Belépés
zgfumag.blog.xfree.hu
Ha azért nézel , mert ez a munkád, jó munkát kívánok! GYÁVA NÉPNEK NINCS HAZÁJA! Minden nemzetnek olyan kormánya van aminöt érdemel. Ha valami... Zámbori Gusztáv
1957.12.05
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
A száguldó miniszterelnök
  2014-09-24 19:55:37, szerda
 
   
  A száguldó miniszterelnök

Feladta: 2014, szeptember, 24 | Author: szendam

Ahhoz képest, hogy a “Magyar Mélytorok“, azaz a hvg.hu “informátora" szerint Orbánt “intellektuálisan nem hozza lázba" az önkormányzati választás (lásd előző posztomat!), az Örökös MiniElnök úgy száguldozik és (bak)ugrál az ország települései között, mint egy megbokrosodott kecske. Kedden Tatabányán, tegnap pedig Szolnokon mekegett hülyeségeket a mi Mekk mesterünk.

A “Duális Képzés"? Hát az nagyon fontos dolog ám kéremszépen tisztelthölgyeimésuraim. Konszenzus is vagyon a kormányban, hogy ezt be köll vezetni, mint inszeminátornak a pacipéniszt a kancakonnektorba, mer' ugyi ez egy hagyományon alapszik. Mi meg az ilyesmit úgy támogatjuk, mint gyámfa a kidőlő közfalat, csak egy kicsit még várni kéne a támogatásra is, meg a kidőléssel is. De persze nem sokáig, talán csak az esztendő végéig, amíg kiderül például a derék tatabányászok földjén is, hogy ki lesz a helyi gauleiter. Ha az, akire mi gondolunk, akkor semmi gond! Az Edutus Főiskola mechatronikai képzése államilag támogatott lesz! ... Talán, esetleg. ... Ha majd a “konzultációk" során, azaz az éppen aktuális emésztésem szerint, végre eldől, hogy az október 12. utáni “új felállásban" ennek a fősulinak “milyen helye lesz".

A Duális Képzés az orbáni narratívában azt jelenti, hogy a szakmunkásképzőkben az állam csakis a közismereti tárgyak oktatását vállalja. A gyakorlati képzést a diákok - egy tanulmányi szerződés megkötése után - a különböző iparvállalatoknál, cégeknél kapják meg. Ennek előnye elméletileg az, hogy a tanonc, megfelelő teljesítmény esetén, a képző cégnél azonnal munkát kap. Hátránya: az adott iparvállalattól speciális, jószerint csakis ott hasznosítható képzést kap, ami egy esetleges - talán kényszerű - munkahelyváltás esetén, egy másik cégnél csak részben lesz elfogadható. Ugyancsak komoly gond van a képzés “állami" részével, amelyet az Orbán által “Hoffmann Rózsa" álnéven benyújtott és elfogadtatott Köznevelési Törvény gyakorlatilag teljesen lebutított. Egy szakképzős hetente két matematikaórát kap, Természetismeretből (fizika, kémia, biológia, földrajz) mindössze egyet, informatikából pedig még ennyit sem! Ez pedig nem más, mint hogy ez a rendszer félművelteket, funkcionális analfabétákat, három esztendőn át idomított segédmunkásokat termel és nem szakembereket! Márpedig így elképzelhetetlen a magas hozzáadott érték termelése, azaz a versenyképes ipar nem hogy megteremtése, de fenntartása sem!

Körülbelül ezt mondta a Szeretett Vezető Tatabányán, a megyei napilapnak nyilatkozva. Ennek során meg is jegyezte, hogy a duális képzéshez hasonlóra már volt példa Mária (közmunkaalapú) Országában, csak bizonyos gazok (értsd: kommenisták) azt hagyták elsorvadni. No de semmi vész, mert a kormány a helyén van és tuggyaisadógát. Az meg ugyi nem más, mint hogy az iparnak szakképzett munkaerőt köll biztosítani. Ez pedig nem csak a derék tatabányászoknak, de a kabinetnek is nagyon fontos dolog ám. Előbbieknek azér', mer' a Kárpátok Géniusza szerint a város “tavasz óta kiemelt térség" az iparvállalatok letelepülése szempontjából és kormányzatilag, utóbbinak meg amiatt, hogy a (matolcsysta-tellérgyulaista) Nemzeti Gazdaságfejlesztési Stratégia szerint: a lehető legtöbb embert le köll szállítani a Magyarország-szekérről annak érdekében, hogy ne utazzanak csak rajta, hanem inkább tolják azt!

