Belépés
zgfumag.blog.xfree.hu
Ha azért nézel , mert ez a munkád, jó munkát kívánok! GYÁVA NÉPNEK NINCS HAZÁJA! Minden nemzetnek olyan kormánya van aminöt érdemel. Ha valami... Zámbori Gusztáv
1957.12.05
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
Elegem van a nagy magyar kisvállalkozókból
  2014-08-16 22:02:22, szombat
 
  Elegem van a nagy magyar kisvállalkozókból
2014.08.13. 08:13 Elegem Van

Egy kedves baráti házaspár hosszú hétvégére kölcsönadta nekünk balatoni nyaralóját, melyet ezúton is köszönünk. A csomagolás izgalmában botor módon elfelejtettük elpakolni a fogkeféket, így a helyi büszke magyar Coop áruházlánc kisboltjában próbáltuk meg pótolni amolyan "egyszer használatos" fogkefékkel. Picit csodálkoztunk, hogy 700 forintot kértek érte, mert Pesten csak a felébe kerül, ezért a tíz méterre lévő vegyiáru boltba mentünk át, ahol a próba szerencsét hozott, ugyanaz a csomag fogkefe 440 forintot kóstált. Boldogan kaptunk a nagy üzleten, és közöltük is a boltossal, hogy milyen jó áron adja, mert a szomszédos Coopnál 700 forint az ára. A nagy magyar kisvállalkozó válasza ledöbbentett: "Jó, hogy mondja, akkor én is 700-ért fogom adni." Nos, ekkor jutottam el arra a pontra hazai kisvállalkozóink megítélésében, melyre Királyhegyi Pál kabarészerző, mikor a fronton egy kisebb fegyelmi vétség következményeként őrmestere felpofozta, mire ő kijelentette: "Most ment el a kedvem az egésztől."

Jól emlékszem például a Nagy Magyar Dinnyetermelő esetére. A CBA kinyomtatott katalógusai már 79 forintért kínálták a dinnye kilóját, mire a Nagy Magyar Dinnyetermelő elkezdett akciózni, dinnyéket hajigáltak a multik parkolóiban, melynek következtében kartellszerűen 99 forintra emelték a dinnye árát, mert az magyar. Az agrárkormányzat támogatta a folyamatot, ennek eredményeként a nyilvánvaló kartell kivizsgálásában a Gazdasági Versenyhivatalt megalázták, később pedig törvény módosítással meg is akadályozták. Aztán a szezon lecsengésével megjelentek olyan hírek, mely szerint a Nagy Magyar Dinnyetermelő stikában több tonna olcsó macedón és még ki tudja honnan származó dinnyét hozott be az országba betegre keresve magát abból az árrésből, amelyet a felültetett magyar fogyasztóknak kellett megfizetniük a 99 forintos dinnyeárban. De az ideológia jól hangzott: vegyük a jó minőségű magyar dinnyét és ne a vacak importot.

dinnye.jpg

Néhány hete a tejtermelő Pride verte ki nálam a biztosítékot. Előrebocsátom, hogy a környékbeli CBA-ban - ahol rendes emberek dolgoznak, akik a Békemenet nevű marhaságon csak kacagnak - mindig magyar tejet és tejterméket vettem akkor is, ha a német vagy lengyel olcsóbb volt. Eddig. Most pedig azt láttam a híradásokban, hogy a Pride résztvevőit két, körülbelül 15 millió forintba kerülő, magyar zászlókba burkolózó városi terepjáróban ülő, nem túl jó arcú főnök és fia vezeti, mögöttük pedig tragacsokban a riadt szemű beosztottak. Riadtságuk oka, hogy nekik kellett földhöz vagdosniuk az állítólagosan rossz minőségű külföldi tejet, és rájuk várt a kamerák kikapcsolása utáni takarítás is. "Na, ezek elmennek a fenébe!" - gondoltam, nem fogok azért magyar tejet venni, hogy hízlaljam a Pride-szervezők számláját, míg a beosztottaikhoz ebből semmi sem csorog le; tizenöt éves autóik legalábbis erről árulkodtak. Tisztelt magyar tejtermelők, az én bizalmammal visszaéltek a SUV-magyarok, ezért engem elveszítettek, ezután piaci alapon fogok tejterméket vásárolni.

