Belépés
zgfumag.blog.xfree.hu
Ha azért nézel , mert ez a munkád, jó munkát kívánok! GYÁVA NÉPNEK NINCS HAZÁJA! Minden nemzetnek olyan kormánya van aminöt érdemel. Ha valami... Zámbori Gusztáv
1957.12.05
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
Új világrend, új Sisi: az osztrákok kreatúrája nyerte a dal
  2014-05-12 18:50:42, hétfő
 
 

Új világrend, új Sisi: az osztrákok kreatúrája nyerte a dalfesztivált

Conchita Wurst osztrák kreatúra nyerte Rise Like a Phoenix (Szállj főnixként) című dalával az 59. Eurovíziós Dalfesztivált, amelynek döntőjét szombaton este rendezték Koppenhágában. A Magyarországot képviselő Kállay-Saunders András Running című számával az ötödik helyen végzett.

A 26 éves osztrák győztes, Conchita Wurst, aki tizenegyedikként adta elő dalát, nagy fölénnyel, 290 ponttal győzött a 26-os döntőben, mögötte a holland duó, a Common Linnets lett a második a Calm After the Stormmal (238 pont), a svéd Sanna Nielsen és az Undo (218 pont) a harmadik.
A végeredmény a nemzeti zsűrik és a tévénézők szavazatainak kombinációjaként alakult ki.
Ausztria másodszor nyerte a versenyt, 1966-ban Udo Jürgens lett az első. A Magyarországot képviselő Kállay-Saunders András, aki a keddi első elődöntőből jutott a fináléba, 143 ponttal az 5. helyen végzett Running című dalával. Ez az eddigi második legjobb "magyar" eurovíziós helyezés. Magyarország Montenegrótól a maximális 12 pontot kapta, 10-et Romániától és Macedóniától, 8-8-at Azerbajdzsántól és Albániától.
Az idén a Join Us (Csatlakozz hozzánk) szlogennel zajlott Eurovíziós Dalfesztivál 26-os döntőjében a B&W Hallernében a végeredmény úgy alakult ki, hogy összeadták az egyes országok által adott kombinált (a nemzeti zsűrik még a pénteki főpróbán megszületett értékelése, illetve a tévénézők telefonos szavazatai alapján összeállt) pontszámokat. Az országok által adott három legmagasabb pontszámot (8-10-12) a 37 országból bejelentkező szóvivők, Magyarországról Novodomszky Éva, ismertették; a 7 ponttól egyesével lefelé következett a többi nemzeti pontszám.
A férfiként - Tom Neuwirth néven - született, de a színpadra női külsővel, ám szakállal lépő Conchita Wurst a grazi divatiskolában tanult, és egész eddigi életében az eurovíziós szereplésről álmodott. Egy fiúcsapat színeiben korábban már indult az osztrák válogatóversenyen, de akkor másodikok lettek.
Zoom
Ez sajnos nem Photoshop
Az MTI-nek még a verseny előtt azt mondta, talán sokszor nem könnyű az érvényesülés számára, de ez az élete, az éneklés, emellett a modellkedés, illetve a házigazda szerep is nagyon érdekli különböző műsorokban.
Rise Like Phoenix című dala olyan, akár egy James Bond-film betétdala. "Pontosan ez volt a célom, egy ilyen dal, imádom a James Bond-széria Shirley Bassey által előadott zenekari betétdalát. Egy ilyen lehetőség talán csak egyszer adódik egy ember életében, én pedig élni akarok vele" - tette hozzá korábban.
Európa halott
A döntőt követő sajtótájékoztatón azt mondta, a választással Európa megmutatta, hogy toleráns és tiszteletben tartja mindenki jogát ahhoz, hogy megválassza, miként kíván élni.
További szégyen, hogy szimfonikus kíséretét a Magyar Rádió 22-es stúdiójában vették fel a Budapest Art Orchestrával.
Kállay-Saunders András az MTI-nek az öltözőben a szereplésről elmondta: "Soha nem fogom ezt elfelejteni, amikor öreg leszek, akkor is emlékezni fogok rá. Sajnálom, hogy vége, de fantasztikus volt. A jövőben is szeretném Magyarországot képviselni a világban, nagy álmaim vannak, célom, hogy minél többen megismerjék a hangomat".
A 29 éves, New York-i születésű - az MTI szerint - magyar énekes hangsúlyozta: reméli, otthon most büszkék rá és nagyon boldog, köszöni mindenkinek, hogy lehetőséget kapott a szereplésre.
Conchita Wurstról elmondta: nagyon jól énekelt, a dal is remek volt. Hozzátette: a hollandok voltak a kedvencei, drukkolt nekik és örül, hogy befutottak másodiknak.
A magyarverő nigger szerint a Common Linnets és az ő jó szereplése mutatja, hogy az Eurovízió változik, "az igazi dalok kerülnek előtérbe".
A magyar dal társszerzője, Szakos Krisztián elmondta: óriási "flash" ez az érzés, megérte ennyit dolgozni, majdnem egy év munkája van az 5. helyezésben.
Az idei dalfesztivál döntőjét, a showműsort 45 ország közvetítette élőben, köztük Ausztrália és Kína, és több mint 180 millióan nézték a televízión keresztül.
Mivel az Európai Műsorszolgáltatók Szövetsége (EBU) által szervezett verseny szabályai szerint mindig az előző évi nyertes a rendező ország, jövőre Ausztriában lesz az esemény.
Eddig 26 ország győzött Eurovíziós Dalfesztiválok 1956 óta zajló történetében, a legtöbb győzelem - hét - az íreké.
(MTI nyomán)

