Belépés
zgfumag.blog.xfree.hu
Ha azért nézel , mert ez a munkád, jó munkát kívánok! GYÁVA NÉPNEK NINCS HAZÁJA! Minden nemzetnek olyan kormánya van aminöt érdemel. Ha valami... Zámbori Gusztáv
1957.12.05
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
Mészáros Lőrinc “…szűkebb környezetében panaszko
  2013-11-17 10:22:36, vasárnap
 
   
  Mészáros Lőrinc “...szűkebb környezetében panaszkodni is szokott..."

Posted on 2013/11/17 Szerző: Admin


A kilencvenes években saját erejéből vált tisztes falusi vállalkozóvá. 2010 óta valósággal szárnyal: polgármester, földbirtokos, trafiktulajdonos, mélyépítő, és a felcsúti fociakadémia elnöke. Egy magyar milliárdos vázlatos portréja.
Berobbant a gázszerelő: Mészáros Lőrinc a milliárdosok klubjában A nyakkendő hiánya azért árulkodó jel. Mészáros Lőrinc talán nem egy raffinált spekuláns!

A Népszabadság a 150 leggazdagabb magyart felsorakoztató összeállításában Mészáros Lőrinc, Felcsút polgármestere áll a 88. helyen 6,9 milliárd forintos vagyonával. Mészáros, családtagjai és érdekeltségei a környék legnagyobb földbérlői. Szintén jelentős a nemzeti dohánybolt-hálózatban meglévő részesedése, ám ennél is többet hozhatnak a konyhára építőipari cégei, melyek milliárdos közbeszerzéseket nyertek el.

Mészáros Lőrinc szegény családból származik, apja keményen nevelte két fiútestvérével együtt. ,,Tizenévesen még a család tehenét őrizte a legelőn", mesélte egyik közeli ismerőse. Mészáros később gázszerelő lett, cége, a Celsius 96 Kft. a kilencvenes évek közepétől kezdett felemelkedni: ők végezték Felcsúton a gázbekötést és a vízhálózatra csatlakoztatást, és Felcsút mellett más településeken is kaptak megrendeléseket, emlékezett vissza a kezdetekre a lap forrása. A helyiek kedvelték Mészárost, ő volt ,,a falu gázszerelője". Saját erejéből jutott előre, ismerői szerint tisztes színvonalon, ,,nem egyik napról a másikra élő vállalkozóvá" küzdötte fel magát. A gázszerelő vállalkozás lendülete a kétezres évek közepére tört meg, mert addigra minden érintettet csatlakoztattak a hálózatra. Ettől függetlenül Mészáros stabil lábon állt. ,,Lőrinc mindig támogatta a helyi óvodát, az iskolát, rendszerint ő adta a gyerekeknek a Mikulás-csomagot, banánt vett, kifizette a buszbérlést a kiránduláshoz", mesélte róla egy másik ismerőse.

A lap forrásának elmondása szerint az utóbbi években látott üstökösszerű felemelkedésének egyszerű oka van: jókor volt jó helyen. Mészáros több cikluson keresztül volt függetlenként helyi önkormányzati képviselő, így akkor is, amikor 2003-2004 környékén Orbán Viktor előállt a felcsúti fociélet felvirágoztatásának ötletével. Mivel a pályát az önkormányzat adta, a projekthez delegált egy képviselőt is, mint ahogy azt más, az önkormányzatot érintő fejlesztéseknél is tette. Az informátor szerint a futball kapcsán talált egymásra Orbán Viktor és az önkormányzat által delegált Mészáros, aki az akkor ellenzéki politikus által alapított Felcsúti Utánpótlás Neveléséért Alapítvány elnöke lett társadalmi munkában. Az alapítvány tartja fenn a 2006-ban létrehozott Puskás Ferenc Labdarúgó Akadémiát.

