Belépés
zgfumag.blog.xfree.hu
Ha azért nézel , mert ez a munkád, jó munkát kívánok! GYÁVA NÉPNEK NINCS HAZÁJA! Minden nemzetnek olyan kormánya van aminöt érdemel. Ha valami... Zámbori Gusztáv
1957.12.05
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
Itt van vége az orbáni álomnak
  2014-10-18 12:22:48, szombat
 
  Itt van vége az orbáni álomnak
2014. október 17. FN24

A miniszterelnök munkaalapú társadalmat hirdetett, amihez megfelelő munkások is kellenek. Kétséges, hogy lesznek-e, amikor leginkább az iskolázottak és a 40 év alattiak vándorolnak ki az országból.

Az előző ciklusban Orbán Viktor meghirdette a munkaalapú gazdaságot, mint célt, amit most továbbvinne. De azóta emelte a tétet, 5 millió munkahelyet, teljes foglalkoztatottságot ígért. Ami tényleg jól hangzik, kár hogy a rendelkezésre álló számok alapján képtelenség.

A másik probléma pedig az, hogy egy friss statisztika szerint pont akikre leginkább alapozhatna a miniszterelnök, vagyis a fiatalabb korosztály és az iskolázottabb réteg az, akinek elege lett az itthoni körülményekből, ezért kivándorolt. Kérdéses tehát, lesz-e elég olyan képzett magyar munkaerő, aki továbbra is itthon képzeli el a jövőjét.

Kétharmad
Szívesen menne külföldre
350 ezer külföldön dolgozó magyar, és aki ebben nincs benne

A pár napja publikált felmérés szerint 2013 elején 350 ezren lehettek, akik kivándoroltak Magyarországról. És ebben a számban nem voltak benne azok, akik egy Magyarországon is jelenlévő külföldi cég telephelyén dolgoztak (ők 90 ezren lehetnek). Sem azok, akik naponta ingáztak Ausztriába, illetve egy évnél kevesebb időt töltöttek külföldön. Valamint az a nagyjából 110 ezer ember sem volt benne, akik már dolgoztak ugyan kint, de amikor az adatfelvétel volt, éppen itthon voltak. No meg azok sem, akik 2013 eleje óta vándoroltak ki, kezdtek el ingázni vagy csak egyszerűen mentek ki dolgozni.

De ennél pontosabb becslés sincs, mert nem egyszerű kideríteni, hányan lehetnek a kitántorgott magyarok - derül ki a SEEMING kutatásból, amely a különböző fellehető migrációs adatokat is felhasználta, illetve új módszereket is bevetett a minél pontosabb becsléshez.

Ezt is vizsgálták

A cél érdekében a már régóta rendszeresített KSH-s nagymintás reprezentatív munkaerő-felméréshez hozzácsaptak például egy kivándorlásról szóló kérdésblokkot. Itt a gond az volt, hogy az emberek eléggé bizalmatlanok voltak, és ezekre a kérdésekre nem válaszoltak szívesen.

A kivándorolt 15-74 évesekről kérdeztek (háztartástagokról, azok testvéreiről), és csak azokról szereztek így tudomást, akiket ténylegesen megneveztek. Ezért maguk a kutatás készítői is azt mondták, hogy valószínűleg alábecsülték a kivándoroltak számát. Viszont az 1989 és 2013 között kint maradtak összetételére megbízható becslést mutat szerintük a kikérdezés eredménye.

Figyelembe vették még a fogadóországok tükörstatisztikáit is, és támaszkodtak a GKI és a Népességkutató Intézet adataira is. Ezenkívül a lakcímnyilvántartás alapján is kutattak.

