Belépés
zgfumag.blog.xfree.hu
Ha azért nézel , mert ez a munkád, jó munkát kívánok! GYÁVA NÉPNEK NINCS HAZÁJA! Minden nemzetnek olyan kormánya van aminöt érdemel. Ha valami... Zámbori Gusztáv
1957.12.05
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
FIZETETT KÉPVISELŐINK JOGILAG nEM VONHATÓK FELELŐSSÉGRE-MAGY
  2014-10-29 07:31:52, szerda
 
  FIZETETT KÉPVISELŐINK JOGILAG NEM VONHATÓK FELELŐSSÉGRE-MAGYARORSZÁGI KÖZÁLLAPOTOK
Az alábbi levelet egy ismerősömtől -szintén továbbítva - kaptam:

"Még egy érv a történelmi alkotmány helyreállításáért."

"T. Köztársasági Elnöki Hivatal!
Egyetlen igen fontos kérdésem volna. Azt az információt kaptam mely szerint a demokratikus úton megválasztott Országgyűlési és Önkormányzati képviselőket ugyanazon a demokratikus módon nem lehet visszahívni! Amennyiben igaz, ez az állítás szeretném tudni a pontos okát!

Köszönettel: L. Á."

Ez után kissé már váratlanul a következő levelet kapta:

Ügyfélkapu ugyfelkapu@keh.hu
Thu, Oct 22, 2009 11:27 AM

Tisztelt Hölgyem!
Sólyom László köztársasági elnökhöz elektronikus úton intézett levelére válaszolva, türelmét megköszönve, a következőkről tájékoztathatom:
Kérdésével kapcsolatosan engedje meg, hogy felhívjam a figyelmét az Alkotmánybíróság 2/1993. (I. 22.) sz. határozatára (ABH 1993., 33. és köv. old.), amelyben az Alkotmánybíróság megállapította:

,,A képviseletnek - a képviselő és a választó egymáshoz való viszonya, a mandátum jellege szempontjából - történetileg két alapformája alakult ki: a kötött mandátum és a szabad mandátum. A kötött mandátum azt jelenti, hogy a képviselő és a választó között jogi függőség marad a választást követően is. Ez elsősorban az utasítási jogban, a képviselő véleménykérési kötelezettségében ölt testet. Általában ilyen képviselet jellemzi a rendi képviseletet.

A szabad mandátum lényege, hogy a képviselő és a választók közötti jogi függőség a választás után megszűnik. A képviselő tehát nem utasítható és a képviselő egyetlen kérdésben sem köteles a választók véleményét kikérni.

A képviselő a parlamentben szabadon, meggyőződése és lelkiismerete alapján foglal állást, adja le szavazatát. Tevékenységéért és szavazatáért a választók a megbízatás ideje alatt felelősségre nem vonhatják, azaz mandátuma a parlament teljes idejére szól, a választók által meg nem rövidíthető. A képviselő és a választók kapcsolata politikai természetű, azaz a felelősség csak a választások során jelenhet meg abban a formában, hogy a választók bizalmát elvesztő képviselőt nem választják meg újból, illetőleg a mögötte álló pártot nem támogatják szavazataikkal. [...]
Az Alkotmányban rögzített szabad mandátum elvéből következik, hogy megbízatásának időtartama alatt sem az egyes képviselővel, sem a képviselők testületével, a parlamenttel szemben nem érvényesíthető a választók előtti felelősség."

A Magyar Köztársaságban az országgyűlési képviselők politikai felelősségre vonása 4 évente, az országgyűlési választások során valósul meg.

Kérem tájékoztatásom megértő tudomásulvételét.

Üdvözlettel:
S... Dr.
főosztályvezető"

" Én úgy tanultam, anno, hogy ez a képviselő meghatározása: A település egészéért vállalt felelősséggel képviseli a választóinak az érdekeit!
De a Magyar törvények szerint ez nem így van!
Egyáltalán nem kell csodálkoznunk azon, hogy a honatyák, (így csupa kisbetűvel!), kizárólag az önös érdekeiket képviselik, hiszen ezt törvényes keretek biztosítják!
Nem vagyok biztos abban sem, hogy ennek az állásfoglalásnak a tartalmát valaha, is közszemlére tették volna, esetleg kifüggesztették volna a szavazó irodák falára.
Ezek után nem igazán érthető minek az a drága cirkusz, felhajtás a választásokra költött milliárdok, mind-mind az ablakon kidobott pénz. Hiszen értelme semmi!
Csak a nevűkben képviselők, de semmi közük a választóikhoz! Vagy ez volt az első lépés a Lordok háza megalakítására? Mert ugye oda csak születni kell!
Az is fontos lehet, hogy mikor is készült ez az állásfoglalás: 1993! azaz az első demokratikusnak nevezett kormány idején. Azóta egyik kormányzatnak sincs ellenvetése ez ellen. Ehhez, azért lehet gratulálni!

