Belépés
zgfumag.blog.xfree.hu
Ha azért nézel , mert ez a munkád, jó munkát kívánok! GYÁVA NÉPNEK NINCS HAZÁJA! Minden nemzetnek olyan kormánya van aminöt érdemel. Ha valami... Zámbori Gusztáv
1957.12.05
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
Mire jutottak a kormány kiválasztottjai?
  2014-01-02 16:23:35, csütörtök
 
   
 
Mire jutottak a kormány kiválasztottjai?
Rovó Attila 2014. 01. 02. 13:46

Egészen messziről érkeztek az állam közelébe, de a kormányváltás után hirtelen jutottak komoly lehetőséghez vagy sok pénzhez, hogy átszervezzenek, felépítsenek valamit. Hat szerencsés, Orbán Viktor környezetében mozgó, de a Fideszben nem beágyazott ember, aki kormányzati előélet nélkül kapott szabad kezet és sok pénzt olyasmire, ami nem is feltétlenül állami feladat.
Balogh Gábor

Noha a kormánynak van sportért felelős államtitkára Simicskó István személyében, 2010-ben mégis létrehozta a kormányzat a Sporttanácsadói Irodát, amelyet a volt öttusázó, Balogh Gábor vezet. Az a feladata, hogy készítse el "a magyar sport problématérképét", járja végig a megyéket, összegezze a gondokat, találjon ki megoldásokat. A tanácsadói állása mellett Balogh a Diáksport Szövetség elnöke is, a szövetség pedig 2,2 milliárd forintért ír testnevelési stratégiát szeptemberben. A pénzt az NFÜ pályázatán nyerték, egyedüli indulóként. Rögtön el is kezdték elkölteni, grafikai arculatot terveztettek, irodát szereltek fel, autókat béreltek, mint az a szerződésekből kiolvasható. Októberben viszont kiderült, hogy egy már létező, működő rendszert polírozgat csupán kétmilliárdért a szervezet.

Balogh Gábor és Simicskó István (balra)
Forrás: MTI/Szigetváry Zsolt

Balogh Gábor a megkeresésünkre azt mondta, a két pozíciójának semmi köze egymáshoz, így azokat nem lehet összemosni. A problématérkép elkészült, a gondok egy részét már orvosolta a kormány, a felmérésnek nem volt költsége. Ami pedig a 2,2 milliárdos stratégiát illeti: az idén 450 milliót hívnak le, a többit pedig jövőre, de ez nem jelenti azt, hogy a keretösszeg egészét elköltik majd. "A projekt fő elemei közé tartozik például a mérési eszközcsomagok tartalmának beszerzése és a csomagok összeállítása". Ezeket négyezer iskolának adják majd ingyen. Emellett 7200 testneveléstanárt és 400 mentorpedagógust képeznek tovább szintén ingyen, ehhez nyomdai és digitális oktatási segédanyagok "egész sorát állítjuk elő több tízezer példányban", írta. Az MDSZ nem egyeztet a kormányzattal, hanem beszámol neki, ugyanakkor a kiemelt projekteket, így az említettet is az Emmi jóváhagyta, a kormány támogatta, válaszolták kérdésünkre.
Kerényi Imre

Spanyol bikából készített, négyzetméternyi Alaptörvény másfél millióért, zöld kaméleonos modern festmény Nagy Imre újratemetéséről, jogdíj nélkül kiadott könyvek, Alaptörvény Asztala, nyilvános buzizás - az egyebek mellett az új alkotmány népszerűsítésével is megbízott Kerényi Imre nem riad vissza az unortodox eszközökről, ha munkáról van szó. A "tudatos nemzeti közjogi gondolkodás megalapozásával" megbízott Kerényi költségvetéséről először tavaly márciusban jelent meg konkrétum, akkor az derült ki, hogy a Nemzeti Könyvtárra 300 millió forintot költhet. Októberben aztán a Magyar Közlönyben szerepelt, hogy 336,9 millió forintot csoportosítanak át a feladataira, és 2014-ben is kap 281 milliót. Kerényi azt mondta, a pénz az Alaptörvényt népszerűsítő, iskolásoknak szóló "zsebfüzetekre" megy majd, emellett folytatja a Nemzeti Könyvtár programot, és egy országos terjesztésű havilapot is indít.

