Belépés
zgfumag.blog.xfree.hu
Ha azért nézel , mert ez a munkád, jó munkát kívánok! GYÁVA NÉPNEK NINCS HAZÁJA! Minden nemzetnek olyan kormánya van aminöt érdemel. Ha valami... Zámbori Gusztáv
1957.12.05
Online
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
Hol az ellenzék mostanában?
  2014-04-14 21:46:44, hétfő
 
  2014. április 14., hétfő

Hol az ellenzék mostanában?

Ellenzéki támogatottság anno 2012

Fotó: EISimay
Kim Lane Scheppele régi kedvenc céltáblája a jobboldali fórumozóknak és általában is, a kormánypárthoz közeli orgánumoknak. Alighanem azért, mert baromi nehéz lehet tényszerű érvekre, és számszaki adatokra érzelemből támadni. Pedig a hölgy a legutóbbi, a választást górcső alá emelő, elemzésében sem tett mást. Megállapítva, hogy törvényes, de különben rohadt gáz választási eredmény született.

Magyarul a Galamus ismerteti az írást, és itt is megtalálható az az adat, ami alapján egy képviselői helyhez alsó hangon kétszer annyi szavazatott kellett összeszednie az ellenzéknek, mint a Fidesznek. Ami felveti a törvénnyel legalizált választási csalást éppen úgy, mint Kocsis Máté szavahihetőségének kétségességét. A Fidesz kommunikációs igazgatója szerint ugyanis minden szavazat ugyanannyit ért. De nem! S az említett, a The New York Times blog-rovatában 13.-án közzétett elemzés ezért válhat esetleg kínossá a Fidesznek. Számszerűsíti azt, amit nem szeretnének. Nyilvánvalóvá téve a bolsevik, illetve diktatórikus párhuzamokat. Ugyanakkor a helyzet a választási rendszerből fakad, és elvben bármelyik győztes pártra igaz lehetett volna. Amin azért érdemes egy kicsit eltöprengeni, mert a propagandagépezet internetes troll-kommandója pontosan ezt szajkózza. Azt, hogy a győztest kompenzáló rendszer bármelyik győztesre igazzá tette volna az extra előnyök besöprését. Elvben!

Annak eldöntése, hogy ki mit mondott volna, ha nem a Fidesz nyer, nyilvánvalóan lehet hit kérése, mivel a történelmi kategóriák nem igazán működnek a ,,mi lett volna ha" paraméterével. Ugyanakkor az EBESZ-nek a választásokkal kapcsolatos, és korábban megfogalmazott fenntartásai bárki által elolvashatóak. Ami azért lényeges, mert rávilágít a szavazások előkészítésének erősen manipulált voltára. Például a média világában, illetve általában a hirdetési piacon. De gondolhatunk arra is, hogy álcivil szervezeteken keresztül a kormányzati és pártpropagandát gyakorlatilag összemosták. Aligha véletlenül hajazva a rendszerváltás előtti korszakra. Függetlenül attól, hogy egy szervezetet a május 1.-ei felvonulást előkészítő Hazafias Népfrontnak, vagy Békemenetet szervező CÖF-nek hívnak. A tartalmi hasonlóság, a hatalom oldaláról, és a hatalom demonstrálására szervezett, a hatalmat támogató megmozdulás ténye aligha vitatható. Ugyanakkor ez a fajta hatalmi önfényezés csak annak jelenthetett újdonságot, aki nem emlékszik az elhíresült ,,kétmillás" Fidesz-gyűlésre a Kossuth téren. Márpedig a ,,pénz nem számít" jeligével megszervezett hatalmi gyűléseknek és az ellenzéki kommunikáció ellehetetlenítésének akkor is lett volna hatása, ha minden más kormányzati hatást kiveszünk a rendszerből. Holott minderre ráerősített a Parlament létszámának csökkentése, az egyfordulós választás, és a választókerületek átrajzolása.


Egyébként mindezeket a választási ismérveket alighanem már unalomig elismételgették. Sokan és sokfele. Ez azonban mit sem változtat azon, hogy a Fidesz gyakorlatilag lezsírozta magának a választásokat, és biztos lehetett a saját győzelmében. Legfeljebb a mértékét illetően lehettek kétségek. De, a Kim Lane Scheppele által ugyancsak emlegetett győztes-kompenzációs rendszernek köszönhetően, alighanem ebben a tekintetben is biztosra mehetett az Orbán Viktor. Ahogy a mögötte álló hatalmi kör úgyszintén. Van azonban egy sokkal súlyosabb probléma ott a sorok mögött elbújva. S korántsem az, hogy az Európai Unió, vagy a marslakók miért nem avatkoznak bele a kialakult folyamatokba. Az utóbbiak, mint tudjuk, amúgy is csak kormánypártivá megvedlett zenészekkel tartanak kapcsolatot.

