Belépés
zgfumag.blog.xfree.hu
Ha azért nézel , mert ez a munkád, jó munkát kívánok! GYÁVA NÉPNEK NINCS HAZÁJA! Minden nemzetnek olyan kormánya van aminöt érdemel. Ha valami... Zámbori Gusztáv
1957.12.05
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
Sokan még az elsőre várunk, közben Orbán már a második rends
  2014-02-16 20:55:47, vasárnap
 
   
  2014-02-16. 17:51
Sokan még az elsőre várunk, közben Orbán már a második rendszerváltást is levezényelte - a nagy elszámoltató évértékelője

Orbán Viktor miniszterelnök szerint Magyarország egy nagy, felívelő korszak küszöbén áll, ezért az április 6-i parlamenti választáson újra meg kell mutatni: "erősek és egységesek vagyunk". A kormányfő vasárnapi évértékelő beszédében azt is mondta, senki nem gondolta volna néhány éve, hogy Magyarország képes lesz a saját lábára állni és az uniós átlagot meghaladó növekedést elérni.
A miniszterelnök hét héttel az országgyűlési választás előtt tartott, tizenhatodik évértékelő beszédében, a telt házas Millenáris Teátrumban azt mondta: a magyar gazdaság több mint egy évtizede nem produkált olyan jó eredményeket, mint ma.
Ki gondolta volna néhány éve, hogy éppen Magyarországnak lesz ereje, hogy megadóztassa a bankokat, a multikat és csökkentse a rezsit? Hogy Magyarország tudja letörni az inflációt, 3 százalék alá szorítani a költségvetési hiányt, ezzel eminenssé válni az unión belül? Ki gondolta volna, hogy Magyarország lesz az, ahol nőni fognak a bérek és a foglalkoztatottság? Hogy képesek leszünk az uniós átlagot meghaladó stabil gazdasági növekedést elérni? Hogy éppen Magyarország lesz képes hazaküldeni a Nemzetközi Valutaalapot és a saját lábára állni? - ámította közönségét, majd saját magára licitált: az eleinte durván támadott magyar megoldásokat mára mások is átvették.
Orbán Viktor kitért 2010-es választási győzelmükre, mondván: az emberek leváltották azt a politikai-gazdasági rendszert, amely a kommunizmus megdöntése után épült fel, és amelynek felépítésében ők is részt vettek. Pontosabban "amelyet korábban sikertelenül próbáltunk megjavítani", mert az 1998 és 2002 közötti négy év nem volt elég erre, majd "visszajöttek a kommunisták, illetve a szocialisták és az oldalkocsis liberálisok, és 2010-re tönkrevágták az országot", a fényes álmokat elnyelte "a nagy posztkommunista bendő" - fogalmazott.
Igaz, még első sem volt, ők már a "második rendszerváltásnál tartanak"
Véleménye szerint 2010 előtt a nemzeti érdeknek se megtestesítője, se képviselője nem volt, helyette a fékek és ellensúlyok, valamint a szabad piac nevében "a labancok és megbízóik kényük-kedvük szerint alakították a dolgokat". A posztkommunista rendszer nem tudta bizonyítani gazdasági, társadalmi és erkölcsi fölényét a régivel szemben, ezért 2010-re betelt a pohár, és a magyarok újabb, "második rendszerváltás" mellett döntöttek, a Fidesz-KDNP pedig másodszor is rendszerváltó erővé vált - hazudta.
A kormányfő szerint a magyarokat új nemzeti és politikai közösséggé kellett szervezni, ezért volt szükség új alaptörvényre, amiért köszönetet mondott Schmitt Pál akkori "álamfőnek"
Rendet tettek
Az ország szuverenitását helyre kellett állítani, rendet kellett teremteni, új szerződést kellett kötni az önkormányzatokkal és új megállapodást az állam és az emberek között a méltányos közteherviselés érdekében - sorolta.
A miniszterelnök azt mondta, kormányának legfőbb célja a közösség megerősítése volt, mert a sikeres Magyarország feltétele az erő, az életerős állam és a cselekvőképes kormány.
Szerinte Magyarország mára "lelkében és szellemében is megfiatalodott", már nem az az ország, mint amelyik négy éve volt. "Azzal, hogy megváltoztattuk a jelenünket, megváltoztattuk a jövőnket is, más jövőnk lesz, mint amit a londoni vagy a brüsszeli jósdák papjai jövendöltek. Már ha a szavazók is úgy akarják" - mondta a külföldön ennek ellenére szervilis uniópárti Orbán.