Az informátor szerint tévesek azok a sajtóhírek, miszerint Mészáros fiatal korában maga is focizott volna. ,,Nem focizott, és nem is ért a focihoz", állította egyik ismerőse. Mindez azonban nem lehetett gátja annak, hogy Mészáros 2008-ban átvegye a Felcsút FC csapatát Molnár Csabától, a település másik nagyvállalkozójától, aki Femol 97 nevű cégén keresztül sokáig szponzorálta a csapatot. Egy helyi vállalkozó azt mondta, Molnár egy idő után túlzottan önjáróvá vált, bizonyos üzleti húzásaival ,,felsőbb érdekeket sértett". Akárhogy is volt, Mészáros Lőrinc ma már egy NB-1-es klub vezetője, ráadásul jövő májusra elkészül a csapat közel négymilliárd forintból épülő, 3500 férőhelyes stadionja.

Mészáros 2010 óta Felcsút polgármestere is: előbb - fideszes jelöltként - bejutott a képviselő-testületbe, akárcsak testvére, az autógumikkal és mezőgazdasági alkatrészekkel kereskedő Mészáros János. A polgármesterséget elnyerő Varga Jánost a választás után módosított törvény alapján leváltották, majd az időközi választáson Mészáros Lőrinc nyert.

Mint az Origo nemrégiben megírta, időközben Mészáros cégügyei is rendbe jöttek: építőipari kivitelezővé fejlesztett cégének 2008-ban százmilliós bevétele volt, ami előbb félmilliárdra, majd a kormányváltás után milliárdos nagyságrendűre kúszott fel. Ugyancsak 2010 után a Mészáros és Mészáros Kft. összesen három és fél milliárd forint értékű közbeszerzést nyert el, más cégekkel együttműködve.

Mészáros és családja volt a tavalyi Fejér megyei földpályázatok egyik nagy nyertese. A megyében kiosztott földek közel 24 százaléka kapcsolódik hozzá érdekeltségein, illetve családtagjain keresztül: összességében mintegy 1200 hektár bérlésére nyílt lehetőségük. A Népszabadság számítása szerint a területalapú támogatásokból évi 70 millió forint folyhat be a kasszájukba.

A felcsúti polgármester környezete a trafikpályázatokon is a legjobb koncessziókat szerezte meg: az ország mind a 19 Auchanjában a felcsúti Mészáros család tagjai és érdekeltségei nyithattak trafikot, írta meg az Origo. Mészáros Lőrinc augusztusban azzal is a lapokba került, hogy feleségével együtt 800 millió forint osztalékot szavazott meg magának a tulajdonukban álló Mészáros és Mészáros Kft.-ben a 2012. évre, miközben a cég 225 dolgozójának összes bérére 157 millió forintot fordítottak tavaly (vagyis nem fizeti túl a munkásait).

,,A saját szintjén tényleg a maga erejéből jutott előre. Hogy most is így van-e, az kétséges. Lehet, hogy adtak mögé egy jó menedzsmentet is." mondta a fentebb már idézett felcsúti forrás, aki egyébként úgy látja, Mészáros túlvállalta magát: a különböző vállalkozásokkal járó teher és a nyilvánosság érdeklődése szerinte jobban megviseli, mint amennyi pluszt a hirtelen jött gazdagság ad, szűkebb környezetében panaszkodni is szokott emiatt.
(atv)

Bal-Rad komm: “...szűkebb környezetében panaszkodni is szokott emiatt."

