Belépés
zgfumag.blog.xfree.hu
Ha azért nézel , mert ez a munkád, jó munkát kívánok! GYÁVA NÉPNEK NINCS HAZÁJA! Minden nemzetnek olyan kormánya van aminöt érdemel. Ha valami... Zámbori Gusztáv
1957.12.05
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
Brüsszelig mennek a kisemmizett gazdák
  2014-09-17 19:29:09, szerda
 
  Brüsszelig mennek a kisemmizett gazdák

Posted on 2014/09/16 Szerző: Admin

Petíciót osztogattak tegnap délben a hortobágyi gazdák képviselői a Kossuth téren, a Parlamentbe igyekvő képviselőknek. Az állattartók a Hortobágyi Nemzeti Park (HNP) földbérleti pályázatainak elbírálása miatt tiltakoznak már hónapok óta - eredmény nélkül.
Pásztorbotját szorongatva indult társaival és néhány ellenzéki politikussal a rendhagyó sajtótájékoztatóra Mavranyi Zsigmond, hortobágyi gazda, akinek több mint 300 birkája maradhat legelő és élelem nélkül a földbérlet pályázat miatt. Mavranyi két hete már a 42-es számú főútvonalra hajtotta a birkáit, tiltakozásul, hogy egyetlen négyzetmétert sem nyert a földbérlet pályázaton.
Olyan nyakkendősök vitték el a legelőket, akiknek még állata sincsen - mondta a Népszavának az elkeseredett juhász. Közölte, ha továbbra sem hallgatja meg őket senki, elmennek Brüsszelig, és - nyilvánvalóan jelképesen -, menedékjogot kérnek maguknak és az állataiknak. A hazai jogi fórumok után nemzetközi bírósághoz is fordulnak az ellehetetlenített gazdák.
Szilágyi László, ebesi állattartó lapunkkal közölte, már tucatnyian jelezték, belépnek abba a pertársaságba, amelyik jogi lépéseket tesz a HNP földbérlet pályázatainak ügyében.
Bajkorné Tóth Erikáék százmilliós beruházással létesítettek egy 500-as tehenészetet, s a tanya körül minden legelőt, földet más nyert el. Azt üzente az új bérlő, menjünk repülővel a jószághoz, mert a bekötőút is az övé, de ha akarunk bérlegeltethetünk a régi területünkön - mondta Bajkorné. Ebbe nem mentek bele, mert ez az uniós támogatásokkal való csalásnak számít.
Becslések szerint legalább 4 ezer szarvasmarha és több mint 5 ezer birka és talán félszáz család megélhetése került veszélybe. Szilágyi László hangsúlyozta, az érintett állattartók jó része nem vonult le szeptember 1-je, a szerződések lejárta után sem a legelőkről, hiszen nincs mivel etessék az állatokat. Ha erőszakkal távolítanának el, segítsen a kormány megvásárolni a szükséges takarmányt, mert nekünk nincs rá pénzünk - tette hozzá.
Gőgös Zoltán az MSZP elnökhelyettese, agrárpolitikus úgy vélte, még mindig nem lenne késő leülni az emberekkel és ahol kell, módosítani a szerződéseket. A tisztázás azoknak a valódi állattartó pályázatnyerteseknek is jó lenne, akiknek kényelmetlen egy csoportba kerülni a nyerészkedőkkel. Harangozó Gábor, az Országgyűlés mezőgazdasági bizottságának MSZP-s alelnöke ehhez hozzáfűzte, büntetőeljárásban érintett személy is elvitt legelőt állattartó elől. A Kormányzati Ellenőrzési Hivatal (Kehi) vizsgálata pedig sehogy sem akar véget érni, pedig év elején még a kormányfő rendelte el, ezzel elismerve, hogy szerinte sem egyértelmű a hortobágyi pályázatok ügye.
Harangozó Gábor a Parlament első őszi ülésnapján napirend előtti felszólalásában is ostorozta a kormánypártot: úgy tűnik mintha a Fideszt nem érdekelné a mezőgazdaságból élők sorsa, “kivéve néhány jó barátjukat", a kormány elkótyavetyélte az agrár-környezetgazdálkodási támogatást - mondta.
Fazekas Sándor földművelésügyi miniszter válaszában az MSZP szemére vetette, hogy kormányzásuk idején bezártak a cukorgyárak, valamint több mint száz kisvágóhíd, és a mezőgazdaság teljesítménye csökkenő pályán mozgott. A környezetgazdálkodásra, vagyis a hortobágyi gazdákra vonatkozó kérdésre azonban nem válaszolt.
A DK-s Varjú László arra figyelmeztetett, a másfél éve húzódó hortobágyi eset nem egyedülálló, az ország más tájain is elveszi az állam erőszakkal a gazdák földjét és, az amúgy már egymással is hadakozó haverok között osztják el.
Gőgös Zoltán lapunknak kifejtette, a pályázatok sürgős aláírását az indokolhatta, hogy a szeptember 1-jén a területre bejegyzett bérlő jogosult a kedvezőtlen adottságú terület és a közvetlen területalapú támogatás igénylésére. Ez hektáronként több mint 100 ezer forint.
(stop)
Bal-Rad komm: “Brüsszelig mennek..."
-Hát ha van rá pénzük, idejük, energiájuk! - menjenek. Nézzék meg jól azt a várost. Azt mondják szép. Amúgy sok jóra pedig ne számitsanak. Ott is csak “nyakkendősökkel" tudnának találkozni! Adnak azok majd olyan menedékjogot, hogy ihaj!
Meg hát nem is érteni őket! Brüsszel kedvében jártak a “magyar nyakkendősök" akkor, amikor hazavágták a magyar mezőgazdaságot, és vele a magyar vidéket!
Brüsszel csak “visszahálálja" ezt egy kis aprópénzzel, amire viszont az egykori adományozók most ráugranak, mert hát ugye ki kell tartani a “csókosokat" - akik hatalmuk garantálói!
Jajh Kedves Gazdák!
Nem Brüsszelben van a megoldás! Ott csak jogszolgáltatás van! Uniós!
ITTHON KELL IGAZSÁGOT TEREMTENI! A MI ORSZÁGUNKBAN! “Pásztorbotját szorongatva..."

