Belépés
zgfumag.blog.xfree.hu
Ha azért nézel , mert ez a munkád, jó munkát kívánok! GYÁVA NÉPNEK NINCS HAZÁJA! Minden nemzetnek olyan kormánya van aminöt érdemel. Ha valami... Zámbori Gusztáv
1957.12.05
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
Közmunkások téli továbbképzése
  2014-02-02 19:21:44, vasárnap
 
  Közmunkások téli továbbképzése

Havi 50 ezer forintos fizetést is kapnak azok a közmunkások, akik részt vesznek a kormány által 24 milliárd forintos támogatásban részesített tanfolyamon. A Jobbik a kezdet kezdetén jelezte, hogy felesleges pénzkidobás, de Fidesz, ha már eldöntötte, hogy ezt a pénzt is kidobja az ablakon, akárcsak a romák felzárkóztatására eddig folyósított 120 milliárd forintot, hát akkor ki is dobja!

A téli közmunkaprogram rögtön óriási botránnyal indult. A cél elvileg az, hogy segítsék a közmunkások munkaerőpiaci-reintegrációját, ezért a választások előtt négy hónapra beültetik őket az iskolapadba. Az ,,oktatás" helyszínei - azok számára, akik huszonévesen még mindig nem végezték el a nyolc osztályt - az általános iskolák lettek volna, ettől azonban a Jobbik nyomására - legalábbis Miskolcon - elállt a kormánypárt, a kisdiákok így városunkban megmenekültek az élethosszig tanulóktól - írta korábban a Facebookon Jakab Péter, a Jobbik miskolci önkormányzati képviselője.

Bűz, drog, romák sokasága. Egy neve elhallgatását kérő asszony kálváriája akkor kezdődött, amikor a kormány kötelező jelleggel bevonta a téli közmunkaprogramba. Választási lehetősége nem volt azzal kapcsolatban, hogy mit szeretne tanulni, egyszerűen csak annyit mondtak neki, alap-kompetencia képzésen kell részt vennie. Maga a képzés március végéig tart, amit egyhónapos közmunka követ majd.

A neve elhallgatását kérő nő szerződéskötés, orvosi alkalmassági vizsgálat után december 2-án pontosan érkezett a tanfolyam helyszínére és 7 óra 50 perckor beült az iskolapadba. Természetesen még a telefonját is lenémította, hogy ne zavarja az órát.

Kiderült, csoporttársai nagy része cigány, akiknek nem sikerül az alapvető társas viselkedési szabályokat betartani. A ,,tanulók" között akad, aki felnőtt létére teljesen írástudatlan, de olyan is, aki csak az általános iskola második osztályáig jutott. A képzésen nagyon sok problémát okoz a testi higiénia hiánya, sokszor szellőztetni kell az órákon, mert nagyon büdös van a teremben. A tanórát is sokszor zavarják, csörög a mobiltelefonjuk, amit fel is vesznek és hosszú perceket beszélnek, üvöltetik a cigányzenét, nem járnak be időben, vagy egy fél óra benntartózkodás után eltűnnek, de olyan is van, aki bedrogozva érkezik az iskolába. A tanárt is zavarja a viselkedésük, de nem mer szólni, fél a bosszútól. Például a hiányzásokat sem meri beírni, ugyanis, ha valakinek a távolléte meghaladja a megengedett 131 órát, akkor kizárják a képzésből, ami azzal jár, hogy időarányosan vissza kell fizetni a tanfolyam díját. Ez egy főnek 183 960 forint, továbbá egy évre megvonnak minden keresetpótló támogatást - mesélte el az asszony a kálváriáját.

A cigányokon kívül a bizonytalanság is nyugtalanítja az asszonyt, nem tudja, mennyi szabadság jár neki, fizetik-e a táppénzt, ha igen mennyit. Úgy érzi, csapdahelyzetben van.

A Jobbik szerint a közmunkások téli programja már egy hét után megbukott, hiszen sorozatosan botrányoktól hangos a média, és az érintettek olyan elképesztő tapasztalatokról számolnak be, amelyek egyértelművé teszik, hogy pénzkidobásról van szó.

Nem elég, hogy a téli közmunkaprogrammal is a foglalkoztatási statisztikákat kozmetikázza a kormány, még ezen felül olyan fölösleges képzéseket is elindítottak, amelyekről nyilvánvaló, hogy az abban résztvevők nem fognak tudni a munkaerőpiacon érvényesülni - közölte az Alfahírrel a fenti esetre reagálva Dúró Dóra, a Jobbik országgyűlési képviselője. Hozzátette: világosan látható, hogy az antiszociális résztvevők, akik a visszajelzések alapján többségében a cigányság soraiból kerülnek ki, egyáltalán nem veszik komolyan ezt a képzést, és rendkívül megalázó helyzetbe kerülnek azok, akik megpróbálnának tényleg előbbre jutni, tisztességesen elvégezni ezeket a tanfolyamokat. Teljes csőd a kormány téli közfoglalkoztatási programja is - szögezte le a jobbikos képviselő.

