Belépés
zgfumag.blog.xfree.hu
Ha azért nézel , mert ez a munkád, jó munkát kívánok! GYÁVA NÉPNEK NINCS HAZÁJA! Minden nemzetnek olyan kormánya van aminöt érdemel. Ha valami... Zámbori Gusztáv
1957.12.05
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
490 milliós telek az útszóró sónak
  2014-04-16 20:14:48, szerda
 
  490 milliós telek az útszóró sónak
2014, április 16 - 16:04



490 millió forintért vásárolt útszóró sónak egy lakott, közös osztatlan tulajdonban álló ingatlant a Fővárosi Közterület-fenntartó Zrt., amin évi hatmillió forintért bérel sósátrat az eső ellen. A cég szerint jó üzletet kötöttek. A közterület-fenntartókat képviselő ügyvédi iroda az eladó cégnek is dolgozott, vezetője a Fidesz jövőbeni reménysége - írja az Index.

Az FKF-nél először 2011-ben merült fel, hogy telephelyet vásárolnának az útszóró sónak. Minderre azért volt szükség, mert Dél-Budát csak nagy kerülővel tudták sózni, ami jelentős többletköltséget jelentett.

Korábban volt a régióban telephely, ám az 2010-ben a BKK-hoz került. A jelenlegi vásárlás előtt 10-15 ingatlant vizsgáltak meg. Az Index információi szerint két szálon indult el a telephelykeresés:

Hajnal Zsolt műszaki vezérigazgató emberei körülbelül 10 ingatlant találtak, de Papp Szilárd ingatlanreferens, a projekt vezetője szerint ezek túl drágák és kis területűek voltak. Papp végül egy négyes listáról javasolta a végül megvásárolt Budafoki út 72. alatti telket, ami akkor a Truck Hungary tulajdonában volt.

Papp Szilárd a cégnél Szepessy Tamás stratégiai vezérigazgató alá tartozott. Szepessy a III. kerületi Fideszből érkezett Tarlós István főpolgármesterségének első évében először a Főkerthez, majd az FKF-hez.

Szepessynek közös érdekeltsége volt Tuzson Bencével, a Fidesz országgyűlési képviselőjelöltjével egy gazdasági társaságban. Eközben az FKF-nek a Biczi és Tuzson Ügyvédi Iroda ad közbeszerzési tanácsot például sóbeszerzésben.

Ez az ügyvédi iroda ráadásul az FKF-nek is adott tanácsot, történetesen a fent említett, FKF által kiválasztott telek tulajdonosának, a Truck Hungarynak volt jogi képviselője egy perben, amelyben a Budafoki 72. társasház bérlői sokallották a Truck Hungary által megállapított bérleti díjat.

Összefoglalva: adva van egy sóbeszerzés miatt telekvásárlás az FKF-nél, az ügyintéző ingatlanreferens főnökének (Szepessy Tamás) közös cége van az FKF-nek sóbeszerzésben tanácsokat adó ügyvédi iroda fejével (Tuzson Bence), amely ügyvédi iroda egyben dolgozott a telket eladó Truck Hungary Kft.-nek is.

A vásárlás nem volt egyszerű ügylet, a telken ugyanis lakott lakóingatlan volt, aminek a lakásait ki kellett váltani, majd lebontani az épületet, amire mellesleg a CIB Bank jelzáloga is be volt jegyezve. Emellett a megvásárolt ingatlan jelenleg is osztatlan közös tulajdonban van az FCSM Zrt.-vel.

Az FKF összesen 490 millió forintot költött a telekre, ami még mindig nem alkalmas só tárolására, nem épült fel ugyanis még rajta a 250 millió forintba kerülő tárolóépület. Ezért az 5812 négyzetméteres ingatlanra 2013 telére az FKF hatmillió forintért bérelt 1000 négyzetméteres sósátrat.

Az Index lefuttatott egy keresést az ingatlan.com ingatlankereső oldalon nagy dél-budai telkekre. A rendszer három olcsóbb ingatlant is talált, ebből kettő kétszer akkora területű, mint a Budafoki út.

Mint a portál megtudta, a Biczi és Tuzson Ügyvédi irodával 2011. április 4-én kötött szerződést az FKF tulajdonosa, a BVK Holding Zrt. Az elszámolás óradíj alapján történik. A "K999 Ömlesztett útszóró só beszerzése" tárgyú tender részvételi felhívását például a Biczi és Tuzson Ügyvédi Irodával egyeztette az FKF. A Truck Hungária Kft.-t egy 2009-es perben képviselte a Biczi és Tuzson Ügyvédi Iroda. Természetesen lehet, hogy a fenti kapcsolatok nem fonódnak össze, de az iroda neve így is sok helyen tűnik fel.

