Belépés
zgfumag.blog.xfree.hu
Ha azért nézel , mert ez a munkád, jó munkát kívánok! GYÁVA NÉPNEK NINCS HAZÁJA! Minden nemzetnek olyan kormánya van aminöt érdemel. Ha valami... Zámbori Gusztáv
1957.12.05
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
Étolajsejkek
  2014-10-21 19:51:19, kedd
 
  Étolajsejkek

Most már érthető. Érthető, mi áll az Amerikai Egyesült Államok rejtelmes lépése mögött, mellyel megtagadta bizonyos - és illusztris - magyar állampolgároktól egy életre a beutazási engedélyt. Mocskos az ügy, undorító és bizony árt mindenkinek. Dióhéjban úgy foglalnám össze, hogy ha éhesek vagyunk, mert drága az ennivaló, arról nagyban ezek az emberek tehetnek - bár ez nagyon leegyszerűsített magyarázat.


Banánköztársaság, Kiemelt | Szerző: szeletommy | 2014. október 21



Ami a legmegdöbbentőbb: nem külpolitikai kérdésről van szó, illetve csak érintőlegesen az, valójában korrupcióval állunk szemben. Az Index tegnap briliáns tanulmányt tett közzé az ügyben, jómagam is abból értettem meg, mi zajlik itt már évek óta - és amint megértettem, el is kezdtem fenni, fenegetni jó gurkha szablyámat, mert valahogy nem látom kizártnak, hogy szükség lesz rá. Tehát, kezdjük az elején. Minden az étolajjal kezdődött.

Ami alapélelmiszer. Mindenki használja. Van belőle olcsóbb és drágább, tetszik tudni, miért? Mint az Index tanulmánya kinyomozta:
A csalások károsultjai között van az amerikai érdekeltségbe tartozó, palackozott és ömlesztett étolajakat, takarmánydarákat gyártó, Bunge nevű cég is.

Abból, hogy az áfacsalások zavarják őket, a Bunge nem is csinált titkot. Már három évvel ezelőtt nagydobra verték, hogy becslésük szerint csak a napraforgó- és repcemag-kereskedelemben az áfacsalók éves szinten legkevesebb mintegy 20−25 milliárd forint áfát nem fizetnek meg Magyarországon, ami a teljes áruforgalom 20 százaléka. Ráadásul ha az értékesítés során többször is csalnak, még nagyobb lehet a költségvetést érintő kár.

Világosan látszott, hogy a környező országokban is a magyarhoz hasonló árakon van a napraforgó és a repcemag, a gyártók is hasonló önköltség mellett dolgoznak, mégis nagy tételben van a magyar piacon olyan importáru, aminek a fogyasztói árából áfával együtt lehetetlen ezt az önköltséget legálisan kitermelni.

A Bunge által gyártott Vénusz és Floriol emiatt jóval drágább, mint a boltokban található más hasonló termékek. Rögtönzött kutatásunk szerint míg a legtöbb üzletben a Vénusz 400 forint körül kapható, addig egyes import olajok és sajátmárkás termékek akár már 250 forint környékén is megvehetők. (Index)

Az üzlet egyszerű, egyszerűbb, mint a faék. Természetesen nem annyiba kerül az olaj, vagy bármi más, amennyiért adjuk, hanem többe, de nem is abból élünk. Hanem abból, hogy magas az áfája, amit - mivel a cégünk a könyvelése szerint ráfizetéses, és abból él, hogy hét végén zárva tart - visszaigénylünk és vissza is kapjuk. No, de ez csak akkor működik, ha az az áfa képtelenül magas és az adóhivatal nem ellenőrzi a könyvelésünket - hiszen ha jönne egy komoly rovancs és megtalálnák a valódi adatokat, a számviteli osztályt bele is főznék a tulajdon olajunkba, elevenen. Csakhogy nem jön rovancs, nem is fog jönni. Arról gondoskodva vagyon. Hogy miképpen?
Bár Horváth állítását, miszerint bizonyos cégeket nem vizsgál az adóhatóság, nem tudta semmilyen konkrétummal bizonyítani, könnyen lehet, hogy az amerikai követségre a piaci szereplőktől befuthattak olyan jelzések és információk, amelyek a volt adóellenőr állítását igazolják.
Így például az olyan korrupciós ajánlat is, amellyel információnk szerint éppen a Bunge-t keresték meg egy kormányzathoz közel álló, de nem kormányzati szervezet vezetői.

