Belépés
zgfumag.blog.xfree.hu
Ha azért nézel , mert ez a munkád, jó munkát kívánok! GYÁVA NÉPNEK NINCS HAZÁJA! Minden nemzetnek olyan kormánya van aminöt érdemel. Ha valami... Zámbori Gusztáv
1957.12.05
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
Ők elmennek, de mi lesz a mi nyugdíjunkkal?
  2014-09-24 17:28:22, szerda
 
   
  Ők elmennek, de mi lesz a mi nyugdíjunkkal?

Posted on 2014/09/24 Szerző: Admin

Százezrek hagyták el pár év alatt Magyarországot. Ha viszont ők nem itthon dolgoznak, nem is itthon fizetnek adót és járulékot, amiből pedig a ma nyugdíjasainak járandóságát kellene fizetnie az államnak. Komoly baj is lehet ebből: már most pár heti nyugdíjjal rövidülünk meg. Főleg 25-50 ezer magasan kvalifikált ember hiányzik. Ám miközben a kivándorlás nem látszik csitulni, a magyar állam vakrepülést végez: csak most modellezik a pontos hatásokat.
Miközben már a magyar rendőrök közül is mind vannak többen, akik inkább Londonban mosogatnak, minthogy itthon szolgáljanak, vannak jelei annak is, hogy a kivándorlás egy kicsit megtorpanni látszik. Vagy legalábbis kevesebben mennek. De mennek, aki pedig már kint van, az nem nagyon akar visszajönni. Ha pedig nem itthon dolgoznak, akkor nem is itt fizetik a nyugdíjjárulékot, vagy a szintén a nyugdíjkasszát gyarapító szociális hozzájárulási adót (szocho). Pedig ezekből fizetjük a mostani nyugdíjasokat. Amennyiben tehát csökken a bevétel, és nincs is remény, hogy ez a közeljövőben megfordulna, akkor aligha lehet érintetlenül hagyni a nyugdíjrendszert.

Ma még nyugalom van
A kivándorlás a 2008-as válság okozta tömeges munkahelyvesztés miatt indult be, de a 2010-es kormányváltás után a jogbiztonságot sem tisztelő törvénykezés, az utólagos adókivetés, a jogszabályok felforgatása, a közállapotok átpolitizáltsága, a nyugati és a magyar bérek közötti egyre jobban nyíló olló miatt újabb lendületet kapott. Mégis hányan is mentek el külföldre?
Nincsenek egyértelmű statisztikák, inkább több felmérés, becslés áll a rendelkezésünkre, amelyekből képet kaphatunk ennek nagyságára.
A hivatalos statisztika százezerre teszi azok számát, akik úgy mentek el dolgozni külföldre, hogy családjukból valakit vagy valakiket itthon hagytak (a szaknyelv szerint a háztartás legalább egy tagja Magyarországon van). Ez főként azokat takarja, akik ingáznak, egy-két hétre vagy pár hónapra kimennek dolgozni, de aztán vissza-visszajönnek a családjukhoz.
A kivándorlóknak ők a kisebb hányadát alkotják. A tükörstatisztikák, tehát más országok bevándorlási statisztikái alapján azt mondható, hogy az EU-ban élő magyar állampolgárok száma megközelíti a 280 ezer főt. A KSH Népességtudományi Kutatóintézet “Életünk fordulópontjai" kutatásának becslése alapján azonban a magyarországi lakcímmel rendelkező 18-49 éves magyar állampolgárok 7,4 százaléka (335 ezer fő) tartózkodik tartósan külföldön. Ez azon a százezren felül értendő, akik rövidebb ideig vannak távol.
Vagyis majdnem félmillió olyan magyar állampolgár lehet, aki így vagy úgy, de már külföldön él, illetve ott dolgozik, tanul. Matolcsy György még nemzetgazdasági miniszterként tavaly év elején 500 ezres számról beszélt, akkor a nagykövetségek becslésére hivatkoztak (a Világbank 462 ezer fővel kalkulált egy 2010-es migrációs statisztika alapján) -, a KSH viszont felhívta a figyelmet arra, hogy nehéz egyértelmű választ adni arra a kérdésre, mennyien élhetnek külföldön.