Szólt arról, hogy a multik és a fogyasztók, a bankok és a devizahitelesek, a monopóliumok és a vásárlók közötti konfliktusokat nem ők robbantották ki, már a kormányváltáskor is megvoltak, és Magyarország mindenhol vesztésre állt.
"2010-ben azt kellett eldöntenünk, hová állunk a ringben, és mi a piros-fehér-zöld sarkot választottuk. Azóta több menetet megnyertünk, de a küzdelemnek nincs vége" - fűzte hozzá, megjegyezve: negyedmillióval többen dolgoznak, mint négy éve, de még mindig sokaknak nincs munkája, kevesebbet kell fizetni a gázért, a villanyért és a távfűtésért, de még mindig többet, mint igazságos lenne, nőtt a minimál- és az átlagbér, de messze vagyunk még a biztonságtól és a kényelmes élettől.
"Ne engedjük, hogy újra elvegyék, amiért a magyar emberek kínkeservesen megdolgoztak. Ne hagyjuk, hogy elvegyék a rezsicsökkentést, a gyermekek után járó adókedvezményt, a bérek növekedését, a gyed extrát, az időskor biztonságát. Ingyen ezután sem fogunk kapni semmit, csak azt, amit magunknak kiharcolunk. Az elmúlt években ezt tettük, és jól tettük, ebből most is erőt meríthetünk" - mondta.
Választások előtti posztkommunistázás
Orbán Viktor úgy látja, két út áll Magyarország előtt, két erő között választani, "a második rendszerváltás" ereje és a posztkommunista rendszer között, a jövő és a múlt, "a jövőépítés és a posztkommunista restauráció" között.
Magyarország egy nagy, felívelő korszak küszöbén áll - folytatta -, "ezt kell most átlépnünk együtt", amihez ki kell tartani a "keresetlen, világos és egyenes beszéd mellett", és nem szabad visszacsúszni a "hímezés-hámozás, egyfelől-másfelől" világába, ahol egy "ordas nagy hazugságról" azt mondják, nem bontották ki az igazság minden részletét, és "ahol a képünkbe vághatják, hazudtunk reggel, éjjel meg este".
Utalt Simon Gábor volt szocialista politikus osztrák számlán tartott vagyonára mint a baloldal és a rendszerváltás szimbólumára. A pártvezető, aki az éhségmenet élén vonul, "közben százmilliókat meneteltet ki külföldi számlájára" - fogalmazott.
A radikálisok felé is beszélt a holokamu-emlékéves
Orbán Viktor szerint a magyaroknak 2010-re elegük lett abból a politikából, amely mindig csak azt lesi, miként feleljünk meg a Nyugatnak, a bankároknak, a nagytőkének vagy a külföldi sajtónak. Hozzátette, még mindig elcsodálkozik azon, honnan veszik a bátorságot, hogy elvárják, "mit gondoljunk, hogyan emlékezzünk, milyen célokat tűzzünk ki, mit tegyünk és mit ne".
Feltette a kérdést: "helyes döntés volt-e, hogy nem kerestünk alkut sem a posztkommunista rendszert védelmező baloldallal, sem a posztkommunizmus fenntartásában pénzügyileg és hatalmilag érdekelt külföldi érdekcsoportokkal, hanem vállalva az éles hazai és külföldi csatákat Magyarország teljes megújítását választottuk?" Azzal folytatta, hogy a választók 2010-ben rájuk bízták az ország gyarapítását, a kormánypártok pedig a köz javára használták a kétharmados felhatalmazást. Ha másképp tesznek, lehet, hogy kényelmesebb lett volna az életük, sok-sok elismerést kaptak volna "a posztkommunizmus haszonélvezőitől" a dicséretes mértéktartásért. "De nekünk nem kellett a tál lencse, se a harminc ezüst, se a közös gyékény" - mondta.
Szavakban még a Kárpát-medencét is teleszülné
Hangsúlyozta, nagyon sok lehetőség van még az országban, célul tűzhető például a munka utáni adók további csökkentése, hogy itt legyen a legolcsóbb az energia, hogy mindenki, aki akar, dolgozhasson, hogy minden fiatal esélyt adó, jó iskolába járhasson "Kolozsvártól Budapesten át Szabadkáig", és hogy minden fiatal annyi gyermeket vállalhasson, amennyit szeretne.
"Az a kérdés, erős ország leszünk-e, amelyet nem lehet semmibe venni, vagy gyenge, amely kullogva elhordja az irháját, és mindig a rövidebbet húzza" - mondta beszéde végén, kiemelve: itt az ideje, hogy belépjünk abba a jövőbe, amelyért az egész ország négy éve dolgozik.
