Belépés
zgfumag.blog.xfree.hu
Ha azért nézel , mert ez a munkád, jó munkát kívánok! GYÁVA NÉPNEK NINCS HAZÁJA! Minden nemzetnek olyan kormánya van aminöt érdemel. Ha valami... Zámbori Gusztáv
1957.12.05
Online
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
Igazságos és tiszta helyzetet
  2008-02-02 00:08:36, szombat
 
   
  Igazságos és tiszta helyzetet kell teremteni az igazságtalan és tisztátalan helyett!
Publicisztikák

2008.02.01.

Az elmúlt immáron tizennyolc év után azt hiszem, ideje lenne helyére tenni a dolgokat. Nos, lássuk miről is beszélek, menjünk vissza az időben.
1989. október 7-én - Horn Gyula elnökletével - a Népi demokratikus platform és a Reformszövetség által ,,összedolgozott" kompromisszumos tervezetet - 159 ellenszavazattal, 38 tartózkodással - abszolút többséggel elfogadta a kongresszus, kimondta az MSZMP megszűnését és az új párt - a Magyar Szocialista Párt - megalakulását, s a továbbiakban már az MSZP I. kongresszusaként folytatta munkáját.

A kongresszus állásfoglalása leszögezte: ,,Hazánk történelmében lezárult a Magyar Szocialista Munkáspárt nevével fémjelzett korszak. A szocializmus eddig volt koncepciója, a sztálini eredetű rendszer felélte minden társadalmi, gazdasági, politikai és erkölcsi tartalékát, alkalmatlan arra, hogy lépést tartson a világ fejlődésével. Ezzel az MSZMP mint állampárt története véget ért. Az átfogó és gyökeres társadalmi, gazdasági és politikai megújuláshoz elengedhetetlen, hogy belőle új párt alakuljon. A kongresszuson létrejövő új párt kíméletlen őszinteséggel szembenéz elődje múltjával. Elhatárolja magát a bűnöktől, a tévesnek, hibásnak bizonyult elvektől és módszerektől. Szakít a bürokratikus pártállam rendszerével, a demokratikus centralizmus elvével. Az alakuló új párt ugyanakkor az MSZMP-n belüli reformtörekvések örökösének tekinti magát."

Nyers Rezső, az MSZP elnöke 1989. október 19-én levelet küldött az MSZMP tagjaihoz, amelyben többek között a következőket írta: ,,A Magyar Szocialista Munkáspárt októberi kongresszusán elhatározta, hogy új pártként kíván részt venni Magyarország politikai életében. E döntéssel létrejött a Magyar Szocialista Párt. Ez a párt soraiba hív mindenkit, aki felfogásával, a kongresszus által elfogadott programnyilatkozattal és a párt alapszabályával egyetért. Hívja a reformokért tenni kész kommunistákat, a szociáldemokrata, baloldali humanista gondolkodású embereket. Ebben a szellemben soraiba várja a programját elfogadó, vallásos világnézetűeket is. Csak azokat kívánja távol tartani magától, akik a szélsőséges megoldások, a társadalom életébe való erőszakos beavatkozás hívei. Mindezeket azért tartom szükségesnek elmondani, mert szeretném, ha szándékainkat ismerve hozhatná meg döntését: nyilatkozatával fenntartja-e, megerősíti-e tagságát az átalakuló pártban. Tudom és átérzem, hogy az átalakulás nehéz órákat és napokat szerez a párt sok meggyőződéses tagjának. Megértem kétségeiket is, hiszen az új párt jellegét még csak dokumentumai körvonalazzák. E körvonalakat senki más, mint a párt tagjai tölthetik ki valóságos szocialista tartalommal. Magam sem könnyű szívvel vállaltam mindazt, ami érzelmileg együtt jár a párt eddigi korszakának lezárásával és új korszakának megnyitásával. Meg kell azonban tennünk, amit a nemzet érdeke s a szocialista mozgalom megújulása tőlünk elvár."

