Belépés
zgfumag.blog.xfree.hu
Ha azért nézel , mert ez a munkád, jó munkát kívánok! GYÁVA NÉPNEK NINCS HAZÁJA! Minden nemzetnek olyan kormánya van aminöt érdemel. Ha valami... Zámbori Gusztáv
1957.12.05
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
Izraeli hadsereg vs Hamász – a döbbenetes különbségek
  2014-07-28 22:18:16, hétfő
 
  Izraeli hadsereg vs Hamász - a döbbenetes különbségek számokban
2014, július 27 - 08:51


Vitathatatlan tény, hogy katonailag Izrael a Közel-Kelet ura. A korábbi arab-izraeli háborúk tapasztalatait is felhasználva a világ egyik legjobban képzett és legjobban felszerelt haderejét építették ki. Természetesen mindez nem jöhetett volna létre az Egyesült Államok hathatós segítsége nélkül. Érdemes megemlíteni, hogy Izrael a mai napig nem csatlakozott az 1968-ban életbe lépett Atomsorompó Egyezményhez, és a legszerényebb becslések szerint is legalább 80 atombombával rendelkezik.

A Hamász erejét és az Izraeli hadsereget gyakorlatilag nem lehet összehasonítani. Nagyjából olyan, mintha egy elefántot próbálnánk a hangyához mérni. Ennek ellenére a teljesség igénye nélkül néhány beszédes adattal azért megpróbáljuk bemutatni, hogy mi van a serpenyő egyik és másik felében.

Izrael rengeteget költ a hadseregére, évente közel 9 milliárd dollárt. Ez a hatalmas összeg meg is látszik a haderő méretén és minőségén. Közismert, hogy Izraelben a kötelező sorkatonai szolgálatra a nőket is behívják. A hadsereg teljes személyi állománya 168 ezer fő, ehhez jön még mintegy 50 ezer tartalékos, de ha ez sem lenne elégendő, akkor közel 1,5 millió ember mozgósíthatnak.

Mivel a zsidó államot számos alkalommal sújtották fegyverembargóval, ezért saját hadiipart is kiépítettek. Ez mára a világ élvonalához tartozik, és nemcsak saját szükségleteiket tudják kielégíteni, hanem exportra is bőven jut. Az izraeli UZI géppisztoly talán a leghíresebb ilyen fegyver, melyet többek között a Magyar Rendőrség egyes speciális alakulatai is használnak.

A legkorszerűbb harckocsikkal rendelkeznek

A zsidó állam összesen 3090 harckocsival rendelkezik, ebből a mennyiségből mintegy ezer darab a saját fejlesztésű Merkava (harci szekér) III. és IV. generációs változata. Ezekkel a tankokkal gyakorlatilag egyik szomszédos állam harckocsija sem veheti fel a versenyt, nemhogy a Hamász. Egyedül talán a jordán hadsereg Challenger tankjainak lenne esélye ellenük. Ha az izraeli hadsereg összes, aktív szolgálatban, illetve tartalékban lévő lánctalpas harcjárművét egymás mögé állítanánk, akkor egy több mint száz kilométer hosszú menetoszlopot kapnánk, ez nagyjából a Budapest- Győr távolságnak felel meg. Itt érdemes megemlíteni, hogy a rettegett Hamásznak egyetlen harckocsija sincs...

A Merkava IV. a világ egyik legjobbja

Brutálisan erős légierő

Izrael közel 400 darab harci géppel rendelkezik, ezek kivétel nélkül amerikai gyártmányúak és a világ legjobbjai közé tartoznak, van többek között 339 F-16-osuk, és 89 F-15-ös vadászbombázójuk. A zsidó állam többnyire nem elégszik meg az alap típusok megvásárlásával, szeretik a saját, speciális igényeik szerint legyártatni, vagy átalakítatni a harci gépeket. A vadászgépek mellett jelentős számú harci helikopterrel is rendelkeznek, csak AH-64 Apache helikopterből 40 repül dávidcsillagos felségjellel.

Izraeli F-15 vadászgépek

Légvédelem és Vaskupola

A légvédelemre egy modern háborúban jelentős feladat hárul. A légierővel közösen tőlük függhet egy konfliktus kimenetele. Tudják ezt Izraelben is, a hagyományos csöves légvédelmi eszközök mellett nagy számba rendszeresítették a legkorszerűbb amerikai légvédelmi rakétákat, rendelkeznek többek között 17 üteg MIM-23I HAWK, három üteg Patriot, és két üteg Arrow II. rakétával.

Patriot rakétaüteg tüzelésre készen

A Vaskupola egy, az Egyesült Államok támogatásával felépített izraeli rakétavédelmi rendszer, mely még a levegőben semmisíti meg az ellenséges rakétákat. A Rafael által fejlesztett eszközök drágák, de hatékonyak, a Hamász által kilőtt rakéták többségét még a levegőben leszedik.