Egy olyan gond, ami a választások minden manipuláltságát mellékes kérdéssé teszi egy kicsit. Olyan gond, ami az ellenzéknek a választások előtt megtapasztalt tehetetlenségével is rokonítható. Nem a médiaviszonyok okozta aszimmetriával, és a valóban megtapaszalható kormány felé lejtő viszonyokkal. Hanem azzal, ami miatt egy aktív bojkott is kivihetetlen lett volna. Nevezetesen a mozgósító-képesség lassú, de biztos eróziójával. Ami mindennél nyilvánvalóbban jelezte a valós ellenzéki vezető, valamint egy általa képviselhető pozitivista program hiányát. S ami visszaüt manapság. Akkor, amikor a német bevonulási emlékmű kordonbontási akciójánál nem tízezrek állnak egyfajta ,,sztrájkőrséget". Nem elbontogatva naponta a tulajdonképpen semmiben semmi szerepet nem játszó kordont, hanem fizikailag meggátolva a szoborzat felállítását. S visszaüt akkor is, amikor a kétharmaddal jogszerűvé tett manipulációkra a ,,vesztes" százezrek meg sem próbálnak válaszolni.

Továbbra sem épületek felgyújtását hiányolva. De szinte biztosan abban, hogy a csak erőből és taslikból értő Vezér nem egy hétre menne szabadságra egy százezres tömeg láttán. Könnyen lehet, hogy igencsak elhúzódó akkumulátortöltés lenne az eredménye. Amíg azonban a Fideszre nem szavazó többség birkamód nézi kisebbségből hazudott képviselői többséget, addig teljesen mindegy, hogy a The New York Times blog-rovatában ki miről értekezik. S ameddig az ellenzék hangadóit láthatólag kielégíti az, ha odakintről megerősítik azt, amit idebentről sokkal jobban lehetne látniuk. Majd efeletti elégedettségükben továbbra sem tesznek gyakorlatilag semmit.

Andrew_s

http://endresy.blogspot.de/2014/04/hol-az-ellenzek-mostanaban.html
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Címkék: nyilvánvalóbban, előkészítésének, pártpropagandát, elismételgették, manipuláltságát, megtapaszalható, demonstrálására, megfogalmazott, médiaviszonyok, rendszerváltás, kormánypárthoz, aszimmetriával, tulajdonképpen, manipulációkra, kormánypártivá, választásokkal, sztrájkőrséget, számszerűsíti, gyakorlatilag, szervezeteken, paraméterével, választásokat, kétségességét, kommunikációs, megtapasztalt, nyilvánvalóvá, elolvashatóak, kordonbontási, megszervezett, támogatottság, nyilvánvalóan, folyamatokba, eltöprengeni, kétharmaddal, kommunikáció, felgyújtását, ellenzék mostanában, jobboldali fórumozóknak, kormánypárthoz közeli, választást górcső, képviselői helyhez, törvénnyel legalizált, választási rendszerből, kicsit eltöprengeni, propagandagépezet internetes, győztest kompenzáló, extra előnyök, történelmi kategóriák, választásokkal kapcsolatos, szavazások előkészítésének, média világában, hirdetési piacon, Lane Scheppele, Kocsis Máté, York Times, Hazafias Népfrontnak, Orbán Viktor, Európai Unió,
Új komment
Kérjük adja meg a TVN.HU rendszeréhez tartozó felhasználónevét és jelszavát.
Csak regisztrált felhasználók írhatnak kommentet,
amennyiben még nem rendelkezik TVN.HU hozzáféréssel: Klikk ide!
Felhasználónév:
Jelszó:
Kérem írja be a baloldalon látható számot!
Szöveg:  
 
Betűk: Félkövér Dőlt Kiemelés   Kép: Képbeszúrás   Link: Beszúrás

Mérges Király Szomorú Kiabál Mosoly Kacsintás haha hihi bibibi angyalka ohh... ... buli van... na ki a király? puszika draga baratom... hát ezt nem hiszem el haha-hehe-hihi i love you lol.. nagyon morcika... maga a devil pc-man vagyok peace satanka tuzeske lassan alvas kaos :) bloaoa merges miki idiota .... sir puszika
 
