Belépés
zgfumag.blog.xfree.hu
Ha azért nézel , mert ez a munkád, jó munkát kívánok! GYÁVA NÉPNEK NINCS HAZÁJA! Minden nemzetnek olyan kormánya van aminöt érdemel. Ha valami... Zámbori Gusztáv
1957.12.05
Online
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
Velük kerültek közös szégyenpadra a korrupt magyarok
  2014-10-21 08:29:00, kedd
 
 
Velük kerültek közös szégyenpadra a korrupt magyarok
Bede Márton

Bede Márton
külföld
ma 6:12


Kevés dolgot tudni biztosan az Amerikából kitiltott hat magyarról. Nem tudjuk biztosan, hogy kik és miért nem kaphatnak mostantól amerikai vízumot, és nem is tűnik úgy, hogy akik tudják a válaszokat, meg akarnának szólalni. Nemzetközi előzményeket sem könnyű találni, amikre lehetne támaszkodni, mivel a korábbi esetekben is hasonló volt a titkolózás. Szerencsénkre mégis van hova fordulni: a Wikileaks-botrány idején nyilvánosságra került titkos amerikai dokumentumok beszédesek.

Ahogy azt André Goodfriend budapesti amerikai ügyvivő elmondta, a most kitiltott magyarokat a még ifjabb Bush elnök által 2004-ben aláírt, 7750-es számú rendelet alapján büntették meg. Ezt direkt azért írták, hogy az USA által korruptnak tartott kormánytisztségviselőket és üzletembereket a világon bárhol meg tudják büntetni. Alkalmazása mindenhol ugyanazt a forgatókönyvet követi, ahogy például ez a 2009-es kenyai jelentés leírja.

Az amerikai nagykövet kiállt a nyilvánosság elé, közölte, hogy még egy embert hozzáadtak az Amerikába belépéstől eltiltottak listájához, ám a korrupcióért büntetett személyt nem nevezik meg, mert a személyiségi jogokkal kapcsolatos amerikai szabályozás így írja elő.

A nagyközönség tehát soha nem tudhatja meg a neveket - legalábbis hivatalos csatornákon keresztül nem - azonban az egyes amerikai külképviseletek és Washington közötti titkos levelezésben nem kell tekintettel lenni a személyiségi jogokra. A nyilvánosságra került Wikileaks-iratok között keresgélve könnyű olyan sötét alakok neveit megtalálni, akiket a 7750-es rendelet alapján tiltottak ki Amerikából, vagy legalábbis felterjesztették a nevüket kitiltásra. NATO-tagállamból egyet sem találtunk.

korruptcover

Joshua Dariye, Nigéria

A nigériai Plateau állam egykori kormányzója, az államot képviselő szenátor. Még a nigériai politika mércéjével mérve is rendkívül sötét alak, egyszer még le is tartóztatták Londonban egy rakás pénzzel, de azt is megúszta. Hazájában gyakorlatilag érinthetetlen mentelmi jogának köszönhetően.
Polycarpe Abah Abah, Kamerun

Az amerikaiak nem adtak volna neki vízumot, de ő ügyesen gyorsan visszavonta a kérelmét. Négy éven át volt az ország pénzügyminisztere, és legalább 200 millió dolláros vagyont harácsolt össze. 2008-ban egy időre lecsukták, de azóta szabadlábon van, és egymás után nyeri a pereket a legendásan tiszta kameruni bíróságokon.
Carlos García, Fülöp-szigetek

A tábornoki rangban szolgáló tiszt volt a helyi légierő pénzügyeinek legföbb ellenőrzője. García nevén gyanúsan értekes amerikai ingatlanok voltak, a fiai pedig 100 000 dollárnyi készpénzt próbáltak Amerikába csempészni.
Sudjiono Timan, Indonézia

A 2004-ben egy 222 millió dolláros korrupciós ügyben hazájában 15 évre ítélt “üzletember" érvényes amerikai vízummal rendelkezett, úgyhogy azt csak vissza kellett vonni. Timan azóta is szökésben van.
Tarique Rahman, Banglades

Befolyásos politikus, az ellenzék egyik vezetője, az ország egyik politikai dinasztiájának tagja, anyja miniszterelnök is volt. A dhakai amerikai nagykövetség súlyos politikai korrupcióval vádolta, amely ráadásul amerikai érdekeket sértett. Szerintük Rahman a “bangladesi kleptokratikus kormányzás és erőszakos politizálás szimbóluma".
Winston Spadafora, Panama

A helyi legfelsőbb bíróság bíróját, korábbi minisztert azért tették tiltólistára, mert személyesen is hasznot húzott a korrupcióból és hagyta magát megvesztegetni. Az amerikai követség szerint Spadafora testesített meg mindent, ami romlott a panamai igazságszolgáltatásban. A karrierjének nem nagyon ártott az amerikai tiltás, 2011-ben a panamai állam őt ültette az egyik helyi mobilcég igazgatóságába.
Jaime Hurtado, Ecuador

