Belépés
zgfumag.blog.xfree.hu
Ha azért nézel , mert ez a munkád, jó munkát kívánok! GYÁVA NÉPNEK NINCS HAZÁJA! Minden nemzetnek olyan kormánya van aminöt érdemel. Ha valami... Zámbori Gusztáv
1957.12.05
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
Ismét beavatkozik az USA hazánk belügyeibe
  2014-01-17 20:05:32, péntek
 
 
Ismét beavatkozik az USA hazánk belügyeibe
2014, január 17 - 13:06



Még meg sem érkezett a hollywoodi producerből hirtelen diplomatává vedlő amerikai nagykövet, máris durván beavatkozott hazánk belügyeibe. Be sem kéne engedni.

gjBüszkének kéne lennünk, hogy a világ első számú nagyhatalma, a történelme során állandóan háborúzó, agresszív érdekérvényesítő külpolitikát folytató katonaállama megtanít minket a demokráciára: "Az Egyesült Államok nem könnyű, de szükséges párbeszédet fog folytatni Magyarországgal a demokráciáról" - jelentette ki csütörtökön az amerikai szenátus külügyi bizottságában megtartott meghallgatásán Colleen Bradley Bell budapesti nagykövetjelölt.

Bell Amerika "szoros szövetségesének" nevezte Magyarországot, és kijelentette, hogy a két ország együttműködése a "közösen vallott értékeken" (bár mi nem szoktunk már államokat lerohanni mondvacsinált okok alapján - a szerk.) alapul. Méltatta az afganisztáni, a koszovói és a boszniai magyar katonai szerepvállalást, és kitért arra, hogy Budapest "aktív és konstruktív" támogatója az izraeli-palesztin békemegállapodást célzó amerikai közvetítésnek (szégyenteljes módon aktív kiszolgálója az izraeli elnyomásnak - a szerk.) és a szíriai vegyifegyver-leszerelési programnak is.

Eddig a dicséret, most jön a feddés!

Ugyanakkor emlékeztetett arra, hogy Washington az elmúlt két évben nyíltan hangot adott több aggályának is a fékek és az ellensúlyok magyarországi állapotával és több intézmény függetlenségével kapcsolatban. "Sokan azt állítják, hogy a mélyreható törvényhozási és alkotmányos változások ártottak a nemzetközi beruházási klímának, aláásták a tulajdonjogokat, meggyengítették a bíróságokat és a végrehajtó hatalom kezében központosították a hatalmat" - mondta (csendben emlékeztetnénk, hogy ugyanez az Egyesült Államok nem tartotta szükségesnek megszólalni akkor, amikor a magyar állampolgárokat a nyílt utcán verte össze a rendőrség, a Gyurcsány-kormány antidemokratikus intézkedéseiről nem is beszélve - a szerk.)

Kijelentette, hogy kinevezésének jóváhagyása esetén "védelmezni fogja" az amerikai és az európai demokratikus értékeket (helyesen: érdekeket - a szerk), és "sürgetni" fogja, hogy a magyar partnerek működjenek együtt nemzetközi partnereikkel és a civil társadalommal (amelyeket éppenséggel pont az Egyesült Államokból is pénzelnek -a szerk.)

Most elmondják nekünk tudatlanoknak, hogy mi is az a demokrácia

"A pluralizmus eszménye részét képezi annak, hogy a mi értelmezésünkben mit jelent a demokrácia. A demokráciák elismerik, hogy egyetlen entitásnak - államnak, politikai pártnak vagy vezetőnek - sem lesz meg soha a válasza az összes a kihívásra, amellyel szembesülünk" - hangoztatta Bell. Emlékeztetett arra, hogy Washingtont aggasztja a szélsőségesek megerősödése, igaz, ez a trend nemcsak Magyarországra jellemző (azért ez megnyugtató, reméljük máshol is hasonlóan erősödnek a "szélsőségesek", vagyis egyre több helyen kinyílik az emberek szeme -a szerk.)

"Viszont a szélsőséges pártok megerősödése Magyarországon külön aggodalomra ad okot. Ha megerősítenek, akkor a tolerancia védelme és előmozdítása lesz prioritásaim egyike" - mondta. Megfogadta, hogy küzdeni fog a gyűlölet és az előítélet ellen (javasoljuk a magyarellenes gyűlölet és előítélet megtekintését Borsodban - a szerk.) Bell a legfontosabb célkitűzései között említette a kétoldalú biztonsági, bűnüldözési, kereskedelmi, valamint az energiaellátási függetlenség terén való együttműködés erősítését (kibújt a szög a zsákból: itt bizony az oroszokkal való megállapodás is a háttérben lehet - a szerk.)

