Belépés
zgfumag.blog.xfree.hu
Ha azért nézel , mert ez a munkád, jó munkát kívánok! GYÁVA NÉPNEK NINCS HAZÁJA! Minden nemzetnek olyan kormánya van aminöt érdemel. Ha valami... Zámbori Gusztáv
1957.12.05
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
Antiszemitizmus Magyarországon? Amikor inkább dominál itt a
  2014-03-02 15:20:41, vasárnap
 
  Antiszemitizmus Magyarországon? Amikor inkább dominál itt a zsidó szellem, mint Izraelben?
2014. március 02. 11:13
Ifj. Tompó László - Hunhír.info

Manapság, amikor a Mazsihisz egy történész azonnali eltávolítását követeli beosztásából azért, mert szakkifejezést használt, amikor csúcsvezető állásokat betöltő képviselői a médiumokban pedig még azt is el akarják hitettetni, hogy az ukrán helyzetért Oroszország a mumus, nem pedig a globális háttérhatalom, nem is szólva a gazdasági életünkben és oktatásunkban való hegemóniájukról, aligha kérdés, van-e antiszemitizmus Magyarországon? Aligha bizony, miként már a Kádár-korszakban sem volt az. Ugyanis az akkori lakáslehallgatási jegyzőkönyvekből és titkosrendőrségi jelentésekből egyértelműen kiderül, hogy még a hazai művészvilág prominensei is tudták s bevallották egymás előtt a tényleges helyzetet. Azt, hogy inkább dominál itt a zsidó szellem, mint Izraelben.

Persze a magyarság mentális mivoltát még a Rákosiénál is hatékonyabban pusztító Kádár-rendszer jóllehet vigyázott arra, lehetőleg ne minden vezető állás élére kerüljön zsidó, nehogy tömegméretű antiszemitizmus legyen, amely véget vet a kommunista kötődésű zsidóság uralmának, azonban mégis az ő vezetőik nyomták rá bélyegüket a korra, amint ez a népi írók egymás közötti beszélgetéseit feljegyző lakáslehallgatási jegyzőkönyvekből s titkosrendőrségi jelentésekből egyértelműen kiderül.

Hiába hajtogatják ugyanis a Mazsihisz csúcsvezető állásokat betöltő képviselői, hogy a kommunizmus üldözte a zsidóságot, a valóságot maga Schreiber Sándor, az Országos Rabbiképző Intézet néhai igazgatója fedte fel 1962. szeptember 15-én a Képes Magyar Hírekben közzétett nyilatkozatában. Ebben így nyilatkozott:

,,Alig, hogy megtörték a szovjet csapatok az őrülten dühöngő fasizmus rendszerét, demokratikus államunk eltörölte a zsidóságot megalázó, megkülönböztető rendeleteket, templomaink látogatottak Budapesten és vidéken, az általános iskolák zsidó tanulói a fővárosban és a vidéken Talmud-órákban nyernek hitoktatást."

Ezzel akarva-akaratlanul megerősítette bizony a népi írókat, akik, amint Standeisky Éva történész, a Debreceni Egyetem Állam- és Jogtudományi Kara docense tanulmányából (Értelmiségi antiszemitizmus a Kádár-korszakban, 1956-os Intézet VIII. Évkönyve, 2000) egyértelműen kiderül, egyetértettek egymással abban, hogy bár nem gyűlölik a más nemzetiségűeket, így a zsidókat sem, de csak akkor látják képviselőiket szívesen, ,,ha nem avatkoznak be túlságosan belügyeinkbe, és nem akarnak mindenáron vezetni bennünket".

Amint ugyanis már rovatunk egyik sorozatában (Irodalomtörténeti tabudöntögetés) Veres Péter, Illyés Gyula, Féja Géza, Erdélyi József, Kodolányi János életműve, sőt Moldova György egy regénye (A félelem kapuja) alapján korábban részletesebben bemutattuk, két világháború közötti népi költőink-íróink, akiknek 1945-től addigi életművük politikumát a hatalom elhallgattatta, nemzeti radikális pártokhoz-mozgalmakhoz való kötődés nélkül is véleménydiktátoroknak tartották a hazai zsidó politikai elit vezető képviselőit, akik entitásukat le nem vetkezve identitásukat is rá akarták erőltetni közéletünkre, és ha nyilvánosan nem is, egymás közötti (lehallgatott) magánbeszélgetéseikben elég kendőzetlenül nyilatkoztak ebbéli tapasztalataikról egymásnak, amint mindez a Standeisky művében idézett, 1957 és 1963 között felvett lakáslehallgatási jegyzőkönyvrészletekből egyértelműen kiderül.

