Belépés
zgfumag.blog.xfree.hu
Ha azért nézel , mert ez a munkád, jó munkát kívánok! GYÁVA NÉPNEK NINCS HAZÁJA! Minden nemzetnek olyan kormánya van aminöt érdemel. Ha valami... Zámbori Gusztáv
1957.12.05
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
Drámai számok a bankoktól: nem volt még ennyi becsődölt csal
  2014-05-25 19:52:39, vasárnap
 
  Drámai számok a bankoktól: nem volt még ennyi becsődölt család

Posted on 2014/05/24 Szerző: Admin

Történelmi csúcsra, 1242 milliárd forintra emelkedett március végére a nemtörlesztő lakossági hitelek összege - mutatják az MNB friss adatai. Ezzel a lakossági nemfizetési arány soha nem látott, 19,2%-os szintet ért el annak ellenére, hogy a Nemzeti Eszközkezelő már 60 milliárd forintnyi adósságtól szabadította meg a lakosságot. Míg a vállalati hitelek esetében az MNB szigorított banki követelményekkel és esetleg egy “rossz bank" felállításával gyorsítana fel a tisztulást, a lakosság esetében a Kúria és a kormány őszi bejelentésére várnak.
Kettős tendencia olvasható ki az MNB pénteken közzétett statisztikáiból a lakosság hiteltörlesztésére vonatkozóan. Miközben örvendetes módon egyre kisebb arányt képviselnek azok a hitelek, amelyeket csak 1-2 hónapos (vagyis 90 napon belüli) késedelemmel törleszt a lakosság, tovább emelkedett a legalább 3 hónapja nem törlesztett hitelek aránya (vagyis az úgynevezett NPL-ráta). Előbbi 14,1%, utóbbi 19,2% volt március végén.

Drámai számok a bankoktól: nem volt még ennyi becsődölt család
A lakosság 6477 milliárd forinttal tartozott e statisztika szerint a hitelintézeteknek, amelyből 4321 milliárd forintnyi (vagyis 67%) tekinthető szerződés szerint törlesztő hitelnek. Történelmi csúcsra, 1242 milliárd forintra nőtt azonban a nem teljesítő hitelek állománya. Nem egyszerűen átértékelődési hatásról van szó, bár kétségtelen, hogy a forint gyengülése is hozzájárult a növekedéshez a devizahitelek magas aránya miatt.

Drámai számok a bankoktól: nem volt még ennyi becsődölt család
Hogy nem egyszerűen devizahitel-probléma ez, arra egyszerűen világít rá az alábbi ábra. Nem a devizanem, hanem típus és felhasználási forma alapján mutathatók ki nemfizetési eltérések az egyes hitelek között. A legnagyobb gond a szabad felhasználású jelzáloghitelekkel, azon belül is a forintalapúakkal van, ahol immár 31,4% az NPL-ráta, miközben 4,1%-os mutatójukkal a támogatott forintalapú lakáshitelek muzsikálnak a legjobban.

Drámai számok a bankoktól: nem volt még ennyi becsődölt család
A devizahiteles csomagokban érintett hiteltípusok közül a devizaalapú lakáshiteleknél 17,7%, a devizaalapú szabad felhasználású jelzáloghiteleknél pedig 29,0% volt az NPL-ráta március végén. A 2012 nyarán futó, keveseket érintő forintosítás óta töretlenül emelkedik körükben a nem fizetők aránya.

Drámai számok a bankoktól: nem volt még ennyi becsődölt család
Megnéztük, mekkora arányt képviselnek a devizaalapú jelzáloghitelek (lakáscélúak + szabad felhasználásúak) a bankok teljes nem fizető hitelállományán belül. A kettő együttes aránya 64%, ezen belül a szabad felhasználásúaké 38%. A nem fizetőket érintő esetleges kormányzati megoldás tehát csak akkor lenne teljes a bankok portfóliótisztítása szempontjából, ha nem kizárólag a sokat emlegetett “devizahiteleseket" érintené.

