Belépés
zgfumag.blog.xfree.hu
Ha azért nézel , mert ez a munkád, jó munkát kívánok! GYÁVA NÉPNEK NINCS HAZÁJA! Minden nemzetnek olyan kormánya van aminöt érdemel. Ha valami... Zámbori Gusztáv
1957.12.05
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
Rohadunk, csak csendben rohadunk
  2013-11-24 09:46:17, vasárnap
 
  Rohadunk, csak csendben rohadunk



Horváth András egykori adóhivatali dolgozó november elején azzal állt elő, hogy évente több mint ezermilliárd forint adót csalnak el Magyarországon. És ezt az adóhivatal tudatosan elnézi.

Amit Horváth András mondott, az a kereskedelemben dolgozóknak egyáltalán nem új. A cukros példával bemutatott, az ÁFA-csalásokról szóló cikk alá is többen odaírták, ez így megy évek óta.

Például:

“Sajnos benne vagyok - mint nem ÁFA csaló(!!!) külkereskedő, gyári közvetítő! Állandóan szembetalálom magam azzal, hogy a Magyarországi kisker POLC ÁR alacsonyabb, mint a 4-600 kilométerre lévő gyári ár!"

Ezen a blogon pedig már tavaly augusztusban ott volt csalás a modellje, ahogy a szerző erre felhívta a figyelmet.

Kereskedőkkel beszélgetve hamar kiderül: aki nem csinálja ezt, az szinte biztos, hogy bukik, legfeljebb vegetál. Versenyezni csak úgy lehet, ha a rajtkövek egymás mellett vannak. Ha el lehet kezdeni csalni, akkor a többieknek is előbb-utóbb alkalmazkodniuk kell. Ha a szomszéd közért olcsóbban jut cukorhoz, akkor be kell zárni, vagy szintén venni kell az olcsó cukorból. És így megy ez nagyon sok termékkel: élelmiszerekkel, ruhával, számítástechnikai eszközökkel, háztartási gépekkel, szerelvényekkel, alkatrészekkel. Horváth András becslése szerint egyes termékeknél 30-50% az így manipulált áru aránya.

Nagyon nyomasztó, ha az érvényesüléshez csak csalás árán vezet az út. A jószándékút is kriminalizálja, mindenkit zsarolhatóvá tesz, és még el is rontja az ember kedvét. Az lesz sikeresebb üzletember, aki gátlástalanabb. A vállalkozás gyanús kaland lesz, ahelyett, hogy becsülendő teljesítmény lenne, ami munkát ad, és életben tartja az országot, és elismerésre méltó gyarapodást hoz.

Lassanként a csaláshoz idomul a világ, beárazza az ország. Máshol kell beszedni az itt kieső adót, hitelt kell az országnak felvennie. A csalásláncolatokba pedig már azért sem köt bele az állam, hogy ne boruljon fel minden, alig lehet hol elkezdeni visszafejteni a szálakat. Hosszú évek alatt hozzászokott mindenki, hivatalosan is bocsánatos bűn lett a termékek utaztatása, a papírozás az ÁFA-val.

Azért lehet ez így, mert a magyar állam képtelen ellátni a feladatát. Nem működik.

Miközben egy kis bolt megnyitását hónapokig akadályozzák, mert rossz helyen van a vízcsap; miközben elrontott tértivevényszelvények könyvelésére kényszerítik a tanárokat, addig teljes iparágak alapja a csalás.

Síruhában didergő, frusztrált ellenőröket állítanak a metróban a mozgólépcsők tetejére, mert évtizedek óta nem képesek odatenni egy elektromos kaput. (Fesztiválokon három napra kiépítenek ezer csipkártyaleolvasót, aztán elpakolják, azt nem az állam szervezi.)

Egyszerre impotensek és agresszívek az állami hivatalok. Keménykednek a könnyű prédával, és a nehezebb ügyekre rá se néznek.

Nem azért nem lehet ezt másképpen csinálni, mert ilyenek az adottságok. Azért nem lehet másképpen csinálni, mert hagyták, hogy a csalás elterjedjen, és így az élet részévé váljon. A rendszerszintű hibák kijavítása nem megy.

Az se igaz, hogy ne volna erő és bátorság. Ha valamit végig akarnak vinni, ez a kormány képes keményen beleállni dolgokba. Simán elvették sok ezer kisboltostól a jogot, hogy cigit áruljanak. Simán betiltották a játékgépeket egyik napról a másikra. Simán megtiltották magáncégeknek, hogy tankönyveket terjesszenek, vagy hogy pályázatokat írjanak. Visszamenőleg szedtek adót többször is. Ha oda akarnak lépni, akkor egzisztenciák romba döntése árán is mehet a nagy nekiveselkedés.

