Belépés
zgfumag.blog.xfree.hu
Ha azért nézel , mert ez a munkád, jó munkát kívánok! GYÁVA NÉPNEK NINCS HAZÁJA! Minden nemzetnek olyan kormánya van aminöt érdemel. Ha valami... Zámbori Gusztáv
1957.12.05
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
Ilyenek vagyunk!(?)
  2014-10-09 19:32:28, csütörtök
 
   
  Ilyenek vagyunk!(?)

Feladta: 2014, október, 9

“Ha belenézel a tükörbe és nem tetszik amit ott látsz, ne a tükröt hibáztasd!" - tartja a bölcs mondás. Ezzel azonban, valamilyen furcsa, de jellemző oknál fogva Agyarországon csak kevesen vannak tisztában. A “Nemzet" többsége nem csak a Tükröt töri össze, hanem legszívesebben annak orcáját is, aki azt eléje tartotta.

Számos Barátom és ismerősöm szokott már rá az elmúlt esztendőkben arra, hogy kizárólag a külföldi (tehát a nyugat-európai és a tengerentúli) sajtót olvassa. Teszik mindezt annak érdekében, hogy objektív képet alkothassanak Hazánkról, lévén ilyesmire az orbáni Homeland egyetlen orgánumától sem számíthatnak - legyen az kormánypárti, avagy ellenzéki ... egyik ezért, a másik meg azért.

Az ilyeténkénti tájékozódás után eme tábor, ugyancsak jellemzően, általában két részre szakad. Az egyik kifejezetten “puhának" tartja a kritikát, a másik pedig “kissé túlzónak", ámde amiben megegyeznek az az, hogy az illető lap/szerző “nincs teljesen képben" az agyarországi viszonyok szempontjából.

Az osztrák Die Presse most egy ilyen tükröt tart elénk. A ma a standokra került print-kiadásának egyik cikke (szerintem) meglehetősen sommás véleményt nyilvánít rólunk, ami valószínűleg némi vitát fog kiváltani. ... Feltéve, ha az eléri az orbanista maffiaállam szócipelőinek, “nagykövetnek" nevezett sajtólevelezőjének, a honi turbó- és egyéb magyaroknak az ingerküszöbét.

A “vendégkomment" szerzőjét, Rásky Béla történészt, tájékozatlansággal nehéz lenne megvádolni, lévén ölég sokat tud mirólunk. Elfogultsággal talán igen, de csak akkor, ha nem vagyunk hajlandóak tudomásul venni: belviszonyaink kívülről szemlélve akár ilyeneknek is látszhatnak! Márpedig, ha ilyeneknek látszhatnak, akkor miért ne lehetnének tényleg ilyenek?! ... Csak azért, mert ez nekünk (demokratáknak/antidemokratáknak) nem tetszenek? (Az utánközölt cikk fordítását a “Galamus“-ból vettem át, de aki eredetiben akarja olvasni, hát kattintson ide!)
Orbán Magyarországa - Egy ország feladja (magát)

Magyarország vasárnap, október 12-én választja meg települési és városi tanácstagjait: már az is köteteket mond el Magyarországról, hogy felmerülhet a kérdés, vajon ezek a választások a tisztelet, a tisztesség, a nyílt erőpróba által meghatározott, demokratikus légkörben mennek-e végbe.

A választójogi szabályokat néhány héttel ezelőtt megváltoztatta a Fidesz kétharmados parlamenti többsége, a választókerületeket átszabták, a hirdetési lehetőségeket megnyirbálták, gyakran kijátszották azt a demokratikus alapelvet, amely szerint minden szavazat azonos súlyú. Budapestet, az ellenzék fellegvárát választójogi szempontból 23 várossá verték szét.

A fordulat után 25 évvel Magyarország demokráciájának vége van. Aláásta az összes tábor politikai elitjének pénz- és hatalomvágya, destabilizálta a mindenre rátelepedő korrupció, kiüresítette a magyar társadalom politikai absztinenciája, és most a jobboldali tekintélyelvű Fidesz megadja neki a halálos döfést.