Se szeri, se száma a belügyesek e jegyzőkönyveinek. Így az egyik 1960-ban úgy foglalta egybe a lehallgatottak által elmondottakat, hogy ,,a szokásos mocskolódó hangnemben, teljesen általánosító módon szidják a zsidókat". Egy másik pedig feljegyezte, mennyire ügyeltek sokan arra, hogy baráti körükbe véletlenül se vegyüljenek közülük kikerülők, azután, hogy mennyire nem tűrik másoktól a kritikát: ,,Én is járok zsidók közé: a zsidókat úgy szidják, bezzeg ha én mondok egy közömbös mondatot, abban a pillanatban én már egy antiszemita fasiszta vagyok."

De olyan is akadt, amelyben egy népiekhez közeli titkos ügynök nem rejtette véka alá a ,,sznob zsidó értelmiségiek"-kel szembeni ellenszenvét, akiknek ,,életfelfogására jellemző a freudizmus határtalan, szolgai átvétele: az egész életet freudi alapon nézik, mindenütt komplexumokat keresnek, minden emberi kapcsolatot Freud szemével néznek: magatartásukat mélyen tudományosnak tartják, azt pedig, aki nem fogadja el Freudot, primitívnek, nincs kapcsolatuk a hazával", hozzátéve, hogy mi sem jellemző erre a körre, mint az, ,,kit szeretnek az irodalomból: Thomas Mann, Sartre, Dürrenmatt, Kafka a bálványuk, a mai magyar irodalomból csak Benjámin László, Németh László, Illyés Gyula számít embernek".

Arról is keseregtek továbbá, hogy ,,itt nincs más, mint amit a zsidó akar: próbálj ellenszegülni, rögtön piszkos fasiszta vagy, a párt tele van zsidókkal, a népiek széthúzása is a zsidóknak kedvez: én nem kívánom senkinek a halálát, de hogyha itt nem volna Magyarországon zsidó, egészen más lenne", hiszen ,,a kulturális élet zsidó irányítói" nem engedik igazi tehetsége szerint érvényesülni például Sinka Istvánt, Veres Pétert, majd sorolják, a már idézett Schreiber rabbit alátámasztandó, uralmuk megannyi szimptómáit: az Élet és Irodalom egyik számának harminckét szerzője közül huszonnyolc a zsidó, a Földművelődésügyi Minisztérium és az agrárhálózat (,,ami annyira idegen terület tőlük") teljesen az ő kezükben van, a Szent István Társulat - nem tévedés! - nyolcvan százaléka közülük kikeresztelkedettekből áll, szóval ,,inkább dominál itt a zsidó szellem, mint Izraelben".

A lehallgatottak közül végül egy parasztpárti politikus a titkosrendőrség által lefoglalt Európai Konföderáció című írásában korántsem csupán magánvéleményként úgy fogalmazott, hogy habár ,,szeretjük népünket s benne magunkat, s nem gyűlöljük velünk élő más nemzetiségű polgártársainkat, s így a zsidókat sem, de vegyék egyszer már tudomásul ők is és mások is, akiket illet, hogy csak akkor láthatjuk őket szívesen, ha nem avatkoznak be túlságosan belügyeinkbe, és nem akarnak mindenáron vezetni bennünket".

Mindebből belátható tehát, hogy értelmiségijeink róluk való ilyetén nyilatkozatai korántsem holmi előítéletek, prejudikációk, hanem elsöprő többségükre jellemző negatív tulajdonságok alapján megfogalmazott sztereotípiák, tekintettel arra, hogy ,,inkább dominál itt a zsidó szellem, mint Izraelben". Éspedig, tehetjük ehhez hozzá, manapság már olyannyira, hogy annak vezető képviselői egy történész azonnali eltávolítását követelik beosztásából, mert szakkifejezést használt, s csúcsvezető állásokat betöltő képviselői a médiumokban pedig még azt is el akarják hitettetni, hogy az ukrán helyzetért Oroszország a mumus, nem pedig a globális háttérhatalom - nem is szólva a gazdasági életünkben és oktatásunkban való hegemóniájukról .


