Belépés
zgfumag.blog.xfree.hu
Ha azért nézel , mert ez a munkád, jó munkát kívánok! GYÁVA NÉPNEK NINCS HAZÁJA! Minden nemzetnek olyan kormánya van aminöt érdemel. Ha valami... Zámbori Gusztáv
1957.12.05
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
Feldmájer: gyomorforgató, ami
  2007-03-12 22:41:08, hétfő
 
   
  Feldmájer: gyomorforgató, ami az országban zajlik
2007. március 12. FigyelőNet, MTI

Franciaországhoz képest, ahol zsinagógákat és iskolákat gyújtanak fel, Magyarország mennyország, "de most kell valahol megállni" - mondta Feldmájer Péter, a Magyarországi Zsidó Hitközségek Szövetségének (Mazsihisz) elnöke a Magyar Televízió Nap-kelte című műsorában hétfőn.

Nem félelmet, hanem gyomorforgást okoz, ami Magyarországon zajlik - tette hozzá Feldmájer Péter, aki erről annak kapcsán beszélt, hogy korábban azt ajánlotta zsidó származású honfitársainak, hogy maradjanak otthon a március 15-i nemzeti ünnepen.

"Igen nehéz ünneplési forma, hogyha állandón zsidóznak az utcán vagy nyilas zászlók erdejével találkozik az ünneplő" - fogalmazott a Mazsihisz elnöke, aki közölte: nem fizikai, hanem lelki bántalmazástól tartanak.

Feldmájer Péter szerint nem gyávaság, hanem egy jól megfontolt gondolat távol maradni a nemzeti ünnepi rendezvényektől. Aki bírja idegekkel az menjen ki, mutassa meg, hogy nem fél, de ez már nem ünneplés - fűzte hozzá.

Kérdésre válaszolva közölte: egyházi vezetőként részt vesz a március 15-i ünnepen.Önök az antiszemiták!

Tisztelt Lendvai Ildikó!

Mindig döbbenettel állok a TV képernyője előtt vagy olvasom az újságot, amikor leginkább Ön - hiszen ez a "szerep" a PÁRT-on belül már régen az Öné - bejelenti: Magyarországon egyre erősödőben van az antiszemitizmus, ezért (hangsúlyozom: ezért) felszólítja Orbán Viktort, határolódjon el azokatól a szélsőségektől, akik zsidó polgártársainkra törnek szavaikkal ... Határolódjon el Orbán Viktor a MIÉP-től, a JOBBIK-tól (akivel legújabban, Révész úr népszabadságbeli cikke nyomán, már egyenesen koalicióban van) és csak az Önök boszorkánykonyhájában tudják, még ki mindenkitől!

Ugyancsak döbbenettel - bár nem meglepetten - hallom a hirt: Gyurcsány úr nyilatkozik össze-vissza a nyugati sajtónak: országában tombol az antiszemitizmus, már a saját felesége is veszélyben, amely bizony teljes egészében Orbán Viktor számlájára irható.

Ildikó!

Ön, az Önök pártja és az Önök koaliciós partnere egész egyszerűen nem hagyja megnyugodni, feldolgozni a magyar zsidóságnak a holokauszt által okozott traumákat!

Amikor Önök és mindig csak Önök megszoritásokkal, elvonásokkal, megalázó létszámleépitésekkel, egész rendszerek szétverésével ... rohanják le a társadalmat (amely leginkább amatőr, önző, hatalomvágyó, pénzhajhász politikusi garniturájuk pazarló felelőtlensége következtében válik szükségessé), amikor képtelenek megmagyarázni a megmagyarázhatatlant, az utolsó szalmaszálba kapaszkodnak és akkor antiszimetizmust kiáltanak!


Szégyelljék magukat, de mélységesen és ezt minden magyar zsidó honfitársam nevében ajánlom Önöknek!

Adva van egy történelme során sokat szenvedett, sokszinű népcsoport, a zsidóság.

Évezredekig nem tudtak stabil államot alapitani (amelynek nyilván belső megosztottságuktól kezdve, számtalan más oka is volt), üldöztetéseiknek se szeri, se száma. Mára leginkább a világban szétszórodva élnek és próbálják megőrizni identitásukat annak ellenére, hogy 1949-ben megalapithatták a Palesztin állam területén belül az önálló Izrael államot.

A II. világháború alatt, Hitler őrült politikája következtében kb. 6 millió zsidó embert pusztitottak el, üldöztek származásáért, aláztak meg a csatlós országokban is.

A holokauszt mindenképpen a zsidó népcsoport közös traumája, amely 60 év alatt aligha feldolgozható. De mint minden, az egyént és közösséget ért trauma ez is az idő múlásával emlékké és emlékezéssé szelidülhet.