Az érzékeny veszteség: tízezrek, jól képzettek
Ahhoz, hogy képet kapjunk az elvándorlás hatásáról, nem csak azt kell tudni, hányan mentek el, de nem kevésbé érdekes, hogy a kivándorlók több százezres tömege kikből áll, milyen munkaköröken dolgoznak ők most. Ez azért kardinális jelentőségű, mert ha valaki például bolti eladó, és elmegy Magyarországról, a helyére vélhetően gyorsan találnak mást. Ha azonban valakinek olyan tudása van, ami itthon csak keveseknek, esetleg olyan posztról megy el, ahol a környéken hasonló képzettségű ember nincs, akkor távozásával hosszabb ideig üresen maradó álláshelyet hagy maga után. Előbbi esetben a nyugdíjkassza nem szenved kárt, utóbbi esetben azonban nagyon is, pláne, ha sok ilyen - hosszabb ideig pótolhatatlan - munkás int búcsút Magyarországnak.
Hiába beszéltünk azonban több nyugdíjszakértővel, bújtunk munkaerőpiaci statisztikákat, kérdeztünk állami szerveket, nem tudta senki megmondani, hányan is lehetnek azok, akik az utóbbi kategóriába tartoznak. Ők azok, akik itthon felső- vagy középvezetők lennének, vagy képzett szakemberek (orvosok, informatikusok, esztergályosok), esetleg olyan vállalkozást működtetnének, amellyel munkát adnának másoknak. Ők azok a nehezen pótolható emberek, akiknek a munkája magas hozzáadott értéket jelent a gazdaság számára. Pontos adatok hiányában egyes szakértők arra tippelnek, hogy ez egy néhány tízezer fős csoport lehet, az emigrálók 5-10 százaléka, vagyis 25-50 ezer ember. Ennyi ember találna munkát Magyarországon, ha hazajönne (a többi, most kint dolgozó hazajövetele esetén vagy munkanélküli lenne, vagy kiszorítaná a most dolgozókat).
Ezt a 25-50 ezres számot azonban alsó becslésként érdemes tekinteni. A kivándorlás ugyanis azért indult el és folytatódik, mert az adószabályokból, megélhetésből, leszakadásból, közbeszédből, közállapotokból elege lett sok embernek. Ha nem lenne ennyire elkeserítő a helyzet, akkor nemcsak nem lenne számottevő mértékű kivándorlás, hanem több cég is jönne Magyarországra, vagy több magyar adná vállalkozásra a fejét, több munkahelyet kínálva. Ezért indokolt lehet úgy tekinteni, hogy a kivándorlás okának megszűnése jóval több járuléktermelő, nyugdíjkasszát gyarapító munkahelyet eredményezne.
Hat éve zajlik a kivándorlás, de az állam még most is vakon repül
Már csak azt kellene megbecsülni, akkor mennyit is veszít Magyarország, illetve a nyugdíjkassza, amiből a ma nyugdíjasainak járandóságát fizeti az ország. Mi magunk is meglepődtünk, és nyugdíjszakértők is csóválták a fejüket, mert hiába kopogtattunk több állami szervnél, a kapott válaszok alapján úgy tűnik, a magyar államnak erről most még megközelítő képe sincs, pedig a kivándorlás hat éve nagyobb lendülettel zajlik.
Az Országos Nyugdíjbiztosítási Főigazgatóságnál (ONYF) kérdésünkre közölték, hogy nem rendelkeznek olyan számításokkal, becslésekkel, melyek a kivándorlás, migráció hatásait belevennék egy nyugdíjmodellbe. Tudomásunk van azonban arról, hogy valamilyen modellezés folyik az ONYF-nél, de annak csak hónapok múlva érnek a végére.
A Nemzetgazdasági Minisztériumtól (NGM) olyan választ kaptunk, hogy forduljunk a KSH-hoz adatokért, illetve megküldték nekünk azt a mellékletet, mely szerint az előrejelzési, illetve modellezési kötelezettséget teljesítik. Ebből azonban nem derül ki, hogy a kivándorlás milyen mértékben érintheti a nyugdíjrendszert, csak általánosságban látszik, hogy nagyon romolhat a befizetők, eltartottak aránya. (Most három munkaképes korúra jut egy nyugdíjkorhatár feletti ember, 2060-ra kettőre jut majd egy.)