Az Origo szerint Tuzson jelentősége a Fideszen belül a 2002-ben alakult ügyvédi irodájára vezethető vissza, amelynek szolgáltatásait az elmúlt években több fideszes önkormányzat is igénybe vette. ,,A háttérben sokat dolgozott az elmúlt években" - mondta a lapnak ügyvédi tevékenységéről egy kormánytisztviselő.

Index - alfahir.hu

http://alfahir.hu/490_millios_telek_az_utszoro_sonak
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Címkék: ingatlanreferens, telephelykeresés, többletköltséget, szolgáltatásait, tevékenységéről, négyzetméteres, sóbeszerzésben, ingatlankereső, tulajdonosának, összefoglalva, telekvásárlás, természetesen, vezérigazgató, országgyűlési, közbeszerzési, megállapított, tulajdonában, tárolóépület, történetesen, lakóingatlan, fenntartókat, kiválasztott, vásárolnának, önkormányzat, érdekeltsége, jelentősége, kapcsolatok, sokallották, telephelyet, tulajdonosa, tulajdonban, sóbeszerzés, társaságban, szepessynek, megvásárolt, képviselője, útszóró sónak, eladó cégnek, régióban telephely, jelenlegi vásárlás, projekt vezetője, négyes listáról, végül megvásárolt, cégnél Szepessy, gazdasági társaságban, ügyvédi iroda, fent említett, sóbeszerzés miatt, ügyintéző ingatlanreferens, telket eladó, telken ugyanis, megvásárolt ingatlan, Fővárosi Közterület-fenntartó Zrt, Hajnal Zsolt, Papp Szilárd, Truck Hungary, Szepessy Tamás, Tarlós István, Tuzson Bencével, Tuzson Ügyvédi Iroda, Truck Hungarynak, Tuzson Bence, Truck Hungary Kft, FCSM Zrt, Tuzson Ügyvédi, Holding Zrt, K999 Ömlesztett, Tuzson Ügyvédi Irodával, Truck Hungária Kft,
Új komment
Kérjük adja meg a TVN.HU rendszeréhez tartozó felhasználónevét és jelszavát.
Csak regisztrált felhasználók írhatnak kommentet,
amennyiben még nem rendelkezik TVN.HU hozzáféréssel: Klikk ide!
Felhasználónév:
Jelszó:
Kérem írja be a baloldalon látható számot!
Szöveg:  
 
Betűk: Félkövér Dőlt Kiemelés   Kép: Képbeszúrás   Link: Beszúrás

Mérges Király Szomorú Kiabál Mosoly Kacsintás haha hihi bibibi angyalka ohh... ... buli van... na ki a király? puszika draga baratom... hát ezt nem hiszem el haha-hehe-hihi i love you lol.. nagyon morcika... maga a devil pc-man vagyok peace satanka tuzeske lassan alvas kaos :) bloaoa merges miki idiota .... sir puszika
 