A fiatalok
Menekülnének itthonról
Erre jutottak

A lakcímnyilvántartás alapján 335 ezer olyan 18-49 év közötti volt, aki életvitelszerűen nem élt Magyarországon. S mivel a háztartások kikérdezéséből az derült ki, hogy a 18-49 év közötti korosztály teszi ki a 15-74 év közötti kivándoroltak 88 százalékát, így 381 ezer lehetett a 15-74 közötti kint élő magyarok létszáma. Ehhez még hozzájött 10 százalék 15 év alatti, és 74 év feletti. Vagyis 424 ezer kivándorolt magyar élhet a világon, függetlenül attól, hogy mikor ment ki. A háztartások kikérdezéséből azt is tudták, hogy legfeljebb 19 százalék egy éven belül vette az irányt külföldre, ebből következik, hogy 343 ezren lehetnek, akik ennél régebben. Vagyis akiket kivándoroltnak lehet tekinteni.

A másik oldalról közelítve, az európai tükörstatisztikákból az derült ki, hogy 280 ezer magyar élt kint legalább egy éve. De mivel ők csak a kivándoroltak 80 százalékát tették ki, így a teljes kivándorolt létszám 350 ezer fő lehetett.

Vagyis mindkét megközelítéssel hasonló eredményre jutottak. Akkor, 2013 elején. És a 350 ezer főben nem voltak benne, akiket már említettünk. De kik is mentek ki?

Leginkább a fiatalok és az iskolázottabbak húztak el

Kicsivel többen mentek ki a férfiak, mint a nők közül.

Ami nem túl biztató a jövőre nézve, hogy negyedük 30 év alatti, 63 százalékuk pedig még nem töltötte be a 40-et.

Vagyis a legjobb munkavállalási korban vannak, átlagéletkoruk 33 év, ráadásul többségük még családalapítás előtt áll. Ha minden bejön nekik kint, munka (a kivándoroltak 84 százaléka dolgozik), család, akkor kétséges, hogy hazajönnek-e.

Ami szintén nem sok jót jelent, hogy a kivándoroltak között jelentősen magasabb a diplomások aránya, mint az összlakosságon belül. De a kitelepült érettségizettek aránya is meghaladja a magyar átlagot.

Viszont akinek legfeljebb nyolc általánosa van, azok csak harmada, negyede annyian vették az irányt külföldre, mint amilyen arányt itthon képviselnek a népességen belül. A szakmunkások aránya pedig összességében azonos.

Hazajönnek-e?

A hazatérési szándékokról is érdeklődtek a háztartási kikérdezésnél. Az itthon maradt családtagok szerint a kivándoroltak 25 százaléka mondta azt nekik, hogy nem akar hazajönni, és csupán 10 százalék nyilatkozott úgy, hogy visszatér. A többiek bizonytalanok voltak, vagy nem volt információjuk a válaszadáshoz.

Az is kiderült, minél régebben van kint valaki, annál kevésbé valószínű, hogy hazajön. Érdekes módon azonban a 2009 után kiköltözők több mint fele volt bizonytalan ebben a kérdésben. Közülük csak 10 százalék mondta azt, hogy biztosan kint marad (többségükben azok, akik Amerikába mentek). Az idősebbek maradnának, a fiatalok azonban bizonytalanok, felük még nem döntött. Körükben 14-14 százalék volt a biztosan maradók, és a biztosan hazatérést tervezők aránya.

A mérleg

A kutatás azt is megállapítja, hogy Magyarország a térségen belül még az alacsonyabb kivándorlási rátájú országok közé tartozik.

Amennyiben a születési ország szerinti ENSZ-adatokat vesszük alapul, akkor jól látszik, hogy keleti szomszédainkhoz képest nagyobb a népességmegtartó erőnk. Ám a növekvő elvándorlást nálunk nem ellensúlyozza növekvő bevándorlás.

És itt kanyarodnánk vissza Orbán Viktor munkaalapú társadalmához.

