Belépés
zgfumag.blog.xfree.hu
Ha azért nézel , mert ez a munkád, jó munkát kívánok! GYÁVA NÉPNEK NINCS HAZÁJA! Minden nemzetnek olyan kormánya van aminöt érdemel. Ha valami... Zámbori Gusztáv
1957.12.05
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
Kövért és Lázárt gyengíti Habony Árpád erősödése
  2014-08-31 22:37:16, vasárnap
 
  Kövért és Lázárt gyengíti Habony Árpád erősödése

2014. augusztus 29., péntek, 06:30 Utolsó frissítés: 2014. augusztus 29., péntek, 08:18

Szerző: Kósa András - M. László Ferenc



Bár a közvélemény eddig főleg a Fidesz gazdasági hátországában zajló háborúról értesült, a választások óta olyan hatalmi átrendeződés zajlik a pártban, melyre 2002 óta nem volt példa. Ez nemcsak Simicska Lajost, hanem Orbán másik régi szövetségesét, Kövér Lászlót is érinti, aki számos kérdésben "különvélekedett" az utóbbi időben. Hiába duzzadt hatalmasra a hivatala, Lázár János sem érezheti jól magát: a fejére nőtt a miniszterelnök első számú bizalmasa, Habony Árpád.

,,Nincs." ,,Nem"- ezeket a rövid válaszokat adta Kövér László a Heti Válasz főszerkesztőjének, amikor arról kérdezte, hogy a Fidesz ,,fő ideológusaként" van-e köze Orbán Viktor tusnádfürdői beszédéhez, illetve kérte, értékelje az ,,illiberalizmus" kifejezést. Majd amikor Borókai Gábor szóvá tette, hogy ,,aligha lesz hosszú az interjú", visszavágott: ,,önön múlik".

Több fideszes forrás megjegyezte a hvg.hu-nak: ezek az odavetett válaszok jól mutatják azt a hangulatot, mely időnként a házelnököt, a párt választmányának elnökét jellemzik a kormányalakítás óta. ,,Főleg stílusbeli vitáik vannak, de van, hogy tartalmi kérdésekben is összekülönböznek" - értékelte Kövér és a miniszterelnök-pártelnök viszonyát egy vezető fideszes politikus, hozzátéve, nemcsak kettőjüknek vannak mostanság konfliktusaik házon belül.

Mint a Fidesz belső vitáival foglalkozó cikksorozatunk első részében megírtuk, Orbán az újabb kétharmados győzelme után úgy érzi, már ahhoz is van elég ereje, hogy a tervezett, nagy társadalmi-gazdasági változtatások előtt szakítson a korábbi években megkötött, az új irányt akadályozó kompromisszumokkal. Így többek között azt is a fejébe vette, hogy a politikai döntéshozatal fensőbbségét el kell fogadtatnia azzal a gazdasági erőcsoporttal is, amely legalább két évtizede érinthetetlen volt a Fideszben, ez vezetett az Orbán-Simicska ,,háborúhoz".

Már nem köti Orbánt ,,a hitelesítő pecsét"?

Simicska személyében egy olyan szövetségesével ment szembe a miniszterelnök, akivel még a kollégiumi években barátkoztak össze, és akit 1993-ban bízott meg azzal a feladattal, hogy biztosítsa a párt finanszírozását úgy, hogy a Fidesz ne függjön se belföldi, se külföldi érdekcsoportoktól. Ezt a kérést Simicska teljesítette is, de olyan jól oldotta meg a feladatot, hogy mostanáig a tudtán kívül a párt gazdasági hátországában nem lehet üzleteket kötni.

Orbán és Kövér 2002-ben

Fotó: Fazekas István

Simicskán kívül egy olyan politikus maradt meg Orbán mellett, akihez a kollégiumi évek és a Fidesz alapítása óta szoros kapcsolat, politikai szövetség köti: Kövér László - a 37 egykori pártalapító közül szinte mindenki más lemorzsolódott. Forrásaink szerint azonban a pártelnökhöz mindig is lojális választmányi elnök ma már sok tekintetben másképp látja a Fidesz előtt álló lehetőségeket és teendőket, mint Orbán. Vitáikban pedig - a pártban a Fidesz ,,lelkiismeretének" nevezett - Kövér néhányszor jelezte is: túl nagy az elrugaszkodás a párt alapértékeitől, a szervezet belső szabályai pedig Orbánra is vonatkoznak. A Heti Válasznak adott két héttel ezelőtti interjújában meg is jegyezte: kevesli ,,azon ügyeknek, témáknak a számát, amelyeket a Fidesz elnöksége megvitat, és amelyekre ráüti a hitelesítő pecsétjét".

