Belépés
zgfumag.blog.xfree.hu
Ha azért nézel , mert ez a munkád, jó munkát kívánok! GYÁVA NÉPNEK NINCS HAZÁJA! Minden nemzetnek olyan kormánya van aminöt érdemel. Ha valami... Zámbori Gusztáv
1957.12.05
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
Orbán már most szinte magára húzza a választási kampányt
  2014-02-07 17:05:27, péntek
 
 
Orbán már most szinte magára húzza a választási kampányt. Nemhogy nem tart személyes túltengésétől, hanem épp abban látja a győzelem zálogát - ám forszírozott szereplése könnyen visszaüthet. Mert minél többet beszél, annál árulkodóbb, hogy megszólalásainak fikarcnyi valóságtartalma sincs. Hogy még az önmagukban igaz tényeket is - mint amilyen a csökkenő infláció, a tervezett szinten tartott hiány vagy a folyó fizetési mérleg többlete - folyamatosan hamis kontextusban használja fel; mint tette legutóbb éppen a parlamentben.


Szegény miniszterelnök

Megosztás:




Tetszik:






,,Én csak egy szegény, korlátozott hatáskörrel rendelkező miniszterelnök vagyok" - mondta múlt pénteken a Kossuth Rádióban Orbán Viktor, s rögtön hozzátehetjük, hogy szerény is. És szorgalmas. Amint leesett az év első ónos esője, a kormányfő már kora reggel - korlátozott hatásköre ellenére - személyesen tekintette át és irányította a védekezést; nyilván azért, mert választási kampány idején mégse bízhatta alsóbb sarzsikra az embert próbáló feladatot. Aztán a Nemzeti Bank szervezte konferencián sietett leszögezni, hogy kormányfőként semmi dolga a forint árfolyamával, mert szerinte az kizárólag a világpiaci folyamatok hatására zuhant, de monetáris visszafogottsága abban már nem akadályozta meg, hogy a következő évek teendőit az elbizonytalanodott Európa számára néhány pontban kéretlenül kijelölje.

Ezek jórészt nyitott kapukat döngettek, hiszen sem az unió pénzügyi stabilitásának megteremtését, sem a tagállamok ehhez elengedhetetlenül szükséges, szorosabb politikai együttműködését nem Orbán szorgalmazta először - viszont figyelemreméltó, mennyire megváltozott a retorikája ebben a témában. Eleddig ugyanis a nemzetállamok önállóságát védelmezte az integrációs törekvésekkel szemben, most pedig váratlanul szinte ugyanazt vallotta, amit a konferencián kitüntetett Ewald Nowotny, az osztrák jegybank elnöke - aki pedig az európai válságkezelésben élen járó Európai Központi Bankot is alaposan feldicsérte. És láss csodát, a magyar miniszterelnök türtőztette magát: nemcsak ezt a teljesítményt nem vonta kétségbe, de ezúttal még az uniós ,,kócerájt" eligazgatni képtelen bürokratákról sem emlékezett meg. Egyáltalán: a Nyugat hanyatlásáról szóló ismert lemezét - nyilván sok híve őszinte bánatára - ez alkalommal nem tette fel.

Helyette Orbán azt tanácsolta Európa vezetőinek, hogy értékeljék át Oroszország-politikájukat - mégpedig pozitív értelemben. Ez a nemkülönben meglepő pálfordulás pedig minden bizonnyal szorosan összefügg a paksi atomerőmű bővítésére kötött államközi szerződéssel: a miniszterelnök egy tágabb, mégpedig nemzetközi érvényű, stratégiai elképzelés részeként akarta láttatni kétes döntését. Miután tisztában van azzal, hogy az oroszoknak való energetikai elköteleződés geopolitikai aggodalmakat kelt keleten és nyugaton egyaránt, Paks témáját megpróbálja beleágyazni egy világpolitikai jelentőségű koncepcióváltásba. Mind a külföldi kapcsolatokban, mind az itthoni kampányban reményteljes politikai innovációként értékeli fel, hogy így védhesse ellenzőivel szemben.

Csak hát senki nem láthatja előre, miként alakul a következő évtizedekben a nagyhatalmi szempontoktól meghatározott orosz-amerikai kapcsolat, ezen belül az euroatlanti szövetség és Moszkva viszonya. Annyi azonban bizonyos, hogy a putyini törekvések enyhén szólva kiszámíthatatlanná teszik. Ezért nem ajánlatos Magyarország számára semmi olyan, hosszabb távra meghatározó geopolitikai döntés, amely korlátozhatja a nyugati partnerségben. A kormányfő erőszakossága rövidlátó, és káros az országnak - erre John Lukacs hozzá írt nyílt levele erősen rávilágított, s hiába a fölényeskedő válasz, a világ nem díjazza a politikai kóklerséget.

