Belépés
zgfumag.blog.xfree.hu
Ha azért nézel , mert ez a munkád, jó munkát kívánok! GYÁVA NÉPNEK NINCS HAZÁJA! Minden nemzetnek olyan kormánya van aminöt érdemel. Ha valami... Zámbori Gusztáv
1957.12.05
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
Brutális jogfosztása a kárpátaljai magyaroknak - Putyin! Lőd
  2014-08-31 23:11:16, vasárnap
 
  Brutális jogfosztása a kárpátaljai magyaroknak - Putyin! Lődd szét a puccskormány seggét!
2014. augusztus 31. 21:09
Hunhír.info

Az ukrán választási törvény 2012-es módosításakor a Kárpátalján tömbben élő magyar lakosság három különböző körzetbe került, mindegyikben kisebbséget alkottak. A körzetekkel minimálisra csökkentették a magyarok nyerési esélyeit és ellehetetlenítették a közösség számára a magyar képviselő törvényhozásba való bejuttatását. Az ukrán puccskormány ugyanezt a gyakorlatot folytatja, ezért egyértelmű, hogy minden nemes magyar azért szurkol, hogy a Cár szétüsse ezeket a gyarmatosító-szolgákat.

Ukrajna elnökének rendelete alapján 2014. augusztus 27-én a Központi Választási Bizottság (CVK) kiírta az előre hozott parlamenti választásokat, melyre 2014. október 26-án kerül sor.
Ukrajnában a nemzeti kisebbségek számára a parlamenti képviselet törvényileg nem biztosított, a 450 fős nemzeti törvényhozásba való bekerülésük esélyeit nagyban meghatározza az éppen érvényben lévő választási rendszer és az azt szabályozó törvény.
A jelenleg alkalmazott vegyes választási rendszer lehetőségei a nemzeti kisebbségekre nézve kedvezőek lehetnek, amennyiben a választási körzetek kialakításakor figyelembe veszik az etnikai viszonyokat. Kárpátalja tekintetében az 1998-as és 2002-es választások során a magyar többségű körzet kialakításával a kárpátaljai magyarság számára lehetőség nyílt a parlamenti jelenlétet biztosítani. A magyar jelöltek a körzetben eséllyel indulhattak. 2012-ben azonban már nem adtak rá lehetőséget, és úgy tűnik, az ígéretekkel ellentétben 2014-ben sem lesz magyar körzet.
A CVK 2014. augusztus 27-én kijelölte a parlamenti választások egyéni választókörzeteinek határait, az erről szóló jegyzőkönyvet 2014. augusztus 30-án tették közzé. A testület döntése alapján - kisebb módosításokat leszámítva - teljes egészében maradtak a 2012-ben kialakított körzetek, ami azért is érdekes, mert az akkori választókerületek kialakítása során alkalmazott gerrymandering (választókerület-manipuláció) a hivatalban lévőknek, a régiósoknak és a helyi oligarcháknak kedvezett.
Kárpátalján hat egyéni választási körzetet alakítottak ki. A választásokat megelőzően számos nemzetközi szervezet, a magyar kormány, valamint a KMKSZ és az UMDSZ is szorgalmazta a magyar választási körzet létrehozását. A várakozásokkal ellentétben azonban nem lett magyar többségű körzet létrehozva. A tömbben élő magyar lakosság három különböző körzetbe került, mindegyikben kisebbséget alkottak. A körzetekkel minimálisra csökkentették a magyarok nyerési esélyeit és ellehetetlenítették a közösség számára a magyar képviselő törvényhozásba való bejuttatását.
A bizottság döntése alapján a 2014-ben kijelölt körzetek továbbra is ezt a felosztást követik, ami azért is érthetetlen, mert az érvényben lévő választási törvény III. fejezete 18. cikkelyének megfelelően ,,Az egymandátumos körzetek határait a közigazgatási-területi egység határainak, a territoriális közösség érdekeinek és a nemzeti kisebbségek adott területen való letelepedésének figyelembe vételével határozzák meg. Azoknak a közigazgatási-területi egységeknek, amelyek területén egyes nemzeti kisebbségek kompakt módon élnek és amelyek határosak egymással, egy választókörzetbe kell kerülniük." Ez azt jelenti, hogy az etnikai arányosság elve be van építve a választási törvénybe, csak nem akarják alkalmazni. A törvény egyértelmű tételeket tartalmaz arra vonatkozóan, hogy a választási körzetek kialakítása során figyelembe kellene venni az etnikai határokat. A magyar lakosság különböző körzetekbe való ismételt felosztása azt bizonyítja, hogy az etnikai megmaradást és fejlődést biztosító jogok továbbra sem észlelhetőek Ukrajnában.
A CVK döntése azért is érdekes, mert az etnikai választási körzetek kialakítását maga az elnök, Petro Porosenko is támogatta. Még május elején a Kárpátaljai Magyar Kulturális Szövetséggel kötött megállapodásban Porosenko vállalta, hogy államfőként elősegíti az ukrajnai magyarok parlamenti képviseletének lehetővé tételét. Az aláírást követően ungvári sajtókonferenciáján a többi között azt hazudta: megválasztása esetén - a helyzet stabilizálása és az ország egyben tartása mellett - a decentralizációt és Ukrajna európai integrációját tekinti fő feladatának. Kiemelte: biztosítani kívánja a nemzetiségek jogait, fejlődésük feltételeit. Úgy vélte Kárpátalja ,,európai mintául" szolgálhat egész Ukrajna számára, ahol a régióban élő nemzetiségek, kultúrák, felekezetek egymás mellett élése nem problémákat okoz, hanem kölcsönösen erősíti egymást.