A lépfene ügy pedig a magyarkodó gazdaságpolitika látványos csődje. Nem a gonosz multi, hanem a nagyszerű magyar vállalkozók fertőztek meg egy csomó embert pontosan tudva, hogy mit csinálnak. Okosba levágták a fertőzött marhákat, okosba átvették a fertőzött húst, melyet okosba megfőzött/sütött - nomen est omen - a Nemzeti Étterem a magyar embereknek. Hadd zabálják a fertőzött húst a jó magyarok, legalább dolgozik a májuk, azért teremtette azt a Jóisten, nem igaz? Mindenki jól járt, a betegek meg kit érdekelnek? A tápláléklánc végén valami ügyvéd szokás szerint folyamatosan hazudozik védencei ártatlanságát bizonygatva. Tipikus magyar történet. A kormányzati szervek pedig ahelyett, hogy talpig vasba verték volna ezeket a bűnözőket - a személyiségi jogaikkal együtt (lásd: magyarbűnözés) - mentegetik őket, pont úgy hazudozva, mint harminc évvel előtti elődeik a csernobili következményekről.

Nem ilyen szintű probléma, de a lényegét tekintve egy tőről fakad a termelői piacokon egyre szaporodó visszaélések köre, melyet csak az avatott szeműek vesznek észre. A sokak által kedvelt káptalantóti piacra nagyjából megalakulása óta járunk évente 6-7 alkalommal. A kezdeményezés zseniális, a hangulat nagyszerű. Néhány éve viszont sok "őstermelő" árul olyan szappant, amelyet a Lushban kapni, elszaporodtak a lomisok, és a népi rittyentőben árult gagyi. Helybeli cimborák felvilágosítanak, hogy a "házi füstölésű" sajt valóban házi füstölésen ment keresztül, csak maga a sajt olcsó Lidl termék. Azóta, ha kimegyek is, óvatosságból alig veszek valamit. Megéri tönkretenni ezt a jó kezdeményezést?

A tanyafejlesztési program nagy nyertese a tanyasi élet központja, Budapest ötödik kerülete, a Belváros. A rossz vicc ideológiája a termelői piac fejlesztése volt főként a Hold utcai piacra fókuszálva. Többször inspiciáltam ott önszorgalomból a valóság megismerése érdekében. Katasztrófa. A Hold utcai piac üres, pótcselekvésként péntek délelőtt van kitelepülés a Szabadság térre, ahol a vásárlók csak lézengenek, a megszállási emlékmű elleni tüntetők pedig nem igazán jelentik a magyar kézműves termékek felvevő piacát. Hét közben a piacon olyan ősi kézműves termékeket árulnak mint az aszalt kanadai áfonya. Az "őstermelő" árust elnézve a kanadai áfonyát kitoloncolása előtt hozhatta magával, de hogy személyesen ő aszalta volna, erősen véleményes.

A 2010 előtti világ hol lappangó, hol kifejezett gyűlöletét a magyar termékek iránt utáltam nagyon. Örömmel vettem, hogy változás állt be e téren, és sok jó kezdeményezés támogatást kap. Aztán mi lett belőle? Magyarságra való hivatkozással visszaélések sora, ügyeskedők, a támogatások lenyúlóinak piaca.

