Belépés
zgfumag.blog.xfree.hu
Ha azért nézel , mert ez a munkád, jó munkát kívánok! GYÁVA NÉPNEK NINCS HAZÁJA! Minden nemzetnek olyan kormánya van aminöt érdemel. Ha valami... Zámbori Gusztáv
1957.12.05
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
A Dicsőséges 1956 Forradalom 58-ik évfordulójára
  2014-10-23 21:17:36, csütörtök
 
  A Dicsőséges 1956 Forradalom 58-ik évfordulójára

(Bogár Gyula)

Sokan írtak az 1956-os magyar forradalomról, főleg olyanok, akik ott sem voltak. 58 év távla-tából mondhatnánk, hogy a szégyen forradalma volt. Szégyene a Szovjetuniónak, hogy egy kis nem-zetet, tankokkal vérbe fojtotta. Szégyene a nyugati világnak, hogy engedte, hogy egy kis nemzet szabadságvágyát a Szovjet vérbe fojtsa. Szégyene az akkori kormánynak, hogy saját fajtáját gyil-kolta. Szégyene a mindenkori Magyar Kormánynak, hogy nem követte más nemzet példáját, nem követelt jóvátételt a forradalomban elesettek hozzátartozóik részére, szerintük a magyar ember nem olyan értékes, mint más. Pedig óriási pénzmegtakarítását, milliók életét, rombolást, nyomort, és a világ történelmében legembertelenebb uralom megszűnését idézte elő az 1956-os magyar forradalom.

Egy nemzet sem tűri, hogy más nemzet uralkodjon rajta. Mi a Szovjet uralma alatt voltunk. 1956-ban még látható volt az épületeken a "felszabadító dicső vörös hadsereg" vagyis az elnyomó istentelen, barbár ázsiai horda lövései. Már túl voltunk az államosításon, mely kiterjedt 5 szobán felüli lakásokra, minden gyárra, üzletre, vállalkozókra, szabóra, cipészre, földtulajdonosokra. Túl voltunk a kitelepítésen B listázáson, a kitelepítéseken. Nem volt kibúvás a nyugati határon vasfüggöny volt, (2 sor szöges-drótkerítés között födi akna). Büntették a magyarokat mások bűneiért. A hívő emberek tudták, hogy csak az Isten segíthet s a templomokban kerestek nyugalmat. Csalódva tapasztalták, hogy a kocsmába biztonságosabb volt járni, mint a templomba, mert ha ott valaki elszólta magát nem jelentették fel az ÁVH-nál, mint ahogy azt a lelkész elvtárs hivatalból megtette, s büntetés lett belőle.
Ha egy bűnözőt tetteiért elítélik, az tudja, miért büntetik, de miért kell bűnhődni a magyar népet? Van, aki azt mondja, hogy azért mert magyar katonák harcoltak a Szovjet ellen. Akkor az volt a remény, hogy visszakapjuk a Trianonban elvesztett területeket, és az akkori magyar katonák, ha nem parancsra, önként mentek volna harcolni bár hova. Akkor még úgy látszott, hogy újfegyverekkel a németek nyernek s csak tőlük várhattuk az elcsatolt országrészek visszaszerzését. Az újfegyver gyártás alatt volt, dr. Teller Ede mondta, hogy a véletlenen múlott, hogy nem a németek állították elő az atombombát előbb. Mások a holokauszt miatt büntetik a magyarokat. Azok nemcsak rosszindulatúak, de buták, nem éltek Magyarországon, nem tudják a valóságot. Az igazság az, hogy nincs Európába olyan ország ahol több zsidót mentettek meg, mint Magyarországon. Azok nem tudják, hogy Adolf Eichmann megegyezett Brad Józsefel, aki tagja volt a Hungarian AID and Rescue Committee-nek, hogy az un. "Blut gegen Waren" 1 millió zsidóért cserébe 10,000 teherautót, 200 tonna teát, 200 tonna kávét, 2,000,000 darab szappant adnak. Ezt az angolok akadályozták meg, letartóztatták és börtönbe tették Brand-ot. Ez nem volt titok, a fent jelzett Committee tagjai voltak: Józsi Krem, Rudolf Kastner, József és Hansi Brand, Sámuel Springmann, Sándor Offenbach, András Biss, Dr. Miklós Schweiziger, Mózes Krausz, Ernő Frankl és Ernő Szilagyi. Brand eskü alatt vallotta Eichmann tárgyalásán, hogy 1941 és március 1944 között 22,000?25,000 zsidót segítettek Magyarországba a németek által megszállt területekről. Ezeknek nagy része a frontra ment katonák igazolványát kapta meg és nyugodtan éltek a védett házakban. Nem hallani azokról, akik 10 ezrével kikeresztelkedtek. Hol volt ehhez hasonló a világon? Brand József 1964-ben halt meg, a vallomásai nem titkosak, Tel Aviv-ben megtalálható. Szégyene a mindenkori Magyar Kormánynak, hogy engedi, hogy más népek hazugsággal bűnös népnek nevezzék a magyar népet. Ajánlatos lenne a választások előtt magyar törté-nelemből levizsgáztatni a képviselő jelölteket, hogy a Parlamentbe csak azok juthassanak, akik ismerik az igazságot, és annak tudatában meg védik a magyar népet a gyalázástól.