Tisztelt Barátaim, addig nem kell semmilyen változást sem elvárni az ország vezetőségtől, amíg ilyen szabályokkal vannak körül bástyázva!
L.Á."
...... ........... ........... ...........
Egyetlen kérésem volna ehhez az egészhez: legyetek kedvesek ne az etikára hivatkozni,-mert az a pénzvilágban és a politikában -mint tudjuk-nemigen létezik. http://nemzetihirhalo.hu/index.php?lap=public&iro=beres...
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Címkék: alkotmánybíróság, tudomásulvételét, állásfoglalásnak, demokratikusnak, kifüggesztették, tevékenységéért, tájékoztathatom, főosztályvezető, megállapította, véleménykérési, tájékoztatásom, megalakítására, nemzetihirhalo, szavazataikkal, érvényesíthető, megbízatásának, köztársaságban, országgyűlési, megválasztott, képviseletnek, felelősséggel, meghatározása, csodálkoznunk, lelkiismerete, kapcsolatosan, következőkről, önkormányzati, állásfoglalás, választásokra, magyarországi, kormányzatnak, szempontjából, választóikhoz, felelősségre, szavazatáért, határozatára, alábbi levelet, ismerősömtől -szintén, történelmi alkotmány, információt kaptam, demokratikus úton, demokratikus módon, állítás szeretném, pontos okát, következő levelet, következőkről tájékoztathatom, képviseletnek –, választó egymáshoz, mandátum jellege, kötött mandátum, szabad mandátum, választó között, FIZETETT KÉPVISELŐINK JOGILAG, VONHATÓK FELELŐSSÉGRE-MAGY, FIZETETT KÉPVISELŐINK JOGILAG NEM VONHATÓK FELELŐSSÉGRE-MAGYARORSZÁGI KÖZÁLLAPOTOK, Köztársasági Elnöki Hivatal, Tisztelt Hölgyem, Sólyom László, Magyar Köztársaságban, Tisztelt Barátaim,
Új komment
Kérjük adja meg a TVN.HU rendszeréhez tartozó felhasználónevét és jelszavát.
Csak regisztrált felhasználók írhatnak kommentet,
amennyiben még nem rendelkezik TVN.HU hozzáféréssel: Klikk ide!
Felhasználónév:
Jelszó:
Kérem írja be a baloldalon látható számot!
Szöveg:  
 
Betűk: Félkövér Dőlt Kiemelés   Kép: Képbeszúrás   Link: Beszúrás

Mérges Király Szomorú Kiabál Mosoly Kacsintás haha hihi bibibi angyalka ohh... ... buli van... na ki a király? puszika draga baratom... hát ezt nem hiszem el haha-hehe-hihi i love you lol.. nagyon morcika... maga a devil pc-man vagyok peace satanka tuzeske lassan alvas kaos :) bloaoa merges miki idiota .... sir puszika
 
