néhány nagyon komoly vizsgálat. Egyébként éppen ez volt az a projekt, amely közeléből végül eltávolítottak.

Ki volt a segítőkész fideszes felső vezető?

Őt sem szeretném most megnevezni.

És hogy segített magának?

A szóban forgó politikus tudta, hogy csak akkor lesz eredménye a három cég vizsgálatának, ha nemcsak a kiemelt adózók osztályán dolgozó beavatottak vizsgálódnak, hanem ha külső ellenőröket is behoznak. Ezért kirendeltek melléjük másokat is, revizorokat vidékről. A régióból én is így kerültem az egészbe. Az ügy még most is folyamatban van, de már alig van valaki a csoportban a külsős ellenőrökből, mindenkit eltávolítottak.

A projekt irányítására is kívülről hoztak új embert, aki eltökélt volt az ügy felgöngyölítésében. Fél évig maradt, de úgy döntöttek, inkább felajánlanak neki egy igazgatói állást máshol a hivatalban, csak ne dolgozzon ezen a projekten.
Varga NAV-8016
Fotó: Index

Amúgy kér egy kis ásványvizet? Mondjuk lehet, hogy ennek is elcsalták az áfáját.

Alig lehet olyan terméket mondani, amit ez nem érint.

Ön tíz évet töltött a szakmában. A témában készült tanulmányában azt írja, hogy 2007-től kezdődően romlott nagyot a helyzet az ellenőrzésekben. Mi történt akkor?

A hivatalt 2007-ben Gyurcsány Ferencék alatt átszervezték, ekkor kerültek a megyei igazgatóságok fölé a régiós igazgatóságok. A régióknál és a kiemelt adózók igazgatóságán kerültek gyenge vezetők a hivatalba. De ebben az esetben az általánosítással azért vigyáznék, mert én főleg a közép-magyarországi területet ismerem, így most inkább csak erről beszélek. Itt főosztály- és osztályvezetőket rúgtak ki. Voltak jogos elbocsátások is, de az új vezetők körében hatalmas kontraszelekció volt. Ezek annyira lerontották a működést, hogy egy nagyobb távozási hullám indult be a hivatalban a következő években. Főleg azokról a területekről távoztak, ahol a kényes ügyek jöttek szembe sorozatban.

Hogy érzi, a mostani kormányzati ciklusban tovább romlott a helyzet?

Nem mondanám, hogy bármi romlott, csak azt, hogy javulás sincs. Mondok egy példát. A kiemelt adózók igazgatóságán belül 2007 vége után létrejött egy új terület, a kiemelt ügyek adóigazgatósága. Ezen belül működött a központosított ellenőrzési szakterület, ahol kimondottan a láncolatba szerveződő csalásokkal foglalkoztak lényegében országos hatókörrel.

2010-től ezt a szervezeti egységet megpróbálták leépíteni, ami 2012 végére sikerült is. Most már nincs ilyen osztály a hivatalban, az itt dolgozókat különböző területekre szétszórták. A leépítés 2011-ben indult, sok kollégát egyszerűen visszaminősítettek.

És most közülük kik vannak önnel?

Sok száz ember támogatását érzem magam mögött. Amíg a NAV-nál voltam, hát, kicsit olyan intézményszerűen működtem. Saját munkamódszert dolgoztam ki, ezt pedig folyamatosan továbbfejlesztettem. Sok hálózatos munkát tettem le az asztalra.

Olyan jellegű közvetlen és hatékony működést alakítottunk ki a kollégákkal országosan, amit az utóbbi három évben nagyon üldözött a vezetés. Ezzel az információkat nagyon gyorsan és hatékonyan ki tudtuk cserélni, ami csípte a szemét a vezetőségnek.

Tettek lépéseket Önnel szemben?

Többször bepanaszoltak engem igazgatók amiatt, hogy nem egyeztetek velük, és az ellenőrzések kapcsán közvetlenül keresem meg az országban máshol dolgozó kollégáimat.

Ez vajon miért fájt?

Mert nem tudtak biztosan közbelépni a kényes ügyekben, a kényes területeken folytatott vizsgálatainknál.

Kormányzati vezetőkön túl bárkinek jelezte a visszaéléseket a NAV-on kívül?

Az Európai Bizottság és az Európai Parlament adócsalásos ügyekben illetékes szakszerveinél jeleztem a problémát.
Varga NAV-7953
Fotó: Index

Mit segíthet ebben Brüsszel? Valamilyen eljárást indítanak majd Magyarország ellen?

Hát akár az is lehet, de vannak javaslataink is, illetve az Európai Bizottság nyomás alá helyezheti a kormányt azzal, hogy a közösségi alapelveket azért illene betartani. De akár vizsgálóbizottságot is küldhetne Brüsszel.

