Belépés
zgfumag.blog.xfree.hu
Ha azért nézel , mert ez a munkád, jó munkát kívánok! GYÁVA NÉPNEK NINCS HAZÁJA! Minden nemzetnek olyan kormánya van aminöt érdemel. Ha valami... Zámbori Gusztáv
1957.12.05
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
Továbbra is belőlünk lakmározik az állam
  2014-10-31 07:55:59, péntek
 
 
Továbbra is belőlünk lakmározik az állam

október 30., csütörtök 20:48


Megismerhettük végre a költségvetést, egy nappal a kormány által a választások miatt meghosszabbított határidő előtt. Amik elsőre szemet szúrtak:

Lesz internetadó.
Továbbra is rengeteg pénz, több mint 50 milliárd megy stadionra, és elkezdődik a Paks-II is, amire 28 milliárd megy mitőlünk.
Még nagyobb lesz, 40 milliárddal 270 milliárdra nő a kormány kedvenc segélyhelyettesítője, a közmunkaprogram.
Nyoma sincs bürokráciacsökkentésnek.
Tíz százalékkal visszavágják a szociális kiadásokat, arányában ugyanennyivel kap többet az MMA és az Erzsébet téri ifjúsági központ.
Az adóhivatal dolgozói milliárdos jutalompénzt kapnak, ha adót szednek.

De nem csak ez fontos. Igazából nincs nagy változás a jövő évi költségvetésben, csak picivel még tovább tolódnak hangsúlyok abba az irányba, amerre már korábban elindult a kormánypárt. Szétadóztatják a fogyasztást, még többet elvesznek a segélyekből, olyan adókedvezményeket adnak, amit csak a jobban élők tudnak kihasználni, és hiába nincs már állítólag válság, válságadókkal szívnak ki tetszőleges mennyiségű pénzt találomra kiválasztott szektorokból. Csak hogy minden mehessen tovább változatlanul.
Fogyasztás adóztatása

A központi kormányzat 10,9 ezer milliárd forintos összes bevételének picivel több, mint 40 százalékát a fogyasztáshoz kapcsolt adókból tervezik beszívni. Ebben csak egy porszem a 25 milliárdos internetadóval kiegészülve 69 milliárdosra hízó távközlési adó.

A nagy részét ennek a világ legsunyibb adója, az áfa adja.

Továbbra is Magyarországon a legnagyobb az áfakulcs a világon, jövőre is marad az orbitálisan magas 27 százalék. Viszont a kormány (talán joggal) bízik benne, hogy hatékonyabban tudja beszedni. Ezért az idei, nagyjából 2900 milliárdra várható bevételhez képest az 1,8 százalékos inflációból és 2,1 százalékos fogyasztásbővülésből adódó számnál jóval erősebben, közel a tizedével akar több áfát kiszívni az ideinél: 3172 milliárd forintot. A fogyasztást terheli még a jövedéki adó (913 milliárd a terv szerint), a tranzakciós illeték (262 milliárd forint), és még néhány másik adó is.

De fogunk egyáltalán ilyen jól keresni? Bár elég komolytalan és propagandisztikus, hogy a költségvetésbe beletették a rezsicsökkentést és a bankelszámoltatást, hiszen ezek egyikének sincs semmi köze ahhoz, hogy a kormány miből vesz el pénzt és mire ad ki. De mindkét dolog arról szól, hogy a kormány menekülésre képtelen nagyvállalatokat kényszerít arra, hogy elkölthető pénzt hagyjanak a fogyasztóknál. Aminek egy részét biztos el is fogják költeni a háztartások. És a kormány maga is hozzájárul a fogyasztás pörgetéséhez a maga eszközeivel, főleg a fegyveres és rendvédelmi dolgozók félévkori 30 százalékos béremelésével, és hogy más ágazatokban dolgozóknak is oszt valamivel többet.

A célja ennek az, hogy a fogyasztásból minél több adóbevétel jöjjön vissza, de lehetőleg inkább ne is költsék el azt a pénzt a háztartások, hanem húzzák meg magukat, és tegyék magyar államkötvénybe. A legfontosabb cél mégiscsak az, hogy a magyar állam, hiába olyan, amilyen, finanszírozható legyen.
Mindent a kereső családoknak

Orbán abból a szempontból soha nem vert át senkit, hogy a jól kereső, lehetőleg minél több gyerekes családosokkal tud azonosulni, és őket is akarja az állami újraelosztás átalakításával előnyösebb helyzetbe hozni a többiekhez képest. A költségvetést is a (bankelszámoltatáson és a rezsicsökkentésen túl) “a család az első" jelmondattal akarja brandelni a kormány.