Egy-két heti nyugdíjjal rövidülünk meg, alsó hangon
Megpróbálkozhatunk azonban érzékeltetni, mégis mit okoz a kivándorlás és mindaz, ami ezt előidézi. A nyugdíjkasszánál most a bevételek hiányoznak, és majd csak 20-30 év múlva jelentkeznek azok a hatások, hogy akik elmentek, azoknak itthon nem kell vagy kevesebb nyugdíjat kell fizetni (kevesebb szolgálati időt gyűjtenek össze idehaza), ezért lehet a nyugdíjkassza bevételi oldalára koncentrálni.
Azt vesszük alapul, hogy az a 25-50 ezer ember, akinek lenne munkája, ha hazajönne, mert magasan kvalifikált, és az az állás, amiben őket alkalmaznák, az most nincs betöltve, átlagbért keresett itthon. Ez igen óvatos feltételezés, mert nyilván a magas tudásszint ennél jóval magasabb keresettel jár együtt.
Most 154 ezer forint a nettó átlagbér nálunk. Egy átlagbéres maga, illetve a cége utána összesen egy évben 1 millió forintnyi közterhet fizet be a nyugdíjkasszába. Vagyis 25-50 milliárd forint hiányzik a nyugdíjkasszából, egy évben, alsó hangon.
Ha az átlagbér dupláját rendeljük a magasan képzett elvándorlókhoz, akkor 50-100 milliárd forint az éves kiesés. És ez az összeg halmozódik, évről évre nagyobb lesz. Ráadásul nem is számoltunk azzal, hogy a hazajövők itthon vásárolnának, itthoni cégeket gyarapítanának, még több bevételhez juttatva az egész magyar költségvetést is.
Egy hónapban durván 200 milliárd forintot fizet ki a magyar állam a mostani öregségi nyugdíjasoknak. A kivándorlással pedig legalább egy heti, de az sem a valóságtól elrugaszkodott feltételezés, hogy akár egy teljes havi nyugdíjat veszít.
A megoldás egy ideig elodázható, mert a nyugdíjkasszát átmenetileg lehet toldozni-foltozni, például a most 27 százalékos szocho-nak a teljes összegét is oda lehet folyatni (most a túlnyomó része, 96 százaléka megy oda), de járulékemelés is szóba jöhet mentsvárként - igaz, ez drasztikus lépés lenne. A lassan gyarapodó itthoni versenyszektorbeli helyekből is csurran-cseppen valami. A kivárás azért sem zárható ki, mert a kivándorlás jövőbeli alakulása több tényezőtől függ. Ha például az itthoni állapotok normalizálódnak, hirtelen bedurran a magyar gazdaság, rakétagyorsasággal nőnek a magyar bérek (ennek azért kicsi az esélye), a várakozások inkább a kivándorlás lassulását vagy megfordulását is eredményezhetik.
Azonban baljósló, hogy, amint azt Köllő János munkaügyi kutató a HVG legfrissebb számában hangsúlyoz: a kivándorlás az első lökés után hajlamos további külső behatások nélkül nőni.
Kik mennek el?
Egyelőre részinformációk állnak rendelkezésre. A tavaly év végi helyzetet rögzítő német statisztika szerint a Németországban élő magyarok többsége, 61,7 százaléka férfi. A családi állapotot tekintve az egyedülállók alkotják a legnagyobb, csaknem 65 ezer fős csoportot. Kormegoszlás szerint a két legnagyobb csoport a 25-35 és a 35-45 éveseké, mindkét korcsoportba nagyjából 38 ezren tartoznak.
Egy MTA-kutatás szerint a kiköltözők bő háromnegyede dolgozni, tizedük a párját követve érkezett, bő 7 százalékuk pedig tanulni ment az Egyesült Királyságba, 5,1 százalékuk pedig csak szerencsét próbálni érkezett a szigetországba. A többség saját gazdasági helyzetének javítása miatt költözött ki, ám negyedük a politikai helyzetet is megjelölte, mint kiköltözést kiváltó okot.
Javarészt nem azok költöztek ki, akiknek itthon nem volt munkájuk: a válaszadók 70 százaléka rendelkezett állással Magyarországon, 6 százalék diák volt, 14 százalék alkalmi munkákból élt vagy nem dolgozott. A kiköltözők 90 százalékának van kint állása, a többség viszont nem a magyarországi munkáját folytatja. A kiköltözők elsöprő többsége elégedett a helyzetével, háromnegyedük nem akar hazaköltözni, a következő 5 évben semmiképp. Egy éven belül csak 16-ból 1 válaszadó jönne haza.
