Belépés
zgfumag.blog.xfree.hu
Ha azért nézel , mert ez a munkád, jó munkát kívánok! GYÁVA NÉPNEK NINCS HAZÁJA! Minden nemzetnek olyan kormánya van aminöt érdemel. Ha valami... Zámbori Gusztáv
1957.12.05
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
Balog: "nem fogok egyenes választ adni, mert ilyenek a fides
  2014-06-04 07:20:44, szerda
 
  2014-06-03. 21:44
Balog: "nem fogok egyenes választ adni, mert ilyenek a fideszesek"

Valamivel a meghirdetett 14:00 óra után vette kezdetét az Országgyűlés Népjóléti bizottságának az ülése 2014. június 3-án, a Képviselői Irodaház I. emeletének II. számú tanácstermében. Az ülésen Balog Zoltán miniszterjelöltet, az Emberi Erőforrások Minisztériumának (Emmi) korábbi vezetőjét hallgatták meg.
Nehezen indult a munka a Népjóléti bizottságban, de az érdeklődésre nem lehetett panasz, többen állva követték figyelemmel a miniszterjelölti meghallgatást. Zombor Gábor (Fidesz) bizottsági elnök részletesen ismertette a meghallgatás és kérdésfeltevés szabályait, a stílus alapján már-már olyan érzése volt az embernek, mintha egy miniszterelnök-jelölti vita kellős közepébe cseppent volna. A hallgatóság részletes információt kapott többek között arról, hogy az elnök 5 percet javasolt a kérdések feltevésére, de a hölgyek (a bizottság nő tagjai) 6 percet kértek, illetve ha kezd letelni az idő, azt a pohár megkocogtatásával jelzi. Ami majd nem köti a baloldali ellenzéki képviselőket - de ezt már nem az elnök mondta, pusztán menet közben derült ki. Zombor, megadva az ülés alaphangulatát, elnézést kért a miniszterjelölttől, amiért az asztal távoli pontjára ültették, de, mint fogalmazott "lélekben közel van hozzánk".
Fontos témák
Balog Zoltán hosszasan beszélt bevezetőjében az elképzeléseiről, a sürgősen megvalósítandó tervekről. Elemezte a minisztérium (Emmi) elnevezését, valamint örömét fejezte ki a bizottság megnevezésével kapcsolatban. Elhangzott részéről, hogy a mindennapos testnevelés bevezetését követően célja a kormánynak és a minisztériumnak is a sportnemzetből a sportoló nemzetbe vezetni hazánkat. Mivel nem fejtette ki részletesen, így akár azon elképzelések is igaznak bizonyulhatnak, melyek szerint Orbán Viktor miniszterelnök után valamely miniszter háza mellett is stadiont építenének a közeljövőben. Komolyra fordítva a szót: a szociális terület, felzárkózás, rászorultság kifejtése mellett egy család- és ifjúságpolitikai államtitkárság létrehozásáról is beszélt a miniszterjelölt. Azaz a jövőben talán olyanok is számíthatnak jelentős támogatásra az állam részéről, akik az adófizetők népes táborába tartoznak.
Balog beszédében hivatkozott a nemrégiben elhunyt Kopp Mária orvos-pszichológus kutatásaira, melyekre a jövőben jobban kívánnak támaszkodni. Beszédét ott zárta, ahol kezdte, elidőzve a "drogstratégia" és a "drogellenes stratégia" elnevezések közötti egyébként meglévő, de talán másodlagos jelentőséggel bíró különbségek hangsúlyozásával.
Stílusban bántó, minőségben említésre is méltatlan balliberálisok
Korózs Lajos (MSZP), a bizottság alelnöke cinikus hangvételt ütött meg. Miután a bizottság több fideszes tagja emlékeztette, hogy 2010-ben óriási hiánnyal adták át a kasszát, valamint egyebek mellett ő maga is megszavazta a nyugdíjkorhatár emelését (2009. május 11-én), valamint a 220 milliós forrásmegvonást (2009. november 30.) a fogyatékkal élőktől, a szocialista képviselő, ha lassan is, de határozottan elhalkult. Nem mondták, de Korózs nevéhez fűződik a 13. nyugdíj visszavonásának beterjesztése is.
Szabó Tímea (Együtt-PM) futott egy újabb kört a család meghatározásával kapcsolatban, illetve hisztis hangvételű kirohanást intézett a történelmi egyházak ellen, a szekták védelmében.