Feltéve, ha nem ennek ellenkezője lenne bizonyos politikai csoportok érdeke!

Ehhez nem kellene mást tenni, mint egész egyszerűen békén hagyni az adott népcsoportot, hagyni hogy választott hazájukban nyugodtan élhessenek, dolgozhassanak, ápolhassák szokásaikat, hagyományaikat, gyászolhassák elveszített szeretteiket.

Ki törődik ebben az országban a ruszinokkal, a szlovákokkal (tótokkal), románokkal ... Létrehozták a maguk - leginkább kulturális egyesületeiket - és nyugodtan élnek közöttünk, mert a "nagypolitika" számára ők érdektelenek. Őket ugyanis nem érte olyan méretű népirtás, amellyel nagyon számú közösséget lehetne riogatni.

De a holokauszt, az igen!
Az az igazi ütőkártya!

Ha ugyanis folyton folyvást felemlegetnek egy ma már nem létező, de a múltban megtörtént tragédiát, egy múltban elszenvedett üldöztetést ... ez a ma élő népcsoportban azonnal kollektiv szorongást idéz elő, a lelkek mélyén szunnyadni készülő borzalmak, megintcsak veszéllyé terebélyesednek.

Az egyén gyanakvóvá válik környezetével szemben, még akkor is szemlesütve kezd járkálni a többiek között, ha ő magának erre semmi oka, senki nem bántotta és nem is fogja bántani, sőt már csak a történelemkönyvekből van ismerete a valós eseményekről. Szorong, kisebbségi érzése támad, önmagában egyre nagyobbra és nagyobbra növeli az Önök által indukált, ám nem létező veszélyt.

Ha magatartásukat illusztrálnám, akkor Ön és Önök pontosan olyan gonoszak és embertelenek zsidó polgártársainkkal szemben, mint az a müveletlen, faragatlan hozzátartozó, aki pókfóbiás rokonával azon tréfálkozik: éppen a háta mögött mászik egy óriási keresztes pók.

De mire is jó ez az egész - teszi fel magának a kérdést a gondolkodó ember. Mert a politikai cselekvésnek mindig célja, iránya van.

Miért is?
Azért, hogy a szorongó lélek "megtalálja" az őket védelmezőket, vagy akikről azt feltételezi, hogy bekövetkező, megvalósuló veszély esetén majd onnan feltétlen védelmet kapnak. Ha mindig Lendvai Ildikó, Kuncze Gábor és más hasonló "kiválóságok" hivják fel a figyelmüket arra, hogy itt kérem rettegni kell, mert a társadalomnak az a másik fele, a szemete, a politikai jobboldal, élükön Orbán Viktorral, folytonosan zsidó honfitársaink üldöztetésére készülnek, sőt már azon is vannak ... akkor értelemszerűen a Lendvai-Kuncze féle politikai tömörülést fogják választani, az ő szavuknak lesz "hitele", hiszen ők egyrészt felhivják a veszélyre a figyelmet, másrészt ha ilyen előrelátóak, akkor bizonyára meg is védik a "támadott közösséget", ha ennek szüksége felvetődne.

Az antiszemitizmus-kiáltás másik, nem csekély nyereség pedig az, hogy a zsidóság megveti, gyülöli, sőt kirekeszti azokat, akikre Önök rámutatnak.

Igen! Ők azok, akik a veszélyt okozzák, ők akik rád és családod életére törnek majd!

Az Orbán Viktor és mindazok, akik piros-fehér-zöld zászlót lobogtatnak március 15-én (ne adj Isten, esetleg egy-két Árpád-sávos is odakeveredik, melynek történetét Ön Ildikó legalább annyira ismeri, mint sokan mások).

Vagyis: Ön és Önök aljas, csalárd és manipulativ módon, kipécéztek maguknak egy sokat szenvedett népcsoportot, egy, a világban szétszóratott és történelme során gyakran üldözött népcsoportot, a zsidóságot, hogy személyes érdekeik végrehajtása, a hatalom megtartása érdekében folytonos szorongásra itéltessék őket.

Ön és az Ön félék nem engedik meg a hazánkban élő zsidóságnak feldolgozni a holokauszt okozta megaláztatást, gyászt, gyötrelmet és fájdalmat.

Önök valójában folytonosan zaklatják, vegzálják a gyászoló embert; folytonosan veszteségére, lelki hiátusára emlékeztetik, szinte őt magát kiáltják ki bünösnek, ha gyásza enyhülni merne.