A fentiek ismerete után eljutottunk 1956 októberéhez, mint lealázott bűnös nép, amely nem érdemli meg, hogy az ENSZ-be helyet kapjon. A poznani felkelésre figyeltünk fel. A kis csoportban felvetődött a kérdés? lehetséges-e hasonló nálunk? Dehogy lehet, nem tudsz 5 emberrel a sarokig elmenni, elfog az ÁVH, - mondta a v. ejtőernyős Harmati. Október 22-én nagygyűlés volt a Műszaki Egyetemen, jelen voltak riporterek a rádiótól, újságoktól, küldöttség Szegedről, természetesen sok besúgó, Nagy volt a zűr-zavar, követeltük: szolidaritás a lengyelekkel, a norma rendszer eltörlése, a beszolgáltatás felülvizsgálása, magyar-szovjet, magyar- jugoszláv barátság, óvatos követelések. Éjfél után már fáradtak, éhesek voltunk. Láttuk, hogy az egyenruhás műszakiak is követelnek, meg jött az éhségtől a bátorság. Követeltük a politikai perek felülvizsgálását, az orosz csapatok kivonulását, a kormány átalakulását Nagy Imre vezetésével (akkor még nem tudtuk, hogy ő azonos azzal a Nagy Imrével, aki parancsnoka volt annak az osztagnak, akik kivégezték a cári családot). Már 3 óra körül volt, mikor a 14 követelési pont megszületett. Abban állapodtunk meg, hogy ha azt az újságok leközlik, egy küldöttség megkoszorúzza Bem szobrát, ha nem közlik, tüntető felvonulás lesz a szoborhoz.

Az újságok nem közölték a követeléseket. Készültünk a tűntetésre. A déli hírekben bemondta a rádió, hogy a belügyminiszter betiltotta a felvonulást, majd egy óra múlva visszavonta a betiltást. Ez országszerte nagy feltűnést keltett. 3 órakor elindult a diák felvonulás a Műegyetemről, csöndben, végig a Duna parton. A dekorációs vállalattól a zászlók tömegét hozták utánunk, s mint egy zászlóerdő haladtunk tovább a himnuszt s Kossuth nótákat énekelve. A Bem téren nagy tömeg fogadott s kezdtük kivágni a sarló-kalapácsos címert a zászlókból. Az volt a megegyezés, hogy a koszorúzás után haza- megyünk, de hallottuk, hogy Nagy Imre fog beszélni a Parlamentnél an éphez, s oda mentünk.

A Parlament elé érve fáradtak, éhesek voltunk. Már besötétedett a villanyok fel-leoltásával bőszítették az elvtársak a tömeget. Az Alkotmány utca felől egy katonai rádiósautó jött a tömeg közé. Mikor felém közeledett, szavalatokat hallottam, majd, mondja, hogy én Pesti Jóska vagyok, ezért a ver-sekért börtönbe tettek, az ÁVH-sok elvertek, mankóval járok. Együtt dolgoztam Jóskával az Iparterv-ben, s kértem, hogy vegyenek fel. 3 katona kíváncsiságból jött az utcára, tőlem kérdezték mi történik. A tömeg azt gondolta, hogy ÁVH autó a felvonulók ellen s fel akarták dönteni, a katonák kértek, hogy beszéljek a mikrofonba, nyugtassam meg a tömeget. A 14 pontkövetelést ismertettem, a tömeg lángba borította a teret a villanylekapcsolása miatt. Égett minden éghető, ezrével a párt tagságkönyv is. Majd jött a hír? ledöntötték a Sztálin szobrát, a tömeg ujjongott, ruszkik haza! Nagy Imre jött az erkélyre, megszólat: Kedves elvtársak! Kiabált, fütyült a tömeg nem vagyunk elvtársak! Nem tudta befejezni beszédet, visszament a Parlamentbe. A tömeg szitkozódott, csalódottan indult haza.