Kerényi Imre
Fotó: Tuba Zoltán - Origo

Kerényi Imre a részletes költségvetést és az eredményeket firtató megkeresésünkre azt közölte: nyolcvanezren rendelték meg a Magyar Közlöny Alaptörvényt tartalmazó ingyenes különszámát. Emellett 2011. óta minden évben az 5. és 8. osztályosoknak eljut a Nemzeti Hitvallást és az Alaptörvényt tartalmazó zsebfüzetek egy-egy példánya, évente összesen 230-270 ezer példányban. Az A4-es formátumú, Alaptörvény díszalbumokból az érettségizettek kaptak, 2012-ben 133 ezer, idén 160 ezer példányt. A kereskedelmi eladásokról nem kaptunk adatokat. A feladatokra eddig összesen csaknem egymilliárdot költött, a részletes bontást ide kattintva olvashatja.
Bátorfi Béla

Orbán Viktor fogorvosa egy kollégájával 2010 szeptemberében - egy cég közbeiktatásával - alapította meg a Orvosi Turizmus Iroda Zrt. (OTI), amely egy fejlesztési programot dolgozott ki a fogászati turizmusra elkülönített egymilliárdos állami keret felhasználására, illetve együttműködési megállapodást írt alá a kormánnyal (erről bővebben itt olvashat). Az OTI tulajdonosa az a Magyar Fogászati Turizmus Fejlesztő Kft., amely Bátorfié és Szűcs László üzletemberé. Az egymilliárd forintot végül fogászatok kapták, de abból egyebek mellett az OTI-től vásároltak szolgáltatásokat, "innovációs csomagokat".

Az OTI a Magyarországra közvetített külföldi páciensek után 15 százalékos közvetítői díjat kér a hozzá csatlakozó fogászatoktól, ami állításuk szerint a piacon megszokott 25-35 százaléknál jóval alacsonyabb. Az OTI-nak a céginformációs adatok szerint tavaly 400 milliós bevétele és 100 milliós nyeresége volt, az irodát tulajdonló Magyar Fogászati Turizmus Fejlesztő Kft. pedig tavaly 60 milliós bevétel mellett kilencmilliós nyereséget ért el.

Bátorfi Béla, Orbán Viktor kormányfő és Matolcsy György
Fotó: Tuba Zoltán - Origo

Bátorfi Béla az állami szerepvállalással szerzett bevételek nagyságára vonatkozó kérdéseinkre annyit közölt: "jogerős bírósági ítélet alapján is már egyértelmű kellene legyen", hogy a programcsoport vállalkozásai egyáltalán nem kaptak állami támogatást. Azt is írta, hogy mivel az OTI Zrt.-nek ő csak a felügyelőbizottság elnöke, nyilatkozattételre nem ő jogosult, hanem a vezérigazgató. Saját cégei, azaz a Bátorfi és Társa Kft. és az Implantátum Kft. sem szereztek bevételt állami együttműködés útján. A program 2012 januárjában indult, és első üteme idén május 31-én zárult le, ez az interjú pedig átfogó képet nyújt a témáról, közölte válaszlevelében.
Fekete György

Az 1992-ben még egyesületként alapított Magyar Művészeti Akadémiát 2011-ben kezdte erősíteni a kormányzat, annak ellenére, hogy az MTA társult intézményeként már működött a Széchenyi Irodalmi és Művészeti Akadémia. Csak a létrehozásra százmilliót kaptak, majd Fekete György (róla itt olvashat portrét) vezetésével köztestületté alakult át az intézmény, hogy bekebelezze a Műcsarnokot és a Pesti Vigadót. A korábban 10-15 millióból működő akadémia tavaly két és fél milliárd forint felett dönthetett, az idén pedig négy és fél milliárdból gazdálkodik, és lényegében eldöntheti, ki legyen a Nemzet Művésze. Fekete nyilatkozatai miatt a köztestületté alakulás óta többen is kiléptek az MMA-ból, de Feketét nem tudják lemondásra kényszeríteni a bírálói. Még fideszes politikusok is meglepődtek az elnök és az akadémia gyors térhódításán. Hogy pontosan mire megy el az MMA költségvetése a saját tagok díjazásán kívül, nem tudni. Annyi biztos, hogy 110 milliót költöttek összesen 131 rendezvény támogatására, és maguk is több tucat konferenciát, koncertet, felolvasóestet, irodalmi és zenei estet szerveztek.