 
Félkövér: [b] Félkövér szöveg [/b]
Dőlt: [i] Dőlt szöveg [/i]
Kiemelés: [c] Kiemelt szöveg [/c]
Képbeszúrás: [kep] http://...../kep.gif [/kep]
Linkbeszúrás: [link] http://tvn.hu [/link]
ReceptBázis
Bulgur gombával és csikemellel...
Epres túrótorta
Mákos-almás süti
Lazac édesköményes-citromos rizottóval
Részeges nyúl
Sült hekk
Zöldséges, tepsis krumpli
Cukkinis, padlizsános egytálétel
Pirított gomba sárgarépával
Sajttal töltött gomba
még több recept
Tudjátok ?
Belétünk a Sárkány évébe, béke vagy nagyobb háború vár ránk?
Még zöld a chili paprikám, ha beviszem a lakásba tovább fejlődik?
Tényleg hasznos gyógynövény a csalán?
Mi a teendő a novemberi Rododendron bimbóval?
Az álmoknak valóban van jelentése?
még több kérdés
Blog Címkék
Nagy és kis csodák  Facebookon kaptam  A gyulladáscsökkentő és csonte...  Paul David Tripp Április 15  képre írva  Egy gondolat  Tanmese  Van néhány kérdés, amin gondol...  Müller Péter tollából  A pitypang legendája  Esterházy Péterre emlékezünk  Bornyi Veronika haiku verse  Pitypang szökőkút  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Márai Sándor tollából  Facebookon kaptam  Napsütéses vidám hétvégét kivá...  Facebookon kaptam  39 ígéret  Robin Wight pitypang szobra  Az ember emlékekből áll  Esterházy Péter: Harmonia c...  Tavaszi este  Facebookon kaptam  Már Gárdonyi Géza is méltatta  Gebhardt Nóra versei II.  Facebookon kaptam  Vidámság  Egy gondolat  Facebookon kaptam  Egy barátság története  Facebookon kaptam  Esterházy Péterre emlékezünk  Radnóti Miklós: Hasonlatok (ré...  képre írva  Ady Endre - Mindegy átka  Alvó cica  Megígért békesség  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam Cs Ildikótól  Zilahy Lajos gondolata  "Ez egy csoda"  Alvó cica  Kertem  különleges  Egyszerű  Mindent de mindent visszakap  Szeretem ujjad karcsuságait,  Annyira tisztelem a szabadságo...  Jó éjszakát  Facebookon kaptam  A gyulladáscsökkentő és csonte...  Facebookon kaptam  Esterházy Péterre emlékezünk  Facebookon kaptam Krisztina b...  Isten hűségének mértéke  Töröld le  Facebookon kaptam  Sík Sándor - Ha jő a perc  Minden tavaszból őrizz..  Facebookon kaptam Cs Ildikótól  Facebookon kaptam  Bornyi Veronika haiku verse  Somlyó Zoltán - Orgonával  Tanácsok egy pszichológustól  Bársony székben  Eduardo Sacheri gondolata  Csend  Esterházy Péter: Harmonia c...  "Ez egy csoda"  A pitypang legendája  Spenót fasírttal  Alvó cicák  Jean de La Fontaine 1621 júliu...  Tavaszi este  Van néhány kérdés, amin gondol...  Az egyik legalapvetőbb tézis a...  Alvó cica  Egy gondolat  Facebookon kaptam  József Attila - Kopogtatás nél...  Facebookon kaptam Krisztina b...  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Baranyi Ferenc - N i n c s  Vito Giaquinto gondolata  Facebookon kaptam  Kubinyi Anna gobelintervező, t...  Mindig lesz olyan  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Tanmese  40 felett  képre írva  Facebookon kaptam  Jánosházy György: Fogd a kezem 
Bejegyzés Címkék
ellenzék mostanában, jobboldali fórumozóknak, kormánypárthoz közeli, választást górcső, képviselői helyhez, törvénnyel legalizált, választási rendszerből, kicsit eltöprengeni, propagandagépezet internetes, győztest kompenzáló, extra előnyök, történelmi kategóriák, választásokkal kapcsolatos, szavazások előkészítésének, média világában, hirdetési piacon, rendszerváltás előtti, tartalmi hasonlóság, hatalom oldaláról, hatalom demonstrálására, hatalmat támogató, fajta hatalmi, elhíresült &#8222, ellenzéki kommunikáció, egyfordulós választás, választókerületek átrajzolása, választási ismérveket, saját győzelmében, mértékét illetően, mögötte álló, sokkal súlyosabb, sorok mögött, marslakók miért, kialakult folyamatokba, olyan gond, választások minden, választások előtt, médiaviszonyok okozta, valóban megtapaszalható, aktív bojkott, valós ellenzéki, általa képviselhető, német bevonulási, tulajdonképpen semmiben, szoborzat felállítását, kétharmaddal jogszerűvé, csak erőből, hétre menne, százezres tömeg, ellenzék hangadóit, nyilvánvalóbban, előkészítésének, pártpropagandát, elismételgették, manipuláltságát, megtapaszalható, demonstrálására, megfogalmazott, médiaviszonyok, rendszerváltás, kormánypárthoz, aszimmetriával, tulajdonképpen, manipulációkra, kormánypártivá, választásokkal, sztrájkőrséget, számszerűsíti, gyakorlatilag, szervezeteken, paraméterével, választásokat, kétségességét, kommunikációs, megtapasztalt, nyilvánvalóvá, elolvashatóak, kordonbontási, megszervezett, támogatottság, nyilvánvalóan, folyamatokba, eltöprengeni, kétharmaddal, kommunikáció, felgyújtását, fenntartásai, jelenthetett, kisebbségből, felállítását, kompenzációs, megtalálható, elbontogatva, orgánumoknak, köszönhetően, fórumozóknak, összeszednie, megállapítva, gondolhatunk, , ,
2024.03 2024. április 2024.05
HétKedSzeCsüPénSzoVas
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 0 db bejegyzés
e év: 0 db bejegyzés
Összes: 64003 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 1513
  • e Hét: 5277
  • e Hónap: 9022
  • e Év: 162518
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.