 
Félkövér: [b] Félkövér szöveg [/b]
Dőlt: [i] Dőlt szöveg [/i]
Kiemelés: [c] Kiemelt szöveg [/c]
Képbeszúrás: [kep] http://...../kep.gif [/kep]
Linkbeszúrás: [link] http://tvn.hu [/link]
ReceptBázis
Bulgur gombával és csikemellel...
Epres túrótorta
Mákos-almás süti
Lazac édesköményes-citromos rizottóval
Részeges nyúl
Sült hekk
Zöldséges, tepsis krumpli
Cukkinis, padlizsános egytálétel
Pirított gomba sárgarépával
Sajttal töltött gomba
még több recept
Tudjátok ?
Belétünk a Sárkány évébe, béke vagy nagyobb háború vár ránk?
Még zöld a chili paprikám, ha beviszem a lakásba tovább fejlődik?
Tényleg hasznos gyógynövény a csalán?
Mi a teendő a novemberi Rododendron bimbóval?
Az álmoknak valóban van jelentése?
még több kérdés
Blog Címkék
Az engedelmesség miért nem vál...  Tóth Ágnes - Szervusz pad  Mit beszél, nem értem, hogy m...  Facebookon kaptam  Png telefon  Őrizkednünk kell...  Facebookon kaptam  Akarat  Nem tudhatod  Jó éjszakát  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Kiss Éva - Amerre a ház lelke ...  Zilahy Lajos gondolata  Régi emberek, akikre máig büsz...  Gyerekként sokat küzdöttünk az...  Png virág  Miért nem menti meg Jézus a jó...  A televizió nem a kultúrát kép...  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam Cs Ildikótó...  Elköszönt  Az igazi szeretetért rendszeri...  Facebookon kaptam Krisztinától  A tömeg, a Mester, a módszer, ...  Éretlen vers  Szép estét kedves látogatóimna...  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Png lepke  Facebookon kaptam  Albert Einstein gondolata  Facebookon kaptam  Minden harmadik...  Osváth Erzsébet - Gólya a réte...  Egy maradéktalanul uralt világ  Mai harmónia kártyám  Nevem  Facebookon kaptam  Hogyan lehet Jézust szenvedély...  Facebookon kaptam Cs Ildikótól  Akarat  Png rózsa csokor  Fekete István - Akác  Az a nap, amelyik nevetés nélk...  Varga János Veniam - Fontos sz...  Facebookon kaptam  Png kutya  Zsolnay Vilmos világhírű kera...  Zilahy Lajos gondolata  69 éve hunyt el Albert Einstei...  Szabolcska Mihály – Ákác...  Facebookon kaptam  Nem tudhatod  A tömeg, a Mester, a módszer, ...  Facebookon kaptam  A kételkedés kezelése  Png kutya  A jó emberek mindig szépek mar...  Facebookon kaptam  Jó reggelt, jó napot mindenkin...  Png csokor  Facebookon kaptam  Szép estét kedves látogatóimna...  Még csak most kezdődik a nap  Szabolcska Mihály – Ákác...  Minden harmadik...  Aki nem dolgozik, ne is egyék  A kételkedés kezelése  Szép estét  Facebookon kaptam  Szép estét kedves látogatóimna...  Facebookon kaptam  Png cica  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  A jó emberek mindig szépek mar...  Örülök, hogy látlak!  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Csak a fogyatkozás látható  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Egy hatékony szolga  Alázat  Nagyi telefonál  Facebookon kaptam  Az engedelmesség miért nem vál...  Szívem tiéd  Szép estét  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Elköszönt  Varga János Veniam - Fontos sz...  Garai Gábor - Takarítás  Adakozás  Gonosz démon-álarc 
Bejegyzés Címkék
alábbi levelet, ismerősömtől -szintén, történelmi alkotmány, információt kaptam, demokratikus úton, demokratikus módon, állítás szeretném, pontos okát, következő levelet, következőkről tájékoztathatom, képviseletnek &#8211, választó egymáshoz, mandátum jellege, kötött mandátum, szabad mandátum, választó között, választást követően, utasítási jogban, képviselő véleménykérési, rendi képviseletet, választók közötti, választás után, képviselő tehát, képviselő egyetlen, választók véleményét, parlamentben szabadon, megbízatás ideje, parlament teljes, választók által, választók kapcsolata, felelősség csak, választások során, választók bizalmát, mögötte álló, egyes képviselővel, képviselők testületével, parlamenttel szemben, választók előtti, országgyűlési képviselők, országgyűlési választások, képviselő meghatározása, település egészéért, önös érdekeiket, tartalmát valaha, szavazó irodák, választásokra költött, ablakon kidobott, nevűkben képviselők, első lépés, első demokratikusnak, ország vezetőségtől, etikára hivatkozni, politikában -mint, alkotmánybíróság, tudomásulvételét, állásfoglalásnak, demokratikusnak, kifüggesztették, tevékenységéért, tájékoztathatom, főosztályvezető, megállapította, véleménykérési, tájékoztatásom, megalakítására, nemzetihirhalo, szavazataikkal, érvényesíthető, megbízatásának, köztársaságban, országgyűlési, megválasztott, képviseletnek, felelősséggel, meghatározása, csodálkoznunk, lelkiismerete, kapcsolatosan, következőkről, önkormányzati, állásfoglalás, választásokra, magyarországi, kormányzatnak, szempontjából, választóikhoz, felelősségre, szavazatáért, határozatára, közállapotok, parlamenttel, testületével, szabályokkal, vezetőségtől, elektronikus, köztársasági, képviselőink, , ,
2024.03 2024. április 2024.05
HétKedSzeCsüPénSzoVas
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 0 db bejegyzés
e év: 0 db bejegyzés
Összes: 64003 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 1204
  • e Hét: 2691
  • e Hónap: 13802
  • e Év: 167298
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.