Forrásaink egybehangzó állításai szerint az országgyűlési választások előtti kampányban, és a nyár folyamán is a megszokottnál jóval ritkábban ülésezett a párt kongresszuson megválasztott elnöksége. A politikai irányról inkább a kampánystáb, illetve egy informális, öttagú csapat döntött. A parlament épületében péntekenként ült össze Orbán, a miniszterelnök főtanácsadója, Habony Árpád, valamint Rogán Antal, Szijjártó Péter és Lázár János, illetve a csapat időnként kiegészült az ügyvezető alelnökkel, Kósa Lajossal. Így, ha valaki jóban akar lenni a kormányfővel - legyen akár miniszter az illető - jól teszi, ha az ,,ötösfogat" valamelyik tagjával van olyan jó viszonyban, hogy értesüljön az itt megszületett döntésekről. A találkozókról természetesen soha nem készül semmilyen jegyzőkönyv vagy feljegyzés, emlékeztető, így a miniszterek rendszerint informális úton, valamelyik szereplőtől tájékozódhatnak a stratégiáról.

Pedig ellenzékben, majd kormányon is nagyon fontos szerepe volt a párt alapszabálya által nagy hatalommal felruházott elnökségnek. Itt döntötték el például - amúgy hosszú órákig tartó viták után -, hogy Schmitt Pált jelölik államfőnek 2010-ben, mik kerüljenek be az új alkotmányba, vagy milyen legyen az új választási rendszer.

De ha nem is lehetett hirtelen összerántani az elnökséget, forrásaink szerint a legfontosabb ügyekben Orbán mindig kikérte Kövér véleményét. Amikor például 2013 elején az Alkotmánybíróság elmeszelte a választási regisztrációt, azonnal áthívta a Miniszterelnökségre a házelnököt (a szobáikat pár folyosó választja el), és csak akkor döntött úgy, hogy nem erőlteti tovább a regisztráció törvénybe foglalását, amikor látta, sikerült meggyőzni Kövért: engedjék el az ügyet. Volt olyan ügy, amikor ez nem sikerült, de órákig győzködték egymást: az előző kormányzati ciklusban ilyen volt Schmitt jelölése, a határon túli magyar szervezetek támogatása, az alkotmány egy-egy vitatott eleme. Ilyenkor rendszerint szavazásra bocsátották a kérdést, és rendszerint Kövér maradt kisebbségben - ám a Fideszhez végletekig lojális választmányi elnök soha nem beszélt ki, a nyilvánosság előtt ő is a többségi álláspontot képviselte.

Kövér, a liberális?

,,Kedvenc pártom történetének legszerencsétlenebb ötleteként értékelem. Szerintem ez egyszerűen képtelenség" - Kövér László ezt a Magyar Hírlapnak adott július 10-i interjújában mondta a minisztériumok vidékre költöztetéséről. És az utóbbi hónapokban nem ez volt az egyetlen dolog, amiről nyilvánosan jelezte: különvéleménye van. Kifogásolta ő azt is például, hogy Tasnádi László személyében ,,a szocializmus titkosszolgálatának emberét" ,,emelték politikai pozícióba" államtitkárrá történt kinevezésével.

Kövér a 2014-es kampányban - már nem ő a fő ideológus?

Fotó: Fülöp Máté

Nemcsak az ,,illiberalizmust" nem akarta értelmezni, de ironikusan jelezte a Heti Válaszban, nem örül a frakciókormányzás folytatásának sem, azaz, hogy a kormánypárti képviselők egyéni indítványok tömegével állnak elő az Országgyűlésben. Tény, ezt a felpörgetett - többször hangoztatott véleménye szerint a minőség rovására menő - törvényalkotást már az előző ciklusban is bírálta interjúiban. Azért dolgoztatta ki az új házszabályt, hogy a 2014-től kezdődő időszakban más mederbe terelje a parlamenti munkát, és legyen idő a jogszabályok kimunkálására.

