Belépés
zgfumag.blog.xfree.hu
Ha azért nézel , mert ez a munkád, jó munkát kívánok! GYÁVA NÉPNEK NINCS HAZÁJA! Minden nemzetnek olyan kormánya van aminöt érdemel. Ha valami... Zámbori Gusztáv
1957.12.05
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
Nyilatkozatra kérik a magyar cégvezetőket
  2014-10-24 16:02:41, péntek
 
 
Nyilatkozatra kérik a magyar cégvezetőket


Az írás a Népszabadság 2014. 10. 22. számában jelent meg.

6 komment
Kriván Bence, Varga G. Gábor
Népszabadság

A Magyarország és az Egyesült Államok közötti konfliktust első körben a magyar cégek érzik meg - mondta lapunk megkeresésére a jelentős amerikai exportot bonyolító MPF Holding tulajdonosa, Felcsuti Zsolt, akit amerikai vevői máris udvariasan megkértek arra, hogy nyilatkozzon: nem érintett a korrupciós ügyben.
hirdetés

A milliárdos üzletembert, aki mellesleg tagja a nemzetgazdasági miniszter tanácsadó testületének, arról kérdeztük, az üzleti szektorban mikor érzik meg az ilyen félig politikai, félig üzleti botrányokat.

- Az ilyen intézkedéseknek hamar és széles körben híre megy, és ezért erősen hatnak a vállalatok üzleti lehetőségeire és a külföldi befektetők befektetési döntéseire. Sajnos már engem is megkerestek több nyugati laptól a magyarországi befektetéseim miatt. Noha Varga Mihály miniszter úr felkért tanácsadó testületébe, nem számítok kormányközeli vállalkozónak, hiszen nem privatizáltam semmit, és soha nem volt üzleti kapcsolatom az állammal. Nem is tudom, hogy lehet bekerülni ebbe a kategóriába - mondta cégeivel a barkácsáruházaknak és iparvállalatoknak szállító üzletember.

hirdetés

Felcsuti leszögezte: az üzleti szférában sokszor felületes információk alapján vonnak le következtetéseket. Ez ellen nem tud tenni, és az eleve hátrány, ha egy tárgyalás onnan indul, demokratikus-e Magyarország. Pedig ha nem az lenne - így az üzletember -, az amerikai ügy nem lenne botrány Magyarországon.

Felcsuti szerint mindenhol egybemosnak össze nem tartozó dolgokat is. Például, amikor Orbán Viktor Svájcban járt magánügyben, magyar érdekeltségei miatt rögtön arról kérdezte a sajtó, hogy nála járt-e? Pedig Svájcban a kormányfők magánútjai nem számítanak közügynek.

Felcsuti Zsolt szerint ugyanakkor az amerikai eljárással sincs minden rendben. - Miközben Magyarországon oligarchákról és korrupt hivatalnokokról beszél mindenki, érdemes feltenni azt a kérdést is: vajon minek minősül az, aki el tudja intézni, hogy egyes embereket kitiltsanak egy országból, vagy intézkedni tud vagyonok zárolásáról? Felcsuti szerint, ha ilyen intézkedések üzleti vagy politikai érdekek mentén születnek, az az országtól függetlenül káros.

- A hatóságok és a bíróságok döntésében hiszek. Egy szóval sem mondom, hogy Magyarország az angyalok klubja lenne. De mivel külföldön élek, és jobban, pontosabban és közelebbről látom a nyugati világot, mondhatom: sok tekintetben nem jobb a helyzet - mondja az üzletember.
hirdetés

Lapunk megkeresett több, nemzetközi befektetésekkel foglalkozó szakértőt, ám az amerikai botrány kapcsán senki nem kívánt névvel nyilatkozni, még az Amerikai-Magyar Kereskedelmi Kamara sem. Ők egy korábban, a tagjaik körében végzett tanulmányt ajánlottak figyelmünkbe, amelyből az derül ki: egy országban már jelen lévő cégek nem ilyen botrányok alapján hoznak hirtelen döntéseket a befektetéseikről.

- A stabilitás és a kiszámíthatóság a befektetők legfontosabb elvárása. A hazánkban működő cégek hosszú távra terveznek, és bíznak abban, hogy az elmúlt négy év strukturális változásait egy olyan időszak követi, melyet növekedés, folyamatos párbeszéd és stabilitás jellemez - vázolta fel Lippai Írisz, az AmCham ügyvezetője.

