Belépés
zgfumag.blog.xfree.hu
Ha azért nézel , mert ez a munkád, jó munkát kívánok! GYÁVA NÉPNEK NINCS HAZÁJA! Minden nemzetnek olyan kormánya van aminöt érdemel. Ha valami... Zámbori Gusztáv
1957.12.05
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
A Hamász kilátástalan háborút vív Izraellel - de a kiváltó o
  2014-07-18 21:53:33, péntek
 
   
  2014-07-18. 18:03
A Hamász kilátástalan háborút vív Izraellel - de a kiváltó okokról hallgat a "demokratikus" Nyugat

Izrael július 17-én éjszaka tüzérségi, légi és tenger felőli támadások után szárazföldi hadműveletet is indított a Gázai övezet ellen. Az izraeli, a nemzetközi zsidó és a vele egy követ fújó legtöbb nyugati állam propagandagépezete most azt állítja, hogy az újabb izraeli katonai akcióra azért volt szükség, mert a Hamász a Gázai övezetből rakétázza Izrael területét. Közben a cionista propagandisták szépen elhallgatják a rakétázást kiváltó okokat: a palesztin nép 1948 óta tartó válságának megoldatlanságát, a palesztin állam megalapítására kiszemelt ciszjordániai területek fokozatos elzsidósítását, s az 1 millió 800 ezer lakosú, ám mindössze 365 négyzetkilométer nagyságú Gázai övezet több mint hét esztendeje tartó izraeli és egyiptomi blokádját.
A budapesti izraeli nagykövet elvárásainak megfelelően a magyar kormányzati kézi vezérlés alatti Magyar Rádió, a Magyar Távirati Iroda és más hírközlő eszközök elhallgatásos ferdítéseivel, a rakétázott Izrael sajnáltatásával szemben az igazság az, hogy a zsidó állam politikai vezetése a tűzszünet érdekében a Hamász Iszlám Ellenállási Mozgalomnak a továbbéléshez szükséges legalapvetőbb követeléseit sem hajlandó teljesíteni. Nem hajlandó, mert a palesztinok életterét zsidótelepítéssel fokozatosan kisajátító izraeli vezetés a három zsidó telepes fiatal elrablásának ürügyén Ciszjordániában megkezdett, s a Gázai övezetben folytatott gyilkolászással kívánja fizikailag teljesen fölszámolni a Hamászt, a palesztin nép egyetlen elszánt, ütőképes mozgalmát. Ha ezt a célt a zsidók elérik, marad nekik Mahmúd Abbász, aki eddig is úgy táncolt, ahogyan a cionisták fújták.

Izrael a legutóbbi szárazföldi behatolást a Gázai övezetben hat esztendővel ezelőtt, az úgynevezett Öntött ólom hadművelet keretében hajtotta végre, több száz palesztin polgári személy, köztük akkor is igen sok gyermek halálát és még több sebesülését okozva. De a Hamászt nem sikerült sem szellemileg, sem fizikailag megsemmisíteni, s minden valószínűleg ez most is így lesz, mert a Palesztinában a mintegy hatmillió, illetve a környező országok menekülttáboraiban élő több millió palesztin ügye továbbra is megoldatlan marad, s az "eltüntetésükre", a szülőföldjükről történő elűzésükre szőtt izraeli tervek egyelőre megvalósíthatatlanok. A Hamász arra törekszik, hogy ez az izraeli elképzelés ne legyen megvalósítható. Izrael a jelenlegi katonai hadművelettel ezért kívánja fizikailag fölszámolni a Hamászt.
A mostani szárazföldi hadművelet megindítása előtti órákban Bogi Ájálon izraeli hadügyminiszter és Bibi Netanjáhu miniszterelnök egyaránt hangsúlyozta, hogy a katonai művelettel leginkább a Gázai övezet területén kiépített, erődszerű, néhol Izraelbe is átnyúló alagútrendszert kívánják fölszámolni. Magyarán: a mindössze 365 négyzetkilométer nagyságú, 1 millió 800 ezer lakosú Gázai övezetet védő palesztin harcosokat, a Hamász politikai és katonai vezetését szeretnék "kifüstölni" az alagutakból. Itt meg kell említeni azt a fontos tényt, hogy a Gázai övezet jórészt terméketlen, természeti kincsekben szegény területén élő egymillió 800 ezer palesztin közül több mint egymillió a Palesztina más területeiről 1948-ban elűzött menekült, illetve azoknak leszármazottjai. Magyarán: Izrael előbb elkergette őket az eredeti szülőföldjükről, 1967-ben megszállta, majd 2007-ben pedig óriási gyűjtőtáborba zárta őket. A "művelt" világ meg felháborodik és tiltakozik a Gázai övezetből Izraelre kilőtt rakéták, a Hamász tűzszünetet elutasító magatartása miatt.

