Belépés
zgfumag.blog.xfree.hu
Ha azért nézel , mert ez a munkád, jó munkát kívánok! GYÁVA NÉPNEK NINCS HAZÁJA! Minden nemzetnek olyan kormánya van aminöt érdemel. Ha valami... Zámbori Gusztáv
1957.12.05
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
Lovas István: Képzelt párbeszéd Wittner Mária és Krassó Györ
  2014-10-24 13:45:29, péntek
 
  Lovas István: Képzelt párbeszéd Wittner Mária és Krassó György között 2014. október 23-án


Azt álmodtam, hogy feltámadt Krassó György, aki régi rabtársával, Wittner Máriával beszélget a Szabadság-téri új tényemlékmű, a német megszállás szoborkompozíciója előtt. (Fiatalabbaknak: Krassó György hat évet töltött az '56-os forradalom után a börtönben úgy, hogy bátorságával még ott is kitűnt rabtársai közül. Wittner Máriát azért ítélték első fokon halálra, mert részt vett e szabadságharcban, amely ellen a mai Németország ünnepelt hőse, Horn Gyula, Magyarország későbbi, szabadon választott miniszterelnöke emelte fel géppisztolyát.)
Az 1991-ben meghalt Krassó megkérdezi Wittner Máriát, hogy tart-e még az 1990-ben megkezdődött szabadság kora? ,,Igen", feleli Wittner, aki két cikluson át a Fidesz országgyűlési képviselője is volt.

Krassó, rámutatva a német megszállást ábrázoló emlékműre, azt kérdezi: ,,Mik ezek a kövek, képek, óriástükör és feliratok a szobor körül?"
Wittner: A volt SZDSZ holdudvara tiltakozik a megszállás ábrázoló szobor ellen.
Krassó: A rendőrség nem takaríttatja el a hulladékot?
Wittner: Nem.
Krassó: Akkor most kiteszek egy molinót szembe, a szovjet felszabadítást hazudó emlékmű elé azzal a felirattal, hogy ,,Hétszázezer magyar deportálása felszabadítás? Le a hazugság obeliszkjével!" Vagy az amerikai nagykövetséget körülvevő guantánamói ketrec elé egy olyan feliratot, hogy ,,Ne hallgassátok le a világot!"
Wittner: Gyuri ne tedd, mert Pintérék itt álló rendőrei azonnal elvisznek. Eleget voltál már rendőrségen korábban is.
Krassó: Az előbb azt mondtad, hogy szabadság van. Pintér kommunista, hogy ennyire védi a szovjet és az amerikai hazugságot?
Wittner: Nem. Ő a Fidesz-kormány belügyminisztere.
Krassó: Nem értem. És ezt az emberek tűrik, hogy csak főkomcsiul - mint Kádár alatt - és SZDSZ-ül lehetett pofázni? Mi van itt, diktatúra?
Wittner: Gyuri, ez bonyolult. Üljünk be kávézni itt a sarkon, a La Plazába és ott elmagyarázok neked mindent. Persze bizalmasan.
Krassó: Jó. Egyébként mi van Bauerrel? Megölte Kiss?
Wittner: Nem, mert Magyarország jogállam. Semmi baja nem lett. Haláláig Eörsi Mátyás ügyvédi irodájának társa volt. Fia egy Demokratikus Koalíció nevű neoliberális pártban politizál. És őt is a mai politikai berendezkedés az egypártrendszerű diktatúrára emlékezteti.
Krassó: Tegnap a tévén láttam, hogy Bánó rákérdezett Osztolykánnál egy majdnem lincselési ügy kapcsán arra, hogy a cigánylélek ilyen-e. A médiahatóság megbünteti majd az ATV-t?
Wittner: Nem fogja.
Krassó: És ha egy jobboldali tévé Magyarország külföldi áztatásakor Heller Ágnestől hasonlóan kérdezne - mutatis mutandis?
Wittner: Akkor a Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság komoly pénzbüntetést szabna ki.
Krassó: Mi van itt, Mari, egypárti diktatúra?
Wittner: Gyuri, menjünk már kávézni! Tiszta Rip Van Winkle lettél: mint neki is, egy kicsit még tájékozódnod kell ahhoz, hogy megértsd, mi történik ma egy olyan hosszú alvás után, mint a tied!
Krassó: Mari, azért már két hete felébredtem. El is repültem külföldre, ahol éppen Fischer Iván Vörös tehén című operáját adták elő arról, hogy a magyarok - így, a magyarok - milyen antiszemiták. Fischer és zenekara a szabad piacról fedezi a működését?
Wittner: Nem, Gyuri, több száz milliót kap ő és zenekara a kormánytól.
Krassó: Én azt hittem, az ilyen operák vagy Kertész Ákos ,,moslékzabáló magyarjai", a Klubrádió műsoraiban a magyarok óránként többszöri faji alázása önmagukban és bármely más néphez viszonyítva olyan rasszista, egy egész népet megbélyegző szövegek, ami miatt nemhogy dotálnák fajgyalázókat, ingyen adnak frekvenciákat, de letartóztatnak embereket. Onnan gondoltam ezt, hogy most, a napokban egy amerikait, akiről még nem is tudták, mit fog mondani egy Budapestre tervezett, de betiltott konferencián letartóztattak és kitoloncoltak. Most akkor itt egypárti diktatúra van vagy nincs?
Wittner: Gyurikám, most már tényleg menjünk kávézni!
Krassó: Mondd, Mari, visszatekintve, megérte, hogy ennyit szenvedtünk? Egyik diktatúrából a másikba kerültünk?
Wittner: Ismerlek. Tudom, hogy te sem a haszonelvűség elve alapján döntesz most sem. Ha mindezt akkor már tudtuk volna, ugyanazt tennénk. Éljen a szabadság!
Krassó: Azért, hogy az tényleg éljen, a kávézás után kiteszem a molinókat. Ha 56-ban nem féltem, most végleg nem fogok!
Deus ex machina, égi hangként: Gyuri, ne tedd! Még előzetesbe tesznek.