A vicc az, hogy a magyar családok már eddig is ki voltak tömve pénzzel. A legfrissebb, 2012-es számok szerint így alakultak a magyar jótéti kiadások az európai átlaghoz képest:

Hiába van tehát az egy főre jutó GDP az európai átlag hatvan százalékán, családra majdnem annyi támogatást költ a magyar állam, mint az európai átlag. A családtámogatás segélyezési formáit (családi pótlék, gyes stb.) ugyan visszavágják, de ennél lényegesen nagyobb adókedvezményeket adnak cserébe - amit csak egy bizonyos jövedelmi szint felett tudnak kihasználni a családok. A többieknek marad a büntető jellegű közmunka.
Legyen minden változatlan

Közhely, hogy a magyar állam iszonyatosan rossz hatékonysággal költi el azt a rengeteg pénzt, amit kiszív a gazdaságból. Semmi nem is történik, hogy ez változzon. Így néznek ki a magyar állam kiadásai a GDP arányában a régió többi országához képest:

A szociális kiadásokból könnyű levágni, mivel ahhoz nem kell semmiféle terv, ezért azt meg is teszi a kormány jó 70 milliárd forinttal. Elvesznek pénzt az önkormányzatoktól, és folytatódik a forráskivonás az oktatásból is. Ahol viszont bonyolultabb beavatkozásra lenne szükség, inkább nem csinálnak semmit, abból nem lehet baj.

Akkora bürokráciacsökkentés lesz, hogy a 2016-ra megígért (na persze) nagy illetékcsökkentő program előtt azért a jövő évre még beterveztek tíz százalékkal több illetékbevételt. És persze felállítanak majd egy bizottságot, amelyik kitalálja majd, hol lehet racionalizálni, a jó csengésű “Államreform Bizottság" elnevezéssel.

Nem állt le a kormány az állami vagyon pumpálásával sem, az idénre tervezett 180 milliárd helyett jövőre már 215 milliárd forintot költhetnek az állami cégek feltőkésítésére, új cégek vásárlására. Ezen túl a Beruházási Alap keretében további 186 milliárd forint megy el olyan célokra, mint új focistadionok építése, kormányépületek (köztük a kormány Várba költözése), és közel harmincmilliárd elköltésével a Paks-II is megindul. És nyilván nincs még vége, hiszen ott van a kormány számára kedves célokra bármikor elszórható 100 milliárd forintos általános tartalék is.


http://444.hu/2014/10/30/tovabbra-is-belolunk-lakmarozik-az-allam/
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Címkék: nagyvállalatokat, rezsicsökkentést, meghosszabbított, illetékcsökkentő, harmincmilliárd, családtámogatás, költségvetésben, finanszírozható, közmunkaprogram, kormányépületek, illetékbevételt, feltőkésítésére, megismerhettük, szétadóztatják, államkötvénybe, internetadóval, racionalizálni, költségvetésbe, átalakításával, hatékonysággal, magyarországon, válságadókkal, béremelésével, forráskivonás, családosokkal, hatékonyabban, fogyasztásból, fogyasztóknál, ugyanennyivel, fogyasztáshoz, változatlanul, beavatkozásra, költségvetést, focistadionok, visszavágják, felállítanak, kormány által, választások miatt, kormány kedvenc, szociális kiadásokat, adóhivatal dolgozói, jobban élők, központi kormányzat, fogyasztáshoz kapcsolt, nagy részét, világ legsunyibb, orbitálisan magas, tizedével akar, fogyasztást terheli, terv szerint, tranzakciós illeték, költségvetésbe beletették, Államreform Bizottság”, Beruházási Alap,
Új komment
Kérjük adja meg a TVN.HU rendszeréhez tartozó felhasználónevét és jelszavát.
Csak regisztrált felhasználók írhatnak kommentet,
amennyiben még nem rendelkezik TVN.HU hozzáféréssel: Klikk ide!
Felhasználónév:
Jelszó:
Kérem írja be a baloldalon látható számot!
Szöveg:  
 
Betűk: Félkövér Dőlt Kiemelés   Kép: Képbeszúrás   Link: Beszúrás

Mérges Király Szomorú Kiabál Mosoly Kacsintás haha hihi bibibi angyalka ohh... ... buli van... na ki a király? puszika draga baratom... hát ezt nem hiszem el haha-hehe-hihi i love you lol.. nagyon morcika... maga a devil pc-man vagyok peace satanka tuzeske lassan alvas kaos :) bloaoa merges miki idiota .... sir puszika
 