A Jobbik népesedéspolitikai fordulatot sürget
Novák Előd (Jobbik), a bizottság és a Jobbik alelnöke felszólalásában jelezte, hogy számos ponton nem értenek egyet Balog Zoltánnal, de ő személy szerint örömmel hallotta Kopp Mária nevének az említését. A demográfiai helyzet mára annyira tarthatatlanná vált, hogy népesedéspolitikai fordulatra van szükség. Novák emlékeztetett arra is, hogy az elmúlt négy évben a parlamenti pártoknak egy közös nyilatkozatra futotta, de ez a gyakorlatban semmit sem ért. Kormányzatokon átívelő népesedéspolitikai minimumot kell meghatározni, hogy tudjanak tervezni a családok. A nemzeti ellenzék képviselője az áfa csökkentése, az otthonteremtés, a fiatalok elvándorlásának problémája, az otthon- és bérlakás vásárlás mellett családi adókedvezmények bevezetését, anyabarát munkahelyek és bölcsődei férőhelyek létrehozását is szorgalmazta.
Novák Előd szerint a meddőség népbetegség, melyre kormányzati politikát kell kidolgozni. Felszólalásában több kérdést is megfogalmazott a miniszter-jelölt felé egyebek mellett a bölcsődei gondozási díj eltörlésével, valamint a népesedés és az azzal összefüggő gyermekvállalás mint legsürgetőbb kérdések megoldásával kapcsolatban.
Sneider: "feléljük mindennapjaink érdekében a jövőt"
Sneider Tamás (Jobbik), a radikális párt másik alelnöke a nyugdíjrendszer megerősítése mellett érvelt, mely, mint mondta, "számos sebből vérzik". Sneider több a rendszerben meglévő hibára is rámutatott, kiemelve, hogy azok akik minimálbérre vagy 4 órás munkaviszonyra vannak bejelentve, 50-60 ezer forintos nyugdíjellátásra számíthatnak, melyből nem lehet megélni.
Feléljük mindennapjaink érdekében a jövőt - így fogalmazta meg a nyugdíjrendszerben lévő hibák lényegét a heves megyei honatya, hozzátéve azt is, hogy 40 év ledolgozott munkaviszony után a férfiakat is engedni kell nyugdíjba vonulni.
A folytatásban az ápolási díjak emelésével kapcsolatban érvelt, valamint felhívta a miniszter-jelölt figyelmét a fiatalokat egyre inkább érintő, a kábítószer -fogyasztásban rejlő veszélyekre, kiemelve, hogy a cigány gyermekek körében hangsúlyosabban jelentkezik a probléma.
Potyautasok után igazságtalanul kimaradottak rendszere
Vágó Sebestyén (Jobbik) a gyermekvédelmi rendszer átalakítását szorgalmazta, valamint egyes fogyatékkal, súlyos betegséggel élők egészségügyi szolgáltatásokból történő igazságtalan kiszorítását nehezményezte. A korábbi a potyautasok rendszere volt, míg a mostanit az igazságtalanul kimaradottak rendszerének lehetne nevezni - fogalmazott a Jobbik képviselője.
A miniszterjelölt Korózs Lajos párttagkönyvéről
Én meg már akkor roma gyerekeket tanítottam, mikor maga a párttagkönyve után rohangált - valahogy így vágott vissza Balog Zoltán a bizottság MSZP-s alelnökének cinikus felszólalására válaszul, hozzátéve, hogy a szocialista kormányzást követően 80%-kal növekedett a közétkeztetés, a műtéti várólistákat pedig korábban nyilván sem tudták tartani.
Szabó Tímea hisztijére válaszul elmondta, hogy nem kívánják visszaállítani a több mint 386 bejegyzett egyházat tartalmazó rendszert.
A fideszesek nem adnak egyenes választ - mondja a miniszterjelölt
Nem fogok egyenes választ adni, mert ilyenek a fideszesek, mindig kitérnek az egyenes válasz elől - hihetetlenül hangzik, de igaz. Kivételesen teljesen kifejtette az igazságot egy kormánypárti képviselő, mire Novák Előd csak ennyit kívánt hozzáfűzni:
- Köszönöm szépen, ez egyenes válasz volt.
Jogos a jobbikos felvetés
Balog Zoltán válaszában jogosnak nevezte a Jobbik az ápolási díjak emelését kezdeményező javaslatát. Sneider Tamásnak a fiatalokat és a cigány gyermekeket különösen is érintő kábítószerezéssel kapcsolatban közölte, hogy elindítottak egy felmérést, ismert előttük a probléma. Balog cinikus megjegyzésében úgy fogalmazott, hogy "nem tudom, örüljek-e, hogy ezzel foglalkozik" (utalva a kampányban Sneiderről összehordott vádakra).