Mindezen aljas, manipulativ magatartás végleges abbahagyására, a magyarországi zsidóság békén hagyására szólitom fel Önt, a PÁRT-ját, Gyurcsányt és koaliciós partnerét.

Akik tudatosan, szándékosan, pusztán aljas politikai érdekből zaklatják a zsidóságot, egyszersmind "üldözik" is őket.

A zsidóság kollektiv tudattalanjában még létező szorongást hivják elő nap, mint nap, amikor antiszemitizmussal vádolják azt a magyar társadalmat, amely kizárólag Önöket, az MSZP-t és koaliciós partnerét tartja felelősnek az ország gazdasági összeomlásért.

Hagyják békében élni, dolgozni, alkotni a magyar zsidóságot, úgy, ahogy a ruszinokat, a tótokak, a szerbeket és más kisebbségeket!

Lettek volna kevésbé önzők, hatalomvágyók, pénzéhesek és teremtettek volna olyan gazdasági körülményeket, ahol minden, hazánkban élő ember gazdasági biztonságban érezheti magát, ideértve a befogadó nemzetet, a magyarságot és ideértve minden befogadott más nemzet, népcsoport tagjait egyaránt.

Jegyezze meg Lendvai Ildikó: élnek ebben az országban még olyan, felelősen gondolkodó értelmiségiek, (nem megvásárolt diplomások), akik tudják és terjesztik is zsidó barátaik, ismerőseik körében, hogy amit Önök művelnek, az a valóságos antiszemitizmus! Amikor a hatalmon lévők tudatosan rárontanak az egyébként felejteni, boldogan élni kivánó zsidó közösségre, amikor tudatos magatartásukkal hivják elő temetni vágyott szorongásaikat, hogy ismét és újra, meg újra féljenek, rettegjenek ... holott erre semmi okuk nincs!

Arról ehelyütt már említést sem teszek, hogy milyen aljasság a ma élő huszonévesekkel, az utódainkkal szemben, hogy őket pedig állandó és folytonos kollektiv bünőséggel sújtják.

Önök, Önök a valóságos antiszemiták, nem pedig azok, akik nemzetük, közösségük tagjai iránt felelősségget érezve élik mindennapjaikat és próbálnak meg lelki védelmet is nyújtani felzaklatott zsidó barátaiknak, ismerőseiknek.

Még szerencse, hogy az egyes ember személyes élete mindig nagyobb hitellel bir a hazánkban élő zsidóság körében is, mint az egyre inkább megvetendő PÁRT-juk politikusainak, igy személy szerint az Ön szavahihetősége.

Mert ha beteg a szomszéd, senki nem azzal foglalkozik, hogy zsidó, skót vagy éppen cigány-e. Ha beteg a szomszéd, akkor minden nap bekopog hozzá valaki és megkérdezi, nincs-e szüksége valamire, kell-e vásárolni, hozzunk-e gyógyszert, vagy hivjunk-e orvost.

Ha egy kolléga nem birkózik meg a feladatával, nem azon tünődünk, zsidó vagy szlovén származású-e, hanem ha megtehetjük, egymás között megosztjuk a munkát, hogy mielőbb és jól végezzük azt el.

Ha épitkezik volt egyetemi évfolyamtársunk, mit sem törődünk azzal, hogy zsinagógában vagy református templomban kötötte az esküvőjét, hanem megyünk és kevés szabadidőnkben együtt hordjuk a téglát, keverjük a maltert, hiszen ő is ugyanezt tette, amikor mi épitkeztünk, vagy tenné ... ha épitkeznénk.

És mindazt, amit fentebb irtam Önnek, egy kedves kollégámmal és annak férjével, akik zsidó származásúak, megbeszéltem, előre egyeztettem és amely levelet ők maguk vállalták, hogy továbbitani fognak rokonaiknak, barátaiknak, ismerőseiknek, az általuk látogatott zsidó közösségeknek.

Mert ők sem a lakókörnyezetükben, sem a munkahelyükön említésre méltó antiszemitizmussal nem találkoztak, de egyre rosszabbul érzik magukat, ha Önök ismét és újra a szájukra veszik őket.