Amióta kiállt a nyilvánosság elé, érzett bármilyen nyomást, kapott telefonokat, hogy ezt ne folytassa?

Azt tudom, hogy több ezen a területen dolgozó volt kolléga nehéz helyzetbe került. Tudják, hogy kivel voltam jóban. Lehet, hogy őket ki fogják dobni, de legalábbis összehívnak majd értekezleteket, ahol mindenkinek megtiltják, hogy kibeszéljen.

És miért pont most, az induló választási kampány elején jött elő ezzel a történettel? Nem az a célja, hogy az egész minél jobban ráégjen a mostani kormányra?

Már egy éve eldöntöttem, hogy valamit lépni kell. De egészen mostanáig vacakoltam. Próbáltam másokat is bevonni, de ez nem sikerült, így most álltam csak ki. Ez magyarázza az időzítést.

Az LMP vizsgálóbizottságot akar. Ez már politikai támogatás. Nem szervezett?

Nem kerestem meg pártokat. A Levegő Munkacsoport állt mögém, ami régóta küzd az adózás tisztaságáért és a korrupció ellen. Az LMP-t nem én kerestem meg, és ők sem engem. Ettől függetlenül titkon nagyon reméltem, hogy valamelyik párt előáll ezzel az ötlettel.

Mit gondol, ha nem gátolná az adóhivatal az ön és társai munkáját, mennyit lehetne beszedni?

A teljes említett összeget sajnos nem, nincs ország, amelyik fel tudta számolni végérvényesen az adócsalást és az áfatrükközést. De ha a NAV komolyabban venné a feladatát, 30-50 százalékot meg lehetne állapítani akár a kiemelt adózók ezer, akár az összes érintett 1700 milliárdjából.

Az áfa mellett egyébként a járulékfizetés az a frekventált terület, amit nem lehet vizsgálni rendesen. A kollégáktól úgy tudom, hogy a munkaerőkölcsönző cégeknél nagyon sok a hasonló, láncolatos adócsaló eset.

Mit gondol, mit érhet el ezzel az egésszel?

Hangsúlyoznám még egyszer, hogy semmiféle kormánybuktató szándék nincs bennem. A kormánytól inkább segítséget várnék, mert a mindenkori kormányzat a NAV fölött van, így bármilyen eredményt csak a kormány támogatásával lehet elérni. Csak a kormány képes az oligarchákat megfékezni.

Ön azt gondolja, hogy ez a kormány szándéka?

Tudom, vannak fideszes oligarchák, de nem csak fideszesek vannak benne. A pártok háttéremberei ezen a szinten már jellemzően együttműködnek, és a saját érdekeiket védik, nem az országét. Ha a kormányt nem sikerül megnyerni ennek, akkor az egészet megette a fene.

Ha viszont nem támogatnak és visszatámadnak, akkor kevés az esély a sikerre.

De azért bízom abban, hogy a kormány meglátja azt, hogy most akár ebből az apropóból felléphet olyanok ellen, akikkel szemben eddig valami visszatartotta.

Vannak egyébként a felvázoltnál rafináltabb csalási módok is, de ha csak ezeket a nagyon primitív és átlátszó értékláncokat felszámolhatnánk, amelyek már szinte húsz éve ismertek, nagyot lépnénk előre.
Varga NAV-7966
Fotó: Index

És mi lesz, ha visszatámadnak?

A maffia érdekeit sértem. Nem tudom, hogy mi lesz, bármi megtörténhet.

Izgalmas elbeszélgetni önnel, de milyen bizonyítékai vannak? Van közöttük olyan, ami ezeket a nagyon kemény állításokat pontról pontra és megcáfolhatatlanul alátámasztja?

Az ügyészségi beadványban olyan tényeket írtam le, melyek alapján a nyomozást szerintem mindenképpen el kell majd indítani. Aztán hogy annak mi lesz a vége, nem tudom. Persze nem vagyok ezzel kapcsolatban túl optimista, de az eljárás megindításában azért bízom nagyon, mert akkor tanúkihallgatásokra is sor kerülhet majd. És nekem nagyon sok koronatanúm van, akiket ha megkérdeznek, nem fognak az ügyészségnek hazudni. És akkor vége, ezzel célt is érnék.

A hivatal szerintem pontosan a nyomozati szakasztól tart.

Engem ugyanis le lehet állítani, őrültnek lehet nyilvánítani, fel lehet jelenteni (ami a beszélgetés rögzítése után meg is történt) és ki lehet kezdeni akárhogy, de ha több kollégám is megszólal az ügyben, mert kikérdezik őket, akkor már nem lehet mindezt eljátszani.