1989. október 23-án, déli 12 óra 3 perc 28 másodperckor Szűrös Mátyás ideiglenes köztársasági elnök a Parlament egyik teraszáról kikiáltotta a harmadik Magyar Köztársaságot.
1989. november 21. Németh Miklós a Parlamentben bejelentette, hogy Magyarország bruttó külföldi adóssága az év végére eléri a 20 milliárd, a nettó adósságállomány pedig a 14 milliárd dollárt, az államháztartás összes adóssága 1100 milliárd forint lesz, egyúttal elismerte, hogy a vezetés még a 80-as évek közepén is hamis adatokat közölt az adósságállományról, attól tartva, hogy elriasztja a külföldi hitelezőket.
2007. december, a központi költségvetés adóssága 15 585,5 milliárd forint. Lehet, hogy ez sem valós adat? Nem lehet biztosra menni, amikor az egyszerű ember az ország adósságállománya után kutat, de egy dolog bizonyos, hogy ennél csak rosszabb lehet a helyzet! Nem beszéltem még a rengeteg ,,elprivatizált" vagyonról, mellyel valószínűleg senki sem tud elszámolni, persze nem is tartja kötelességének senki sem a választópolgárok felé az elszámolást.

Tizennyolc év telt el azzal, hogy sokkal rosszabb helyzetbe sodorták az országot, mint amilyenben volt. Nem sok idő kell, hogy fizetésképtelen legyen Magyarország. Ez a nép nem ezt érdemli, nem ezért szenvedett ennyit a történelem során, sokkal többre lenne hivatott, sokkal jobban meg kellene becsülni a Magyar embereket, ha csak azt nézzük is, hogy mi mindent kapott tőlünk Magyaroktól a világ.
Vezetőink visszaéltek bizalmunkkal, és az alkotmányban leírtak már csak röhej tárgyát képezik. Igen, ha szót emelnénk, valami ellen egyszerűen nevetség tárgyává teszik, mert mit is gondolunk mi egyszerű halandók, amikor ők egy egész ország irányításán fáradoznak. Igen ám, de merre irányítják? Hol van az alkotmányban számunkra alapvető módon biztosított jómód? A rászorulókról hogyan gondoskodik, a házasság és család intézményét hogyan védi, miféle gondot fordít az ifjúság, az eljövendő nemzedék létbiztonságára, oktatására, nevelésére, valamint érdekvédelmére? Lássuk be, a Magyar Köztársaság a többpártrendszerével csődöt mondott! Teljességgel alkalmatlan arra a feladatra, hogy a Magyar társadalmat pozitív irányba mozdítsa, felemelje. Nem tud olyan eredményeket felmutatni ez a rendszer, amely alkalmas lenne arra, hogy pozíciójában meg legyen erősítve, hogy további jogosultságot érezhessen az irányításra. Nem maradhat tovább így, mert emberek ezrei, milliói élnek nagyon rossz helyzetben, azért mert országunkban pártpolitika folyik. Pártérdekek érvényesülnek, ami homlokegyenest ellenkezik az alkotmányban leírtakkal. Az alkotmány, melyet népszavazással kellett volna megerősíteni, és mely a mai napig ideiglenes! Tizennyolc év telt el, eredmények nélkül! Pozitív eredmények nélkül! Mert ne mondja senki, hogy ez a tizennyolc év összességében eredmény! A társadalom darabokra szakadt, mindenféle szempontok szerint. Az emberek nem beszélnek egymással a pártok szemben állása miatt, valamint a kisebbségek szembefordítása is sikerült az egységes Magyarsággal. Jövedelmek szerint is sikerült kategóriákra szaggatni a társadalmat: hajléktalanok, szegények, milliomosok és milliárdosok képzik hazánk lakosságát.

