Belépés
zgfumag.blog.xfree.hu
Ha azért nézel , mert ez a munkád, jó munkát kívánok! GYÁVA NÉPNEK NINCS HAZÁJA! Minden nemzetnek olyan kormánya van aminöt érdemel. Ha valami... Zámbori Gusztáv
1957.12.05
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
Kubatov háborút indított a Fradi-szurkolók ellen
  2014-06-20 07:57:10, péntek
 
   
  Kubatov háborút indított a Fradi-szurkolók ellen
2014, június 19 - 15:32


A tegnapi nap folyamán eldőlt: a szervezett szurkolói csoportok a továbbiakban nem látogatják majd a Fradi mérkőzéseit. A csoportok vezetői találkoztak az FTC vezetőségével, Kubatov Gáborék ritka aljas módszerhez nyúltak.De mi is történt eddig?

A Ferencváros új, 22 500 férőhelyes stadionját rekordsebességgel, 14 hónap alatt építette fel az MSZP-közeli Wallishoz tartozó Market Zrt., a hipermodern arénában augusztusban rendezik majd a nyitómérkőzést.
A 13,49 milliárd forintos létesítmény ára a befejezés előtt nem sokkal, áprilisban 906,9 millió forinttal megemelkedett, a pénzből többek közt egy biometrikus azonosítórendszert építettek ki, mely lehetővé tette, hogy a szurkolók csak tenyérlenyomatot adva léphessenek be az új arénába. A rendszer 5 millió ponton azonosítja a szurkolók tenyerét.
A példátlan adatgyűjtés ellenérzéseket váltott ki a drukkerek jelentős részéből, akik mindezt rabosításként értékelték. A 2013-14-es szezon zárómérkőzésén 15 perces néma csenddel tiltakoztak, később a stadion környékére molinókat feszítettek ki.
Miután kiderült, hogy a rendszernek nincs meg a törvényi háttere, két fideszes képviselő, dr. Vas Imre és Simon Róbert Balázs módosító indítványt nyújtott be a sporttörvényhez, mely lehetővé tette az íriszkép, és a tenyérlenyomat ellenőrzését a sportlétesítményekben.
A törvény parlamenti vitája során a Jobbik és az LMP is keményen kritizálta az elképzeléseket, a fideszes képviselők azonban - bár láthatóan fogalmuk sem volt arról, miről is van szó - kiálltak a sebtében hozott módosítás mellett.
A parlamenti vitát követően az FTC megkezdte a bérletek árusítását és a drukkerek regisztrálását.

"Adatgyűjtés... Kitiltás... Színház... Fradista, ne regisztrálj!"


Már döntöttünk, de beszélgessünk

Kubatov Gábor csak a fent felsorolt eseményeket követően ült le tárgyalni a szervezett szurkolói csoportok vezetőivel, akkor, mikor már minden lényeges döntést meghoztak. Az egyeztetést követően az FTC a következő közleményt adta ki:

"A Ferencvárosi Torna Club elnöke a mai napon egyeztetést folytatott a szurkoló csoportok vezetőivel, amely sajnálatos módon nem vezetett eredményre. A tárgyalás folyamán megállapításra került, hogy a csoportok vezetői sem gondolkodnak egységesen az új stadion beléptető és biztonsági rendszeréről (volt aki már az elmúlt napokban regisztrált). Azon szurkolói vezetők közül többen, akik a legjobban ellenezték az új szabályozást, bizonyítható módon érvényes bérlet vagy jegy hiányában vettek részt a 2013 / 2014 -es szezon Fradi mérkőzéseinek a javarészén, megkárosítva ezzel a klubot. A vezetés a fent említett okok miatt indokoltnak tartja a beléptetés szigorítását, mert ez a Fradi érdekeit szolgálja".

A probléma, hogy a klub érvei több ponton is sántítanak, a tárgyalás végkimenetele pedig már annak megkezdése előtt világos volt. Mindez egyértelműen kiderül néhány internetes hozzászólásból.