 
Félkövér: [b] Félkövér szöveg [/b]
Dőlt: [i] Dőlt szöveg [/i]
Kiemelés: [c] Kiemelt szöveg [/c]
Képbeszúrás: [kep] http://...../kep.gif [/kep]
Linkbeszúrás: [link] http://tvn.hu [/link]
ReceptBázis
Bulgur gombával és csikemellel...
Epres túrótorta
Mákos-almás süti
Lazac édesköményes-citromos rizottóval
Részeges nyúl
Sült hekk
Zöldséges, tepsis krumpli
Cukkinis, padlizsános egytálétel
Pirított gomba sárgarépával
Sajttal töltött gomba
még több recept
Tudjátok ?
Belétünk a Sárkány évébe, béke vagy nagyobb háború vár ránk?
Még zöld a chili paprikám, ha beviszem a lakásba tovább fejlődik?
Tényleg hasznos gyógynövény a csalán?
Mi a teendő a novemberi Rododendron bimbóval?
Az álmoknak valóban van jelentése?
még több kérdés
Blog Címkék
Hamvas Béla  Szép estét kedves látogatóimna...  Paul David Tripp Április 12  Szép estét  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Különleges  Paul David Tripp Április 15  Esterházy Péterre emlékezünk  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Előfordul, hogy  Facebookon kaptam Mírjam bará...  Egyszerű  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Bársony székben  Márai Sándor tollából  Müller Péter tollából  Szép estét  Szívek  A felvilágosodás...  Facebookon kaptam  képre írva  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam Cs Ildikótól  Martin Buber, A haszidim meséi  Annyira tisztelem a szabadságo...  Facebookon kaptam Cs Ildikótól  Egy párkányon  Anyák napjára  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Robert Merle tollából  Facebookon kaptam  Szép estét kedves látogatóimn...  Megígért békesség  Facebookon kaptam  A zsálya az Alzheimer-kórban s...  Csend  Facebookon kaptam  Erdei gyöngyvirág  Hamvas Béla  Facebookon kaptam  Anyák napjára  Horváth Szilvia tollából  Van néhány kérdés, amin gondol...  Facebookon kaptam  Egyszerű  Különleges  Paul Éluard - És egy mosoly  Az ember emlékekből áll  Zilahy Lajos gondolata  Facebookon kaptam  Szabó T. Anna - Pitypang  Jean de La Fontaine 1621 júliu...  Alvó cica  Anyámról való emlékek  Facebookon kaptam  Esterházy Péter: Harmonia c...  Alvó cicák  Önmagunkból tépünk ki a gyors ...  Esterházy Péterre emlékezünk  Bornyi Veronika haiku verse  Szabó T. Anna - Pitypang  Facebookon kaptam  Alvó cica  Hegedüs Géza: Magyar költészet  József Attila - Kopogtatás nél...  Petőfi Sándor - Mi a szerelem?  Facebookon kaptam  Vannak emberek  Megígért békesség  Facebookon kaptam Krisztinától  Paul David Tripp Április 12  Sok ember olyan, mint a kaméle...  ajándék, mellyel meglepem  Dóró Sándor: Embernek maradni  Robert Merle tollából  képre írva  Facebookon kaptam  Márai Sándor tollából  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Paul Éluard - És egy mosoly  Jó éjszakát  Gebhardt Nóra versei II.  A zsálya az Alzheimer-kórban s...  Egyszerű  Paul David Tripp Április 15  Szép estét kedves látogatóimn...  Esterházy Péterre emlékezünk  Emlékezz  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam Cs Ildikótól  Ma van a magyar költészet napj...  Alvó cicák 
Bejegyzés Címkék
útszóró sónak, eladó cégnek, régióban telephely, jelenlegi vásárlás, projekt vezetője, négyes listáról, végül megvásárolt, cégnél Szepessy, gazdasági társaságban, ügyvédi iroda, fent említett, sóbeszerzés miatt, ügyintéző ingatlanreferens, telket eladó, telken ugyanis, megvásárolt ingatlan, 5812 négyzetméteres, rendszer három, portál megtudta, elszámolás óradíj, 2009-es perben, fenti kapcsolatok, iroda neve, 2002-ben alakult, elmúlt években, háttérben sokat, elmúlt években&#8221, lapnak ügyvédi, ingatlanreferens, telephelykeresés, többletköltséget, szolgáltatásait, tevékenységéről, négyzetméteres, sóbeszerzésben, ingatlankereső, tulajdonosának, összefoglalva, telekvásárlás, természetesen, vezérigazgató, országgyűlési, közbeszerzési, megállapított, tulajdonában, tárolóépület, történetesen, lakóingatlan, fenntartókat, kiválasztott, vásárolnának, önkormányzat, érdekeltsége, jelentősége, kapcsolatok, sokallották, telephelyet, tulajdonosa, tulajdonban, sóbeszerzés, társaságban, szepessynek, megvásárolt, képviselője, lefuttatott, információi, egyeztette, vizsgáltak, képviselte, tanácsokat, közterület, tárolására, felhívását, részvételi, elszámolás, szerződést, stratégiai, területűek, ömlesztett, körülbelül, beszerzése, hungarynak, ingatlanra, reménysége, telephely, javasolta, irodájára, ingatlant, jelenlegi, lebontani, osztatlan, dolgozott, vezethető, fenntartó, , ,
2024.03 2024. április 2024.05
HétKedSzeCsüPénSzoVas
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 0 db bejegyzés
e év: 0 db bejegyzés
Összes: 64003 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 320
  • e Hét: 6072
  • e Hónap: 9817
  • e Év: 163313
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.