Ténylegesen alig nőhetett a hazai a munkahelyek száma

Annak már utánajártunk, hogy a tervezett egymillió új munkahelyből mintegy 400 ezer lett az előző ciklusban a KSH statisztikája szerint. Amelyben benne vannak a külföldön dolgozók is. Akik a most ismertetett felmérés szerint ugye legalább 350 ezren vannak. Igaz, korábban is voltak kivándoroltak. A SEEMING 2011-es kutatása szerint Európában még csak 200 ezer kivándorolt magyar volt, és ha őket szintén 80 százaléknak vesszük, akkor összesen a világon 250 ezren lehettek. Vagyis három év alatt alsó hangon is legalább százezerrel nőtt a kivándorolt magyarok száma.

És a 400 ezres növekedésben benne vannak még a közmunkások is, akikből a legutóbbi statisztika szerint augusztusban 200 ezren voltak. Így pedig már 100 ezerre olvad a tényleges (nem közmunkás és nem külföldi) új munkahelyek száma. Ha pedig hozzávesszük azokat is, akik ugyan nem legalább egy évig, de hosszabb-rövidebb ideig külföldön dolgoztak, illetve azóta vándoroltak ki, akkor lehet, hogy le is nullázódik a foglalkoztatottság növekedése. Vagy egyenesen mínuszba szalad. Pontosat nem tudni.

Mintha nem lenne elég vonzó

És ha kivándorlók között arányaiban több a képzett, akkor az itthonmaradottaknál meg lassan, de fokozatosan csökkenni fog az arányuk. Maga Orbán Viktor is azt mondta nemrégiben, hogy két-három év múlva már az lesz a fő kérdés, kik fognak dolgozni és akik dolgoznak, azok milyen minőségű munkát végezhetnek majd. Egyetértünk.

A Népességtudományi Kutatóintézet becslése szerint a migrációt is beszámítva 2060-ra 7,3 millióra csökkenhet az ország népessége. Migráció nélkül megállnánk valahol kicsivel 8 millió alatt. Vagyis a kivándoroltak száma addigra már a 700 ezret közelítheti. Tehát a kutatóintézet szerint is egyre erőteljesebb lehet a migráció. Persze mondhatják erre, ugyan, hol lesz 2060-ra a mostani kormány!

De ha addig is a legjobb munkaképes korban lévők és az iskolázottabbak hagyják el leginkább az országot, és a kivándorlás olyan gyorsuló ütemben folytatódik tovább, ahogyan mostanában tapasztalható volt, no és nemigen jönnek haza, akik kimennek, valamint máshonnan sem igen jönnek hozzánk, akkor valóban gond lesz. Sőt, már most gond van. Mintha nem bíznának az emberek a munkaalapú gazdaság modelljében, amit az előző ciklusban hirdetett meg a miniszterelnök. Vagy nem találnák elég vonzónak.

Kapcsolódó:
"Tombol Orbán dühe" - A helyi választási bizottság mondvacsinált indokokkal akar új választást kiírni

