Belépés
zgfumag.blog.xfree.hu
Ha azért nézel , mert ez a munkád, jó munkát kívánok! GYÁVA NÉPNEK NINCS HAZÁJA! Minden nemzetnek olyan kormánya van aminöt érdemel. Ha valami... Zámbori Gusztáv
1957.12.05
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
100 helyettes államtitkára van Orbán kormányának - egyikük a
  2014-07-03 19:52:41, csütörtök
 
   
  2014-07-03. 19:22
100 helyettes államtitkára van Orbán kormányának - egyikük a koronagyalázásban részt vevő bécsi nagykövet

Összesen 100 helyettes államtitkár dolgozik jelenleg a harmadik Orbán-kormányban, amely az elmúlt hetekben duzzadt ekkorára. Szerdán a miniszterelnök újabb kormányzati vezetőket nevezett meg: többek között előbbre lépett a volt bécsi nagykövet, a Heti Válasz főszerkesztőjének felesége és Áder János húga is.
Minden eddiginél több helyettes államtitkár segíti majd a minisztériumok működését a harmadik Orbán-kormányban - derül ki az állam hivatalos lapjából, a szerdán megjelent Magyar Közlönyből. A miniszterek kérésére Orbán Viktor 24 új helyettes államtitkárt nevezett ki: számuk a már kinevezett és a hivatalban hagyott kollégáikkal együtt eléri a 100-at.
A harmadik Orbán-kabinet június 6-án alakult meg, a miniszterelnök június 10-én 41 államtitkár kinevezését kérte Áder János államfőtől. Június 6-án adta ki a kormány azt a rendeletét, amely a miniszterek feladatköreit szabályozza, amely alapján megnevezték a helyettes államtitkárokat.
Előbb a Lázár János vezette Miniszterelnökség 19 új államtitkárát nevezték meg, amely hatalmas növekedés a tárcánál a 2010-es júniusi állapothoz képest, amikor mindösszesen 2 helyettes államtitkárral indult a ciklus. Szerdán a minisztériumok új helyettes államtitkárait nevezte ki Orbán Viktor.
Áder húga
Feljebb lépett a ranglétrán Pölöskei Gáborné, az Emberi Erőforrások Minisztériumának (Emmi) főosztályvezetője, Áder János húga.
Ő készítheti elő az iskolákat felügyelő Klebelsberg Intézményfenntartó Központ (Klik) átalakítását, és a személyi változásokra is ő tesz majd javaslatokat - a tárcánál biztosra veszik a jelenlegi elnök, Marekné Pintér Aranka menesztését. Korábban az Index arról írt, hogy Pölöskeiné a Kliket fogja vezetni, de szerdán kiderült, még ennél is magasabb posztot kapott. Bár a közlönyben nem jelölték meg, hogy milyen feladatot kap az új helyettes államtitkár, a minisztériumban úgy tudják, a köznevelésért felelős államtitkárságon fog dolgozni, a Hoffmann Rózsát váltó Czunyiné Bertalan Judit beosztottja lesz.
Még mindig nem nevezték ki viszont a felsőoktatásért felelős államtitkárt. Pedig Palkovics Lászlót már megnevezték mint a poszt várományosát, a kormány honlapján már több nyilatkozata is megjelent, de hivatalosan a köztársasági elnök még nem iktatta be hivatalába.
Az új vezetők közül ketten visszatérőnek számítanak az Emmiben: Langerné Victor Katalin a felzárkóztatásért volt felelős ugyanilyen rangban 2012 és 2013 között, Nyitrai Imre pedig már 2000-2002-ben és 2010-2012-ben is volt szociálpolitikáért felelős helyettes államtitkár. Marad továbbá az Emmiben Hammerstein Judit, noha a sajtó korábban az ő távozásáról írt. A helyettes államtitkárok úgynevezett közszolgálati tisztviselők, tehát nem politikai vezetők, így az ő megbízatásuk nem ér véget a régi kormány mandátumának lejártával, addig maradnak, amíg a miniszterelnök fel nem menti őket.