A demokrácia leépítése

A magyarok sohasem tudták igazán értékelni az 1989/90-es évek demokratikus vívmányait, a szabadság, a jogállamiság és a demokrácia az ölükbe hullt egy világpolitikai konstellációnak - és a kapitulációra (azzal a feltétellel, hogy utólag nem vonják felelősségre őket) kész kommunistáknak - köszönhetően. Harcolni nem kellett érte senkinek.

Így a magyarok sohasem zárták a szívükbe a harmadik köztársaságot, sohasem tekintették ugyan rosszul működő, de mégis megvédendő jónak. Amikor a köztársaság nem volt képest biztosítani a hőn óhajtott nyugati jólétet - a szocialista slendriánság és a politikai részvétlenség mellett - hamarosan ki is átkozták. De a köztársaságot Orbán Viktor keresztény-demokratikusnak aposztrofált politikája rombolta le.

A demokrácia lopakodó leépítése csekély ellenállásba ütközött. Ezért nem is meglepő, hogy a polgári kezdeményezések hetek óta tartó zaklatása és üldözése alig vált ki nyilvános tiltakozásokat. Annál meglepőbb, hogy a rég marginalizált jogvédő és természetvédő csoportok még mindig szálkát jelentenek a Fidesz-kamarilla szemében. Egyre arcátlanabbul dolgoznak az orbáni ,,illiberális demokrácia" kiépítésén, és lépik át a határt a ,,liberális diktatúra" felé.

Az állami média, amelyet hivatalosan közszolgálatinak neveznek, felfoghatatlan egyoldalúsággal tűnik ki: a miniszterelnök iskolákat és kórházakat nyit meg, megrendszabályozza a bankokat, katasztrófa-bevetésen van. Udvartartása az egyik közép-ázsiai elnöki palotából a másikba siet, a cséplőgépek fotogén módon gördülnek a földeken, ahogyan már az 1980-as évek óta nem tették. A munkanélküliségi ráta, az árak és az termelési költségek szabadesésben, a magyar gazdasági adatok magas repülésben - egész Európa sápadozik az irigységtől és a csodálkozástól.

A bankok vesszőfutása

A független gazdasági szakemberek kommentárjai ritkák - ha mégis akadnak, akkor a műsorvezető gyorsan ledarálja vagy nevetségessé teszi őket. A bankokat estéről estére elővezetik mint súlyos bűnözőket, akik most elnyerik méltó büntetésüket: lehetséges, hogy a mellényük és a devizaalapú hiteleik nem teljesen tiszták, de annak semmi köze sincs a tisztességes újságíráshoz, ahhoz, hogy abszolút semmiféle lehetőséget nem adnak nekik nézeteik kifejtésére.

Csakhogy nem léteznek a ,,virágzó tájak", amelyeket a Fidesz agitprop osztálya ábrázoltat minden este: a városok uniós pénzekből szanált, és Horthy-kegytárgyakkal ,,kicsinosított" és így elcsúfított főterein túl az ország nyomorúságos állapotban van. Elegendő egy pillantás a Railjet vonat ablakából a parlagon hagyott földekre, az omladozó vasútállomásokra, az elhanyagolt kertekre, az elhagyott gyárakra, vagy benézni Budapest mellékutcáiba.

Egyetlen komoly gazdasági prognózis sem ígér az országnak tartós gazdasági fellendülést. Magyarország mobil elitje minden rétegből és osztályból rég elment. Ma már kereken félmillióan takarítanak, tanítanak, pincérkednek, kutatnak, gyógyítanak, ápolnak, kézbesítenek vagy építenek Nyugaton: elűzte őket a politikai osztály bornírtsága, elmenekültek egy frusztrált generáció elől, amely halálos fojtó szorításban tartja az országot, megundorodtak hazájuk politikai, kulturális és társadalmi viszonyaitól.

Csak a legmakacsabbak tartanak ki, dacból és hazafiságból, és mert még mindig remélik, hogy meg tudnak valamit változtatni.

Vízió nélküli ellenzék

Magyarország problémája azonban nem a Fidesz vagy az Európai Néppárt alelnökének megszállott hatalomvágya, vagy a jobboldali radikális Jobbik. A magyar ellenzék is egyre inkább rossz irányba vezeti az országot. Viszálykodó, vízió nélküli, nehéz felfogású és morálisan züllött klikk marad, amely képtelen minimális programot produkálni a demokratikus fordulathoz, alternatívát kínálni.

