Belépés
zgfumag.blog.xfree.hu
Ha azért nézel , mert ez a munkád, jó munkát kívánok! GYÁVA NÉPNEK NINCS HAZÁJA! Minden nemzetnek olyan kormánya van aminöt érdemel. Ha valami... Zámbori Gusztáv
1957.12.05
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
Így számoltatott el a kormány
  2014-02-26 18:15:35, szerda
 
 
Így számoltatott el a kormány
2014, február 26 - 11:21



Eredményesen zárult az elszámoltatás - szól a kormányzati propaganda.

A valóság ezzel szemben így fest: 2010 novemberétől 2012 augusztusáig 1442 ügyet vizsgáltak, amiből mindössze 61 esetben tettek büntetőfeljelentést. Az akkori állás szerint a 61 ügyből 7-ben történt vádemelés, 30-ban még nyomoztak, 24-ben pedig már akkor megszüntették a nyomozást, vagyis az esetek 4,23 százalékában született feljelentés; 0,49 százalékában emeltek vádat.

A 444 összegyűjtette a 13 legnagyobb ügyet, minek a gyors kivizsgálását ígérte a Fidesz a 2013-as kampányban.

A választási szoftver ügye

A választási szoftvert fejlesztő IDOM 2000 egyik alvállalkozója, az É.B.SZ.K. marokkói kézbe került, ezért sokan aggódtak amiatt, hogy az adatok illetéktelen kézbe kerültek. Az ügyben semmilyen előrelépés nem történt.

A Daimler-botrány

Egy amerikai perben felmerült, hogy a Daimler 300 ezer eurós “jutalékot" fizetett magyar tisztviselőknek azért, hogy 32 buszt vegyenek tőlük. Az ügyben nem történt semmi.

A BKV-botrány

A gyanú szerint a BKV 2006-2008 között több előnytelen szerződést kötött. Az ügyben megvádolták Hagyó Miklós volt főpolgármester-helyettest és sajtófőnökét, Horváth Évát is.

Az ügyet Budapestről Kecskemétre helyezték. Aztán amikor az ügyáthelyezés mégis alkotmányellenesnek bizonyult, a Kecskeméti Törvényszék gyorsan eldobta magától, de a budapesti nem vette vissza. Így most éppen hónapok óta áll a tárgyalás.

Sukoró-ügy

A kormány 2008-ban egy albertirsai és egy pilisi gyümölcsösért adta oda Joav Blumnak a sukorói telket, hogy kaszinót építsen. A vád szerint ezzel 700 milliós kárt okoztak. A bíróságok ide-oda passzolgatják egymás közt a többször is áthelyezett ügyet, emiatt most már ott tartunk, hogy az egész tárgyalás előröl kezdődhet.

A bábolnai földügyletek

A vád szerint 2008-ban 227 millióért adtak el két állami telket, amit a terület átminősítése után 8 milliárdért árultak. A vádlott Tátrai Miklóst, az MNV vezérét jogerősen felmentette a bíróság.

Az MTV-székház ügye

Az MTV drágán bérli a székházat a Wallis-csoporttól. Az ügyben pusztán annyi történ, hogy az MTVA 2011-ben 67 milliárd forintért megvette a Wallistól a székházat.

A Postapalota ügye

A Magyar Posta négymilliárd forintért adta el a Moszkva téri székházát a Wallis csoportnak. 2013. augusztus 23-án hat ember ellen emeltek vádat: hárman a Postán, hárman az ÁPV-nél dolgoztak. A vád szerint direkt olyan kimutatásokat készítettek, hogy az új székház bérlése tűnjön jó megoldásnak.

A Budapest Airport eladása

A Fidesznek ezzel két fő problémája volt: kevesellte a 464,5 milliárdos vételárat és kifogásolta, hogy ebből csak 75 milliárdot, és nem a törvényi előírásoknak megfelelően az összeg egészét fordították az államadósság csökkentésére. A reptér kétszer is gazdát cserélt, most egy kanadai nyugdíjalapé. Az ügyben nyomozás indult, de vádemelés nem volt.

