Belépés
zgfumag.blog.xfree.hu
Ha azért nézel , mert ez a munkád, jó munkát kívánok! GYÁVA NÉPNEK NINCS HAZÁJA! Minden nemzetnek olyan kormánya van aminöt érdemel. Ha valami... Zámbori Gusztáv
1957.12.05
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
Semjén szerint rendben van, hogy átvernek 100.000 külhoni ma
  2014-07-23 20:04:20, szerda
 
 
Semjén szerint rendben van, hogy átvernek 100.000 külhoni magyart
2014, július 23 - 19:35



2011 októberében indult a Nemzeti Regiszter honlapja és hírlevele azzal a céllal, hogy megszólítsa, tájékoztassa a világ magyarságát és erősítse a diaszpórában élők identitását. Az ötletet akkor a Jobbik is támogatta, a megvalósítással azonban a kezdetektől nem értett egyet, hisz a hírlevél indulása óta gátlástalanul egyoldalú kormányzati sikerpropagandát folytat. Szávay István, a Jobbik alelnöke ezért írásbeli kérdésben fordult Semjén Zsolt nemzetpolitikáért felelős miniszterelnök-helyetteshez, aki válaszába közvetetten elismerte a kirekesztés és ezzel a hírlevélre feliratkozott mintegy 100.000 magyar büntetlen átverésének szerinte egyébként elfogadható tényét.

Semjén Zsolt nemzetpolitikáért felelős miniszterelnök-helyettes már 2010-ben fontosnak tartotta, hogy létrejöjjön egy, a Magyarországról elszármazott magyarok összefogására, tájékoztatására, rendezvényeik, programjaik kölcsönös bemutatására szolgáló, úgynevezett ,,nemzeti regiszter", amelybe bárki önként jelentkezhet. Az ötlet nem újdonság, az már a kilencvenes években is felvetődött, kormányzati akarat híján azonban csak pár éve valósult meg.

Szávay István, a Jobbik Nemzetpolitikai Kabinet elnöke akkor üdvözölte e kezdeményezést, amelynek előzetes ígéretekhez képest megkésett indulását a jobbikos honatya írásbeli kérdés segítségével is sürgetni igyekezett, sikerrel. 2011 októberében elindult a nemzetiregiszter.hu információs portál, október 18-án pedig kiküldésre került az első, többé-kevésbé heti rendszerességgel megjelenő hírlevél is azoknak, akik arra feliratkoztak.

Ezzel nincs is semmi probléma, csakhogy most már közel három év távlatából jól látható, hogy a kormány nem az eredetileg jelzett célnak (tájékoztatás) megfelelően használja fel ezt a kétségkívül fontos kommunikációs csatornát, hanem arra, hogy szokásos kábító paneljei segítségével nehezen érzékelhető eredményeit kidomborítsa, míg a politikájával kapcsolatos aggályokat és kritikákat mélyen elhallgassa. Így fordulhat elő, hogy a Jobbik teljes, mára több mint négy éves nemzet- és nemzetiségpolitikai működésével kapcsolatban (melyet egyébként több elfogadott törvényjavaslat is fémjelez) kizárólag két hír jelenhetett meg a Nemzeti Regiszter Hírlevélben: a Colosseum elsötétítése és Pásztor István leköpése. A cél egyértelmű: elültetni a Buenos Aires-i, müncheni, New York-i, Brisbane-i magyarok fejében, hogy a Jobbik valójában nem csinál semmit, ha pedig igen, akkor kizárólag erőszakoskodik és gyűlöletet kelt.

A hírlevél ügyével kapcsolatban Szávay István, a Jobbik alelnöke többször, több fórumon is megszólalt, sérelmezve annak nyilvánvalóan Jobbik-ellenes, a párt tevékenységét teljesen elhallgató, lehetőség szerint pedig bemocskoló szerkesztési elveit. Semjén Zsolt néhány hónapja még meglepődött e tényen, a probléma gyors kivizsgálását és orvoslását ígérte.

df

Majd idén június 3-i miniszterjelölti meghallgatásán, talán az újabb kétharmadtól elkényelmesedve, tulajdonképpen őszintén válaszolt a jobbikos honatya újból, sokadjára megfogalmazott aggályaira. ,,Az, hogy a Nemzeti Regiszter kormánypropaganda, itt savanyú a szőlő" - mondta a kereszténydemokrata miniszterelnök-helyettes. Magyarra lefordítva: mi vagyunk hatalmon, ezért nekünk mindent szabad, azt írunk bele a hírlevélbe, amit és ahogyan akarunk, ha nem tetszik, nyerd meg a választást. Nem nyerted meg, akkor négy évig hallgass van.

