Belépés
zgfumag.blog.xfree.hu
Ha azért nézel , mert ez a munkád, jó munkát kívánok! GYÁVA NÉPNEK NINCS HAZÁJA! Minden nemzetnek olyan kormánya van aminöt érdemel. Ha valami... Zámbori Gusztáv
1957.12.05
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
Orbán, a lengyelek és a palagáz mese
  2014-06-29 18:50:23, vasárnap
 
 
Orbán, a lengyelek és a palagáz mese
2014.06.27 11:23


A V4-ek keddi Budapesti találkozója és az USA külügyi államtitkárának a Fidesz-kormány külgazdasági kapcsolatokért felelős államtitkárával, Szíjjártó Péterrel való tárgyalása után, afféle záróakkordként, az eurofasiszta galeri leköszönő főnöke, Manuel Barroso és helyi vigéce, Orbán Viktor kölcsönösen megköszönték egymásnak-a nagy semmit. Sok dolog hangzott el, mi a lényeget emelnénk ki; Barroso és Orbán is hangsúlyozta, hogy lesz gazdasági növekedés (nem is akármilyen), és munkahelyteremtés. Ezek a legfontosabb célkitűzések EU-s szinten az elkövetkezendő időszakban. Ennek a két prioritásnak a megvalósulását pedig mindketten biztosra veszik-a lengyel palagáz készletre alapozva, amely szerintük Európa energiabiztonságára (amely szerintük az orosz importgáztól való függőségi viszony felszámolása) nézve hatalmas áttörést fog hozni.

Hídfő.net | Orbán és Barroso a helyén, indulhat az előadás!A színészek a helyükön, indulhat az előadás!

Egyszer volt, hol nem volt....

A lengyel területek alatt fekvő kitermelhető palagáz mennyiségéről már a felmérések legelejétől kezdve egymással homlokegyenest ellentmondó állítások kerültek publikálásra. A palagáz kitermelésben élenjáró USA hivatalos szervei egymásnak ellentmondó riportokat tettek közzé, melyekben a legmagasabb szám mint 7 milliárd köbméternyi kereskedelmileg kitermelhető gáz van feltüntetve, más közlemények ezt a mennyiséget egyenesen 0-ra teszik. A lengyel geológiai intézet szakmai csoportja szerint 0,7 milliárd köbméter valószínűleg kitermelhető palagázzal rendelkezik az ország, és a legutóbbi hivatalos EU-s riportban is ez a szám jelenik meg.

Vitába bocsátkozni ezekről a számokról és a hozzájuk kötődő gazdaságossági háttérről (a kitermelésbe fektetett összegek megtérüléséről) nem érdemes, mivel stratégiai kérdésről van szó, és ezért az atlantisták kijelentései csak a porhintést szolgálják. Nézzük azonban a tényeket: Lengyelortszágban és Európában a feltáró kutak megfúrása az USA-ban fúrt kutakra befektetett összeg több mint kétszerese lenne kutanként. Az európai geomorfológiai palaréteg átlagosan másfélszer mélyebben fekszik mint az USA-ban. Egy ilyen kút megtérülési kockázata kiemelkedően magas. A legnagyobb gázipari befektetők -Chevron, Exxon Mobil, Eni- felhagytak a fúrásokkal Lengyelországban a gazdaságossági mutatókra (vagyis a befektetés nem megtérülésére) hivatkozva.

A valószínűsíthetően kitermelhető mennyiség becsült értékének reálishoz közelítő pontosságához (ami a mostani elfogadott körülbelüli 0.7 milliárdot tovább szeleteli) legalább 200 kutat kéne fúrni Lengyelországban a szakemberek szerint. Az elmúlt öt év során összesen 50 kutat fúrtak. Ebből az 50 kútból 4 év után, és eddig egyetlenként Európában, a 2014 januárjában (több sikertlen kivételi próbálkozás után) bejelentett Lewino1G2 kút az egyedüli, amely a kút koncesszióját birtokló San Leon Energy Plc szerint évente 3-4 millió köbméter, kereskedelmileg kivehető mennyiség leadására képes, - ami az éves lengyel felhasználás mindössze 0.006%-át (!!!) fedezi. A kút kereskedelmi beüzemelését 2014 nyár végére jelentették be, majd ezt október végére halasztották. A San Leon Energy Plc finanszírozója az izraeli-amerikai állampolgárságú Soros György.