"Mutassuk meg újra áprilisban: erősek és egységesek vagyunk, nem gazsulálunk senkinek. Mutassuk meg, hogy a magunk útját fogjuk járni" - szólított fel a kormányfő. Szavai szerint ugyanis "ha nem mi irányítjuk a saját életünket, valaki más fogja".
"Fújjátok meg a kürtöket és nyergeljetek, mert holnap reggel indulunk! Hajrá, Magyarország, hajrá, magyarok!" - zárta félórás beszédét Orbán Viktor.
Balog Zoltán, az emberi erőforrások minisztere a kormányfő évértékelő beszéde előtti köszöntőjében fontosnak nevezte, hogy világosak legyenek az elvek, az értékek, amelyeket követnek, de közben lássák az aktuális helyzetet is, lássanak el ne csak Brüsszelig, hanem tovább is. Az is fontos ugyanakkor, hogy lássák az embereket, akikért minden történik - mondta a tárcavezető, a Magyar Polgári Együttműködés Egyesület elnöke. Orbán Viktor az egyesület felkérésére mondta el beszédét a Millenáris Teátrumban, nemzeti színű zászlók előtt, egy Magyarország jobban teljesít feliratú pulpituson.
A kormányfő, a Fidesz elnöke 1999 óta minden év elején értékeli az elmúlt időszak eseményeit. Az idei volt a tizenhatodik évértékelője.
(MTI nyomán)
Frissítés: Reagálás Orbán Viktor évértékelőjére: a második Orbán-kormány ténykedése nem sikertörténet
A kormányfő győzelmi jelentéséhez képest valójában sajnos korántsem olyan fényes a helyzet Magyarországon. Orbán Viktor a WikiLeaksen korábban kiszivárgottak szerint az amerikai nagykövetnek és a külföldi befektetőknek őszintébben fogalmazott az ország helyzetét illetően, és a jelentés kiszivárgása óta tudjuk, mire intett: ne figyeljünk arra, amit a megválasztásáért mond!
Közel félmillió honfitársunk kényszerült külföldre megélhetést keresni, akiket a közmunkásokkal együtt aktív munkavállalóként beleszámítanak a hazai foglalkoztatási statisztikákba. Emellett a kormány olyan multinacionális cégekkel kötött stratégiai megállapodásokat, amelyek a nyugati bér töredékét fizetik a magyar embereknek ugyanazért munkáért.
A két hét alatt rendet teszünk orbáni ígérete a ciklus végére sem valósult meg, sőt egyre több olyan brutális bűncselekmény történik, amelynek áldozatai a legkiszolgáltatottabb társadalmi csoportokból, az idősek, a nők és gyermekek közül kerülnek ki.
Elszámoltatás lényegében nem történt, több elszámoltatási kormánybiztos volt, mint elszámoltatott.
A devizahitelesek széles tömegeinek problémáját sem sikerült megoldani, számos kormányzati kísérlet csődöt mondott.
Annak az országnak a kormánya, ahonnan félmillióan kivándorolnak, nem teljesít jól; amiben viszont Európa első helyén állunk éppen a Fidesz-kormány adóemelése miatt, az az áfakulcs mértéke.
Mindezen problémák megoldása egy Jobbik-kormányra vár, amely nem csak az elmúlt négy évet, de az elmúlt huszonnégy évet fogja leváltani.
Dúró Dóra, a Jobbik szóvivője

További részletek: http://kuruc.info/r/2/123984/#ixzz2tW6ILPbl
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Címkék: megválasztásáért, posztkommunizmus, munkavállalóként, kormányváltáskor, haszonélvezőitől, megállapodásokat, rezsicsökkentést, magyarországnak, posztkommunista, negyedmillióval, foglalkoztatási, megváltoztattuk, multinacionális, mértéktartásért, devizahitelesek, rendszerváltást, közteherviselés, statisztikákba, miniszterelnök, beleszámítanak, rendszerváltás, konfliktusokat, szuverenitását, fenntartásában, évértékelőjére, megtestesítője, elszámoltatási, közmunkásokkal, adókedvezményt, megfiatalodott, felhatalmazást, kiszivárgottak, elszámoltatott, magyarországon, megállapodást, sikertörténet, elsőre várunk, második rendszerváltást, nagy elszámoltató, kormányfő vasárnapi, saját lábára, uniós átlagot, országgyűlési választás, telt házas, magyar gazdaság, költségvetési hiányt, unión belül, eleinte durván, emberek leváltották, kommunizmus megdöntése, oldalkocsis liberálisok, fényes álmokat, Orbán Viktor, Millenáris Teátrumban, Hogy Magyarország, Nemzetközi Valutaalapot, Schmitt Pál, Szerinte Magyarország, Utalt Simon Gábor, Kolozsvártól Budapesten, Balog Zoltán, Magyar Polgári Együttműködés Egyesület, Reagálás Orbán Viktor, Dúró Dóra,
Új komment
Kérjük adja meg a TVN.HU rendszeréhez tartozó felhasználónevét és jelszavát.