A Malév eladása és visszavétele

Gyurcsány Ferenc 200 millió forintért eladta, Bajnai Gordon 25 milliárdért visszavásárolta. Bajnaiék százmilliárdos támogatást is adtak a Malévnak, ami viszont az európai versenyjogba ütközött. Így a Malév csődbe ment és megszűnt. Vádemelés nem volt, csak parlamenti vizsgálat a csőd után.

Egyes állami vezetők offshore-cégei

A Fidesz Simor András jegybankelnököt, Bajnai Gordon miniszterelnököt és Oszkó Pétert támadta azzal, hogy politikai karrierjük előtt ciprusi cégekben parkoltatták a pénzüket. Nyomozás, feljelentés nem történt. Simor nem mondott le, de megbízása lejárta után nem is nevezték ki újra jegybankelnöknek.

Rendőrségi túlkapások 2006-ban

A Fidesz a kampányban a 2006 őszi, elsősorban a párt október 23-i nagygyűléséről távozókkal szembeni rendőri túlkapások vizsgálatát ígérte. Az ügyben elindult egy per, amiben a rendőrség 2006. őszi hibáit vizsgálják. Ebben elöljárói intézkedés elmulasztása a fő vád, magyarán nem magukat a túlkapásokat vizsgálják, hanem azt, hogy miért mulasztotta el a túlkapások szankcionálását a rendőri vezetés, illetve általában miért volt inkompetens a rendőri vezetés, hogyan adhatták fel például a tévészékházat.

Állami cégvezetők végkielégítései

A Fidesz az MVM, a MÁV és a BKV esetében jelezte, hogy erkölcstelen, illetve jogtalan végkielégítéseket fizettek ki. Azóta hoztak egy törvényt, amely alapján visszamenőleg 98 százalékos különadót vetettek ki a kétmillió forintot meghaladó végkielégítésekre. Ez olyanokat is sújtott, akik egyébként teljesen tisztességesen, több évtizedes munkával érdemelték ki az összeget. A különadóról most hétfőn állapította meg az Alkortámánybíróság, hogy nemzetközi szerződéseket és a magántulajdonhoz való jogot is sért, ezért nem alkalmazható. Az MVM-es és MÁV-os végkielégítések ügyében büntetőjogi értelemben semmi sem történt. A BKV megpróbálta visszaperelni az összegeket volt vezetőitől, de elbukta a pereket. A büntetőpert pedig összevonták a Hagyó-üggyel, amiről fentebb olvashat.

A költségvetés adatainak meghamisítása

2006-ban, a választás előtt a magyar kormány a valósnál kisebb hiányról közölt adatot az Európai Unióval. Az ügyben jóformán semmi nem történt.

A kormányzati negyed bukása

2012 márciusában a MÁV belső vizsgálata megállapította, hogy 8 milliárd forintot kapott a kormánytól a Nyugati pályaudvar mögötti kiürített területért.