Hídfő.net |Az állítólagos palagáz mezők LengyelországbanAz állítólagos palagáz mezők Lengyelországban.

Ki az, aki józan ésszel a világ legnagyobb spekulánsa kezében lévő vállalat bejelentését kész tényként elhiszi? És ugye csak véletlen egybeesés a külgazdasági államtitkár tárgyalása amerikai kollegájával, pont egy időben és helyszínen a V4 palagáz-központi témájú konferenciájával?

A palagáz fúrás és a fúrásoknál használt ú.n. repesztéses technika környezetkárosító kockázata miatt egyes EU-s országokban teljesen tiltott (Franciaország, Bulgária, Svájc, Olaszország) - más országokban pedig csak annyira komoly technológiai megszorításokkal alkalmazható (Németország, Ausztria, Benelux államok), amelyek a kitermelés gazdaságosságát a befektető vállalatok számára erősen kérdésessé teszik. Más európai országokban a regnáló kormányok engedélyezték a fúrásokat, de a helyi közösségek öntudatos fellépése az életükre és környezetükre káros és veszélyes módszerek miatt olyan volumenű tiltakozó magatartással társult, hogy a vállalatok minden tevékenységet felfüggesztettek. (Spanyolország és Románia - utóbbi, ahol a tiltakozások a mai napig tartó összecsapásokba torkolltak a hatalommal szemben).

A technológia kockázatainak részletes ismertetésére itt helyhiány miatt nem térünk ki, de köztudott, hogy a fúrások iszonyat vízkivétellel járnak a bioszférából és környezeti terhelésük is óriási. Egyrészt rákkeltő vegyi anyagok, nehézfémek és metán ivóvízbázisba, felszín alatti és feletti vizekbe, talajba és légkörbe kerülésével járnak, másrészt pedig radioaktív anyagok kerülnek ki kontrollálatlan módon a környezetbe. Ezek után szívből javasoljuk Rasmussen NATO főtitkárnak, hogy ha annyira biztos benne, hogy a palagáz fúrások környezetre veszélyes mivolta csak orosz propaganda, költözzön egy palagáz kút közvetlen szomszédságába, és ha már ott van, fürödjön egyet a kút melletti tározó tóban is. Mi magyarok pedig ugye emlékszünk még a kolontári katasztrófára?

Az eddig Lengyelországban feltárt, bejelentett mennyiség - miközben teljesen élhetetlenné teszik anyaföldjüket elkövetkezendő nemzedékeik számára - arra nem elég, hogy a lengyelek kitöröljék vele a hátsó fertályukat, nemhogy Európát ellátnák belőle. Ezek után az eurofasiszta klikk (Barroso-Orbán) atlantista nyomásra tett idilli bejelentése ugrásszerű gazdasági növekedésről, palagázra alapozott EU-s balti-adriai gázvezeték építésével több százezernyi munkahely teremtéséről és erre alapozott termelésről nem más mint néphülyítés.

Amit azonban kíváncsian várunk, hogy Verdi Nabuccoja után milyen nevet aggatnak rá újabb hamvában holt ötletükre az USA európai bérencei.