Az ecuadori rendőrség vezetője volt, amikor az amerikaik kitiltották. Pozícióját több évtizeden át többek közt védelmi pénzek kierőszakolására, az emberkereskedelem segítésére, nyomozások akadályozására és közpénzek lenyúlására használta.
Rafael Solis, Nicaragua

A managuai legfelsőbb bíróság bírója, a szélsőbaloldali szandinista mozgalom befolyásos vezetője. Az ő feladata a pártkassza feltöltése, amit többek közt úgy intézett, hogy kolumbiai drogbárók felmentését javasolta, több százezer dollárért cserébe.
Miroszlav Miskovics, Szerbia

Az ország leggazdagabb embere, Kelet-Európában is a dobogó közelében van. Az amerikaiak szerint az állami korrupció egyik legnagyobb haszonélvezője, akinek például azt is megengedték, hogy ne fizessen vámot a Szerbiába importált áruk után.
Amos Wako, Kenya

Wako 20 éven át volt hazája igazságügyminisztere, ez idő alatt az amerikaik szerint korrupt volt és rendszeresen visszaélt a hatalmával. Akadályozta a korrupciógyanús esetek kivizsgálását, olyan állami szerződéseket engedélyezett, amelyek eredményeként sokmillió dollárnyi közpénz tűnt el. Családjával együtt tiltották ki Amerikából.


http://444.hu/2014/10/21/veluk-kerultek-kozos-szegyenpadra-a-korrupt-magyarok/
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Címkék: kierőszakolására, felterjesztették, külképviseletek, korrupciógyanús, szélsőbaloldali, megvesztegetni, miniszterelnök, üzletembereket, akadályozására, haszonélvezője, nyilvánosságra, forgatókönyvet, kleptokratikus, dinasztiájának, igazgatóságába, szerződéseket, szerencsénkre, eredményeként, gyakorlatilag, érinthetetlen, kivizsgálását, engedélyezett, előzményeket, nyilvánosság, korrupcióval, rendelkezett, köszönhetően, tartóztatták, korruptcover, pénzügyeinek, dokumentumok, levelezésben, személyiségi, tiltólistára, nagykövetség, rendszeresen, korrupt magyarok, korábbi esetekben, most kitiltott, világon bárhol, forgatókönyvet követi, 2009-es kenyai, amerikai nagykövet, embert hozzáadtak, korrupcióért büntetett, személyiségi jogokkal, nagyközönség tehát, neveket –, egyes amerikai, személyiségi jogokra, nyilvánosságra került, 7750-es rendelet, Bede Márton, André Goodfriend, Joshua Dariye, Polycarpe Abah Abah, Carlos García, Sudjiono Timan, Tarique Rahman, Szerintük Rahman, Winston Spadafora, Jaime Hurtado, Rafael Solis, Miroszlav Miskovics, Amos Wako,
Új komment
Kérjük adja meg a TVN.HU rendszeréhez tartozó felhasználónevét és jelszavát.
Csak regisztrált felhasználók írhatnak kommentet,
amennyiben még nem rendelkezik TVN.HU hozzáféréssel: Klikk ide!
Felhasználónév:
Jelszó:
Kérem írja be a baloldalon látható számot!
Szöveg:  
 
Betűk: Félkövér Dőlt Kiemelés   Kép: Képbeszúrás   Link: Beszúrás

Mérges Király Szomorú Kiabál Mosoly Kacsintás haha hihi bibibi angyalka ohh... ... buli van... na ki a király? puszika draga baratom... hát ezt nem hiszem el haha-hehe-hihi i love you lol.. nagyon morcika... maga a devil pc-man vagyok peace satanka tuzeske lassan alvas kaos :) bloaoa merges miki idiota .... sir puszika
 
