Belépés
zgfumag.blog.xfree.hu
Ha azért nézel , mert ez a munkád, jó munkát kívánok! GYÁVA NÉPNEK NINCS HAZÁJA! Minden nemzetnek olyan kormánya van aminöt érdemel. Ha valami... Zámbori Gusztáv
1957.12.05
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
Putyin után Oroszország szétesik?
  2014-07-29 20:53:32, kedd
 
  Putyin után Oroszország szétesik?


Jöhet majd az orosz nacionalista forradalom



Az elmúlt hónapokban az egyik legnépszerűbb elemzővé vált az oroszországi médiában az eredeti gondolkodású politológus, Sztanyiszlav Belkovszkij. A gazeta.ru-ban július 27-én megjelent interjúban sokban megismételte azokat az érdekes gondolatokat, melyeket az Echo Moszkvinak július 21-án adott interjúban adott, s a következő elemeket fűzte hozzá.

Putyin nem teheti meg, hogy felfüggeszti a kelet-ukrajnai szeparatisták támogatását, mert ez nyílt vereségét jelentené. Ha visszahívná a kelet-ukrajnai lázadó vezéreket Oroszországba, akkor egy kiszámíthatatlan erő kerülne ezzel az országba. Ha feladja Luganszkot és Donyecket, akkor napirendre kerül ismét a Krím hovatartozásának kérdése. Az Oroszországgal szembeni nyomásgyakorlásnak akkor már nem Luganszk és Donyeck lesz a tárgya, hanem a Krím. Tehát Putyin kénytelen támogatni továbbra is a kelet-ukrajnai lázadókat.

Ha Putyint a sarokba kergetik, tovább erősödnek az Oroszország elleni szankciók, akkor, meglehet, Moszkva teljes körű katonai beavatkozásra szánja el magát, és a szeparatistákkal közösen megsemmisíti az ukrán hadsereget, Donyeck és Luganszk pedig valami Dnyeszter-menti térséggé válik.

A NATO nem fog beavatkozni Ukrajnában, mert ez klasszikus nagy háborút jelentene, erre pedig senki nem áll készen. Ukrajna technikai támogatása mindazonáltal lehetséges. Mindenesetre a Boeing tragédiája további eszkalációt vetít előre.

Nagyon sok függ attól, mit lép a Nyugat, mennyire lesznek fájdalmasak a szankciók, és hajlandó-e a Nyugat párbeszédre Putyinnal. A Nyugatnak találnia kellene egy magasrangú, Putyinnál nem alacsonyabb státuszú tárgyalópartnert, aki meg tud egyezni az orosz elnökkel.

A tárgyalásnak arról kellene szólnia, hogy Oroszország hagyja abba a szeparatisták támogatását, a Nyugat és Moszkva együtt döntsön Ukrajna sorsáról. Oroszországnak ki kellene vonulnia Ukrajnából, de ezt úgy kellene megtennie, hogy Putyin legalább részben győztesnek érezhesse magát.

Putyin nem teheti meg, hogy vesztesként mutatkozzon, de mozgástere most jelentősen leszűkült, nincs hova visszavonulni. Putyin, Belkovszkij szerint megengedte volna Medvegyevnek, hogy 2012 után is elnök legyen, az arab tavasz volt az, ami megváltoztatta véleményét. Putyin szerint Amerika rezsimváltásra törekszik Oroszországban is, mint tette ezt Egyiptomban és Líbiában. Vajon mi szükség volt Mubarak és Kadhafi megdöntésére? Hiszen Mubarak az USA szilárd szövetségese volt a Közel-Keleten, Kadhafit pedig akkor döntötték meg, amikor a leginkább Nyugat-barát volt.

Oroszországban Putyin bukása esetén lehetséges forradalom. És ez valószínűleg orosz nacionalista forradalom lesz. A Kaukázus- és bevándorlóellenesség nem tűnt el. A Bolotnaja téren tüntető városi középosztály jelentős része orosz nacionalista érzelmű. A Krím Oroszországhoz csatolása Kreml-párti mederbe terelte az orosz nacionaliszmust, de ez nem tarthat a végtelenségig.

A krími siker egyelőre feledteti a gazdasági bajokat, de ha nem következnek újabb és újabb sikerek, Putyin népszerűsége csökkenni kezd majd. Éppen ezért a krími kaland stratégiai hiba volt, mert Putyinnak most ,,állandóan tekernie kell a pedált".

A Krím után repedés következett be Putyin és az elit viszonyában, aminek döntő hatása lehet a jövőben.

