Belépés
zgfumag.blog.xfree.hu
Ha azért nézel , mert ez a munkád, jó munkát kívánok! GYÁVA NÉPNEK NINCS HAZÁJA! Minden nemzetnek olyan kormánya van aminöt érdemel. Ha valami... Zámbori Gusztáv
1957.12.05
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
És ha Orbán Viktor is rajta lenne a kitiltási listán?
  2014-10-24 16:11:58, péntek
 
  És ha Orbán Viktor is rajta lenne a kitiltási listán?

2014. október 24.

hvg.hu
Találkozhatna Barack Obamával a Fehér Házban ilyen körülmények között a magyar kormányfő? Erre a kérdésre is választ adott André Goodfriend amerikai ügyvivő pénteki sajtóértekezletén.
Twitter

Sajtótájékoztató keretében válaszolt az újságírók kérdéseire az amerikai kitiltási botránnyal kapcsolatban a budapesti amerikai követség ügyvivője. André Goodfriend szerint kénytelenek voltak a nyilvánosság elé lépni a történettel, miután a Napi Gazdaság által közölt információ, miszerint amerikai cégek ellen folyik NAV-vizsgálat, nem volt korrekt, félrevezető volt, ezért gondolák, hogy nyilvánosan meg kell magyarázniuk, mit miért tettek, ugyanis nem arról volt szó, hogy a NAV vizsgál amerikai cégeket.

A hvg.hu kérdésére, hogy mit gondol a magyar kormánypolitikusok élesen bírálták az Egyesült Államokat az eset kapcsán október 23-i beszédeikben, Goodfriend úgy reagált, mindig vannak ilyen beszédek, ők nyitott párbeszédre törekednek minden esetben, ezen kívül minden országnak megvan a maga megközelítése minden őt érintő ügyhöz. Soha nem veszik rossz néven, ha kritika éri őket, ők is tesznek kritikus megjegyzéseket másra, ezért is tartják például fontosak a civil szervezeteket, melyek kritikusak a kormányokkal szemben.

Goodfriend szerint az amerikai kritikák tárgya a médiaszabadság, és egyéb dolgok, például a transzparencia hiánya a paksi szerződés ügyében, amiket most már nyilvánosan tárgyalnak. Más országokban is előfordulhatnak ilyenek, ők minden országról készítenek jelentéseket, másokat is kritizálnak, nem használnak kettős mércét. ,,Nem Magyarország a lényeg, hanem az emberi jogok helyzete" - mondta.

Szijjártó Péter washingtoni útjáról úgy fogalmazott, Victoria Nuland ugyanúgy elmondta a magyar külügyminiszternek, hogy a korrupciós ügy konkrét ügy, és külön kezelik az összes többi kritikus témától. A magyar kritikákra, miszerint nem kapnak elég információkat az amerikai hatóságoktól, Goodfriend azt mondta, nem fogják a neveket elárulni, de korrupciógyanúról osztottak meg információt a magyar hatóságokkal, melyek alapján indulhatna vizsgálat, és ebben együtt akarnak működni a magyar hatóságokkal, a magyar hatóságok jogsegély keretében is kértek tőlük információt, amiket meg is kaptak.

Az érintetteket egyébként október 6. után értesítették, telefonon, vagy mailben, illetve akit tudtak, behívtak a követségre, és személyesen közölték vele a döntést. A magyar-orosz kapcsolatokkal kapcsolatban azt mondta, az Egyesült Államoknak is szoros kapcsolata van Oroszországgal, együttműködnek több területen, ezzel nincs semmi baj önmagában. Amivel kapcsolatban aggodalmaik vannak, inkább magyar belső ügyek, például a transzparencia teljes hiánya a paksi szerződéssel kapcsolatban. A Déli Áramlattal az a probléma, hogy nem járul hozzá az energiaforrások diverzifikálásához. Ezzel nem értenek egyet.

Ukrajna ügyében megértik a helyi sajátosságokat, hogy a magyar kisebbség helyzete érzékeny kérdés Ukrajnában, de akkor sem most van itt az ideje, hogy kibeszéljünk a közös uniós álláspontból, és az autonómia kérdését feszegessük, amikor Ukrajna a területi integritásáért harcol - mondta Goodfriend.

Az ügyvivő a hvg.hu kérdésére nem kívánta kommentálni, hogy néhány napja magyar parlamenti küldöttség látogatott Teheránba, és Latorcai János, a parlament alelnöke egy ,,terrorellenes konferencián" vett részt, ahol az Egyesült Államokat bírálták.

Kérdésre válaszolva azt mondta, nem fogják közölni a nyilvánossággal, ha újabb kormánytisztviselőket tiltanak ki, a kormánnyal ugyanilyen módon fogják közölni, mint ahogyan most tették. A magyar kormány dolga, hogy ezután megtegye a szükséges lépéseket - tette hozzá. ,,Biztosan vannak korrupt amerikai kormánytisztviselők is, az amerikai kormány ezért harcol a korrupció ellen, és tesz lépéseket, ha ilyen információ jut a birtokába" - fogalmazott Goodfriend.

