Belépés
zgfumag.blog.xfree.hu
Ha azért nézel , mert ez a munkád, jó munkát kívánok! GYÁVA NÉPNEK NINCS HAZÁJA! Minden nemzetnek olyan kormánya van aminöt érdemel. Ha valami... Zámbori Gusztáv
1957.12.05
Online
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
Állóháború
  2014-09-05 08:59:59, péntek
 
  Állóháború
Feladta: 2014, szeptember, 3

Minden diktatúra rendszerszerűen üzemképtelen. Erre az alapigazságra nyújt tökéletes példát a Maffiapártállamon belül dúló Orbán-Simicska hatalmi harc következményei. A megmerevedett frontvonalak miatt a tavaszi “választások" óta egyszerűen leállt a magyar állam- és közigazgatás. A háttérben pedig koncra vár már az Új Elit.

Hiánypótló cikket tett közzé még hétfőn a 444.hu. A hírportál belső információkra támaszkodva részletesen elemzi azon, a Maffiapártállamon belül immáron hónapok óta dúló háború hátterét, melyet a közvélemény csak “Orbán-Simicska hatalmi harc" néven ismer.

Hogy ki is ez a Simicska Lajos, azzal a tájékozódottabbak többé-kevésbbé tisztában vannak. Ő az a pártpénztárnokból lett milliárdos “üzletember", aki Orbán utasítására megteremtette a “Fidesz" nevű, politikai pártnak álcázott hatalmi-üzleti vállalkozás financiális hátterét. Még a kilencvenes esztendők közepén adta le a Vezér kebelbéli jóbarátjának azt a “rendelést", hogy a pártot anyagi szempontból tegye függetlenné mindenféle bel- és külföldi érdekcsoporttól. Az erkölcsi skrupulusoktól abszolúte mentes Simicska ezt teljesítette is, melynek következtében a Fidesz állam lett az államban, cégei, élvonalbéli káderei pedig “érinthetetlenek" a köztársaság valamennyi hivatala (adóhatóság, bűnüldözés, jogszolgáltatás), illetve a politikai ellenfél számára.

Ez a “függetlenség" azonban automatikusan kitermelte az újabb függőséget. Simicska saját kádereiből és személyes lekötelezettjeiből egy olyan hálót hozott létre, mely kezdetben még csupán a párt, illetve annak mindenre rátelepedő médiapropagandájának finanszírozását volt hivatva ellátni. A 2010-es Első Kétharmad után ez az “evolúció" abban csúcsosodott ki, hogy a Klán klónjai minden olyan pozíciót sikeresen elfoglaltak, ahol az állam gazdaságával és pénzügyeivel kapcsolatos döntések születtek. Ahogyan az egyik bennfentes interpretálta:

“A Lajos egy olyan hálózatot épített ki, ami az állam szinte minden területére beszivárgott. Mivel mindenhol ott ültek az emberei, nem lehetett keresztülvinni semmilyen politikai döntést az apparátuson a beleegyezése nélkül."

Néhány esztendő alatt így kialakult a Kettős Hatalom. A “politikát" egyértelműen Orbán uralta, de ezt a pozíciót Viktátor csakis úgy tudta megtartani, ha rendszeresen egyeztet/megalkuszik a gazdaságot, tehát a “kasszát" őrző Simicskával. Márpedig “Luigi" eredeti funkciója Orbán korlátozhatatlanságának megteremtése volt. Miután ez a Führernek 2010 után politikailag és jogilag (“alkotmányosan" kiiktatva a fékek és ellensúlyok rendszerét) sikerült, az omnipotenciát jóideje már az elmebetegségig fajulóan hajszoló Csúti Dúcse számára egykori, Kebelbéli Jóbarátja (Minden Titkainak Tudója!) fölösleges, zavaró tényezővé, hatalmának kizárólagosságát tűrhetetlenül akadályozó személyiséggé vált. Az önnön talmi nagyszerűségébe, hatalmába és “sikereibe" belegárgyult diktátori agyból ilyenkor rögvest kipattan a gondolat: elébb “domesztikálni", majd kiiktatni, felszámolni úgy, ahogy “szoktuk", az eleddig sikeres recept szerint (“Divide et impera!“)!