Ha valamilyen tervet törvény, bírósági ítélet, vagy az alkotmány akadályozott, akkor átírták a törvényt és az alkotmányt.

Amikor az érdekek kívánják, akkor nincs korlátja a végrehajtás erejének Magyarországon.

Ahhoz azonban nem fűződik érdek, hogy a hazugságon és csaláson alapuló nagy rendszerek tisztuljanak. Miközben egyre nyilvánvalóbb, hogy Horváth András állításai igazak, a magyar politikát leginkább meghatározó két nagy párt (Fidesz és MSZP) ezt nem tekinti problémának.

Leszakadó ország vagyunk, ami hazugságokra épült. Tíz éve alig gyarapodott Magyarország. A környékhez képest különösen nyomasztó a kontraszt. Az úgynevezett visegrádi országokban már mindenütt jobban élnek az emberek.

Nagy energiák mennek el pótcselekvésekre: központi irányítás alá helyezték a teljes közoktatást, de nem változtattak az oktatás színvonalán. Járások vették át az önkormányzati feladatokat, de nem csökkent a bürokrácia. Újraiparosításról beszél a miniszterelnök, de egyáltalán nincsenek új beruházások. Szabadságharcot vívunk nem létező ellenséggel. Átnevezték az Apeh-ot NAV-vá, de nem foglalkoznak azzal, hogy a kiskereskedelem alapja az adócsalás.

És amikor kiáll valaki, hogy emberek, ég a ház, akkor megerősítik a tűzoltóraktár védelmét. Horváth András állításaival az állam nem foglalkozik.

http://444.hu/2013/11/24/nem/
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Címkék: pótcselekvésekre, érvényesüléshez, alkalmazkodniuk, kereskedelemben, szabadságharcot, szerelvényekkel, élelmiszerekkel, kiskereskedelem, alkatrészekkel, gátlástalanabb, rendszerszintű, kriminalizálja, magyarországon, nekiveselkedés, miniszterelnök, magyarországi, fesztiválokon, visszafejteni, szembetalálom, visszamenőleg, tűzoltóraktár, önkormányzati, nyilvánvalóbb, egzisztenciák, kereskedőkkel, magáncégeknek, hozzászokott, teljesítmény, augusztusban, zsarolhatóvá, játékgépeket, hazugságokra, tisztuljanak, akadályozott, magyarország, változtattak, adóhivatal tudatosan, cukros példával, 4-600 kilométerre, blogon pedig, szerző erre, szinte biztos, rajtkövek egymás, szomszéd közért, olcsó cukorból, érvényesüléshez csak, ember kedvét, lesz sikeresebb, vállalkozás gyanús, csaláshoz idomul, országnak felvennie, termékek utaztatása, Horváth András, Amit Horváth András, POLC ÁR, Apeh-ot NAV-vá,
Új komment
Kérjük adja meg a TVN.HU rendszeréhez tartozó felhasználónevét és jelszavát.
Csak regisztrált felhasználók írhatnak kommentet,
amennyiben még nem rendelkezik TVN.HU hozzáféréssel: Klikk ide!
Felhasználónév:
Jelszó:
Kérem írja be a baloldalon látható számot!
Szöveg:  
 
Betűk: Félkövér Dőlt Kiemelés   Kép: Képbeszúrás   Link: Beszúrás

Mérges Király Szomorú Kiabál Mosoly Kacsintás haha hihi bibibi angyalka ohh... ... buli van... na ki a király? puszika draga baratom... hát ezt nem hiszem el haha-hehe-hihi i love you lol.. nagyon morcika... maga a devil pc-man vagyok peace satanka tuzeske lassan alvas kaos :) bloaoa merges miki idiota .... sir puszika
 