Hogyan halad a magyarság ellen ható terv megvalósítása?!- És a magyar államadósság: Semmisége!
Ilyen statisztikára semmi szükség nem lenne, ha nem azt akarják megfigyelni az illetékesek, hogy a pénzügyi és gazdasági eszközökkel elkövetett Tudatos és Szervezet lassú Tömeggyilkosság és Vagyonszerzés (Ország-szerzés!) , hogyan alakul, hogyan halad a zsidóság és a kiszolgálóik kijelölt és meghatározott útján (!)
" Mintha nem bíznának az emberek a munkaalapú gazdaság modelljében, amit az előző ciklusban hirdetett meg a miniszterelnök. Vagy nem találnák elég vonzónak."- A válaszom: Nem!!!
Ehhez pedig még csak annyit fűznék, hogy munka annyi van ebben az országban, hogy a kínaiak is kevesen lennének hozzá. A baj az, ami az elvándorlás oka is, hogy olyan "bért" fizetnek a magyarok többségének, ami egy normális emberi élet élésére alkalmatlan. A gyermekek vállalására, normális felnevelésére sem alkalmas. Magyarországon csak, csak a rendkívül alul képzettek szaporodnak, és a bűnöző, parazita "elit" szaporodik. Ez a tendencia önmagáért beszél. A rendkívül alul képzettek az ország társadalmi és gazdasági minőségét is erősen rontják, a társadalmi és a gazdasági jövőt pedig ellehetetlenítik. Ugyan ezt teszi a hatalmat birtokló bűnöző-, parazita "elit" is. Éppen ezért ezeken a régi keletű társadalmi és gazdasági tendenciákon ez a két káros társadalmi "osztály" aligha fog változtatni önmaga szándékából és elhatározásából. - A kormányzati oldalról meghirdetett munka alapú társadalom megvalósítása, normális, emberi életet biztosító fizetések nélkül általános, állami s zintre emelkedő rabszolgatartó társadalmat eredményez, a hatalmat-, a pénzt és a vagyont birtokló, bűnöző paraziták nagy-nagy örömére, de ami teljes romlásba és teljes pusztulásba viszi az országot.
Megjegyzésem:
- Új társadalmi és gazdasági modell, paradigma-váltás és elit váltás kellene, ami a jelenlegi kapitalista, gyarmatosító, kizsákmányoló, nyugati, EU-s , bűnöző formációban nem fog megvalósulni!
- Kíváncsi vagyok arra, hogy az egyre szaporodó és erősödő természeti katasztrófák és ezek a degenerált társadalmi és gazdasági tendenciák - rossz és hibás modellek és parazita "értékek"-, a jövőben mit fognak generálni a bűnöző Háttér Hatalomban, és az őt kiszolgáló hatalmi, bűnöző, Parazita "elitben"?!
- A jelenlegi államosítás, és állami munkalehetőségek szaporítása jó lehetne a magyar társadalom és a magyar gazdaság fejlődésének és stabilitására, ha a magyarországi hatalmi "elit" tiszta magyar, illetve magyar elkötelezettségű és származású lenne. De ez nem így van!
Csak: Lázár János izraeli és magyar kettős állampolgárságát, a kezébe összpontosuló: Polgári Titkosszolgálatok, a Minisztériumok, az Uniós pénzek stb. felügyeletét- működtetését-, és a maga köré gyűjtött izraelita tanácsadók (Zoltai Gusztáv stb.), Simon Peres nyilatkozata, ország és a magyarság vagyonából való kiforgatása, a magyar gazdaság tönkretétele, a visszafizethetetlen magyar államadósság, a negatív társadalmi és gazdasági tendenciákat stb. látva, teljes mértékben leleplezik a magyarság ellen gyakorolt és kifundált alattomos szándékok és tervek megvalósítását. -
Kár nekik tagadni vagy elhallgatni: Teljesen LEBUKTAK !!!
(Remélem, hogy a "magyar" újra államosítás, nem a magyarországi zsidóság hatalom centralizációja,és nagy kopasztásának stb. előkészítése?!

V.K.A.
2014.10.17.
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Címkék: elkötelezettségű, életvitelszerűen, népességmegtartó, munkalehetőségek, állampolgárságát, ellehetetlenítik, centralizációja, érettségizettek, iskolázottabbak, megközelítéssel, elhatározásából, magyarországról, rendszeresített, szomszédainkhoz, tömeggyilkosság, miniszterelnök, munkavállalási, átlagéletkoruk, kikérdezéséből, kivándoroltnak, minisztériumok, népességkutató, magyarországon, összlakosságon, megvalósítását, kivándorlásról, rabszolgatartó, fogadóországok, körülményekből, családalapítás, stabilitására, kizsákmányoló, rendelkezésre, vagyonszerzés, magyarországi, megvalósítása, orbáni álomnak, miniszterelnök munkaalapú, előző ciklusban, munkaalapú gazdaságot, rendelkezésre álló, másik probléma, friss statisztika, fiatalabb korosztály, iskolázottabb réteg, itthoni körülményekből, évnél kevesebb, adatfelvétel volt, kitántorgott magyarok, különböző fellehető, minél pontosabb, kivándorlásról szóló, Orbán Viktor, Népességkutató Intézet, Maga Orbán Viktor, Népességtudományi Kutatóintézet, Tombol Orbán, Háttér Hatalomban, Lázár János, Polgári Titkosszolgálatok, Zoltai Gusztáv, Simon Peres, Teljesen LEBUKTAK,
Új komment
Kérjük adja meg a TVN.HU rendszeréhez tartozó felhasználónevét és jelszavát.
Csak regisztrált felhasználók írhatnak kommentet,
amennyiben még nem rendelkezik TVN.HU hozzáféréssel: Klikk ide!
Felhasználónév:
Jelszó:
Kérem írja be a baloldalon látható számot!
Szöveg:  
 