Végel Tamás, a Fradi-szurkolókat az ország számos pontjáról mérkőzésekre szállító FradiBusz hálózat szervezője és vezetője - aki az elmúlt napokban az események hatására lemondott pozíciójáról - a következő megjegyzést posztolta:

"Az EEE, a GM és a 16-os szektor vezetőin kívül, volt ma egy meglepő +1 fő is. Egy régi II-es szektoros, aki X éve nem igen volt meccseken a lelátón. Ő a napokban regisztrált. De ugye ő egyáltalán nem vesz részt az elmúlt évek Fradi Táborának vezetésében. A Klub (!) meghívta őt is az egyeztetésre, hogy az előre megírt közlemény ezen része valós legyen. A székház ajtaját csukták be szurkolótársaink, amikor a fradi.hu le is hozta azt... (a közleményt - a szerk.) Szóval egyetértés volt és senki nem regisztrált... Hatásvadászat."

Úgy tudjuk, a vezetőség Végel Tamást kitiltotta az FTC stadionjából, az általa megszervezett FradiBusz hálózat területi vezetőit pedig azzal keresték meg, hogy ingyen bérletet ajánlanak fel nekik, ha átveszik a helyét. A csoportok vezetői tehát mindannyian a biometrikus beléptetés ellen foglaltak állást, Kubatov azonban csoportvezetőként meghívta az utóbbi időben a VIP-páholyban feltűnő barátját, hogy később azt mondhassa, nem volt egységes a szurkolók álláspontja.

Mindezt megerősíti Magyar Balázs, az Erkölcs, Erő, Egyetértés Mozgalom vezetőjének hozzászólása is. Érdekesség, hogy az EEE hosszú ideig jó viszonyt ápolt Kubatov Gáborral, közéjük tartozik a Fidesz-közeli, az Echo TV-n és a HírTV-n gyakorta feltűnő Boros Bánk Levente is, ám úgy tűnik, most nekik is elegük lett a vezetőségből.

Fotó: ultrashun.hu

Magyar a következőket írta:

"Még a liftben voltunk a stadionban amikor a Fradi vezetése már kitette a tájékoztatóját...
Természetesen a csoportok is kiadnak egy közleményt a kialakult helyzetről. Igaz nekünk kis időbe telik mindez, mi nem írtuk meg még az 'egyeztetés' előtt...

Elöljáróban annyit, hogy minden ellenkező híresztelés ellenére a szervezett csoportok véleménye teljesen egyseges.
No meg annyit, hogy sikerült stadionon kívülre száműzni a ferencvárosi szervezett szurkolói életet és a hangulatot.

Sajnálatos, hogy eleve nem volt esély kompromisszumot keresni sem..."

Mindemellett meg kell jegyezni azt is, hogy amennyiben az elmúlt időszakban többen is jegy és szurkolói kártya nélkül léphettek be a stadionba, az nemcsak az esetlegesen érintett szurkolók, hanem a klubbal szerződésben álló Fradi Security felelőssége is, őket azonban nem érte nyilvános kritika a klub részéről. A biztonsági cég vezetője egyébként Kubatov bizalmasa, Sz. Ferenc, aki a nyomozó hatóságok megállapításai szerint 1996-ban emberölést követett el, előtte pedig illegális pénzbehajtásból élt - minderről a hvg.hu számolt be korábban.

Bojkottot hirdettek a csoportok

A szurkolói csoportok ma délután az alábbi közleményt adták ki:

A Ferencváros szervezett szurkolói csoportjai az alábbiakról tájékoztatják a közvéleményt:

A Ferencváros vezetősége a mai napon egyértelműsítette, hogy ragaszkodik a világ egyetlen más stadionjában, sporteseményén sem szükséges biometrikus adatok begyűjtéséhez, amelyek megadása nélkül ezentúl fradista nem szurkolhat a helyszínen futballcsapatunknak.

Ezzel a döntéssel végleg kimondta azt, ami sajnos már jó ideje sejthető volt: az új stadionhoz már nem elég jó a Fradi mellett a nem kevés nehéz évben, másodosztályban is végig kitartó fanatikus tábor, sőt terhes is számára ez a véleményében mindig kritikus, a mérkőzéseket a Ferencváros történelmi hagyományának megfelelően nem csupán sporteseményként, de közéleti eseményként, találkozóhelyként is megélő közösség.