Csak regisztrált felhasználók írhatnak kommentet,
amennyiben még nem rendelkezik TVN.HU hozzáféréssel: Klikk ide!
Felhasználónév:
Jelszó:
Kérem írja be a baloldalon látható számot!
Szöveg:  
 
Betűk: Félkövér Dőlt Kiemelés   Kép: Képbeszúrás   Link: Beszúrás

Mérges Király Szomorú Kiabál Mosoly Kacsintás haha hihi bibibi angyalka ohh... ... buli van... na ki a király? puszika draga baratom... hát ezt nem hiszem el haha-hehe-hihi i love you lol.. nagyon morcika... maga a devil pc-man vagyok peace satanka tuzeske lassan alvas kaos :) bloaoa merges miki idiota .... sir puszika
 
 
Félkövér: [b] Félkövér szöveg [/b]
Dőlt: [i] Dőlt szöveg [/i]
Kiemelés: [c] Kiemelt szöveg [/c]
Képbeszúrás: [kep] http://...../kep.gif [/kep]
Linkbeszúrás: [link] http://tvn.hu [/link]
ReceptBázis
Bulgur gombával és csikemellel...
Epres túrótorta
Mákos-almás süti
Lazac édesköményes-citromos rizottóval
Részeges nyúl
Sült hekk
Zöldséges, tepsis krumpli
Cukkinis, padlizsános egytálétel
Pirított gomba sárgarépával
Sajttal töltött gomba
még több recept
Véleményezd!
12.05. 23:22 A civil hajók tevékenységét szabályozó európai megállapodást javasol az ola...
12.05. 22:42 Hillary Clinton volt demokrata elnökjelölt úgy véli, jó elnöke lett volna a...
12.05. 22:32 Ökölvívó ob - Nem lesz Harcsa-Cservenka döntő
12.05. 21:32 Premier League - Menesztették az Everton edzőjét
12.05. 21:23 Női kosárlabda EK - Csoportelső lett a Szekszárd
12.05. 21:23 Jégkorong Erste Liga - Debrecenben győzött a Csíkszereda
12.05. 21:22 Rövidpályás úszó Európa-bajnokság - Késely ezüstérmes, Holló negyedik, Bohu...
12.05. 20:42 Rövidpályás úszó-Eb - A csütörtöki eredmények
12.05. 20:32 Putyin: Moszkva kész előfeltételek nélkül meghosszabbítani az Új START egye...
12.05. 20:32 Új médiaszabályozási rendszer készül Németországban
Tudjátok ?
Mi a teendő a novemberi Rododendron bimbóval?
Az álmoknak valóban van jelentése?
Hogyan lehet megszabadulni a kuponoldalak és a maikupon hírlevéltől ?
Kívánhatok, Boldog Új Évet, minden megmaradt Csatilakónak?
Káros az alkohol ? Ha igen akkor mennyire ?