Betűk: Félkövér Dőlt Kiemelés   Kép: Képbeszúrás   Link: Beszúrás

Mérges Király Szomorú Kiabál Mosoly Kacsintás haha hihi bibibi angyalka ohh... ... buli van... na ki a király? puszika draga baratom... hát ezt nem hiszem el haha-hehe-hihi i love you lol.. nagyon morcika... maga a devil pc-man vagyok peace satanka tuzeske lassan alvas kaos :) bloaoa merges miki idiota .... sir puszika
 
 
Félkövér: [b] Félkövér szöveg [/b]
Dőlt: [i] Dőlt szöveg [/i]
Kiemelés: [c] Kiemelt szöveg [/c]
Képbeszúrás: [kep] http://...../kep.gif [/kep]
Linkbeszúrás: [link] http://tvn.hu [/link]
ReceptBázis
Bulgur gombával és csikemellel...
Epres túrótorta
Mákos-almás süti
Lazac édesköményes-citromos rizottóval
Részeges nyúl
Sült hekk
Zöldséges, tepsis krumpli
Cukkinis, padlizsános egytálétel
Pirított gomba sárgarépával
Sajttal töltött gomba
még több recept
Tudjátok ?
Belétünk a Sárkány évébe, béke vagy nagyobb háború vár ránk?
Még zöld a chili paprikám, ha beviszem a lakásba tovább fejlődik?
Tényleg hasznos gyógynövény a csalán?
Mi a teendő a novemberi Rododendron bimbóval?
Az álmoknak valóban van jelentése?
még több kérdés
Blog Címkék
Nagyon különös  Miért nem menti meg Jézus a jó...  Fekete István - Akác  Facebookon kaptam  Nagyi telefonál  Png lepke  A boldog családok mind hasonló...  Facebookon kaptam  Kaffka_Margit  Alázat  Neked tudnod kell  Nagyi telefonál  Reménység és erő Krisztustól e...  Paul David Tripp Április 19  Hiányzik  Erdőn  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam Mírjam barát...  Reménység és erő Krisztustól e...  Png cica  Leonardo da Vinci gondolata  Ágai Ágnes – Csendélet  Kaffka_Margit  Mi lenne ha  Egy lelki imádság  Mit beszél, nem értem, hogy m...  Az a nap, amelyik nevetés nélk...  Mai harmónia kártyám  Miért kiabálunk amikor dühösek...  Facebookon kaptam  Paul David Tripp Április 21  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Png csokor  képre írva  Szívem tiéd  Mindig jusson idő nevetni  Jó éjszakát  Alázat  A boldog családok mind hasonló...  Szívem tiéd  Zilahy Lajos gondolata  Facebookon kaptam  Sokan azt tartják  A jó emberek mindig szépek mar...  Aki nem dolgozik, ne is egyék  Jó reggelt, jó napot mindenkin...  210 éve született a SZÓZAT meg...  Facebookon kaptam  Irgalom és ítélet  Irgalom és ítélet  Az igazi szeretetért rendszeri...  Kövesd a cowboyt!  Erdőn  Kaffka_Margit  Png virág  képre írva  Alázat  Alázat  Mi lenne ha  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam Cs Ildikótól  Elköszönt  Szép estét kedves látogatóimna...  Nagyi telefonál  Paul David Tripp Április 20  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Esti kép  Boldog születésnapot a ma ünne...  Facebookon kaptam Mírjam barát...  Facebookon kaptam Krisztinától  Albert Einsteinről  Zilahy Lajos gondolata  Facebookon kaptam  Png kutya  Még csak most kezdődik a nap  Png ház  Kiss Éva - Amerre a ház lelke ...  