Rakétatámadás esetén a Vaskupola lokátora a levegőben felderíti és azonosítja az ellenség által kilőtt rakétákat. Ezt követően kiszámítja a várható röppályáját, és továbbítja az információt az irányítóközpontnak. Ahol, amennyiben úgy ítélik meg, kilőhetnek egy Tamir rakétát. Ebből a típusból egy indítóállásban egyszerre húszat lehet tárolni. A Tamir rakéta a röppálya csúcsán semmisíti meg a célpontot. Egy Tamir rakéta mintegy 45 ezer dollárba kerül, ezért a vaskupola csak a lakott területeket védi, az ezen kívül becsapódó robbanóeszközök amúgy sem okoznak jelentősebb kárt.

Dolgozik a Vaskupola

Hamász ,,arzenálja"

A Hamász nem rendelkezik nehézfegyverzettel, csupán kézi fegyvereik és vállról indítható páncéltörő rakétáik, illetve aknavetőik vannak. Az izraeli területekre többnyire aknavetőkkel, vagy elsősorban házilag barkácsolt Kasszám rakétákkal lőnek át, minimális károkat okozva, ugyanis e lövedékek és rakéták vagy lakatlan külterületekre esnek, vagy leszedi őket a Vaskupola. Légierejük és légvédelmük nincsen.

A jelenleg is vívott fegyveres konfliktus tehát teljesen egyenlőtlen, a világ egyik legjobban felszerelt és kiképzett hadserege, kénye-kedve szerint gyilkolhatja a Hamászra hivatkozva az ártatlan palesztin civileket, mindezt a demokratikus Nyugat asszisztálásával.

alfahir.hu


http://alfahir.hu/izraeli_hadsereg_vs_hamasz_a_dobbenetes_kulonbsegek_szamokban
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Címkék: asszisztálásával, vadászbombázójuk, megvásárlásával, robbanóeszközök, szükségleteiket, összehasonítani, indítóállásban, dávidcsillagos, tapasztalatait, külterületekre, mozgósíthatnak, természetesen, gyakorlatilag, támogatásával, rakétatámadás, legkorszerűbb, helikopterrel, helikopterből, harckocsikkal, vitathatatlan, rakétavédelmi, menetoszlopot, legszerényebb, felségjellel, rendelkeznek, légvédelemre, aknavetőkkel, átalakítatni, felhasználva, szolgálatban, egyezményhez, demokratikus, mennyiségből, harckocsival, atombombával, gyilkolhatja, döbbenetes különbségek, korábbi arab-izraeli, világ egyik, 1968-ban életbe, legszerényebb becslések, elefántot próbálnánk, hangyához mérni, teljesség igénye, serpenyő egyik, hatalmas összeg, haderő méretén, kötelező sorkatonai, hadsereg teljes, zsidó államot, világ élvonalához, leghíresebb ilyen, Egyesült Államok, Atomsorompó Egyezményhez, Magyar Rendőrség, Budapest- Győr, Merkava IV, Izraeli F-15, MIM-23I HAWK, Arrow II,
Új komment
Kérjük adja meg a TVN.HU rendszeréhez tartozó felhasználónevét és jelszavát.
Csak regisztrált felhasználók írhatnak kommentet,
amennyiben még nem rendelkezik TVN.HU hozzáféréssel: Klikk ide!
Felhasználónév:
Jelszó:
Kérem írja be a baloldalon látható számot!
Szöveg:  
 
Betűk: Félkövér Dőlt Kiemelés   Kép: Képbeszúrás   Link: Beszúrás

Mérges Király Szomorú Kiabál Mosoly Kacsintás haha hihi bibibi angyalka ohh... ... buli van... na ki a király? puszika draga baratom... hát ezt nem hiszem el haha-hehe-hihi i love you lol.. nagyon morcika... maga a devil pc-man vagyok peace satanka tuzeske lassan alvas kaos :) bloaoa merges miki idiota .... sir puszika
 