Borókai felesége, Latorcai fia
Marad a kormányzatban Borókainé Vajdovits Éva, a Heti Válasz főszerkesztőjének, Borókai Gábornak a felesége. Ő csak minisztériumot vált, az igazságügyből az Emmibe igazol. Borókainé 2011-től a Magyar Közlöny és a mellékleteként megjelenő Hivatalos Értesítő felelős szerkesztője volt, ám az új miniszter, Trócsányi László kedden felmentette.
A KDNP-s Latorcai János fia, Latorcai Csaba még június 25-én átkerült az Emberi Erőforrások Minisztériumából a Miniszterelnökségre. Ő az Emmiben korábban a nemzetiségi és civil kapcsolatokért felelt. Szintén tárcát vált Prőhle Gergely: ő Balog Zoltán minisztériumába igazolt, előtte a Külügyminisztériumban a kulturális diplomáciáért, sajtókapcsolatokért felelt. Továbbra is marad a hasonló feladattal megbízott Kumin Ferenc a Miniszterelnökségen, az ő esetleges távozásáról korábban szintén cikkezett a sajtó.
Nem maradt állás nélkül a 2006-2014 közti volt képviselő, a fidelitaszos Koszorús László. Őt sem az országos listájára nem tette fel a párt, de egyéni képviselőjelöltként sem indította - állítólag ebben az is közrejátszott, hogy a pártelnök nagyon elégedetlen volt a Fidesz ifjúsági szervezetével.
Előléptették a koronagyalázásban részt vevő nagykövetet
Megjutalmazták viszont Magyarországi bécsi nagykövetét, Szalay-Bobrovniczky Vincét, aki a külügyben fog ezentúl helyettes államtitkárként dolgozni. Ő arról híresült el, hogy tétlenül, sőt heherészve nézte végig, ahogy osztrák "humoristák" Szent Koronánkat gyalázzák.

Testvére, Szalay-Bobrovniczky Kristóf a milliárdos kormányzati megrendelésekkel bíró tanácsadó cég, a Századvég egyik vezetője.
Visszatér ugyanakkor a Nemzeti Fejlesztési Minisztériumba Becsey Zsolt, aki 2010-2011-ben a tárca külgazdasági államtitkára volt. Őt korábban Fellegi Tamás ,,emberének" tartották, aki a Fidesz gazdasági hátországával került összetűzésbe, majd távozott a posztjáról. A Figyelő egy hónapja azt írta, Seszták Miklós miniszteri kinevezése a Simicska Lajos és Nyerges Zsolt nevével fémjelzett holdudvar háttérbe szorítását célozta.
Lázárnak 26 helyettes államtitkára lesz
Több mint két tucattal nőtt az új kinevezéseknek köszönhetően a helyettes államtitkárok száma, igaz, közben 6-tal csökkent az államtitkárok száma az áprilisi állapotokhoz képest. A második Orbán-kormány félidejében a kormányzati vezetők (miniszterek, államtitkárok, helyettes államtitkárok) létszáma 108 főre nőtt - most csak a helyettes államtitkárok száma megközelíti ezt a számot. A két legnagyobb minisztérium a Miniszterelnökség (26) és az Emmi (21 helyettes államtitkár) lesz.
A vagyonnyilatkozataik alapján egy államtitkár fizetése bruttó 997 ezer, a helyettes államtitkároké 748 ezer forint. A Blikk tavaly kikérte a fizetési listákat, amikből kiderült: ha a miniszter elégedett a munkájukkal, akár 30 százalékkal megemelheti a fizetésüket. A napilap szerint akkor a helyettes államtitkárok szinte mindegyike kapott 70-150 ezres emelést. Ha csak az alapfizetésüket vesszük figyelembe, akkor a miniszterek, államtitkárok, helyettes államtitkárok fizetése évente több mint 1,5 milliárdot teszi ki, amire rájön még a prémium is.
