Belépés
zgfumag.blog.xfree.hu
Ha azért nézel , mert ez a munkád, jó munkát kívánok! GYÁVA NÉPNEK NINCS HAZÁJA! Minden nemzetnek olyan kormánya van aminöt érdemel. Ha valami... Zámbori Gusztáv
1957.12.05
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
Nagyot esik a forint - mutatjuk az okokat
  2014-07-31 20:39:31, csütörtök
 
  2014. július 31., csütörtök 18:07 Napi.hu

Nagyot esik a forint - mutatjuk az okokat

Folytatta gyengülését a forint árfolyama ma délután az euróval szemben, egyedi és nemzetközi hírek is sújtják a magyar devizát.

Az elromlott nemzetközi hangulat és magyarspecifikus okok is szerepet játszhatnak abban, hogy a ma délutáni kereskedésben négy hónapos csúcsra, 314 forint fölé emelkedett az euró árfolyama a forinttal szemben - mondták a Napi.hu-nak a megkérdezett piaci szakértők.

A délutáni amerikai munkaerő piaci adatokból az derült ki, hogy végre megindult a bérek emelkedése az Egyesült Államokban, s ez a tavaly nyárihoz hasonló eladási hullámot indított el az amerikai államkötvények piacán. A különbség a mostani helyzetben az, hogy a piac mintha most nem az eszközvásárlási program őszi befejezésétől tartana, hanem attól, hogy esetleg a Fed az eddig vártnál korábban kezdheti meg a kamatemelési ciklust. Így az eladási hullám inkább a hozamgörbe rövidebb oldalát érintette. Eközben a chicagói beszerzési menedzserindex rosszabb lett a vártnál.



Az történelmi csúcson tartózkodó részvényindexek is az utóbbi időben megszokottnál nagyobb kilengést produkálva esnek, az S&P 500-as index a kereskedés első óráját követően 1,3 százalékkal, a Nasdaq Composite 1,6 százalékkal esik. A rossz hangulat már az európai kereskedésben is érezhető volt, itt számos vállalati gyorsjelentés járult hozzá ahhoz, hogy a befektetők inkább az eladásokat részesítsék előnyben. Több ma megjelent vállalati gyorsjelentés is rávilágított arra, hogy az orosz-ukrán konfliktus, valamint az Európai Unió és Oroszország között egyre feszültebbé váló viszony nagyon rosszat tehet egyes uniós cégeknek. Az Adidas például az orosz piaci nehézségek miatt volt kénytelen profit-warningot közzétenni, a részvény árfolyama 15,5 százalékkal zuhant a hírre.

A Lufthansa több mint 7 százalékkal zuhant gyorsjelentése után. A társaságot a második negyedévben a jegyárak csökkenése és a pilóták sztrájkja is kedvezőtlenül érintette, de megerősítették éves profitvárakozásaikat. Ez azonban nem volt elegendő a piacnak.

A pénzügyi szektor, azon belül is a bankok kifejezetten gyengén teljesítenek, a Deutsche Bank, az Unicredit és a Commerzbank árfolyama rendre 2,5-3 százalék közötti mértékben csökkent.

A rossz hangulatban esnek a régiós devizák is, azonban a zloty, a lej és a korona fél százalékos csökkenését meghaladja a forint 0,8 százalékos gyengülése. Ennek több oka is lehet. A forint technikai gyengeségére már korábbi írásunkban felhívtuk a figyelmet. A hó végének közeledtével van aki szerint a lejáró kéthetes betétek is szerepet játszanak a magyar deviza gyengélkedésében, s nem segített a forintnak az a hír sem, amely szerint az ÁKK megkezdte az önkormányzatoktól átvállalt 403,6 milliárd forintnyi devizahitelből 107 milliárdnyi előtörlesztését.

A rossz hírek között szerepelt az argentin államcsőd is. Ez ugyan egyáltalán nem volt váratlan esemény, de ráirányíthatta a befektetők figyelmét a feltörekvő piaci eszközök relatív magasabb kockázatára, ami szintén nem segített a lecsökkentett kamatszint mellett már amúgy sem túl vonzó forintnak.

A gyorsjelentési szezon sem indult jól a Budapesti Értéktőzsdén, a Richter vártnál gyengébb árbevételi és üzemi eredményszámai emlékeztették a befektetőket arra, hogy mekkora a cég kitettsége Oroszország és Ukrajna felé.