-Sokszor (szinte minden alkalommal) negativ felhanggal irt a Bal-Rad is Mészáros Lőrinc barátról. Egy Döbrögi-haverról igazán nem is lehet jót irni. Ám ez a joviális kinézésű-valójában egy tényleg tisztességes iparosember megjelenésű-Mészáros Lőrinc tényleg kilóg az ügyvéd meg közgazdász, meg történész haverok sorából.
Ez a Kádár-rendszerben szocializálódott felcsúti kiszemelt döbrögista tervvégrehajtó, a rá kiosztott szerepet igyekszik az elvárásoknak megfelelően eljátszani, viszont a lelke mélyén valószinűleg nyugtalan. Megvan az apanázs-nem is kicsi-ám annak jelentős része gyanithatóan nem az övé. Ő csak egy stróman!
Mint a szocializmus neveltje-valójában egy egyszerű vidéki kényszervállalkozóvá lett melós-rossz helyen volt rossz időben!
Mészáros Lőrinc nem egy csavaros észjárású, spekuláns kinézésű haszonleső, hanem egy bizonyos célok elérésének egyik kelléke Döbrögi számára.
Ha pedig igaz, hogy Mészáros Lőrinc panaszkodni szokott-ami bizony könnyen elképzelhető-akkor az annak tudható be, hogy az ő egyszerű, ám még bizonyos fokú tisztességet megtartó gondolkodásmódja is felismerte ezt a felemás állapotot.
Valószinűleg jobban szeretne ő maga is kissebb vagyont-nagyobb nyugalmat!
Meglehet pontosan az ő példája cáfolja a mondás igazságát, miszerint “az ember maga választja meg barátait"!
Nagyon is könnyen elképzelhető az a helyzet, hogy a felcsúti gázszerelő lett a “kiválasztott barát"! Őt választotta ki Döbrögi “barátnak"! Aki csupán egy jól apanázsolt báb.

Ez a barátság nehéz tehertétel lehet Mészáros Lőrinc lelkének! Hiszen az ő arcát és nevét használják fel és ki a galádságok kivitelezéséhez. Lehet hogy szabadulna ő már ebből a “barátságból"-de az lehetetlen! Hiszen az bűnben fogant-és pontosan ezért a sirig tart!

Valószinűleg Mészáros Lőrinc is felismerte már mindezt! És meglehet sokszor tűnődik azon, hogy hol ér véget majd ez a “sirig tartó barátság"? Hol lesz az a sir!?

Valahol a messzi Szibériában?

http://balrad.wordpress.com/2013/11/17/meszaros-lorinc-szukebb-kornyezeteben-pana szkodni-is-szokott/
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Címkék: felemelkedésének, vállalkozásokkal, szocializálódott, gondolkodásmódja, trafiktulajdonos, közbeszerzéseket, összeállításában, fejlesztéseknél, megrendeléseket, kivitelezéséhez, csatlakoztattak, csatlakoztatást, önkormányzatot, fiútestvérével, alkatrészekkel, felsorakoztató, nagyságrendűre, érdekeltségein, támogatásokból, földpályázatok, tervvégrehajtó, településeken, menedzsmentet, tulajdonukban, kornyezeteben, környezetében, érdekeltségei, kiránduláshoz, polgármestere, önkormányzati, mezőgazdasági, együttműködve, félmilliárdra, családtagjain, összességében, függetlenként, kilencvenes években, felcsúti fociakadémia, magyar milliárdos, nyakkendő hiánya, raffinált spekuláns, környék legnagyobb, konyhára építőipari, család tehenét, kilencvenes évek, vízhálózatra csatlakoztatást, helyiek kedvelték, gázszerelő vállalkozás, kétezres évek, helyi óvodát, másik ismerőse, utóbbi években, Mészáros Lőrinc, Orbán Viktor, Felcsúti Utánpótlás Neveléséért Alapítvány, Puskás Ferenc Labdarúgó Akadémiát, Felcsút FC, Molnár Csabától, Mészáros János, Varga Jánost, Mészáros Kft, Valószinűleg Mészáros Lőrinc,
Új komment
Kérjük adja meg a TVN.HU rendszeréhez tartozó felhasználónevét és jelszavát.
Csak regisztrált felhasználók írhatnak kommentet,
amennyiben még nem rendelkezik TVN.HU hozzáféréssel: Klikk ide!
Felhasználónév:
Jelszó:
Kérem írja be a baloldalon látható számot!
Szöveg:  
 
Betűk: Félkövér Dőlt Kiemelés   Kép: Képbeszúrás   Link: Beszúrás

Mérges Király Szomorú Kiabál Mosoly Kacsintás haha hihi bibibi angyalka ohh... ... buli van... na ki a király? puszika draga baratom... hát ezt nem hiszem el haha-hehe-hihi i love you lol.. nagyon morcika... maga a devil pc-man vagyok peace satanka tuzeske lassan alvas kaos :) bloaoa merges miki idiota .... sir puszika
 