444.hu - alfahir.hu


http://alfahir.hu/igy_szamoltatott_el_a_kormany
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Címkék: magántulajdonhoz, jegybankelnöknek, miniszterelnököt, tisztviselőknek, végkielégítések, végkielégítései, szankcionálását, jegybankelnököt, visszavásárolta, összegyűjtette, főpolgármester, tisztességesen, alvállalkozója, nagygyűléséről, százmilliárdos, megállapította, megszüntették, visszaperelni, szerződéseket, visszamenőleg, passzolgatják, kimutatásokat, meghamisítása, tévészékházat, elszámoltatás, ügyáthelyezés, csökkentésére, kivizsgálását, gyümölcsösért, visszavétele, százalékában, nyugdíjalapé, államadósság, parkoltatták, négymilliárd, illetéktelen, elszámoltatás –, kormányzati propaganda, valóság ezzel, akkori állás, gyors kivizsgálását, 2013-as kampányban, választási szoftver, választási szoftvert, adatok illetéktelen, ügyben semmilyen, amerikai perben, gyanú szerint, ügyben megvádolták, ügyet Budapestről, ügyáthelyezés mégis, kormány 2008-ban, Hagyó Miklós, Horváth Évát, Budapestről Kecskemétre, Kecskeméti Törvényszék, Joav Blumnak, Tátrai Miklóst, Magyar Posta, Budapest Airport, Gyurcsány Ferenc, Bajnai Gordon, Fidesz Simor András, Oszkó Pétert, Európai Unióval,
Új komment
Kérjük adja meg a TVN.HU rendszeréhez tartozó felhasználónevét és jelszavát.
Csak regisztrált felhasználók írhatnak kommentet,
amennyiben még nem rendelkezik TVN.HU hozzáféréssel: Klikk ide!
Felhasználónév:
Jelszó:
Kérem írja be a baloldalon látható számot!
Szöveg:  
 
Betűk: Félkövér Dőlt Kiemelés   Kép: Képbeszúrás   Link: Beszúrás

Mérges Király Szomorú Kiabál Mosoly Kacsintás haha hihi bibibi angyalka ohh... ... buli van... na ki a király? puszika draga baratom... hát ezt nem hiszem el haha-hehe-hihi i love you lol.. nagyon morcika... maga a devil pc-man vagyok peace satanka tuzeske lassan alvas kaos :) bloaoa merges miki idiota .... sir puszika
 