Egy kérdésre válaszolva, miszerint mi lenne, ha Orbán is a listán lenne, az ügyvivő azt mondta, ha magas rangú kormányhivatalnokot tiltanak ki, akkor az illetőt értesítik róla. Ha egy miniszterelnököt tiltanának ki, de hivatalos útra menne az Államokba, mondjuk Obamával tárgyalni, akkor mehetne, de magánemberként nem. Vagyis a kitiltottak Magyarországot képviselhetik, csak magukat nem. (Érdemes felidézni, hogy Varga Mihály mivel indokolta azt az állítását, hogy még nem kérdezett rá a NAV-elnöknél annak az esetleges érintettségére: azt mondta, megegyezett Vida Ildikóval, hogy majd az szól, ha a munkáját befolyásoló fejlemény lesz, és nem szólt. Ezek szerint a hivatalos látogatásokat nem befolyásolja a kitiltás.)

André Goodfriend azt sem kívánta kommentálni, hogy Vida Ildikó, és Csillag Ferencné, a NAV két vezetője elhagyta az országot, állításuk szerint nyaralni mentek.

A hvg.hu kérdésére, miszerint történtek-e más országokban is hasonló lépések (az Új Szónak a pozsonyi amerikai követség nem cáfolta, hogy ott is történtek kitiltások), az ügyvivő azt mondta, ez a szlovák hatóságokra tartozik, ha van ilyen.

http://m.hvg.hu/itthon/20141024_Es_ha_Orban_Viktor_is_rajta_lenne_a_kitil
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Címkék: miniszterelnököt, sajtótájékoztató, nyilvánossággal, energiaforrások, előfordulhatnak, kapcsolatokkal, médiaszabadság, transzparencia, együttműködnek, oroszországgal, megjegyzéseket, érintettségére, sajátosságokat, integritásáért, magyarországot, magánemberként, látogatásokat, információkat, képviselhetik, találkozhatna, megközelítése, szervezeteket, terrorellenes, kapcsolatban, hatóságokkal, kormányokkal, befolyásolja, beszédeikben, magyarázniuk, magyarország, jelentéseket, nyilvánosság, hatóságoktól, konferencián, értesítették, szerződéssel, kitiltási listán, magyar kormányfő, újságírók kérdéseire, amerikai kitiltási, budapesti amerikai, eset kapcsán, maga megközelítése, civil szervezeteket, kormányokkal szemben, amerikai kritikák, transzparencia hiánya, paksi szerződés, emberi jogok, összes többi, magyar kritikákra, amerikai hatóságoktól, Orbán Viktor, Találkozhatna Barack Obamával, Fehér Házban, André Goodfriend, Napi Gazdaság, Egyesült Államokat, Szijjártó Péter, Victoria Nuland, Egyesült Államoknak, Déli Áramlattal, Latorcai János, Varga Mihály, Vida Ildikóval, Vida Ildikó, Csillag Ferencné,
Új komment
Kérjük adja meg a TVN.HU rendszeréhez tartozó felhasználónevét és jelszavát.
Csak regisztrált felhasználók írhatnak kommentet,
amennyiben még nem rendelkezik TVN.HU hozzáféréssel: Klikk ide!
Felhasználónév:
Jelszó:
Kérem írja be a baloldalon látható számot!
Szöveg:  
 
Betűk: Félkövér Dőlt Kiemelés   Kép: Képbeszúrás   Link: Beszúrás

Mérges Király Szomorú Kiabál Mosoly Kacsintás haha hihi bibibi angyalka ohh... ... buli van... na ki a király? puszika draga baratom... hát ezt nem hiszem el haha-hehe-hihi i love you lol.. nagyon morcika... maga a devil pc-man vagyok peace satanka tuzeske lassan alvas kaos :) bloaoa merges miki idiota .... sir puszika
 