 
Félkövér: [b] Félkövér szöveg [/b]
Dőlt: [i] Dőlt szöveg [/i]
Kiemelés: [c] Kiemelt szöveg [/c]
Képbeszúrás: [kep] http://...../kep.gif [/kep]
Linkbeszúrás: [link] http://tvn.hu [/link]
ReceptBázis
Bulgur gombával és csikemellel...
Epres túrótorta
Mákos-almás süti
Lazac édesköményes-citromos rizottóval
Részeges nyúl
Sült hekk
Zöldséges, tepsis krumpli
Cukkinis, padlizsános egytálétel
Pirított gomba sárgarépával
Sajttal töltött gomba
még több recept
Tudjátok ?
Belétünk a Sárkány évébe, béke vagy nagyobb háború vár ránk?
Még zöld a chili paprikám, ha beviszem a lakásba tovább fejlődik?
Tényleg hasznos gyógynövény a csalán?
Mi a teendő a novemberi Rododendron bimbóval?
Az álmoknak valóban van jelentése?
még több kérdés
Blog Címkék
Müller Péter tollából  Egy barátság története  Esterházy Péter: Harmonia c...  Facebookon kaptam  Borzasztó  Vito Giaquinto gondolata  Ismeretlen: Ikarusz monda  Facebookon kaptam  Spenót fasírttal  Robert Merle tollából  A zsálya az Alzheimer-kórban s...  Mit ünnepelnek a görögök márci...  Aranyosi Ervin: Örökbe fogadta...  Facebookon kaptam  képre írva  Ma van a magyar költészet napj...  Nagy és kis csodák  Mindent de mindent visszakap  Erdei gyöngyvirág  Zilahy Lajos mondta  képre írva  Facebookon kaptam  Jánosházy György: Fogd a kezem  Előfordul, hogy  Radnóti Miklós: Hasonlatok (ré...  Kertem  Facebookon kaptam  Eduardo Sacheri gondolata  Szép estét kedves látogatóimn...  Magamnak  képre írva  Facebookon kaptam  Esterházy Péterre emlékezünk  Tanácsok egy pszichológustól  Facebookon kaptam  Nagy és kis csodák  Jánosházy György: Fogd a kezem  Egy gondolat  Robert Merle tollából  Jan Twardowski - Siessünk  Zilahy Lajos mondta  Az ember  Segíts neki dicsérni Téged  Facebookon kaptam  Egy párkányon  Vannak emberek  Szeretem ujjad karcsuságait,  Facebookon kaptam  Otthon  Szép estét kedves látogatóimna...  Facebookon kaptam  képre írva  James Allen  Magamnak  Gebhardt Nóra versei II.  különleges  Facebookon kaptam Cs Ildikótól  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Paul David Tripp Április 12  Azért kaptad  Jean de La Fontaine 1621 júliu...  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Sorsunk miatt...  Paul David Tripp Április 13  Esterházy Péter: Harmonia c...  Van néhány kérdés, amin gondol...  Facebookon kaptam  Sík Sándor - Ha jő a perc  képre írva  A Magyar Költészet napja alkal...  Tanmese  Kubinyi Anna gobelintervező, t...  Facebookon kaptam  Nevelőszülőkhöz adták,  Facebookon kaptam  Robert Merle tollából  Vannak emberek  Márai Sándor tollából  Facebookon kaptam Krisztinától  Paul David Tripp Április 15  Ma van a magyar költészet napj...  Robert Merle tollából  Előfordul, hogy  Jó nap volt  Facebookon kaptam  Szép álmokat!  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Vidámság  Segíts neki dicsérni Téged  Facebookon kaptam  Szép álmokat!  Egy párkányon  Bársony székben  Egy gondolat  Facebookon kaptam  Minden tavaszból őrizz.. 
Bejegyzés Címkék
döbbenetes különbségek, korábbi arab-izraeli, világ egyik, 1968-ban életbe, legszerényebb becslések, elefántot próbálnánk, hangyához mérni, teljesség igénye, serpenyő egyik, hatalmas összeg, haderő méretén, kötelező sorkatonai, hadsereg teljes, zsidó államot, világ élvonalához, leghíresebb ilyen, legkorszerűbb harckocsikkal, zsidó állam, mennyiségből mintegy, saját fejlesztésű, tankokkal gyakorlatilag, jordán hadsereg, izraeli hadsereg, több mint, rettegett Hamásznak, világ legjobbjai, alap típusok, harci gépeket, vadászgépek mellett, modern háborúban, légierővel közösen, konfliktus kimenetele, hagyományos csöves, legkorszerűbb amerikai, levegőben semmisíti, ellenséges rakétákat, levegőben leszedik, levegőben felderíti, ellenség által, várható röppályáját, indítóállásban egyszerre, röppálya csúcsán, vaskupola csak, lakott területeket, ezen kívül, izraeli területekre, ártatlan palesztin, demokratikus Nyugat, asszisztálásával, vadászbombázójuk, megvásárlásával, robbanóeszközök, szükségleteiket, összehasonítani, indítóállásban, dávidcsillagos, tapasztalatait, külterületekre, mozgósíthatnak, természetesen, gyakorlatilag, támogatásával, rakétatámadás, legkorszerűbb, helikopterrel, helikopterből, harckocsikkal, vitathatatlan, rakétavédelmi, menetoszlopot, legszerényebb, felségjellel, rendelkeznek, légvédelemre, aknavetőkkel, átalakítatni, felhasználva, szolgálatban, egyezményhez, demokratikus, mennyiségből, harckocsival, atombombával, gyilkolhatja, csatlakozott, gyártmányúak, harcjárművét, megpróbáljuk, információt, röppályáját, rendelkezik, hadseregére, legyártatni, géppisztoly, tartalékban, kielégíteni, harckocsija, , ,
2024.03 2024. április 2024.05
HétKedSzeCsüPénSzoVas
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 0 db bejegyzés
e év: 0 db bejegyzés
Összes: 64003 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 35
  • e Hét: 984
  • e Hónap: 4729
  • e Év: 158225
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.