A “Simicskátlanítási Projekt“ be is indult. Ámde az Elmebeteg ennek start-gombját nem a tavaszi “választások" után nyomta meg, hanem sokkal korábban, egészen pontosan 2012 őszén. Ekkor “csinált" a Főnök miniszterelnökségi államtitkárt a “de génere" talpnyaló és táskacipelő Lázár Jánosból. Ő pedig alig egy esztendőn belül ki is alakította a még nálánál is gerinctelenebb seggnyalókból álló, kizárólag Orbánhoz bedrótozott “állam- és közigazgatását", amelyre alapozva a Vezér úgy dönthetett: beindítja azt a bizonyos Projektet.

Az első lépés tavaly ősszel történt: “nem megfelelő működés“-re hivatkozva, a Simicska-káderekből álló Nemzeti Fejlesztési Ügynökség vezetését kivették (a szintén Simicska-klón) Lászlóné Zsuzsika (“nemzeti fejlesztési miniszter") kezéből, s azt Dzsentri Dzsoni kapta meg. Néhány hónappal később (2014. január) pedig fel is számolták az NFÜ-t (részben szélnek eresztve, részben közvetlen ellenőrzés alá véve Lajos kádereit), annak funkcióit szétterítve a Lázár (tehát Orbán) által uralt minisztériumok között.

Igaz, ennek az lett a következménye, hogy az EU felfüggesztette/leállította a honi beruházások 97 százalékát finanszírozó kifizetéseket, de Orbán erre csak legyintett. Egyrészt úgy gondolta, hogy a közel 14 ezer milliárdos állami költségvetés ezt simán kibírja, legfeljebb átírják a Törvényt. Ezt meg 2011. január 1. óta átlagosan kéthavonta tették meg, így senkinek nem fog feltűnni a dolog. Másrészt arra alapozott, hogy ismeri az EU döntéshozóit, különösen a “konzervatív pártcsalád" vezetőit, akik el fogják neki intézni a pénzcsapok ismételt kinyitását, hiszen egyikük (pl. Merkel kancellárasszony) sem fogja vállalni azt a presztízsveszteséget, hogy beismerje: eleddig abszolúte hibásan kezelték az “Orbán-jelenséget“. (Beszámoló erről itt!)

A második lépés volt az, amit már csak az Újabb Kétharmad megszerzése után mertek meglépni. Emlékezetes, hogy micsoda érthetetlen csönd telepedett az egész magyar állam- és közigazgatásra Április Hatodika után. A Maffiaállampártban az ilyenkor elvárható eufória helyett a legteljesebb aggodalom uralkodott el. Két teljes hónapig nem lehetett tudni, hogy miért nem alakít kormányt a Führer, miért lebegteti a káderlistát annak ellenére, hogy a választási szlogen a “Folytatjuk" volt. Ami azonban ezt követően történt, az majdnem felért a “2010-es Mészárlással": alacsonyan röpködtek az addig bevált emberek (főleg a Simicska-klónok), illetve ismeretlen újak tűntek fel a Káderpöcegödör aljáról. Akik pedig maradhattak, a 444.hu informátorai szerint szörnyű dilemma elé kerültek:

“Vannak emberek az államigazgatásban, akik most jó nagy gondban vannak. Kihez legyenek lojálisak? Lajoshoz vagy Viktorhoz? Melyikük az erősebb? Melyikük marad tovább? Kinek a haragjától kellene jobban tartaniuk?"

Hát ez az! Ez az a tökéletes példa arra, hogy egy Diktatúra csak látszólag hatékony, valójában a legműködésképtelenebb politikai/döntéshozói formáció, amit csak el lehet képzelni. Az ilyen rendszerek utáni vágyakozás az éretlen társadalmakban szinte minden esetben egy az életszínvonalat alaposan lerontó gazdasági/pénzügyi válságok idején szokta feltámasztani.