Fekete György a Magyar Művészeti Akadémia egyik közgyűlésén
Forrás: MTI/Beliczay László

Az MMA sajtóosztálya kérdéseinkre azt közölte, a titkársági működésére, a szakmai programok megvalósítására, az intézményi beruházásokra és működtetésre jövőre 1,8 milliárdot, a művészeti programok támogatására, a köztestületi tagok életjáradékára, a köztestületi díjakra, ösztöndíjakra, a létrehozandó Nemzet Művésze címhez kapcsolódó életjáradékra, a működését jövőre megkezdő kutatóintézet beruházási és működési költségeire a fennmaradó több mint 2,5 milliárd forintot fordíthatja az MMA a központi költségvetésből. Fekete György egyszemélyi döntéseire vonatkozó kérdésünkre úgy válaszoltak: volt olyan bizottsági szakmai előterjesztés, amelyet az egyeztetéseket követően az elnökség nem támogatott, szakmai stratégiai szempontok szerint sorolt előbbre más témát.
Andrew Vajna

Bár a hollywoodi karrier után hazatért producer a magyar filmgyártásért felelős Filmalap ábrája szerint hivatalosan csak valahol a negyedik-ötödik szint táján van a szervezetben, kormánybiztosként lényegében az egész magyar filmgyártást felügyeli, az ő kizárólagos feladata volt például, hogy "kidolgozza a leendő filmalap hároméves üzleti tervét és a jövőbeli finanszírozására vonatkozó koncepciót". 2011-ben 1,6 milliárdból gazdálkodhattak, majd 2012-től megkapták a hatos lottó játékadójának 80 százalékát, a 2013-as költségvetésben már 5,1 milliárdos támogatás szerepelt, és idén is ennyit kaphatnak. Ugyanennyi volt egyébként a Filmalap elődjeként működő, súlyosan eladósodott Magyar Mozgókép Közalapítvány költségvetése is a kormányváltás előtt.

Andy Vajna
Fotó: Pályi Zsófia - Origo

A filmtörvény módosításával a Vajna alapította Digic Pictures nevű budapesti cég is jogosulttá vált adókedvezményre. Az első film, amely a Filmalap támogatásával készült, A nagy füzet, ez szeptemberben, az Isteni műszak pedig októberben került a mozikba. Akkor Vajna azt mondta, már 29 filmre bólintottak rá. A támogatott filmrendezők között többen is vannak, akik nem feltétlenül az Orbán kormány szimpatizánsai, volt, aki a Filmalap támogatását sem akarta elfogadni. Andy Vajna titkársága egyelőre nem válaszolt karácsony előtti megkeresésünkre.
Hegedűs Zsuzsa

A szociológus kissé kilóg a felsorolásból, mert állami pénzek felett nem dönt, de egyrészt a kormányváltás óta ő a miniszterelnök társadalmi felzárkóztatásáért felelős főtanácsadója, másrészt ezzel párhuzamosan a Minden Gyermek Lakjon Jól Alapítvány vezetője. Az alapítvány kiugróan jól szerepel az adománygyűjtésben, ők a CBA egyik fő támogatottja, segít nekik a Magosz is. A 2012-es egyszázalékos felajánlásokból 19 milliót kaptak, ami nagyságrenddel több a hasonló profilú szervezetekénél (a NAV listáját a felajánlásokról itt nézheti meg). 2010 végén az M1 Maradj Talpon című vetélkedőjét megnyerő Szécsi Zoltán olimpikon nekik ajánlotta fel az ötmilliós nyereményét, az RTL Klub a Való Világ című műsorában 2011-ben gyűjtött nekik 177 millió forintot, a TV2 pedig 2013-ban tartott a gyermeknapra időzítve gyerekhetet az alapítvány támogatására. Októberben a MÁV szólította fel a dolgozóit egy központi levélben, hogy a fizetésükből ajánljanak fel minden hónapban kétszáz forintot az alapítványnak. Az alapítvány rászoruló családoknak oszt csomagokat, élelmiszert, állatokat, vetőmagokat, nem mindig teljes sikerrel.