Az elmúlt tizennyolc év rendszere egy dologban viszont nagyon jó volt, ám ha nem baj ezt nem köszönöm meg, sőt mi több nem kérek belőle! Sikerült kifejleszteni egy új fajt, mely genetikailag is teljesen eltér az átlagtól! Egész jól hangzik nem? Csak hogy az új faj egy teljesen gátlástalan, hazudós, csalós, lopós, sikkasztós, szemkilövetős, betegesen hatalommániás lény, és sajnos elég szapora fajta.

Ezen sikeren kívül semmit nem tudnak letenni az asztalra, mindamellett persze nem is akarnak, hiszen álláspontjuk szerint őket nem lehet felelősségre vonni. Talán azt hiszik, hogy ez a mátrix, és ők a kiválasztottak.

Most mondom, hogy ennek a rendszernek lehullt a csillaga, arra nem térnék ki, hogy hány ága, és milyen színe is van. A pénzvilág uralma lassan véget ér, összeomlik a rendszer, mert a hazugságok már nem tarthatják csukva az emberek szemét, tovább nem akar szenvedni ez a nép, és ezt hamarosan kinyilvánítja. A türelem ideje lejárt. Felszólítom az országgyűlést, hogy oszlassa fel magát, és hívjon össze alkotmányozó nemzetgyűlést, mely egy valódi rendszerváltást eredményez, és elhárít minden akadályt Magyarország felemelkedéséért. Remélem a fogalom ,,alkotmányozó nemzetgyűlés" nem ismeretlen senki számára, bár tudom, hogy a feledékenység erősségük.

Utószónak még annyi, hogy a felajánlott lehetőséggel mindenki jól jár. Az ország népe fellélegzik, és kezdődik egy új korszak, mely jobban megbecsüli az emberi értékeket, és ezt szem előtt tartva bánik majd vele. Nem szeretném, ha bárki is bántva érezné magát, ezért hozzá teszem, ez nem fenyegetés. Ígéret!

"Mindenkinek joga van a vélemény és kifejezés szabadságához. Ez a jog magában foglalja annak szabadságát, hogy véleménye miatt senkit se zaklassanak, továbbá hogy bármilyen eszközzel és hatásokra való tekintet nélkül mindenki tájékozódhasson és tájékoztathasson, és eszméket megismerhessen, információkat és eszméket terjeszthessen."

BÁRKÁNYI SÁNDOR
http://www.fusz.hu/node/7870
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Címkék: adósságállománya, választópolgárok, kongresszusaként, reformtörekvések, szociáldemokrata, felemelkedéséért, ellenszavazattal, tájékoztathasson, tájékozódhasson, kompromisszumos, létbiztonságára, reformszövetség, adósságállomány, szembefordítása, alapszabályával, világnézetűeket, nyilatkozatával, elengedhetetlen, fizetésképtelen, rendszerváltást, kiválasztottak, érdekvédelmére, homlokegyenest, tartózkodással, terjeszthessen, megismerhessen, államháztartás, állásfoglalása, kötelességének, népszavazással, összedolgozott, publicisztikák, információkat, hajléktalanok, hatalommániás, kinyilvánítja, elmúlt immáron, kongresszus állásfoglalása, szocializmus eddig, sztálini eredetű, világ fejlődésével, kongresszuson létrejövő, bürokratikus pártállam, demokratikus centralizmus, következőket írta, párt soraiba, kongresszus által, párt alapszabályával, reformokért tenni, szellemben soraiba, programját elfogadó, szélsőséges megoldások, Horn Gyula, Magyar Szocialista Párt, MSZP, Magyar Szocialista Munkáspárt, Nyers Rezső, Szűrös Mátyás, Magyar Köztársaságot, Németh Miklós, Magyar Köztársaság, BÁRKÁNYI SÁNDOR,
Új komment
Kérjük adja meg a TVN.HU rendszeréhez tartozó felhasználónevét és jelszavát.
Csak regisztrált felhasználók írhatnak kommentet,
amennyiben még nem rendelkezik TVN.HU hozzáféréssel: Klikk ide!
Felhasználónév:
Jelszó:
Kérem írja be a baloldalon látható számot!
Szöveg:  
 