Hiszen mindenki számára nyilvánvaló volt, hogy a sehol máshol az országban nem létező szurkolói kártya, a névre szóló jegyekhez pluszban kért személyes adatok, a klubnak előzetesen megküldendő transzparensek, koreográfiák rajzai, az arcfelismerős, mindent látni akaró többszáz kamera kizárólag Ferencvároshoz való tartozásunk miatti elfogadása után eljön az a pont, amit ez a közösség már nem tud tolerálni.

Mert ezek az intézkedések pont azt a fanatizmust zárják börtönbe, lehetetlenítik el annak őszinte megélését a lelátón, ami a Fradit drasztikusan megkülönbözteti minden más magyar csapattól. Azt a pénzben nem mérhető fanatizmust, utánozhatatlan hangulatot, amelyre minden futball iránt érdeklődô, a Fradit imádó vagy utáló tévénéző, újságolvasó, az ide vágyó, e közösség miatt fradistává váló játékos vagy éppen szponzor kíváncsi. Vagyis mindazt amire a most kitalált üzleti modell épül.

Mindezek mellett az előzetes ígéretek ellenére Magyarország legdrágábban látogatható sportlétesítményévé, csak és kizárólag profit és bevétel alapon működő, jövendő nevével is ezt sugalló futballgyárrá változtatta az egykori Szentélyt, egy új elit játszóterévé téve azt, ahol a B-középnek csak a lelátórész elnevezésében juthatott hely.

Az, hogy klub a a beléptetési rendszer értelmetlen túlszabályozását az utolsó pillanatokig titkolta, a bérletvásárlások megkezdődése utánig halogatta az ezzel kapcsolatos személyes megbeszélések létrejöttét és ezt azok befejeződését követő percben előre megírt - érvrendszerében komolytalan, láthatóan döntésük igazolására utólagos ürügyet kreáló, - közleményével zárta le, egyértelműsítette, hogy eleve nem volt esélye a szurkolóknak kompromisszumot keresniük.

Mindezeket figyelembe véve a Ferencváros szervezett szurkolói csoportjai egységesen kijelentik, hogy a bevezetett intézkedések elfogadhatatlansága miatt határozatlan ideig nem látogatják mindazokat a mérkőzéseket ahol a jelen szabályozás alapján lehet csak jegyhez jutniuk. Leszögezzük, hogy döntésünk nem a csapat ellen irányul, így ezután is minden olyan futball mérkőzésen jelenlétünkkel, hangunkkal kívánjuk segíteni a Ferencvárost, ahol azt a külső szabályzók lehetővé teszik!

Kérünk továbbá minden csoportokkal szimpatizálót, a Ferencváros vezetésének jelen intézkedéseivel nem egyetértőt, hogy csatlakozzon a fanatizmusért, a józan ész szerinti szurkolói hagyományok megörzéséért indított akciónkhoz és egyelőre ne regisztráljon a most meghatározott feltételek mellett.


http://alfahir.hu/kubatov_haborut_inditott_a_fradi_szurkolok_ellen
alfahir.hu
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Címkék: túlszabályozását, bérletvásárlások, tenyérlenyomatot, szurkolótársaink, sporteseményként, kompromisszumot, sporttörvényhez, másodosztályban, megkülönbözteti, érvrendszerében, pénzbehajtásból, intézkedéseivel, tájékoztatóját, ferencvároshoz, regisztrálását, ellenérzéseket, megállapításai, hozzászólásból, megállapításra, sporteseményén, zárómérkőzésén, nyitómérkőzést, jelenlétünkkel, elképzeléseket, tenyérlenyomat, lehetetlenítik, transzparensek, utánozhatatlan, megemelkedett, végkimenetele, szimpatizálót, mérkőzéseinek, futballgyárrá, arcfelismerős, természetesen, meghatározott, szervezett szurkolói, csoportok vezetői, hipermodern arénában, befejezés előtt, pénzből többek, szurkolók csak, szurkolók tenyerét, példátlan adatgyűjtés, drukkerek jelentős, 2013-14-es szezon, stadion környékére, rendszernek nincs, törvényi háttere, tenyérlenyomat ellenőrzését, törvény parlamenti, fideszes képviselők, Kubatov Gáborék, MSZP-közeli Wallishoz, Market Zrt, Simon Róbert Balázs, Kubatov Gábor, Ferencvárosi Torna Club, Végel Tamás, Fradi Táborának, Végel Tamást, Magyar Balázs, Egyetértés Mozgalom, Kubatov Gáborral, Echo TV-n, Boros Bánk Levente, Fradi Security,
Új komment
Kérjük adja meg a TVN.HU rendszeréhez tartozó felhasználónevét és jelszavát.
Csak regisztrált felhasználók írhatnak kommentet,
amennyiben még nem rendelkezik TVN.HU hozzáféréssel: Klikk ide!
Felhasználónév:
Jelszó:
Kérem írja be a baloldalon látható számot!
Szöveg:  
 