http://hunhir.info/index.php?pid=hirek&id=73091
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Címkék: titkosrendőrségi, jegyzőkönyvekből, polgártársainkat, jegyzőkönyveinek, értelmiségijeink, antiszemitizmus, nyilatkozatában, megkülönböztető, hegemóniájukról, életfelfogására, nemzetiségűeket, titkosrendőrség, lehallgatottak, szakkifejezést, magyarországon, alátámasztandó, megfogalmazott, beszélgetéseit, elhallgattatta, magatartásukat, részletesebben, tabudöntögetés, jelentésekből, megerősítette, prejudikációk, elmondottakat, hatékonyabban, nyilatkozatai, oktatásunkban, tulajdonságok, egyetértettek, ellenszegülni, kendőzetlenül, tanulmányából, eltávolítását, sztereotípiák, zsidó szellem, történész azonnali, médiumokban pedig, ukrán helyzetért, globális háttérhatalom, gazdasági életünkben, akkori lakáslehallgatási, hazai művészvilág, tényleges helyzetet, magyarság mentális, kommunista kötődésű, népi írók, kommunizmus üldözte, valóságot maga, szovjet csapatok, őrülten dühöngő, Antiszemitizmus Magyarországon, Tompó László, Schreiber Sándor, Országos Rabbiképző Intézet, Képes Magyar Hírekben, Standeisky Éva, Debreceni Egyetem Állam-, Jogtudományi Kara, Intézet VIII, Veres Péter, Illyés Gyula, Féja Géza, Erdélyi József, Kodolányi János, Moldova György, Thomas Mann, Benjámin László, Németh László, Sinka Istvánt, Veres Pétert, Földművelődésügyi Minisztérium, Szent István Társulat, Európai Konföderáció,
Új komment
Kérjük adja meg a TVN.HU rendszeréhez tartozó felhasználónevét és jelszavát.
Csak regisztrált felhasználók írhatnak kommentet,
amennyiben még nem rendelkezik TVN.HU hozzáféréssel: Klikk ide!
Felhasználónév:
Jelszó:
Kérem írja be a baloldalon látható számot!
Szöveg:  
 
Betűk: Félkövér Dőlt Kiemelés   Kép: Képbeszúrás   Link: Beszúrás

Mérges Király Szomorú Kiabál Mosoly Kacsintás haha hihi bibibi angyalka ohh... ... buli van... na ki a király? puszika draga baratom... hát ezt nem hiszem el haha-hehe-hihi i love you lol.. nagyon morcika... maga a devil pc-man vagyok peace satanka tuzeske lassan alvas kaos :) bloaoa merges miki idiota .... sir puszika
 