A forint árfolyama ugyanakkor a mostani gyengüléssel egy elég erős ellenállási zónához érkezik. Az elkövetkezendő időszak kulcsfontosságú momentuma lehet, hogy az euró árfolyamát meg tudja-e fogni az eddig erős plafonnak számító 316-320 forint közötti zóna. Ennek áttörése ugyanis a kirajzolódó technikai alakzat miatt további drasztikus forintleértékelődésre lenne jelzés.

http://www.napi.hu/tozsdek-piacok/nagyot_esik_a_forint_mutatjuk_az_okokat.584682. html
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Címkék: magyarspecifikus, gyengélkedésében, részvényindexek, előtörlesztését, kulcsfontosságú, eszközvásárlási, eredményszámai, menedzserindex, megerősítették, ráirányíthatta, gyorsjelentése, gyorsjelentési, államkötvények, devizahitelből, elkövetkezendő, megszokottnál, kereskedésben, befejezésétől, emlékeztették, kedvezőtlenül, gyorsjelentés, lecsökkentett, kifejezetten, gyengüléssel, értéktőzsdén, rávilágított, kamatemelési, gyengeségére, közeledtével, megkérdezett, befektetőket, teljesítenek, milliárdnyi, százalékkal, feszültebbé, részesítsék, forint árfolyama, euróval szemben, magyar devizát, elromlott nemzetközi, euró árfolyama, forinttal szemben, megkérdezett piaci, délutáni amerikai, bérek emelkedése, tavaly nyárihoz, amerikai államkötvények, mostani helyzetben, piac mintha, eszközvásárlási program, eddig vártnál, kamatemelési ciklust, Egyesült Államokban, Nasdaq Composite, Európai Unió, Deutsche Bank, Budapesti Értéktőzsdén,
Új komment
Kérjük adja meg a TVN.HU rendszeréhez tartozó felhasználónevét és jelszavát.
Csak regisztrált felhasználók írhatnak kommentet,
amennyiben még nem rendelkezik TVN.HU hozzáféréssel: Klikk ide!
Felhasználónév:
Jelszó:
Kérem írja be a baloldalon látható számot!
Szöveg:  
 
Betűk: Félkövér Dőlt Kiemelés   Kép: Képbeszúrás   Link: Beszúrás

Mérges Király Szomorú Kiabál Mosoly Kacsintás haha hihi bibibi angyalka ohh... ... buli van... na ki a király? puszika draga baratom... hát ezt nem hiszem el haha-hehe-hihi i love you lol.. nagyon morcika... maga a devil pc-man vagyok peace satanka tuzeske lassan alvas kaos :) bloaoa merges miki idiota .... sir puszika
 