Az ,,üzlet", amit kínáltak, pofonegyszerű volt: ha a cég pénzzel támogat egy, az ajánlattevők által megnevezett alapítványt, akkor elintézik, hogy a NAV az amerikai céget is békén hagyja. Egy másik forrásunk szerint a kormányhoz közeli szereplők stratégia megállapodást ajánlottak annak fejében, hogy a cég szintén ennek az alapítványnak visszacsorgassa a megállapodással összefüggésben szerzett pénzek egy részét.

Mily szép módszer, leben und leben lassen, mindenki jól jár, kivéve a fogyasztót, aki nyögheti a 27%-os áfát, de ő meg kit érdekel? Csakhogy a Bunge-t nem lehetett bevonni ebbe a körmagyar néptáncba, ők nem akartak így játszani, értesítették a dologról az illetékes amerikai szerveket.

Azok pedig léptek, mégpedig pont azt tették, ami hatáskörükben egyáltalán lehetséges volt. Hogy mekkora üzlet ez? Hatalmas. Tessenek belegondolni, alapvető élelmiszerről, közszükségleti cikkről van szó, minden konyhában akad étolaj. Gigászi forgalma van, és a visszaigényelt áfát tulajdonképpen kétszer húzzák ki a zsebünkből - egyszer, mikor kifizetjük a kasszánál, másodszor, mikor az államkincstár is visszaadja. Aztán megy az áfa vándorútra, egyik kézről a másikra, míg egy-két magánszámlán ki nem köt. Lesz belőle kacsalábon forgó, úszómedencés villa, Lamborghini, miegyéb. Akkora pénz van benne, hogy mikor a lehetetlen Sólyom Airways az élethalálharcát vívta, ezzel próbált kikászálódni a végromlásból. Igen, jól tetszenek látni: saját márkás liszt, saját márkás étolaj... Hogy aztán Welsz Tamásnak sok más, nagyívű tervéhez hasonlóan ezt sem sikerült megvalósítania, az sajnálatos, de érte jött a kegyetlen vég, megmarta egy igazságszérummal (nátrium-pentothal) töltött afrikai pók egy budapesti rendőrkocsi hátsó ülésén. Banális, gyakori halálok mifelénk. Így jár a kisfiú, ha beleszól a nagyfiúk játékába.

Eddig ez egyszerű magyar korrupció, nemzeti hagyományaink része, mint a dorozsmai szélmalom vagy a kilenclyukú híd, mi benne a különleges?

Hát sok van, mi csodálatos, de a leginkább az, hogy ez minden alapvető élelmiszerrel kapcsolatban működik. Nem véletlen, hogy évek óta folyik a harc az ilyen árucikkek áfájának csökkentéséért, méghozzá tíz százalék alá, ugyanis ebben az esetben már nem volna érdemes áfát csalni, nem jönne vissza elég pénz, a piac konszolidálódna és érdekes módon a fogyasztó is többet ehetne. Nem kell ahhoz nagyon csavaros észjárás, hogy rájöjjünk: ha nincs áfa, a vételár 27%-a, ha van egy kevés, akkor is legalább 17%-a maradna a lakosságnál, ennyivel ehetnénk többet. Nem bagatell számok ezek, kérem tisztelettel. Nagyon nem. Tessenek egy közmunkás, egy nyugdíjas, egy szabadúszó költségvetéséhez viszonyítani: a jövedelem több, mint negyede maradna meg! Ezt a pénzt teszik zsebre alapítványokon és egyéb görbe utakon keresztül a mi kis hiénáink, akik szó szerint a zsírunkon híznak, a húsunkat eszik. Mondom: az összes alapvető élelmiszerről van szó, hiszen az étolaj áfáját nem szabályozzák külön. Lisztről, kenyérről, bármiről. Viszont nem ígérte meg az összes politikai párt a választások előtt, hogy eltörlik ezt az áfát?