Nem született meglepetés, megszavazták
5 nem, 9 igen, 1 tartózkodás mellett végül az Országgyűlés Népjóléti bizottsága megszavazta Balog Zoltán miniszteri jelölését.
(Tudósítónktól)

További részletek: http://kuruc.info/r/2/128741/#ixzz33e2lFunM
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Címkék: meghatározásával, minisztériumának, párttagkönyvéről, nyugdíjellátásra, miniszterjelölti, hangsúlyozásával, ifjúságpolitikai, forrásmegvonást, miniszterjelölt, minisztériumnak, nyugdíjkorhatár, elvándorlásának, felszólalásában, adókedvezmények, nyugdíjrendszer, gyermekvállalás, hangsúlyosabban, elképzeléseiről, visszavonásának, balliberálisok, igazságtalanul, megnevezésével, felszólalására, bizonyulhatnak, mindennapjaink, munkaviszonyra, kérdésfeltevés, megfogalmazott, miniszterelnök, megvalósítandó, létrehozásáról, államtitkárság, visszaállítani, otthonteremtés, sportnemzetből, gyermekvédelmi, ülése 2014, ülésen Balog, miniszterjelölti meghallgatást, stílus alapján, hallgatóság részletes, kérdések feltevésére, pohár megkocogtatásával, baloldali ellenzéki, elnök mondta, ülés alaphangulatát, asztal távoli, sürgősen megvalósítandó, bizottság megnevezésével, mindennapos testnevelés, sportoló nemzetbe, szociális terület, Országgyűlés Népjóléti, Képviselői Irodaház, Balog Zoltán, Emberi Erőforrások Minisztériumának, Zombor Gábor, Orbán Viktor, Kopp Mária, Korózs Lajos, Szabó Tímea, Novák Előd, Balog Zoltánnal, Sneider Tamás, Vágó Sebestyén, Sneider Tamásnak,
Új komment
Kérjük adja meg a TVN.HU rendszeréhez tartozó felhasználónevét és jelszavát.
Csak regisztrált felhasználók írhatnak kommentet,
amennyiben még nem rendelkezik TVN.HU hozzáféréssel: Klikk ide!
Felhasználónév:
Jelszó:
Kérem írja be a baloldalon látható számot!
Szöveg:  
 
Betűk: Félkövér Dőlt Kiemelés   Kép: Képbeszúrás   Link: Beszúrás

Mérges Király Szomorú Kiabál Mosoly Kacsintás haha hihi bibibi angyalka ohh... ... buli van... na ki a király? puszika draga baratom... hát ezt nem hiszem el haha-hehe-hihi i love you lol.. nagyon morcika... maga a devil pc-man vagyok peace satanka tuzeske lassan alvas kaos :) bloaoa merges miki idiota .... sir puszika
 
 
Félkövér: [b] Félkövér szöveg [/b]
Dőlt: [i] Dőlt szöveg [/i]
Kiemelés: [c] Kiemelt szöveg [/c]
Képbeszúrás: [kep] http://...../kep.gif [/kep]
Linkbeszúrás: [link] http://tvn.hu [/link]
ReceptBázis
Bulgur gombával és csikemellel...
Epres túrótorta
Mákos-almás süti
Lazac édesköményes-citromos rizottóval
Részeges nyúl
Sült hekk
Zöldséges, tepsis krumpli
Cukkinis, padlizsános egytálétel
Pirított gomba sárgarépával
Sajttal töltött gomba
még több recept
Tudjátok ?
Belétünk a Sárkány évébe, béke vagy nagyobb háború vár ránk?
Még zöld a chili paprikám, ha beviszem a lakásba tovább fejlődik?
Tényleg hasznos gyógynövény a csalán?
Mi a teendő a novemberi Rododendron bimbóval?
Az álmoknak valóban van jelentése?