Talán lesz egy olyan politikai-korrupciós ügy végre, aminek következménye lesz, amiben valamilyen felelősségre vonással fejeződik be a történet.


http://index.hu/gazdasag/2013/11/12/horvath_andras_nav/?utm_source=facebook&u tm_medium=share&utm_campaign=action_ids=652536584780792&fb_action_types=o g.recommends&fb_source=other_multiline&action_object_map=%257B%2522652536 584780792%2522%253A630363543672023%257D&action_type_map=%257B%252265253658478 0792%2522%253A%2522og.recommends%2522%257D&action_ref_map=%255B%255D
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Címkék: vizsgálatainknál, intézményszerűen, osztályvezetőket, általánosítással, tisztogatásokról, felszámolhatnánk, alkalmazottjából, visszaigényelnek, összeköttetésben, átláthatatlanabb, elővigyázatosak, odatelefonálnak, összeköttetések, kiskereskedőhöz, nyilvánosságnak, ezermilliárdnál, visszaélésekről, kiskereskedelmi, haszonélvezőket, eredménytelenül, ellenőrzésekben, kontraszelekció, adóigazgatósága, visszaélésekre, élelmiszeripar, visszatámadnak, kristálycukrot, részletesebben, együttműködnek, mechanizmusról, tízmilliárdnyi, visszatartotta, ezermilliárdos, megindításában, magyarországon, kormánybuktató, maffia érdekeit, adóhatóság szemet, kiemelt adózók, lebonthatatlan falakról, hivatal öncenzúrájáról, belső tisztogatásokról, időzítés ellenére, oligarchák láncolatainak, kipakoló ellenőrét, nagy hatalmú, hivatalon belül, egész rendszer, kiemelt adózókkal, legnagyobb Magyarországon, 1700 milliárd, érdekes NAV-os, Szentkirályi Balázs, Jenei Miklós, Nemzeti Adó-, Horváth András, Varga NAV-7958, Európai Bizottságé, Varga NAV-7980, Orbán Viktornak, Lázár Jánosnak, Varga NAV-8016, Gyurcsány Ferencék, Európai Bizottság, Európai Parlament, Varga NAV-7953, Levegő Munkacsoport, Varga NAV-7966,
Új komment
Kérjük adja meg a TVN.HU rendszeréhez tartozó felhasználónevét és jelszavát.
Csak regisztrált felhasználók írhatnak kommentet,
amennyiben még nem rendelkezik TVN.HU hozzáféréssel: Klikk ide!
Felhasználónév:
Jelszó:
Kérem írja be a baloldalon látható számot!
Szöveg:  
 
Betűk: Félkövér Dőlt Kiemelés   Kép: Képbeszúrás   Link: Beszúrás

Mérges Király Szomorú Kiabál Mosoly Kacsintás haha hihi bibibi angyalka ohh... ... buli van... na ki a király? puszika draga baratom... hát ezt nem hiszem el haha-hehe-hihi i love you lol.. nagyon morcika... maga a devil pc-man vagyok peace satanka tuzeske lassan alvas kaos :) bloaoa merges miki idiota .... sir puszika
 