Hegedűs Zsuzsa beszél az élelmiszercsomaggal megajándékozott gyermekeknek Kislétán
Forrás: MTI/Balázs Attila

Hegedűs Zsuzsa az Origónak azt mondta, az alapítvány működését a CBA és a Commitment biztosítja, a támogatások kizárólag a alapító okiratban rögzített célokra, azaz jótékonysági célra használhatók, így például szállításra sem adhatnak pénzt, ezt a CBA végzi. 2011-13 között a "miniháztáji-programban" évente sorrendben 15 ezer, 12 ezer, illetve 7500 családot támogattak 300, 204 illetve 83, ötezer fő alatti településen. A szám azért csökken, mert egyre kevesebb család van, amely megfelel a feltételeknek, és még nem kapott támogatást az alapítványtól. A kérdésünkre, hogy miniszterelnöki főtanácsadói szerepe mennyire segítheti az adománygyűjtést, azt mondta, a legtöbb támogatást kisemberektől kapják, a máig legnagyobb összeget pedig az RTL hozta, "amely nem tekinthető kifejezetten kormánypártinak". Az alapítvány bevételeit évi és felajánló típusa szerinti bontásban, ide kattintva olvashatja. Állami támogatást nem használ az alapítvány.


http://www.origo.hu/itthon/20131223-ok-kolthetnek-szazmilliokat-nem-allami-felada tokra-orban-kornyezetebol.html?sec-top
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Címkék: finanszírozására, közbeiktatásával, költségvetéséről, szolgáltatásokat, mentorpedagógust, problématérképét, kormánypártinak, csoportosítanak, gazdálkodhattak, megalapozásával, költségvetésben, négyzetméternyi, megkeresésünkre, felajánlásokból, felajánlásokról, adókedvezményre, sporttanácsadói, felhasználására, szervezetekénél, megajándékozott, megvalósítására, újratemetéséről, adománygyűjtést, kiválasztottjai, költségvetésből, miniszterelnöki, érettségizettek, válaszlevelében, magyarországra, eszközcsomagok, miniszterelnök, céginformációs, filmgyártásért, szimpatizánsai, együttműködési, felolvasóestet, kormány kiválasztottjai, állam közelébe, kormányváltás után, volt öttusázó, magyar sport, tanácsadói állása, szövetség pedig, problématérkép elkészült, többit pedig, keretösszeg egészét, mérési eszközcsomagok, csomagok összeállítása, kiemelt projekteket, kormány támogatta, egyebek mellett, unortodox eszközökről, Rovó Attila, Orbán Viktor, Balogh Gábor, Simicskó István, Sporttanácsadói Irodát, Diáksport Szövetség, Szigetváry Zsolt, Kerényi Imre, Nagy Imre, Alaptörvény Asztala, Nemzeti Könyvtárra, Magyar Közlönyben, Nemzeti Könyvtár, Tuba Zoltán, Magyar Közlöny Alaptörvényt, Nemzeti Hitvallást, Bátorfi Béla, Orvosi Turizmus Iroda Zrt, Magyar Fogászati Turizmus Fejlesztő Kft, Szűcs László, Matolcsy György, Társa Kft, Implantátum Kft, Fekete György, Magyar Művészeti Akadémiát, Széchenyi Irodalmi, Művészeti Akadémia, Pesti Vigadót, Nemzet Művésze, Magyar Művészeti Akadémia, Beliczay László, Andrew Vajna, Magyar Mozgókép Közalapítvány, Andy Vajna, Pályi Zsófia, Digic Pictures, Akkor Vajna, Hegedűs Zsuzsa, Minden Gyermek Lakjon Jól Alapítvány, Maradj Talpon, Szécsi Zoltán, Való Világ, Balázs Attila,
Új komment
Kérjük adja meg a TVN.HU rendszeréhez tartozó felhasználónevét és jelszavát.
Csak regisztrált felhasználók írhatnak kommentet,
amennyiben még nem rendelkezik TVN.HU hozzáféréssel: Klikk ide!
Felhasználónév:
Jelszó:
Kérem írja be a baloldalon látható számot!
Szöveg:  
 