Betűk: Félkövér Dőlt Kiemelés   Kép: Képbeszúrás   Link: Beszúrás

Mérges Király Szomorú Kiabál Mosoly Kacsintás haha hihi bibibi angyalka ohh... ... buli van... na ki a király? puszika draga baratom... hát ezt nem hiszem el haha-hehe-hihi i love you lol.. nagyon morcika... maga a devil pc-man vagyok peace satanka tuzeske lassan alvas kaos :) bloaoa merges miki idiota .... sir puszika
 
 
Félkövér: [b] Félkövér szöveg [/b]
Dőlt: [i] Dőlt szöveg [/i]
Kiemelés: [c] Kiemelt szöveg [/c]
Képbeszúrás: [kep] http://...../kep.gif [/kep]
Linkbeszúrás: [link] http://tvn.hu [/link]
ReceptBázis
Bulgur gombával és csikemellel...
Epres túrótorta
Mákos-almás süti
Lazac édesköményes-citromos rizottóval
Részeges nyúl
Sült hekk
Zöldséges, tepsis krumpli
Cukkinis, padlizsános egytálétel
Pirított gomba sárgarépával
Sajttal töltött gomba
még több recept
Véleményezd!
01.29. 10:53 Pingvinfióka kelt ki a Szegedi Vadasparkban
01.29. 10:53 Illegális bevándorlás - Migrációkutató: nincs vesztenivalójuk a migránsokna...
01.29. 10:51 Brexit - Nagy-Britannia átadta a brit kilépésről szóló okiratot az Európai ...
01.29. 10:41 Bevételi rekordot ért el az Apple első pénzügyi negyedévében
01.29. 10:31 Magyar Nemzet - Miniszteri biztos: száznegyvenezer tanuló jogosult külföldi...
01.29. 10:21 KSH: 3,3 százalékosra csökkent a munkanélküliség 2019 negyedik negyedévére
01.29. 10:11 Az orosz nemzetbiztonság blokkolt egy online szolgáltatót, amelyről bombafe...
01.29. 10:11 KSH: 38 ezerrel nőtt a foglalkoztatottak száma a negyedik negyedévben
01.29. 10:01 Koronavírus - Ausztrál kutatóknak elsőként sikerült előállítaniuk a vírust
01.29. 10:01 Magyosz-elnök: a gyógyszergyártók munkájának elismerése a kormánnyal kötött...
Tudjátok ?
Mi a teendő a novemberi Rododendron bimbóval?
Az álmoknak valóban van jelentése?
Hogyan lehet megszabadulni a kuponoldalak és a maikupon hírlevéltől ?
Kívánhatok, Boldog Új Évet, minden megmaradt Csatilakónak?
Káros az alkohol ? Ha igen akkor mennyire ?
még több kérdés
Blog Címkék
Betty Boop  fejlesztés alatt  Png nő  Facebookon kaptam  Betty Boop  fejlesztés alatt  fejlesztés alatt  fejlesztés alatt  Időjárás  fejlesztés alatt  Téli kép  Betty Boop  fejlesztés alatt  fejlesztés alatt  fejlesztés alatt  Gyermek szerelem  fejlesztés alatt  Betty Boop  Betty Boop  fejlesztés alatt  Betty Boop  Betty Boop  fejlesztés alatt  Betty Boop  Aquinói Szent Tamás áldozópap ...  fejlesztés alatt  Betty Boop  Facebookon kaptam  fejlesztés alatt  Betty Boop  Csak amíg érzem a dobogást. Cs...  ...Kávézol... igazi, finom káv...  Göndör hajú kislány  fejlesztés alatt  fejlesztés alatt  Liliom csokor  Liliom csokor  Betty Boop  fejlesztés alatt  Betty Boop  Gyermek szerelem  Betty Boop  Élj nyitott szemmel és szívvel...  Betty Boop  Betty Boop  A Szentatya látogatást tett az...  fejlesztés alatt  fejlesztés alatt  fejlesztés alatt  Az a szó, hogy megbocsátani  fejlesztés alatt  fejlesztés alatt  Betty Boop  Jó reggelt kedves látogatóimna...  Kellemes kávézást!  