Pontosan erről szól egyébként a Vargamiska-féle, 1700 milliárdos, Nemmegszorító Csomag is, melyet tegnap óta igyekszik kibontani a “szakma". A “Napi Gazdaság" címet viselő, századvéges “szaklap" által szervezett konferencián a Karcagi Miskakancsó ugyan körülményesen kerülte a konkrétumokat, de a Fényesrenyaltseggű Főkormányzó által meghírdetett “Szekér-program" alapján nyilvánvaló, mi lesz a következmény. Mivel eme “járművön" az elterebélyesedett seggű Maffia-adminisztráció miatt (csak a Miniszterelnökség csecsén csüng fürtökben már legalább száz helyettes államtitkár!) egyre kevesebb a hely, hát szekérvégre kell küldeni azokat a vidéki bürokratákat, akik olyan haszontalan dolgokkal foglalkoznak, mint a Zemberek közvetlen, adminisztratív kiszolgálása! Hogy így milyen módon tuggyák majd ezek a Zemberek intézni az ügyes-bajos dógaikat a Hivatalnál? Hát egyrészt ott az internet (Mari bácsi és Józsi néni klikkel!), másrészt az ilyen közhivatali feladatokat közmunkások is el tudják látni (havi 150 helyett mindössze 47 ezerért ... jelentős megtakarítás!), ahogyan arra már esztendők óta számos példa is vagyon!

“Ipar, ipar és ipar!“ - ez a legújabb orbanista elmebaj, s ezt a Koronátlan Fő egyáltalán nem is rejtette véka alá egy nappal később Szolnokon. A helyi televíziónak adott interjújában azon véleményének adott hangot, miszerint másfél évtizeddel ezelőtt még az számított trendinek, hogy a gazdaságot elsősorban a szolgáltatásokra köll helyezni. Ámde gyütt a Válság, s kiderült (szerinte), hogy a lópikulának nem kell az ilyesmi akkor, amikor a Zembereknek nincsen pénzük. Ezzel szemben az ipari termékek mindenkoron kelendőek, azt a jónép akkor is megveszi, ha egyébként kivan a segge a gatyájából. Különösen igaz ez a gyógyszeriparra (a Vezér a Béres Gyógyszergyár Zrt. szolnoki gyártósorának felavatására tolakodott be!), s bár ezt nem mondta ki, de ő bizonnyal az egyik olyan ember Magyarországon, aki ezzel tökéletesen tisztában van ... tapasztalati alapon!

Nem tudom, mostanában hol és milyen “anyagokkal" kezelik a Nemzet Ápoltját, de tény, hogy alaposabban. Az igaz, hogy továbbra is püffed a pasas - nem csak pocakra, hanem tokára is! - , de a szeme már közel sem annyira véreres, mint tavaly és úgy tűnik, még a nyelvét is egyre hosszabb időn keresztül képes a szájüregében tartani. Ez pedig nem más, mint a gyógyszeripar diadala! ... Az egy másik kérdés, hogy ilyen vegyületek kikísérletezéséhez és előállításához baromira elégtelen lesz a hazai Új Rendszerben kitenyészteni/beidomítani szándékolt, gyakorlatilag funkcionális analfabétákból, agyatlan rendszerszolgákból álló “szakemberek" Ifjú Gárdája. No de ez nem az ő gondja, hiszen időszakos(?) problémáival nem a zembereket szolgáló hazai, hanem a Haldokló Nyugat intézményeit szokta rendszeresen felkeresni.