 
Félkövér: [b] Félkövér szöveg [/b]
Dőlt: [i] Dőlt szöveg [/i]
Kiemelés: [c] Kiemelt szöveg [/c]
Képbeszúrás: [kep] http://...../kep.gif [/kep]
Linkbeszúrás: [link] http://tvn.hu [/link]
ReceptBázis
Bulgur gombával és csikemellel...
Epres túrótorta
Mákos-almás süti
Lazac édesköményes-citromos rizottóval
Részeges nyúl
Sült hekk
Zöldséges, tepsis krumpli
Cukkinis, padlizsános egytálétel
Pirított gomba sárgarépával
Sajttal töltött gomba
még több recept
Tudjátok ?
Tényleg hasznos gyógynövény a csalán?
Mi a teendő a novemberi Rododendron bimbóval?
Az álmoknak valóban van jelentése?
Hogyan lehet megszabadulni a kuponoldalak és a maikupon hírlevéltől ?
Kívánhatok, Boldog Új Évet, minden megmaradt Csatilakónak?
még több kérdés
Blog Címkék
Hangolódjunk az ünnepekre!  Ruzsozás  Őszi kép  Tisza, holtág télen  Naponta költők, színészek, író...  Christmas Saxophone Music 24/7  Adjon Isten jó reggelt!  Advent  Pillantás  Gondolat  Gani Zsuzsanna: December köszö...  Facebookon kaptam  A pitypang gyógyhatásai  Hangolódjunk az ünnepekre!  Erdei pacsírta  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Geresdlaki Mézeskalácsfalu  Gani Zsuzsanna: December köszö...  Aranyosi Ervin: Kimondtam az i...  Mikulás virág  Violin, Piano & Orchestra, Tra...  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam Cs Ildikótól  Jótékonyan hat rád az alma  Facebookon kaptam  Személyiségedről tudhatsz meg ...  VÁRAKOZÁS Megállunk és emlékez...  Sexy nő  Facebookon kaptam  Őszi kép  Rózsák üvegekben  Harkály  Szerelemről  Az Úr az én oltalmam  Szép napot kívánok  Rózsák üvegekben  Róka  Szomjas mókus  Szép estét kedves látogatóimna...  Zöldike madár  Nő kalapban  Facebookon kaptam  Őszi csokor  Adjon Isten jó reggelt!  Facebookon kaptam  Mókusok a víznél  Facebookon kaptam  Karácsoyi installáció  Mókus és a viztükör  Facebookon kaptam Cs Ildikótól  Rorate Caeli - Catholic Gregor...  Facebookon kaptam  A nap képe - bizalom és szeret...  Szerelemről  Facebookon kaptam  Karácsony közeledtével...  6635 fővel emelkedett a beazon...  A legfontosabb ajándék  “Az advent a várakozás, ...  Kisfiú távcsővel  Ádventi örvendezés  Gondolatok a halálbüntetés elt...  Facebookon kaptam Cs Ildikótól  Isten hozott December!  A banán gyógyhatásairól  Geresdlaki Mézeskalácsfalu  Leánykökörcsin  Facebookon kaptam  Karácsoyi installáció  Png rózsa  Szent Teréz első karácsonya  Nem is az a lényeg,  Ha tudsz, segíts másokon  Szerelemről  December  Szép napot kívánok  Őszi csokor  Ünnepváró szép napot!  Bajnokok Ligája, G csoport, 5....  Facebookon kaptam  Személyiségedről tudhatsz meg ...  Szerelemről  Járhatsz bárhol a világban...  Violin, Piano & Orchestra, Tra...  Az immunrendszer támogatása (a...  Őszi kép  Zöldike madár  Muflon  Aranyosi Ervin: Kimondtam az i...  Facebookon kaptam Cs Ildikótól  Jótékonyan hat rád az alma  A nap képe - bizalom és szeret...  Mezei pacsírta  Mókuska  Facebookon kaptam  Muflon  Mai harmónia kártyám  Teológusi vélemény a halálbünt...  Szerelemből 
Bejegyzés Címkék
maffia érdekeit, adóhatóság szemet, kiemelt adózók, lebonthatatlan falakról, hivatal öncenzúrájáról, belső tisztogatásokról, időzítés ellenére, oligarchák láncolatainak, kipakoló ellenőrét, nagy hatalmú, hivatalon belül, egész rendszer, kiemelt adózókkal, legnagyobb Magyarországon, 1700 milliárd, érdekes NAV-os, mindent kiteregető, megállapított büntetési, nagycéges körben, kiemelt adózói, határon átnyúló, élelmiszeripar hálózatait, utóbbi években, mechanizmusról beszélhetek, áfacsalás tipikus, módszer primitív, esetek jelentős, csomag kristálycukrot, magyar cégnek, fiktív számlákat, cukrot továbbadja, közvetítő cégnek, másik közvetítőnek, áfát befizetik, adminisztratív költségeket, szerepük csak, lánc hosszabb, láncolat végén, igazi haszonélvezői, árut nagyon, szlovák gyártó, kiskereskedőhöz szállítják, közvetítő cégek, felelős ezekért, legnagyobb hasznot, láncok végén, szervezetek csúcsán, legnagyobb multik, legritkább esetben, ellenőrzések általában, hierarchia alacsonyabb, valódi haszonélvezőket, nagyon primitív, adóhatóságnak pedig, probléma szerintem, egész láncolatot, egész láncon, áruk szállítási, mozgásokat tökéletesen, végső kereskedő, fenti ábrán, gyártó nyeresége, egészen biztos, termék adócsaló, termék eredeti, fuvarlevelek alapján, kapcsolatok feltárásával, tényleges összeköttetések, legtöbb esetben, láncolatok ellenőrzésébe, úgynevezett elvárt, dolog most, politika felett, szervezeten belül, felelősök látják, legmagasabb kormányzati, kormány vezetői, fideszes felső, segítőkész fideszes, szóban forgó, külsős ellenőrökből, projekt irányítására, igazgatói állást, témában készült, hivatalt 2007-ben, megyei igazgatóságok, régiós igazgatóságok, általánosítással azért, nagyobb távozási, következő években, területekről távoztak, kényes ügyek, mostani kormányzati, kiemelt ügyek, központosított ellenőrzési, láncolatba szerveződő, szervezeti egységet, leépítés 2011-ben, kollégákkal országosan, utóbbi három, információkat nagyon, , ,
2020.11 2020. December 2021.01
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
28293031 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 0 db bejegyzés
e év: 0 db bejegyzés
Összes: 64001 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 1240
  • e Hét: 24982
  • e Hónap: 16572
  • e Év: 1237362
Szótár
 
Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2020 TVN.HU Kft.