 
Félkövér: [b] Félkövér szöveg [/b]
Dőlt: [i] Dőlt szöveg [/i]
Kiemelés: [c] Kiemelt szöveg [/c]
Képbeszúrás: [kep] http://...../kep.gif [/kep]
Linkbeszúrás: [link] http://tvn.hu [/link]
ReceptBázis
Bulgur gombával és csikemellel...
Epres túrótorta
Mákos-almás süti
Lazac édesköményes-citromos rizottóval
Részeges nyúl
Sült hekk
Zöldséges, tepsis krumpli
Cukkinis, padlizsános egytálétel
Pirított gomba sárgarépával
Sajttal töltött gomba
még több recept
Véleményezd!
04.06. 07:04 Koronavírus - Meghalt négy ember, 744-re nőtt az azonosított fertőzöttek sz...
04.06. 07:04 Két képviselő mentelmi ügyéről dönt a parlament
04.06. 07:04 Koronavírus - Megfertőződött több tigris New York egyik állatkertjében
04.06. 07:04 Koronavírus - Trump: "már látjuk a fényt az alagút végén"
04.05. 23:37 Koronavírus - Kórházban a brit miniszterelnök
04.05. 22:47 Koronavírus - Brit uralkodó: "együttes erővel és elszántsággal legyőzzük a ...
04.05. 21:57 Koronavírus - Joe Biden: az amerikaiak szavazhatnának levélben az elnökvála...
04.05. 21:47 Koronavírus - Szlovákiában a húsvét idejére utazási korlátozások bevezetésé...
04.05. 21:47 Koronavírus - Franciaországban is csökkent a halottak és a súlyos betegek s...
04.05. 21:27 Serie A - Ranieri nem kér a nézők nélküli futballból
Tudjátok ?
Mi a teendő a novemberi Rododendron bimbóval?
Az álmoknak valóban van jelentése?
Hogyan lehet megszabadulni a kuponoldalak és a maikupon hírlevéltől ?
Kívánhatok, Boldog Új Évet, minden megmaradt Csatilakónak?
Káros az alkohol ? Ha igen akkor mennyire ?
még több kérdés
Blog Címkék
Valóban szenvedett Jézus?  Tavaszi ajtódísz  Éljük meg a hálát  Facebookon kaptam  Betty Boop  Facebookon kaptam Krisztina ba...  A jó könyv rózsakert  Ünnepélyes Mária-köszöntő. Csí...  Erdő Péter virágvasárnapi vide...  Jézus  Facebookon kaptam  Happy easter  Hozsánna: Áldott Aki jön az Úr...  Nyaralás  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Márai Sándor - Zsoltár  Kellemes teázást!  Benedek Elek Virágvasárnap Vi...  Aranyosi Ervin: Megtisztulás&#...  A tanárok elhiszik  Mexikó  Hétfőtől díjmentes a közterüle...  Áldott Virágvasárnapot!  Facebookon kaptam  Mexikó  Rózsa csokor  Urunk Jeruzsálembe való bevonu...  Kellemes napot kívánok  Facebookon kaptam  Szelepgumi  Betölteni Krisztus szenvedését  Lila tulipánok kosárban  Ferenc pápa Twitter-üzenetei á...  Rendkívüli nagyböjti triduum H...  Magamhoz  Karantén........  TÚRMEZEI ERZSÉBET: Virágvasárn...  Tépjék szét az álmaimat  Virágvasárnap - Prohászka Temp...  Ferenc pápa Twitter-üzenetei á...  Facebookon kaptam  Pio atya idézetei  Png nő  Facebookon kaptam Mírjam barát...  Szülinapra  Isten szeretete  Tulipán csokor  Szentségimádás és szentmise Ve...  Tavaszi ajtódísz  Isten szeretete  733 főre nőtt a beazonosított ...  Csíksomlyói szentmisén - Rózsa...  Virágvasárnap  Hajbalzsam a konyhánkból  Facebookon kaptam  Bárányka  Betölteni Krisztus szenvedését  Károly atyával riport műsor a ...  Facebookon kaptam  Virágvasárnapi szentmise Debre...  Cica virággal  Facebookon kaptam  TÚRMEZEI ERZSÉBET: Virágvasárn...  