Szóval az Ipar! Ennek mindenek feletti fejlesztése jelenti szerinte A Megoldást. Azt, amire csakis Ő (meg Elkúrcsy?) gyött rá egyedül az egész világon. Azt,amit csakis az Ő Legtökéletesebb Kormánya képvisel, ráadásul akkora sikerrel, hogy még! Meg is aszonta a szolnoki mikrofonállványnak, hogy (konkrét idézet következik!): “Erről ritkán szoktunk beszélni, de (...) Európa második legiparosodottabb országa éppen Magyarország, és nagyon jó esélyünk van arra, hogy ennek a választási ciklusnak a végére, tehát 2018-ra az első helyet is megszerezhetjük, ha ilyen ütemben fejlődik a magyar ipar“.

Két régi vicc:
1.) A Néphadsereg egyik századánál politikai oktatást tart az őrmester:
“Elvtársak! Jelenleg a Világ egyhatodán uralkodik a Szocializmus! Fejlődésünk azonban megállíthatatlan, így hamarosan már a tizedén, huszadán, sőt, a századán is a Mi Eszméink fognak érvényesülni!“
2.) Szabad Nép-félórán felteszi a kérdést az alapszervezeti párttitkár:
- Elvtársak! Hol áll a Kapitalizmus?!
- A szakadék szélén - hangzik a válasz kórusban.
- És hol áll a Szocializmus?!
- Egy lépéssel előtte!

Halvány sejtelmem nincs, hogy Béresék mit gyártanak Szolnokon. De légyen az akármi is, azt a Főnök bizonnyal “megkóstolta" és “alapos hatást" gyakorolt rá. Nem csak a nagyzási hóbortját, de a nagylelkűségi rohamát is alaposan felerősíthette. Ugyanis az, hogy ezt a “ritkán emlegetett", tehát valamiért szupertitkos információt pont az alig nézett szolnoki tévé és nem pedig (az ennél alig népszerűbb) “Közszolgálati" nézőivel osztotta meg, ... hát az ölég sok dolgot elárul! ... Nemde? (hehehe!)

Bármennyire is szórakoztató, én azt a régi, az eredeti “Mekk mestert" sokkal jobban szerettem. Kevesebbe is került, no meg csak báboknak okozott kárt!

... és ezt ...

... szendamondja!

http://szendamondja.wordpress.com/2014/09/24/a-szaguldo-miniszterelnok/
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Címkék: elképzelhetetlen, tatabányászoknak, kancakonnektorba, intellektuálisan, szolgáltatásokra, megállíthatatlan, inszeminátornak, segédmunkásokat, gyógyszeriparra, megszerezhetjük, tellérgyulaista, iparvállalattól, munkahelyváltás, legtökéletesebb, magyarországon, felerősíthette, adminisztratív, matematikaórát, megbokrosodott, adminisztráció, informatikából, alapszervezeti, iparvállalatok, analfabétákból, miniszterelnök, tuggyaisadógát, előállításához, kormányzatilag, miniszterelnok, mechatronikai, félművelteket, nemmegszorító, közmunkaalapú, tatabányászok, szakembereket, konkrétumokat, száguldó miniszterelnök, önkormányzati választás, ország települései, megbokrosodott kecske, nagyon fontos, hagyományon alapszik, kidőlő közfalat, esztendő végéig, derék tatabányászok, helyi gauleiter, éppen aktuális, fősulinak “, orbáni narratívában, állam csakis, közismereti tárgyak, gyakorlati képzést, Magyar Mélytorok“, Örökös MiniElnök, Kedden Tatabányán, Duális Képzés”, Edutus Főiskola, Duális Képzés, Hoffmann Rózsa”, Köznevelési Törvény, Szeretett Vezető Tatabányán, Kárpátok Géniusza, Nemzeti Gazdaságfejlesztési Stratégia, Nemmegszorító Csomag, Napi Gazdaság”, Karcagi Miskakancsó, Fényesrenyaltseggű Főkormányzó, Koronátlan Fő, Béres Gyógyszergyár Zrt, Nemzet Ápoltját, Ifjú Gárdája, Haldokló Nyugat, Legtökéletesebb Kormánya, Szabad Nép-félórán,
Új komment
Kérjük adja meg a TVN.HU rendszeréhez tartozó felhasználónevét és jelszavát.
Csak regisztrált felhasználók írhatnak kommentet,
amennyiben még nem rendelkezik TVN.HU hozzáféréssel: Klikk ide!
Felhasználónév:
Jelszó:
Kérem írja be a baloldalon látható számot!
Szöveg:  
 
