Belépés
zgfumag.blog.xfree.hu
Ha azért nézel , mert ez a munkád, jó munkát kívánok! GYÁVA NÉPNEK NINCS HAZÁJA! Minden nemzetnek olyan kormánya van aminöt érdemel. Ha valami... Zámbori Gusztáv
1957.12.05
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
Csaknem 90 százalék a Donyecki megye függetlensége mellett -
  2014-05-12 07:18:33, hétfő
 
  2014-05-12. 07:08
Csaknem 90 százalék a Donyecki megye függetlensége mellett - Putyin kivár, az USA és az EU nem ismeri el

A szavazáson részt vevők csaknem 90 százaléka a Donyecki megye függetlenségére szavazott a terület jogállásáról tartott vasárnapi népszavazáson, a másik kelet-ukrajnai szakadár területen, a Luhanszki megyében pedig csak hétfőn hozzák nyilvánosságra az ottani referendum eredményeit - közölték a helyi választási bizottság illetékesei.
A Ria Novosztyi orosz hírügynökség szerint Roman Ljahin, a szakadárok által "Donyecki Népköztársaságnak" nevezett megye választási bizottságának elnöke az előzetes eredményeket ismertető sajtótájékoztatóján közölte, hogy a választópolgárok 89,07 százaléka adta voksát a terület függetlenségére, míg 10,19 százalékuk ellene szavazott. A szavazócédulák 0,74 százaléka érvénytelen volt. Ljahin szerint a részvételi arány 74,87 százalékos volt.
A végleges eredményeket hétfőn hozzák nyilvánosságra.
Zoom
A választási bizottság elnöke úgy fogalmazott, hogy "meglepően könnyű volt megszámolni a voksokat, mivel viszonylag kevesen szavaztak nemmel, ráadásul az elrontott szavazócédulák aránya is elenyésző volt".
A másik, jobbára ugyancsak oroszajkúak lakta szakadár területen, a Luhanszki megyében helyi idő szerint éjfél után mintegy egy órával közölték, hogy az első eredményeket a vasárnap tartott népszavazásról csak hétfő reggel hozzák nyilvánosságra. Olekszandr Malihin, az ottani választási bizottság elnöke sajtótájékoztatóján csak annyit közölt, hogy a részvételi arány 81 százalékos volt.
Vaszilij Nyikityin, a szakadár fegyveres alakulat, az úgynevezett "délkeleti hadsereg" szóvivője azt mondta, hogy helyi idő szerint délután öt vagy hat órakor tartandó "össznépi gyűlésen" hozzák nyilvánosságra a népszavazás hivatalos eredményeit", és megvitatják a "Luhanszki Népköztársaság" további teendőit.
A kijevi hírportálok "finom gúnnyal" tudósítottak arról, hogy a donyecki választási bizottságnak milyen gyorsan sikerült összesítenie a voksokat. Az Ukrinform hírügynökség megjegyzi, hogy a "terroristák" választási bizottsága nem tudta magát visszafogni, és "fenomenális gyorsasággal", az urnák zárása után már másfél órával hozta nyilvánosságra az eredményt. Az UNIAN úgy fogalmazott, hogy "a donyecki szeparatisták gyors voksszámolóknak bizonyultak". A hírügynökség a kételyeket erősítendő megjegyzi, hogy a Donyecki megyében 3,35 millió szavazásra jogosult polgár él, 21 szavazókörzetnek és 2425 szavazóhelyiségnek kell működnie.
Egyedül a megyeszékhelyen, Donyeck városában 706 ezer szavazásra jogosult polgár él és 371 szavazókörzet van.
Putyin az eredmények fényében mond véleményt a népszavazásokról
Vlagyimir Putyin orosz elnök az eredmények fényében mond véleményt a Donyecki és a Luhanszki megye jogállásáról tartott vasárnapi népszavazásról - közölte Dmitrij Peszkov elnöki szóvivő a Kommerszant című orosz napilapnak nyilatkozva.
Peszkov szerint "nehéz megjósolni", hogy milyen döntést hoz az államfő.
