Belépés
zgfumag.blog.xfree.hu
Ha azért nézel , mert ez a munkád, jó munkát kívánok! GYÁVA NÉPNEK NINCS HAZÁJA! Minden nemzetnek olyan kormánya van aminöt érdemel. Ha valami... Zámbori Gusztáv
1957.12.05
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
Illiberális demokrácia: Ahol megverik az orvosokat, megrugdo
  2014-08-18 12:12:17, hétfő
 
  Illiberális demokrácia: Ahol megverik az orvosokat, megrugdossák a mentősöket
2014. augusztus 18. 11:20
Hunhír.info

Az orvosok 13 százaléka szerint kifejezetten gyakori, hogy a mindennapi tevékenység során a betegek jogi szempontból támadóan, fenyegetőzően lépnek fel a szakemberekkel szemben. A többség (71 százalék) viszonylag ritkábban tapasztalja ezt a jelenséget, de csupán 16 százalék nem találkozik egyáltalán ezzel - derül ki egy nemrég készült kutatásból.

A megyénkbeli tapasztalatok is azt mutatják, hogy sajnos egyre gyakrabban fordul elő, hogy orvosokat, ápolókat támadnak meg. Elsősorban a kórházak sürgősségi osztályán történnek ilyen esetek, a vehemensebb hozzátartozók olykor bizony nehezen viselik, hogy az eset súlyosságától függően várakozniuk kell, mire a beteget ellátják. A legtöbb esetben szerencsére elég, ha a biztonsági szolgálat munkatársai közbelépnek, rendőri segítséget csak ritkán kell kérni.

- Arra sokkal ritkábban van példa, hogy az osztályon támadjanak rá az egészségügyi személyzet valamelyik tagjára - tudtuk meg Maroska Anikótól, a szolnoki Hetényi Géza kórház ápolási igazgatójától. - Ám épp a közelmúltban történt egy sajnálatos eset, amikor egy jól szituált hölgy egyszerűen pofon vágta az egyik ápolónőt. A hölgy kórházunkban fekvő hozzátartozójának állapotában változás állt be, ő pedig úgy vélte, hogy nem figyeltek oda eléggé a betegre. Ezért a liftnél megvárta a műszakból távozó ápolónőt és rátámadt, annak ellenére, hogy a hozzátartozója folyamatosan megfelelő ellátásban részesült, és ennek ellenére történt állapotában rosszabbodás. Rendkívül szomorúnak tartom, hogy olykor minden jó szándékunk, hozzáértésünk és segítőkészségünk kevésnek bizonyul, s ilyen megalázó szituációk előfordulhatnak - tette hozzá.

Mentés közben rúgták hátba az egyik mentőst Szolnokon, akit rosszulléthez hívtak ki, írtuk korábban lapunkban. Miközben a tárgyi feltételeket biztosította a szakember, váratlanul belépett a szobába az egyik hozzátartozó és indok nélkül neki esett. A mentősök csak rendőri segítséggel tudták elhagyni a helyszínt.

Sajnos nem egyedi a fenti eset. Szóbeli szidalmak, tettlegességek igen gyakran érik a mentősöket is munkájuk során.
- Fenyegetőzés helyett inkább azt mondanám, hogy fizikai inzultusnak vannak kitéve a mentősök - válaszolt lapunk megkeresésére Kardos József, a Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Mentőszervezet vezető mentőtisztje. - Szinte havi rendszerességgel látunk el ittas, agresszív személyeket is. Mindez hozzátartozik a munkánkhoz. Természetesen próbálunk védekezni az attrocitások ellen, de így is előfordul, hogy megrúgják, megütik, esetleg a fogát is kiütik a mentősnek, aki segíteni érkezett. Előfordult, hogy a mentőautó berendezését is megrongálták. Amennyiben megsérül a mentős, rendőrségi feljelentést teszünk - tette hozzá.

Kardos József arról is beszámolt, hogy olykor hozzátartozóktól is tartaniuk kell. Lapunk is beszámolt arról az esetről, amikor egy ittas fiatalember fenyegette meg a mentőst, aki próbálta újraéleszteni az édesapját a lakásán.
- Több alkalommal volt példa arra is, hogy megfenyegették a mentősöket: amennyiben nem sikerült az újraélesztés, ők sem távoznak épségben. Hál Istennek ezidáig sikerült kezelni az ilyen helyzeteket - közölte Kardos József.