A házelnököt ismerő két forrásunk is egybehangzóan állította: ezzel főleg ,,stílusproblémái" vannak, de az alapvető nézeteivel sincsenek összhangban. Bár a Fideszben Kövér az, aki 20 éve a legkeményebben, legdurvábban támadta a magyarországi liberális pártot és annak értelmiségi hátországát, kritizálta ,,az öncélúan jogászkodó" Ab-t, de forrásaink mégis ,,19. századi liberálisként" írták le. Azaz fontosnak tartja a hatalmi ágak szétválasztását, az írott szabályok (úgymint a párt alapszabálya, házszabály), vagy az íratlan politikai játékszabályok tiszteletben tartását - és állítólag ahogy öregszik, úgy tulajdonít ezeknek egyre nagyobb jelentőséget.

Konszolidáció nincs, és nem is lesz

Részben ebből adódik a megfontolásait ismerő fideszesek szerint, hogy a választások előtt és a győzelmet követő hetekben másképp értékelte a politikai helyzetet, mint a kormányfő. Szűk körben például elismerte, hogy újabb kétharmadra törvényalkotási szempontból nincs feltétlenül szükség, ugyanis forrásaink szerint úgy vélte, a nagy átalakítások 2010 és 2014 között lezárultak, már ,,gazdasági szükségállapot" sincs.

Orbán Tusványoson - már folyik az illiberális állam kitalálása

Fotó: MTI / Beliczay László

E mellett úgy látta, hogy néhány alapvető nemzetpolitikai kérdésben szükség lenne valamiféle kiegyezésre az ellenzékkel is. Forrásaink szerint - bár személy szerint nem volt túl jó véleménye róla - remélte, hogy Mesterházy Attila stabilizálni tudja hatalmát az MSZP-ben, mert úgy gondolta, vele lehet tárgyalni, míg Gyurcsány Ferenccel és Bajnai Gordonnal szerinte nem lehet, és nem is szabad. Ezzel szemben - ahogy korábban megírtuk - Orbán úgy érvelt a kampánystáb egyik ülésén: a vagyona felét odaadná, ha a baloldal eltűnne a süllyesztőben, nem szabad egyezkedni az MSZP-vel.

A Fidesz előtt álló tennivalókról a Magyar Hírlapnak Kövér azt mondta, ,,a következő négy évben alapvető törvényi átalakításokat nem, de igazításokat mindenképpen igényelnek a nagy ellátórendszerek", és a szorgalmazta a születésszám növekedését elősegítő gazdaságpolitikát. Az irányt illetően forrásaink szerint szemben áll a tempót felpörgetni akaró, radikális változásokat követelő Lázár Jánossal is, aki úgy véli, csak az akarhat konszolidációt, aki nem bízik a 2018-as győzelemben, a kormány következő négy éves sikerében. Ebben Orbán is hajthatatlan: a választások után a Fidesz-frakció alakuló ülésén kijelentette, hogy még a konszolidáció szót is kerülni kell a pártban. Mint megírtuk, a miniszterelnök úgy véli, a 2010 és 2014 közötti időszak csak felvezetés volt, most következik az ország teljesen új alapokra helyezése.

Forrásaink viszont hangsúlyozták, Kövérnek főleg a stílus nem tetszik, ám ha valakit, akkor őt könnyű meggyőzni egyik-másik átalakítás szükségességéről. Ráadásul több interjújában kifejtette: neki sincs túl jó véleménye a nyugati országokról, Soros György magyarországi tevékenységéről, és támogatta a megszállási emlékmű felállítását is. Tehát számos kérdésben egy platformon van Orbánnal. Különösen a Simicska visszaszorítását célzó háborúban számíthat rá a miniszterelnök: úgy tudjuk, Kövér már 2011 tájékán jelezte informális úton az LMP-nek, lépjenek fel határozottabban a parlamentben a közpénzek védelmében.