A lap munkatársa arról kérdezte a szóvivőt, befolyásolni fogja-e Putyint az, hogy ő maga kérte a föderalizáció kelet-ukrajnai híveit a népszavazás elhalasztására. Peszkov ezzel kapcsolatosan felhívta a figyelmet arra, hogy Putyin nem kérte őket erre, hanem csupán javaslatot tett.
"Ugyanakkor erre (a javaslatra) még az elnök tekintélye ellenére is nehéz volt hallgatni. A hadműveletek miatt a lakosok kénytelenek saját terveik mentén cselekedni, a valós helyzetből kiindulva" - mondta Peszkov.
Az Egyesült Államok és az Európai Unió - élén Romániával - már értésre adta, hogy nem ismeri el a donyecki és luhanszki népszavazást, továbbá arra figyelmeztetett, hogy újabb szankciókat vezethet be Oroszország ellen, ha a kelet-ukrajnai referendum miatt meghiúsulna a május 25-i ukrán elnökválasztás.
Peszkov szerint az Oroszországgal szembeni kifogások mind badarságok. "A Nyugat miért nem volt képes megakadályozni a páncélozott harcjárművek bevetését Szlovjanszkban és Kramatorszkban, és a békés polgárok agyonlövetését? Ők nem vetették latba befolyásukat, és emiatt semmi bajuk, miközben Oroszország tehet mindenről" - hangoztatta Putyin szóvivője.
Dmitrij Peszkov szerint a Nyugat képmutató politikát folytat, amikor szankciókkal fenyegeti Moszkvát. "Nem fontos számukra, hogy végrehajtják-e a megállapodásokat, zajlik-e a párbeszéd, és vége van-e a lövöldözésnek.
Az a fontos nekik, hogy megrendezzék az elnökválasztást, és lezárják az általuk megszervezett puccs törvényességével kapcsolatos jogi kérdést" - mondta a szóvivő.
Kijev: a népszavazások és a provokációk mögött "terroristák" állnak
A kelet-ukrajnai Donyecki és Luhanszki megyében lebonyolított népszavazások és provokációk mögött "orosz követelményeknek megfelelően felfegyverzett és kiképzett terrorista bűncsoportok állnak" - közölte hétfő hajnalban az ukrán külügyminisztérium.
A tárca leszögezte, hogy a "Kreml által szervezett és pénzelt" népszavazások jogilag semmisek, és semmilyen jogi következményeik sem lesznek Ukrajna területi épségére és berendezkedésére nézve. A minisztérium szerint ennek a "bűnös bohózatnak" a szervezői tudatosan megsértették Ukrajna alkotmányát és törvényeit, és figyelmen kívül hagyták Kijev és a nemzetközi közösség felhívásait.
"Az ukrajnai állampolgárok túlnyomó többsége a Donyecki és a Luhanszki megyében nem vesz részt az ilyen az önkényes cselekményekben, és nem veszi kezébe a honfitársai vérével összefröcskölt bűnös szavazócédulát" - áll a közleményben, amelyet az UNIAN hírügynökség idézett. A dokumentum leszögezi azt is, hogy az ukrán nép nem ismer el semmilyen "terrorista referendumot" sem a Donyecki, sem a Luhanszki megyében, sem pedig a Krím félszigeten.
A népszavazással egy időben ukránbarát erők és szakadárok közötti fegyveres összecsapást történt Krasznoarmijszk településen, és két ember meghalt. Olyan hírek láttak napvilágot, hogy a fegyveres szakadárokra vérdíjat kitűző Ihor Kolomojszkij milliárdos üzletember által verbuvált Dnyipro nevű zászlóalj zavarta meg a népszavazást. Az ukrán belügyminisztérium azonban hétfőre virradóra cáfolt, hogy a különlegesen kiképezett katonákból álló, a belügyi csapatokhoz tartozó zászlóalj részt vett volna az ottani eseményekben. A tárca szerint az alakulat nem hagyta el a Dnyipropetrovszki megye területét.