Kárpátalja.ma

http://hunhir.info/index.php?pid=hirek&id=77990
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Címkék: decentralizációt, választókörzetbe, választókerület, letelepedésének, megállapodásban, törvényhozásba, kialakításakor, kialakításával, képviseletének, gerrymandering, várakozásokkal, integrációját, választásokat, oligarcháknak, csökkentették, módosításokat, közigazgatási, territoriális, egymandátumos, jegyzőkönyvet, kisebbségekre, stabilizálása, módosításakor, megválasztása, puccskormány, bejuttatását, gyarmatosító, mindegyikben, szorgalmazta, létrehozását, meghatározza, nemzetiségek, kialakítását, tekintetében, észlelhetőek, szövetséggel, kárpátaljai magyaroknak, puccskormány seggét, ukrán választási, körzetekkel minimálisra, magyarok nyerési, közösség számára, magyar képviselő, ukrán puccskormány, gyakorlatot folytatja, előre hozott, nemzeti kisebbségek, parlamenti képviselet, éppen érvényben, jelenleg alkalmazott, nemzeti kisebbségekre, választási körzetek, Központi Választási Bizottság, Petro Porosenko, Kárpátaljai Magyar Kulturális Szövetséggel,
Új komment
Kérjük adja meg a TVN.HU rendszeréhez tartozó felhasználónevét és jelszavát.
Csak regisztrált felhasználók írhatnak kommentet,
amennyiben még nem rendelkezik TVN.HU hozzáféréssel: Klikk ide!
Felhasználónév:
Jelszó:
Kérem írja be a baloldalon látható számot!
Szöveg:  
 
Betűk: Félkövér Dőlt Kiemelés   Kép: Képbeszúrás   Link: Beszúrás

Mérges Király Szomorú Kiabál Mosoly Kacsintás haha hihi bibibi angyalka ohh... ... buli van... na ki a király? puszika draga baratom... hát ezt nem hiszem el haha-hehe-hihi i love you lol.. nagyon morcika... maga a devil pc-man vagyok peace satanka tuzeske lassan alvas kaos :) bloaoa merges miki idiota .... sir puszika
 
