Belépés
zgfumag.blog.xfree.hu
Ha azért nézel , mert ez a munkád, jó munkát kívánok! GYÁVA NÉPNEK NINCS HAZÁJA! Minden nemzetnek olyan kormánya van aminöt érdemel. Ha valami... Zámbori Gusztáv
1957.12.05
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
HA CSAK SODRÓDNÁNk :)
  2014-08-19 17:01:36, kedd
 
  Pénzügyi zűrzavar felé sodródunk

Hír24
gazdaságközép-európaacca
2014. augusztus 19. 11:21


Az ukrán válság miatt csökken a stabilitás Közép- és Kelet-Európában - állapította meg az ACCA globális gazdasági kutatása.

Az ukrán válság hatására Közép- és Kelet-Európa a pénzügyi zűrzavar felé sodródik - állapította meg a legnagyobb globális gazdasági felmérés, amelyet negyedévente végeznek el a világ pénzügyi szakemberei körében.


Hároméves mélyponthoz közelítve

Az ACCA (a Pénzügyi és Számviteli Szakemberek Nemzetközi Szervezete) 2014 második negyedévében, de még az MH17 számú járat katasztrófája előtt végezte el a globális gazdasági körülményeket vizsgáló kutatását (GECS - Global Econimc Conditions Survey).

Az eredmények azt mutatják, hogy a pénzforgalmi és a keresleti viszonyok jelentősen romlottak, és hogy már egymás után két negyedévben növekedett a régióban a pénzügyi instabilitás, amelyet a devizaárfolyamok és a ráfordítási költségek jelentős ingadozása jellemzett.

Az üzleti lehetőségek is nagymértékben romlottak a második negyedévben, hároméves mélyponthoz közelítve, igaz, a növekedési tőkéhez való hozzáférés feltételei csak kis mértékben szűkültek, és az instabilitás új, nem organikus növekedési lehetőségeket is biztosított a gazdaság egyes szereplői számára.
Öröm az ürömben...

Dömpingáron vehetünk élelmiszert

Az üzleti várakozások viszont kissé javultak K-európában

A számos kihívás ellenére viszonylagosan javult az üzleti bizalom Közép- és Kelet-Európában, még ha csak kis mértékben is: a válaszadók 14 százaléka mondta azt a korábbi 11 százalékkal szemben, hogy növekedett az üzleti bizalom, míg csak 55 százalék vélte az ellenkezőjét a korábbi 56 százalék helyett.

Az ACCA szerint mindez részben a javuló makrogazdasági kilátásoknak volt köszönhető: 30 százalékról 41 százalékra nőtt azon válaszadók száma, akik úgy vélték, a nemzetgazdaságuk fejlődik vagy fejlődés előtt áll, míg a közép-kelet-európai résztvevők 57 százaléka nyilatkozott negatívan - ez jelentősen kevesebb, mint 2014 elején, amikor a pesszimisták aránya 69 százalék volt.
Fenntartásokkal

Korábban talán soha nem kényszerültek rá, hogy a kutatás időzítése miatt ennyi fenntartást fűzzenek a globális gazdasági körülményekről szóló jelentésükhöz - fűzte hozzá az elemzéshez az ACCA vezető gazdasági elemzője, Manos Schizas,

Ennek oka, hogy a második negyedévben kiemelkedően sok olyan politikai és gazdasági esemény történt, amelyek globálisan érzékeltetik hatásukat. Így ezek megnehezítették, hogy pontos képet alkossanak a globális gazdaság állapotáról.

A jelentés megállapította, hogy a gazdasági fellendülés globális léptékben ismét vesztett a lendületéből.
Kockázatosabb lesz a kilábalás

2014 második negyedévében globálisan kismértékben visszaesett az üzleti bizalom, amelyre a korábbiaknál is nagyobb mértékben van kihatással a pénzügyi stabilitás. Az ACCA és a felmérésben szintén résztvevő IMA, az üzleti könyvvizsgálók szervezete szerint ez a jelenség a jövőbeli kilábalásnál növekvő kockázatot jelent.