A Demokrácia ugyanis ilyen esetekben képtelen az azonnali reakcióra. Azért az, mert szabályai szerint nem utasít, hanem egyeztet, igyekszik minél körültekintőbben figyelembe venni a különböző érdekeket és azokat a Közjó érdekében harmonizálni ... tehát lassú, avagy inkább annak tűnik.

Ezzel szemben a Diktatúra napi/heti szinten “képes" reagálni minden kihívásra, hiszen ki vagyon küszöbölve a “fölösleges vita": minden döntést egyetlen személy, avagy egy szűk kör hoz meg. Ámde ezzel a “Több szem többet lát" tapasztalati bölcsessége is ki vagyon iktatva , aminek meg az lesz a vége, hogy az egyetlen probléma hétfői “megoldásával" már legkésőbb péntekre “csinálnak" legalább még kettőt. Azokat is “megoldják", osztán pár nap/hét/hónap múlva lesz belőlük újabb négy ... és így tovább! Ez pediglen annak következménye, hogy a Felsőbbség semmiféle érdemleges információt nem kap az Alsóbbságtól, lévén ott olyan utasításvégrehajtók ülnek, akik nem csak az önálló döntéshozást nem merik megkockáztatni, de az “elvárttól" eltérő tapasztalatok (azaz a “hibajelentések") felfelé való továbbítását sem. Innentől pedig világos, hogy az Egyetlen Lehetséges Döntéshozó képtelen helyes következtetésekre jutni, lévén a megfélemlített és kizárólag a hűség (nem pedig a rátermettség) alapján kiválasztott végrehajtóktól hibás információkat (“Egyszerűen tökéletes vagy, Vezérem!“) kap. Mi sem bizonyítja fényesebben eme Tézist a hírportált informáló fidesznyik ama nyilatkozata, miszerint:

“Minden megállt. A választás óta ebben az országban a kormány nem csinált semmit. És igen, ez Orbán és Simicska összeveszése miatt van. (...) Jönnek az ellentmondó utasítások, kérések, és egy csomó minden ezért áll. Egy csomó szerződés ezért nincs aláírva, egy csomó mindenről ezért nincs döntés."

A Legújabb Működésképtelenségnek valódi bizonyítékaival mi, “Idelent" még alig-alig találkozhatunk. Kisebb-nagyobb, hétköznapi bosszúságokat okozó dolgok csupán ezek: hónapokra előre nincs időpont az Okmányirodába, néha-néha kigyullad a Hármas Metró, lassan ötödjére adják át a Várkert Bezárt Bazárt, büdösek és koszosak az óránként 50 kilométeres “sebességgel" közlekedő, “gyorsvonati pótdíjas" sebesvonataink, a nagy garral beharangozott fejlesztési pályázatokat nem bírálják el hónapok óta (ha meg igen, hát nincs kifizetés ... hónapok óta!), a Jegybanknak május óta nincs Felügyelőbizottsága (Gyurcy költekezik is rogyásig!) és még folytathatnám.

Közben pedig várakozik már az Új Elit: Mészáros Lőri, Hernádi Zsóti, Garancsi meg Az Oroszok (lásd a korábban linkelt írást!), hogy lenyúlják tőlünk azt a maradékot, amit Luigi meghagyott nekünk! ... Észhez köllene térni mán' végre! A Fideszhívőknek legelébb!

... és ezt ...

... szendamondja!