(MTI nyomán)


https://kuruc.info/r/4/127718/
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Címkék: törvényességével, szavazókörzetnek, választópolgárok, népszavazásokról, követelményeknek, megállapodásokat, berendezkedésére, függetlenségére, voksszámolóknak, krasznoarmijszk, cselekményekben, megyeszékhelyen, következményeik, elnökválasztást, figyelmeztetett, szavazócédulák, népszavazással, kramatorszkban, nyilvánosságra, agyonlövetését, oroszországgal, szavazócédulát, összefröcskölt, népszavazásról, népköztársaság, megakadályozni, szlovjanszkban, felfegyverzett, elhalasztására, elnökválasztás, állampolgárok, lebonyolított, kapcsolatosan, föderalizáció, népszavazások, szavazókörzet, szavazáson részt, terület jogállásáról, másik kelet-ukrajnai, ottani referendum, helyi választási, szakadárok által, előzetes eredményeket, terület függetlenségére, részvételi arány, végleges eredményeket, választási bizottság, elrontott szavazócédulák, órával közölték, első eredményeket, vasárnap tartott, ottani választási, Roman Ljahin, Donyecki Népköztársaságnak, Olekszandr Malihin, Vaszilij Nyikityin, Luhanszki Népköztársaság, Vlagyimir Putyin, Dmitrij Peszkov, Egyesült Államok, Európai Unió, Ihor Kolomojszkij,
Új komment
Kérjük adja meg a TVN.HU rendszeréhez tartozó felhasználónevét és jelszavát.
Csak regisztrált felhasználók írhatnak kommentet,
amennyiben még nem rendelkezik TVN.HU hozzáféréssel: Klikk ide!
Felhasználónév:
Jelszó:
Kérem írja be a baloldalon látható számot!
Szöveg:  
 
Betűk: Félkövér Dőlt Kiemelés   Kép: Képbeszúrás   Link: Beszúrás

Mérges Király Szomorú Kiabál Mosoly Kacsintás haha hihi bibibi angyalka ohh... ... buli van... na ki a király? puszika draga baratom... hát ezt nem hiszem el haha-hehe-hihi i love you lol.. nagyon morcika... maga a devil pc-man vagyok peace satanka tuzeske lassan alvas kaos :) bloaoa merges miki idiota .... sir puszika
 
 
Félkövér: [b] Félkövér szöveg [/b]
Dőlt: [i] Dőlt szöveg [/i]
Kiemelés: [c] Kiemelt szöveg [/c]
Képbeszúrás: [kep] http://...../kep.gif [/kep]
Linkbeszúrás: [link] http://tvn.hu [/link]
ReceptBázis
Bulgur gombával és csikemellel...
Epres túrótorta
Mákos-almás süti
Lazac édesköményes-citromos rizottóval
Részeges nyúl
Sült hekk
Zöldséges, tepsis krumpli
Cukkinis, padlizsános egytálétel
Pirított gomba sárgarépával
Sajttal töltött gomba
még több recept
Tudjátok ?
Belétünk a Sárkány évébe, béke vagy nagyobb háború vár ránk?
Még zöld a chili paprikám, ha beviszem a lakásba tovább fejlődik?
Tényleg hasznos gyógynövény a csalán?
Mi a teendő a novemberi Rododendron bimbóval?
Az álmoknak valóban van jelentése?