Más szakértők ugyanakkor arra figyelmeztetnek: ha egy cég most dönt a befektetéseiről, akkor a hasonló botrányok, valamint az ország korruptságáról élő kép nagyon is számít a döntéseknél.

http://nol.hu/belfold/nyilatkozatra-kerik-a-magyar-cegvezetoket-1493941
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Címkék: befektetéseikről, befektetésekkel, kiszámíthatóság, nemzetgazdasági, befektetéseiről, figyelmeztetnek, intézkedéseknek, hivatalnokokról, magyarországon, korruptságáról, privatizáltam, befektetéseim, kormányközeli, megkeresésére, érdekeltségei, nyilatkozatra, lehetőségeire, magyarországi, vállalkozónak, oligarchákról, figyelmünkbe, testületének, intézkedések, magyarország, nyilatkozzon, kereskedelmi, demokratikus, népszabadság, strukturális, cegvezetoket, cégvezetőket, legfontosabb, információk, botrányokat, kategóriába, pontosabban, magyar cégvezetőket, magyar cégek, jelentős amerikai, korrupciós ügyben, milliárdos üzletembert, nemzetgazdasági miniszter, üzleti szektorban, ilyen félig, ilyen intézkedéseknek, vállalatok üzleti, külföldi befektetők, magyarországi befektetéseim, kategóriába –, üzleti szférában, eleve hátrány, tárgyalás onnan, Kriván Bence, Varga, Egyesült Államok, Felcsuti Zsolt, Noha Varga Mihály, Orbán Viktor Svájcban, Pedig Svájcban, Miközben Magyarországon, Magyar Kereskedelmi Kamara, Lippai Írisz,
Új komment
Kérjük adja meg a TVN.HU rendszeréhez tartozó felhasználónevét és jelszavát.
Csak regisztrált felhasználók írhatnak kommentet,
amennyiben még nem rendelkezik TVN.HU hozzáféréssel: Klikk ide!
Felhasználónév:
Jelszó:
Kérem írja be a baloldalon látható számot!
Szöveg:  
 
Betűk: Félkövér Dőlt Kiemelés   Kép: Képbeszúrás   Link: Beszúrás

Mérges Király Szomorú Kiabál Mosoly Kacsintás haha hihi bibibi angyalka ohh... ... buli van... na ki a király? puszika draga baratom... hát ezt nem hiszem el haha-hehe-hihi i love you lol.. nagyon morcika... maga a devil pc-man vagyok peace satanka tuzeske lassan alvas kaos :) bloaoa merges miki idiota .... sir puszika
 