Váczi Judit
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Címkék: megszoritásokkal, franciaországhoz, népszabadságbeli, antiszimetizmust, üldöztetéseiknek, polgártársainkra, antiszemitizmus, tudattalanjában, rendezvényektől, megalapithatták, terebélyesednek, magatartásukkal, szavahihetősége, huszonévesekkel, évfolyamtársunk, mindennapjaikat, bántalmazástól, értelemszerűen, szorongásaikat, magyarországon, magatartásukat, politikusainak, honfitársainak, egyesületeiket, dolgozhassanak, hagyományaikat, szélsőségektől, szabadidőnkben, felelőtlensége, szétverésével, illusztrálnám, feldolgozható, közösségeknek, megmagyarázni, felemlegetnek, munkahelyükön, országban zajlik, március 15-i, utcán vagy, nemzeti ünnepi, nyugati sajtónak, saját felesége, magyar zsidóságnak, holokauszt által, utolsó szalmaszálba, történelme során, világban szétszórodva, önálló Izrael, csatlós országokban, holokauszt mindenképpen, zsidó népcsoport, adott népcsoportot, Feldmájer Péter, Magyarországi Zsidó Hitközségek Szövetségének, Magyar Televízió Nap-kelte, Tisztelt Lendvai Ildikó, Orbán Viktort, Orbán Viktor, Amikor Önök, Lendvai Ildikó, Kuncze Gábor, Orbán Viktorral, Váczi Judit,
Új komment
Kérjük adja meg a TVN.HU rendszeréhez tartozó felhasználónevét és jelszavát.
Csak regisztrált felhasználók írhatnak kommentet,
amennyiben még nem rendelkezik TVN.HU hozzáféréssel: Klikk ide!
Felhasználónév:
Jelszó:
Kérem írja be a baloldalon látható számot!
Szöveg:  
 
Betűk: Félkövér Dőlt Kiemelés   Kép: Képbeszúrás   Link: Beszúrás

Mérges Király Szomorú Kiabál Mosoly Kacsintás haha hihi bibibi angyalka ohh... ... buli van... na ki a király? puszika draga baratom... hát ezt nem hiszem el haha-hehe-hihi i love you lol.. nagyon morcika... maga a devil pc-man vagyok peace satanka tuzeske lassan alvas kaos :) bloaoa merges miki idiota .... sir puszika
 