Betűk: Félkövér Dőlt Kiemelés   Kép: Képbeszúrás   Link: Beszúrás

Mérges Király Szomorú Kiabál Mosoly Kacsintás haha hihi bibibi angyalka ohh... ... buli van... na ki a király? puszika draga baratom... hát ezt nem hiszem el haha-hehe-hihi i love you lol.. nagyon morcika... maga a devil pc-man vagyok peace satanka tuzeske lassan alvas kaos :) bloaoa merges miki idiota .... sir puszika
 
 
Félkövér: [b] Félkövér szöveg [/b]
Dőlt: [i] Dőlt szöveg [/i]
Kiemelés: [c] Kiemelt szöveg [/c]
Képbeszúrás: [kep] http://...../kep.gif [/kep]
Linkbeszúrás: [link] http://tvn.hu [/link]
ReceptBázis
Bulgur gombával és csikemellel...
Epres túrótorta
Mákos-almás süti
Lazac édesköményes-citromos rizottóval
Részeges nyúl
Sült hekk
Zöldséges, tepsis krumpli
Cukkinis, padlizsános egytálétel
Pirított gomba sárgarépával
Sajttal töltött gomba
még több recept
Véleményezd!
04.07. 22:09 Koronavírus - Záhonyi polgármester: folyamatosan érkeznek a hazafelé tartó ...
04.07. 22:08 Krónika 13. rész (területfejlesztés, napirend után)
04.07. 22:05 Nem folytatódik az olasz kosárlabda-bajnokság
04.07. 22:04 Koronavírus - Trump felmentette a Pentagon belső ellenőrzésének vezetőjét
04.07. 22:04 Koronvírus - Az amerikai elnök az Egészségügyi Világszervezetet bírálja
04.07. 22:04 Ifj. Lomnici Zoltán: külső támadás érte a forintot
04.07. 22:04 Koronavírus - AM-államtitkár: az idén is biztosított a magyar emberek élelm...
04.07. 22:04 Koronavírus - ITM-államtitkár: a kormány segítséget ad, hogy a vállalkozáso...
04.07. 22:03 Koronavírus - Inforádió - Palkovics: az akcióterv végrehajtása közös ügyünk
04.07. 21:53 Koronavírus - Tízezer fölött a halottak száma Franciaországban, lassult, de...
Tudjátok ?
Mi a teendő a novemberi Rododendron bimbóval?
Az álmoknak valóban van jelentése?
Hogyan lehet megszabadulni a kuponoldalak és a maikupon hírlevéltől ?
Kívánhatok, Boldog Új Évet, minden megmaradt Csatilakónak?
Káros az alkohol ? Ha igen akkor mennyire ?
még több kérdés
Blog Címkék
Moson Megyei Életrajzi Lexikon  Mai harmónia kártyám  Facebookon kaptam  Húsvét  Boldog szülinapot a ma ünneplő...  Az Emmauszi tanítványok  Robot szerelem  A keresztfához megyek  szellemileg is ott van  Png nő  Mindig szükségem  A Golgotán áll a Kereszt..  Világvége  Tavaszi kép  Szavazok  Facebookon kaptam  Alvó cica  Lúd ás a kutyus  Facebookon kaptam  Minden a javunkra van  Jézus élete  Reménység  Kislány nyuszikkal  Jó reggelt kedves látogatóimna...  Felfújom  Ünnep váró napok  Aranyosi Ervin: Zene a hangsze...  Rózsaszín rózsa  Tavaszi kép  744 főre nőtt a beazonosított ...  Újdonságokkal bővül az ÉletMen...  Facebookon kaptam  Nyuszi kislány  Vízcseppes rózsa  Ima - Edda együttestől  „Ellenszél volt”  8. Hittanóra: Szentek közösség...  Új terv de csak jövőre  Nyuszi csokorral  Nyuszi csokorral  A Szentírás üzenete - 2020. áp...  Ünnep váró napok  Kellemes délutáni pihenést  Facebookon kaptam  Húsvét  Húsvéti tojások  Felfújom  817 főre nőtt a beazonosított ...  Nő sárkányt ereget  Facebookon kaptam  „Ellenszél volt”  De la Salle Szent János áldozó...  Húsvét  Csomag szállítás  Te győzöl Uram! – Keresz...  Nyuszi és a kiscsibe  Ne félj! Tárd szélesre a kapuk...  Imádkozzunk együtt napról napr...  