De, megígérték.

És megtették?

Nem, sőt, harsány gúnykacajjal söpörték el az erről szóló indítványt. Amint a Népszava írta október 14-én, vagyis a minap:
Az MSZP magyarázatot vár arra, miért nem támogatta a kormánytöbbség az alapvető élelmiszerek áfakulcsának csökkentéséről szóló szocialista javaslat parlamenti napirendre vételét. Az ellenzéki párt a Mezőgazdasági és Vidékfejlesztési Hivatal (MVH) elnöke lemondásának valódi okait is firtatja.

Harangozó Gábor, az Országgyűlés mezőgazdasági bizottságának szocialista alelnöke kedden Budapesten sajtótájékoztatón azt mondta, a testület hétfői ülésén nyilvánvalóvá vált, hogy az alapvető élelmiszerek áfacsökkentésével egyetért Nagy István, a Földművelésügyi Minisztérium parlamenti államtitkára, a kormánypárti és az ellenzéki képviselők is.

Ennek ellenére a plenáris ülésen leszavazták a szocialisták javaslatának napirendre vételét - tette hozzá. Harangozó Gábor szerint az áfakulcs mérséklése a családok terheinek csökkentésével valódi “rezsicsökkentést" jelentene, illetve hozzájárulna a feketegazdaság és a feketefoglalkoztatás visszaszorulásához.

Naná. Majd bolondok lesznek levágni az aranytojást tojó tyúkot, ahogy Rákosi mondta volna. Hiszen ebből él az uralkodó osztály, ebből dőzsöl, ebből mulat egzotikus kéjszigeteken, az ő yachtjára vár a tenger, nem fogja tán meglékelni?

És ebből lett elege az Amerikai Egyesült Államoknak. Mondom: nem külpolitikai ügyről van szó, habár a külpolitikánkat sem kedvelik. Hanem egyszerű korrupcióról, annak is a legundorítóbb formájáról. Az élelmiszerpiac korrumpálásával kimeríthetetlen gazdagságra tett szert az az uralkodó, pár ezer-tízezer főből álló klientúra, amelyiknek tehetetlenül - és mindezidáig értetlenül - néztük a gazdagodását. Honnét jön ez a tengersok pénz?

Most már tudjuk: tőlünk.

A hasunkból, pontosabban.

És nem is szégyellik.

,,nem tudja a részeg,
ha kedvét pezsgőbe öli,
hogy iszonyodó kis szegények
üres levesét hörpöli."

Eszembe jut egy Párizs nevű város, ahol csak a kenyér árát kellett volna maximálni, de nem tették. Ebből az alkalomból aztán leromboltak egy erődöt és kihirdettek bizonyos emberi és polgári jogokat is.

Ha tűrjük, hogy megegyék vagy inkább elrulettozzák előlünk az utolsó falatot is, megérdemeljük a sorsunkat.

Quo usque tandem, meddig még?