A meghallgatáson részt vevő szenátorok közül többen kérdésbe csomagolva bírálták a magyar politikai változásokat. Chris Murphy, a külügyi bizottság európai albizottságának demokrata párti elnöke arról beszélt, hogy Magyarországgal kapcsolatban az olyan visszalépések keltenek együtt aggodalmat, amelyeknek külön-külön nem kellene nagy jelentőséget tulajdonítani.

Tim Kaine demokrata szenátor arról kérdezte Bellt, hogy milyen eszközökkel akar fellépni a "sajtószabadság korlátozása ellen". Bell erre válaszul kilátásba helyezte a civil szervezetetekkel való együttműködés erősítését (ennek régi hagyományai vannak, lásd Bajnai Gordonék pénzelését - a szerk.)

Benjamin Cardin, a Helsinki Bizottság demokrata párti elnöke azt mondta, aggodalomra ad okot Magyarországnak a helsinki alapelvek iránti kifogásolható elkötelezettsége, mint ahogy az is, hogy bár a magyar kormány nem támogatja a szélsőséges megnyilvánulásokat, Cardin szerint nem is határolódik el azoktól (az egész kormánynak nevezett pereputty hetente határolódik el a semmitől, miközben a valódi magyar érdekekért véletlenül sem áll ki - a szerk.)

Az Egyesült Államokban jelentős aggodalmat kelt a "német megszállás tervezett emlékműve", "mert úgy tűnik, azt próbálják vele üzenni, hogy minden, ami Magyarországon a második világháború idején történt, a németek felelőssége volt. Közben azonban abban, ami történt, sok magyar is bűnrészes volt" - jelentette ki (emlékeztetnénk, hogy az Egyesült Államok a mai napig nem kért bocsánatot és nem fizetett kártérítést hazánknak a civil lakosságot sújtó terrorbombázásokért -a szerk.)

A republikánus párti John McCain szenátor inkább a demokrata jelöltek felkészültségét tesztelte. A tapasztalt kül- és biztonságpolitikai szakértő érdeklődésére kiderült, hogy a csütörtökön meghallgatott jelöltek közül - a bizottság előtt megjelent az Obama-kormányzat leendő izlandi és norvégiai nagykövete is - egyedül Bell járt már (tavaly márciusban) a reménybeli állomáshelyén.

McCain kétszer is feltette neki azt a kérdést, hogy mik az amerikai politika prioritásai Magyarországon, mint ahogy arra is duplán kérdezett rá, hogy mit tenne másképp, mint hivatali elődje. Ezekre a felvetésekre Bell az általa korábban elmondottak parafrázisával válaszolt. Ugyanígy tett a szenátor azon kérdésére is, amely azt firtatta, hogy veszélyben van-e a demokrácia Magyarországon.

Colleen Bell televíziós producer és különböző környezetvédelmi, művészeti és szociális ügyek támogatója.

Obamát pénzelte

Tevékenyen hozzájárult az őt nagyköveti posztra jelölő Barack Obama elnök újraválasztási kampányának adománygyűjtő tevékenységéhez. Jóváhagyása esetén Bell úgynevezett politikai kinevezett lesz. Karrierdiplomata legutóbb Charles H. Thomas személyében 1990 és 1994 között állt a budapesti amerikai nagykövetség élén.

Az ő elődje, az idén januárban elhunyt Robie Marcus Hooker "Mark" Palmer (1986-1990) tőle eltérően a washingtoni külügyminisztérium hivatásos állományához tartozott.

A szenátus külügyi bizottsága a várakozások szerint a jövő hétnél előbb nem dönt arról, hogy támogatja-e a budapesti misszióvezetői poszt várományosát, testületileg pedig a szövetségi felsőház két-három hét múlva szavazhat a megerősítéséről. Mivel a szenátusban a múlt év végén olyan új szabályozást vezettek be, amely személyi kérdésekben gyakorlatilag kizárja az obstrukció lehetőségét, a jelölés jóváhagyása gyakorlatilag biztosra vehető.

A nagykövetjelölt az MTI-nek nyilatkozva elmondta, hogy kinevezésének szenátusi megerősítése esetén reményei szerint március elején foglalhatja el állomáshelyét. Ha a szövetségi felsőház megszavazza, Colleen Bell lesz a rendszerváltozás utáni negyedik női amerikai nagykövet Budapesten. A 46 éves jelölt négy gyermek anyja. Férjével, a televíziós forgatókönyvíró és producer Bradley Bellel együtt eddig Los Angelesben élt.