http://balrad.wordpress.com/2014/09/16/brusszelig-mennek-a-kisemmizett-gazdak/
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Címkék: felszólalásában, nyerészkedőkkel, mezőgazdaságból, elkótyavetyélte, nyakkendősökkel, földművelésügyi, elnökhelyettese, figyelmeztetett, jogszolgáltatás, támogatásokkal, agrárpolitikus, mezőgazdaságot, kormánypártot, pásztorbotját, pályázatainak, nyilvánvalóan, pertársaságba, mezőgazdasági, négyzetmétert, szerződéseket, visszahálálja, távolítanának, bizottságának, képviselőknek, teljesítménye, indokolhatta, elkeseredett, kényelmetlen, politikussal, menedékjogot, tehenészetet, nyakkendősök, beruházással, országunkban, országgyűlés, szarvasmarha, kisemmizett gazdák, hortobágyi gazdák, földbérlet pályázat, 42-es számú, földbérlet pályázaton, elkeseredett juhász, hazai jogi, ellehetetlenített gazdák, 500-as tehenészetet, tanya körül, régi területünkön, uniós támogatásokkal, érintett állattartók, szerződések lejárta, kormány megvásárolni, szükséges takarmányt, Hortobágyi Nemzeti Park, Mavranyi Zsigmond, Szilágyi László, Bajkorné Tóth Erikáék, Gőgös Zoltán, Harangozó Gábor, Kormányzati Ellenőrzési Hivatal, Fazekas Sándor, DK-s Varjú László, Jajh Kedves Gazdák, ITTHON KELL IGAZSÁGOT TEREMTENI,
Új komment
Kérjük adja meg a TVN.HU rendszeréhez tartozó felhasználónevét és jelszavát.
Csak regisztrált felhasználók írhatnak kommentet,
amennyiben még nem rendelkezik TVN.HU hozzáféréssel: Klikk ide!
Felhasználónév:
Jelszó:
Kérem írja be a baloldalon látható számot!
Szöveg:  
 
Betűk: Félkövér Dőlt Kiemelés   Kép: Képbeszúrás   Link: Beszúrás

Mérges Király Szomorú Kiabál Mosoly Kacsintás haha hihi bibibi angyalka ohh... ... buli van... na ki a király? puszika draga baratom... hát ezt nem hiszem el haha-hehe-hihi i love you lol.. nagyon morcika... maga a devil pc-man vagyok peace satanka tuzeske lassan alvas kaos :) bloaoa merges miki idiota .... sir puszika
 