 
Félkövér: [b] Félkövér szöveg [/b]
Dőlt: [i] Dőlt szöveg [/i]
Kiemelés: [c] Kiemelt szöveg [/c]
Képbeszúrás: [kep] http://...../kep.gif [/kep]
Linkbeszúrás: [link] http://tvn.hu [/link]
ReceptBázis
Bulgur gombával és csikemellel...
Epres túrótorta
Mákos-almás süti
Lazac édesköményes-citromos rizottóval
Részeges nyúl
Sült hekk
Zöldséges, tepsis krumpli
Cukkinis, padlizsános egytálétel
Pirított gomba sárgarépával
Sajttal töltött gomba
még több recept
Tudjátok ?
Belétünk a Sárkány évébe, béke vagy nagyobb háború vár ránk?
Még zöld a chili paprikám, ha beviszem a lakásba tovább fejlődik?
Tényleg hasznos gyógynövény a csalán?
Mi a teendő a novemberi Rododendron bimbóval?
Az álmoknak valóban van jelentése?
még több kérdés
Blog Címkék
Régi emberek, akikre máig büsz...  Erdőn  Kellemes vasárnapi kikapcsolód...  Facebookon kaptam  Akik bántanak téged  Facebookon kaptam  Bertolt Brecht -től idézet  s immár én is felragyogva, ért...  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Bounty krémes  Facebookon kaptam  A sors  Az a nap, amelyik nevetés nélk...  Kerüld el az evangélium örömén...  Facebookon kaptam Cs Ildikótól  Reggel van  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam Krisztinától  Paul David Tripp Április 20  Nem méltó hozzád  Png csokor  Facebookon kaptam Cs Ildikótól  Áprily Lajos - Gyümölcsoltó  Facebookon kaptam  George Byron - Ahogy itt jár -...  Png csokor  Egy hatékony szolga  Facebookon kaptam  Bertolt Brecht -től idézet  Garai Gábor - Takarítás  Jó reggelt, jó napot mindenkin...  Éretlen vers  Hogyan éljünk boldogan, amíg m...  Egy bizonyos határt  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  A televizió nem a kultúrát kép...  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam Krisztinától  Hogyan lehet Jézust szenvedély...  Nagyi telefonál  Png virág  A jó emberek mindig szépek mar...  Szép estét kedves látogatóimna...  Akik bántanak téged  Idő  Adakozás  Png fotel  Irgalom és ítélet  Png lepke  Próbálj meg ...  Facebookon kaptam  Szívem tiéd  Az a nap, amelyik nevetés nélk...  Facebookon kaptam  Png cica  Hiányzik  Jó éjszakát  Hogyan éljünk boldogan, amíg m...  Tavaszi kép  Nagyon különös  Facebookon kaptam  Egy lelki imádság  Akarat  Weöres Sándor - A hársfa mind ...  Jónás Tamás – Végtelen b...  Boldog születésnapot a ma ünne...  Egy bizonyos határt  Zilahy Lajos gondolata  A televizió nem a kultúrát kép...  Örülök, hogy látlak!  Png nő  Tanuld meg ezt a versemet  Facebookon kaptam  Bounty krémes  George Gordon Lord Byron: Inez...  Nevem  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Akik bántanak téged  Szép estét kedves látogatóimna...  Makszim Gorkij gondolata  Nagyi telefonál  Png rózsa csokor  A televizió nem a kultúrát kép...  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Sose bánj semmit  210 éve született a SZÓZAT meg...  Facebookon kaptam  Éretlen vers  Nem méltó hozzád  A boldog családok mind hasonló...  Hazára minden embernek szükség... 
Bejegyzés Címkék
adóhivatal tudatosan, cukros példával, 4-600 kilométerre, blogon pedig, szerző erre, szinte biztos, rajtkövek egymás, szomszéd közért, olcsó cukorból, érvényesüléshez csak, ember kedvét, lesz sikeresebb, vállalkozás gyanús, csaláshoz idomul, országnak felvennie, termékek utaztatása, magyar állam, mozgólépcsők tetejére, elektromos kaput, állam szervezi, állami hivatalok, könnyű prédával, nehezebb ügyekre, csalás elterjedjen, élet részévé, rendszerszintű hibák, kormány képes, játékgépeket egyik, nagy nekiveselkedés, alkotmány akadályozott, érdekek kívánják, végrehajtás erejének, magyar politikát, környékhez képest, úgynevezett visegrádi, teljes közoktatást, oktatás színvonalán, önkormányzati feladatokat, kiskereskedelem alapja, tűzoltóraktár védelmét, pótcselekvésekre, érvényesüléshez, alkalmazkodniuk, kereskedelemben, szabadságharcot, szerelvényekkel, élelmiszerekkel, kiskereskedelem, alkatrészekkel, gátlástalanabb, rendszerszintű, kriminalizálja, magyarországon, nekiveselkedés, miniszterelnök, magyarországi, fesztiválokon, visszafejteni, szembetalálom, visszamenőleg, tűzoltóraktár, önkormányzati, nyilvánvalóbb, egzisztenciák, kereskedőkkel, magáncégeknek, hozzászokott, teljesítmény, augusztusban, zsarolhatóvá, játékgépeket, hazugságokra, tisztuljanak, akadályozott, magyarország, változtattak, állításaival, foglalkoznak, pályázatokat, terjesszenek, keménykednek, mozgólépcsők, könyvelésére, kisboltostól, külkereskedő, tankönyveket, megtiltották, akadályozzák, kényszerítik, ezermilliárd, országokban, jószándékút, gyarapodott, megnyitását, úgynevezett, közoktatást, alacsonyabb, színvonalán, kilométerre, problémának, , ,
2024.03 2024. április 2024.05
HétKedSzeCsüPénSzoVas
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 0 db bejegyzés
e év: 0 db bejegyzés
Összes: 64003 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 4372
  • e Hét: 10104
  • e Hónap: 21215
  • e Év: 174711
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.