,,De ennek semmi köze nincs a párton belüli személyi ellentétekhez, alapvető politikai különbségekhez, amelyek - Fodor Gáborék 1993-as kilépése után - soha nem léteztek, és most sincsenek" - szögezte le a Heti Válaszban jelezve, senki ne számítson arra, hogy a Fideszen belüli ellentétek valaha is szakításhoz vezetnének.

Lázár is meggyengül?

,,Bajjá akkor válhat, ha a személyi ambíciók felülírják a közösség szempontjait. Ez a veszély kétségtelenül megvan" - mondta a Heti Válasznak Kövér a Fidesz új generációjának karriervágyait bírálva.

Forrásaink szerint nemcsak Orbán két legfontosabb politikai szövetségesének, Rogánnak és Lázárnak a felemelkedését nézte gyanakvással, kifejezetten rossz szemmel tekint Habony Árpád növekvő befolyására, a főtanácsadó újgazdagokra emlékeztető életvitelére. Ahogy arról a Figyelő a múlt héten beszámolt, két győztes választás után Habony ,,tovább szeretne lépni", nem csak a kommunikációval akar foglalkozni. A hvg.hu-nak több fideszes és kormányzati forrás, illetve egy pártközeli cég vezetője is megerősítette, a főtanácsadó befolyása már több kormányzati területen is tetten érhető: a médiától az egészségügyig.

Habony Árpád - főtanácsadó a kapuk előtt

Fotó: hvg.hu

Habony ténykedésére nemcsak a - részben miatta - visszaszoruló Simicska Lajos, Kövér László, de a miniszterré előléptetett Lázár is gyanakvással tekint. A Miniszterelnökséget akkor még államtitkárként irányító politikusnak - egy a tárca mozgásait jól ismerő forrás szerint - tavasszal üzent a kormányfő, hogy béküljön ki Habonnyal, mert a gazdasági hátországgal szembeni háborúban szükség lesz az egységre. Ám ez az átmeneti béke forrásaink szerint a kormányalakítás során nem kedvezett a miniszternek: Giró-Szász András kormányszóvivő és csapata, illetve Kumin Ferenc távozásával Lázár fontos szövetségeseket vesztett. A kormányszóvivői irodát Dömötör Csaba vette át, akit Rogán Antal és Habony emberének tartanak. (Dömötör aktív részt vállalt a Fidesz idei országgyűlési választási kampányában.) Bár korábban volt róla szó, hogy előléptetik a szintén egykori századvéges Kern Tamást államtitkárnak, ő továbbra is helyettes államtitkárként dolgozik, a stratégiáért és tájékoztatásért felelős.
Orbán ,,gondolatminisztériuma"

Ha eddig Kövért tekintették a párt fő ideológusának - ahogy Borókai nevezte a házelnököt -, az új nézetrendszer kidolgozásáért a jövőben a Századvég-csoport lesz felelős. Az intézet eddig főleg szakpolitikai elemzéseket, törvény-előkészítést, közvélemény-kutatásokat végzett a kabinetnek, a minisztériumoknak. Egy, a kutatóintézetben zajló munkára rálátó forrás szerint a Századvég dolga a jövőben a miniszterelnök által ,,illiberálisnak" nevezett állam megalapozása, Orbán ,,gondolatminisztériuma" lesz. Kormányzati forrásaink biztosra veszik, hogy rövidesen meghosszabbítják a Századvég a kormánnyal kötött szerződését.

A Habony műhelyének tartott, a kormánynak milliárdokért bedolgozó Századvég átalakítása már az év eleje óta folyik. Miközben a konzorciumból júliusban kivált a Giró-Szász tulajdonába visszakerült Strategopolis Kft., a Századvég Gazdaságkutató Zrt. igazgatóságába bekerült Habony titkára, Maurer Szemere - írta szerdán a napi.hu. Megbízható forrásból úgy tudjuk, mégsem megy külügyi szolgálatra Franciaországba Szalay-Bobrovniczky Kristóf, a Századvég Alapítvány kuratóriumának elnökhelyettese, aki Habony jó barátja, korábbi üzletfele. Információink szerint őt személyesen Habony bírta maradásra, hogy segítsen neki továbbfejleszteni a Századvéget.