Betűk: Félkövér Dőlt Kiemelés   Kép: Képbeszúrás   Link: Beszúrás

Mérges Király Szomorú Kiabál Mosoly Kacsintás haha hihi bibibi angyalka ohh... ... buli van... na ki a király? puszika draga baratom... hát ezt nem hiszem el haha-hehe-hihi i love you lol.. nagyon morcika... maga a devil pc-man vagyok peace satanka tuzeske lassan alvas kaos :) bloaoa merges miki idiota .... sir puszika
 
 
Félkövér: [b] Félkövér szöveg [/b]
Dőlt: [i] Dőlt szöveg [/i]
Kiemelés: [c] Kiemelt szöveg [/c]
Képbeszúrás: [kep] http://...../kep.gif [/kep]
Linkbeszúrás: [link] http://tvn.hu [/link]
ReceptBázis
Bulgur gombával és csikemellel...
Epres túrótorta
Mákos-almás süti
Lazac édesköményes-citromos rizottóval
Részeges nyúl
Sült hekk
Zöldséges, tepsis krumpli
Cukkinis, padlizsános egytálétel
Pirított gomba sárgarépával
Sajttal töltött gomba
még több recept
Véleményezd!
04.05. 23:37 Koronavírus - Kórházban a brit miniszterelnök
04.05. 22:47 Koronavírus - Brit uralkodó: "együttes erővel és elszántsággal legyőzzük a ...
04.05. 21:57 Koronavírus - Joe Biden: az amerikaiak szavazhatnának levélben az elnökvála...
04.05. 21:47 Koronavírus - Szlovákiában a húsvét idejére utazási korlátozások bevezetésé...
04.05. 21:47 Koronavírus - Franciaországban is csökkent a halottak és a súlyos betegek s...
04.05. 21:27 Serie A - Ranieri nem kér a nézők nélküli futballból
04.05. 21:17 Koronavírus - Cuomo: Az amerikai halálesetek csaknem fele New Yorkban törté...
04.05. 20:57 Premier League - Elválnak Willian és a Chelsea útjai
04.05. 20:57 Koronavírus - Törökországban ismét mintegy háromezer új fertőzöttet diagnos...
04.05. 20:37 A közgazdász szerint egy-két "csendesebb" év vár a sportvilágra
Tudjátok ?
Mi a teendő a novemberi Rododendron bimbóval?
Az álmoknak valóban van jelentése?
Hogyan lehet megszabadulni a kuponoldalak és a maikupon hírlevéltől ?
Kívánhatok, Boldog Új Évet, minden megmaradt Csatilakónak?
Káros az alkohol ? Ha igen akkor mennyire ?
még több kérdés
Blog Címkék
Magányról - járvány idején- Vi...  Virágvasárnap Veszprém 04.05  Imádkozzunk a járvány megszűné...  Png párna  Facebookon kaptam Krisztina ba...  Hova világítsak  Ferenc pápa Twitter-üzenetei á...  Békültél-e meg Istennel?  Labdázó cica  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Tulipán csokor  A cinke  Facebookon kaptam Krisztina ba...  Istenért vagyunk itt!  Virágvasárnap Csíksomlyó 04.05  Focista  Virágvasárnap Csíksomlyó 04.05  Szülinapra  Tavaszi ajtódísz  Petőfi Sándor - Bölcselkedés É...  Gáti Gábor videója  Facebookon kaptam  Kellemes teázást!  Mosás  Betty Boop  Rózsa csokor  Facebookon kaptam  Károly atyával riport műsor a ...  Betölteni Krisztus szenvedését  Rózsa csokor szívvel  Ferenc pápa Twitter-üzenetei á...  Hétfőtől díjmentes a közterüle...  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  KarantÉnek  Jó éjszakát  Facebookon kaptam  Rendkívüli nagyböjti triduum H...  Png nő  Fejfájás  A tanárok elhiszik  Mai harmónia kártyám  Fehér csokor  Tavaszi kép  Cica virággal  Szelepgumi  Happy easter  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Aranyosi Ervin: Megtisztulás&#...  Somlói torta recept  Üzenet a postásnak.......  Facebookon kaptam  Vajon miért szakadt ez a járvá...  