 
Félkövér: [b] Félkövér szöveg [/b]
Dőlt: [i] Dőlt szöveg [/i]
Kiemelés: [c] Kiemelt szöveg [/c]
Képbeszúrás: [kep] http://...../kep.gif [/kep]
Linkbeszúrás: [link] http://tvn.hu [/link]
ReceptBázis
Bulgur gombával és csikemellel...
Epres túrótorta
Mákos-almás süti
Lazac édesköményes-citromos rizottóval
Részeges nyúl
Sült hekk
Zöldséges, tepsis krumpli
Cukkinis, padlizsános egytálétel
Pirított gomba sárgarépával
Sajttal töltött gomba
még több recept
Véleményezd!
10.22. 23:03 Brexit - Tusk konzultációkat kezd a huszonhetekkel a kiválási határidő hala...
10.22. 22:13 A szenátusi választási eredmények felülvizsgálatát kezdeményezte a lengyel ...
10.22. 22:03 Hollik: korrekt együttműködésre törekszünk a főváros vezetőivel
10.22. 22:02 Kövér: kiemelt szerepük volt a szakkollégiumoknak a rendszerváltás előkészí...
10.22. 21:53 Október 23. - Salvini: a magyar nép rendkívüli volt 1956-ban és most is az
10.22. 21:53 Brexit - A Brexit-megállapodás alapelveit jóváhagyta, a ratifikációs menetr...
10.22. 21:43 Október 23. - Böröcz László: az 1956-os forradalom kétszer is diadalmaskodo...
10.22. 21:43 Balázsy Péter nem lesz tagja a szombathelyi közgyűlésnek
10.22. 21:23 Férfi vízilabda ob I - A Miskolc nagy csatára késztette a címvédő Ferencvár...
10.22. 21:23 Török offenzíva - Putyin és Erdogan megállapodott a kurd milíciák török hat...
Tudjátok ?
Az álmoknak valóban van jelentése?
Hogyan lehet megszabadulni a kuponoldalak és a maikupon hírlevéltől ?
Kívánhatok, Boldog Új Évet, minden megmaradt Csatilakónak?
Káros az alkohol ? Ha igen akkor mennyire ?
Kívánhatok kellemes ünnepeket?
még több kérdés
Blog Címkék
Boldog IV. Károly 10.21  Őszirózsák  Őszi kép  San Marino. Italia......  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  6 . Keresztény tanösvény: Hisz...  Facebookon kaptam  Kikkel indultam, lassan elmara...  Őszi kép  Aranyosi Ervin: Én és a tükörk...  Őszi csokor  Facebookon kaptam  Őszi kép  Őszi csokor  Facebookon kaptam  Készülődés  Törökország.......  Facebookon kaptam  Elkezdődött Szent II. János Pá...  Facebookon kaptam  Napi bölcselet  Arizóna.......  Szép hétfői napot  Muzsika hangja turné  Boldog IV. Károly 10.21  Őszi kép  Kiváló hétvégét  - 2019.október 20-án vasárnap ...  Anyatermészet.....  Boldog szülinapot a ma ünneplő...  Virágos szép napot , hetet  Nem élhetünk nélküle  Hideg kéz - hideg láb  Muzsika hangja turné  Kellemes délutáni pihenést  Vörös rózsa  Keresztes Szent Pál áldozópap ...  Aranyosi Ervin: Eljött az ősz ...  Szèp napot és hetet kíván...  Dezső Virág Emberek...  Facebookon kaptam  Véres vízesés.....  Legyen nagyon szép napod  Muzsika hangja turné  2019. október 20-án dr. Székel...  Naplemente  Kellemes délutáni pihenést  Kellemes kikapcsolódást  Arizóna.......  József Attila : MAJD MEGÖREGSZ...  Szép estét  Őszi termések  Aranyosi Ervin: Eljött az ősz ...  Pécs - Havi hegyi kegytemplom ...  Virágos szép napot , hetet  Zöld gyémánt.......  Szép új hetet  Lila virág  Szenvedés  Nő őszi öltözékben  Facebookon kaptam  Menjetek, tegyetek tanítványom...  Kristina Calu - Eggyel több T...  Küldetése van, nem is akármi: ...  Kutyus dobozban  2019. október 20-án dr. Székel...  Napi bölcselet  Dezső Virág Emberek...  Útravaló – 2019. október...  Facebookon kaptam  Szíves üdvözlet  Őszirózsák  Őszi kép  Facebookon kaptam  Mírjam barátnőmtól kaptam  Krizantém  Facebookon kaptam  Katona Bálint: Maradék idő ver...  Szép őszi napot  Rózsaszín rózsa  Arizóna.......  Jó éjszakát  Esti mosoly ......  Őszi levelek  Esti mosoly ......  Őszi termések  Virágos szép napot , hetet  Rózsa a kézben  Őszi kép  Pécs - Havi hegyi kegytemplom ...  Facebookon kaptam  1956-os Emlékhét  Facebookon kaptam  Kellemes kikapcsolódást  Szelfiző cica  Küldetése van, nem is akármi: ...  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam 
Bejegyzés Címkék
országban zajlik, március 15-i, utcán vagy, nemzeti ünnepi, nyugati sajtónak, saját felesége, magyar zsidóságnak, holokauszt által, utolsó szalmaszálba, történelme során, világban szétszórodva, önálló Izrael, csatlós országokban, holokauszt mindenképpen, zsidó népcsoport, adott népcsoportot, múltban megtörtént, múltban elszenvedett, lelkek mélyén, egyén gyanakvóvá, többiek között, valós eseményekről, háta mögött, óriási keresztes, gondolkodó ember, politikai cselekvésnek, szorongó lélek, őket védelmezőket, figyelmüket arra, politikai jobboldal, zsidóság megveti, veszélyt okozzák, sokat szenvedett, világban szétszóratott, hatalom megtartása, holokauszt okozta, gyászoló embert, magyarországi zsidóság, zsidóság kollektiv, magyar társadalmat, ország gazdasági, magyar zsidóságot, befogadó nemzetet, hatalmon lévők, egyébként felejteni, utódainkkal szemben, valóságos antiszemiták, egyes ember, egyre inkább, kedves kollégámmal, általuk látogatott, munkahelyükön említésre, szájukra veszik, megszoritásokkal, franciaországhoz, népszabadságbeli, antiszimetizmust, üldöztetéseiknek, polgártársainkra, antiszemitizmus, tudattalanjában, rendezvényektől, megalapithatták, terebélyesednek, magatartásukkal, szavahihetősége, huszonévesekkel, évfolyamtársunk, mindennapjaikat, bántalmazástól, értelemszerűen, szorongásaikat, magyarországon, magatartásukat, politikusainak, honfitársainak, egyesületeiket, dolgozhassanak, hagyományaikat, szélsőségektől, szabadidőnkben, felelőtlensége, szétverésével, illusztrálnám, feldolgozható, közösségeknek, megmagyarázni, felemlegetnek, munkahelyükön, népcsoportban, következtében, környezetével, gyászolhassák, üldöztetésére, összeomlásért, szövetségének, , ,
2019.09 2019. Október 2019.11
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
28293031 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 0 db bejegyzés
e év: 0 db bejegyzés
Összes: 64001 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 1199
  • e Hét: 3546
  • e Hónap: 29064
  • e Év: 386353
Szótár
 
Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2019 TVN.HU Kft.