Hogy aztán mennyire lehet sikeres a belpolitikai hadszíntéren, azt már nehezebb megítélni. Orbán már most szinte magára húzza a választási kampányt. Nemhogy nem tart személyes túltengésétől, hanem épp abban látja a győzelem zálogát - ám forszírozott szereplése könnyen visszaüthet. Mert minél többet beszél, annál árulkodóbb, hogy megszólalásainak fikarcnyi valóságtartalma sincs. Hogy még az önmagukban igaz tényeket is - mint amilyen a csökkenő infláció, a tervezett szinten tartott hiány vagy a folyó fizetési mérleg többlete - folyamatosan hamis kontextusban használja fel; mint tette legutóbb éppen a parlamentben.

Hiszen nyilvánvaló, hogy az ország nem teljesít jobban: a gazdaság igenis sérülékeny, instabil és kiszolgáltatott. Ezért következett be a forint leértékelődése is; a világpiaci mozgások nem csapják meg ennyire, ha az orbáni hurráoptimizmusnak bármi alapja volna. Mi az értelme annak a fellengzősen értelmetlen kijelentésnek, hogy ,,a megújult Magyarország már nem ijed meg senkitől"? Bizony jobb volna, ha megijednénk: mégpedig attól, ahogyan a rezsim emberei egyre gátlástalanabb propagandával fedik el a valóságot. Attól, ahogyan a miniszterelnök a parlamenti kétharmad minden szavát kritikátlanul ünneplő közegében következmények nélkül trombitálhatja a ,,brüsszeli multik, bankárok és bürokraták" ellen vívott mániákus harc szólamait.

Holott ez a szöveg kong az ürességtől. Épp annyi hitele van, mint például annak az állításnak, hogy a paksi fejlesztésre felveendő hitel azért nem növeli majd az államadósságot, mert a ,,vagyonleltárban" viszont megjelenik az új objektum értéke.

És ezt a képtelenséget is az ország kormányfője merte mondani.


http://www.168ora.hu/velemeny/orban-viktor-valasztas-forint-arfolyam-retorika-oro szorszag-gazdasag-123379.html
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Címkék: megszólalásainak, válságkezelésben, visszafogottsága, kiszolgáltatott, valóságtartalma, figyelemreméltó, együttműködését, vagyonleltárban, miniszterelnök, világpolitikai, következmények, trombitálhatja, stabilitásának, államadósságot, kapcsolatokban, gátlástalanabb, leértékelődése, megteremtését, elköteleződés, kritikátlanul, hozzátehetjük, nemzetállamok, túltengésétől, politikájukat, törekvésekkel, teljesítményt, bürokratákról, hanyatlásáról, innovációként, kijelentésnek, kormányfőként, képtelenséget, propagandával, partnerségben, erőszakossága, szempontoktól, választási kampányt, győzelem zálogát, önmagukban igaz, csökkenő infláció, tervezett szinten, folyó fizetési, embert próbáló, forint árfolyamával, világpiaci folyamatok, következő évek, unió pénzügyi, tagállamok ehhez, retorikája ebben, nemzetállamok önállóságát, integrációs törekvésekkel, konferencián kitüntetett, Kossuth Rádióban Orbán Viktor, Nemzeti Bank, Ewald Nowotny, Európai Központi Bankot, Helyette Orbán, John Lukacs,
Új komment
Kérjük adja meg a TVN.HU rendszeréhez tartozó felhasználónevét és jelszavát.
Csak regisztrált felhasználók írhatnak kommentet,
amennyiben még nem rendelkezik TVN.HU hozzáféréssel: Klikk ide!
Felhasználónév:
Jelszó:
Kérem írja be a baloldalon látható számot!
Szöveg:  
 
Betűk: Félkövér Dőlt Kiemelés   Kép: Képbeszúrás   Link: Beszúrás

Mérges Király Szomorú Kiabál Mosoly Kacsintás haha hihi bibibi angyalka ohh... ... buli van... na ki a király? puszika draga baratom... hát ezt nem hiszem el haha-hehe-hihi i love you lol.. nagyon morcika... maga a devil pc-man vagyok peace satanka tuzeske lassan alvas kaos :) bloaoa merges miki idiota .... sir puszika
 