Gergely deák


http://www.hidfo.net/2014/06/27/orban-lengyelek-es-palagaz-mese
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Címkék: lengyelországban, felfüggesztettek, konferenciájával, megszorításokkal, kontrollálatlan, gazdaságosságát, kereskedelmileg, összecsapásokba, állampolgárságú, államtitkárával, államtitkárának, szomszédságába, záróakkordként, gazdaságossági, finanszírozója, geomorfológiai, elkövetkezendő, kapcsolatokért, megtérüléséről, megvalósulását, homlokegyenest, ivóvízbázisba, franciaország, környezetükre, engedélyezték, katasztrófára, mennyiségéről, pontosságához, megtérülésére, kockázatainak, spanyolország, ismertetésére, kitermelésben, tevékenységet, anyaföldjüket, magatartással, palagáz mese, eurofasiszta galeri, lényeget emelnénk, legfontosabb célkitűzések, elkövetkezendő időszakban, megvalósulását pedig, orosz importgáztól, lengyel területek, felmérések legelejétől, palagáz kitermelésben, legmagasabb szám, mennyiséget egyenesen, lengyel geológiai, legutóbbi hivatalos, szám jelenik, hozzájuk kötődő, Szíjjártó Péterrel, Manuel Barroso, Orbán Viktor, Exxon Mobil, Leon Energy Plc, Soros György, Rasmussen NATO, Verdi Nabuccoja,
Új komment
Kérjük adja meg a TVN.HU rendszeréhez tartozó felhasználónevét és jelszavát.
Csak regisztrált felhasználók írhatnak kommentet,
amennyiben még nem rendelkezik TVN.HU hozzáféréssel: Klikk ide!
Felhasználónév:
Jelszó:
Kérem írja be a baloldalon látható számot!
Szöveg:  
 
Betűk: Félkövér Dőlt Kiemelés   Kép: Képbeszúrás   Link: Beszúrás

Mérges Király Szomorú Kiabál Mosoly Kacsintás haha hihi bibibi angyalka ohh... ... buli van... na ki a király? puszika draga baratom... hát ezt nem hiszem el haha-hehe-hihi i love you lol.. nagyon morcika... maga a devil pc-man vagyok peace satanka tuzeske lassan alvas kaos :) bloaoa merges miki idiota .... sir puszika
 