Most kérem nincs kire hivatkozni, nincsenek gonosz multik, azok már elmentek vagy csomagolnak, esetleg ők is felülve a magyar áruk támogatásának szelére, változtattak. Most csak egymást csaphatjuk be, és jó magyar szokás szerint meg is tesszük, de ebből nekem borzasztóan elegem van.

http://elegemvan.blog.hu/2014/08/13/elegem_van_a_nagy_magyar_kisvallalkozokbol?ut m_source=bloghu_megosztas&utm_medium=facebook_share&utm_campaign=blhshare
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Címkék: gazdaságpolitika, kisvállalkozóink, felvilágosítanak, tanyafejlesztési, pótcselekvésként, beosztottaikhoz, agrárkormányzat, kivizsgálásában, versenyhivatalt, önszorgalomból, kartellszerűen, kezdeményezést, dinnyetermelő, fogyasztóknak, elveszítettek, eredményeként, hivatkozással, kezdeményezés, állítólagosan, csodálkoztunk, előrebocsátom, lecsengésével, kitoloncolása, következtében, támogatásának, magyarbűnözés, megítélésében, ártatlanságát, elszaporodtak, elfelejtettük, kisvállalkozó, biztosítékot, káptalantóti, inspiciáltam, óvatosságból, visszaélések, nagy magyar, kedves baráti, csomagolás izgalmában, helyi büszke, felébe kerül, próba szerencsét, csomag fogkefe, nagy üzleten, szomszédos Coopnál, pontra hazai, kisebb fegyelmi, dinnye kilóját, multik parkolóiban, dinnye árát, agrárkormányzat támogatta, nyilvánvaló kartell, Elegem Van, Királyhegyi Pál, Nagy Magyar Dinnyetermelő, Gazdasági Versenyhivatalt, Nemzeti Étterem,
Új komment
Kérjük adja meg a TVN.HU rendszeréhez tartozó felhasználónevét és jelszavát.
Csak regisztrált felhasználók írhatnak kommentet,
amennyiben még nem rendelkezik TVN.HU hozzáféréssel: Klikk ide!
Felhasználónév:
Jelszó:
Kérem írja be a baloldalon látható számot!
Szöveg:  
 
Betűk: Félkövér Dőlt Kiemelés   Kép: Képbeszúrás   Link: Beszúrás

Mérges Király Szomorú Kiabál Mosoly Kacsintás haha hihi bibibi angyalka ohh... ... buli van... na ki a király? puszika draga baratom... hát ezt nem hiszem el haha-hehe-hihi i love you lol.. nagyon morcika... maga a devil pc-man vagyok peace satanka tuzeske lassan alvas kaos :) bloaoa merges miki idiota .... sir puszika
 