 
Félkövér: [b] Félkövér szöveg [/b]
Dőlt: [i] Dőlt szöveg [/i]
Kiemelés: [c] Kiemelt szöveg [/c]
Képbeszúrás: [kep] http://...../kep.gif [/kep]
Linkbeszúrás: [link] http://tvn.hu [/link]
ReceptBázis
Bulgur gombával és csikemellel...
Epres túrótorta
Mákos-almás süti
Lazac édesköményes-citromos rizottóval
Részeges nyúl
Sült hekk
Zöldséges, tepsis krumpli
Cukkinis, padlizsános egytálétel
Pirított gomba sárgarépával
Sajttal töltött gomba
még több recept
Tudjátok ?
Belétünk a Sárkány évébe, béke vagy nagyobb háború vár ránk?
Még zöld a chili paprikám, ha beviszem a lakásba tovább fejlődik?
Tényleg hasznos gyógynövény a csalán?
Mi a teendő a novemberi Rododendron bimbóval?
Az álmoknak valóban van jelentése?
még több kérdés
Blog Címkék
Akarat  Png cica  Facebookon kaptam Annuska bar...  Facebookon kaptam  Sose bánj semmit  Rátalálsz  Osváth Erzsébet - Gólya a réte...  Jó reggelt, jó napot mindenkin...  Mi lenne ha  A nemzeti hovatartozás kulturá...  Bounty krémes  Facebookon kaptam  Elköszönt  A jó emberek mindig szépek mar...  Aki nem dolgozik, ne is egyék  Mindig jusson idő nevetni  Julian Brass gondolata  Csak a fogyatkozás látható  Aki nem dolgozik, ne is egyék  Facebookon kaptam  Szép estét kedves látogatóimna...  Gyökössy Endre - Virágok virág...  Facebookon kaptam  Szép álmokat!  Leonardo da Vinci gondolata  Még csak most kezdődik a nap  Sose bánj semmit  Facebookon kaptam Annuska bar...  Nem tudhatod  Mi lenne ha  Varga János Veniam - Fontos sz...  Radikális szeretet  Facebookon kaptam Krisztinától  Nem számIt  Facebookon kaptam  Varga János Veniam - Fontos sz...  Németh László tollából  Őrizkednünk kell...  Weöres Sándor - A hársfa mind ...  Facebookon kaptam  Makszim Gorkij gondolata  Kellemes délutánt kívánok  Png fotel  Ágai Ágnes – Csendélet  Jónás Tamás – Végtelen b...  Adakozás  Facebookon kaptam  Osváth Erzsébet - Gólya a réte...  Png lepke  Fekete-erdő desszert  A tömeg, a Mester, a módszer, ...  Mi lenne ha  Sose bánj semmit  Szabolcska Mihály – Ákác...  Bounty krémes  Ágai Ágnes – Csendélet  Facebookon kaptam  Ami embereknek lehetetlen, az...  Az igazi szeretetért rendszeri...  Nem számIt  képre írva  Neked tudnod kell  Örülök, hogy látlak!  Elköszönt  Hazára minden embernek szükség...  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Az engedelmesség miért nem vál...  Akarat  A jó emberek mindig szépek mar...  Akarat  Facebookon kaptam  Png virág  Alázat  Akik bántanak téged  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  képre írva  Facebookon kaptam  Png csokor  Facebookon kaptam  Őrizkednünk kell...  Irgalom és ítélet  Reménység és erő Krisztustól e...  Szép estét kedves látogatóimna...  Áprily Lajos - Gyümölcsoltó  Miért nem menti meg Jézus a jó...  Akik bántanak téged  Neked tudnod kell  A jó emberek mindig szépek mar...  Boldog születésnapot a ma ünne...  A Megváltó szolgálatában  Hiányzik  Irgalom és ítélet  Ágai Ágnes – Csendélet  Facebookon kaptam  A nemzeti hovatartozás kulturá...  Radikális szeretet 
Bejegyzés Címkék
választási kampányt, győzelem zálogát, önmagukban igaz, csökkenő infláció, tervezett szinten, folyó fizetési, embert próbáló, forint árfolyamával, világpiaci folyamatok, következő évek, unió pénzügyi, tagállamok ehhez, retorikája ebben, nemzetállamok önállóságát, integrációs törekvésekkel, konferencián kitüntetett, osztrák jegybank, európai válságkezelésben, magyar miniszterelnök, uniós &#8222, nemkülönben meglepő, paksi atomerőmű, oroszoknak való, világpolitikai jelentőségű, külföldi kapcsolatokban, itthoni kampányban, következő évtizedekben, nagyhatalmi szempontoktól, euroatlanti szövetség, putyini törekvések, nyugati partnerségben, kormányfő erőszakossága, országnak &#8211, fölényeskedő válasz, politikai kóklerséget, belpolitikai hadszíntéren, gazdaság igenis, forint leértékelődése, világpiaci mozgások, értelme annak, fellengzősen értelmetlen, megújult Magyarország, rezsim emberei, parlamenti kétharmad, szöveg kong, paksi fejlesztésre, ország kormányfője, megszólalásainak, válságkezelésben, visszafogottsága, kiszolgáltatott, valóságtartalma, figyelemreméltó, együttműködését, vagyonleltárban, miniszterelnök, világpolitikai, következmények, trombitálhatja, stabilitásának, államadósságot, kapcsolatokban, gátlástalanabb, leértékelődése, megteremtését, elköteleződés, kritikátlanul, hozzátehetjük, nemzetállamok, túltengésétől, politikájukat, törekvésekkel, teljesítményt, bürokratákról, hanyatlásáról, innovációként, kijelentésnek, kormányfőként, képtelenséget, propagandával, partnerségben, erőszakossága, szempontoktól, meghatározott, korlátozhatja, megváltozott, szorgalmazta, kontextusban, fejlesztésre, parlamentben, árfolyamával, konferencián, szerződéssel, hadszíntéren, , ,
2024.03 2024. április 2024.05
HétKedSzeCsüPénSzoVas
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 0 db bejegyzés
e év: 0 db bejegyzés
Összes: 64003 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 817
  • e Hét: 6549
  • e Hónap: 17660
  • e Év: 171156
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.