Belépés
zgfumag.blog.xfree.hu
Ha azért nézel , mert ez a munkád, jó munkát kívánok! GYÁVA NÉPNEK NINCS HAZÁJA! Minden nemzetnek olyan kormánya van aminöt érdemel. Ha valami... Zámbori Gusztáv
1957.12.05
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
Igazi adventi ajándék
  2013-12-09 09:28:40, hétfő
 
  Ügyeleteket állítottak fel, hogy éjjel-nappal tudják büntetni a hajléktalanokat
Szerző:
- 2013.12.09. 09:01

Szerencsések vagyunk, mert megígérték, hogy két hét alatt rendet csinálnak, és mivel Pintér Sándor még ma is miniszter, ezek szerint ezt az ígéretüket úgy gondolják, hogy teljesítették.
Így a rengeteg felszabadult rendőrségi üres órákból két csoportnak is jut bőven, az egyik az iskoláskorú gyerekek, a másik pedig a hajléktalanok. Két rettentő félelmetes, közbiztonságra veszélyes csoport.

Az összes-vissza változó törvényi tényállások miatt rendőr legyen a talpán, aki tudja, hogy mikor, kivel mi a teendő, ezért egy módszertani segédletet raktak össze a rendőröknek, hogy mit is kell pontosan csinálni, ha egy iskoláskorú gyerekkel akadnak össze nappal:

módszertan.jpg

A hajléktalanokhoz pedig Papp Károly országos rendőrkapitány adott ki "kezelési utasítást" a rendőröknek, ami a a roppant hosszú "Az életvitelszerű közterületi tartózkodás szabályainak megsértése miatt az általános szabálysértési hatóság által speciális illetékesség ok alapján folytatott szabálysértési eljárással összefüggő rendőri feladatok ellátásáról" címet kapta.
"Részletes rendelkezések

1. A szabálysértésekről, a szabálysértési eljárásról és a szabálysértési nyilvántartási rendszerről szóló 2012. évi II. törvény (a továbbiakban: Szabs. tv.) 179/A. §-ában meghatározott szabálysértésre utaló körülmények észlelése esetén a rendőr felkéri az intézkedés alá vont személyt, hogy a világörökségről szóló törvény szerinti világörökségi területnek minősülő vagy a helyi önkormányzatnak a Szabs. tv. 179/A. § (2) bekezdés szerinti rendeletében kijelölt területet hagyja el.

2. Amennyiben az intézkedés alá vont személy a rendőr felkérésének nem tesz eleget, a rendőr a Tevékenység-irányítási Központon, illetve a Készenléti Rendőrség ügyeletén keresztül felveszi a kapcsolatot az általános szabálysértési hatóság speciális illetékességi szabályairól szóló 31/2013. (XII. 2.) KIM rendelet (a továbbiakban: KIM r.) szerint illetékes fővárosi vagy megyei kormányhivatal illetékes járási (fővárosi kerületi) hivatalával annak megállapítása érdekében, hogy a szabálysértési eljárás azonnal lefolytatható-e.

3. Abban az esetben, ha a szabálysértési eljárás azonnal lefolytatható, úgy a rendőr az intézkedés alá vont személyt a 3. pontban meghatározott szabálysértési hatóság elé, a KIM r. szerinti hajléktalanszállóra előállíthatja.

4. Az előállított őrzését az előállítás ideje alatt lefolytatott szabálysértési eljárás alatt rendkívüli őrrel kell biztosítani. Ezen tevékenységet az intézkedést foganatosító vagy - ha a szolgálati érdek indokolja - az erre a feladatra vezényelt rendőr hajtja végre.

5. Ha a szabálysértési eljárás az előállítás időtartama alatt befejeződik, úgy az előállítás célját megvalósultnak kell tekinteni, és az előállítás megszüntetésére, az előállított szabadon bocsátására, tájékoztatására, valamint az előállítás időtartamára vonatkozó igazolásra irányadó szabályokat kell alkalmazni.

6. Ha az előállítás maximális törvényi időtartama lejár, és az eljárás még nem fejeződött be, úgy az előállítást az eljáró ügyintéző egyidejű tájékoztatása mellett kell megszüntetni, és az előállítottat az ügyintézőnek át kell adni."