Akkor jött a hír? az ÁVH-sok lövik a felvonulókat a rádiónál. Mindenki a rádióhoz, állítsuk meg lövöldözést, kiabáltam a mikrofonba addig, amíg a tömeg meg nem indult a rádió felé. Majd újabb hírt hozott egy motorkerékpáros: katonák jönnek Budáról feloszlatni a tömeget. Kértem a sofőrt, hogy vezessen a Margit hídhoz. Útközben kiabáltuk, hogy mindenki a rádióhoz, akadályozzuk meg a vér-ontást. A pesti hídfőhöz értünk s körül zárt a tömeg, a hídon álló villamosok, autóbuszok és a tömeg miatt lassan haladt a nyitott csapatszállító. Kiabáltuk a katonákhoz, hogy az ÁVH-sok lövik a tömeget a rádiónál, a katonák szűntessék meg a vérontást, a magyar katona a magyar népet védi, védje meg az ÁVH-soktól. A 6 hangszóró hatásos volt a katonák már a Kossuth nótákat énekelték. A parancsnok nem tudta kik vannak a katonai rádiósautóban, s kiáltott, hogy csináljunk utat a rádióhoz. Tömeg volt az úttesten, s kértük, hogy engedjék a katonákat a rádióhoz. Dörömböltek az ajtón, új hír? a Váci úton páncélosok jönnek. Gondoltuk sikerül őket is meggyőzni. Mire a Nyugatihoz értünk a páncélosok lecsukott tetővel dübörögtek a Rákóczi út felé. Visszamentünk a katonák után, útközben biztattuk a tömeget, akik a Himnuszt, Kossuth nótákat énekelve mentek a rádió felé. A Madách térnél már hallot-tuk a fegyverek ropogását, Az Astoriánál megállt a rádiós kocsi, megköszöntem, hogy felvettek, akkor még nem tudtuk, hogy mily fontos szerepet töltött be a hangszórós autó a magyar történelembe. A katonák már a múzeum kertben voltak, a nép oldalán, szembe az ÁVH-val. Füst volt, süvített a gyilkos golyó, de megnyugodva kerestem menedéket.

58 év távlatából és kb. 13 ezer km. távolságból értékelve az 1956-os forradalmat? az igazság forradalma volt. Mi jogosan követeltük az emberi jogainkat szülőhazánkban, amely idegen megszál-lás alatt volt, ránk kényszerített ideológia és kormány terrorja alatt éltünk. Mi nem kezdtük a lövöldözést, csak visszalőttünk, védekeztünk. Ha úgy élhettünk volna, mint a Nyugat-Európai nemzetek. Nem lett volna mit követelnünk. Ha leközlik az újságok a követeléseket nem lett volna felvonulás. Ha Nagy Imre nem szólítja elvtársaknak a tömeget a nép meghallgatta volna és hazamegy. Ha nem lőnek a tömegbe az ÁVH-sok nem lett volna miért oda terelni a tömeget. De ha nem jött volna a Kossuth térre a rádiós autó hiába kiabáltunk volna nem tudtuk volna meggyőzni a zajos tömeget, hogy menjenek a rádióhoz. Ha nem tudjuk meggyőzni a katonaságot, hogy szűntessék meg a vérontást a rádiónál, azok a tankok segítségével kiszorították volna a tömeget lövés nélkül a rádió környékéről és mindenki hazament volna, s ma is, Magyarországon lennének a ruszkik.
A baj az, hogy nem vitték magukkal a kommunistákat, s azokat nem vonták felelősségre a nép ellen elkövetett bűneikért. Ott vannak ma is, a politikai, egyházi közéletben, magas nyugdíjból nyugodtan élnek. Nem akadt a sok elvtársból, az ügynökből egy sem, aki megbánta volna tetteit. Pedig, amíg ezek vezető szerepet töltenek be nem lehet nyugalom, rend Magyarországon. Nem börtönbe kell tenni őket, hanem munkatáborokba, utakat, hidat építeni. Ha az már meg van, lehetne Alcsúton is stádiumot teniszpályákkal építeni, Vagy csatornázni Alföldet, képzeljük el, ha beültetnének minden talpalatnyi földet, nem lenne szükség, más országból hozni élelmet, s fejlődne Magyarország.