A Muhámmád Murszi törvényesen megválasztott egyiptomi elnököt nemrégiben katonai puccsal megdöntő 'Ábd el-Fattáh esz-Szíszi elnök irányította Egyiptom az izraeli szárazföldi hadművelet megindításáért és a várható még nagyobb vérontásért máris a Hamászt okolja, mert az utóbbi nem volt hajlandó elfogadni a Kairó kezdeményezte tűzszünetet. A palesztin őslakosságot állandó zsidótelepítéssel életteréből fokozatosan kiszorító izraeli kormány, amiképpen Ánvár esz-Szádát és Huszni Mubárak korábbi elnökök idejében, jelenleg is egy húron pendül a palesztin ügyet eláruló egyiptomi vezetéssel. A Gázai övezetet kormányzó Hamász Iszlám Ellenállási Mozgalom az 1929-ben Egyiptomban megalakított Muszlim Testvérek mozgalmából nőtt ki, alakult meg az első intifádá idején, 1987-ben, majd 2007-ben szabad választások útján kormányra jutott a Gázai övezetben.
Már tegnap, csütörtökön, tehát a Gázai övezet elleni szárazföldi izraeli agresszió megindítása előtt ismertek voltak (még az Izraellel a palesztinok rovására kollaboráló, az arab testvéreit eláruló egyiptomi politikai vezetés számára is - H. J.) a Gázai övezetet kormányzó, s a palesztin ellenállást tulajdonképpen egyedüliként megtestesítő Hamász tűzszüneti föltételei, amelyek teljesítéséről Izrael hallani sem akar. Nézzük, mennyire jogosak, érthetőek ezek a palesztin föltételek.
Zoom
Szerdai életkép Gázából
A Hamász legfontosabb követelése a tűzszünet fejében az, hogy Izrael oldja föl a Gázai övezet, a világ legnagyobb és legnépesebb gyűjtőtáborának több mint hét esztendeje tartó szárazföldi és légi zárlatát, blokádját. (A tengeri blokádot Izrael 2009 januárjától érvényesíti. A Huszni Mubárak elnök irányította Egyiptom és Izrael közösen rendelte el a Gázai övezet zárlatát, miután a mindkettőjük számára kellemetlen Hamász átvette a térség irányítását, s elkergette a Mahmúd Abbász elnökhöz hű El-Fatah szervezet harcosait - H. J.) A nagyvilággal Izraelen keresztül összeköttetést biztosító több határátkelő, illetve az Egyiptommal határos egyetlen, a rafahi átkelő megnyitása és bezárása a blokád következtében a zsidók és az egyiptomiak kényétől-kedvétől függ, miközben a mindössze 365 négyzetkilométernyi Gázai övezet 1 millió 800 ezer (!) lakosa többségének helyben nincs megélhetési forrása, munkahelye, megfelelő élelmiszer- és orvosi ellátása. A Hamász a tűzszünet fejében éppen ezért azt is föltételként szabta, hogy nemzetközi garanciák mellett Egyiptom a nap 24 óráján keresztül tartsa nyitva a Rafah városi határátkelőt. Ezen utóbbi föltétel teljesítésére maga a tűzszünet létrejöttén ügyködő Kairó nem volt hajlandó.
A Hamász következő nem teljesített föltétele volt, hogy a Gázai övezetben élő muszlim palesztinok szabadon átjárhassanak imádkozni az iszlám harmadik legszentebb helyének számító (Mekka és Medina után) kelet-jeruzsálemi El-Ákszá mecsetbe. (Izrael a szabad vallásgyakorlásra és a szent helyek szabad látogatására vonatkozó nemzetközi egyezményt fölrúgva legtöbbször még a ciszjordániai palesztinokat sem engedi be a jeruzsálemi Mecsetek terére - H. J.)
A Hamász követelte továbbá a Sálít tizedes 2012-es elengedésének fejében kiszabadult, majd legutóbb egyezményszegő módon ismét börtönbe zárt palesztin rabok végleges kiszabadulását, illetve az izraeli börtönökben levők fogva tartási körülményeinek javítását. Amiképpen a fentebb említett föltételekről, Izrael a palesztin rabok kiengedéséről sem volt hajlandó egyezkedni. A zsidó vezetés éppen úgy nem hajlandó eleget tenni ezeknek a követeléseknek, amiképpen a mára minden hitelét elvesztett Mahmúd Abásszal folyó korábbi alkudozások idején még csak felfüggeszteni sem volt hajlandó a zsidó települések újabb lakásépítkezésekkel történő kibővítését Ciszjordániában, nem volt hajlandó abbahagyni a megszállt területek etnikai és vallási összetételének erőszakos eszközökkel történő megváltoztatását. Magyarán: Izrael úgy "kíván" tárgyalni a rámalláhi palesztin vezetéssel többi között a palesztin állam létrehozásáról, hogy közben fokozatosan úrrá lesz azon területek fölött, ahol Palesztinát meg kellene alapítani. A Hamász pontosan ezt az izraeli taktikát, az egy helyben topogást nem hajlandó elfogadni, s most már talán a minden mindegy elve alapján is, egyenlőtlen eszközökkel tovább vívja a küzdelmét.
Hering József - Kuruc.info