Vagyis:
- ha nappal, munkaidőben találnak egy hajléktalant, aki rossz helyen (=jóformán bárhol) tartózkodik, és nem takarodik el azonnal, akkor a rendőr elviszi a járási kormányhivatal szabálysértési osztályára, ahol megbüntetik, közben a rendőr őrzi a hajléktalant.
Erőforrás, költség: rendőr(ök) munkaórája, üzemanyag, gépkocsi amortizáció, ügyintéző(k) munkaórája, papírköltség, rezsiköltség.
Profit: a megbüntetett hajléktalan.

- ha éjjel / hétvégén / ünnepnap / munkaidőn kívül találnak rossz helyen egy makacs hajléktalant, akkor az ügyeletes kormányhivatal ügyeletes szabálysértési osztályára kell vinni, ahol a hajléktalant megbüntetik. közben a rendőr őrzi a hajléktalant.
Erőforrás, költség: rendőr(ök) munkaórája, üzemanyag, gépkocsi amortizáció, ügyeletes ügyintéző(k) munkaórája, papírköltség, rezsiköltség.
Profit: a megbüntetett hajléktalan.

Ugyanis, mit ad isten, a december 5-i Papp Károly-féle utasítás előtt három nappal, december 2-án Navracsics Tibor igazságügy miniszter kiadott egy KIM-rendeletet:

utasitas.jpg
Budapesten a XI. kerületi kormányhivatal lett az ügyeletes, Pest megyében az érdi, a többi megyében pedig a megyei kormányhivatal.

20120916-navracsics-tibor-jo-allam-magyary-program.jpgNem tudom egészen pontosan leírni, de ha jól értem, akkor 2013-ban a polgári, keresztény Magyarországon minden éjjel, hétvégén és ünnepnapon vannak ügyeletes szabálysértési osztályok a kormányhivatalokban, akik azért ügyelnek, hogy azon nyomban meg tudják büntetni a hajléktalanokat.

Igazi adventi ajándék ez.

Mindezt a kormány, a miniszterek, a Fidesz és a KDNP teljes támogatásával, segítségével.
Vajon ez is része a "Jó Állam" nagyívű koncepciónak?

Győri Péter a következő írja a diszpecser.hu-n:


"...világos, hogy helyből meg kell támadni magának a rendelkezésnek a jogszerűségét:
(1) ezzel a mondattal a miniszteri rendelet túlterjeszkedik a törvényben kapott jogszabály-alkotási felhatalmazáson,
(2) a ,,hajléktalanszállók" (pontosan ilyen megnevezésű műintézményt amúgy a hazai joganyag nem ismer) feladatait, funkcióját a szociális törvény szabályozza, abban mondjuk járási hivatal szabálysértési irodájának működtetése még nem szerepel,
(3) kinek is van jogalapja ilyen kijelölésre egyáltalán?,
(4) és hát természetesen vannak általános jogok: jogegyenlőség, diszkriminációmentesség... (...)
Ami biztos: egy szociális szolgáltató nem arra való, hogy ott szabálysértési eljárásokat folytassanak le. Marad a kérdés: Mit lehet ezzel tenni?"

Mi pedig közérdekű adatigényléssel fordultunk a Közigazgatási és Igazságügyi Minisztériumhoz, hogy megtudjuk: hány kormányhivatalban hány fő ügyel, ennek milyen költségei vannak, és amúgy milyen többletmunkával jár a hajléktalanok bírságolása.

Rettenetesen szégyellem magam, hogy ilyen emberek irányítják ezt az országot, akik abban élik ki a rend iránti vágyukat, hogy nincstelen hajléktalanokat büntetnek. Magyarul börtönbe küldik őket, mert a büntetést úgysem tudják kifizetni, inkább leülik.