http://szendamondja.wordpress.com/2014/09/03/allohaboru/
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Címkék: kizárólagosságát, kancellárasszony, körültekintőbben, nagyszerűségébe, érdekcsoporttól, bizonyítékaival, rendszerszerűen, felfüggesztette, jogszolgáltatás, finanszírozását, életszínvonalat, érinthetetlenek, találkozhatunk, társadalmakban, keresztülvinni, minisztériumok, elmebetegségig, közigazgatását, káderpöcegödör, végrehajtóktól, fideszhívőknek, skrupulusoktól, következményei, hibajelentések, megfélemlített, sebesvonataink, közigazgatásra, megkockáztatni, gerinctelenebb, személyiséggé, információkra, interpretálta, információkat, seggnyalókból, domesztikálni, megteremtette, alapigazságra nyújt, megmerevedett frontvonalak, tavaszi “, magyar állam-, háttérben pedig, hírportál belső, közvélemény csak, tájékozódottabbak többé-kevésbbé, kilencvenes esztendők, pártot anyagi, erkölcsi skrupulusoktól, köztársaság valamennyi, politikai ellenfél, újabb függőséget, olyan hálót, 2010-es Első, Simicska Lajos, Első Kétharmad, Kettős Hatalom, Csúti Dúcse, Kebelbéli Jóbarátja, Minden Titkainak Tudója, Simicskátlanítási Projekt“, Lázár Jánosból, Nemzeti Fejlesztési Ügynökség, Lászlóné Zsuzsika, Dzsentri Dzsoni, Újabb Kétharmad, Április Hatodika, Egyetlen Lehetséges Döntéshozó, Legújabb Működésképtelenségnek, Hármas Metró, Várkert Bezárt Bazárt, Mészáros Lőri, Hernádi Zsóti,
Új komment
Kérjük adja meg a TVN.HU rendszeréhez tartozó felhasználónevét és jelszavát.
Csak regisztrált felhasználók írhatnak kommentet,
amennyiben még nem rendelkezik TVN.HU hozzáféréssel: Klikk ide!
Felhasználónév:
Jelszó:
Kérem írja be a baloldalon látható számot!
Szöveg:  
 
Betűk: Félkövér Dőlt Kiemelés   Kép: Képbeszúrás   Link: Beszúrás

Mérges Király Szomorú Kiabál Mosoly Kacsintás haha hihi bibibi angyalka ohh... ... buli van... na ki a király? puszika draga baratom... hát ezt nem hiszem el haha-hehe-hihi i love you lol.. nagyon morcika... maga a devil pc-man vagyok peace satanka tuzeske lassan alvas kaos :) bloaoa merges miki idiota .... sir puszika
 