Putyin úgy véli, távozása után Oroszország szétesik. Ám Oroszország széthullását éppen azok a represszív intézkedések segítik elő, melyeket a közelmúltban foganatosítottak.

Amíg azonban van legitim cár Oroszországban, forradalom nem lesz. Az uralkodó legitimitását három körülmény határozza meg. 1) Exkluzivitás. Az uralkodónak nem lehetnek riválisai. 2) Az uralkodó bírálhatatlan. A cár jó, a bojárok rosszak. 3) Az uralkodó transzcendens, a törvények, jogi procedúrák, demokratikus normák felett áll.

Oroszországban nem a forradalmak okozzák a hatalom szétesését, hanem a hatalom szétesése vezet forradalomhoz. Így volt ez 1917-ben és 1991-ben is. Putyin távozásában tehát valószínűleg kevés öröme lesz Oroszországnak.







(Putyin v logike veloszipigyeszta)

http://www.oroszvilag.hu/index.php?t1=sajtoszemle&hid=5256
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Címkék: szeparatistákkal, tárgyalópartnert, hovatartozásának, veloszipigyeszta, foganatosítottak, kiszámíthatatlan, nacionaliszmust, oroszországnak, oroszországban, rezsimváltásra, oroszországgal, megváltoztatta, oroszországhoz, mindazonáltal, beavatkozásra, szeparatisták, végtelenségig, visszavonulni, oroszországba, bírálhatatlan, transzcendens, forradalomhoz, legnépszerűbb, legitimitását, sztanyiszlav, demokratikus, nacionalista, medvegyevnek, oroszországi, exkluzivitás, megsemmisíti, felfüggeszti, mindenesetre, népszerűsége, tárgyalásnak, intézkedések, orosz nacionalista, elmúlt hónapokban, egyik legnépszerűbb, oroszországi médiában, eredeti gondolkodású, érdekes gondolatokat, következő elemeket, kelet-ukrajnai szeparatisták, kelet-ukrajnai lázadó, kelet-ukrajnai lázadókat, sarokba kergetik, szeparatistákkal közösen, ukrán hadsereget, orosz elnökkel, tárgyalásnak arról, szeparatisták támogatását, Sztanyiszlav Belkovszkij, Echo Moszkvinak, Tehát Putyin, Hiszen Mubarak, Oroszországban Putyin, Krím Oroszországhoz,
Új komment
Kérjük adja meg a TVN.HU rendszeréhez tartozó felhasználónevét és jelszavát.
Csak regisztrált felhasználók írhatnak kommentet,
amennyiben még nem rendelkezik TVN.HU hozzáféréssel: Klikk ide!
Felhasználónév:
Jelszó:
Kérem írja be a baloldalon látható számot!
Szöveg:  
 
Betűk: Félkövér Dőlt Kiemelés   Kép: Képbeszúrás   Link: Beszúrás

Mérges Király Szomorú Kiabál Mosoly Kacsintás haha hihi bibibi angyalka ohh... ... buli van... na ki a király? puszika draga baratom... hát ezt nem hiszem el haha-hehe-hihi i love you lol.. nagyon morcika... maga a devil pc-man vagyok peace satanka tuzeske lassan alvas kaos :) bloaoa merges miki idiota .... sir puszika
 