Napocskát, felhőcskét, hópihét rajzolnak, de a nevüket nem tudják leírni. És szavazni fognak, természetesen oda teszik majd az x-et, ahová a pártaktivista mutatja majd nekik.

Történt olyan is, hogy a ,,tanulók" unalmukban szétverték az osztálytermet. Vagyis otthonosan érezték magukat. Rájuk szólni, intézkedni ellene, az viszont nem tanácsos. Mert ők a kormány kedvencei, a nem roma résztvevők meg a lesajnáltak.

A Facebookon tallózva találtam rá L. R. bejegyzésére:

Ugyanez a helyzet Nyíregyházán is az egyik iskolában, de itt a tanár nyíltan megfenyegette a tanulót, hogy ne lázítson, mert a vizsgán elhúzza! A munkaügyi központ ugyanígy állt hozzá a dologhoz, rendkívül agresszíven elhajtották, megfenyegették, hogy 440 ezret vissza kell fizetnie! 18-ból 4 magyar, és szakácsnak képzik őket, el lehet képzelni, mi van ott is!

Ezzel a tanfolymosdival lehet, hogy a Fidesz nyert sok roma szavazatot, nekik ők a rejtett tartalék, de hogy a megalázott magyarok nem fognak rájuk szavazni, az borítékolható.

Békéscsaba, 2014. január 31.
Anton

Emlékeztető: ,,Most itt az idő az árulásra: igen, én az alapító atyák egyike, dr. Simicska Lajos és Tóth Béla miatt hagytam el a pártot. Ugyanis nem szerettem őket. Nagyon nem. Dr. Simicska körül egyre több lett a fegyveres őr, s lassan kezdtünk úgy kinézni, mint valami kokainbáró rezidenciája Kolumbia-alsón. Meg a titok is egyre több lett, s a titkok számának emelkedésével párhuzamosan sűrűsödtek a fontos arcú fószerek..." (Részlet Bayer Zsolt:
Adalékok a nagy Fidesz-leleplezéshez című írásából - Népszabadság, 1994. október 21.)

http://www.sokkaljobb.hu/content/k%C3%B6zmunk%C3%A1sok-t%C3%A9li-tov%C3%A1bbk%C3% A9pz%C3%A9se
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Címkék: csapdahelyzetben, tapasztalatokról, foglalkoztatási, tanfolymosdival, közmunkaprogram, benntartózkodás, reintegrációját, mobiltelefonjuk, tisztességesen, megfenyegették, bizonytalanság, pénzkidobásról, visszajelzések, statisztikákat, megpróbálnának, munkaerőpiacon, szerződéskötés, elhallgatását, osztálytermet, borítékolható, továbbképzése, tanfolyamokat, országgyűlési, önkormányzati, munkaerőpiaci, pártaktivista, antiszociális, megmenekültek, természetesen, leleplezéshez, nyugtalanítja, csoporttársai, emelkedésével, megfenyegette, kapcsolatban, huszonévesen, kormány által, kezdet kezdetén, romák felzárkóztatására, téli közmunkaprogram, választások előtt, nyolc osztályt, általános iskolák, élethosszig tanulóktól, neve elhallgatását, kormány kötelező, téli közmunkaprogramba, képzés március, tanfolyam helyszínére, alapvető társas, általános iskola, képzésen nagyon, Facebookon Jakab Péter, Dúró Dóra, Simicska Lajos, Tóth Béla, Részlet Bayer Zsolt,
Új komment
Kérjük adja meg a TVN.HU rendszeréhez tartozó felhasználónevét és jelszavát.
Csak regisztrált felhasználók írhatnak kommentet,
amennyiben még nem rendelkezik TVN.HU hozzáféréssel: Klikk ide!
Felhasználónév:
Jelszó:
Kérem írja be a baloldalon látható számot!
Szöveg:  
 
Betűk: Félkövér Dőlt Kiemelés   Kép: Képbeszúrás   Link: Beszúrás

Mérges Király Szomorú Kiabál Mosoly Kacsintás haha hihi bibibi angyalka ohh... ... buli van... na ki a király? puszika draga baratom... hát ezt nem hiszem el haha-hehe-hihi i love you lol.. nagyon morcika... maga a devil pc-man vagyok peace satanka tuzeske lassan alvas kaos :) bloaoa merges miki idiota .... sir puszika
 