 
Félkövér: [b] Félkövér szöveg [/b]
Dőlt: [i] Dőlt szöveg [/i]
Kiemelés: [c] Kiemelt szöveg [/c]
Képbeszúrás: [kep] http://...../kep.gif [/kep]
Linkbeszúrás: [link] http://tvn.hu [/link]
ReceptBázis
Bulgur gombával és csikemellel...
Epres túrótorta
Mákos-almás süti
Lazac édesköményes-citromos rizottóval
Részeges nyúl
Sült hekk
Zöldséges, tepsis krumpli
Cukkinis, padlizsános egytálétel
Pirított gomba sárgarépával
Sajttal töltött gomba
még több recept
Tudjátok ?
Belétünk a Sárkány évébe, béke vagy nagyobb háború vár ránk?
Még zöld a chili paprikám, ha beviszem a lakásba tovább fejlődik?
Tényleg hasznos gyógynövény a csalán?
Mi a teendő a novemberi Rododendron bimbóval?
Az álmoknak valóban van jelentése?
még több kérdés
Blog Címkék
Szép álmokat!  Nagy és kis csodák  Segíts neki dicsérni Téged  Szép estét  Petőfi Sándor - Mi a szerelem?  Zilahy Lajos mondta  Napsütéses vidám hétvégét kivá...  Robin Wight pitypang szobra  Borzasztó  Szép estét kedves látogatóimn...  József Attila – Keresek ...  Mit ünnepelnek a görögök márci...  Az ember  Facebookon kaptam Cs Ildikótól  Egy barátság története  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Szép estét kedves látogatóimna...  Napsütéses vidám hétvégét kivá...  Hogyan válunk hűségesekké?  Aranyosi Ervin: Örökbe fogadta...  Facebookon kaptam Krisztinától  Báthory Attila: Sorsom ösvénye...  Spenót fasírttal  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  "Ez egy csoda"  Önmagunkból tépünk ki a gyors ...  Facebookon kaptam  A felvilágosodás...  Egy gondolat  képre írva  Hegedüs Géza: Magyar költészet  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Somlyó Zoltán - Orgonával  Zilahy Lajos mondta  Sík Sándor - Ha jő a perc  Alvó kislány  Az ókori görögök sebkezelésre ...  Az ember  Ki akarják dobni a pajzsmirigy...  képre írva  Robert Merle tollából  Zilahy Lajos gondolata  Mindent de mindent visszakap  Facebookon kaptam  A zsálya az Alzheimer-kórban s...  Kertem  jó reggelt  Facebookon kaptam  Isten hűségének mértéke  Facebookon kaptam  Szép álmokat!  Eduardo Sacheri gondolata  Facebookon kaptam  Martin Buber, A haszidim meséi  Facebookon kaptam  Erdei gyöngyvirág  Facebookon kaptam  Jó éjszakát  Reményik Sándor: Pierrot &...  Reményik Sándor: Pierrot &...  Facebookon kaptam  Zilahy Lajos mondta  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Azért kaptad  Jánosházy György: Fogd a kezem  képre írva  Anyák napjára  Facebookon kaptam  A gyulladáscsökkentő és csonte...  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Ismeretlen: Ikarusz monda  Facebookon kaptam  Esterházy Péter: Harmonia c...  Facebookon kaptam  Szép estét  Pitypang szökőkút  Zilahy Lajos gondolata  Ismeretlen: Ikarusz monda  Facebookon kaptam  Egy tavasz  Anyámról való emlékek  Alvó cicák  Facebookon kaptam  Jean de La Fontaine 1621 júliu...  40 felett  Ott van  Facebookon kaptam  Martin Buber, A haszidim meséi  Töröld le  Walter Chrysler mondta  Otthon  Facebookon kaptam  Már Gárdonyi Géza is méltatta  Somlyó Zoltán - Orgonával  Zilahy Lajos gondolata 
Bejegyzés Címkék
magyar cégvezetőket, magyar cégek, jelentős amerikai, korrupciós ügyben, milliárdos üzletembert, nemzetgazdasági miniszter, üzleti szektorban, ilyen félig, ilyen intézkedéseknek, vállalatok üzleti, külföldi befektetők, magyarországi befektetéseim, kategóriába &#8211, üzleti szférában, eleve hátrány, tárgyalás onnan, lenne &#8211, üzletember &#8211, kormányfők magánútjai, amerikai eljárással, bíróságok döntésében, angyalok klubja, nyugati világot, helyzet &#8211, amerikai botrány, tagjaik körében, befektetők legfontosabb, hazánkban működő, elmúlt négy, olyan időszak, hasonló botrányok, ország korruptságáról, befektetéseikről, befektetésekkel, kiszámíthatóság, nemzetgazdasági, befektetéseiről, figyelmeztetnek, intézkedéseknek, hivatalnokokról, magyarországon, korruptságáról, privatizáltam, befektetéseim, kormányközeli, megkeresésére, érdekeltségei, nyilatkozatra, lehetőségeire, magyarországi, vállalkozónak, oligarchákról, figyelmünkbe, testületének, intézkedések, magyarország, nyilatkozzon, kereskedelmi, demokratikus, népszabadság, strukturális, cegvezetoket, cégvezetőket, legfontosabb, információk, botrányokat, kategóriába, pontosabban, kitiltsanak, egybemosnak, üzletembert, magánügyben, függetlenül, befektetési, ügyvezetője, tekintetben, megkerestek, kapcsolatom, zárolásáról, közelebbről, nyilatkozni, konfliktust, döntéseknél, megkeresett, testületébe, tulajdonosa, változásait, kormányfők, döntéseire, szektorban, ajánlottak, tanulmányt, magánútjai, stabilitás, döntéseket, intézkedni, , ,
2024.03 2024. április 2024.05
HétKedSzeCsüPénSzoVas
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 0 db bejegyzés
e év: 0 db bejegyzés
Összes: 64003 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 1121
  • e Hét: 3043
  • e Hónap: 6788
  • e Év: 160284
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.