A jogi szempontból fenyegetőző fellépés valamivel gyakoribb a szakorvosok (17 százalék) körében, mint a háziorvosok esetében (10 százalék), és az életkor emelkedésével is jelentősen csökken azon orvosok aránya, akik ilyen jellegű tapasztalatokról számolnak be, derül ki egy friss felmérésből. Míg az 1976 előtt végzett orvosok 26 százalékát soha nem érte atrocitás ebből a szempontból, addig a legfiatalabb, 1995 után végzett korosztály mindössze 7 százaléka mondhatja el magáról ugyanezt.

Az orvosok 12 százaléka említette, hogy bántalmazta már őt fizikailag is a betege, és összességében további közel 30 százalékuk hallott ilyen esetről saját környezetében. Elsősorban a férfiak, szakterület alapján pedig a szakorvosok körében jóval gyakoribb a tettlegesség előfordulása, míg az életkor emelkedésével jelentősen csökken az inzultusról beszámoló doktorok aránya.

Hunhír.info - heol.hu

http://hunhir.info/index.php?pid=hirek&id=77662
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Címkék: segítőkészségünk, hozzátartozóktól, tapasztalatokról, rendszerességgel, előfordulhatnak, mentőszervezet, szakemberekkel, hozzátartozója, tettlegességek, megfenyegették, hozzáértésünk, környezetében, fenyegetőzően, emelkedésével, hozzátartozók, súlyosságától, igazgatójától, összességében, tapasztalatok, rosszulléthez, hozzátartozik, természetesen, megkeresésére, újraéleszteni, közelmúltban, kórházunkban, hozzátartozó, attrocitások, egészségügyi, megrongálták, berendezését, biztosította, legfiatalabb, feltételeket, fenyegetőzés, újraélesztés, mindennapi tevékenység, betegek jogi, szakemberekkel szemben, nemrég készült, megyénkbeli tapasztalatok, kórházak sürgősségi, vehemensebb hozzátartozók, eset súlyosságától, beteget ellátják, legtöbb esetben, biztonsági szolgálat, osztályon támadjanak, egészségügyi személyzet, szolnoki Hetényi, közelmúltban történt, sajnálatos eset, Maroska Anikótól, Hetényi Géza, Kardos József, Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Mentőszervezet,
Új komment
Kérjük adja meg a TVN.HU rendszeréhez tartozó felhasználónevét és jelszavát.
Csak regisztrált felhasználók írhatnak kommentet,
amennyiben még nem rendelkezik TVN.HU hozzáféréssel: Klikk ide!
Felhasználónév:
Jelszó:
Kérem írja be a baloldalon látható számot!
Szöveg:  
 
Betűk: Félkövér Dőlt Kiemelés   Kép: Képbeszúrás   Link: Beszúrás

Mérges Király Szomorú Kiabál Mosoly Kacsintás haha hihi bibibi angyalka ohh... ... buli van... na ki a király? puszika draga baratom... hát ezt nem hiszem el haha-hehe-hihi i love you lol.. nagyon morcika... maga a devil pc-man vagyok peace satanka tuzeske lassan alvas kaos :) bloaoa merges miki idiota .... sir puszika
 