 
Félkövér: [b] Félkövér szöveg [/b]
Dőlt: [i] Dőlt szöveg [/i]
Kiemelés: [c] Kiemelt szöveg [/c]
Képbeszúrás: [kep] http://...../kep.gif [/kep]
Linkbeszúrás: [link] http://tvn.hu [/link]
ReceptBázis
Bulgur gombával és csikemellel...
Epres túrótorta
Mákos-almás süti
Lazac édesköményes-citromos rizottóval
Részeges nyúl
Sült hekk
Zöldséges, tepsis krumpli
Cukkinis, padlizsános egytálétel
Pirított gomba sárgarépával
Sajttal töltött gomba
még több recept
Tudjátok ?
Belétünk a Sárkány évébe, béke vagy nagyobb háború vár ránk?
Még zöld a chili paprikám, ha beviszem a lakásba tovább fejlődik?
Tényleg hasznos gyógynövény a csalán?
Mi a teendő a novemberi Rododendron bimbóval?
Az álmoknak valóban van jelentése?
még több kérdés
Blog Címkék
Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Előnyök, amelyeket a meditáció...  Önmaga ellenére  Hamvas Béla  Esterházy Péter: Harmonia c...  Sok ember olyan, mint a kaméle...  Radnóti Miklós: Hasonlatok (ré...  Azért kaptad  Paul Éluard - És egy mosoly  képre írva  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  James Allen  Szép álmokat!  Minden tavaszból őrizz..  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Gebhardt Nóra versei II.  Esterházy Péterre emlékezünk  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Jánosházy György: Fogd a kezem  "Ez egy csoda"  Jázmin  Facebookon kaptam  Sok ember olyan, mint a kaméle...  Szép estét  Egy tavasz  Facebookon kaptam  Nagy és kis csodák  Emlékezz  Csend  Ott van  Facebookon kaptam  jó reggelt  Szívek  Martin Buber, A haszidim meséi  Az egyik legalapvetőbb tézis a...  Napsütéses vidám hétvégét kivá...  Facebookon kaptam  Szeretem ujjad karcsuságait,  IGEN így  Facebookon kaptam  Robert Merle tollából  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Önmaga ellenére  Facebookon kaptam  Kertem  Szép estét  Egy tavasz  Napsütéses vidám hétvégét kivá...  Nem kell hozzá fürdőruhás  Paul David Tripp Április 13  Facebookon kaptam  Anyámról való emlékek  Radnóti Miklós: Hasonlatok (ré...  Erdei gyöngyvirág  Facebookon kaptam Krisztina b...  Facebookon kaptam Krisztinától  Szívek  Erdei gyöngyvirág  különleges  Facebookon kaptam  Töröld le  Facebookon kaptam Krisztinától  Andrássy Réka - A bolond Böske  Emlékezz  Annyira tisztelem a szabadságo...  Egy barátság története  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Erdei gyöngyvirág  Töröld le  Bársony székben  Robert Merle tollából  képre írva  Spenót fasírttal  IGEN így  Latinovits Zoltán tollából  képre írva  képre írva  Bársony székben  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Napsütéses vidám hétvégét kivá...  Facebookon kaptam  ajándék, mellyel meglepem  Egy tavasz  Mindig lesz olyan  Esterházy Péterre emlékezünk  Facebookon kaptam  Ki akarják dobni a pajzsmirigy...  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Szép álmokat!  Szeretem ujjad karcsuságait,  Facebookon kaptam 
Bejegyzés Címkék
kormány által, kezdet kezdetén, romák felzárkóztatására, téli közmunkaprogram, választások előtt, nyolc osztályt, általános iskolák, élethosszig tanulóktól, neve elhallgatását, kormány kötelező, téli közmunkaprogramba, képzés március, tanfolyam helyszínére, alapvető társas, általános iskola, képzésen nagyon, testi higiénia, távolléte meghaladja, tanfolyam díját, évre megvonnak, cigányokon kívül, közmunkások téli, érintettek olyan, foglalkoztatási statisztikákat, abban résztvevők, munkaerőpiacon érvényesülni, fenti esetre, antiszociális résztvevők, visszajelzések alapján, cigányság soraiból, kormány téli, jobbikos képviselő, pártaktivista mutatja, kormány kedvencei, helyzet Nyíregyházán, egyik iskolában, tanár nyíltan, vizsgán elhúzza, munkaügyi központ, tanfolymosdival lehet, rejtett tartalék, megalázott magyarok, alapító atyák, titkok számának, fontos arcú, csapdahelyzetben, tapasztalatokról, foglalkoztatási, tanfolymosdival, közmunkaprogram, benntartózkodás, reintegrációját, mobiltelefonjuk, tisztességesen, megfenyegették, bizonytalanság, pénzkidobásról, visszajelzések, statisztikákat, megpróbálnának, munkaerőpiacon, szerződéskötés, elhallgatását, osztálytermet, borítékolható, továbbképzése, tanfolyamokat, országgyűlési, önkormányzati, munkaerőpiaci, pártaktivista, antiszociális, megmenekültek, természetesen, leleplezéshez, nyugtalanítja, csoporttársai, emelkedésével, megfenyegette, kapcsolatban, huszonévesen, népszabadság, érvényesülni, elindítottak, párhuzamosan, egyértelművé, nyíregyházán, időarányosan, támogatásban, rezidenciája, keresetpótló, kozmetikázza, bejegyzésére, írástudatlan, alkalmassági, szellőztetni, botrányoktól, viselkedésük, hiányzásokat, , ,
2024.03 2024. április 2024.05
HétKedSzeCsüPénSzoVas
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 0 db bejegyzés
e év: 0 db bejegyzés
Összes: 64003 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 446
  • e Hét: 4210
  • e Hónap: 7955
  • e Év: 161451
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.