 
Félkövér: [b] Félkövér szöveg [/b]
Dőlt: [i] Dőlt szöveg [/i]
Kiemelés: [c] Kiemelt szöveg [/c]
Képbeszúrás: [kep] http://...../kep.gif [/kep]
Linkbeszúrás: [link] http://tvn.hu [/link]
ReceptBázis
Bulgur gombával és csikemellel...
Epres túrótorta
Mákos-almás süti
Lazac édesköményes-citromos rizottóval
Részeges nyúl
Sült hekk
Zöldséges, tepsis krumpli
Cukkinis, padlizsános egytálétel
Pirított gomba sárgarépával
Sajttal töltött gomba
még több recept
Tudjátok ?
Belétünk a Sárkány évébe, béke vagy nagyobb háború vár ránk?
Még zöld a chili paprikám, ha beviszem a lakásba tovább fejlődik?
Tényleg hasznos gyógynövény a csalán?
Mi a teendő a novemberi Rododendron bimbóval?
Az álmoknak valóban van jelentése?
még több kérdés
Blog Címkék
Szép estét  Az a nap, amelyik nevetés nélk...  A Megváltó szolgálatában  Tanuld meg ezt a versemet  Png csokor  Áprily Lajos - Gyümölcsoltó  Rátalálsz  Ágai Ágnes – Csendélet  Radikális szeretet  Bounty krémes  Szép álmokat!  Kerüld el az evangélium örömén...  Szép estét  Idő  Facebookon kaptam Cs Ildikótó...  Facebookon kaptam  Png férfi  Akik bántanak téged  Az igazi szeretetért rendszeri...  A kételkedés kezelése  Facebookon kaptam  Minden harmadik...  Julian Brass gondolata  Nagyon különös  Akarat  Facebookon kaptam  Ne kapaszkodj magasabbra,  Facebookon kaptam  Szép napot kívánok  Facebookon kaptam  A boldog családok mind hasonló...  Aki nem dolgozik, ne is egyék  Facebookon kaptam  Illyés Gyula - Milyen hamar.  Facebookon kaptam  Németh László tollából  Hogyan éljünk boldogan, amíg m...  Facebookon kaptam Annuska bar...  Irgalom és ítélet  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Jó reggelt, jó napot mindenkin...  Julian Brass gondolata  Tavaszi kép  Áprily Lajos - Gyümölcsoltó  Facebookon kaptam  Áprily Lajos - Gyümölcsoltó  Facebookon kaptam  Png lepke  Miért kiabálunk amikor dühösek...  Facebookon kaptam  Egy bizonyos határt  Garai Gábor - Takarítás  Bounty krémes  Akarat  Aki nem dolgozik, ne is egyék  Illyés Gyula - Milyen hamar.  Facebookon kaptam Cs Ildikótó...  Png virág  Png kislány  Reggel van  Facebookon kaptam  Szép estét kedves látogatóimna...  Illyés Gyula - Milyen hamar.  Facebookon kaptam  Esti kép  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  A sors  Adakozás  George Byron - Ahogy itt jár -...  Facebookon kaptam  Nagyi telefonál  Julian Brass gondolata  Facebookon kaptam  George Gordon Lord Byron: Inez...  képre írva  Osváth Erzsébet - Gólya a réte...  Png rózsa csokor  Facebookon kaptam  Tavaszi kép  Adakozás  Facebookon kaptam  Fehér virág  Png kislány  Facebookon kaptam  Lóhere  Facebookon kaptam  Mai harmónia kártyám  Egy lelki imádság  Nem méltó hozzád  Png lepke  Facebookon kaptam  Jó reggelt, jó napot mindenkin...  Gonosz démon-álarc  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam 
Bejegyzés Címkék
forint árfolyama, euróval szemben, magyar devizát, elromlott nemzetközi, euró árfolyama, forinttal szemben, megkérdezett piaci, délutáni amerikai, bérek emelkedése, tavaly nyárihoz, amerikai államkötvények, mostani helyzetben, piac mintha, eszközvásárlási program, eddig vártnál, kamatemelési ciklust, eladási hullám, hozamgörbe rövidebb, chicagói beszerzési, történelmi csúcson, utóbbi időben, kereskedés első, rossz hangulat, európai kereskedésben, befektetők inkább, eladásokat részesítsék, orosz-ukrán konfliktus, orosz piaci, részvény árfolyama, második negyedévben, jegyárak csökkenése, pilóták sztrájkja, pénzügyi szektor, bankok kifejezetten, rossz hangulatban, régiós devizák, forint technikai, lejáró kéthetes, magyar deviza, önkormányzatoktól átvállalt, rossz hírek, argentin államcsőd, befektetők figyelmét, feltörekvő piaci, lecsökkentett kamatszint, gyorsjelentési szezon, befektetőket arra, mostani gyengüléssel, elég erős, elkövetkezendő időszak, euró árfolyamát, eddig erős, kirajzolódó technikai, magyarspecifikus, gyengélkedésében, részvényindexek, előtörlesztését, kulcsfontosságú, eszközvásárlási, eredményszámai, menedzserindex, megerősítették, ráirányíthatta, gyorsjelentése, gyorsjelentési, államkötvények, devizahitelből, elkövetkezendő, megszokottnál, kereskedésben, befejezésétől, emlékeztették, kedvezőtlenül, gyorsjelentés, lecsökkentett, kifejezetten, gyengüléssel, értéktőzsdén, rávilágított, kamatemelési, gyengeségére, közeledtével, megkérdezett, befektetőket, teljesítenek, milliárdnyi, százalékkal, feszültebbé, részesítsék, commerzbank, kockázatára, oroszország, negyedévben, ellenállási, játszhatnak, , ,
2024.03 2024. április 2024.05
HétKedSzeCsüPénSzoVas
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 0 db bejegyzés
e év: 0 db bejegyzés
Összes: 64003 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 972
  • e Hét: 4074
  • e Hónap: 15185
  • e Év: 168681
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.