Szele Tamás

http://gepnarancs.hu/2014/10/etolajsejkek/#.VEYngyJXwmQ.facebook
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Címkék: igazságszérummal, költségvetéséhez, állampolgároktól, vidékfejlesztési, rezsicsökkentést, takarmánydarákat, legmegdöbbentőbb, leegyszerűsített, banánköztársaság, élethalálharcát, kereskedelemben, megállapodással, visszaigénylünk, visszacsorgassa, konszolidálódna, korrumpálásával, kimeríthetetlen, külpolitikánkat, földművelésügyi, megvalósítania, magyarországon, élelmiszerpiac, alapélelmiszer, alapítványokon, kormánytöbbség, feketegazdaság, könyvelésünket, közszükségleti, visszaigényelt, összefüggésben, csökkentéséért, csökkentésével, csökkentéséről, tulajdonképpen, bizottságának, államkincstár, beutazási engedélyt, emberek tehetnek, étolajjal kezdődött, csalások károsultjai, amerikai érdekeltségbe, áfacsalások zavarják, áfacsalók éves, teljes áruforgalom, értékesítés során, költségvetést érintő, környező országokban, magyarhoz hasonló, magyar piacon, fogyasztói árából, önköltséget legálisan, boltokban található, Amerikai Egyesült Államok, Sólyom Airways, Welsz Tamásnak, Vidékfejlesztési Hivatal, Harangozó Gábor, Nagy István, Földművelésügyi Minisztérium, Amerikai Egyesült Államoknak, Szele Tamás,
Új komment
Kérjük adja meg a TVN.HU rendszeréhez tartozó felhasználónevét és jelszavát.
Csak regisztrált felhasználók írhatnak kommentet,
amennyiben még nem rendelkezik TVN.HU hozzáféréssel: Klikk ide!
Felhasználónév:
Jelszó:
Kérem írja be a baloldalon látható számot!
Szöveg:  
 
Betűk: Félkövér Dőlt Kiemelés   Kép: Képbeszúrás   Link: Beszúrás

Mérges Király Szomorú Kiabál Mosoly Kacsintás haha hihi bibibi angyalka ohh... ... buli van... na ki a király? puszika draga baratom... hát ezt nem hiszem el haha-hehe-hihi i love you lol.. nagyon morcika... maga a devil pc-man vagyok peace satanka tuzeske lassan alvas kaos :) bloaoa merges miki idiota .... sir puszika
 