A második Orbán kormány ugyanis 80 helyettes államtitkárral és 47 államtitkárral fejezte be a tevékenységét - legalábbis a kormány honlapja szerint. A kormányzati vezetők száma 2010 óta folyamatosan növekszik. Az apparátus évről évre növekedett, holott 2010-ben úgy alakult meg a második Orbán-kormány, hogy megígérték: lefaragják a bürokrácia költségeit.
A Bajnai-kormány leköszönésekor a miniszterelnök mellett 15 miniszter és 20 államtitkár volt hivatalban, akik alatt 49 úgynevezett szakállamtitkár dolgozott, vagyis a legfelsőbb szinten 85 vezetője volt a kormányzatnak. Az új rendszerben 2010-ben csak 9 miniszter lépett hivatalba (a nyolc minisztérium élén, illetve Semjén Zsolt miniszterelnök-helyettesként, tárca nélkül), de őket 8 közigazgatási államtitkár, 34 államtitkár és 56 helyettes államtitkár segítette.
2012 végén már 10 miniszter, 34 államtitkár és 78 helyettes államtitkár volt hivatalban, vagyis a közigazgatási államtitkárokkal együtt 133-ra nőtt a kormányzati vezetők száma, ami másfélszerese volt a Bajnai-kormányénak, de ötödével meghaladta a második Orbán-kormány induló létszámát is.
(HVG nyomán)

További részletek: http://kuruc.info/r/2/129973/#ixzz36QevmAog
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Címkék: minisztériumából, államtitkárokkal, államtitkárságon, megrendelésekkel, minisztériumának, szakállamtitkár, felsőoktatásért, alapfizetésüket, államtitkárként, minisztériumban, államtitkárokat, minisztériumába, államtitkárait, miniszterelnök, minisztériumok, államtitkárral, államtitkároké, kinevezéseknek, megjutalmazták, mellékleteként, minisztériumba, minisztériumot, leköszönésekor, kapcsolatokért, államtitkárok, közigazgatási, államtitkárát, másfélszerese, közrejátszott, tevékenységét, közszolgálati, visszatérőnek, szervezetével, magyarországi, igazságügyből, helyettesként, koronagyalázásban részt, harmadik Orbán-kormányban, elmúlt hetekben, miniszterelnök újabb, volt bécsi, minisztériumok működését, állam hivatalos, szerdán megjelent, miniszterek kérésére, hivatalban hagyott, harmadik Orbán-kabinet, miniszterelnök június, miniszterek feladatköreit, helyettes államtitkárokat, 2010-es júniusi, ranglétrán Pölöskei, Heti Válasz, Áder János, Magyar Közlönyből, Orbán Viktor, Lázár János, Pölöskei Gáborné, Emberi Erőforrások Minisztériumának, Klebelsberg Intézményfenntartó Központ, Marekné Pintér Aranka, Hoffmann Rózsát, Czunyiné Bertalan Judit, Pedig Palkovics Lászlót, Langerné Victor Katalin, Nyitrai Imre, Emmiben Hammerstein Judit, Borókainé Vajdovits Éva, Borókai Gábornak, Magyar Közlöny, Hivatalos Értesítő, Trócsányi László, KDNP-s Latorcai János, Latorcai Csaba, Emberi Erőforrások Minisztériumából, Prőhle Gergely, Balog Zoltán, Kumin Ferenc, Koszorús László, Szalay-Bobrovniczky Vincét, Szent Koronánkat, Szalay-Bobrovniczky Kristóf, Nemzeti Fejlesztési Minisztériumba Becsey Zsolt, Fellegi Tamás, Seszták Miklós, Simicska Lajos, Nyerges Zsolt, Semjén Zsolt,
Új komment
Kérjük adja meg a TVN.HU rendszeréhez tartozó felhasználónevét és jelszavát.
Csak regisztrált felhasználók írhatnak kommentet,
amennyiben még nem rendelkezik TVN.HU hozzáféréssel: Klikk ide!
Felhasználónév:
Jelszó:
Kérem írja be a baloldalon látható számot!