A nemzeti radikális képviselő ezt követően írásbeli kérdéssel fordult Semjén Zolthoz azt tudakolva, hogy tételesen mikor, mely ellenzéki politikusok és vélemények, milyen ügyekkel kapcsolatban jelentek meg a hírlevélben, az eddig pontosan mennyi közpénzt emésztett fel eddig és hányan vannak rá összesen feliratkozva. A nemzeti radikális politikus kérdésében úgy fogalmazott: ,,az, hogy Önök [a kormány - a szerk.] cinikus módon és bevallottan elfogadhatónak tartják e hírlevelekből mindenfajta ellenzéki vélemény kirekesztését, ez a legszélsőségesebb diktatúrákkal való eszmei közösségük irányába mutat."

Semjén Zsolt válaszában - amellett, hogy jelezte, majdnem 100.000 külhoni és külföldi magyar kapja hetente a hírlevelet - közjogi mismásolásba bújtatta annak nyilvánvaló propagandisztikus tartalmát. Eszerint a hírlevél pártokról nem, csupán a kormány politikájáról számol be. Azaz, aki nincs kormányon arról nem szól a hírlevél. Ezzel Semjén másodjára is elismerte: a Nemzeti Regiszter Hírlevél kizárólag a kormánypropaganda külhoni és külföldi magyarok körében történő terjesztését szolgálja, a szerkesztőknek pedig - akik munkájukat állítólag munkaidőben, plusztérítés nélkül végzik és a Nemzetpolitikai Államtitkárság munkatársai közül kerülnek ki - eszében sincs másról beszámolni.

A kormány öntömjénezése tehát itt (is) megállíthatatlanul folytatódni fog. Így a jövőben sem lepődhetünk majd meg azon, hogy a hírlevelekben csak pl. a kormány kárpátaljai magyarok melletti, puszta szavakban történő kiállásról olvashatunk majd. Besorozásukról és keleti fronton való feláldozásukról, mint a kormány számára kellemetlen, sikerként nehezen interpretálható témákról pedig egyetlen szó sem fog esni, mint ahogyan a kormányzati sikerpropaganda másik hatalmas tartóoszlopának húsba vágó árnyoldalairól, a kettős állampolgársággal kapcsolatos máig kivizsgálatlan visszaélésekről sem fognak írni egyetlen sort sem.

Portálunk megkeresésére Szávay István az üggyel kapcsolatban kifejtette: Semjén Zsolt pökhendi és cinikus válaszai fontos indikátorai a Fidesz-KDNP szavazatmaximalizálásra törekvő, a permanens kormányzati sikertelenséget és a valós problémákat pedig ezért szőnyeg alá söprő hozzáállásának. ,,A hírlevelekből mindenféle ellenvélemény nélkül árad a külhoni és külföldi magyarok felé a kormányzati sikerpropaganda, például a legutóbbi szerb-magyar kormányzati csúcstalálkozót is hatalmas sikerként könyvelik el a szerkesztők. Eközben mindenki, de leginkább az érintett délvidéki magyarok tudják, hogy a találkozón semmilyen érdemleges előrelépés nem történt a délvidéki magyar autonómia érdekében, sőt, az Orbán-kormány ismét tanúságot tett készülő hazaárulásáról: a szerbeket, ugyanúgy, mint 2005-ben a románokat feltételek, azaz magyar autonómia nélkül akarják beengedni az Unióba. A Jobbik alelnöke szerint felháborító és különösen az érintettek szempontjából megengedhetetlen, hogy a kormány büntetlenül verhet át 100.000 külhoni és külföldi magyart!