Ez érvényes a posztkommunista-szociáldemokrata formációra, amely a kormány szociáldemagóg kurzusával paktál és ezért kegyelemből eljátszhatja az udvari ellenzék szerepét. Ugyanígy érvényes a volt miniszterelnök és jelenlegi udvari bohóc Gyurcsány Ferenc pártjára, aki nem áll készen, hogy levonja a következtetéseket a vereségeiből. De érvényes a remények egykori hordozójára, a mostanra a süllyesztőben eltűnt baloldali liberális Bajnai Gordonra is vagy az említésre sem méltó ,,zöld" LMP-re.

Az EU támogatta témapark

A káoszt, a politikai kultúra lezüllését, az Orbán-ellenes koalíció teljes dezorientáltságát önmagában az a tény is illusztrálja, hogy a ,,baloldal" jelöltje a budapesti főpolgármester tisztségére a konzervatív és neoliberális Bokros Lajos lehet, aki bárhol Európában egy demokratikus centrumpárt méretre szabott politikusa lenne, illetve hogy az egyesült ellenzék Miskolc nagyvárosban Pásztor Albert személyében egy rasszistát küld a versenybe.

Az önkormányzati választások csak azt fogják megmutatni, hogy mennyire a hatalmába kerítette az egész országot Orbán politikai stílusa: ma senki és semmi nem tudja őt feltartóztatni. De az országot és annak jövőjét Orbán veszejtette el. Ő és az udvartartása jó ideig fogja igazgatni ezt a két világháború közötti időszakot bemutató, az Európai Unió által anyagilag támogatott muzeális témaparkot tisztességtelen, félig szabad választásokkal, gyenge szakszervezetekkel, irányított médiával, benne a Nyugat-Európát szolgáló olcsó és egyre kevésbé jól képzett munkaerő-tartalékkal, hárommillió nincstelennel, néhány tányérnyalóval és egy kicsi, gazdag oligarcha-réteggel.
*

Mivel notóriusan kíváncsi vagyok, szeretném feltenni a következő kérdést:

Mi a véleménye Olvasóimnak a Pie Presse fentebb utánközölt cikkéről?


Rásky kritikája tényeken alapszik, tehát objektív

Rásky véleménye szubjektív, tehát tévesIs-is

Nincs miről beszélni, Rásky egy nemzetellenes hazaáruló!


VoteView ResultsPolldaddy.com

Hogy valójában kinek van igaza, az október 12. után fog kiderülni. Tartok tőle, sokkal durvábban, mint azt szeretnénk. No de ez is a Mi Választásunk lesz, akárcsak minden, ami eddig történt Velünk!

... és ezt ...

... szendamondja!

http://szendamondja.wordpress.com/2014/10/09/ilyenek-vagyunk/
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Címkék: közszolgálatinak, szociáldemokrata, vasútállomásokra, munkanélküliségi, resultspolldaddy, egyoldalúsággal, kezdeményezések, demokráciájának, tisztességtelen, magyarországról, posztkommunista, konstellációnak, demokratikusnak, kegytárgyakkal, miniszterelnök, szociáldemagóg, csodálkozástól, tányérnyalóval, választásokkal, absztinenciája, destabilizálta, megváltoztatta, feltartóztatni, belviszonyaink, elfogultsággal, legszívesebben, kommunistáknak, főpolgármester, világpolitikai, felfoghatatlan, tiltakozásokat, legmakacsabbak, tanácstagjait, nincstelennel, szócipelőinek, szempontjából, tükröt hibáztasd, bölcs mondás, elmúlt esztendőkben, orbáni Homeland, ilyeténkénti tájékozódás, egyik kifejezetten, másik pedig, agyarországi viszonyok, ilyen tükröt, standokra került, orbanista maffiaállam, honi turbó-, utánközölt cikk, ország feladja, nyílt erőpróba, választójogi szabályokat, Számos Barátom, Rásky Béla, Orbán Magyarországa, Orbán Viktor, Európai Néppárt, Gyurcsány Ferenc, Bajnai Gordonra, Bokros Lajos, Pásztor Albert, Európai Unió, VoteView ResultsPolldaddy,
Új komment
Kérjük adja meg a TVN.HU rendszeréhez tartozó felhasználónevét és jelszavát.
Csak regisztrált felhasználók írhatnak kommentet,
amennyiben még nem rendelkezik TVN.HU hozzáféréssel: Klikk ide!
Felhasználónév:
Jelszó:
Kérem írja be a baloldalon látható számot!
Szöveg:  
 