Bár az első és a második negyedévet összehasonlítva statisztikailag elhanyagolható az üzleti bizalomban bekövetkezett változás, ez a látszólagos stabilitás a jelentés szerint annak az eredménye, hogy a javuló befektetési környezet és a csökkenő üzleti lehetőségek hatása kioltja egymást.
Pozitív és negatív jelek

A felmérés globálisan üzleti fellendülést mutatott ki. Észak-Amerika és Dél-Ázsia élen jár tőkebefektetésben, új megrendelésekben és foglalkoztatásban. Míg Afrika és a Közel-Kelet szerepelt a legrosszabbul, mindhárom területen romlást vagy stagnálást mutatva.

Összességében úgy tűnik, a globális bizalomnövekedés motorja Észak-Amerika, de hozzájárult a Közép- és Kelet-Európában tapasztalt átmeneti fellendülés is. Ugyanakkor ezen régiók fellendülését globális szinten kiegyenlítette az Ázsiában, Nyugat-Európában, Afrikában és a Közel-Keleten megfigyelhető csökkenő optimizmus. A ,,tapering", azaz a FED eszközvásárlásának csökkentése után a fejlődő piacok továbbra is alulteljesítenek olyan kulcsfontosságú területeken, mint a növekedési tőkéhez való hozzáférés, de a szakadék köztük és a fejlett piacok között elkezdett csökkenni.

Pozitív jel különösen a csendes-óceáni térség számára, hogy a kínai gazdaság elhúzódó lassulása kezdi elérni a mélypontot, ami jó hír a beszállítóknak és a késztermékgyártóknak is.
Súlyos utóhatásokra számítanak

Országonkénti összehasonlításban tisztán látszik, hogy az üzleti bizalom csak átmenetileg állt vissza. Például a biztató kínai és orosz adatok egy sor nagy volumenű, hosszú távú üzleti és befektetési megállapodásnak köszönhetők. Ráadásul mint már említettük, a felmérés még az MH17 járat katasztrófája előtt készült. Tehát annak utóhatásait nem mérhette fel. Miközben az eset nyilvánvalóan negatívan hat majd az üzleti bizalomra Közép- és Kelet-Európában.

A reálgazdaságról érkező viszonylag jó hírek ellenére a felmérés feltárta azt is, hogy 2014 első fele nem sok jót hozott a nyugati bankoknak, ami fokozottan igaz a második negyedévre. Az Egyesült Államokban és Európában a nagy pénzintézetekre vonatkozó adatok erőteljes visszaesést mutatnak a bizalom terén. Ennek okát a tanulmány abban látja, hogy a szektor szereplői keményebb stressztesztekre, emelkedő kamatokra és csökkenő ingatlanárakra, továbbá erősödő geopolitikai kockázatra és az iparági szabályozás szigorúbb számonkérésére számítanak.
Már most tisztán látszik

Schizas szerint 2014 korántsem lesz olyan kedvező a globális gazdaság számára, mint a stabil fejlődéssel jellemezhető 2013-as év. Tavaly a jó híreket a nagy pénzintézeteknek és a kemény megszorításokat ,,túlélő" szereplőknek, például az Egyesül Királyságnak és Írországnak köszönhettük - idén azonban már ők is inkább negatív hírekkel szolgáltak.

A kínai gazdaság lassulása, ami folyamatosan kihat a globális kilábalásra is, talán a végéhez közeledik, de a Kelet-Európában és a Közel-Keleten fenyegető geopolitikai problémák valószínűleg épp olyan károsnak bizonyulnak majd középtávon - tette hozzá.