Kovács Dávid Attila

alfahir.hu

http://alfahir.hu/semjen_szerint_rendben_van_hogy_atvernek_100000_kulhoni_magyart
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Címkék: megengedhetetlen, miniszterjelölti, nemzetiregiszter, sikerpropagandát, rendszerességgel, tartóoszlopának, sikerpropaganda, elkényelmesedve, sikertelenséget, magyarországról, interpretálható, nemzetpolitikai, megvalósítással, feláldozásukról, törvényjavaslat, csúcstalálkozót, tájékoztatására, visszaélésekről, elfogadhatónak, miniszterelnök, erőszakoskodik, kezdeményezést, hazaárulásáról, meghallgatásán, tulajdonképpen, megfogalmazott, hozzáállásának, államtitkárság, kivizsgálatlan, szerkesztőknek, árnyoldalairól, besorozásukról, ellenvélemény, kivizsgálását, öntömjénezése, hírlevelekben, világ magyarságát, diaszpórában élők, ötletet akkor, megvalósítással azonban, hírlevél indulása, hírlevélre feliratkozott, kilencvenes években, jobbikos honatya, eredetileg jelzett, kétségkívül fontos, politikájával kapcsolatos, hírlevél ügyével, párt tevékenységét, probléma gyors, újabb kétharmadtól, nemzeti radikális, Nemzeti Regiszter, Szávay István, Semjén Zsolt, Jobbik Nemzetpolitikai Kabinet, Nemzeti Regiszter Hírlevélben, Pásztor István, Buenos Aires-i, Semjén Zolthoz, Ezzel Semjén, Nemzeti Regiszter Hírlevél, Nemzetpolitikai Államtitkárság, Kovács Dávid Attila,
Új komment
Kérjük adja meg a TVN.HU rendszeréhez tartozó felhasználónevét és jelszavát.
Csak regisztrált felhasználók írhatnak kommentet,
amennyiben még nem rendelkezik TVN.HU hozzáféréssel: Klikk ide!
Felhasználónév:
Jelszó:
Kérem írja be a baloldalon látható számot!
Szöveg:  
 
Betűk: Félkövér Dőlt Kiemelés   Kép: Képbeszúrás   Link: Beszúrás

Mérges Király Szomorú Kiabál Mosoly Kacsintás haha hihi bibibi angyalka ohh... ... buli van... na ki a király? puszika draga baratom... hát ezt nem hiszem el haha-hehe-hihi i love you lol.. nagyon morcika... maga a devil pc-man vagyok peace satanka tuzeske lassan alvas kaos :) bloaoa merges miki idiota .... sir puszika
 