Szépen beleilleszkedik a korábban ideküldött helytartók sorába. A USA-t természetesen tökéletesen hidegen hagyja a magyar demokrácia és sajtószabadság helyzete (amely az utóbbi bal- és úgynevezett jobboldali kormányok idején valóban hagy maga után kívánnivalót), hiszen egyrészt sokkal jobban idegesíti, hogy az Orbán-kormány a saját pecsenyéjét sütögeti kormányon ücsörögve, másrészt természetesen az Oroszországgal kötött - és diplomáciai berkekben már hónapok óta tudott - megállapodás is sérti az érdekeit.

MTI nyomán - alfahir.hu


http://alfahir.hu/ismet_beavatkozik_az_usa_hazank_belugyeibe
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Címkék: érdekérvényesítő, antidemokratikus, szervezetetekkel, függetlenségével, értelmezésünkben, rendszerváltozás, környezetvédelmi, elkötelezettsége, központosították, karrierdiplomata, tulajdonjogokat, nagykövetjelölt, tevékenységéhez, intézkedéseiről, megerősítéséről, magyarországnak, szövetségesének, meggyengítették, magyarországgal, szerepvállalást, beleilleszkedik, energiaellátási, állampolgárokat, forgatókönyvíró, felkészültségét, albizottságának, újraválasztási, oroszországgal, misszióvezetői, magyarországot, parafrázisával, meghallgatáson, magyarországon, sajtószabadság, együttműködése, emlékeztetnénk, hollywoodi producerből, világ első, történelme során, amerikai szenátus, boszniai magyar, izraeli elnyomásnak, ellensúlyok magyarországi, mélyreható törvényhozási, nemzetközi beruházási, végrehajtó hatalom, magyar állampolgárokat, nyílt utcán, európai demokratikus, magyar partnerek, civil társadalommal, pluralizmus eszménye, Egyesült Államok, Colleen Bradley Bell, Bell Amerika, Egyesült Államokból, Chris Murphy, Bajnai Gordonék, Benjamin Cardin, Helsinki Bizottság, Egyesült Államokban, John McCain, Colleen Bell, Barack Obama, Charles, Robie Marcus Hooker, Bradley Bellel,
Új komment
Kérjük adja meg a TVN.HU rendszeréhez tartozó felhasználónevét és jelszavát.
Csak regisztrált felhasználók írhatnak kommentet,
amennyiben még nem rendelkezik TVN.HU hozzáféréssel: Klikk ide!
Felhasználónév:
Jelszó:
Kérem írja be a baloldalon látható számot!
Szöveg:  
 
Betűk: Félkövér Dőlt Kiemelés   Kép: Képbeszúrás   Link: Beszúrás

Mérges Király Szomorú Kiabál Mosoly Kacsintás haha hihi bibibi angyalka ohh... ... buli van... na ki a király? puszika draga baratom... hát ezt nem hiszem el haha-hehe-hihi i love you lol.. nagyon morcika... maga a devil pc-man vagyok peace satanka tuzeske lassan alvas kaos :) bloaoa merges miki idiota .... sir puszika
 