Drámai számok a bankoktól: nem volt még ennyi becsődölt család
Hogy közel állhatunk a probléma tetőzéséhez, arra a 90 napon belül késedelmes hitelek arányának örvendetes csökkenése és a gazdasági növekedés beindulása, emellett néhány, fizetőképességet érintő kormányzati intézkedés (pl. rezsicsökkentés) is reményt ad. Valószínű, hogy a kisebb fizetési problémák enyhítésében a jogosult ügyfelek kevesebb, mint 40%-a által igénybe vett árfolyamgátnak is volt némi szerepe. Kétségtelenül rombolhatja azonban a fizetési fegyelmet a “devizahiteles mentőcsomag" folytonos ígérete, ezért illene a kormányzatnak idén végleges intézkedéscsomaggal előállnia.

Drámai számok a bankoktól: nem volt még ennyi becsődölt család
Az eddigi megoldások - akár bankiak, akár államiak - nem hoztak egyértelmű javulást, ami az átstrukturált hitelek állományának romlásában is látható. A 837 milliárd forintnyi hazai átstrukturált lakossági hitelnek több mint a fele (51,7%-a) volt március végén 90 napon túli késedelemben, szemben az egy évvel korábbi 43%-kal.

Drámai számok a bankoktól: nem volt még ennyi becsődölt család
A bankok lakossági hitelportfólió-tisztítása eközben továbbra is lassan halad. A jelzáloghitelek mögötti fedezet érvényesítésének jogi lehetőségét tovább rontja a kilakoltatási moratórium meghosszabbítása.

Drámai számok a bankoktól: nem volt még ennyi becsődölt család
Különösen gyenge volt ez a negyedév a problémás lakossági (döntően fedezetlen) hitelek értékesítése szempontjából: ezúttal a követelésvásárlók mindössze 29 milliárd forintnyi problémás hitelt vásároltak meg. A Portfolio.hu keddi hitelezési konferenciáján pedig az hangzott el, hogy működése kezdete óta a Nemzeti Eszközkezelő 60 milliárd forintnyi hitelintézeti tartozástól szabadította meg a lakosságot. Év végéig várhatóan teljesíti az intézmény a korábbi célt, miszerint 25 ezer ingatlant vesz át az adósoktól, megszabadítva őket a hitel terhétől. Látható azonban, hogy a Nemzeti Eszközkezelő tevékenysége a bajba kerültek töredéke számára nyújt csak megoldást.

Drámai számok a bankoktól: nem volt még ennyi becsődölt család
Hogy miként rendezzék a 90 napon túli késedelembe esett ügyfelek problémáját, azzal kapcsolatban megosztott volt az említett konferencia közönsége: szóba jöhet a részleges tartozáselengedéssel kombinált forintosítás (ilyen volt 2012-ben), a Nemzeti Eszközkezelő jogosultsági körének kiterjesztése és egy olcsó (pl. állami) kiváltó hitel biztosítása mellett a magáncsőd bevezetése és az elsétálási (walk-away) jog megadása is a számukra.
Drámai számok a bankoktól: nem volt még ennyi becsődölt család
(portfolio)
Bal-Rad komm: Teljesen egyértelművé kell(ene) már hogy váljék MINDEGYIK POLITIKAI MAFFIÁNK számára: az ország történelmének eddigi legsúlyosabb belpolitikai válsága állott elő, amely napról-napra súlyosbodik.
Ez a probléma-nevezzük csak egyszerűen hitelproblémának-egyértelműen a rendszerváltásbó eredeztethető GAZDASÁGI PROBLÉMAHALMAZBÓL ered!
A rendszerváltás után szétrabolt, elherdált ÉRTÉKTEREMTŐ MAGYAR gazdaságot a piacszerzéssel foglalkozó multik nem pótolták-mert nem is akarták!
A 2008-as pénzügyi és gazdasági válság pedig olyan Magyarországra csapott le, amelynek SAJÁT GAZDASÁGA MÁR NEM VOLT!
Ennélfogva a magyar fizetőeszköz a piac játékszerévé vált, az elbocsájtott “hiteltulajdonosok" pedig munkajövedelem hiján fizetésképtelenekké váltak.
Márpedig ha a probléma néhány hónapon belül a hitelesek számára MEGNYUGTATÓ MÓDON nem rendeződik, véres társadalmi katasztrófába torkollhat-igen, mondjuk ki: A “KICSALT" RENDSZERVÁLTÁS!
A 25 éve becsapott, negyed évszázad alatt kifosztott és tönretett, kilátástalanságba és reménytelenségbe taszitottak az első kilakoltatások hirére komoly, véres választ fognak adni!