 
Félkövér: [b] Félkövér szöveg [/b]
Dőlt: [i] Dőlt szöveg [/i]
Kiemelés: [c] Kiemelt szöveg [/c]
Képbeszúrás: [kep] http://...../kep.gif [/kep]
Linkbeszúrás: [link] http://tvn.hu [/link]
ReceptBázis
Bulgur gombával és csikemellel...
Epres túrótorta
Mákos-almás süti
Lazac édesköményes-citromos rizottóval
Részeges nyúl
Sült hekk
Zöldséges, tepsis krumpli
Cukkinis, padlizsános egytálétel
Pirított gomba sárgarépával
Sajttal töltött gomba
még több recept
Tudjátok ?
Belétünk a Sárkány évébe, béke vagy nagyobb háború vár ránk?
Még zöld a chili paprikám, ha beviszem a lakásba tovább fejlődik?
Tényleg hasznos gyógynövény a csalán?
Mi a teendő a novemberi Rododendron bimbóval?
Az álmoknak valóban van jelentése?
még több kérdés
Blog Címkék
Nem méltó hozzád  Zilahy Lajos gondolata  Sose bánj semmit  Facebookon kaptam  George Gordon Lord Byron: Inez...  Szép estét kedves látogatóimna...  Facebookon kaptam  Jó éjszakát  Facebookon kaptam  Jó éjszakát  Miért kiabálunk amikor dühösek...  Fekete István - Akác  Jó reggelt, jó napot mindenkin...  Png férfi  Hogy lehet megtartani  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Mai harmónia kártyám  képre írva  képre írva  Facebookon kaptam  Szép estét kedves látogatóimna...  Erdőn  Fekete-erdő desszert  Egy bizonyos határt  Egy maradéktalanul uralt világ  Alázat  Sokan azt tartják  Png kislány  Facebookon kaptam Mírjam barát...  Facebookon kaptam  Próbálj meg ...  Mindig jusson idő nevetni  képre írva  Png virág  Kellemes vasárnapi kikapcsolód...  Facebookon kaptam Krisztinától  Egy hatékony szolga  Nagyi telefonál  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Szép estét kedves látogatóimna...  Albert Einsteinről  Szép estét kedves látogatóimna...  Varga János Veniam - Fontos sz...  Zilahy Lajos gondolata  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Nem számIt  Png telefon  Varga János Veniam - Fontos sz...  Facebookon kaptam  Paul David Tripp Április 20  Facebookon kaptam  Png férfi  69 éve hunyt el Albert Einstei...  Jó reggelt, jó napot mindenkin...  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Akarat  s immár én is felragyogva, ért...  Alvó cicák  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Nem tudhatod  Próbálj meg ...  Png nő  Adakozás  Png nő  Leonardo da Vinci gondolata  Nagyon különös  Facebookon kaptam Mírjam barát...  Kövesd a cowboyt!  A kételkedés kezelése  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Gonosz démon-álarc  Elköszönt  A kételkedés kezelése  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam Mírjam barát...  Alázat  Idő  Gyökössy Endre - Virágok virág...  Nevem  Próbálj meg ...  Nagyi telefonál  Elköszönt  Hogyan lehet Jézust szenvedély...  Facebookon kaptam  Png férfi  Facebookon kaptam Krisztinától  Jó éjszakát  Popper Péter szavai  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam Krisztinától  Kellemes vasárnapi kikapcsolód...  A tömeg, a Mester, a módszer, ...  képre írva 
Bejegyzés Címkék
korrupt magyarok, korábbi esetekben, most kitiltott, világon bárhol, forgatókönyvet követi, 2009-es kenyai, amerikai nagykövet, embert hozzáadtak, korrupcióért büntetett, személyiségi jogokkal, nagyközönség tehát, neveket &#8211, egyes amerikai, személyiségi jogokra, nyilvánosságra került, 7750-es rendelet, nevüket kitiltásra, nigériai Plateau, államot képviselő, nigériai politika, rakás pénzzel, ország pénzügyminisztere, időre lecsukták, legendásan tiszta, tábornoki rangban, helyi légierő, fiai pedig, ellenzék egyik, ország egyik, dhakai amerikai, helyi legfelsőbb, amerikai követség, amerikai tiltás, panamai állam, egyik helyi, ecuadori rendőrség, amerikaik kitiltották, emberkereskedelem segítésére, managuai legfelsőbb, szélsőbaloldali szandinista, pártkassza feltöltése, ország leggazdagabb, dobogó közelében, amerikaiak szerint, állami korrupció, amerikaik szerint, korrupciógyanús esetek, kierőszakolására, felterjesztették, külképviseletek, korrupciógyanús, szélsőbaloldali, megvesztegetni, miniszterelnök, üzletembereket, akadályozására, haszonélvezője, nyilvánosságra, forgatókönyvet, kleptokratikus, dinasztiájának, igazgatóságába, szerződéseket, szerencsénkre, eredményeként, gyakorlatilag, érinthetetlen, kivizsgálását, engedélyezett, előzményeket, nyilvánosság, korrupcióval, rendelkezett, köszönhetően, tartóztatták, korruptcover, pénzügyeinek, dokumentumok, levelezésben, személyiségi, tiltólistára, nagykövetség, rendszeresen, karrierjének, korrupcióért, leggazdagabb, nagyközönség, szégyenpadra, szegyenpadra, korrupcióból, eltiltottak, visszavonta, ellenőrzője, szandinista, személyesen, kitiltották, bíróságokon, szabadlábon, akadályozta, , ,
2024.03 2024. április 2024.05
HétKedSzeCsüPénSzoVas
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 0 db bejegyzés
e év: 0 db bejegyzés
Összes: 64003 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 3125
  • e Hét: 8857
  • e Hónap: 19968
  • e Év: 173464
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.