Betűk: Félkövér Dőlt Kiemelés   Kép: Képbeszúrás   Link: Beszúrás

Mérges Király Szomorú Kiabál Mosoly Kacsintás haha hihi bibibi angyalka ohh... ... buli van... na ki a király? puszika draga baratom... hát ezt nem hiszem el haha-hehe-hihi i love you lol.. nagyon morcika... maga a devil pc-man vagyok peace satanka tuzeske lassan alvas kaos :) bloaoa merges miki idiota .... sir puszika
 
 
Félkövér: [b] Félkövér szöveg [/b]
Dőlt: [i] Dőlt szöveg [/i]
Kiemelés: [c] Kiemelt szöveg [/c]
Képbeszúrás: [kep] http://...../kep.gif [/kep]
Linkbeszúrás: [link] http://tvn.hu [/link]
ReceptBázis
Bulgur gombával és csikemellel...
Epres túrótorta
Mákos-almás süti
Lazac édesköményes-citromos rizottóval
Részeges nyúl
Sült hekk
Zöldséges, tepsis krumpli
Cukkinis, padlizsános egytálétel
Pirított gomba sárgarépával
Sajttal töltött gomba
még több recept
Véleményezd!
02.25. 23:27 Bajnokok Ligája - A Bayern a negyeddöntő kapujában, döntetlen Nápolyban
02.25. 22:37 Koronavírus - Találtak két új fertőzöttet Németországban
02.25. 22:25 Duna House-csoport: 265,3 millió forint adózott eredmény a negyedik negyedé...
02.25. 22:24 Szlovák jégkorongliga - Gyetván győzött a MAC
02.25. 22:24 A KENÓ nyerőszámai
02.25. 22:24 Jégkorong Erste Liga - Egyenlített a Gyergyó és a Ferencváros
02.25. 22:23 Férfi kézilabda NB I - Simán nyert a Veszprém és a Szeged is
02.25. 22:23 Koronavírus - Újabb négy halott Észak-Olaszországban
02.25. 22:22 A máglyagyújtással és a koporsóégetéssel véget ért a mohácsi busójárás
02.25. 22:22 Kadet vívó Európa-bajnokság - Aranyérmes a női kard-, bronz a férfi párbajt...
Tudjátok ?
Mi a teendő a novemberi Rododendron bimbóval?
Az álmoknak valóban van jelentése?
Hogyan lehet megszabadulni a kuponoldalak és a maikupon hírlevéltől ?
Kívánhatok, Boldog Új Évet, minden megmaradt Csatilakónak?
Káros az alkohol ? Ha igen akkor mennyire ?
még több kérdés
Blog Címkék
Szünidő  Posertube  Kellemes teázást  Facebookon kaptam  Útravaló – 2020. február...  Naplemente  Szép nő  Mi érzelmi analfabéták vagyunk...  Rohanok  Pihenő kutya  A próbatétel célja  7. évközi hét kedd 02.25  Kovács Sándor - Jégtörő Mátyás...  Naplemente  Clematis  Általában...  Gerberák  Szünidő  Posertube  Kellemes teázást  Mitől lehetünk mogorvák?  Mátyásnak az idén nem sok dolg...  Kellemes kávézást!  Rózsa  Tél temető virágok  A fortisssimo bujálkodása  Facebookon kaptam  Pihenő cica  Bagoly virágokból  Sáfrány virágok  Nagyon csinos  Orchidea  Facebookon kaptam  Változások  Posertube  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Esti kép  Micsoda nő  A delphoi szabályok  Szelfi  Jó reggelt szép napot kívánok  Kovács Sándor - Jégtörő Mátyás...  Facebookon kaptam  A fény zavarja a sötétségben é...  2. rész:  Általában...  Zárt kapus lesz hat olasz bajn...  Nagyböjt előtti gondolatok - B...  Facebookon kaptam  Általában...  Csaba testvérrel - Szent Mátyá...  Kellemes délutánt kívánok  Nagyböjti üzenet 2011-ben  Szalay Fruzsina versei  Változások  Kovács Sándor - Jégtörő Mátyás...  Szenvedélyesen szerette Istent...  