További részletek: http://kuruc.info/r/4/130545/#ixzz37qrXXVF9
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Címkék: négyzetkilométer, megváltoztatását, megoldatlanságát, sajnáltatásával, ciszjordániában, hadügyminiszter, gyűjtőtáborának, szülőföldjükről, alagútrendszert, leszármazottjai, gyilkolászással, eltüntetésükre, megvalósítható, összetételének, felfüggeszteni, propagandisták, körülményeinek, kiszabadulását, egyezményszegő, elzsidósítását, összeköttetést, teljesítéséről, követeléseknek, megalapítására, tulajdonképpen, megsemmisíteni, létrehozásáról, megindításáért, miniszterelnök, elengedésének, legalapvetőbb, következtében, kezdeményezte, teljesítésére, megválasztott, ciszjordániai, kiváltó okokról, nemzetközi zsidó, követ fújó, újabb izraeli, cionista propagandisták, rakétázást kiváltó, palesztin állam, budapesti izraeli, magyar kormányzati, rakétázott Izrael, zsidó állam, tűzszünet érdekében, továbbéléshez szükséges, palesztinok életterét, három zsidó, zsidók elérik, Magyar Rádió, Magyar Távirati Iroda, Hamász Iszlám Ellenállási Mozgalomnak, Mahmúd Abbász, Bogi Ájálon, Bibi Netanjáhu, Muhámmád Murszi, Huszni Mubárak, Hamász Iszlám Ellenállási Mozgalom, Muszlim Testvérek, Mahmúd Abásszal, Hering József,
Új komment
Kérjük adja meg a TVN.HU rendszeréhez tartozó felhasználónevét és jelszavát.
Csak regisztrált felhasználók írhatnak kommentet,
amennyiben még nem rendelkezik TVN.HU hozzáféréssel: Klikk ide!
Felhasználónév:
Jelszó:
Kérem írja be a baloldalon látható számot!
Szöveg:  
 
Betűk: Félkövér Dőlt Kiemelés   Kép: Képbeszúrás   Link: Beszúrás

Mérges Király Szomorú Kiabál Mosoly Kacsintás haha hihi bibibi angyalka ohh... ... buli van... na ki a király? puszika draga baratom... hát ezt nem hiszem el haha-hehe-hihi i love you lol.. nagyon morcika... maga a devil pc-man vagyok peace satanka tuzeske lassan alvas kaos :) bloaoa merges miki idiota .... sir puszika
 