 
Félkövér: [b] Félkövér szöveg [/b]
Dőlt: [i] Dőlt szöveg [/i]
Kiemelés: [c] Kiemelt szöveg [/c]
Képbeszúrás: [kep] http://...../kep.gif [/kep]
Linkbeszúrás: [link] http://tvn.hu [/link]
ReceptBázis
Bulgur gombával és csikemellel...
Epres túrótorta
Mákos-almás süti
Lazac édesköményes-citromos rizottóval
Részeges nyúl
Sült hekk
Zöldséges, tepsis krumpli
Cukkinis, padlizsános egytálétel
Pirított gomba sárgarépával
Sajttal töltött gomba
még több recept
Tudjátok ?
Belétünk a Sárkány évébe, béke vagy nagyobb háború vár ránk?
Még zöld a chili paprikám, ha beviszem a lakásba tovább fejlődik?
Tényleg hasznos gyógynövény a csalán?
Mi a teendő a novemberi Rododendron bimbóval?
Az álmoknak valóban van jelentése?
még több kérdés
Blog Címkék
Inkább ad  A csend aranyat ért  Leereszkedés és olvadás  képre írva  Esti Ima !  Fotó: Fiatal pár (Szék –...  Facebookon kaptam Krisztinától  Facebookon kaptam  Az idegen országok éghajlata  Jó éjszakát  Facebookon kaptam  Inkább ad  képre írva  Paul David Tripp Március 27  Szép estét kedves látogatóimna...  Dsida Jenő: ÚT A KÁLVÁRIÁRA  Alvó baby  Heltai Jenő: Március  Szép estét kedves látogatóimna...  Jó éjszakát  Facebookon kaptam  Inkább ad  Facebookon kaptam  Alvó kutya  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Vérnyomáscsökkentés  Alvó kisfiú  Virágvasárnap a húsvét előtti  Óraállítás  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Nagyhétfő:  Levél lány  A jó kedv a világon  Facebookon kaptam Mírjam barát...  Facebookon kaptam  Márciuzs 24.  Idővel az ember megérti, hogy ...  Szép estét  Facebookon kaptam  Színház az egész világ,  Amikor még kicsi voltál...  Esti kép  Facebookon kaptam  Apu  Esti képek  A szeretetről  Nem hazudnak  Levél lány  Az eper flavonoidjainak gyógyh...  üdvözöllek!  Az eper flavonoidjainak gyógyh...  Paul David Tripp Március 25  Alvó baby  Színház az egész világ,  Facebookon kaptam  Kosztolányi Dezső: A komédiás ...  Alvó baby  Facebookon kaptam  Jó éjszakát  Ha nyitott vagy  Kőrösi Csoma Sándor gondolata  Boldogság  Benedek Elek - Virágvasárnap  Facebookon kaptam  Sadhguru idézet  Amikor még kicsi voltál...  Virágvasárnap a húsvét előtti  Facebookon kaptam  Öröknek hinni . . .  Úgy sajog ez a vad tavasz,  Facebookon kaptam Krisztinától  A csend aranyat ért  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam Krisztinától  Paul David Tripp Március 26  képre írva  képre írva  A szeretetről  Fotó: Fiatal pár (Szék –...  Facebookon kaptam  Szép estét kedves látogatóimna...  Facebookon kaptam  Ratkós beszületései a szereplő...  Facebookon kaptam  Úgy sajog ez a vad tavasz,  Karinthy Frigyes: Almafa  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Ha nyitott vagy  Facebookon kaptam  Szép estét kedves látogatóimna...  A szeretetről  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Alvó baby  Ratkós beszületései a szereplő...  Haja van 
Bejegyzés Címkék
nagy magyar, kedves baráti, csomagolás izgalmában, helyi büszke, felébe kerül, próba szerencsét, csomag fogkefe, nagy üzleten, szomszédos Coopnál, pontra hazai, kisebb fegyelmi, dinnye kilóját, multik parkolóiban, dinnye árát, agrárkormányzat támogatta, nyilvánvaló kartell, szezon lecsengésével, országba betegre, felültetett magyar, vacak importot, tejtermelő Pride, környékbeli CBA-ban, német vagy, riadt szemű, állítólagosan rossz, kamerák kikapcsolása, beosztottaikhoz ebből, magyarkodó gazdaságpolitika, gonosz multi, nagyszerű magyar, csomó embert, fertőzött marhákat, fertőzött húst, magyar embereknek, tápláléklánc végén, kormányzati szervek, személyiségi jogaikkal, csernobili következményekről, lényegét tekintve, tőről fakad, termelői piacokon, avatott szeműek, sokak által, kezdeményezés zseniális, hangulat nagyszerű, népi rittyentőben, sajt olcsó, tanyafejlesztési program, tanyasi élet, rossz vicc, termelői piac, valóság megismerése, vásárlók csak, megszállási emlékmű, magyar kézműves, piacon olyan, aszalt kanadai, kanadai áfonyát, 2010 előtti, magyar termékek, támogatások lenyúlóinak, magyar áruk, gazdaságpolitika, kisvállalkozóink, felvilágosítanak, tanyafejlesztési, pótcselekvésként, beosztottaikhoz, agrárkormányzat, kivizsgálásában, versenyhivatalt, önszorgalomból, kartellszerűen, kezdeményezést, dinnyetermelő, fogyasztóknak, elveszítettek, eredményeként, hivatkozással, kezdeményezés, állítólagosan, csodálkoztunk, előrebocsátom, lecsengésével, kitoloncolása, következtében, támogatásának, magyarbűnözés, megítélésében, ártatlanságát, elszaporodtak, elfelejtettük, kisvállalkozó, biztosítékot, káptalantóti, inspiciáltam, óvatosságból, visszaélések, , ,
2024.02 2024. Március 2024.04
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 0 db bejegyzés
e év: 0 db bejegyzés
Összes: 64003 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 81
  • e Hét: 2341
  • e Hónap: 19134
  • e Év: 152051
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.