 
Félkövér: [b] Félkövér szöveg [/b]
Dőlt: [i] Dőlt szöveg [/i]
Kiemelés: [c] Kiemelt szöveg [/c]
Képbeszúrás: [kep] http://...../kep.gif [/kep]
Linkbeszúrás: [link] http://tvn.hu [/link]
ReceptBázis
Bulgur gombával és csikemellel...
Epres túrótorta
Mákos-almás süti
Lazac édesköményes-citromos rizottóval
Részeges nyúl
Sült hekk
Zöldséges, tepsis krumpli
Cukkinis, padlizsános egytálétel
Pirított gomba sárgarépával
Sajttal töltött gomba
még több recept
Tudjátok ?
Belétünk a Sárkány évébe, béke vagy nagyobb háború vár ránk?
Még zöld a chili paprikám, ha beviszem a lakásba tovább fejlődik?
Tényleg hasznos gyógynövény a csalán?
Mi a teendő a novemberi Rododendron bimbóval?
Az álmoknak valóban van jelentése?
még több kérdés
Blog Címkék
Facebookon kaptam Annuska bar...  Tavaszi kép  Egy lelki imádság  A sors  Nem tudhatod  Szívem tiéd  Reménység és erő Krisztustól e...  Facebookon kaptam  Akarat  Nem tudhatod  Rátalálsz  Szép estét kedves látogatóimna...  Facebookon kaptam  Leonardo da Vinci gondolata  Sose bánj semmit  Kövesd a cowboyt!  Mit beszél, nem értem, hogy m...  Facebookon kaptam  Lóhere  Szívem  Bounty krémes  Kaffka_Margit  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Akarat  Kaffka_Margit  Adakozás  Alázat  Szabolcska Mihály – Ákác...  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  69 éve hunyt el Albert Einstei...  Reménység és erő Krisztustól e...  Facebookon kaptam  Png lepke  Akarat  Szívem  Éretlen vers  Facebookon kaptam Krisztinától  Reménység és erő Krisztustól e...  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  képre írva  Adakozás  Facebookon kaptam  Nevem  Egy bizonyos határt  George Byron - Ahogy itt jár -...  Facebookon kaptam  Reménység és erő Krisztustól e...  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Kiss Éva - Amerre a ház lelke ...  A nemzeti hovatartozás kulturá...  Reggel van  Szép estét kedves látogatóimna...  Fehér virág  Szép álmokat!  Akarat  Nagyon különös  Png ház  Mi lenne ha  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Kellemes délutánt kívánok  A boldog családok mind hasonló...  Nagyi telefonál  Facebookon kaptam  Elköszönt  Szép estét kedves látogatóimna...  A kételkedés kezelése  Sose bánj semmit  Facebookon kaptam  Gyerekként sokat küzdöttünk az...  Mit beszél, nem értem, hogy m...  Mit beszél, nem értem, hogy m...  Png virág  Facebookon kaptam Mírjam barát...  Az a nap, amelyik nevetés nélk...  Hazára minden embernek szükség...  Facebookon kaptam  Radikális szeretet  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Kiss Éva - Amerre a ház lelke ...  Ami embereknek lehetetlen, az...  Png férfi  Facebookon kaptam  Az a nap, amelyik nevetés nélk...  Fekete-erdő desszert  Png csokor  Neked tudnod kell  Reggel van  Hogyan éljünk boldogan, amíg m...  Facebookon kaptam  Png férfi  Nevem  Az a nap, amelyik nevetés nélk... 
Bejegyzés Címkék
palagáz mese, eurofasiszta galeri, lényeget emelnénk, legfontosabb célkitűzések, elkövetkezendő időszakban, megvalósulását pedig, orosz importgáztól, lengyel területek, felmérések legelejétől, palagáz kitermelésben, legmagasabb szám, mennyiséget egyenesen, lengyel geológiai, legutóbbi hivatalos, szám jelenik, hozzájuk kötődő, kitermelésbe fektetett, atlantisták kijelentései, porhintést szolgálják, feltáró kutak, európai geomorfológiai, legnagyobb gázipari, fúrásokkal Lengyelországban, gazdaságossági mutatókra, mostani elfogadott, szakemberek szerint, 2014 januárjában, éves lengyel, izraeli-amerikai állampolgárságú, állítólagos palagáz, világ legnagyobb, külgazdasági államtitkár, palagáz fúrás, fúrásoknál használt, kitermelés gazdaságosságát, befektető vállalatok, regnáló kormányok, helyi közösségek, vállalatok minden, hatalommal szemben, technológia kockázatainak, fúrások iszonyat, palagáz fúrások, kolontári katasztrófára, eddig Lengyelországban, lengyelek kitöröljék, hátsó fertályukat, eurofasiszta klikk, lengyelországban, felfüggesztettek, konferenciájával, megszorításokkal, kontrollálatlan, gazdaságosságát, kereskedelmileg, összecsapásokba, állampolgárságú, államtitkárával, államtitkárának, szomszédságába, záróakkordként, gazdaságossági, finanszírozója, geomorfológiai, elkövetkezendő, kapcsolatokért, megtérüléséről, megvalósulását, homlokegyenest, ivóvízbázisba, franciaország, környezetükre, engedélyezték, katasztrófára, mennyiségéről, pontosságához, megtérülésére, kockázatainak, spanyolország, ismertetésére, kitermelésben, tevékenységet, anyaföldjüket, magatartással, vízkivétellel, koncesszióját, legfontosabb, célkitűzések, tiltakozások, prioritásnak, halasztották, kitermelhető, publikálásra, kiemelkedően, , ,
2024.03 2024. április 2024.05
HétKedSzeCsüPénSzoVas
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 0 db bejegyzés
e év: 0 db bejegyzés
Összes: 64003 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 1652
  • e Hét: 4754
  • e Hónap: 15865
  • e Év: 169361
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.