Gyertya  Petőfi Sándor - A tavaszhoz  Png nő  Gerberák  A kézremegés okai  Menyasszonyi csokrok  Csokor vázában  Jézus Krisztus egyik legnagyob...  Csokor kaspóban  Facebookon kaptam  A kézremegés okai  Köszönöm | Jesus Fellowship So...  Pillangók  Nagyon csinos  Pillangók  Jézus és a gyerekek  Png virág  Elhunyt Göröcs János legendás ...  Fehér rózsák  Tél temető virágok  Nő kalapban  Szünidő  Női kézilabda Olimpiai kerete  Kellemes délutánt kívánok  Esti kép  Facebookon kaptam  Rohanok  Romantika  Portré  Az én kis falumban . . .  Kellemes kávézást!  Miért hordjuk a jeggyűrűt ott?  Nagyböjti ráhangoló: 02.25  Micsoda nő  Png virág  Csokor vázában  Sáfrány virágok  Naplemente  Orchidea  Kellemes teázást  Mérlegelek 
Bejegyzés Címkék
tükröt hibáztasd, bölcs mondás, elmúlt esztendőkben, orbáni Homeland, ilyeténkénti tájékozódás, egyik kifejezetten, másik pedig, agyarországi viszonyok, ilyen tükröt, standokra került, orbanista maffiaállam, honi turbó-, utánközölt cikk, ország feladja, nyílt erőpróba, választójogi szabályokat, hirdetési lehetőségeket, demokratikus alapelvet, ellenzék fellegvárát, fordulat után, összes tábor, mindenre rátelepedő, magyar társadalom, jobboldali tekintélyelvű, halálos döfést, demokrácia leépítése, magyarok sohasem, ölükbe hullt, világpolitikai konstellációnak, harmadik köztársaságot, szocialista slendriánság, politikai részvétlenség, köztársaságot Orbán, demokrácia lopakodó, polgári kezdeményezések, orbáni &#8222, állami média, miniszterelnök iskolákat, egyik közép-ázsiai, másikba siet, cséplőgépek fotogén, 1980-as évek, munkanélküliségi ráta, termelési költségek, magyar gazdasági, bankok vesszőfutása, független gazdasági, műsorvezető gyorsan, bankokat estéről, devizaalapú hiteleik, tisztességes újságíráshoz, városok uniós, ország nyomorúságos, parlagon hagyott, omladozó vasútállomásokra, elhanyagolt kertekre, elhagyott gyárakra, országnak tartós, politikai osztály, frusztrált generáció, legmakacsabbak tartanak, jobboldali radikális, magyar ellenzék, demokratikus fordulathoz, kormány szociáldemagóg, udvari ellenzék, volt miniszterelnök, remények egykori, süllyesztőben eltűnt, politikai kultúra, budapesti főpolgármester, demokratikus centrumpárt, egyesült ellenzék, rasszistát küld, önkormányzati választások, hatalmába kerítette, egész országot, következő kérdést, véleménye Olvasóimnak, nemzetellenes hazaáruló, közszolgálatinak, szociáldemokrata, vasútállomásokra, munkanélküliségi, resultspolldaddy, egyoldalúsággal, kezdeményezések, demokráciájának, tisztességtelen, magyarországról, posztkommunista, konstellációnak, demokratikusnak, kegytárgyakkal, miniszterelnök, szociáldemagóg, csodálkozástól, tányérnyalóval, választásokkal, absztinenciája, , ,
2020.01 2020. Február 2020.03
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 12
3456789
10111213141516
17181920212223
242526272829 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 0 db bejegyzés
e év: 0 db bejegyzés
Összes: 64001 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 209
  • e Hét: 8728
  • e Hónap: 69659
  • e Év: 172013
Szótár
 
Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2020 TVN.HU Kft.