Szöveg:  
 
Betűk: Félkövér Dőlt Kiemelés   Kép: Képbeszúrás   Link: Beszúrás

Mérges Király Szomorú Kiabál Mosoly Kacsintás haha hihi bibibi angyalka ohh... ... buli van... na ki a király? puszika draga baratom... hát ezt nem hiszem el haha-hehe-hihi i love you lol.. nagyon morcika... maga a devil pc-man vagyok peace satanka tuzeske lassan alvas kaos :) bloaoa merges miki idiota .... sir puszika
 
 
Félkövér: [b] Félkövér szöveg [/b]
Dőlt: [i] Dőlt szöveg [/i]
Kiemelés: [c] Kiemelt szöveg [/c]
Képbeszúrás: [kep] http://...../kep.gif [/kep]
Linkbeszúrás: [link] http://tvn.hu [/link]
ReceptBázis
Bulgur gombával és csikemellel...
Epres túrótorta
Mákos-almás süti
Lazac édesköményes-citromos rizottóval
Részeges nyúl
Sült hekk
Zöldséges, tepsis krumpli
Cukkinis, padlizsános egytálétel
Pirított gomba sárgarépával
Sajttal töltött gomba
még több recept
Véleményezd!
02.17. 11:22 Három magyar birkózó három érmet nyert a kubai kötöttfogású versenyen
02.17. 11:21 A munkaerőpiaci reformprogramról tanácskoztak Veszprémben
02.17. 11:11 Férfi kosárlabda Eb-selejtező - Ivkovics: mindkét februári meccsen nyerni a...
02.17. 11:11 Több mint száz nemzetközi esemény az idei hazai sportnaptárban
02.17. 11:01 Két kilónyi amfetamint szállított autójában egy férfi Vas megyében
02.17. 11:01 Évértékelő - Dömötör Csaba: éles a választóvonal a klímavédelemről való gon...
02.17. 10:31 Koronavírus - Peking a március elejére tervezett parlamenti ülésszak elhala...
02.17. 10:21 Szíria - Tömegsírra bukkantak Kelet-Gútánál
02.17. 10:01 Újra használható a viharban megrongálódott sportcsarnok Törökszentmiklóson
02.17. 10:01 Idén is élőben követhető a gemenci fekete gólyák élete
Tudjátok ?
Mi a teendő a novemberi Rododendron bimbóval?
Az álmoknak valóban van jelentése?
Hogyan lehet megszabadulni a kuponoldalak és a maikupon hírlevéltől ?
Kívánhatok, Boldog Új Évet, minden megmaradt Csatilakónak?
Káros az alkohol ? Ha igen akkor mennyire ?
még több kérdés
Blog Címkék
A női kézilabda olimpiai selej...  Tanuljuk egész életünkben  Jó reggelt kedves látogatóimna...  Rajzos virágok  Az apró örömöt keresni kell &#...  Köszönöm, édes anyanyelvem, Te...  Rózsás csokor  Minyon tánc  Akinek igaza van . . .  Posertube  Facebookon kaptam Mírjam bará...  Facebookon kaptam  Betty Boop  Itt a tavasz, halihó! - Böjte ...  Facebookon kaptam  Káprázik a szeme  Én még hittem abban  Sokan a cigány szót negatív ki...  Kéknefelejcs  Facebookon kaptam  Tulipánok  Sárga rózsák  Azért ezt a nagy Szentséget  Facebookon kaptam  Olló  Szent Bernadett csodálatos imá...  Facebookon kaptam Mírjam bará...  Facebookon kaptam  Harmónia......  Szent Bernadett csodálatos imá...  Himnusza az Égi Jegyesről - va...  A szép ékszer, öltöztet  Tiszta ezüst színű tó felett ...  Útravaló – 2020. február...  Van értelme a misének áldozás ...  Hóvirág  Az elengedés mechanizmusa  Szèp estét  Petőfi Sándor - Pacsirtaszót H...  Isten éltessen bennetekek kedv...  Facebookon kaptam  A hátfájdalomról  Facebookon kaptam  Minden bajra két orvosság van  Vízcseppes rózsa  Halló Február!  Tanmese  Olló  Hmmm  Azt mondják, egyszer minden út...  Február  Szent Marto Jácinta és Ferenc,...  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Boldog szülinapot a ma ünneplő...  