http://fn.hir24.hu/gazdasag/2014/08/19/penzugyi-zurzavar-fele-sodrodunk/?utm_sour ce=newsletter&utm_medium=email&utm_content=napi&utm_campaign=fn_2014- 08-19
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Címkék: nemzetgazdaságuk, pénzintézeteknek, bizalomnövekedés, devizaárfolyamok, alulteljesítenek, stressztesztekre, megrendelésekben, pénzintézetekre, reálgazdaságról, összehasonlítva, kulcsfontosságú, statisztikailag, megállapodásnak, megnehezítették, fenntartásokkal, megszorításokat, kiegyenlítette, elhanyagolható, beszállítóknak, körülményekről, makrogazdasági, számonkérésére, könyvvizsgálók, viszonylagosan, ingatlanárakra, megállapította, gazdaságközép, országonkénti, összességében, legrosszabbul, kényszerültek, nyilvánvalóan, kockázatosabb, nagymértékben, katasztrófája, lehetőségeket, ukrán válság, stabilitás Közép-, pénzügyi zűrzavar, legnagyobb globális, világ pénzügyi, globális gazdasági, keresleti viszonyok, pénzügyi instabilitás, ráfordítási költségek, üzleti lehetőségek, második negyedévben, növekedési tőkéhez, gazdaság egyes, üzleti várakozások, számos kihívás, üzleti bizalom, CSAK SODRÓDNÁNk, Számviteli Szakemberek Nemzetközi Szervezete, Global Econimc Conditions Survey, Manos Schizas, Egyesült Államokban, Egyesül Királyságnak,
Új komment
Kérjük adja meg a TVN.HU rendszeréhez tartozó felhasználónevét és jelszavát.
Csak regisztrált felhasználók írhatnak kommentet,
amennyiben még nem rendelkezik TVN.HU hozzáféréssel: Klikk ide!
Felhasználónév:
Jelszó:
Kérem írja be a baloldalon látható számot!
Szöveg:  
 
Betűk: Félkövér Dőlt Kiemelés   Kép: Képbeszúrás   Link: Beszúrás

Mérges Király Szomorú Kiabál Mosoly Kacsintás haha hihi bibibi angyalka ohh... ... buli van... na ki a király? puszika draga baratom... hát ezt nem hiszem el haha-hehe-hihi i love you lol.. nagyon morcika... maga a devil pc-man vagyok peace satanka tuzeske lassan alvas kaos :) bloaoa merges miki idiota .... sir puszika
 