Vajon mikor következik be az, hogy ha éjjel fel kell hívnom a 112-t, mert mondjuk betörtek hozzánk, a 112 kicsörög a szombathelyi irányítóközpontban, akik felhívják a tőlünk pár utcányira lévő zuglói kapitányságot, majd visszahívnak, hogy legyek türelemmel, de az éjszakai ügyeletes járőrök éppen hajléktalanokat kísérnek át a XI. kerületbe ... ?


http://vastagbor.blog.hu/2013/12/09/ugyeleteket_allitottak_fel_hogy_ejjel-nappal_ tudjak_buntetni_a_hajlektalanokat
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Címkék: hajléktalanokhoz, tájékoztatására, túlterjeszkedik, megszüntetésére, önkormányzatnak, minisztériumhoz, világörökségről, hajlektalanokat, szabálysértésre, hajléktalanokat, adatigényléssel, többletmunkával, felhatalmazáson, kormányhivatal, szabálysértési, magyarországon, nyilvántartási, életvitelszerű, közbiztonságra, rendelkezésnek, megvalósultnak, rendőrkapitány, hajléktalanok, rendelkezések, jogszerűségét, természetesen, teljesítették, meghatározott, előállíthatja, tevékenységet, kapitányságot, lefolytatható, illetékességi, megállapítása, jogegyenlőség, előállítottat, rengeteg felszabadult, iskoláskorú gyerekek, másik pedig, összes-vissza változó, módszertani segédletet, iskoláskorú gyerekkel, hajléktalanokhoz pedig, életvitelszerű közterületi, általános szabálysértési, szabálysértési eljárásról, szabálysértési nyilvántartási, rendőr felkéri, világörökségről szóló, helyi önkormányzatnak, rendőr felkérésének, szabálysértési eljárás, Pintér Sándor, Papp Károly, Tevékenység-irányítási Központon, Készenléti Rendőrség, Papp Károly-féle, Navracsics Tibor, Győri Péter, Igazságügyi Minisztériumhoz,
Új komment
Kérjük adja meg a TVN.HU rendszeréhez tartozó felhasználónevét és jelszavát.
Csak regisztrált felhasználók írhatnak kommentet,
amennyiben még nem rendelkezik TVN.HU hozzáféréssel: Klikk ide!
Felhasználónév:
Jelszó:
Kérem írja be a baloldalon látható számot!
Szöveg:  
 
Betűk: Félkövér Dőlt Kiemelés   Kép: Képbeszúrás   Link: Beszúrás

Mérges Király Szomorú Kiabál Mosoly Kacsintás haha hihi bibibi angyalka ohh... ... buli van... na ki a király? puszika draga baratom... hát ezt nem hiszem el haha-hehe-hihi i love you lol.. nagyon morcika... maga a devil pc-man vagyok peace satanka tuzeske lassan alvas kaos :) bloaoa merges miki idiota .... sir puszika
 