Azt mondják, egyszer minden út...  Betty Boop  Köszönöm, édes anyanyelvem, Te...  Facebookon kaptam  Rózsás csokor  Goethe : Új szerelem, új élet  Facebookon kaptam  Kéknefelejcs  Zelk Zoltán - Hegedűszó  Vízcseppes rózsa  Van értelme a misének áldozás ...  Kellemes teázást  Sokan a cigány szót negatív ki...  Egyik legnehezebb harc  Útravaló – 2020. február...  Facebookon kaptam  Lehetséges...  Ne félj!  Rajzos virágok  Jó reggelt kedves látogatóimna...  Kislány madárral  Rajzos virágok  Png nő  Csendélet  Tánc  Facebookon kaptam  Himnusza az Égi Jegyesről - va...  Rózsa csokor  egy kobzos...  Aranyosi Ervin: Köszönet anyám...  Wass Albert: Záróvers  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Gondmentes szép napot!  Öröm  Alvásproblémákra : vitamint!  Szép francia kép  Betty Boop  Makray János festmények:  Akinek igaza van . . .  Facebookon kaptam  Minden embernek, így a magyarn...  Virágba borult a Holt-tenger k...  Harmónia...... 
Bejegyzés Címkék
koronagyalázásban részt, harmadik Orbán-kormányban, elmúlt hetekben, miniszterelnök újabb, volt bécsi, minisztériumok működését, állam hivatalos, szerdán megjelent, miniszterek kérésére, hivatalban hagyott, harmadik Orbán-kabinet, miniszterelnök június, miniszterek feladatköreit, helyettes államtitkárokat, 2010-es júniusi, ranglétrán Pölöskei, iskolákat felügyelő, személyi változásokra, tárcánál biztosra, jelenlegi elnök, köznevelésért felelős, felsőoktatásért felelős, poszt várományosát, kormány honlapján, köztársasági elnök, felzárkóztatásért volt, sajtó korábban, helyettes államtitkárok, régi kormány, kormányzatban Borókainé, mellékleteként megjelenő, kulturális diplomáciáért, hasonló feladattal, 2006-2014 közti, fidelitaszos Koszorús, országos listájára, pártelnök nagyon, milliárdos kormányzati, tárca külgazdasági, államtitkárok száma, áprilisi állapotokhoz, második Orbán-kormány, kormányzati vezetők, államtitkár fizetése, helyettes államtitkároké, fizetési listákat, miniszter elégedett, napilap szerint, alapfizetésüket vesszük, második Orbán, tevékenységét &#8211, kormány honlapja, apparátus évről, bürokrácia költségeit, miniszterelnök mellett, legfelsőbb szinten, nyolc minisztérium, közigazgatási államtitkárokkal, minisztériumából, államtitkárokkal, államtitkárságon, megrendelésekkel, minisztériumának, szakállamtitkár, felsőoktatásért, alapfizetésüket, államtitkárként, minisztériumban, államtitkárokat, minisztériumába, államtitkárait, miniszterelnök, minisztériumok, államtitkárral, államtitkároké, kinevezéseknek, megjutalmazták, mellékleteként, minisztériumba, minisztériumot, leköszönésekor, kapcsolatokért, államtitkárok, közigazgatási, államtitkárát, másfélszerese, közrejátszott, tevékenységét, közszolgálati, visszatérőnek, szervezetével, , ,
2020.01 2020. Február 2020.03
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 12
3456789
10111213141516
17181920212223
242526272829 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 0 db bejegyzés
e év: 0 db bejegyzés
Összes: 64001 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 1209
  • e Hét: 20456
  • e Hónap: 59549
  • e Év: 161903
Szótár
 
Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2020 TVN.HU Kft.