 
Félkövér: [b] Félkövér szöveg [/b]
Dőlt: [i] Dőlt szöveg [/i]
Kiemelés: [c] Kiemelt szöveg [/c]
Képbeszúrás: [kep] http://...../kep.gif [/kep]
Linkbeszúrás: [link] http://tvn.hu [/link]
ReceptBázis
Bulgur gombával és csikemellel...
Epres túrótorta
Mákos-almás süti
Lazac édesköményes-citromos rizottóval
Részeges nyúl
Sült hekk
Zöldséges, tepsis krumpli
Cukkinis, padlizsános egytálétel
Pirított gomba sárgarépával
Sajttal töltött gomba
még több recept
Tudjátok ?
Belétünk a Sárkány évébe, béke vagy nagyobb háború vár ránk?
Még zöld a chili paprikám, ha beviszem a lakásba tovább fejlődik?
Tényleg hasznos gyógynövény a csalán?
Mi a teendő a novemberi Rododendron bimbóval?
Az álmoknak valóban van jelentése?
még több kérdés
Blog Címkék
Mit beszél, nem értem, hogy m...  Nagyi telefonál  Paul David Tripp Április 20  A televizió nem a kultúrát kép...  Facebookon kaptam  Németh László tollából  Facebookon kaptam  Ne kapaszkodj magasabbra,  Tavaszi kép  Facebookon kaptam  Az a nap, amelyik nevetés nélk...  Aki nem dolgozik, ne is egyék  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam Krisztinától  Julian Brass gondolata  Tóth Ágnes - Szervusz pad  Szabolcska Mihály – Ákác...  Erdőn  Png ház  Mindig jusson idő nevetni  Weöres Sándor - A hársfa mind ...  Varga János Veniam - Fontos sz...  Facebookon kaptam  Örülök, hogy látlak!  Varga János Veniam - Fontos sz...  Amikor Jézus rátapos a lábadra  Örülök, hogy látlak!  Zilahy Lajos gondolata  Facebookon kaptam  Boldog születésnapot a ma ünne...  Hogy lehet megtartani  Facebookon kaptam  Szép estét kedves látogatóimna...  Jó reggelt, jó napot mindenkin...  Sokan azt tartják  Mit beszél, nem értem, hogy m...  Akarat  Hogy lehet megtartani  Facebookon kaptam  Akarat  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  A Megváltó szolgálatában  Facebookon kaptam  Idő  Bertolt Brecht -től idézet  Fehér virág  Reménység és erő Krisztustól e...  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Gyerekként sokat küzdöttünk az...  Miért kiabálunk amikor dühösek...  Makszim Gorkij gondolata  Facebookon kaptam  Mindig jusson idő nevetni  Png kislány  Facebookon kaptam Cs Ildikótó...  Facebookon kaptam  Szép álmokat!  Png virág  Nem méltó hozzád  Jó éjszakát  A sors  Minden harmadik...  Akarat  Zilahy Lajos gondolata  Reggel van  Mai harmónia kártyám  Nem tudhatod  Őrizkednünk kell...  Miért kiabálunk amikor dühösek...  Ne kapaszkodj magasabbra,  A Megváltó szolgálatában  69 éve hunyt el Albert Einstei...  Örülök, hogy látlak!  Alázat  Png virág  Facebookon kaptam Mírjam barát...  Facebookon kaptam  képre írva  Facebookon kaptam  Alázat  Alvó cicák  Szívem  Jó reggelt, jó napot mindenkin...  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Miért kiabálunk amikor dühösek...  Hogyan lehet Jézust szenvedély...  Alázat  Facebookon kaptam Mírjam barát...  Szép estét kedves látogatóimna...  Szívem tiéd  Akarat  Kellemes délutánt kívánok  Png rózsa csokor  Hogyan éljünk boldogan, amíg m...  Miért kiabálunk amikor dühösek... 
Bejegyzés Címkék
hollywoodi producerből, világ első, történelme során, amerikai szenátus, boszniai magyar, izraeli elnyomásnak, ellensúlyok magyarországi, mélyreható törvényhozási, nemzetközi beruházási, végrehajtó hatalom, magyar állampolgárokat, nyílt utcán, európai demokratikus, magyar partnerek, civil társadalommal, pluralizmus eszménye, demokráciák elismerik, szélsőségesek megerősödése, trend nemcsak, emberek szeme, szélsőséges pártok, tolerancia védelme, előítélet ellen, magyarellenes gyűlölet, legfontosabb célkitűzései, kétoldalú biztonsági, energiaellátási függetlenség, oroszokkal való, háttérben lehet, meghallgatáson részt, magyar politikai, külügyi bizottság, olyan visszalépések, civil szervezetetekkel, helsinki alapelvek, magyar kormány, egész kormánynak, valódi magyar, második világháború, németek felelőssége, civil lakosságot, republikánus párti, demokrata jelöltek, tapasztalt kül-, csütörtökön meghallgatott, bizottság előtt, reménybeli állomáshelyén, amerikai politika, felvetésekre Bell, általa korábban, szenátor azon, demokrácia Magyarországon, budapesti amerikai, idén januárban, szenátus külügyi, várakozások szerint, jövő hétnél, budapesti misszióvezetői, szövetségi felsőház, obstrukció lehetőségét, jelölés jóváhagyása, rendszerváltozás utáni, televíziós forgatókönyvíró, korábban ideküldött, magyar demokrácia, utóbbi bal-, saját pecsenyéjét, érdekérvényesítő, antidemokratikus, szervezetetekkel, függetlenségével, értelmezésünkben, rendszerváltozás, környezetvédelmi, elkötelezettsége, központosították, karrierdiplomata, tulajdonjogokat, nagykövetjelölt, tevékenységéhez, intézkedéseiről, megerősítéséről, magyarországnak, szövetségesének, meggyengítették, magyarországgal, szerepvállalást, beleilleszkedik, energiaellátási, állampolgárokat, forgatókönyvíró, felkészültségét, albizottságának, újraválasztási, oroszországgal, misszióvezetői, magyarországot, parafrázisával, meghallgatáson, , ,
2024.03 2024. április 2024.05
HétKedSzeCsüPénSzoVas
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 0 db bejegyzés
e év: 0 db bejegyzés
Összes: 64003 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 286
  • e Hét: 6018
  • e Hónap: 17129
  • e Év: 170625
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.