Facebookon kaptam  Betty Boop  2020. április 5., vasárnap  Kellemes teázást!  Facebookon kaptam  Ünnepélyes Mária-köszöntő. Csí...  Virágvasárnap  A cinke  Tépjék szét az álmaimat  Virágvasárnap ékes virágjai  Facebookon kaptam  Nyaralás  Betty Boop  Kellemes kávézást!  Kenyértörés  Facebookon kaptam  Fehér csokor  Délutáni mosoly.......  Ne hagyjuk Jézust egyedül. - G...  Facebookon kaptam  Kellemes kávézást!  Csíksomlyói szentmisén - Rózsa...  Bárányka  Tavaszi kép  Virágvasárnapi szentmise a Szé...  Virágvasárnapra ima  A cinke  Png nő  Facebookon kaptam  Somlói torta recept  Kellemes délutánt kívánok  Nagyon szeretem  Hírek a Szent Sir Bazilikából!...  Facebookon kaptam Krisztina ba...  Délutáni mosoly.......  A cinke  Lukátsi Vilma:Virágvasárnap A...  Imádság  Rózsa csokor  Békültél-e meg Istennel?  Szóvivő.......  Virágvasárnap 04.05  Facebookon kaptam 
Bejegyzés Címkék
kormány kiválasztottjai, állam közelébe, kormányváltás után, volt öttusázó, magyar sport, tanácsadói állása, szövetség pedig, problématérkép elkészült, többit pedig, keretösszeg egészét, mérési eszközcsomagok, csomagok összeállítása, kiemelt projekteket, kormány támogatta, egyebek mellett, unortodox eszközökről, országos terjesztésű, részletes költségvetést, eredményeket firtató, érettségizettek kaptak, kereskedelmi eladásokról, feladatokra eddig, részletes bontást, kollégájával 2010, fejlesztési programot, fogászati turizmusra, egymilliárd forintot, hozzá csatlakozó, piacon megszokott, céginformációs adatok, irodát tulajdonló, állami szerepvállalással, programcsoport vállalkozásai, program 2012, interjú pedig, létrehozásra százmilliót, korábban 10-15, idén pedig, köztestületté alakulás, akadémia gyors, saját tagok, titkársági működésére, szakmai programok, intézményi beruházásokra, művészeti programok, köztestületi tagok, köztestületi díjakra, létrehozandó Nemzet, működését jövőre, fennmaradó több, központi költségvetésből, egyeztetéseket követően, hollywoodi karrier, magyar filmgyártásért, negyedik-ötödik szint, egész magyar, leendő filmalap, jövőbeli finanszírozására, hatos lottó, 2013-as költségvetésben, kormányváltás előtt, filmtörvény módosításával, első film, nagy füzet, támogatott filmrendezők, szociológus kissé, miniszterelnök társadalmi, alapítvány kiugróan, 2012-es egyszázalékos, hasonló profilú, ötmilliós nyereményét, gyermeknapra időzítve, alapítvány támogatására, központi levélben, fizetésükből ajánljanak, alapítvány rászoruló, alapítvány működését, támogatások kizárólag, alapító okiratban, szám azért, legtöbb támogatást, máig legnagyobb, alapítvány bevételeit, finanszírozására, közbeiktatásával, költségvetéséről, szolgáltatásokat, mentorpedagógust, problématérképét, kormánypártinak, csoportosítanak, gazdálkodhattak, megalapozásával, költségvetésben, négyzetméternyi, megkeresésünkre, felajánlásokból, felajánlásokról, adókedvezményre, sporttanácsadói, , ,
2020.03 2020. április 2020.05
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
27282930 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 0 db bejegyzés
e év: 0 db bejegyzés
Összes: 64001 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 431
  • e Hét: 2218
  • e Hónap: 9450
  • e Év: 240468
Szótár
 
Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2020 TVN.HU Kft.