Betűk: Félkövér Dőlt Kiemelés   Kép: Képbeszúrás   Link: Beszúrás

Mérges Király Szomorú Kiabál Mosoly Kacsintás haha hihi bibibi angyalka ohh... ... buli van... na ki a király? puszika draga baratom... hát ezt nem hiszem el haha-hehe-hihi i love you lol.. nagyon morcika... maga a devil pc-man vagyok peace satanka tuzeske lassan alvas kaos :) bloaoa merges miki idiota .... sir puszika
 
 
Félkövér: [b] Félkövér szöveg [/b]
Dőlt: [i] Dőlt szöveg [/i]
Kiemelés: [c] Kiemelt szöveg [/c]
Képbeszúrás: [kep] http://...../kep.gif [/kep]
Linkbeszúrás: [link] http://tvn.hu [/link]
ReceptBázis
Bulgur gombával és csikemellel...
Epres túrótorta
Mákos-almás süti
Lazac édesköményes-citromos rizottóval
Részeges nyúl
Sült hekk
Zöldséges, tepsis krumpli
Cukkinis, padlizsános egytálétel
Pirított gomba sárgarépával
Sajttal töltött gomba
még több recept
Véleményezd!
11.19. 23:53 Férfi kosárlabda EK - Vereség Portugáliában, nem juthat tovább a Pécs
11.19. 22:53 Walesi-magyar - A kétgólos cardiffi vereséggel pótselejtezős a magyar csapa...
11.19. 22:33 Bizalmat kapott az új Morawiecki-kormány a lengyel szejmben
11.19. 22:33 Curling Eb - A magyar férfi csapat kikapott a finnektől
11.19. 22:03 Krónika 16. rész (temesvári népfelkelés, ülésnap lezárása)
11.19. 21:43 Krónika 15. rész (igazságügyi törvénymódosítás, alaptörvény-módosítás)
11.19. 21:43 Női vízilabda világliga - Óriási magyar feltámadás után ötméteresekkel vere...
11.19. 21:42 Illegális bevándorlás - Nagy-Britanniába tartó migránsokat találtak egy teh...
11.19. 21:32 Varga Judit: Magyarország nem ért egyet a jogállamiságról szóló kormányközi...
11.19. 21:22 Áder János: Magyarország 2050-re klímasemlegessé válhat
Tudjátok ?
Mi a teendő a novemberi Rododendron bimbóval?
Az álmoknak valóban van jelentése?
Hogyan lehet megszabadulni a kuponoldalak és a maikupon hírlevéltől ?
Kívánhatok, Boldog Új Évet, minden megmaradt Csatilakónak?
Káros az alkohol ? Ha igen akkor mennyire ?
még több kérdés
Blog Címkék
Facebookon kaptam  A lámpás  Krisztus szavára kell figyeljü...  Bűnbánat és bűnbocsánat  Őszi csokor  Facebookon kaptam Cs Ildikótól  Esti kép  Kukucs  Megátalkodott bűnös  Dáliák  Sexy nő  Facebookon kaptam  Tea főző  Őszi levél  Bevonulás  Az alagút vége  Sexy nők  Facebookon kaptam  Őszi este  Hitetlenség  Szabadítás  Facebookon kaptam  Mondd, Uram!  Jézus a hegyi beszédben így sz...  Facebookon kaptam  Png nő  Beagle kölyök  Boldog Névnapot Erzsikék!  Szeress, tisztelj, becsülj, to...  Pihenő idő  Csokor vázában  Mi se szégyelljük Jézust megva...  Múlt - és jelen . . .  Png nő  Liliomok  Tea főző  Png virág  Facebookon kaptam  Sárgarépalé gyógyhatásai  Őszi kép  Rózsaszín rózsa  Liliomok  Krisztus igazsága  Őszi kép  Őszi levél  Landolás  Alvó cica  Mi se szégyelljük Jézust megva...  Szülinapra  A kiegyensúlyozatlan hormonok ...  Rózsaszín rózsa  Bűnbánat és engesztelő áldozat  Nő napraforgó csokorral  Sárgarépalé gyógyhatásai  A lámpás  Isten Lelke  Gerberák  Boldog Névnapot Erzsikék!  