Tavaszi fények Enyhe fénnyel ...  Rejtő Jenő: Furcsa esték  Facebookon kaptam Krisztina ba...  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Nyuszi virágokkal  A mi Getszemánink  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Png kislány  Rózsaszín rózsa  Kellemes délutáni pihenést  Aggodalom  A keresztfához megyek  Ne félj! Tárd szélesre a kapuk...  Döntsünk a szeretet mellett!  Bízzunk a szeretet világformál...  Nyuszi virágokkal  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  A mi Getszemánink  Facebookon kaptam  Isten békessége  Posertube  Alvó cica  Facebookon kaptam  Aggodalom  Bízz az Úrban, mert karja megs...  Kis GIF képek  Kis GIF képek  Nyuszi a kerítésnél  Nyuszi virágokkal  Miért jó Istennel kapcsolatba ...  Új terv de csak jövőre  Vécén  Isten békessége  Naplemente  Ferenc pápa: A szegényekhez va...  Kellemes kávézást!  Jó reggelt kedves látogatóimna...  Happy easter  Facebookon kaptam 
Bejegyzés Címkék
száguldó miniszterelnök, önkormányzati választás, ország települései, megbokrosodott kecske, nagyon fontos, hagyományon alapszik, kidőlő közfalat, esztendő végéig, derék tatabányászok, helyi gauleiter, éppen aktuális, fősulinak &#8220, orbáni narratívában, állam csakis, közismereti tárgyak, gyakorlati képzést, diákok &#8211, tanulmányi szerződés, különböző iparvállalatoknál, képző cégnél, adott iparvállalattól, esetleges &#8211, másik cégnél, képzés &#8220, szakképzős hetente, rendszer félművelteket, magas hozzáadott, versenyképes ipar, megyei napilapnak, duális képzéshez, iparnak szakképzett, derék tatabányászoknak, város &#8220, iparvállalatok letelepülése, lehető legtöbb, elterebélyesedett seggű, vidéki bürokratákat, ügyes-bajos dógaikat, ilyen közhivatali, legújabb orbanista, nappal később, helyi televíziónak, számított trendinek, gazdaságot elsősorban, szolgáltatásokra köll, ilyesmi akkor, ipari termékek, jónép akkor, egyik olyan, pasas &#8211, szájüregében tartani, gyógyszeripar diadala, zembereket szolgáló, egész világon, választási ciklusnak, első helyet, magyar ipar&#8220, alapszervezeti párttitkár, szakadék szélén, válasz kórusban, lépéssel előtte, nagyzási hóbortját, nagylelkűségi rohamát, alig nézett, ennél alig, eredeti &#8220, elképzelhetetlen, tatabányászoknak, kancakonnektorba, intellektuálisan, szolgáltatásokra, megállíthatatlan, inszeminátornak, segédmunkásokat, gyógyszeriparra, megszerezhetjük, tellérgyulaista, iparvállalattól, munkahelyváltás, legtökéletesebb, magyarországon, felerősíthette, adminisztratív, matematikaórát, megbokrosodott, adminisztráció, informatikából, alapszervezeti, iparvállalatok, analfabétákból, miniszterelnök, tuggyaisadógát, előállításához, kormányzatilag, miniszterelnok, mechatronikai, félművelteket, nemmegszorító, közmunkaalapú, tatabányászok, szakembereket, , ,
2020.03 2020. április 2020.05
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
27282930 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 0 db bejegyzés
e év: 0 db bejegyzés
Összes: 64001 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 159
  • e Hét: 4769
  • e Hónap: 12001
  • e Év: 243019
Szótár
 
Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2020 TVN.HU Kft.