 
Félkövér: [b] Félkövér szöveg [/b]
Dőlt: [i] Dőlt szöveg [/i]
Kiemelés: [c] Kiemelt szöveg [/c]
Képbeszúrás: [kep] http://...../kep.gif [/kep]
Linkbeszúrás: [link] http://tvn.hu [/link]
ReceptBázis
Bulgur gombával és csikemellel...
Epres túrótorta
Mákos-almás süti
Lazac édesköményes-citromos rizottóval
Részeges nyúl
Sült hekk
Zöldséges, tepsis krumpli
Cukkinis, padlizsános egytálétel
Pirított gomba sárgarépával
Sajttal töltött gomba
még több recept
Tudjátok ?
Belétünk a Sárkány évébe, béke vagy nagyobb háború vár ránk?
Még zöld a chili paprikám, ha beviszem a lakásba tovább fejlődik?
Tényleg hasznos gyógynövény a csalán?
Mi a teendő a novemberi Rododendron bimbóval?
Az álmoknak valóban van jelentése?
még több kérdés
Blog Címkék
Facebookon kaptam  Az út  Facebookon kaptam Mírjam barát...  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Jó éjszakát  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  A szeretetről  Facebookon kaptam  A csend aranyat ért  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam Mírjam barát...  Idővel az ember megérti, hogy ...  képre írva  Minden kedves látogatómnak sze...  Alvó baby  Vérnyomáscsökkentés  Facebookon kaptam  Alvó baby  Benedek Elek - Virágvasárnap  Jó éjszakát  Az időszakos böjt és a vérnyom...  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam Cs Ildikótól  Alvó kisfiú  Az időszakos böjt és a vérnyom...  Sárkány  Facebookon kaptam  Esti kép  Szívet megérintő . . .  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Várnai Zseni - Éveim  Antoine de Saint-Exupéry gondo...  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam Krisztinától  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Az izmaink nem csak testmozgás...  Facebookon kaptam Mírjam barát...  Benedek Elek - Virágvasárnap  Sir Andrew Lloyd Webber  Válaszok a halál után  Jó éjszakát  Alvó baby  Antoine de Saint-Exupéry gondo...  A nagy természet  Facebookon kaptam  A nagyhét eseményei  Magyarországon 1978 óta ünnepe...  A tavasz nem csak önmagában sz...  Paul David Tripp Március 28  Virágvasárnap a húsvét előtti  Facebookon kaptam  Alvó cica  Szívet megérintő . . .  Facebookon kaptam  Esti kép  Nem látom őket  Zilahy Lajos - A régi ház küsz...  képre írva  Paul David Tripp Március 27  Mi van, ha?  Sonka vásár  Magyarországon 1978 óta ünnepe...  Facebookon kaptam  Az a nap, amelyik nevetés nélk...  Úgy sajog ez a vad tavasz,  Minden kedves látogatómnak sze...  Az izmaink nem csak testmozgás...  A szeretetről  Alvó baby  Ha nyitott vagy  Aki belekortyol  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  képre írva  Facebookon kaptam Krisztina b...  Jó éjszakát  virágvasárnap  Alvó cica  Boldogság  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam Mírjam barát...  Kőrösi Csoma Sándor gondolata  Facebookon kaptam  Dsida Jenő: ÚT A KÁLVÁRIÁRA  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Soli Deo gloria  Egy hét kihagyás  Az időszakos böjt és a vérnyom...  A tavasz nem csak önmagában sz...  A máj egészségét biztosító és ...  Facebookon kaptam Mírjam barát...  Válaszok a halál után 
Bejegyzés Címkék
rengeteg felszabadult, iskoláskorú gyerekek, másik pedig, összes-vissza változó, módszertani segédletet, iskoláskorú gyerekkel, hajléktalanokhoz pedig, életvitelszerű közterületi, általános szabálysértési, szabálysértési eljárásról, szabálysértési nyilvántartási, rendőr felkéri, világörökségről szóló, helyi önkormányzatnak, rendőr felkérésének, szabálysértési eljárás, előállított őrzését, előállítás ideje, intézkedést foganatosító, szolgálati érdek, feladatra vezényelt, előállítás időtartama, előállítás célját, előállítás megszüntetésére, előállított szabadon, előállítás időtartamára, előállítás maximális, eljáró ügyintéző, rendőr elviszi, járási kormányhivatal, rendőr őrzi, megbüntetett hajléktalan, makacs hajléktalant, ügyeletes kormányhivatal, hajléktalant megbüntetik, többi megyében, megyei kormányhivatal, következő írja, miniszteri rendelet, törvényben kapott, hazai joganyag, szociális törvény, szociális szolgáltató, hajléktalanok bírságolása, rend iránti, büntetést úgysem, éjszakai ügyeletes, hajléktalanokhoz, tájékoztatására, túlterjeszkedik, megszüntetésére, önkormányzatnak, minisztériumhoz, világörökségről, hajlektalanokat, szabálysértésre, hajléktalanokat, adatigényléssel, többletmunkával, felhatalmazáson, kormányhivatal, szabálysértési, magyarországon, nyilvántartási, életvitelszerű, közbiztonságra, rendelkezésnek, megvalósultnak, rendőrkapitány, hajléktalanok, rendelkezések, jogszerűségét, természetesen, teljesítették, meghatározott, előállíthatja, tevékenységet, kapitányságot, lefolytatható, illetékességi, , ,
2024.02 2024. Március 2024.04
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 0 db bejegyzés
e év: 0 db bejegyzés
Összes: 64003 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 453
  • e Hét: 2713
  • e Hónap: 19506
  • e Év: 152423
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.