http://balrad.wordpress.com/2014/05/24/dramai-szamok-a-bankoktol-nem-volt-meg-enn yi-becsodolt-csalad/
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Címkék: meghosszabbítása, rendszerváltásbó, fizetőképességet, felhasználásúaké, hitelproblémának, érvényesítésének, reménytelenségbe, forintalapúakkal, követelményekkel, jelzáloghitelek, rezsicsökkentés, lakáshiteleknél, hitelállományán, felhasználásúak, statisztikáiból, rendszerváltás, felállításával, munkajövedelem, átértékelődési, piacszerzéssel, konferenciáján, árfolyamgátnak, hitelportfólió, kilakoltatások, magyarországra, eredeztethető, kiterjesztése, devizahiteles, szempontjából, kétségtelenül, történelmének, katasztrófába, átstrukturált, kormányzatnak, felhasználási, felhasználású, nemtörlesztő lakossági, lakossági nemfizetési, vállalati hitelek, lakosság esetében, kormány őszi, úgynevezett NPL-ráta, lakosság 6477, forint gyengülése, devizahitelek magas, alábbi ábra, egyes hitelek, legnagyobb gond, szabad felhasználású, támogatott forintalapú, devizahiteles csomagokban, devizaalapú lakáshiteleknél, Nemzeti Eszközkezelő, MINDEGYIK POLITIKAI MAFFIÁNK, GAZDASÁGI PROBLÉMAHALMAZBÓL, ÉRTÉKTEREMTŐ MAGYAR, SAJÁT GAZDASÁGA MÁR NEM VOLT, MEGNYUGTATÓ MÓDON,
Új komment
Kérjük adja meg a TVN.HU rendszeréhez tartozó felhasználónevét és jelszavát.
Csak regisztrált felhasználók írhatnak kommentet,
amennyiben még nem rendelkezik TVN.HU hozzáféréssel: Klikk ide!
Felhasználónév:
Jelszó:
Kérem írja be a baloldalon látható számot!
Szöveg:  
 
Betűk: Félkövér Dőlt Kiemelés   Kép: Képbeszúrás   Link: Beszúrás

Mérges Király Szomorú Kiabál Mosoly Kacsintás haha hihi bibibi angyalka ohh... ... buli van... na ki a király? puszika draga baratom... hát ezt nem hiszem el haha-hehe-hihi i love you lol.. nagyon morcika... maga a devil pc-man vagyok peace satanka tuzeske lassan alvas kaos :) bloaoa merges miki idiota .... sir puszika
 