 
Félkövér: [b] Félkövér szöveg [/b]
Dőlt: [i] Dőlt szöveg [/i]
Kiemelés: [c] Kiemelt szöveg [/c]
Képbeszúrás: [kep] http://...../kep.gif [/kep]
Linkbeszúrás: [link] http://tvn.hu [/link]
ReceptBázis
Bulgur gombával és csikemellel...
Epres túrótorta
Mákos-almás süti
Lazac édesköményes-citromos rizottóval
Részeges nyúl
Sült hekk
Zöldséges, tepsis krumpli
Cukkinis, padlizsános egytálétel
Pirított gomba sárgarépával
Sajttal töltött gomba
még több recept
Tudjátok ?
Belétünk a Sárkány évébe, béke vagy nagyobb háború vár ránk?
Még zöld a chili paprikám, ha beviszem a lakásba tovább fejlődik?
Tényleg hasznos gyógynövény a csalán?
Mi a teendő a novemberi Rododendron bimbóval?
Az álmoknak valóban van jelentése?
még több kérdés
Blog Címkék
Facebookon kaptam Cs Ildikótó...  Facebookon kaptam  Meghitt estéken . . .  Törött csészék  Facebookon kaptam  A csonk és a facsemete  Minden jónak végeszakad egysze...  1848. március 15-én  Nyíljatok meg  Tanuljuk meg tisztelni más ors...  Alvó cica  Szeüleidtől tanultad  Szép estét kedves látogatóimna...  Egyet értesz?  Testünk a szenvedélyek izzó f...  Kokárda  mindent a népért...  Facebookon kaptam  Március 15 emlékére virágba bo...  Mi a különbség  Üdvözöllek az oldalamon  Paul David Tripp Március 16  Szabó Norbert – Szabadsá...  Szép estét kedves látogatóimna...  Ki volt valójában a rejtélyes ...  Szent Pio atya!  Facebookon kaptam  Könnyáztatta asszonysorsok  Aranyosi Ervin: Súgom a békét...  Facebookon kaptam  Intelem  Várnai Zseni - Petőfi márciusa  Ki volt valójában a rejtélyes ...  Facebookon kaptam  Márciusi eső  Törött csészék  Facebookon kaptam  Szabó Lőrinc: Egy kis értelmet...  Benned is ezerféle szín van  Alvó cica  Por  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam Mírjam barát...  Nem kell ide békemenet  Nemzeti  Síró nő  Imádkozás Krisztus értelméért  Facebookon kaptam Mírjam barát...  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  A közszereplő  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Az élet  William Shakespeare-től idéze...  Március 15-re emlékve  Tanuljuk meg tisztelni más ors...  Gámentzy Eduárd - Írok egy dar...  Boldog ünnepeket kívánok minde...  Üdvözöllek az oldalamon  Radnóti Miklós: Nem tudhatom.....  Vágy, élet és sugár  Akit mindenki lenéz, nem tarto...  Facebookon kaptam  Szép estét kedves látogatóimna...  Facebookon kaptam  Fújjad márciusi szél . . .  Akinek vaj van a fején...  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  ...és mégis ráismersz  Nagy László - Szerelem emléke  Illuziói ne legyen senkinek, a...  Imádkozás Krisztus értelméért  Facebookon kaptam  Alvó cica  Március  Facebookon kaptam Cs Ildikótó...  Aztán itt van egy másik szerep...  Az agyat és a csontokat is erő...  Alvó kislány  Tavaszról álmodom,  Szabó Lőrinc: Egy kis értelmet...  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Sajnos ezt elBalogozták  A Mindenható Istenben bízva  Facebookon kaptam  Március 15-re emlékve  Facebookon kaptam  ...és mégis ráismersz  Rejtő Jenő versei  Emlékeimben mindenütt ott vagy...  Akinek vaj van a fején...  Testünk a szenvedélyek izzó f... 
Bejegyzés Címkék
zsidó szellem, történész azonnali, médiumokban pedig, ukrán helyzetért, globális háttérhatalom, gazdasági életünkben, akkori lakáslehallgatási, hazai művészvilág, tényleges helyzetet, magyarság mentális, kommunista kötődésű, népi írók, kommunizmus üldözte, valóságot maga, szovjet csapatok, őrülten dühöngő, zsidóságot megalázó, általános iskolák, vidéken Talmud-órákban, népi írókat, félelem kapuja, hatalom elhallgattatta, hazai zsidó, egyik 1960-ban, lehallgatottak által, szokásos mocskolódó, másik pedig, közömbös mondatot, antiszemita fasiszta, népiekhez közeli, freudizmus határtalan, egész életet, zsidó akar, párt tele, népiek széthúzása, zsidóknak kedvez, kulturális élet, lehallgatottak közül, parasztpárti politikus, titkosrendőrség által, titkosrendőrségi, jegyzőkönyvekből, polgártársainkat, jegyzőkönyveinek, értelmiségijeink, antiszemitizmus, nyilatkozatában, megkülönböztető, hegemóniájukról, életfelfogására, nemzetiségűeket, titkosrendőrség, lehallgatottak, szakkifejezést, magyarországon, alátámasztandó, megfogalmazott, beszélgetéseit, elhallgattatta, magatartásukat, részletesebben, tabudöntögetés, jelentésekből, megerősítette, prejudikációk, elmondottakat, hatékonyabban, nyilatkozatai, oktatásunkban, tulajdonságok, egyetértettek, ellenszegülni, kendőzetlenül, tanulmányából, eltávolítását, sztereotípiák, képviselőiket, identitásukat, háttérhatalom, komplexumokat, tudományosnak, értelmiségiek, egyértelműen, nyilatkoztak, parasztpárti, mozgalmakhoz, , ,
2024.02 2024. Március 2024.04
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 0 db bejegyzés
e év: 0 db bejegyzés
Összes: 64003 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 380
  • e Hét: 2038
  • e Hónap: 18831
  • e Év: 151748
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.