 
Félkövér: [b] Félkövér szöveg [/b]
Dőlt: [i] Dőlt szöveg [/i]
Kiemelés: [c] Kiemelt szöveg [/c]
Képbeszúrás: [kep] http://...../kep.gif [/kep]
Linkbeszúrás: [link] http://tvn.hu [/link]
ReceptBázis
Bulgur gombával és csikemellel...
Epres túrótorta
Mákos-almás süti
Lazac édesköményes-citromos rizottóval
Részeges nyúl
Sült hekk
Zöldséges, tepsis krumpli
Cukkinis, padlizsános egytálétel
Pirított gomba sárgarépával
Sajttal töltött gomba
még több recept
Tudjátok ?
Belétünk a Sárkány évébe, béke vagy nagyobb háború vár ránk?
Még zöld a chili paprikám, ha beviszem a lakásba tovább fejlődik?
Tényleg hasznos gyógynövény a csalán?
Mi a teendő a novemberi Rododendron bimbóval?
Az álmoknak valóban van jelentése?
még több kérdés
Blog Címkék
Facebookon kaptam  Robert Merle tollából  Már Gárdonyi Géza is méltatta  Latinovits Zoltán tollából  Vito Giaquinto gondolata  Facebookon kaptam  Szép estét  Esterházy Péterre emlékezünk  Facebookon kaptam  József Attila - Kopogtatás nél...  Facebookon kaptam  Vannak emberek  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam Krisztinától  Eduardo Sacheri gondolata  Facebookon kaptam  József Attila – Keresek ...  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Nem kell hozzá fürdőruhás  Facebookon kaptam  Hamvas Béla  Facebookon kaptam Krisztinától  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Előnyök, amelyeket a meditáció...  Facebookon kaptam  Nagy és kis csodák  Szép estét kedves látogatóimna...  Facebookon kaptam  Mindig lesz olyan  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Spenót fasírttal  Napsütéses vidám hétvégét kivá...  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Már Gárdonyi Géza is méltatta  Egyszerű  Jó éjszakát  Facebookon kaptam  Radnóti Miklós: Hasonlatok (ré...  Alvó cicák  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Szép estét  Az ember  Szép estét  Az egyik legalapvetőbb tézis a...  Facebookon kaptam  Különleges  Robin Wight pitypang szobra  Facebookon kaptam  Töröld le  Napsütéses vidám hétvégét kivá...  Walter Chrysler mondta  Baranyi Ferenc - N i n c s  Az ókori görögök sebkezelésre ...  Kedvenc felismerésem az imádsá...  Jó éjszakát  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Eduardo Sacheri gondolata  Facebookon kaptam  Paul David Tripp Április 13  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Zilahy Lajos mondta  Paul David Tripp Április 15  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Gebhardt Nóra versei II.  Egy barátság története  A gyulladáscsökkentő és csonte...  Gebhardt Nóra versei II.  Vidámság  Facebookon kaptam  képre írva  A hagyma antibakteriális hatás...  40 felett  Pitypang szökőkút  Különleges  Facebookon kaptam  Magyar költészet napja  A pitypang legendája  Facebookon kaptam  Esterházy Péter: Harmonia c...  Petőfi Sándor - Mi a szerelem?  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Szeretem ujjad karcsuságait,  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Esterházy Péterre emlékezünk  képre írva  Csend 
Bejegyzés Címkék
kárpátaljai magyaroknak, puccskormány seggét, ukrán választási, körzetekkel minimálisra, magyarok nyerési, közösség számára, magyar képviselő, ukrán puccskormány, gyakorlatot folytatja, előre hozott, nemzeti kisebbségek, parlamenti képviselet, éppen érvényben, jelenleg alkalmazott, nemzeti kisebbségekre, választási körzetek, etnikai viszonyokat, magyar többségű, kárpátaljai magyarság, parlamenti jelenlétet, magyar jelöltek, körzetben eséllyel, ígéretekkel ellentétben, parlamenti választások, erről szóló, testület döntése, 2012-ben kialakított, akkori választókerületek, hivatalban lévőknek, helyi oligarcháknak, választásokat megelőzően, magyar kormány, magyar választási, várakozásokkal ellentétben, bizottság döntése, 2014-ben kijelölt, felosztást követik, érvényben lévő, egymandátumos körzetek, territoriális közösség, választókörzetbe kell, etnikai arányosság, választási törvénybe, törvény egyértelmű, etnikai határokat, magyar lakosság, etnikai megmaradást, etnikai választási, ukrajnai magyarok, aláírást követően, többi között, helyzet stabilizálása, ország egyben, nemzetiségek jogait, decentralizációt, választókörzetbe, választókerület, letelepedésének, megállapodásban, törvényhozásba, kialakításakor, kialakításával, képviseletének, gerrymandering, várakozásokkal, integrációját, választásokat, oligarcháknak, csökkentették, módosításokat, közigazgatási, territoriális, egymandátumos, jegyzőkönyvet, kisebbségekre, stabilizálása, módosításakor, megválasztása, puccskormány, bejuttatását, gyarmatosító, mindegyikben, szorgalmazta, létrehozását, meghatározza, nemzetiségek, kialakítását, tekintetében, észlelhetőek, szövetséggel, minimálisra, indulhattak, , ,
2024.03 2024. április 2024.05
HétKedSzeCsüPénSzoVas
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 0 db bejegyzés
e év: 0 db bejegyzés
Összes: 64003 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 334
  • e Hét: 2256
  • e Hónap: 6001
  • e Év: 159497
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.