 
Félkövér: [b] Félkövér szöveg [/b]
Dőlt: [i] Dőlt szöveg [/i]
Kiemelés: [c] Kiemelt szöveg [/c]
Képbeszúrás: [kep] http://...../kep.gif [/kep]
Linkbeszúrás: [link] http://tvn.hu [/link]
ReceptBázis
Bulgur gombával és csikemellel...
Epres túrótorta
Mákos-almás süti
Lazac édesköményes-citromos rizottóval
Részeges nyúl
Sült hekk
Zöldséges, tepsis krumpli
Cukkinis, padlizsános egytálétel
Pirított gomba sárgarépával
Sajttal töltött gomba
még több recept
Tudjátok ?
Belétünk a Sárkány évébe, béke vagy nagyobb háború vár ránk?
Még zöld a chili paprikám, ha beviszem a lakásba tovább fejlődik?
Tényleg hasznos gyógynövény a csalán?
Mi a teendő a novemberi Rododendron bimbóval?
Az álmoknak valóban van jelentése?
még több kérdés
Blog Címkék
képre írva  Szép estét kedves látogatóimna...  Kertem  A Magyar Költészet napja alkal...  Bornyi Veronika haiku verse  Az ember  Annyira tisztelem a szabadságo...  A Magyar Költészet napja alkal...  Anyák napjára  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  képre írva  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  különleges  Facebookon kaptam  Kubinyi Anna gobelintervező, t...  Jan Twardowski - Siessünk  Petőfi Sándor - Mi a szerelem?  Facebookon kaptam  Szabó T. Anna - Pitypang  Dóró Sándor: Embernek maradni  Facebookon kaptam  Aranyosi Ervin: Örökbe fogadta...  Facebookon kaptam  Kubinyi Anna gobelintervező, t...  Facebookon kaptam  Megígért békesség  József Attila – Keresek ...  Paul David Tripp Április 12  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  A felvilágosodás...  Szép estét kedves látogatóimn...  Egy barátság története  Ott van  Somlyó Zoltán - Orgonával  Latinovits Zoltán tollából  Bornyi Veronika haiku verse  Az egyik legalapvetőbb tézis a...  Robert Merle tollából  Facebookon kaptam  Vidámság  képre írva  40 felett  Önmagunkból tépünk ki a gyors ...  különleges  Egy párkányon  Paul David Tripp Április 12  Paul Éluard - És egy mosoly  Facebookon kaptam  Van néhány kérdés, amin gondol...  Azért kaptad  Facebookon kaptam  képre írva  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam Mírjam bará...  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  40 felett  Facebookon kaptam  Bornyi Veronika haiku verse  Jó nap volt  József Attila – Keresek ...  Jan Twardowski - Siessünk  Facebookon kaptam  Reményik Sándor: Pierrot &...  Különleges  Petőfi Sándor - Mi a szerelem?  Csend  Jó nap volt  Facebookon kaptam  Jó éjszakát  Facebookon kaptam Krisztina b...  Facebookon kaptam  Esterházy Péter: Harmonia c...  Mit ünnepelnek a görögök márci...  Jánosházy György: Fogd a kezem  Paul David Tripp Április 14  Facebookon kaptam  Szép estét  Radnóti Miklós: Hasonlatok (ré...  Facebookon kaptam  Ott van  Különleges  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Tavaszi este  Vidámság  Hegedüs Géza: Magyar költészet  Paul David Tripp Április 13  Nagy és kis csodák  A pitypang legendája  Az ember emlékekből áll  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Szabó T. Anna - Pitypang  Szép estét kedves látogatóimna...  Zilahy Lajos gondolata 
Bejegyzés Címkék
kisemmizett gazdák, hortobágyi gazdák, földbérlet pályázat, 42-es számú, földbérlet pályázaton, elkeseredett juhász, hazai jogi, ellehetetlenített gazdák, 500-as tehenészetet, tanya körül, régi területünkön, uniós támogatásokkal, érintett állattartók, szerződések lejárta, kormány megvásárolni, szükséges takarmányt, tisztázás azoknak, valódi állattartó, csoportba kerülni, kormányfő rendelte, hortobágyi pályázatok, mezőgazdaságból élők, kormány elkótyavetyélte, mezőgazdaság teljesítménye, hortobágyi gazdákra, állam erőszakkal, gazdák földjét, pályázatok sürgős, szeptember 1-jén, területre bejegyzett, kedvezőtlen adottságú, közvetlen területalapú, magyar mezőgazdaságot, magyar vidéket, egykori adományozók, felszólalásában, nyerészkedőkkel, mezőgazdaságból, elkótyavetyélte, nyakkendősökkel, földművelésügyi, elnökhelyettese, figyelmeztetett, jogszolgáltatás, támogatásokkal, agrárpolitikus, mezőgazdaságot, kormánypártot, pásztorbotját, pályázatainak, nyilvánvalóan, pertársaságba, mezőgazdasági, négyzetmétert, szerződéseket, visszahálálja, távolítanának, bizottságának, képviselőknek, teljesítménye, indokolhatta, elkeseredett, kényelmetlen, politikussal, menedékjogot, tehenészetet, nyakkendősök, beruházással, országunkban, országgyűlés, szarvasmarha, létesítettek, megvásárolni, tiltakozásul, területalapú, területünkön, hangsúlyozta, kormányzásuk, hektáronként, mezőgazdaság, kisemmizett, megélhetése, aprópénzzel, főútvonalra, egyedülálló, népszavának, földbérleti, szerződések, adományozók, állattartók, kedvezőtlen, szorongatva, parlamentbe, brüsszelben, cukorgyárak, , ,
2024.03 2024. április 2024.05
HétKedSzeCsüPénSzoVas
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 0 db bejegyzés
e év: 0 db bejegyzés
Összes: 64003 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 471
  • e Hét: 6223
  • e Hónap: 9968
  • e Év: 163464
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.