 
Félkövér: [b] Félkövér szöveg [/b]
Dőlt: [i] Dőlt szöveg [/i]
Kiemelés: [c] Kiemelt szöveg [/c]
Képbeszúrás: [kep] http://...../kep.gif [/kep]
Linkbeszúrás: [link] http://tvn.hu [/link]
ReceptBázis
Bulgur gombával és csikemellel...
Epres túrótorta
Mákos-almás süti
Lazac édesköményes-citromos rizottóval
Részeges nyúl
Sült hekk
Zöldséges, tepsis krumpli
Cukkinis, padlizsános egytálétel
Pirított gomba sárgarépával
Sajttal töltött gomba
még több recept
Tudjátok ?
Belétünk a Sárkány évébe, béke vagy nagyobb háború vár ránk?
Még zöld a chili paprikám, ha beviszem a lakásba tovább fejlődik?
Tényleg hasznos gyógynövény a csalán?
Mi a teendő a novemberi Rododendron bimbóval?
Az álmoknak valóban van jelentése?
még több kérdés
Blog Címkék
Facebookon kaptam  A hagyma antibakteriális hatás...  Facebookon kaptam  Különleges  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Megígért békesség  képre írva  Nagy és kis csodák  Azért kaptad  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Walter Chrysler mondta  Sorsunk miatt...  Nagy és kis csodák  Szép estét kedves látogatóimn...  Latinovits Zoltán tollából  Alvó kislány  "Ez egy csoda"  Horváth Szilvia tollából  Paul David Tripp Április 14  Facebookon kaptam  Esterházy Péterre emlékezünk  Annyira tisztelem a szabadságo...  IGEN így  Erdei gyöngyvirág  Hamvas Béla  Nem kell hozzá fürdőruhás  Jó nap volt  A zsálya az Alzheimer-kórban s...  A hagyma antibakteriális hatás...  Facebookon kaptam  Önmaga ellenére  Kertem  Jean de La Fontaine 1621 júliu...  Bársony székben  Jan Twardowski - Siessünk  Hogyan válunk hűségesekké?  Pitypang szökőkút  Mindig lesz olyan  Jó éjszakát  Tanmese  Horváth Szilvia tollából  Facebookon kaptam  Jean de La Fontaine 1621 júliu...  Mit ünnepelnek a görögök márci...  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Esterházy Péterre emlékezünk  Különleges  Segíts neki dicsérni Téged  Facebookon kaptam  képre írva  A gyulladáscsökkentő és csonte...  Robert Merle tollából  Alvó cica  Robin Wight pitypang szobra  Esterházy Péterre emlékezünk  Kertem  Facebookon kaptam Mírjam bará...  Facebookon kaptam  Nem kell hozzá fürdőruhás  Vidámság  Facebookon kaptam  Horváth Szilvia tollából  A gyulladáscsökkentő és csonte...  Facebookon kaptam  József Attila – Keresek ...  Töröld le  Facebookon kaptam  Tanácsok egy pszichológustól  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam Cs Ildikótól  Facebookon kaptam Krisztina b...  Önmagunkból tépünk ki a gyors ...  Latinovits Zoltán tollából  Ma van a magyar költészet napj...  Petőfi Sándor - Mi a szerelem?  Ismeretlen: Ikarusz monda  A Magyar Költészet napja alkal...  Esterházy Péterre emlékezünk  Facebookon kaptam Cs Ildikótól  Facebookon kaptam  József Attila - Kopogtatás nél...  Paul Éluard - És egy mosoly  Ott van  Facebookon kaptam Mírjam bará...  Facebookon kaptam  Tanácsok egy pszichológustól  Vidámság  Vannak emberek  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Mit ünnepelnek a görögök márci...  Facebookon kaptam  Andrássy Réka - A bolond Böske 
Bejegyzés Címkék
elszámoltatás &#8211, kormányzati propaganda, valóság ezzel, akkori állás, gyors kivizsgálását, 2013-as kampányban, választási szoftver, választási szoftvert, adatok illetéktelen, ügyben semmilyen, amerikai perben, gyanú szerint, ügyben megvádolták, ügyet Budapestről, ügyáthelyezés mégis, kormány 2008-ban, pilisi gyümölcsösért, sukorói telket, bíróságok ide-oda, egész tárgyalás, bábolnai földügyletek, terület átminősítése, vádlott Tátrai, ügyben pusztán, törvényi előírásoknak, összeg egészét, államadósság csökkentésére, reptér kétszer, kanadai nyugdíjalapé, ügyben nyomozás, európai versenyjogba, csőd után, 2006 őszi, párt október, ügyben elindult, rendőrség 2006, túlkapásokat vizsgálják, túlkapások szankcionálását, rendőri vezetés, kétmillió forintot, különadóról most, magántulajdonhoz való, összegeket volt, büntetőpert pedig, költségvetés adatainak, választás előtt, magyar kormány, valósnál kisebb, ügyben jóformán, kormányzati negyed, magántulajdonhoz, jegybankelnöknek, miniszterelnököt, tisztviselőknek, végkielégítések, végkielégítései, szankcionálását, jegybankelnököt, visszavásárolta, összegyűjtette, főpolgármester, tisztességesen, alvállalkozója, nagygyűléséről, százmilliárdos, megállapította, megszüntették, visszaperelni, szerződéseket, visszamenőleg, passzolgatják, kimutatásokat, meghamisítása, tévészékházat, elszámoltatás, ügyáthelyezés, csökkentésére, kivizsgálását, gyümölcsösért, visszavétele, százalékában, nyugdíjalapé, államadósság, parkoltatták, négymilliárd, illetéktelen, túlkapásokat, elmulasztása, erkölcstelen, előírásoknak, átminősítése, alkalmazható, novemberétől, augusztusáig, sajtófőnökét, versenyjogba, eredményesen, szamoltatott, számoltatott, költségvetés, , ,
2024.03 2024. április 2024.05
HétKedSzeCsüPénSzoVas
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 0 db bejegyzés
e év: 0 db bejegyzés
Összes: 64003 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 353
  • e Hét: 4117
  • e Hónap: 7862
  • e Év: 161358
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.