 
Félkövér: [b] Félkövér szöveg [/b]
Dőlt: [i] Dőlt szöveg [/i]
Kiemelés: [c] Kiemelt szöveg [/c]
Képbeszúrás: [kep] http://...../kep.gif [/kep]
Linkbeszúrás: [link] http://tvn.hu [/link]
ReceptBázis
Bulgur gombával és csikemellel...
Epres túrótorta
Mákos-almás süti
Lazac édesköményes-citromos rizottóval
Részeges nyúl
Sült hekk
Zöldséges, tepsis krumpli
Cukkinis, padlizsános egytálétel
Pirított gomba sárgarépával
Sajttal töltött gomba
még több recept
Tudjátok ?
Belétünk a Sárkány évébe, béke vagy nagyobb háború vár ránk?
Még zöld a chili paprikám, ha beviszem a lakásba tovább fejlődik?
Tényleg hasznos gyógynövény a csalán?
Mi a teendő a novemberi Rododendron bimbóval?
Az álmoknak valóban van jelentése?
még több kérdés
Blog Címkék
Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  A televizió nem a kultúrát kép...  A televizió nem a kultúrát kép...  Albert Einstein gondolata  Németh László tollából  Ne kapaszkodj magasabbra,  A boldog családok mind hasonló...  Lóhere  A Megváltó szolgálatában  Kiss Éva - Amerre a ház lelke ...  Facebookon kaptam  Erdőn  Facebookon kaptam  Próbálj meg ...  Szívem  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Nevem  Akarat  Az engedelmesség miért nem vál...  Facebookon kaptam Mírjam barát...  Hogyan lehet Jézust szenvedély...  Fekete István - Akác  Idő  Akarat  Png fotel  Az a nap, amelyik nevetés nélk...  George Byron - Ahogy itt jár -...  Akik bántanak téged  Akarat  Png férfi  Facebookon kaptam  Kiss Éva - Amerre a ház lelke ...  Egy bizonyos határt  69 éve hunyt el Albert Einstei...  Facebookon kaptam  Gonosz démon-álarc  Hiányzik  Alázat  Png fotel  Irgalom és ítélet  Akarat  George Byron - Ahogy itt jár -...  Facebookon kaptam  Még csak most kezdődik a nap  Facebookon kaptam  Varga János Veniam - Fontos sz...  Facebookon kaptam Cs Ildikótó...  A boldog családok mind hasonló...  A kételkedés kezelése  Tóth Ágnes - Szervusz pad  Kerüld el az evangélium örömén...  Facebookon kaptam  Jó reggelt, jó napot mindenkin...  Gyerekként sokat küzdöttünk az...  Png csokor  Bertolt Brecht -től idézet  Facebookon kaptam Cs Ildikótól  Szabolcska Mihály – Ákác...  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Adakozás  A másik dolog,  Neked tudnod kell  Bounty krémes  Amikor Jézus rátapos a lábadra  Hogy lehet megtartani  Facebookon kaptam  A tömeg, a Mester, a módszer, ...  Facebookon kaptam Cs Ildikótó...  Facebookon kaptam  Kellemes vasárnapi kikapcsolód...  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Kellemes délutánt kívánok  Bounty krémes  Nagyi telefonál  A Megváltó szolgálatában  Gonosz démon-álarc  Szép estét kedves látogatóimna...  Facebookon kaptam  Egy bizonyos határt  Leonardo da Vinci gondolata  Gyökössy Endre - Virágok virág...  A tömeg, a Mester, a módszer, ...  Szép estét kedves látogatóimna...  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Leonardo da Vinci gondolata  Szép napot kívánok  Bertolt Brecht -től idézet  Akarat  Rátalálsz  Facebookon kaptam Cs Ildikótól  Szép estét  Zilahy Lajos gondolata  Boldog születésnapot a ma ünne...  Az igazi szeretetért rendszeri... 
Bejegyzés Címkék
mindennapi tevékenység, betegek jogi, szakemberekkel szemben, nemrég készült, megyénkbeli tapasztalatok, kórházak sürgősségi, vehemensebb hozzátartozók, eset súlyosságától, beteget ellátják, legtöbb esetben, biztonsági szolgálat, osztályon támadjanak, egészségügyi személyzet, szolnoki Hetényi, közelmúltban történt, sajnálatos eset, egyik ápolónőt, hölgy kórházunkban, liftnél megvárta, műszakból távozó, hozzátartozója folyamatosan, egyik mentőst, tárgyi feltételeket, egyik hozzátartozó, mentősök csak, fenti eset, mentősök &#8211, attrocitások ellen, mentőautó berendezését, ittas fiatalember, ilyen helyzeteket, jogi szempontból, háziorvosok esetében, életkor emelkedésével, friss felmérésből, 1976 előtt, szakorvosok körében, tettlegesség előfordulása, inzultusról beszámoló, segítőkészségünk, hozzátartozóktól, tapasztalatokról, rendszerességgel, előfordulhatnak, mentőszervezet, szakemberekkel, hozzátartozója, tettlegességek, megfenyegették, hozzáértésünk, környezetében, fenyegetőzően, emelkedésével, hozzátartozók, súlyosságától, igazgatójától, összességében, tapasztalatok, rosszulléthez, hozzátartozik, természetesen, megkeresésére, újraéleszteni, közelmúltban, kórházunkban, hozzátartozó, attrocitások, egészségügyi, megrongálták, berendezését, biztosította, legfiatalabb, feltételeket, fenyegetőzés, újraélesztés, mentőtisztje, rosszabbodás, folyamatosan, tettlegesség, feljelentést, előfordulása, megrugdossák, kifejezetten, szempontból, segítséggel, inzultusnak, tevékenység, állapotában, szerencsére, várakozniuk, munkatársai, közbelépnek, tapasztalja, inzultusról, személyeket, háziorvosok, szakorvosok, felmérésből, , ,
2024.03 2024. április 2024.05
HétKedSzeCsüPénSzoVas
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 0 db bejegyzés
e év: 0 db bejegyzés
Összes: 64003 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 3125
  • e Hét: 8857
  • e Hónap: 19968
  • e Év: 173464
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.