(HVG)
Bal-Rad komm: Dúl a matekozás nyugdijügyben - meggyőződésünk szerint teljesen fölöslegesen. (Ám ha mégis belemegyünk a matekozásba, és “jóváírjuk" az évi akár 100 milliárdos nyigdíjkassza - hiányt, nem árt arra a 3000 milliárdos - a NER nevében elsíbolt - tételre is gondolnunk! Ez nagyjából 15 havi öregségi nyugdíjkifizetésnek megfelelő összeg!)
De! - nincs értelme matekozni! HAZÁNK mára közel 25 esztendőt elvesztegetett. Ezzel együtt a FELTÉTELEKET elpocsékolta, miközben az állami bevételek szociális kiadásokra fordítandó összegeit - a jogosultak körét hihetetlen mértékűre duzzasztva - a durván lecsökkent járulékbevételekből kénytelen fedezni. Ami viszont pénzügyi lehetetlenség. De működik - HITELBŐL!
Mint ahogyan hitelből van finanszírozva az oktatásügy és az egészségügy is.
Az állam a bevételeiből KIZÁRÓLAG AZ ADMINISZTRÁCIÓT apanázsolja - azt is előre tervezett hiánnyal! Azaz: szintén hitelből!
HAZÁNKBAN nincsenek már meg az egyensúly gazdasági feltételei! Ennek már 24 éve!
Törvényszerű, hogy beindul a matekozás! A nincsből kellene nyugdíjakat folyósítani! Ez az, ami nem megy! És egyre inkább nem fog menni!
Az pedig, hogy már kb. egy esztendeje heti rendszerességgel felbukkan a nyugdíjmatek - téma, világosan jelzi: végére értünk a botnak. Innentől már bunkó van.
Nyugdíj! - az nem lesz! Talán valamiféle kegyelem alamizsna. Ha minden jól megy!
De itt - a mi ORSZÁGUNKBAN - 25 éve minden rosszul megy! “A zembereknek" persze csak! “A zemberek" fölött állókra ez az állitás nem vonatkozik! Ők azok, akiknek nyugodt, derűs öregkoruk lesz. Vannak úgy félmilliónyian.

http://balrad.wordpress.com/2014/09/24/ok-elmennek-de-mi-lesz-a-mi-nyugdijunkkal/
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Címkék: nyugdíjkasszánál, nyugdíjkasszából, nyugdíjszakértők, átpolitizáltsága, rendelkezésünkre, munkahelyvesztés, nyugdíjrendszert, főigazgatóságnál, nyugdíjjárulékot, rendszerességgel, nyugdíjkorhatár, általánosságban, nyugdíjkasszába, normalizálódnak, eredményezhetik, adminisztrációt, minisztériumtól, nyugdíjmodellbe, magyarországról, nemzetgazdasági, magyarországnak, adószabályokból, részinformációk, közállapotokból, kötelezettséget, jogbiztonságot, gyarapítanának, magyarországra, nagykövetségek, elvándorlókhoz, elvesztegetett, szigetországba, félmilliónyian, elrugaszkodott, nyugdíjkasszát, nyugdíjasainak, magyar állam, pontos hatásokat, magyar rendőrök, kicsit megtorpanni, nyugdíjkasszát gyarapító, mostani nyugdíjasokat, közeljövőben megfordulna, 2008-as válság, 2010-es kormányváltás, utólagos adókivetés, jogszabályok felforgatása, közállapotok átpolitizáltsága, magyar bérek, hivatalos statisztika, szaknyelv szerint, háztartás legalább, Népességtudományi Kutatóintézet, Matolcsy György, Országos Nyugdíjbiztosítási Főigazgatóságnál, Nemzetgazdasági Minisztériumtól, Köllő János, Egyesült Királyságba, KIZÁRÓLAG AZ ADMINISZTRÁCIÓT,
Új komment
Kérjük adja meg a TVN.HU rendszeréhez tartozó felhasználónevét és jelszavát.
Csak regisztrált felhasználók írhatnak kommentet,
amennyiben még nem rendelkezik TVN.HU hozzáféréssel: Klikk ide!