Őszinte barátnak  Köhögésre méz-kávé szirup  Bűnbánat és bűnbocsánat  Fussatok el, jó emberek!  Megátalkodott bűnös  Őszirózsák  Őszi este  Facebookon kaptam  Sexy nők  Vidám, szép napot  Mondd, Uram!  Őszi kép  Png nő  Hit és Megváltó  Pihenő idő  Virágok kosárban  Zarándokoljunk a Missziós kere...  Facebookon kaptam  Szép estét  Őszi dekoráció  Ne mondd el a sorsod . . .  Deres levelek  Orchidea  Hívő  Facebookon kaptam  Jó reggelt  Hálánk  Égi fény  Őszi kép  Szabadítás  Az evangélium dicsősége  Vidám, szép napot  Kellemes hétvégét  Kiváló keddet - Boomerról  Szegfű  Png őszi levél  Az evangélium dicsősége  Hálánk  Jó reggelt  Őszi kép  Facebookon kaptam  Szép estét 
Bejegyzés Címkék
szervezett szurkolói, csoportok vezetői, hipermodern arénában, befejezés előtt, pénzből többek, szurkolók csak, szurkolók tenyerét, példátlan adatgyűjtés, drukkerek jelentős, 2013-14-es szezon, stadion környékére, rendszernek nincs, törvényi háttere, tenyérlenyomat ellenőrzését, törvény parlamenti, fideszes képviselők, sebtében hozott, parlamenti vitát, bérletek árusítását, drukkerek regisztrálását, fent felsorolt, egyeztetést követően, következő közleményt, szurkoló csoportok, tárgyalás folyamán, elmúlt napokban, legjobban ellenezték, fent említett, beléptetés szigorítását, klub érvei, tárgyalás végkimenetele, ország számos, események hatására, következő megjegyzést, 16-os szektor, régi II-es, napokban regisztrált, elmúlt évek, előre megírt, székház ajtaját, vezetőség Végel, általa megszervezett, biometrikus beléptetés, utóbbi időben, szurkolók álláspontja, következőket írta, liftben voltunk, stadionban amikor, kialakult helyzetről, szervezett csoportok, ferencvárosi szervezett, elmúlt időszakban, esetlegesen érintett, klubbal szerződésben, klub részéről, nyomozó hatóságok, szurkolói csoportok, alábbi közleményt, alábbiakról tájékoztatják, világ egyetlen, döntéssel végleg, véleményében mindig, sehol máshol, névre szóló, klubnak előzetesen, intézkedések pont, fanatizmust zárják, most kitalált, előzetes ígéretek, egykori Szentélyt, lelátórész elnevezésében, utolsó pillanatokig, bérletvásárlások megkezdődése, ezzel kapcsolatos, szurkolóknak kompromisszumot, bevezetett intézkedések, mérkőzéseket ahol, jelen szabályozás, csapat ellen, külső szabályzók, most meghatározott, túlszabályozását, bérletvásárlások, tenyérlenyomatot, szurkolótársaink, sporteseményként, kompromisszumot, sporttörvényhez, másodosztályban, megkülönbözteti, érvrendszerében, pénzbehajtásból, intézkedéseivel, tájékoztatóját, ferencvároshoz, regisztrálását, ellenérzéseket, megállapításai, hozzászólásból, megállapításra, , ,
2019.10 2019. November 2019.12
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
252627282930 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 0 db bejegyzés
e év: 0 db bejegyzés
Összes: 64001 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 102
  • e Hét: 5824
  • e Hónap: 32096
  • e Év: 430032
Szótár
 
Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2019 TVN.HU Kft.