 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Címkék: legembertelenebb, felülvizsgálását, visszaszerzését, belügyminiszter, rosszindulatúak, teniszpályákkal, motorkerékpáros, kitelepítéseken, szabadságvágyát, felülvizsgálása, kíváncsiságból, újfegyverekkel, hozzátartozóik, magyarországon, beszolgáltatás, pontkövetelést, letartóztatták, szülőhazánkban, szovjetuniónak, biztonságosabb, csapatszállító, magyarországba, munkatáborokba, levizsgáztatni, forradalomról, kiszorították, visszalőttünk, történelmében, természetesen, követeléseket, visszamentünk, kommunistákat, kényszerített, évfordulójára, forradalomban, vállalkozókra, 1956-os magyar, szégyen forradalma, nyugati világnak, akkori kormánynak, mindenkori Magyar, forradalomban elesettek, magyar ember, világ történelmében, elnyomó istentelen, nyugati határon, magyarokat mások, hívő emberek, templomokban kerestek, kocsmába biztonságosabb, lelkész elvtárs, bűnözőt tetteiért, Bogár Gyula, Magyar Kormánynak, Teller Ede, Adolf Eichmann, Brad Józsefel, Hungarian AID, Rescue Committee-nek, Józsi Krem, Rudolf Kastner, Hansi Brand, Sámuel Springmann, Sándor Offenbach, András Biss, Miklós Schweiziger, Mózes Krausz, Ernő Frankl, Ernő Szilagyi, Brand József, Műszaki Egyetemen, Nagy Imre, Nagy Imrével, Pesti Jóska,
Új komment
Kérjük adja meg a TVN.HU rendszeréhez tartozó felhasználónevét és jelszavát.
Csak regisztrált felhasználók írhatnak kommentet,
amennyiben még nem rendelkezik TVN.HU hozzáféréssel: Klikk ide!
Felhasználónév:
Jelszó:
Kérem írja be a baloldalon látható számot!
Szöveg:  
 
Betűk: Félkövér Dőlt Kiemelés   Kép: Képbeszúrás   Link: Beszúrás

Mérges Király Szomorú Kiabál Mosoly Kacsintás haha hihi bibibi angyalka ohh... ... buli van... na ki a király? puszika draga baratom... hát ezt nem hiszem el haha-hehe-hihi i love you lol.. nagyon morcika... maga a devil pc-man vagyok peace satanka tuzeske lassan alvas kaos :) bloaoa merges miki idiota .... sir puszika
 