http://hunhir.info/index.php?pid=hirek&id=79430
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Címkék: szabadságharcban, belügyminisztere, egypártrendszerű, miniszterelnöke, letartóztattak, nagykövetséget, felszabadítást, visszatekintve, fiatalabbaknak, letartóztatnak, berendezkedés, haszonelvűség, obeliszkjével, országgyűlési, géppisztolyát, kitoloncoltak, felszabadítás, frekvenciákat, fajgyalázókat, pénzbüntetést, osztolykánnál, megkezdődött, médiahatóság, magyarország, hallgassátok, elmagyarázok, tájékozódnod, takaríttatja, moslékzabáló, konferencián, bátorságával, neoliberális, demokratikus, antiszemiták, diktatúrából, rabtársával, német megszállás, 1991-ben meghalt, 1990-ben megkezdődött, német megszállást, szobor körül, volt SZDSZ, megszállás ábrázoló, molinót szembe, szovjet felszabadítást, hazugság obeliszkjével, amerikai nagykövetséget, olyan feliratot, amerikai hazugságot, emberek tűrik, egypártrendszerű diktatúrára, tévén láttam, Lovas István, Wittner Mária, Krassó Györ, Krassó György, Wittner Máriával, Wittner Máriát, Horn Gyula, Megölte Kiss, Haláláig Eörsi Mátyás, Demokratikus Koalíció, Heller Ágnestől, Nemzeti Média-, Hírközlési Hatóság, Tiszta Rip Van Winkle, Fischer Iván Vörös, Kertész Ákos,
Új komment
Kérjük adja meg a TVN.HU rendszeréhez tartozó felhasználónevét és jelszavát.
Csak regisztrált felhasználók írhatnak kommentet,
amennyiben még nem rendelkezik TVN.HU hozzáféréssel: Klikk ide!
Felhasználónév:
Jelszó:
Kérem írja be a baloldalon látható számot!
Szöveg:  
 
Betűk: Félkövér Dőlt Kiemelés   Kép: Képbeszúrás   Link: Beszúrás

Mérges Király Szomorú Kiabál Mosoly Kacsintás haha hihi bibibi angyalka ohh... ... buli van... na ki a király? puszika draga baratom... hát ezt nem hiszem el haha-hehe-hihi i love you lol.. nagyon morcika... maga a devil pc-man vagyok peace satanka tuzeske lassan alvas kaos :) bloaoa merges miki idiota .... sir puszika
 