http://kuruc.info/r/6/127687/
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Címkék: tizenegyedikként, kombinációjaként, azerbajdzsántól, magyarországról, dalfesztiválok, magyarországot, divatiskolában, dalfesztivált, koppenhágában, montenegrótól, szavazatainak, pontszámokat, megszületett, macedóniától, magyarország, bejelentkező, dalfesztivál, közvetítette, orchestrával, szereplésről, fantasztikus, hangsúlyozta, tiszteletben, választással, érvényesülés, társszerzője, történetében, modellkedés, szereplésre, végeredmény, helyezésben, következett, legmagasabb, novodomszky, ismertették, hallernében, osztrákok kreatúrája, ötödik helyen, 26-os döntőben, svéd Sanna, nemzeti zsűrik, tévénézők szavazatainak, keddi első, eddigi második, egyes országok, pénteki főpróbán, tévénézők telefonos, országok által, többi nemzeti, grazi divatiskolában, eurovíziós szereplésről, fiúcsapat színeiben, Conchita Wurst, Rise Like, Eurovíziós Dalfesztivált, Kállay-Saunders András Running, Common Linnets, Calm After, Sanna Nielsen, Kállay-Saunders András, Magyarország Montenegrótól, Join Us, Eurovíziós Dalfesztivál, Magyarországról Novodomszky Éva, Rise Like Phoenix, James Bond-film, James Bond-széria Shirley Bassey, Magyar Rádió, Budapest Art Orchestrával, Conchita Wurstról, Szakos Krisztián, Európai Műsorszolgáltatók Szövetsége, Eurovíziós Dalfesztiválok,
Új komment
Kérjük adja meg a TVN.HU rendszeréhez tartozó felhasználónevét és jelszavát.
Csak regisztrált felhasználók írhatnak kommentet,
amennyiben még nem rendelkezik TVN.HU hozzáféréssel: Klikk ide!
Felhasználónév:
Jelszó:
Kérem írja be a baloldalon látható számot!
Szöveg:  
 
Betűk: Félkövér Dőlt Kiemelés   Kép: Képbeszúrás   Link: Beszúrás

Mérges Király Szomorú Kiabál Mosoly Kacsintás haha hihi bibibi angyalka ohh... ... buli van... na ki a király? puszika draga baratom... hát ezt nem hiszem el haha-hehe-hihi i love you lol.. nagyon morcika... maga a devil pc-man vagyok peace satanka tuzeske lassan alvas kaos :) bloaoa merges miki idiota .... sir puszika
 