 
Félkövér: [b] Félkövér szöveg [/b]
Dőlt: [i] Dőlt szöveg [/i]
Kiemelés: [c] Kiemelt szöveg [/c]
Képbeszúrás: [kep] http://...../kep.gif [/kep]
Linkbeszúrás: [link] http://tvn.hu [/link]
ReceptBázis
Bulgur gombával és csikemellel...
Epres túrótorta
Mákos-almás süti
Lazac édesköményes-citromos rizottóval
Részeges nyúl
Sült hekk
Zöldséges, tepsis krumpli
Cukkinis, padlizsános egytálétel
Pirított gomba sárgarépával
Sajttal töltött gomba
még több recept
Tudjátok ?
Belétünk a Sárkány évébe, béke vagy nagyobb háború vár ránk?
Még zöld a chili paprikám, ha beviszem a lakásba tovább fejlődik?
Tényleg hasznos gyógynövény a csalán?
Mi a teendő a novemberi Rododendron bimbóval?
Az álmoknak valóban van jelentése?
még több kérdés
Blog Címkék
Png férfi  Jó éjszakát  Mit beszél, nem értem, hogy m...  A másik dolog,  Áprily Lajos - Gyümölcsoltó  Paul David Tripp Április 19  Alvó cicák  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  George Gordon Lord Byron: Inez...  A Megváltó szolgálatában  Kaffka_Margit  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Leonardo da Vinci gondolata  Facebookon kaptam  Kellemes vasárnapi kikapcsolód...  Zsolnay Vilmos világhírű kera...  A sors  Szép napot kívánok  Németh László tollából  A sors  Egy bizonyos határt  Nagyi telefonál  Adakozás  Egy maradéktalanul uralt világ  Akarat  Jó éjszakát  Fekete-erdő desszert  Örülök, hogy látlak!  Akarat  Hogyan éljünk boldogan, amíg m...  Akarat  Egy maradéktalanul uralt világ  Szép napot kívánok  Nagyi telefonál  Png lepke  Facebookon kaptam  Png rózsa csokor  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  George Gordon Lord Byron: Inez...  s immár én is felragyogva, ért...  Hogy lehet megtartani  Szép napot kívánok  Egy bizonyos határt  Png kutya  Facebookon kaptam  Kiss Éva - Amerre a ház lelke ...  Facebookon kaptam  Albert Einsteinről  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Próbálj meg ...  Mai harmónia kártyám  Facebookon kaptam  Hogy lehet megtartani  Facebookon kaptam  Gyökössy Endre - Virágok virág...  Szép estét kedves látogatóimna...  Nagyon különös  Tóth Ágnes - Szervusz pad  Png virág  Tanuld meg ezt a versemet  Facebookon kaptam  Próbálj meg ...  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Popper Péter szavai  Facebookon kaptam  Még csak most kezdődik a nap  Hazára minden embernek szükség...  Facebookon kaptam  Régi emberek, akikre máig büsz...  Facebookon kaptam  Örülök, hogy látlak!  Tanuld meg ezt a versemet  Gyökössy Endre - Virágok virág...  Szép estét  Bertolt Brecht -től idézet  A boldog családok mind hasonló...  Facebookon kaptam  Jó éjszakát  Kaffka_Margit  s immár én is felragyogva, ért...  Nem számIt  Nagyi telefonál  Facebookon kaptam  Nagyi telefonál  Gonosz démon-álarc  Rátalálsz  Éretlen vers  Facebookon kaptam  Ne kapaszkodj magasabbra, 
Bejegyzés Címkék
nemtörlesztő lakossági, lakossági nemfizetési, vállalati hitelek, lakosság esetében, kormány őszi, úgynevezett NPL-ráta, lakosság 6477, forint gyengülése, devizahitelek magas, alábbi ábra, egyes hitelek, legnagyobb gond, szabad felhasználású, támogatott forintalapú, devizahiteles csomagokban, devizaalapú lakáshiteleknél, devizaalapú szabad, 2012 nyarán, devizaalapú jelzáloghitelek, bankok teljes, kettő együttes, szabad felhasználásúaké, sokat emlegetett, probléma tetőzéséhez, gazdasági növekedés, kisebb fizetési, jogosult ügyfelek, fizetési fegyelmet, kormányzatnak idén, eddigi megoldások, átstrukturált hitelek, bankok lakossági, jelzáloghitelek mögötti, kilakoltatási moratórium, problémás lakossági, követelésvásárlók mindössze, korábbi célt, hitel terhétől, bajba kerültek, említett konferencia, magáncsőd bevezetése, ország történelmének, probléma-nevezzük csak, rendszerváltásbó eredeztethető, rendszerváltás után, piacszerzéssel foglalkozó, 2008-as pénzügyi, magyar fizetőeszköz, piac játékszerévé, elbocsájtott &#8220, probléma néhány, hitelesek számára, első kilakoltatások, meghosszabbítása, rendszerváltásbó, fizetőképességet, felhasználásúaké, hitelproblémának, érvényesítésének, reménytelenségbe, forintalapúakkal, követelményekkel, jelzáloghitelek, rezsicsökkentés, lakáshiteleknél, hitelállományán, felhasználásúak, statisztikáiból, rendszerváltás, felállításával, munkajövedelem, átértékelődési, piacszerzéssel, konferenciáján, árfolyamgátnak, hitelportfólió, kilakoltatások, magyarországra, eredeztethető, kiterjesztése, devizahiteles, szempontjából, kétségtelenül, történelmének, katasztrófába, átstrukturált, kormányzatnak, felhasználási, felhasználású, kilakoltatási, bejelentésére, devizahitelek, hitelintézeti, megszabadítva, eszközkezelő, , ,
2024.03 2024. április 2024.05
HétKedSzeCsüPénSzoVas
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 0 db bejegyzés
e év: 0 db bejegyzés
Összes: 64003 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 544
  • e Hét: 2031
  • e Hónap: 13142
  • e Év: 166638
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.