 
Félkövér: [b] Félkövér szöveg [/b]
Dőlt: [i] Dőlt szöveg [/i]
Kiemelés: [c] Kiemelt szöveg [/c]
Képbeszúrás: [kep] http://...../kep.gif [/kep]
Linkbeszúrás: [link] http://tvn.hu [/link]
ReceptBázis
Bulgur gombával és csikemellel...
Epres túrótorta
Mákos-almás süti
Lazac édesköményes-citromos rizottóval
Részeges nyúl
Sült hekk
Zöldséges, tepsis krumpli
Cukkinis, padlizsános egytálétel
Pirított gomba sárgarépával
Sajttal töltött gomba
még több recept
Tudjátok ?
Belétünk a Sárkány évébe, béke vagy nagyobb háború vár ránk?
Még zöld a chili paprikám, ha beviszem a lakásba tovább fejlődik?
Tényleg hasznos gyógynövény a csalán?
Mi a teendő a novemberi Rododendron bimbóval?
Az álmoknak valóban van jelentése?
még több kérdés
Blog Címkék
Rátalálsz  Szép napot kívánok  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  A televizió nem a kultúrát kép...  Nevem  A kételkedés kezelése  Facebookon kaptam  Németh László tollából  Facebookon kaptam Mírjam barát...  Akarat  Facebookon kaptam  Az igazi szeretetért rendszeri...  Reménység és erő Krisztustól e...  Ami embereknek lehetetlen, az...  Rátalálsz  Facebookon kaptam  Png kutya  Png cica  Png nő  Minden harmadik...  Szép álmokat!  Amikor Jézus rátapos a lábadra  Albert Einstein gondolata  Boldog születésnapot a ma ünne...  Png virág  Facebookon kaptam  Esti kép  Szabolcska Mihály – Ákác...  Nagyon különös  George Gordon Lord Byron: Inez...  A televizió nem a kultúrát kép...  Popper Péter szavai  Akarat  Reggel van  Lóhere  Nevem  Facebookon kaptam  Sokan azt tartják  Gyökössy Endre - Virágok virág...  Jó éjszakát  A boldog családok mind hasonló...  Kiss Éva - Amerre a ház lelke ...  Facebookon kaptam  Egy maradéktalanul uralt világ  Facebookon kaptam  Tanuld meg ezt a versemet  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Alázat  Facebookon kaptam  Szabolcska Mihály – Ákác...  Facebookon kaptam  Szép estét kedves látogatóimna...  Adakozás  Rátalálsz  Bounty krémes  Facebookon kaptam  Kerüld el az evangélium örömén...  Szívem  A televizió nem a kultúrát kép...  Szép estét kedves látogatóimna...  Boldog születésnapot a ma ünne...  Png rózsa csokor  Facebookon kaptam  Hiányzik  Egy lelki imádság  Alvó cicák  Png cica  Facebookon kaptam  Alázat  A boldog családok mind hasonló...  Facebookon kaptam  Sose bánj semmit  Az a nap, amelyik nevetés nélk...  Szép estét  A televizió nem a kultúrát kép...  Az a nap, amelyik nevetés nélk...  Garai Gábor - Takarítás  Ágai Ágnes – Csendélet  Akarat  Szép estét kedves látogatóimna...  Hogy lehet megtartani  Png csokor  Png ház  Facebookon kaptam  Hiányzik  Facebookon kaptam  Szép napot kívánok  Gyökössy Endre - Virágok virág...  Elköszönt  Lóhere  Hiányzik  Szép napot kívánok  Fekete-erdő desszert  Nem tudhatod  Alázat  Illyés Gyula - Milyen hamar.  Facebookon kaptam 
Bejegyzés Címkék
beutazási engedélyt, emberek tehetnek, étolajjal kezdődött, csalások károsultjai, amerikai érdekeltségbe, áfacsalások zavarják, áfacsalók éves, teljes áruforgalom, értékesítés során, költségvetést érintő, környező országokban, magyarhoz hasonló, magyar piacon, fogyasztói árából, önköltséget legálisan, boltokban található, legtöbb üzletben, üzlet egyszerű, könyvelése szerint, könyvelésünket &#8211, komoly rovancs, valódi adatokat, számviteli osztályt, tulajdon olajunkba, amerikai követségre, piaci szereplőktől, volt adóellenőr, olyan korrupciós, kormányzathoz közel, ajánlattevők által, amerikai céget, másik forrásunk, kormányhoz közeli, alapítványnak visszacsorgassa, megállapodással összefüggésben, 27%-os áfát, körmagyar néptáncba, illetékes amerikai, visszaigényelt áfát, zsebünkből &#8211, lehetetlen Sólyom, élethalálharcát vívta, budapesti rendőrkocsi, nagyfiúk játékába, dorozsmai szélmalom, ilyen árucikkek, piac konszolidálódna, vételár 27%-a, szabadúszó költségvetéséhez, jövedelem több, pénzt teszik, zsírunkon híznak, húsunkat eszik, összes alapvető, étolaj áfáját, összes politikai, választások előtt, erről szóló, alapvető élelmiszerek, ellenzéki párt, testület hétfői, ellenzéki képviselők, plenáris ülésen, szocialisták javaslatának, áfakulcs mérséklése, családok terheinek, aranytojást tojó, uralkodó osztály, legundorítóbb formájáról, élelmiszerpiac korrumpálásával, tengersok pénz, kenyér árát, alkalomból aztán, utolsó falatot, igazságszérummal, költségvetéséhez, állampolgároktól, vidékfejlesztési, rezsicsökkentést, takarmánydarákat, legmegdöbbentőbb, leegyszerűsített, banánköztársaság, élethalálharcát, kereskedelemben, megállapodással, visszaigénylünk, visszacsorgassa, konszolidálódna, korrumpálásával, kimeríthetetlen, külpolitikánkat, földművelésügyi, megvalósítania, magyarországon, élelmiszerpiac, alapélelmiszer, alapítványokon, kormánytöbbség, feketegazdaság, könyvelésünket, , ,
2024.03 2024. április 2024.05
HétKedSzeCsüPénSzoVas
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 0 db bejegyzés
e év: 0 db bejegyzés
Összes: 64003 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 3789
  • e Hét: 9521
  • e Hónap: 20632
  • e Év: 174128
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.