 
Félkövér: [b] Félkövér szöveg [/b]
Dőlt: [i] Dőlt szöveg [/i]
Kiemelés: [c] Kiemelt szöveg [/c]
Képbeszúrás: [kep] http://...../kep.gif [/kep]
Linkbeszúrás: [link] http://tvn.hu [/link]
ReceptBázis
Bulgur gombával és csikemellel...
Epres túrótorta
Mákos-almás süti
Lazac édesköményes-citromos rizottóval
Részeges nyúl
Sült hekk
Zöldséges, tepsis krumpli
Cukkinis, padlizsános egytálétel
Pirított gomba sárgarépával
Sajttal töltött gomba
még több recept
Tudjátok ?
Belétünk a Sárkány évébe, béke vagy nagyobb háború vár ránk?
Még zöld a chili paprikám, ha beviszem a lakásba tovább fejlődik?
Tényleg hasznos gyógynövény a csalán?
Mi a teendő a novemberi Rododendron bimbóval?
Az álmoknak valóban van jelentése?
még több kérdés
Blog Címkék
Facebookon kaptam  Adakozás  Facebookon kaptam  Png virág  Png kislány  George Gordon Lord Byron: Inez...  Akik bántanak téged  Még csak most kezdődik a nap  s immár én is felragyogva, ért...  Hogyan lehet Jézust szenvedély...  Facebookon kaptam  Rátalálsz  Png virág  Kellemes vasárnapi kikapcsolód...  Zsolnay Vilmos világhírű kera...  Facebookon kaptam  képre írva  George Gordon Lord Byron: Inez...  Alázat  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam Krisztinától  Mit beszél, nem értem, hogy m...  Mit beszél, nem értem, hogy m...  Facebookon kaptam  Hiányzik  Aki nem dolgozik, ne is egyék  Mi lenne ha  Nagyi telefonál  Facebookon kaptam  Png kislány  Szép estét kedves látogatóimna...  Facebookon kaptam Krisztinától  Paul David Tripp Április 19  Idő  69 éve hunyt el Albert Einstei...  Zsolnay Vilmos világhírű kera...  Szép estét kedves látogatóimna...  Akarat  Irgalom és ítélet  Régi emberek, akikre máig büsz...  Régi emberek, akikre máig büsz...  Facebookon kaptam  Png virág  Jó éjszakát  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Leonardo da Vinci gondolata  Reménység és erő Krisztustól e...  Még csak most kezdődik a nap  Png virág  Hogyan éljünk boldogan, amíg m...  Kellemes délutánt kívánok  A tömeg, a Mester, a módszer, ...  Minden harmadik...  Szép estét kedves látogatóimna...  Julian Brass gondolata  Facebookon kaptam  Miért kiabálunk amikor dühösek...  Radikális szeretet  Sokan azt tartják  A másik dolog,  Alázat  Miért nem menti meg Jézus a jó...  Kerüld el az evangélium örömén...  Png nő  Facebookon kaptam Cs Ildikótó...  Elköszönt  Jónás Tamás – Végtelen b...  Lóhere  Sose bánj semmit  Varga János Veniam - Fontos sz...  Png nő  Facebookon kaptam  Akarat  Facebookon kaptam Cs Ildikótól  Elköszönt  Akarat  Németh László tollából  Fekete István - Akác  Akarat  Gonosz démon-álarc  Esti kép  Akik bántanak téged  Irgalom és ítélet  Paul David Tripp Április 20  Miért nem menti meg Jézus a jó...  Mindig jusson idő nevetni  Soha ne kedvezz...  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Szép álmokat!  Ne kapaszkodj magasabbra,  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Mindig jusson idő nevetni  Sokan azt tartják  A jó emberek mindig szépek mar...  Facebookon kaptam Krisztinától  A nemzeti hovatartozás kulturá...  Kövesd a cowboyt! 
Bejegyzés Címkék
német megszállás, 1991-ben meghalt, 1990-ben megkezdődött, német megszállást, szobor körül, volt SZDSZ, megszállás ábrázoló, molinót szembe, szovjet felszabadítást, hazugság obeliszkjével, amerikai nagykövetséget, olyan feliratot, amerikai hazugságot, emberek tűrik, egypártrendszerű diktatúrára, tévén láttam, majdnem lincselési, cigánylélek ilyen-e, médiahatóság megbünteti, jobboldali tévé, olyan hosszú, magyarok &#8211, szabad piacról, ilyen operák, magyarok óránként, egész népet, másikba kerültünk, haszonelvűség elve, tényleg éljen, kávézás után, szabadságharcban, belügyminisztere, egypártrendszerű, miniszterelnöke, letartóztattak, nagykövetséget, felszabadítást, visszatekintve, fiatalabbaknak, letartóztatnak, berendezkedés, haszonelvűség, obeliszkjével, országgyűlési, géppisztolyát, kitoloncoltak, felszabadítás, frekvenciákat, fajgyalázókat, pénzbüntetést, osztolykánnál, megkezdődött, médiahatóság, magyarország, hallgassátok, elmagyarázok, tájékozódnod, takaríttatja, moslékzabáló, konferencián, bátorságával, neoliberális, demokratikus, antiszemiták, diktatúrából, rabtársával, rendőrségen, szenvedtünk, németország, viszonyítva, megszállást, képviselője, áztatásakor, hétszázezer, megbélyegző, deportálása, guantánamói, rákérdezett, felébredtem, cigánylélek, tényemlékmű, emlékezteti, diktatúrára, választott, megszállás, hazugságot, kormánytól, hírközlési, műsoraiban, irodájának, óriástükör, önmagukban, megkérdezi, holdudvara, tiltakozik, bizalmasan, hulladékot, kommunista, , ,
2024.03 2024. április 2024.05
HétKedSzeCsüPénSzoVas
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 0 db bejegyzés
e év: 0 db bejegyzés
Összes: 64003 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 1074
  • e Hét: 6806
  • e Hónap: 17917
  • e Év: 171413
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.