 
Félkövér: [b] Félkövér szöveg [/b]
Dőlt: [i] Dőlt szöveg [/i]
Kiemelés: [c] Kiemelt szöveg [/c]
Képbeszúrás: [kep] http://...../kep.gif [/kep]
Linkbeszúrás: [link] http://tvn.hu [/link]
ReceptBázis
Bulgur gombával és csikemellel...
Epres túrótorta
Mákos-almás süti
Lazac édesköményes-citromos rizottóval
Részeges nyúl
Sült hekk
Zöldséges, tepsis krumpli
Cukkinis, padlizsános egytálétel
Pirított gomba sárgarépával
Sajttal töltött gomba
még több recept
Tudjátok ?
Belétünk a Sárkány évébe, béke vagy nagyobb háború vár ránk?
Még zöld a chili paprikám, ha beviszem a lakásba tovább fejlődik?
Tényleg hasznos gyógynövény a csalán?
Mi a teendő a novemberi Rododendron bimbóval?
Az álmoknak valóban van jelentése?
még több kérdés
Blog Címkék
Egy maradéktalanul uralt világ  Facebookon kaptam  Paul David Tripp Április 19  Albert Einsteinről  Ágai Ágnes – Csendélet  Png lepke  Leonardo da Vinci gondolata  Az a nap, amelyik nevetés nélk...  Bounty krémes  Tóth Ágnes - Szervusz pad  Egy maradéktalanul uralt világ  Tóth Ágnes - Szervusz pad  Jó éjszakát  Facebookon kaptam  A jó emberek mindig szépek mar...  Facebookon kaptam  Mindig jusson idő nevetni  Makszim Gorkij gondolata  Az a nap, amelyik nevetés nélk...  Akik bántanak téged  Jó éjszakát  Png fotel  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Irgalom és ítélet  Png lepke  Kellemes délutánt kívánok  Facebookon kaptam  Hogy lehet megtartani  Leonardo da Vinci gondolata  Bertolt Brecht -től idézet  Alvó cicák  Egy bizonyos határt  Facebookon kaptam Mírjam barát...  Tanuld meg ezt a versemet  Jó éjszakát  Csak a fogyatkozás látható  Facebookon kaptam  Akarat  Miért nem menti meg Jézus a jó...  George Gordon Lord Byron: Inez...  Facebookon kaptam  Tóth Ágnes - Szervusz pad  Próbálj meg ...  Akarat  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Kerüld el az evangélium örömén...  Esti kép  Szép estét kedves látogatóimna...  Tóth Ágnes - Szervusz pad  Gyökössy Endre - Virágok virág...  Facebookon kaptam  Adakozás  Szép estét kedves látogatóimna...  Facebookon kaptam  Szabolcska Mihály – Ákác...  Akarat  Kaffka_Margit  Hogy lehet megtartani  Kerüld el az evangélium örömén...  Facebookon kaptam  Png fotel  Varga János Veniam - Fontos sz...  Szabolcska Mihály – Ákác...  Facebookon kaptam Mírjam barát...  Facebookon kaptam  Aki nem dolgozik, ne is egyék  Facebookon kaptam  Garai Gábor - Takarítás  Szép estét kedves látogatóimna...  Facebookon kaptam  Alázat  Radikális szeretet  Alázat  Facebookon kaptam  Próbálj meg ...  Facebookon kaptam  Leonardo da Vinci gondolata  Minden harmadik...  Segítsük barátainkat, hogy meg...  Kellemes délutánt kívánok  Alázat  Facebookon kaptam  Adakozás  Segítsük barátainkat, hogy meg...  210 éve született a SZÓZAT meg...  Albert Einsteinről  Boldog születésnapot a ma ünne...  képre írva  Boldog születésnapot a ma ünne...  Az a nap, amelyik nevetés nélk...  Akarat  Png kutya  Erdőn  Facebookon kaptam  Hazára minden embernek szükség...  Alázat 
Bejegyzés Címkék
kormány által, választások miatt, kormány kedvenc, szociális kiadásokat, adóhivatal dolgozói, jobban élők, központi kormányzat, fogyasztáshoz kapcsolt, nagy részét, világ legsunyibb, orbitálisan magas, tizedével akar, fogyasztást terheli, terv szerint, tranzakciós illeték, költségvetésbe beletették, kormány miből, kormány menekülésre, részét biztos, kormány maga, fogyasztás pörgetéséhez, maga eszközeivel, célja ennek, fogyasztásból minél, magyar állam, kereső családoknak, szempontból soha, állami újraelosztás, többiekhez képest, magyar családok, magyar jótéti, európai átlaghoz, európai átlag, családtámogatás segélyezési, bizonyos jövedelmi, többieknek marad, büntető jellegű, rengeteg pénzt, régió többi, szociális kiadásokból, 2016-ra megígért, jövő évre, állami vagyon, idénre tervezett, állami cégek, kormány Várba, kormány számára, nagyvállalatokat, rezsicsökkentést, meghosszabbított, illetékcsökkentő, harmincmilliárd, családtámogatás, költségvetésben, finanszírozható, közmunkaprogram, kormányépületek, illetékbevételt, feltőkésítésére, megismerhettük, szétadóztatják, államkötvénybe, internetadóval, racionalizálni, költségvetésbe, átalakításával, hatékonysággal, magyarországon, válságadókkal, béremelésével, forráskivonás, családosokkal, hatékonyabban, fogyasztásból, fogyasztóknál, ugyanennyivel, fogyasztáshoz, változatlanul, beavatkozásra, költségvetést, focistadionok, visszavágják, felállítanak, jutalompénzt, legfontosabb, jelmondattal, szektorokból, pumpálásával, pörgetéséhez, milliárdosra, kiválasztott, újraelosztás, elköltésével, elnevezéssel, bonyolultabb, iszonyatosan, segélyekből, bizottságot, inflációból, , ,
2024.03 2024. április 2024.05
HétKedSzeCsüPénSzoVas
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 0 db bejegyzés
e év: 0 db bejegyzés
Összes: 64003 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 286
  • e Hét: 6018
  • e Hónap: 17129
  • e Év: 170625
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.