 
Félkövér: [b] Félkövér szöveg [/b]
Dőlt: [i] Dőlt szöveg [/i]
Kiemelés: [c] Kiemelt szöveg [/c]
Képbeszúrás: [kep] http://...../kep.gif [/kep]
Linkbeszúrás: [link] http://tvn.hu [/link]
ReceptBázis
Bulgur gombával és csikemellel...
Epres túrótorta
Mákos-almás süti
Lazac édesköményes-citromos rizottóval
Részeges nyúl
Sült hekk
Zöldséges, tepsis krumpli
Cukkinis, padlizsános egytálétel
Pirított gomba sárgarépával
Sajttal töltött gomba
még több recept
Tudjátok ?
Belétünk a Sárkány évébe, béke vagy nagyobb háború vár ránk?
Még zöld a chili paprikám, ha beviszem a lakásba tovább fejlődik?
Tényleg hasznos gyógynövény a csalán?
Mi a teendő a novemberi Rododendron bimbóval?
Az álmoknak valóban van jelentése?
még több kérdés
Blog Címkék
Régi emberek, akikre máig büsz...  Png cica  George Byron - Ahogy itt jár -...  Őrizkednünk kell...  Bounty krémes  69 éve hunyt el Albert Einstei...  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam Cs Ildikótó...  Png fotel  Németh László tollából  Facebookon kaptam  Garai Gábor - Takarítás  Facebookon kaptam  Jó éjszakát  Miért kiabálunk amikor dühösek...  Png kislány  s immár én is felragyogva, ért...  Facebookon kaptam  Segítsük barátainkat, hogy meg...  Facebookon kaptam  Jó éjszakát  Alázat  Nagyi telefonál  Szép estét kedves látogatóimna...  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Png kutya  Szép álmokat!  Png ház  Régi emberek, akikre máig büsz...  Miért nem menti meg Jézus a jó...  Leonardo da Vinci gondolata  Osváth Erzsébet - Gólya a réte...  Facebookon kaptam Annuska bar...  Facebookon kaptam  George Gordon Lord Byron: Inez...  Zilahy Lajos gondolata  Png férfi  Lóhere  Zsolnay Vilmos világhírű kera...  Facebookon kaptam  Őrizkednünk kell...  Facebookon kaptam  Bounty krémes  Régi emberek, akikre máig büsz...  Egy bizonyos határt  Akarat  Nem méltó hozzád  Weöres Sándor - A hársfa mind ...  Facebookon kaptam  Nevem  Nevem  Facebookon kaptam Cs Ildikótó...  Szép estét kedves látogatóimna...  Facebookon kaptam  Ágai Ágnes – Csendélet  Erdőn  A jó emberek mindig szépek mar...  Facebookon kaptam  Minden harmadik...  A jó emberek mindig szépek mar...  Facebookon kaptam  Hiányzik  Png virág  Nagyon különös  Facebookon kaptam  képre írva  Az a nap, amelyik nevetés nélk...  Akarat  A Megváltó szolgálatában  Alázat  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Alázat  Hogy lehet megtartani  Ágai Ágnes – Csendélet  A kételkedés kezelése  Mi lenne ha  Png kutya  Facebookon kaptam  Nevem  képre írva  Jó reggelt, jó napot mindenkin...  Paul David Tripp Április 20  Akarat  Facebookon kaptam  Még csak most kezdődik a nap  Fekete István - Akác  Png kislány  Kaffka_Margit  Akarat  Szép estét  Png kutya  Facebookon kaptam  Akarat  Nagyi telefonál 
Bejegyzés Címkék
1956-os magyar, szégyen forradalma, nyugati világnak, akkori kormánynak, mindenkori Magyar, forradalomban elesettek, magyar ember, világ történelmében, elnyomó istentelen, nyugati határon, magyarokat mások, hívő emberek, templomokban kerestek, kocsmába biztonságosabb, lelkész elvtárs, bűnözőt tetteiért, magyar népet, akkori magyar, németek nyernek, elcsatolt országrészek, újfegyver gyártás, véletlenen múlott, németek állították, atombombát előbb, holokauszt miatt, angolok akadályozták, fent jelzett, németek által, frontra ment, védett házakban, választások előtt, képviselő jelölteket, fentiek ismerete, poznani felkelésre, sarokig elmenni, norma rendszer, beszolgáltatás felülvizsgálása, egyenruhás műszakiak, politikai perek, orosz csapatok, kormány átalakulását, cári családot, újságok leközlik, küldöttség megkoszorúzza, déli hírekben, belügyminiszter betiltotta, diák felvonulás, dekorációs vállalattól, zászlók tömegét, zászlóerdő haladtunk, sarló-kalapácsos címert, koszorúzás után, villanyok fel-leoltásával, katonai rádiósautó, tömeg közé, ver-sekért börtönbe, felvonulók ellen, katonák kértek, tömeg lángba, párt tagságkönyv, tömeg ujjongott, tömeg szitkozódott, mikrofonba addig, rádió felé, pesti hídfőhöz, hídon álló, tömeg miatt, nyitott csapatszállító, katonák szűntessék, magyar katona, katonai rádiósautóban, páncélosok lecsukott, katonák után, fegyverek ropogását, rádiós kocsi, hangszórós autó, magyar történelembe, múzeum kertben, gyilkos golyó, 1956-os forradalmat, igazság forradalma, emberi jogainkat, rádiós autó, zajos tömeget, tankok segítségével, tömeget lövés, rádió környékéről, legembertelenebb, felülvizsgálását, visszaszerzését, belügyminiszter, rosszindulatúak, teniszpályákkal, motorkerékpáros, kitelepítéseken, szabadságvágyát, felülvizsgálása, kíváncsiságból, újfegyverekkel, hozzátartozóik, magyarországon, , ,
2024.03 2024. április 2024.05
HétKedSzeCsüPénSzoVas
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 0 db bejegyzés
e év: 0 db bejegyzés
Összes: 64003 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 529
  • e Hét: 6261
  • e Hónap: 17372
  • e Év: 170868
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.