 
Félkövér: [b] Félkövér szöveg [/b]
Dőlt: [i] Dőlt szöveg [/i]
Kiemelés: [c] Kiemelt szöveg [/c]
Képbeszúrás: [kep] http://...../kep.gif [/kep]
Linkbeszúrás: [link] http://tvn.hu [/link]
ReceptBázis
Bulgur gombával és csikemellel...
Epres túrótorta
Mákos-almás süti
Lazac édesköményes-citromos rizottóval
Részeges nyúl
Sült hekk
Zöldséges, tepsis krumpli
Cukkinis, padlizsános egytálétel
Pirított gomba sárgarépával
Sajttal töltött gomba
még több recept
Tudjátok ?
Tényleg hasznos gyógynövény a csalán?
Mi a teendő a novemberi Rododendron bimbóval?
Az álmoknak valóban van jelentése?
Hogyan lehet megszabadulni a kuponoldalak és a maikupon hírlevéltől ?
Kívánhatok, Boldog Új Évet, minden megmaradt Csatilakónak?
még több kérdés
Blog Címkék
Kellemes hetet kívánok!  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Ősi és érett kultúrákban  Boldog születésnapot a ma ünne...  Konikalcit  Mai harmónia kártyám  Png nő  A kereszt fája  Hiába telt már el  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Rózsa csokor  Png nő  Sikertelen ember  Harmónia......  A kutyák 96 százalékos pontoss...  Facebookon kaptam  Hold ragyog az égnek tengerén ...  A jövőnek élek  Egy mondat  Tavaszi kép  Hold ragyog az égnek tengerén ...  Konikalcit  Facebookon kaptam  Rózsa csokor  Mennyi olyan tett és gondolat ...  Nárciszok pillangóval  Mennyi olyan tett és gondolat ...  Egy mondat  Facebookon kaptam Mírjam bará...  Kellemes napot kívánok!  Isten szeretete  Harmónia......  Png nő  Szép tavaszi napot!  Tulipánok  Szerbiában tízezer beoltott  Jó reggelt kedves látogatóimna...  Jó reggelt kedves látogatóimna...  Facebookon kaptam  Isten  Szeretet  Jézus szeretete  Png kislány  Kalkofyllit  Kislány cicával  Remélem megértésre talál szava...  Png cicák  Egy -szép jó reggelt !...........  Facebookon kaptam Annuska bar...  Facebookon kaptam  Szép estét kedves látogatóimna...  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam Annuska bar...  Egy mondat  Tulipánok  Png férfi  Honnan tudjam  Kellemes napot kívánok!  Fekete gólyák......  Facebookon kaptam  a koronavírus járvány margójár...  Png tulipànok  Png kislány  Kellemes kávézást  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Az emberiség legősibb gyógymód...  Facebookon kaptam  Madarak világa.....  Facebookon kaptam Krisztinától  Árak  Az ember erősebb, mint a sors  Jó reggelt kedves látogatóimna...  3 millió 250 ezer embert oltot...  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Szép estét kedves látogatóimna...  Azur andara kristály  Jézus Krisztus  Facebookon kaptam  Kalkofyllit  A kutyák 96 százalékos pontoss...  Ha valakinek  Png nő  Facebookon kaptam  Rózsa üvegben  Krisztus  Kiengesztelődés  A Nemzet fája, melynek van tör...  Egy -szép jó reggelt !...........  Png virág  Natur arany  Azur andara kristály  Facebookon kaptam  Kiengesztelődés  Aranyosi Ervin: Márton, a főmu... 
Bejegyzés Címkék
kiváltó okokról, nemzetközi zsidó, követ fújó, újabb izraeli, cionista propagandisták, rakétázást kiváltó, palesztin állam, budapesti izraeli, magyar kormányzati, rakétázott Izrael, zsidó állam, tűzszünet érdekében, továbbéléshez szükséges, palesztinok életterét, három zsidó, zsidók elérik, cionisták fújták, legutóbbi szárazföldi, úgynevezett Öntött, mintegy hatmillió, környező országok, szülőföldjükről történő, izraeli elképzelés, jelenlegi katonai, mostani szárazföldi, katonai művelettel, fontos tényt, eredeti szülőföldjükről, izraeli szárazföldi, palesztin őslakosságot, húron pendül, palesztin ügyet, 1929-ben Egyiptomban, első intifádá, palesztinok rovására, arab testvéreit, palesztin ellenállást, palesztin föltételek, tűzszünet fejében, világ legnagyobb, tengeri blokádot, mindkettőjük számára, térség irányítását, nagyvilággal Izraelen, rafahi átkelő, blokád következtében, egyiptomiak kényétől-kedvétől, tűzszünet létrejöttén, iszlám harmadik, szabad vallásgyakorlásra, szent helyek, ciszjordániai palesztinokat, jeruzsálemi Mecsetek, izraeli börtönökben, fentebb említett, palesztin rabok, zsidó vezetés, mára minden, zsidó települések, megszállt területek, rámalláhi palesztin, izraeli taktikát, minden mindegy, négyzetkilométer, megváltoztatását, megoldatlanságát, sajnáltatásával, ciszjordániában, hadügyminiszter, gyűjtőtáborának, szülőföldjükről, alagútrendszert, leszármazottjai, gyilkolászással, eltüntetésükre, megvalósítható, összetételének, felfüggeszteni, propagandisták, körülményeinek, kiszabadulását, egyezményszegő, elzsidósítását, összeköttetést, teljesítéséről, követeléseknek, megalapítására, tulajdonképpen, megsemmisíteni, létrehozásáról, megindításáért, miniszterelnök, elengedésének, legalapvetőbb, következtében, kezdeményezte, teljesítésére, megválasztott, , ,
2021.03 2021. április 2021.05
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 1234
567891011
12131415161718
19202122232425
2627282930 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 0 db bejegyzés
e év: 2 db bejegyzés
Összes: 64003 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 157
  • e Hét: 4640
  • e Hónap: 15068
  • e Év: 190430
Szótár
 
Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2021 TVN.HU Kft.