Forrásaink szerint a változásokkal szinte teljes egészében a kommunikációs főtanácsadó műhelyévé vált az az intézet, melyet Stumpf István indított útjára, majd évekig Giró-Szász, az előző ciklusban pedig a Lázár mellé került csapata irányított.

Ősszel Rogán nyerhet

Egy dologban a kormányalakítás során mindenképpen sikert ért el Lázár: a miniszterelnök egyelőre lemondott arról a tervéről, hogy Rogánt beemelje a hatalom centrumába.

Mint arról korábban beszámoltunk, Orbán arra szerette volna felkérni a frakcióvezetőt, legyen a jobbkeze, az új kormányban irányítsa ő a miniszterelnöki kabinetet. Mivel a kabinetben nagy jelentősége van annak, hogy kivel áll napi kapcsolatban a miniszterelnök, kin keresztül lehet bejutni hozzá, Lázár ebben az esetben kénytelen lett volna folyamatosan Rogánnal egyeztetni, aki így beékelődött volna a miniszter és a kormányfő közé.

Rogán Antal és Lázár János - ki nyer holnap?

Fotó: Stiller Ákos

Ám úgy tűnik, a miniszterelnök nem mondott le végleg a tervéről: a május 26-án elfogadott, a minisztériumok felsorolását tartalmazó törvény szerint ugyanis a kormányfőnek lesz külön kabinetje. Kormányzati források egybehangzóan állítják, az október 12-i önkormányzati választások után változások lesznek a kabinetben, így nem zárható ki az sem, hogy Orbán behívja - ahogy egy forrásunk fogalmazott: ,,minimum miniszteri rangban" - Rogánt, akit Kósa Lajos válthat a frakcióvezetői poszton.

Ugyanakkor egy, a Miniszterelnökségen zajló munkára rálátó forrás felhívta egy másik dologra is a figyelmünket: Lázár úgy kapott meg egy sor feladatot - és hozzá hadseregnyi helyettes államtitkárt - a többi minisztériumtól, hogy azoknak jelentős részét nem ő kérte. Forrásunk szerint ugyan Lázár szeret kérkedni azzal a miniszterelnök előtt, hogy milyen nagy a munkabírása, a terhek egy részével szerinte nem fog elbírni. Eközben Orbán folyamatosan figyeli, hogy haladnak az ügyek, időnként ,,vizsgáztatja" miniszterét, tehát hosszú távon akár ,,meg is ütheti a bokáját". (Arról, hogyan bővültek Lázár feladatkörei, hány milliárd felett diszponál, itt olvashat.)

Cikksorozatunk következő részében arról olvashat, hogy miért van káosz a kormányzati apparátusban, illetve hogyan csapódnak le a párton belül a nemzetközi feszültségek. (A hvg.hu több vezető fideszes politikussal, kormányzati tanácsadóval, a döntéshozatalra rálátó háttéremberrel beszélgetve megpróbálta kibogozni a szálakat, mi vezetett a ,,házon belüli" vitákhoz. Az elemzés elkészítéséhez több interjút is felvettünk, beszélgetőpartnereink viszont - elsősorban a pártfegyelemre hivatkozva - kérték, ne szerepeljenek névvel a cikkben, illetve lehetőleg a betöltött funkciójukat se nevezzük meg.)