Felhasználónév:
Jelszó:
Kérem írja be a baloldalon látható számot!
Szöveg:  
 
Betűk: Félkövér Dőlt Kiemelés   Kép: Képbeszúrás   Link: Beszúrás

Mérges Király Szomorú Kiabál Mosoly Kacsintás haha hihi bibibi angyalka ohh... ... buli van... na ki a király? puszika draga baratom... hát ezt nem hiszem el haha-hehe-hihi i love you lol.. nagyon morcika... maga a devil pc-man vagyok peace satanka tuzeske lassan alvas kaos :) bloaoa merges miki idiota .... sir puszika
 
 
Félkövér: [b] Félkövér szöveg [/b]
Dőlt: [i] Dőlt szöveg [/i]
Kiemelés: [c] Kiemelt szöveg [/c]
Képbeszúrás: [kep] http://...../kep.gif [/kep]
Linkbeszúrás: [link] http://tvn.hu [/link]
ReceptBázis
Bulgur gombával és csikemellel...
Epres túrótorta
Mákos-almás süti
Lazac édesköményes-citromos rizottóval
Részeges nyúl
Sült hekk
Zöldséges, tepsis krumpli
Cukkinis, padlizsános egytálétel
Pirított gomba sárgarépával
Sajttal töltött gomba
még több recept
Véleményezd!
04.08. 23:03 Koronavírus - A román kormány fél hónapos kényszerszabadságra küld közalkal...
04.08. 22:13 Koronavírus - Fauci: a társadalmi távolságtartás eredményes, látszanak a re...
04.08. 21:43 Koronavírus - Kovács Zoltán: Orbán Viktor az összes szempont figyelembe vét...
04.08. 21:23 Bűnösnek vallotta magát annak a kamionnak a sofőrje, amelyben tavaly 39 hol...
04.08. 21:23 Koronavírus - A francia kórházakban újra csökkenőben a halálozások száma
04.08. 21:13 Koronavírus - Halasztások, újratervezések és intézkedések a sportvilágban
04.08. 21:13 Keller Ákos továbbra is külföldön kosárlabdázna
04.08. 21:13 Szíria - Moszkva: hiteltelen a Damaszkuszt elmarasztaló OPCW-jelentés
04.08. 21:13 Újabb, a Nemzeti Közművek gázhálózatát érintő megbízásokat nyert el az Opus...
04.08. 20:43 Koronavírus - Londoni elemzők: példátlan ütemben romlottak a világgazdaság ...
Tudjátok ?
Mi a teendő a novemberi Rododendron bimbóval?
Az álmoknak valóban van jelentése?
Hogyan lehet megszabadulni a kuponoldalak és a maikupon hírlevéltől ?
Kívánhatok, Boldog Új Évet, minden megmaradt Csatilakónak?
Káros az alkohol ? Ha igen akkor mennyire ?
még több kérdés
Blog Címkék
Kislány nyuszival  SzKirián: Húsvét  Rózsaszín virág  Virágok teás kannában  Csodálatos Félszigetünk Tihany  Gólyák csodáslátványa  Facebookon kaptam  A Golgotán áll a Kereszt..  Jó reggelt kedves látogatóimna...  Nagyanyó kávézik  Autós mozi  Hangsúlyozni szeretném a meggy...  Krúdy Gyula: Asszonyom (részle...  „Végül csak a szeretet m...  Írógép  Isten nincs karanténban  Üres utca  Tóth Sarolta: Húsvéti ünnepi s...  Lehulott a Jézus vére  Húsvéti dekoráció  Isten nincs karanténban  Mai humor 2020.04.07  Húsvéti dekoráció  Jó reggelt  Tojás pofák  Kislány nyuszival  Maradjunk itthon!  Szèp estét kedves látogat...  Állhatatosan le kell horgonyoz...  Kislány plüss nyuszival  Kellemes délutánt kívánok  Nyugodalmas jó éjszakát kíváno...  Nyugodalmas jó éjszakát kíváno...  Az igazak lakóhelyét megáldja ...  Jézus Él!  Ima - Edda együttestől  Csiszér László: Csendben állok...  Facebookon kaptam  Kis GIF képek  Nagyszerda 04.08  Tett és szó  Szép csokor  Ingyenes lesz a közterületi pa...  Ima - Edda együttestől  Png tulipán csokor  Rózsaszín virág  Ne fordíts semmit időt arra...  Nyuszi csokorral  Png virág  Facebookon kaptam  Tett és szó  Facebookon kaptam  Rövid ideig  Nyakunkon a húsvét  Isten kegyelme világosítson me...  