még több kérdés
Blog Címkék
Vidám ébredést, derűs napot  Angyalok  Kis csizma - nagy csizma  Jó reggelt , szép napot  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Télapó  Boldog szülinapot a ma ünneplő...  Naplemente  Facebookon kaptam  Png virág  Lassú folyamat lesz - Kétszázh...  Szép őszi napot  Facebookon kaptam  Az első tánc ma a hit lángja. ...  Kollagénerősítő táplálékok  Bornemisza Endre - Mikulás  Ajándék  Bognár Barnabás: Ha mosolyt ho...  Akit szeretnek, az van  Megváltás  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Csütörtöki üdvözlet  Szép estét  Kellemes délutánt kívánok  Kovács Sándor - A felnőttek Mi...  Megigazulás  Png kutya  Png virág  Mosolygós - derűs reggelt kívá...  Facebookon kaptam Ani barátnőm...  Idézet  Gárdonyi Géza:
 Mikor it...  Nincs értelme - Kétszázhuszonh...  Mosolygós - derűs reggelt kívá...  Csütörtöki üdvözlet  Kis csizma - nagy csizma  Naplemente  Ismeri fájdalmunkat  Boldog Télapó Ünnepet!  A vállfájdalom okai  A koffeinelvonás lehetséges tü...  Hull a hó - a nőre  Rudnyákné Németh Csilla képei...  Mosolygós - derűs reggelt kívá...  Szép virágok lepkével  Télapó csízma  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam Mírjam barát...  Szép estét  Szép estét  Ez egy 3 èves fenyõf...  Szép őszi napot  Facebookon kaptam  Ajándék  Facebookon kaptam  Télapó csízma  Villogó virágok  NP Photo = hobbi fotózás  Pro Urbe fal  Facebookon kaptam  Kicsi mikulás  Mosolygós - derűs reggelt kívá...  Jó reggelt , szép napot  Téli png  Szèp napot kívánok  Egy édesanya képe  Png kutya  Boldog Mikulásnapot!  Lassú folyamat lesz - Kétszázh...  Bűn  Kellemes hétvégét  Facebookon kaptam  Derűs napot! Jó napot!  Kellemes kávézást  Fogjunk kezet ismét  Facebookon kaptam  Szép estét  Facebookon kaptam Ani barátnőm...  Veress Miklós: Mese a Mikulásr...  Kollagénerősítő táplálékok  ...akik éheznek és szomjaznak ...  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Amit a kanadai vadlibáktól tan...  Derűs napot! Jó napot!  Villogó virágok  A december egy nagy, vörös bár...  Szép estét  Télapó csízma  Facebookon kaptam  Bognár Barnabás: Ha mosolyt ho...  Facebookon kaptam  Jön...jön...jön...  A december egy nagy, vörös bár...  Vidám ébredést, derűs napot  Fogjunk kezet ismét 
Bejegyzés Címkék
elsőre várunk, második rendszerváltást, nagy elszámoltató, kormányfő vasárnapi, saját lábára, uniós átlagot, országgyűlési választás, telt házas, magyar gazdaság, költségvetési hiányt, unión belül, eleinte durván, emberek leváltották, kommunizmus megdöntése, oldalkocsis liberálisok, fényes álmokat, nagy posztkommunista, nemzeti érdeknek, szabad piac, posztkommunista rendszer, régivel szemben, magyarok újabb, kormányfő szerint, ország szuverenitását, emberek között, méltányos közteherviselés, közösség megerősítése, sikeres Magyarország, életerős állam, cselekvőképes kormány, londoni vagy, brüsszeli jósdák, külföldön ennek, vásárlók közötti, piros-fehér-zöld sarkot, küzdelemnek nincs, kényelmes élettől, magyar emberek, gyermekek után, bérek növekedését, gyed extrát, időskor biztonságát, elmúlt években, második rendszerváltás, posztkommunista restauráció, igazság minden, képünkbe vághatják, rendszerváltás szimbólumára, éhségmenet élén, radikálisok felé, magyaroknak 2010-re, nagytőkének vagy, külföldi sajtónak, posztkommunista rendszert, posztkommunizmus fenntartásában, éles hazai, választók 2010-ben, ország gyarapítását, kormánypártok pedig, kétharmados felhatalmazást, posztkommunizmus haszonélvezőitől, dicséretes mértéktartásért, harminc ezüst, közös gyékény, munka utáni, rövidebbet húzza, egész ország, magunk útját, saját életünket, emberi erőforrások, kormányfő évértékelő, aktuális helyzetet, egyesület felkérésére, elmúlt időszak, idei volt, tizenhatodik évértékelője, második Orbán-kormány, kormányfő győzelmi, helyzet Magyarországon, amerikai nagykövetnek, külföldi befektetőknek, ország helyzetét, jelentés kiszivárgása, megválasztásáért mond, közmunkásokkal együtt, hazai foglalkoztatási, kormány olyan, magyar embereknek, ciklus végére, devizahitelesek széles, elmúlt négy, elmúlt huszonnégy, megválasztásáért, posztkommunizmus, munkavállalóként, kormányváltáskor, haszonélvezőitől, megállapodásokat, rezsicsökkentést, magyarországnak, , ,
2019.11 2019. December 2020.01
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
3031 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 0 db bejegyzés
e év: 0 db bejegyzés
Összes: 64001 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 59
  • e Hét: 9302
  • e Hónap: 9302
  • e Év: 456550
Szótár
 
Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2019 TVN.HU Kft.