http://hvg.hu/itthon/20140829_Fidesz_vita_Kover_Lazar_Habony
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Címkék: kutatóintézetben, összekülönböznek, ellátórendszerek, visszaszorítását, alkotmánybíróság, meghosszabbítják, szükségességéről, lelkiismeretének, törvényalkotást, döntéshozatalra, illiberalizmust, szövetségesével, szétválasztását, nemzetpolitikai, miniszterelnöki, választmányának, szövetségesének, kormányalakítás, államtitkárként, tájékoztatásért, kormányszóvivői, határozottabban, szövetségeseket, tájékozódhatnak, különvélekedett, franciaországba, minisztériumtól, országgyűlésben, tevékenységéről, elnökhelyettese, törvényalkotási, kommunikációval, finanszírozását, költöztetéséről, stílusproblémái, miniszterelnök, közvélemény eddig, utóbbi időben, fejére nőtt, miniszterelnök első, rövid válaszokat, odavetett válaszok, párt választmányának, vezető fideszes, újabb kétharmados, korábbi években, fejébe vette, politikai döntéshozatal, gazdasági erőcsoporttal, hitelesítő pecsét”, olyan szövetségesével, kollégiumi években, Habony Árpád, Kósa András, László Ferenc, Simicska Lajost, Kövér Lászlót, Lázár János, Kövér László, Heti Válasz, Orbán Viktor, Borókai Gábor, Fazekas István, Heti Válasznak, Rogán Antal, Szijjártó Péter, Kósa Lajossal, Schmitt Pált, Magyar Hírlapnak, Tasnádi László, Fülöp Máté, Heti Válaszban, Fideszben Kövér, Orbán Tusványoson, Beliczay László, Mesterházy Attila, Gyurcsány Ferenccel, Bajnai Gordonnal, Magyar Hírlapnak Kövér, Lázár Jánossal, Ebben Orbán, Soros György, Fodor Gáborék, Heti Válasznak Kövér, Simicska Lajos, Giró-Szász András, Kumin Ferenc, Dömötör Csaba, Kern Tamást, Strategopolis Kft, Századvég Gazdaságkutató Zrt, Maurer Szemere, Franciaországba Szalay-Bobrovniczky Kristóf, Századvég Alapítvány, Stumpf István, Ősszel Rogán, Stiller Ákos, Kósa Lajos, Eközben Orbán,
Új komment
Kérjük adja meg a TVN.HU rendszeréhez tartozó felhasználónevét és jelszavát.
Csak regisztrált felhasználók írhatnak kommentet,
amennyiben még nem rendelkezik TVN.HU hozzáféréssel: Klikk ide!
Felhasználónév:
Jelszó:
Kérem írja be a baloldalon látható számot!
Szöveg:  
 
Betűk: Félkövér Dőlt Kiemelés   Kép: Képbeszúrás   Link: Beszúrás

Mérges Király Szomorú Kiabál Mosoly Kacsintás haha hihi bibibi angyalka ohh... ... buli van... na ki a király? puszika draga baratom... hát ezt nem hiszem el haha-hehe-hihi i love you lol.. nagyon morcika... maga a devil pc-man vagyok peace satanka tuzeske lassan alvas kaos :) bloaoa merges miki idiota .... sir puszika
 