Autós mozi  Posertube  Facebookon kaptam  Png nő  Facebookon kaptam  A legnagyobb győzelem  Png virág  Ne fordíts semmit időt arra...  Boldog szülinapot a ma ünneplő...  Mai humor 2020.04.07  A Szentírás üzenete - 2020. áp...  Kislány virággal  Facebookon kaptam  Tavaszi ajtódísz  Csiszér László: Csendben állok...  Egészségügyi Világnap  Steampunk nők  Retro tv  Szèp estét kedves látogat...  Maradj otthon!- egészséged érd...  Útravaló – 2020. április...  Húsvéti tojások  Nyakunkon a húsvét  Aranyosi Ervin: Nem tudlak meg...  A keresztfához megyek  Az Úr templomában  Bányász József, székely parasz...  Posertube  Tojás pofák  Png nő  Hangsúlyozni szeretném a meggy...  Virágok teás kannában  Velünk lakó Szent Ostya,Szents...  Nagyszerda 04.08  Rajzos nők  Facebookon kaptam  Gólyák csodáslátványa  Kukucs  Élettörténeted  Isten bajnoka Pio atya - Dévai...  Egészségügyi Világnap  Keresztút Kertváros utcáin 201...  A Golgotán áll a Kereszt..  Kilenc hónap  Png nő 
Bejegyzés Címkék
magyar állam, pontos hatásokat, magyar rendőrök, kicsit megtorpanni, nyugdíjkasszát gyarapító, mostani nyugdíjasokat, közeljövőben megfordulna, 2008-as válság, 2010-es kormányváltás, utólagos adókivetés, jogszabályok felforgatása, közállapotok átpolitizáltsága, magyar bérek, hivatalos statisztika, szaknyelv szerint, háztartás legalább, tagja Magyarországon, kisebb hányadát, magyarországi lakcímmel, százezren felül, nagykövetségek becslésére, 2010-es migrációs, figyelmet arra, érzékeny veszteség, elvándorlás hatásáról, kivándorlók több, helyére vélhetően, környéken hasonló, utóbbi kategóriába, nehezen pótolható, munkája magas, gazdaság számára, néhány tízezer, emigrálók 5-10, most dolgozókat, 25-50 ezres, kivándorlás ugyanis, kivándorlás okának, kapott válaszok, magyar államnak, kivándorlás milyen, nyugdíjkorhatár feletti, nyugdíjkasszánál most, bevételek hiányoznak, nyugdíjkassza bevételi, most nincs, magas tudásszint, nettó átlagbér, átlagbéres maga, cége utána, átlagbér dupláját, magasan képzett, éves kiesés, összeg halmozódik, hazajövők itthon, egész magyar, hónapban durván, mostani öregségi, kivándorlással pedig, valóságtól elrugaszkodott, teljes havi, ideig elodázható, nyugdíjkasszát átmenetileg, teljes összegét, túlnyomó része, lassan gyarapodó, kivárás azért, kivándorlás jövőbeli, itthoni állapotok, magyar gazdaság, várakozások inkább, kivándorlás lassulását, első lökés, családi állapotot, egyedülállók alkotják, 35-45 éveseké, párját követve, többség saját, politikai helyzetet, többség viszont, magyarországi munkáját, kiköltözők elsöprő, éven belül, matekozás nyugdijügyben, 3000 milliárdos, állami bevételek, jogosultak körét, durván lecsökkent, bevételeiből KIZÁRÓLAG, egyensúly gazdasági, nincsből kellene, esztendeje heti, nyugdíjmatek &#8211, nyugdíjkasszánál, nyugdíjkasszából, nyugdíjszakértők, átpolitizáltsága, rendelkezésünkre, munkahelyvesztés, nyugdíjrendszert, főigazgatóságnál, , ,
2020.03 2020. április 2020.05
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
27282930 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 0 db bejegyzés
e év: 0 db bejegyzés
Összes: 64001 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 563
  • e Hét: 6575
  • e Hónap: 13807
  • e Év: 244825
Szótár
 
Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2020 TVN.HU Kft.