Betty Boop  Betty Boop  Betty Boop  fejlesztés alatt  Betty Boop  fejlesztés alatt  fejlesztés alatt  Betty Boop  Betty Boop  Jóvenes para Cristo: ESTAMOS D...  fejlesztés alatt  fejlesztés alatt  Betty Boop  fejlesztés alatt  Vízcseppes rózsa  Facebookon kaptam Krisztina...  fejlesztés alatt  Betty Boop  fejlesztés alatt  fejlesztés alatt  Betty Boop  Betty Boop  Betty Boop  fejlesztés alatt  fejlesztés alatt  Papa João Paulo II  fejlesztés alatt  Betty Boop  fejlesztés alatt  fejlesztés alatt  fejlesztés alatt  Pope John Paul II | Transforma...  fejlesztés alatt  fejlesztés alatt  fejlesztés alatt  fejlesztés alatt  Betty Boop  Betty Boop  Betty Boop  Coro Voci Bianche Concerto Rie...  Fekete István: Hóvirág Illato...  fejlesztés alatt  fejlesztés alatt  fejlesztés alatt  fejlesztés alatt 
Bejegyzés Címkék
elmúlt immáron, kongresszus állásfoglalása, szocializmus eddig, sztálini eredetű, világ fejlődésével, kongresszuson létrejövő, bürokratikus pártállam, demokratikus centralizmus, következőket írta, párt soraiba, kongresszus által, párt alapszabályával, reformokért tenni, szellemben soraiba, programját elfogadó, szélsőséges megoldások, társadalom életébe, átalakuló pártban, átalakulás nehéz, párt tagjai, párt eddigi, nemzet érdeke, szocialista mozgalom, harmadik Magyar, nettó adósságállomány, államháztartás összes, 80-as évek, külföldi hitelezőket, központi költségvetés, egyszerű ember, ország adósságállománya, dolog bizonyos, rengeteg &#8222, választópolgárok felé, történelem során, alkotmányban leírtak, egész ország, alkotmányban számunkra, rászorulókról hogyan, eljövendő nemzedék, alkotmányban leírtakkal, társadalom darabokra, pártok szemben, kisebbségek szembefordítása, egységes Magyarsággal, elmúlt tizennyolc, dologban viszont, teljesen gátlástalan, rendszernek lehullt, pénzvilág uralma, emberek szemét, türelem ideje, valódi rendszerváltást, fogalom &#8222, feledékenység erősségük, felajánlott lehetőséggel, ország népe, emberi értékeket, adósságállománya, választópolgárok, kongresszusaként, reformtörekvések, szociáldemokrata, felemelkedéséért, ellenszavazattal, tájékoztathasson, tájékozódhasson, kompromisszumos, létbiztonságára, reformszövetség, adósságállomány, szembefordítása, alapszabályával, világnézetűeket, nyilatkozatával, elengedhetetlen, fizetésképtelen, rendszerváltást, kiválasztottak, érdekvédelmére, homlokegyenest, tartózkodással, terjeszthessen, megismerhessen, államháztartás, állásfoglalása, kötelességének, népszavazással, összedolgozott, publicisztikák, információkat, hajléktalanok, hatalommániás, kinyilvánítja, rászorulókról, szándékainkat, történelmében, szabadságához, országgyűlést, elprivatizált, kifejleszteni, , ,
2019.12 2020. Január 2020.02
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 0 db bejegyzés
e év: 0 db bejegyzés
Összes: 64001 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 543
  • e Hét: 6972
  • e Hónap: 99138
  • e Év: 99138
Szótár
 
Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2020 TVN.HU Kft.