 
Félkövér: [b] Félkövér szöveg [/b]
Dőlt: [i] Dőlt szöveg [/i]
Kiemelés: [c] Kiemelt szöveg [/c]
Képbeszúrás: [kep] http://...../kep.gif [/kep]
Linkbeszúrás: [link] http://tvn.hu [/link]
ReceptBázis
Bulgur gombával és csikemellel...
Epres túrótorta
Mákos-almás süti
Lazac édesköményes-citromos rizottóval
Részeges nyúl
Sült hekk
Zöldséges, tepsis krumpli
Cukkinis, padlizsános egytálétel
Pirított gomba sárgarépával
Sajttal töltött gomba
még több recept
Tudjátok ?
Belétünk a Sárkány évébe, béke vagy nagyobb háború vár ránk?
Még zöld a chili paprikám, ha beviszem a lakásba tovább fejlődik?
Tényleg hasznos gyógynövény a csalán?
Mi a teendő a novemberi Rododendron bimbóval?
Az álmoknak valóban van jelentése?
még több kérdés
Blog Címkék
Kövesd a cowboyt!  Facebookon kaptam  Aki nem dolgozik, ne is egyék  Segítsük barátainkat, hogy meg...  Png virág  Egy maradéktalanul uralt világ  Az engedelmesség miért nem vál...  Alvó cicák  Éretlen vers  Facebookon kaptam  Elköszönt  Facebookon kaptam  Csak a fogyatkozás látható  Facebookon kaptam  Zilahy Lajos gondolata  Hogyan lehet Jézust szenvedély...  Egy bizonyos határt  Az a nap, amelyik nevetés nélk...  Hogyan éljünk boldogan, amíg m...  Akarat  Éretlen vers  Mit beszél, nem értem, hogy m...  Facebookon kaptam Mírjam barát...  A nemzeti hovatartozás kulturá...  Adakozás  Miért kiabálunk amikor dühösek...  Kiss Éva - Amerre a ház lelke ...  Facebookon kaptam  A boldog családok mind hasonló...  Png ház  Nem tudhatod  Akarat  Mindig jusson idő nevetni  Facebookon kaptam  Idő  Alázat  Facebookon kaptam  Png virág  Facebookon kaptam  Zsolnay Vilmos világhírű kera...  Hogyan éljünk boldogan, amíg m...  Jó éjszakát  Lóhere  Adakozás  Facebookon kaptam Annuska bar...  Egy bizonyos határt  Az igazi szeretetért rendszeri...  Makszim Gorkij gondolata  Lóhere  Albert Einstein gondolata  Reggel van  Gonosz démon-álarc  Adakozás  Tavaszi kép  Egy lelki imádság  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Szabolcska Mihály – Ákác...  Facebookon kaptam Mírjam barát...  Tanuld meg ezt a versemet  Osváth Erzsébet - Gólya a réte...  Facebookon kaptam  Nem tudhatod  Segítsük barátainkat, hogy meg...  Paul David Tripp Április 20  Bounty krémes  Erdőn  Facebookon kaptam  Mit beszél, nem értem, hogy m...  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Egy lelki imádság  Akarat  Boldog születésnapot a ma ünne...  Fekete-erdő desszert  Png fotel  Ágai Ágnes – Csendélet  Varga János Veniam - Fontos sz...  Facebookon kaptam  Kellemes vasárnapi kikapcsolód...  A boldog családok mind hasonló...  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  A televizió nem a kultúrát kép...  Éretlen vers  Kövesd a cowboyt!  Egy hatékony szolga  Reménység és erő Krisztustól e...  A nemzeti hovatartozás kulturá...  Csak a fogyatkozás látható  képre írva  Hogy lehet megtartani  Paul David Tripp Április 21  Png virág  Gyerekként sokat küzdöttünk az...  Alvó cicák  Egy bizonyos határt  A jó emberek mindig szépek mar...  Nagyi telefonál  Facebookon kaptam 
Bejegyzés Címkék
kitiltási listán, magyar kormányfő, újságírók kérdéseire, amerikai kitiltási, budapesti amerikai, eset kapcsán, maga megközelítése, civil szervezeteket, kormányokkal szemben, amerikai kritikák, transzparencia hiánya, paksi szerződés, emberi jogok, összes többi, magyar kritikákra, amerikai hatóságoktól, neveket elárulni, magyar hatóságokkal, magyar hatóságok, érintetteket egyébként, magyar-orosz kapcsolatokkal, transzparencia teljes, paksi szerződéssel, helyi sajátosságokat, magyar kisebbség, közös uniós, autonómia kérdését, területi integritásáért, parlament alelnöke, kormánnyal ugyanilyen, magyar kormány, szükséges lépéseket, amerikai kormány, korrupció ellen, kérdésre válaszolva, listán lenne, illetőt értesítik, miniszterelnököt tiltanának, kitiltottak Magyarországot, esetleges érintettségére, munkáját befolyásoló, hivatalos látogatásokat, pozsonyi amerikai, szlovák hatóságokra, miniszterelnököt, sajtótájékoztató, nyilvánossággal, energiaforrások, előfordulhatnak, kapcsolatokkal, médiaszabadság, transzparencia, együttműködnek, oroszországgal, megjegyzéseket, érintettségére, sajátosságokat, integritásáért, magyarországot, magánemberként, látogatásokat, információkat, képviselhetik, találkozhatna, megközelítése, szervezeteket, terrorellenes, kapcsolatban, hatóságokkal, kormányokkal, befolyásolja, beszédeikben, magyarázniuk, magyarország, jelentéseket, nyilvánosság, hatóságoktól, konferencián, értesítették, szerződéssel, érintetteket, kibeszéljünk, álláspontból, körülmények, aggodalmaik, nyilvánosan, információt, félrevezető, kitiltottak, párbeszédre, feszegessük, befolyásoló, kommentálni, kritizálnak, , ,
2024.03 2024. április 2024.05
HétKedSzeCsüPénSzoVas
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 0 db bejegyzés
e év: 0 db bejegyzés
Összes: 64003 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 760
  • e Hét: 2247
  • e Hónap: 13358
  • e Év: 166854
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.