még több kérdés
Blog Címkék
Alázat  Facebookon kaptam  Ne kapaszkodj magasabbra,  Szép estét kedves látogatóimna...  Jó reggelt, jó napot mindenkin...  A nemzeti hovatartozás kulturá...  Lóhere  Facebookon kaptam Mírjam barát...  Akarat  Tavaszi kép  210 éve született a SZÓZAT meg...  Radikális szeretet  Az igazi szeretetért rendszeri...  Png nő  Neked tudnod kell  Facebookon kaptam  Paul David Tripp Április 19  Julian Brass gondolata  Leonardo da Vinci gondolata  Erdőn  Akarat  Idő  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Alázat  A televizió nem a kultúrát kép...  A boldog családok mind hasonló...  Akarat  Bounty krémes  Még csak most kezdődik a nap  Ne kapaszkodj magasabbra,  George Gordon Lord Byron: Inez...  Őrizkednünk kell...  Hogyan lehet Jézust szenvedély...  Tóth Ágnes - Szervusz pad  Az a nap, amelyik nevetés nélk...  Miért nem menti meg Jézus a jó...  Facebookon kaptam Annuska bar...  Png férfi  Akik bántanak téged  Boldog születésnapot a ma ünne...  Éretlen vers  Png csokor  Facebookon kaptam  Ne kapaszkodj magasabbra,  Áprily Lajos - Gyümölcsoltó  Facebookon kaptam  Szép napot kívánok  Facebookon kaptam  Ami embereknek lehetetlen, az...  Facebookon kaptam  Makszim Gorkij gondolata  Régi emberek, akikre máig büsz...  Nevem  Png ház  Facebookon kaptam  Ágai Ágnes – Csendélet  Facebookon kaptam  Akarat  Szép napot kívánok  Facebookon kaptam  Hiányzik  Még csak most kezdődik a nap  Akarat  Facebookon kaptam  A sors  Elköszönt  Makszim Gorkij gondolata  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Szabolcska Mihály – Ákác...  Segítsük barátainkat, hogy meg...  Éretlen vers  Az a nap, amelyik nevetés nélk...  Szép álmokat!  Egy maradéktalanul uralt világ  Nem méltó hozzád  Facebookon kaptam  Örülök, hogy látlak!  Akik bántanak téged  Facebookon kaptam Krisztinától  Segítsük barátainkat, hogy meg...  Régi emberek, akikre máig büsz...  Albert Einstein gondolata  Szép álmokat!  69 éve hunyt el Albert Einstei...  Facebookon kaptam  Osváth Erzsébet - Gólya a réte...  Facebookon kaptam  Mit beszél, nem értem, hogy m...  Zilahy Lajos gondolata  Popper Péter szavai  Miért kiabálunk amikor dühösek...  Gyökössy Endre - Virágok virág...  Adakozás  Paul David Tripp Április 20  Facebookon kaptam  A Megváltó szolgálatában 
Bejegyzés Címkék
szavazáson részt, terület jogállásáról, másik kelet-ukrajnai, ottani referendum, helyi választási, szakadárok által, előzetes eredményeket, terület függetlenségére, részvételi arány, végleges eredményeket, választási bizottság, elrontott szavazócédulák, órával közölték, első eredményeket, vasárnap tartott, ottani választási, szakadár fegyveres, népszavazás hivatalos, kijevi hírportálok, donyecki választási, urnák zárása, donyecki szeparatisták, kételyeket erősítendő, eredmények fényében, föderalizáció kelet-ukrajnai, népszavazás elhalasztására, figyelmet arra, elnök tekintélye, hadműveletek miatt, lakosok kénytelenek, valós helyzetből, kelet-ukrajnai referendum, május 25-i, páncélozott harcjárművek, békés polgárok, általuk megszervezett, provokációk mögött, kelet-ukrajnai Donyecki, tárca leszögezte, minisztérium szerint, szervezői tudatosan, nemzetközi közösség, ukrajnai állampolgárok, önkényes cselekményekben, honfitársai vérével, dokumentum leszögezi, időben ukránbarát, fegyveres szakadárokra, különlegesen kiképezett, belügyi csapatokhoz, ottani eseményekben, tárca szerint, törvényességével, szavazókörzetnek, választópolgárok, népszavazásokról, követelményeknek, megállapodásokat, berendezkedésére, függetlenségére, voksszámolóknak, krasznoarmijszk, cselekményekben, megyeszékhelyen, következményeik, elnökválasztást, figyelmeztetett, szavazócédulák, népszavazással, kramatorszkban, nyilvánosságra, agyonlövetését, oroszországgal, szavazócédulát, összefröcskölt, népszavazásról, népköztársaság, megakadályozni, szlovjanszkban, felfegyverzett, elhalasztására, elnökválasztás, állampolgárok, lebonyolított, kapcsolatosan, föderalizáció, népszavazások, szavazókörzet, megszervezett, népszavazáson, lövöldözésnek, bizottságának, szeparatisták, , ,
2024.03 2024. április 2024.05
HétKedSzeCsüPénSzoVas
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 0 db bejegyzés
e év: 0 db bejegyzés
Összes: 64003 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 1064
  • e Hét: 4166
  • e Hónap: 15277
  • e Év: 168773
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.