Facebookon kaptam  Bárányka  Facebookon kaptam Krisztina ba...  Betty Boop  Virágvasárnapi református iste...  Facebookon kaptam  Virágvasárnapi református iste...  A tanárok elhiszik  Tormakrém sonkatekercsbe  És egyszer vége lesz a viharna...  Somlói torta recept  A kereszt köré kell gyülekeznü...  Hétfőtől díjmentes a közterüle...  A tanárok elhiszik  Benedek Elek Virágvasárnap Vi...  Pio atya idézetei  Tépjék szét az álmaimat  A kereszt köré kell gyülekeznü...  Hajbalzsam a konyhánkból  Képes idézet . . .  Facebookon kaptam  És egyszer vége lesz a viharna...  Szülinapra  Facebookon kaptam  Happy easter  A jó könyv rózsakert  TÚRMEZEI ERZSÉBET: Virágvasárn...  Betty Boop  Pio atya idézetei  Kis GIF képek  Boldog csillag  Ki fogja túlélni?  Facebookon kaptam  Tünetek.......  Békültél-e meg Istennel?  Labdázó cica 
Bejegyzés Címkék
kilencvenes években, felcsúti fociakadémia, magyar milliárdos, nyakkendő hiánya, raffinált spekuláns, környék legnagyobb, konyhára építőipari, család tehenét, kilencvenes évek, vízhálózatra csatlakoztatást, helyiek kedvelték, gázszerelő vállalkozás, kétezres évek, helyi óvodát, másik ismerőse, utóbbi években, felcsúti fociélet, önkormányzat adta, projekthez delegált, önkormányzatot érintő, informátor szerint, futball kapcsán, önkormányzat által, akkor ellenzéki, alapítvány tartja, 2006-ban létrehozott, település másik, helyi vállalkozó, csapat közel, polgármesterséget elnyerő, választás után, időközi választáson, kormányváltás után, tavalyi Fejér, megyében kiosztott, területalapú támogatásokból, felcsúti polgármester, legjobb koncessziókat, ország mind, felcsúti Mészáros, lapokba került, tulajdonukban álló, saját szintjén, maga erejéből, különböző vállalkozásokkal, nyilvánosság érdeklődése, hirtelen jött, tényleg tisztességes, elvárásoknak megfelelően, lelke mélyén, egyszerű vidéki, csavaros észjárású, bizonyos célok, annak tudható, felemás állapotot, mondás igazságát, ember maga, felcsúti gázszerelő, barátság nehéz, galádságok kivitelezéséhez, bűnben fogant-és, sirig tart, messzi Szibériában, felemelkedésének, vállalkozásokkal, szocializálódott, gondolkodásmódja, trafiktulajdonos, közbeszerzéseket, összeállításában, fejlesztéseknél, megrendeléseket, kivitelezéséhez, csatlakoztattak, csatlakoztatást, önkormányzatot, fiútestvérével, alkatrészekkel, felsorakoztató, nagyságrendűre, érdekeltségein, támogatásokból, földpályázatok, tervvégrehajtó, településeken, menedzsmentet, tulajdonukban, kornyezeteben, környezetében, érdekeltségei, kiránduláshoz, polgármestere, önkormányzati, mezőgazdasági, együttműködve, félmilliárdra, családtagjain, összességében, függetlenként, , ,
2020.03 2020. április 2020.05
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
27282930 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 0 db bejegyzés
e év: 0 db bejegyzés
Összes: 64001 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 431
  • e Hét: 2218
  • e Hónap: 9450
  • e Év: 240468
Szótár
 
Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2020 TVN.HU Kft.