 
Félkövér: [b] Félkövér szöveg [/b]
Dőlt: [i] Dőlt szöveg [/i]
Kiemelés: [c] Kiemelt szöveg [/c]
Képbeszúrás: [kep] http://...../kep.gif [/kep]
Linkbeszúrás: [link] http://tvn.hu [/link]
ReceptBázis
Bulgur gombával és csikemellel...
Epres túrótorta
Mákos-almás süti
Lazac édesköményes-citromos rizottóval
Részeges nyúl
Sült hekk
Zöldséges, tepsis krumpli
Cukkinis, padlizsános egytálétel
Pirított gomba sárgarépával
Sajttal töltött gomba
még több recept
Tudjátok ?
Belétünk a Sárkány évébe, béke vagy nagyobb háború vár ránk?
Még zöld a chili paprikám, ha beviszem a lakásba tovább fejlődik?
Tényleg hasznos gyógynövény a csalán?
Mi a teendő a novemberi Rododendron bimbóval?
Az álmoknak valóban van jelentése?
még több kérdés
Blog Címkék
Nyíljatok meg  Magyarország ilyen hely.  Imádkozás Krisztus értelméért  Rejtő Jenő versei  Hernádkakon tánccal ünneplik m...  Mai harmónia kártyám  Könnyáztatta asszonysorsok  Gámentzy Eduárd - Írok egy dar...  Facebookon kaptam  Aranyosi Ervin: Március 15-ére  A kávé  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam Mírjam barát...  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Isteni zsebkendők  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Jó éjszakát  A kávé  Rendhagyó tavaszköszöntő Horto...  Nem foghatunk rá minden sérülé...  Keresd azt a valakit,...  Facebookon kaptam  Szeretettel  Facebookon kaptam  Kakaós piskóta  Testünk a szenvedélyek izzó f...  Esti kép  Lelkünk mélyén rejlik legnagyo...  Márciusi eső  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Kezdet  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Isten áldja  Amikor 5 éves voltam,  A magukat nyílt és őszinte emb...  Majthényi Flóra: Mi a haza?  Vágy, élet és sugár  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Akinek vaj van a fején...  Facebookon kaptam  Az ünnepről  Illuziói ne legyen senkinek, a...  Rejtő Jenő versei  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Könnyáztatta asszonysorsok  Aztán itt van egy másik szerep...  Nagy László - Szerelem emléke  Emlékeimben mindenütt ott vagy...  Hernádkakon tánccal ünneplik m...  Március  Szép estét  Őri István - Dal az életről  Heltai Jenő: Szabadság  Facebookon kaptam  Akinek vaj van a fején...  Könnyáztatta asszonysorsok  Szép álmokat!  Az ünnepről  Alvó kislány  Akit mindenki lenéz, nem tarto...  Facebookon kaptam  Aztán itt van egy másik szerep...  Üdvözöllek az oldalamon  Nem foghatunk rá minden sérülé...  Facebookon kaptam  Aranyosi Ervin: Súgom a békét...  Esti kép  Sajnos ezt elBalogozták  Rochefoucauld - a bölcs  képre írva Március 15 -re emlé...  Facebookon kaptam  A szív és a cselekvés egységes...  Könnyáztatta asszonysorsok  Facebookon kaptam  Jó éjszakát  Sötétség és világosság  Radnóti Miklós: Nem tudhatom.....  Esti kép  1848. március 15-én  Jó éjszakát  Rendhagyó tavaszköszöntő Horto...  Facebookon kaptam  Márciusi eső  Facebookon kaptam  Könnyáztatta asszonysorsok  Facebookon kaptam  Március 15-re emlékve  A magyar sajtó napja március 1...  Aranyosi Ervin: Március 15. a ...  Facebookon kaptam  Alvó baby 
Bejegyzés Címkék
osztrákok kreatúrája, ötödik helyen, 26-os döntőben, svéd Sanna, nemzeti zsűrik, tévénézők szavazatainak, keddi első, eddigi második, egyes országok, pénteki főpróbán, tévénézők telefonos, országok által, többi nemzeti, grazi divatiskolában, eurovíziós szereplésről, fiúcsapat színeiben, osztrák válogatóversenyen, verseny előtt, érvényesülés számára, házigazda szerep, ilyen lehetőség, ember életében, döntőt követő, választással Európa, szereplésről elmondta, hollandok voltak, magyarverő nigger, igazi dalok, idei dalfesztivál, televízión keresztül, rendező ország, legtöbb győzelem, tizenegyedikként, kombinációjaként, azerbajdzsántól, magyarországról, dalfesztiválok, magyarországot, divatiskolában, dalfesztivált, koppenhágában, montenegrótól, szavazatainak, pontszámokat, megszületett, macedóniától, magyarország, bejelentkező, dalfesztivál, közvetítette, orchestrával, szereplésről, fantasztikus, hangsúlyozta, tiszteletben, választással, érvényesülés, társszerzője, történetében, modellkedés, szereplésre, végeredmény, helyezésben, következett, legmagasabb, novodomszky, ismertették, hallernében, stúdiójában, lehetőséget, mindenkinek, elődöntőből, ausztriában, megismerjék, megválassza, szimfonikus, elfelejteni, eurovíziós, döntőjében, szlogennel, kreatúrája, romániától, szervezett, televízión, szövetsége, albániától, csatlakozz, pontszámot, magyarverő, betétdalát, megmutatta, másodiknak, szereplése, képviselni, , ,
2024.02 2024. Március 2024.04
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 0 db bejegyzés
e év: 0 db bejegyzés
Összes: 64003 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 167
  • e Hét: 1825
  • e Hónap: 18618
  • e Év: 151535
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.