 
Félkövér: [b] Félkövér szöveg [/b]
Dőlt: [i] Dőlt szöveg [/i]
Kiemelés: [c] Kiemelt szöveg [/c]
Képbeszúrás: [kep] http://...../kep.gif [/kep]
Linkbeszúrás: [link] http://tvn.hu [/link]
ReceptBázis
Bulgur gombával és csikemellel...
Epres túrótorta
Mákos-almás süti
Lazac édesköményes-citromos rizottóval
Részeges nyúl
Sült hekk
Zöldséges, tepsis krumpli
Cukkinis, padlizsános egytálétel
Pirított gomba sárgarépával
Sajttal töltött gomba
még több recept
Tudjátok ?
Belétünk a Sárkány évébe, béke vagy nagyobb háború vár ránk?
Még zöld a chili paprikám, ha beviszem a lakásba tovább fejlődik?
Tényleg hasznos gyógynövény a csalán?
Mi a teendő a novemberi Rododendron bimbóval?
Az álmoknak valóban van jelentése?
még több kérdés
Blog Címkék
Facebookon kaptam  Az ókori görögök sebkezelésre ...  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  39 ígéret  Szabó T. Anna - Pitypang  Facebookon kaptam  Jan Twardowski - Siessünk  Müller Péter tollából  Paul Éluard - És egy mosoly  Nem kell hozzá fürdőruhás  Petőfi Sándor - Mi a szerelem?  Minden tavaszból őrizz..  Jó éjszakát  Önmaga ellenére  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  A zsálya az Alzheimer-kórban s...  Márai Sándor tollából  Facebookon kaptam  Mindent de mindent visszakap  Napsütéses vidám hétvégét kivá...  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Martin Buber, A haszidim meséi  Szép estét  Facebookon kaptam  Sorsunk miatt...  Facebookon kaptam  Horváth Szilvia tollából  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Szép estét  Alvó kislány  Bornyi Veronika haiku verse  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Müller Péter tollából  különleges  Facebookon kaptam  Ismeretlen: Ikarusz monda  Nem kell hozzá fürdőruhás  Facebookon kaptam  Müller Péter tollából  Báthory Attila: Sorsom ösvénye...  Facebookon kaptam  József Attila - Kopogtatás nél...  Szép estét  József Attila – Keresek ...  Ki akarják dobni a pajzsmirigy...  Facebookon kaptam  Jó éjszakát  Alvó kislány  Megígért békesség  Különleges  Facebookon kaptam Krisztinától  Paul David Tripp Április 12  Esterházy Péterre emlékezünk  Jó nap volt  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Mit ünnepelnek a görögök márci...  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam Cs Ildikótól  Robin Wight pitypang szobra  Facebookon kaptam  Napsütéses vidám hétvégét kivá...  képre írva  Nagy és kis csodák  Hegedüs Géza: Magyar költészet  Facebookon kaptam  Ki akarják dobni a pajzsmirigy...  Jean de La Fontaine 1621 júliu...  Otthon  Kubinyi Anna gobelintervező, t...  Jó éjszakát  A zsálya az Alzheimer-kórban s...  Alvó cica  Andrássy Réka - A bolond Böske  Egy barátság története  Csend  Ismeretlen: Ikarusz monda  A zsálya az Alzheimer-kórban s...  Vito Giaquinto gondolata  Hegedüs Géza: Magyar költészet  Jean de La Fontaine 1621 júliu...  Ki akarják dobni a pajzsmirigy...  Müller Péter tollából  Facebookon kaptam  Mindent de mindent visszakap  Paul Éluard - És egy mosoly  Paul Éluard - És egy mosoly  Facebookon kaptam  Pitypang szökőkút  Mindent de mindent visszakap  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Martin Buber, A haszidim meséi 
Bejegyzés Címkék
orosz nacionalista, elmúlt hónapokban, egyik legnépszerűbb, oroszországi médiában, eredeti gondolkodású, érdekes gondolatokat, következő elemeket, kelet-ukrajnai szeparatisták, kelet-ukrajnai lázadó, kelet-ukrajnai lázadókat, sarokba kergetik, szeparatistákkal közösen, ukrán hadsereget, orosz elnökkel, tárgyalásnak arról, szeparatisták támogatását, arab tavasz, leginkább Nyugat-barát, orosz nacionaliszmust, krími siker, gazdasági bajokat, krími kaland, elit viszonyában, represszív intézkedések, közelmúltban foganatosítottak, uralkodó legitimitását, uralkodó bírálhatatlan, bojárok rosszak, uralkodó transzcendens, forradalmak okozzák, hatalom szétesését, hatalom szétesése, szeparatistákkal, tárgyalópartnert, hovatartozásának, veloszipigyeszta, foganatosítottak, kiszámíthatatlan, nacionaliszmust, oroszországnak, oroszországban, rezsimváltásra, oroszországgal, megváltoztatta, oroszországhoz, mindazonáltal, beavatkozásra, szeparatisták, végtelenségig, visszavonulni, oroszországba, bírálhatatlan, transzcendens, forradalomhoz, legnépszerűbb, legitimitását, sztanyiszlav, demokratikus, nacionalista, medvegyevnek, oroszországi, exkluzivitás, megsemmisíti, felfüggeszti, mindenesetre, népszerűsége, tárgyalásnak, intézkedések, közelmúltban, megismételte, középosztály, valószínűleg, gondolkodású, gondolatokat, megdöntésére, szövetségese, széthullását, eszkalációt, oroszország, távozásában, következett, viszonyában, beavatkozni, forradalmak, következnek, belkovszkij, egyiptomban, sajtoszemle, mutatkozzon, támogatását, párbeszédre, , ,
2024.03 2024. április 2024.05
HétKedSzeCsüPénSzoVas
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 0 db bejegyzés
e év: 0 db bejegyzés
Összes: 64003 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 197
  • e Hét: 3961
  • e Hónap: 7706
  • e Év: 161202
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.