 
Félkövér: [b] Félkövér szöveg [/b]
Dőlt: [i] Dőlt szöveg [/i]
Kiemelés: [c] Kiemelt szöveg [/c]
Képbeszúrás: [kep] http://...../kep.gif [/kep]
Linkbeszúrás: [link] http://tvn.hu [/link]
ReceptBázis
Bulgur gombával és csikemellel...
Epres túrótorta
Mákos-almás süti
Lazac édesköményes-citromos rizottóval
Részeges nyúl
Sült hekk
Zöldséges, tepsis krumpli
Cukkinis, padlizsános egytálétel
Pirított gomba sárgarépával
Sajttal töltött gomba
még több recept
Tudjátok ?
Belétünk a Sárkány évébe, béke vagy nagyobb háború vár ránk?
Még zöld a chili paprikám, ha beviszem a lakásba tovább fejlődik?
Tényleg hasznos gyógynövény a csalán?
Mi a teendő a novemberi Rododendron bimbóval?
Az álmoknak valóban van jelentése?
még több kérdés
Blog Címkék
Radikális szeretet  George Gordon Lord Byron: Inez...  Szép álmokat!  A nemzeti hovatartozás kulturá...  Paul David Tripp Április 21  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Régi emberek, akikre máig büsz...  Fekete István - Akác  A boldog családok mind hasonló...  Fehér virág  Tanuld meg ezt a versemet  Nagyi telefonál  Facebookon kaptam Mírjam barát...  Szép álmokat!  Facebookon kaptam  Leonardo da Vinci gondolata  Szabolcska Mihály – Ákác...  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Erdőn  A boldog családok mind hasonló...  Jónás Tamás – Végtelen b...  Akarat  Facebookon kaptam  Kerüld el az evangélium örömén...  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Nagyi telefonál  Makszim Gorkij gondolata  Facebookon kaptam  A jó emberek mindig szépek mar...  Alázat  Egy lelki imádság  Nagyi telefonál  Alázat  Facebookon kaptam Krisztinától  Weöres Sándor - A hársfa mind ...  Facebookon kaptam  Az igazi szeretetért rendszeri...  Facebookon kaptam  Régi emberek, akikre máig büsz...  Varga János Veniam - Fontos sz...  Az engedelmesség miért nem vál...  Alázat  Png cica  Facebookon kaptam  Png ház  Csak a fogyatkozás látható  Kellemes délutánt kívánok  Az igazi szeretetért rendszeri...  Akarat  Szép estét  Png ház  Png fotel  képre írva  Facebookon kaptam  Akarat  Radikális szeretet  Png férfi  Png lepke  Facebookon kaptam  Jó éjszakát  Idő  Szép estét kedves látogatóimna...  210 éve született a SZÓZAT meg...  210 éve született a SZÓZAT meg...  Mi lenne ha  Idő  Albert Einsteinről  Egy hatékony szolga  Kaffka_Margit  Facebookon kaptam  Kerüld el az evangélium örömén...  Őrizkednünk kell...  Alvó cicák  Sose bánj semmit  Mit beszél, nem értem, hogy m...  Sokan azt tartják  Facebookon kaptam  Nem tudhatod  Örülök, hogy látlak!  Adakozás  Amikor Jézus rátapos a lábadra  Tanuld meg ezt a versemet  Facebookon kaptam Cs Ildikótó...  Facebookon kaptam  Sose bánj semmit  Facebookon kaptam Krisztinától  Jónás Tamás – Végtelen b...  Gyökössy Endre - Virágok virág...  Akarat  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Png férfi  Facebookon kaptam Cs Ildikótó...  Nem tudhatod  Facebookon kaptam Mírjam barát... 
Bejegyzés Címkék
alapigazságra nyújt, megmerevedett frontvonalak, tavaszi &#8220, magyar állam-, háttérben pedig, hírportál belső, közvélemény csak, tájékozódottabbak többé-kevésbbé, kilencvenes esztendők, pártot anyagi, erkölcsi skrupulusoktól, köztársaság valamennyi, politikai ellenfél, újabb függőséget, olyan hálót, 2010-es Első, állam gazdaságával, egyik bennfentes, olyan hálózatot, állam szinte, beleegyezése nélkül, pozíciót Viktátor, omnipotenciát jóideje, elmebetegségig fajulóan, önnön talmi, eleddig sikeres, esztendőn belül, bizonyos Projektet, első lépés, szintén Simicska-klón, honi beruházások, pénzcsapok ismételt, második lépés, egész magyar, ilyenkor elvárható, legteljesebb aggodalom, káderlistát annak, választási szlogen, majdnem felért, addig bevált, haragjától kellene, ilyen rendszerek, éretlen társadalmakban, azonnali reakcióra, különböző érdekeket, egyetlen probléma, önálló döntéshozást, hírportált informáló, ellentmondó utasítások, csomó minden, csomó szerződés, csomó mindenről, nagy garral, korábban linkelt, kizárólagosságát, kancellárasszony, körültekintőbben, nagyszerűségébe, érdekcsoporttól, bizonyítékaival, rendszerszerűen, felfüggesztette, jogszolgáltatás, finanszírozását, életszínvonalat, érinthetetlenek, találkozhatunk, társadalmakban, keresztülvinni, minisztériumok, elmebetegségig, közigazgatását, káderpöcegödör, végrehajtóktól, fideszhívőknek, skrupulusoktól, következményei, hibajelentések, megfélemlített, sebesvonataink, közigazgatásra, megkockáztatni, gerinctelenebb, személyiséggé, információkra, interpretálta, információkat, seggnyalókból, domesztikálni, megteremtette, tapasztalatok, omnipotenciát, kifizetéseket, okmányirodába, beharangozott, következtében, folytathatnám, megmerevedett, bosszúságokat, alkotmányosan, automatikusan, , ,
2024.03 2024. április 2024.05
HétKedSzeCsüPénSzoVas
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 0 db bejegyzés
e év: 0 db bejegyzés
Összes: 64003 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 3789
  • e Hét: 9521
  • e Hónap: 20632
  • e Év: 174128
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.