még több kérdés
Blog Címkék
Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Png nő  Makszim Gorkij gondolata  Facebookon kaptam  Zilahy Lajos gondolata  A másik dolog,  Gonosz démon-álarc  Facebookon kaptam  Kellemes vasárnapi kikapcsolód...  Facebookon kaptam  Png cica  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam Cs Ildikótól  Nem számIt  Jó éjszakát  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Hogyan lehet Jézust szenvedély...  Ágai Ágnes – Csendélet  Facebookon kaptam Cs Ildikótó...  Kellemes délutánt kívánok  Png cica  Paul David Tripp Április 21  Fehér virág  Elköszönt  Szép estét kedves látogatóimna...  Akarat  Jó éjszakát  Jó éjszakát  Boldog születésnapot a ma ünne...  Nevem  Aki nem dolgozik, ne is egyék  Soha ne kedvezz...  Facebookon kaptam  Albert Einstein gondolata  Weöres Sándor - A hársfa mind ...  Facebookon kaptam  Ami embereknek lehetetlen, az...  Hiányzik  Ami embereknek lehetetlen, az...  Png csokor  Facebookon kaptam Cs Ildikótó...  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Png virág  Facebookon kaptam Krisztinától  Facebookon kaptam  Az a nap, amelyik nevetés nélk...  Nagyi telefonál  Régi emberek, akikre máig büsz...  Reménység és erő Krisztustól e...  Albert Einsteinről  A sors  Popper Péter szavai  Tóth Ágnes - Szervusz pad  Nevem  Egy lelki imádság  Tanuld meg ezt a versemet  Sokan azt tartják  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Mit beszél, nem értem, hogy m...  Bertolt Brecht -től idézet  Szívem  Soha ne kedvezz...  Illyés Gyula - Milyen hamar.  A sors  Facebookon kaptam  Weöres Sándor - A hársfa mind ...  Facebookon kaptam  George Byron - Ahogy itt jár -...  Próbálj meg ...  Kellemes délutánt kívánok  s immár én is felragyogva, ért...  A kételkedés kezelése  s immár én is felragyogva, ért...  Facebookon kaptam  Tóth Ágnes - Szervusz pad  Szép napot kívánok  Png cica  Tanuld meg ezt a versemet  Osváth Erzsébet - Gólya a réte...  Facebookon kaptam  Png telefon  Aki nem dolgozik, ne is egyék  Nem számIt  Facebookon kaptam  Áprily Lajos - Gyümölcsoltó  Áprily Lajos - Gyümölcsoltó  Akik bántanak téged  Kiss Éva - Amerre a ház lelke ...  Png csokor  Akarat  210 éve született a SZÓZAT meg...  Zsolnay Vilmos világhírű kera...  Nem számIt  A Megváltó szolgálatában  Adakozás  Alázat 
Bejegyzés Címkék
ülése 2014, ülésen Balog, miniszterjelölti meghallgatást, stílus alapján, hallgatóság részletes, kérdések feltevésére, pohár megkocogtatásával, baloldali ellenzéki, elnök mondta, ülés alaphangulatát, asztal távoli, sürgősen megvalósítandó, bizottság megnevezésével, mindennapos testnevelés, sportoló nemzetbe, szociális terület, jövőben talán, állam részéről, adófizetők népes, nemrégiben elhunyt, jövőben jobban, bizottság alelnöke, bizottság több, nyugdíjkorhatár emelését, fogyatékkal élőktől, szocialista képviselő, újabb kört, család meghatározásával, történelmi egyházak, szekták védelmében, demográfiai helyzet, elmúlt négy, parlamenti pártoknak, közös nyilatkozatra, gyakorlatban semmit, nemzeti ellenzék, fiatalok elvándorlásának, meddőség népbetegség, miniszter-jelölt felé, bölcsődei gondozási, azzal összefüggő, radikális párt, nyugdíjrendszer megerősítése, rendszerben meglévő, heves megyei, ápolási díjak, miniszter-jelölt figyelmét, fiatalokat egyre, kábítószer -fogyasztásban, cigány gyermekek, gyermekvédelmi rendszer, potyautasok rendszere, igazságtalanul kimaradottak, miniszterjelölt Korózs, párttagkönyve után, bizottság MSZP-s, szocialista kormányzást, műtéti várólistákat, több mint, egyenes válasz, kormánypárti képviselő, jobbikos felvetés, cigány gyermekeket, kampányban Sneiderről, meghatározásával, minisztériumának, párttagkönyvéről, nyugdíjellátásra, miniszterjelölti, hangsúlyozásával, ifjúságpolitikai, forrásmegvonást, miniszterjelölt, minisztériumnak, nyugdíjkorhatár, elvándorlásának, felszólalásában, adókedvezmények, nyugdíjrendszer, gyermekvállalás, hangsúlyosabban, elképzeléseiről, visszavonásának, balliberálisok, igazságtalanul, megnevezésével, felszólalására, bizonyulhatnak, mindennapjaink, munkaviszonyra, kérdésfeltevés, megfogalmazott, miniszterelnök, megvalósítandó, létrehozásáról, államtitkárság, visszaállítani, , ,
2024.03 2024. április 2024.05
HétKedSzeCsüPénSzoVas
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 0 db bejegyzés
e év: 0 db bejegyzés
Összes: 64003 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 1064
  • e Hét: 4166
  • e Hónap: 15277
  • e Év: 168773
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.