 
Félkövér: [b] Félkövér szöveg [/b]
Dőlt: [i] Dőlt szöveg [/i]
Kiemelés: [c] Kiemelt szöveg [/c]
Képbeszúrás: [kep] http://...../kep.gif [/kep]
Linkbeszúrás: [link] http://tvn.hu [/link]
ReceptBázis
Bulgur gombával és csikemellel...
Epres túrótorta
Mákos-almás süti
Lazac édesköményes-citromos rizottóval
Részeges nyúl
Sült hekk
Zöldséges, tepsis krumpli
Cukkinis, padlizsános egytálétel
Pirított gomba sárgarépával
Sajttal töltött gomba
még több recept
Tudjátok ?
Belétünk a Sárkány évébe, béke vagy nagyobb háború vár ránk?
Még zöld a chili paprikám, ha beviszem a lakásba tovább fejlődik?
Tényleg hasznos gyógynövény a csalán?
Mi a teendő a novemberi Rododendron bimbóval?
Az álmoknak valóban van jelentése?
még több kérdés
Blog Címkék
Virágvasárnap: az élet és a re...  Facebookon kaptam  Kőrösi Csoma Sándor gondolata  Facebookon kaptam  képre írva  Aki belekortyol  Manna OWell tollából  Ne hagyd  Esti kép  Mi van, ha?  Az eper flavonoidjainak gyógyh...  Paul David Tripp Március 26  Szép estét kedves látogatóimna...  Facebookon kaptam  Alvó baby  Zilahy Lajos - A régi ház küsz...  Alvó kisfiú  Jó éjszakát  Facebookon kaptam Krisztinától  Képes idézet !  Esti kép  2004-es kivégzés után  Facebookon kaptam  Virágvasárnap: az élet és a re...  Facebookon kaptam  Mi van, ha?  Leereszkedés és olvadás  Paul David Tripp Március 28  Sárkány  Facebookon kaptam  Levél lány  Facebookon kaptam Cs Ildikótól  Facebookon kaptam  J. Donald Walters  Esti képek  Karinthy Frigyes: Almafa  Boldog virágvasárnapot minden...  Nem látom őket  Nem azt látja  Játékos kis cicák  A máj egészségének javítása te...  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Jó éjszakát  Heltai Jenő: Március  Nem azt látja  Alvó baby  Facebookon kaptam Cs Ildikótól  Leereszkedés és olvadás  Esti Ima !  Alvó baby  Zilahy Lajos - A régi ház küsz...  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Az idegen országok éghajlata  Alvó cica  Szép estét kedves látogatóimna...  Facebookon kaptam  Úgy sajog ez a vad tavasz,  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  A haj állapotának javítása egy...  Facebookon kaptam  Szép estét kedves látogatóimna...  Boldogság  Jó éjszakát  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Most - segíts meg Mária ,  Vérnyomáscsökkentés  Facebookon kaptam  Nem látom őket  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Zilahy Lajos - A régi ház küsz...  Színház az egész világ,  A jó kedv a világon  Jó éjszakát  Facebookon kaptam  A pálma a győzelem és a diadal...  Az eper flavonoidjainak gyógyh...  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Soli Deo gloria  Paul David Tripp Március 27  Válaszok a halál után  A máj egészségét biztosító és ...  Zilahy Lajos - A régi ház küsz...  Az a nap, amelyik nevetés nélk...  Facebookon kaptam  Antoine de Saint-Exupéry gondo...  Inkább ad  Facebookon kaptam  A máj egészségét biztosító és ...  Alvó kisfiú 
Bejegyzés Címkék
közvélemény eddig, utóbbi időben, fejére nőtt, miniszterelnök első, rövid válaszokat, odavetett válaszok, párt választmányának, vezető fideszes, újabb kétharmados, korábbi években, fejébe vette, politikai döntéshozatal, gazdasági erőcsoporttal, hitelesítő pecsét&#8221, olyan szövetségesével, kollégiumi években, párt finanszírozását, kérést Simicska, tudtán kívül, párt gazdasági, olyan politikus, kollégiumi évek, pártelnökhöz mindig, párt alapértékeitől, szervezet belső, hitelesítő pecsétjét&#8221, országgyűlési választások, nyár folyamán, megszokottnál jóval, párt kongresszuson, politikai irányról, parlament épületében, miniszterelnök főtanácsadója, csapat időnként, ügyvezető alelnökkel, kormányfővel &#8211, illető &#8211, találkozókról természetesen, miniszterek rendszerint, párt alapszabálya, legfontosabb ügyekben, választási regisztrációt, regisztráció törvénybe, előző kormányzati, határon túli, alkotmány egy-egy, nyilvánosság előtt, többségi álláspontot, minisztériumok vidékre, utóbbi hónapokban, egyetlen dolog, 2014-es kampányban, frakciókormányzás folytatásának, kormánypárti képviselők, felpörgetett &#8211, minőség rovására, előző ciklusban, 2014-től kezdődő, parlamenti munkát, jogszabályok kimunkálására, házelnököt ismerő, alapvető nézeteivel, magyarországi liberális, öncélúan jogászkodó&#8221, hatalmi ágak, írott szabályok, íratlan politikai, megfontolásait ismerő, választások előtt, győzelmet követő, politikai helyzetet, nagy átalakítások, illiberális állam, kampánystáb egyik, vagyona felét, baloldal eltűnne, következő négy, születésszám növekedését, irányt illetően, tempót felpörgetni, akarhat konszolidációt, 2018-as győzelemben, kormány következő, választások után, konszolidáció szót, ország teljesen, nyugati országokról, megszállási emlékmű, közpénzek védelmében, párton belüli, személyi ambíciók, közösség szempontjait, veszély kétségtelenül, felemelkedését nézte, főtanácsadó újgazdagokra, múlt héten, kommunikációval akar, főtanácsadó befolyása, kapuk előtt, miniszterré előléptetett, gazdasági hátországgal, , ,
2024.02 2024. Március 2024.04
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 0 db bejegyzés
e év: 0 db bejegyzés
Összes: 64003 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 122
  • e Hét: 2382
  • e Hónap: 19175
  • e Év: 152092
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.