 
Félkövér: [b] Félkövér szöveg [/b]
Dőlt: [i] Dőlt szöveg [/i]
Kiemelés: [c] Kiemelt szöveg [/c]
Képbeszúrás: [kep] http://...../kep.gif [/kep]
Linkbeszúrás: [link] http://tvn.hu [/link]
ReceptBázis
Bulgur gombával és csikemellel...
Epres túrótorta
Mákos-almás süti
Lazac édesköményes-citromos rizottóval
Részeges nyúl
Sült hekk
Zöldséges, tepsis krumpli
Cukkinis, padlizsános egytálétel
Pirított gomba sárgarépával
Sajttal töltött gomba
még több recept
Tudjátok ?
Belétünk a Sárkány évébe, béke vagy nagyobb háború vár ránk?
Még zöld a chili paprikám, ha beviszem a lakásba tovább fejlődik?
Tényleg hasznos gyógynövény a csalán?
Mi a teendő a novemberi Rododendron bimbóval?
Az álmoknak valóban van jelentése?
még több kérdés
Blog Címkék
Png lepke  Reménység és erő Krisztustól e...  Az igazi szeretetért rendszeri...  Leonardo da Vinci gondolata  Ne kapaszkodj magasabbra,  Nagyon különös  Idő  Ágai Ágnes – Csendélet  Facebookon kaptam  Szép estét kedves látogatóimna...  Facebookon kaptam  Szép estét kedves látogatóimna...  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Akarat  Alázat  Bounty krémes  Nem méltó hozzád  Jó reggelt, jó napot mindenkin...  Png fotel  Zsolnay Vilmos világhírű kera...  Albert Einsteinről  Zsolnay Vilmos világhírű kera...  Az engedelmesség miért nem vál...  Idő  Jó éjszakát  Facebookon kaptam  Leonardo da Vinci gondolata  A sors  Illyés Gyula - Milyen hamar.  Facebookon kaptam  Alázat  A másik dolog,  Png fotel  Facebookon kaptam  Az engedelmesség miért nem vál...  Facebookon kaptam Mírjam barát...  Erdőn  Az igazi szeretetért rendszeri...  Boldog születésnapot a ma ünne...  Szép álmokat!  Az engedelmesség miért nem vál...  Fekete-erdő desszert  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Reggel van  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Németh László tollából  George Gordon Lord Byron: Inez...  Julian Brass gondolata  A sors  Hogy lehet megtartani  Facebookon kaptam  Az a nap, amelyik nevetés nélk...  Hazára minden embernek szükség...  Próbálj meg ...  Bertolt Brecht -től idézet  Szép estét kedves látogatóimna...  Facebookon kaptam  210 éve született a SZÓZAT meg...  Amikor Jézus rátapos a lábadra  Facebookon kaptam  Reggel van  A televizió nem a kultúrát kép...  George Gordon Lord Byron: Inez...  Szép estét kedves látogatóimna...  Sose bánj semmit  Facebookon kaptam Cs Ildikótó...  Facebookon kaptam  Régi emberek, akikre máig büsz...  Png cica  69 éve hunyt el Albert Einstei...  Illyés Gyula - Milyen hamar.  Szép estét kedves látogatóimna...  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Tavaszi kép  Akarat  Facebookon kaptam  Próbálj meg ...  Sokan azt tartják  Facebookon kaptam  Kiss Éva - Amerre a ház lelke ...  Png férfi  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam Cs Ildikótó...  Jó éjszakát  Jó reggelt, jó napot mindenkin...  Aki nem dolgozik, ne is egyék  Weöres Sándor - A hársfa mind ...  A tömeg, a Mester, a módszer, ...  Facebookon kaptam  Hazára minden embernek szükség...  Png cica  Egy maradéktalanul uralt világ  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Akarat  Akarat 
Bejegyzés Címkék
ukrán válság, stabilitás Közép-, pénzügyi zűrzavar, legnagyobb globális, világ pénzügyi, globális gazdasági, keresleti viszonyok, pénzügyi instabilitás, ráfordítási költségek, üzleti lehetőségek, második negyedévben, növekedési tőkéhez, gazdaság egyes, üzleti várakozások, számos kihívás, üzleti bizalom, javuló makrogazdasági, nemzetgazdaságuk fejlődik, pesszimisták aránya, kutatás időzítése, globális gazdaság, jelentés megállapította, gazdasági fellendülés, pénzügyi stabilitás, felmérésben szintén, üzleti könyvvizsgálók, jövőbeli kilábalásnál, második negyedévet, üzleti bizalomban, látszólagos stabilitás, jelentés szerint, javuló befektetési, csökkenő üzleti, felmérés globálisan, globális bizalomnövekedés, fejlődő piacok, szakadék köztük, fejlett piacok, csendes-óceáni térség, kínai gazdaság, biztató kínai, eset nyilvánvalóan, üzleti bizalomra, reálgazdaságról érkező, felmérés feltárta, nyugati bankoknak, második negyedévre, nagy pénzintézetekre, bizalom terén, tanulmány abban, szektor szereplői, iparági szabályozás, stabil fejlődéssel, nagy pénzintézeteknek, kemény megszorításokat, globális kilábalásra, végéhez közeledik, nemzetgazdaságuk, pénzintézeteknek, bizalomnövekedés, devizaárfolyamok, alulteljesítenek, stressztesztekre, megrendelésekben, pénzintézetekre, reálgazdaságról, összehasonlítva, kulcsfontosságú, statisztikailag, megállapodásnak, megnehezítették, fenntartásokkal, megszorításokat, kiegyenlítette, elhanyagolható, beszállítóknak, körülményekről, makrogazdasági, számonkérésére, könyvvizsgálók, viszonylagosan, ingatlanárakra, megállapította, gazdaságközép, országonkénti, összességében, legrosszabbul, kényszerültek, nyilvánvalóan, kockázatosabb, nagymértékben, katasztrófája, lehetőségeket, körülményeket, bekövetkezett, jelentésükhöz, megfigyelhető, fellendülését, geopolitikai, szereplőknek, , ,
2024.03 2024. április 2024.05
HétKedSzeCsüPénSzoVas
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 0 db bejegyzés
e év: 0 db bejegyzés
Összes: 64003 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 544
  • e Hét: 2031
  • e Hónap: 13142
  • e Év: 166638
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.