 
Félkövér: [b] Félkövér szöveg [/b]
Dőlt: [i] Dőlt szöveg [/i]
Kiemelés: [c] Kiemelt szöveg [/c]
Képbeszúrás: [kep] http://...../kep.gif [/kep]
Linkbeszúrás: [link] http://tvn.hu [/link]
ReceptBázis
Bulgur gombával és csikemellel...
Epres túrótorta
Mákos-almás süti
Lazac édesköményes-citromos rizottóval
Részeges nyúl
Sült hekk
Zöldséges, tepsis krumpli
Cukkinis, padlizsános egytálétel
Pirított gomba sárgarépával
Sajttal töltött gomba
még több recept
Tudjátok ?
Belétünk a Sárkány évébe, béke vagy nagyobb háború vár ránk?
Még zöld a chili paprikám, ha beviszem a lakásba tovább fejlődik?
Tényleg hasznos gyógynövény a csalán?
Mi a teendő a novemberi Rododendron bimbóval?
Az álmoknak valóban van jelentése?
még több kérdés
Blog Címkék
Alázat  képre írva  Png telefon  Jó reggelt, jó napot mindenkin...  Facebookon kaptam  Akik bántanak téged  Akarat  Leonardo da Vinci gondolata  Szívem  Png virág  A sors  Akarat  Jó reggelt, jó napot mindenkin...  Kiss Éva - Amerre a ház lelke ...  Erdőn  Paul David Tripp Április 20  Mindig jusson idő nevetni  Aki nem dolgozik, ne is egyék  Lóhere  Nevem  Facebookon kaptam  Png telefon  Lóhere  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam Cs Ildikótó...  Reggel van  Png nő  Osváth Erzsébet - Gólya a réte...  Facebookon kaptam  Png csokor  Png telefon  Nagyi telefonál  Még csak most kezdődik a nap  Tóth Ágnes - Szervusz pad  Zsolnay Vilmos világhírű kera...  képre írva  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam Cs Ildikótó...  Png nő  Facebookon kaptam  Mit beszél, nem értem, hogy m...  Gyerekként sokat küzdöttünk az...  69 éve hunyt el Albert Einstei...  Akarat  A jó emberek mindig szépek mar...  Akarat  Facebookon kaptam Mírjam barát...  Facebookon kaptam  s immár én is felragyogva, ért...  képre írva  Egy maradéktalanul uralt világ  Csak a fogyatkozás látható  Idő  Facebookon kaptam  Fekete István - Akác  Aki nem dolgozik, ne is egyék  Jó reggelt, jó napot mindenkin...  Png ház  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Osváth Erzsébet - Gólya a réte...  Tavaszi kép  Facebookon kaptam  Akarat  Png kislány  Facebookon kaptam Krisztinától  Facebookon kaptam  Egy bizonyos határt  Szívem  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam Mírjam barát...  A jó emberek mindig szépek mar...  Facebookon kaptam  Idő  Facebookon kaptam  Paul David Tripp Április 19  Adakozás  Png virág  Éretlen vers  Szép estét  Png virág  képre írva  Hiányzik  Akarat  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Adakozás  Fehér virág  Segítsük barátainkat, hogy meg...  Fekete-erdő desszert  Png cica  Hogy lehet megtartani  Jó éjszakát  Leonardo da Vinci gondolata  Jó éjszakát  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam Krisztinától  Szabolcska Mihály – Ákác... 
Bejegyzés Címkék
világ magyarságát, diaszpórában élők, ötletet akkor, megvalósítással azonban, hírlevél indulása, hírlevélre feliratkozott, kilencvenes években, jobbikos honatya, eredetileg jelzett, kétségkívül fontos, politikájával kapcsolatos, hírlevél ügyével, párt tevékenységét, probléma gyors, újabb kétharmadtól, nemzeti radikális, eddig pontosan, kormány &#8211, legszélsőségesebb diktatúrákkal, hírlevelet &#8211, hírlevél pártokról, kormány politikájáról, kormánypropaganda külhoni, szerkesztőknek pedig, kormány öntömjénezése, hírlevelekben csak, kormány kárpátaljai, kormány számára, kormányzati sikerpropaganda, kettős állampolgársággal, üggyel kapcsolatban, permanens kormányzati, valós problémákat, hírlevelekből mindenféle, legutóbbi szerb-magyar, érintett délvidéki, találkozón semmilyen, délvidéki magyar, románokat feltételek, érintettek szempontjából, kormány büntetlenül, megengedhetetlen, miniszterjelölti, nemzetiregiszter, sikerpropagandát, rendszerességgel, tartóoszlopának, sikerpropaganda, elkényelmesedve, sikertelenséget, magyarországról, interpretálható, nemzetpolitikai, megvalósítással, feláldozásukról, törvényjavaslat, csúcstalálkozót, tájékoztatására, visszaélésekről, elfogadhatónak, miniszterelnök, erőszakoskodik, kezdeményezést, hazaárulásáról, meghallgatásán, tulajdonképpen, megfogalmazott, hozzáállásának, államtitkárság, kivizsgálatlan, szerkesztőknek, árnyoldalairól, besorozásukról, ellenvélemény, kivizsgálását, öntömjénezése, hírlevelekben, politikájáról, hírlevelekből, kommunikációs, politikájával, feliratkozott, szempontjából, gátlástalanul, feliratkoztak, diktatúrákkal, nyilvánvalóan, összefogására, rendezvényeik, megkeresésére, tevékenységét, kirekesztését, elsötétítése, terjesztését, kétharmadtól, elszármazott, , ,
2024.03 2024. április 2024.05
HétKedSzeCsüPénSzoVas
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 0 db bejegyzés
e év: 0 db bejegyzés
Összes: 64003 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 4157
  • e Hét: 9889
  • e Hónap: 21000
  • e Év: 174496
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.