Paul David Tripp Április 21  Jónás Tamás – Végtelen b...  Alázat  Miért kiabálunk amikor dühösek...  Png kislány  Png kutya  Nem számIt  Egy lelki imádság  Facebookon kaptam  Kellemes vasárnapi kikapcsolód...  Tóth Ágnes - Szervusz pad  Albert Einstein gondolata  Nagyi telefonál  Facebookon kaptam Cs Ildikótó...  Facebookon kaptam  Szép estét kedves látogatóimna...  Akarat  Németh László tollából  Jó reggelt, jó napot mindenkin... 
Bejegyzés Címkék
orbáni álomnak, miniszterelnök munkaalapú, előző ciklusban, munkaalapú gazdaságot, rendelkezésre álló, másik probléma, friss statisztika, fiatalabb korosztály, iskolázottabb réteg, itthoni körülményekből, évnél kevesebb, adatfelvétel volt, kitántorgott magyarok, különböző fellehető, minél pontosabb, kivándorlásról szóló, emberek eléggé, kivándorolt 15-74, kutatás készítői, kivándoroltak számát, kikérdezés eredménye, háztartások kikérdezéséből, 15-74 közötti, éven belül, irányt külföldre, másik oldalról, teljes kivándorolt, iskolázottabbak húztak, jövőre nézve, legjobb munkavállalási, kivándoroltak között, diplomások aránya, összlakosságon belül, kitelepült érettségizettek, magyar átlagot, népességen belül, szakmunkások aránya, hazatérési szándékokról, háztartási kikérdezésnél, itthon maradt, többiek bizonytalanok, 2009 után, idősebbek maradnának, fiatalok azonban, biztosan maradók, biztosan hazatérést, térségen belül, alacsonyabb kivándorlási, születési ország, népességmegtartó erőnk, növekvő elvándorlást, munkahelyek száma, tervezett egymillió, külföldön dolgozók, most ismertetett, kivándorolt magyarok, legutóbbi statisztika, ország népessége, kivándoroltak száma, kutatóintézet szerint, mostani kormány, legjobb munkaképes, iskolázottabbak hagyják, kivándorlás olyan, munkaalapú gazdaság, helyi választási, magyarság ellen, magyar államadósság, kiszolgálóik kijelölt, magyarok többségének, normális emberi, gyermekek vállalására, rendkívül alul, tendencia önmagáért, ország társadalmi, gazdasági jövőt, hatalmat birtokló, régi keletű, kormányzati oldalról, vagyont birtokló, jelenlegi kapitalista, egyre szaporodó, degenerált társadalmi, bűnöző Háttér, jelenlegi államosítás, magyar társadalom, magyar gazdaság, magyarországi hatalmi, kezébe összpontosuló, maga köré, magyarság vagyonából, negatív társadalmi, magyarországi zsidóság, elkötelezettségű, életvitelszerűen, népességmegtartó, munkalehetőségek, állampolgárságát, ellehetetlenítik, centralizációja, érettségizettek, , ,
2024.03 2024. április 2024.05
HétKedSzeCsüPénSzoVas
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 0 db bejegyzés
e év: 0 db bejegyzés
Összes: 64003 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 817
  • e Hét: 6549
  • e Hónap: 17660
  • e Év: 171156
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.