Belépés
zgfumag.blog.xfree.hu
Ha azért nézel , mert ez a munkád, jó munkát kívánok! GYÁVA NÉPNEK NINCS HAZÁJA! Minden nemzetnek olyan kormánya van aminöt érdemel. Ha valami... Zámbori Gusztáv
1957.12.05
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
Minden megyében csak egy kórház maradhat
  2014-11-13 18:39:52, csütörtök
 
   
  FIDESZES MEG HA LEHET KÉRNI EGY SE!
Minden megyében csak egy kórház maradhat

Interjú dr. Zombor Gábor államtitkárral

Köbli Anikó, Tinnyei Mária 2014. november 11. 04:30

http://www.medicalonline.hu/eu_gazdasag/cikk/minden_megyeben_csak_egy_korhaz_mara dhat__interju_zombor_gabor_allamtitkarral?honnan=Nemzeti_Hirhalo

Hamarosan új rend szerint, megyénként egy-egy vezető kórház köré szerveződve végzik a betegek ellátását a hazai egészségügyi intézmények. A GYEMSZI, az OEP, az ÁNTSZ feladatai átalakulnak - derül ki a többi közt dr. Zombor Gábornak a MedicalOnline-nak adott interjújából; az egészségügyért felelős államtitkár minden területen jelentős változásokat ígér.

- Államtitkár úr, kevés emberről mondanak annyi jót kollégái, pályatársai, mint önről tették, a Medical Tribune-be készített porté apropóján. Nem tart attól, hogy az ágazatvezetői pozíció annulálja mindazt, amit eddig elért?

- Igyekszem úgy dolgozni államtitkárként, hogy ne így legyen. Úgy gondolom, korábban sem voltunk egyszerű helyzetben, hiszen egy kórházat irányítani állandó anyagi küszködés mellett embert próbáló feladat volt... Szerintem inkább az emberi attitűdökre emlékeznek a kollégák. Humánusan, körültekintően, általában mindenkinek az érdekeit figyelembe véve működtem polgármesterként és kórházigazgatóként is.

- Most is figyelembe tudja venni mindenkinek az érdekét?

- Arra törekszem.

- Mennyiben tekinthetők az önének a kormány egészségügyet érintő elképzelései?

- Hogy mennyiben az enyémek?

- Arra gondolunk, hogy az első három konferencia-megszólalása alapján ön támogatta volna az Uzsoki-modellt, szabályozott, átlátható formában bevonta volna a magánforrásokat az egészségügy finanszírozásába. Még bátorította is az intézményeket arra, éljenek a most is adott lehetőséggel és kérjenek pénzt a területen kívülről érkezők orvosválasztásáért, persze ehhez előbb megszüntette volna a "büntető-finanszírozást". Aztán a miniszterelnök közölte, nem lesz fizetős közegészségügy...

- Az ön által említett eseményeken az egészségügy problémáiról, kialakult gyakorlatairól, azok ellentmondásairól és az ágazat szereplőinek hozzám eljuttatott véleményéről beszéltem, mint mérlegelendő javaslatokról, hiszen stratégia készítésekor minden - a megoldás szempontjából fontos - érvet vizsgálni kell. A kormányülésen az általam előterjesztett anyagról tárgyalt a kabinet, és az alapelvekben nem volt semmilyen nézetkülönbség.

- Egyáltalán nem igaz, hogy több elképzelésről is gondolkodott a kabinet?

- Tudomásom szerint nem.

- Azt a programot, amit odavitt, kiknek a segítségével állította össze? Mennyiben tud támaszkodni a az OEP és a GYEMSZI vezetőinek szakértelmére? Tisztázódott, hogy kinek, mi lesz a feladata az elkövetkezendő időkben?

- Június óta folyamatos az egyeztetés az OEP-pel, a GYEMSZI munkatársaival, a Kórházszövetség elnökségével, a szakmai kamarákkal, érdekképviseleti szervezetekkel és kormányzati szereplőkkel is arról, milyen javaslatot tegyünk le a kormány elé. Például támaszkodhattunk az OEP-nél a választások előtt készült szakértői elemzésre vagy a GYEMSZI részletes anyagaira is. Négy hónapja tudatos tervezőmunka folyik, melynek eredménye volt a kormány elé kerülő anyag.

- Régóta köztudottnak számít, hogy az Országos Gyógyszerészeti Intézet kiválik a GYEMSZI-ből. Hallani azt is, hogy az ESKI és a Technológiaértékelő Iroda alkot majd egy egységet - megszülettek már ezek a döntések?

- Igen, és nemsokára jogszabályokban is megjelennek. Ami a személyes közreműködéssel kapcsolatos hatósági tevékenység, az a tisztiorvosi hivatalhoz tartozik majd, természetesen a közegészségügyi és a járványügyi feladatokkal együtt.

- Ide tartozik majd az Egészségügyi Engedélyezési és Közigazgatási Hivatal is?

- Igen. Ami nem személyi ügyekkel kapcsolatos hatósági ügy, az pedig hamarosan egy új intézethez tartozik majd. A korábbi OGYI újra önállóvá válik, betagozódik mellé részben az OÉTI, a Technológiaértékelő Iroda és más háttérintézmények is. Az OEP-hez kerül a finanszírozás mellett a betegútszervezés és a kontroll, így ott is bővülnek a feladatok. Arra is elkészült a forgatókönyv pontos, ütemezett lépésekkel, hogy a GYEMSZI feladatköre hogyan változik. Néhány napon belül indul a változás, és azt mondhatom: döntően intézményfenntartással, tulajdonosi joggyakorlással foglalkozik majd a munkanevén Állami Egészségügyi Ellátóközpontnak (ÁEEK) hívott intézmény. Kifejezetten az állami egészségügyi intézmények háttér-gazdasági tevékenységét látja majd el, amit központosítunk, és döntően területi szinten fog szerveződni.

- Megyénként?

- Ez feladatfüggő. A területi szint marad, de a területi igazgatóságok szakembereket delegálnak a megyei irányítási rendszerekbe.

- Az előző kormányzati ciklusban az volt az egyik legnagyobb gond, hogy a területi igazgatóságok nem kaptak hatáskört a feladataikhoz. Most fognak?

- Apparátust, eszközöket is kapnak, jogosítványt és felelősséget is. Ők lesznek felelősek azért, hogy a hozzájuk tartozó területen minden back-Office szolgáltatás rendben menjen.

- Nem került még nyilvánosságra, de úgy tudjuk, Budapesten kijelölnek három-négy, megyénként pedig egy-egy vezető kórházat, s ezek alá tartozik majd a többi intézmény. Hol tart ez a folyamat?

- Még folynak az egyeztetések, vizsgáljuk, hogy mi a legoptimálisabb megoldás a központi régió esetében, de az alapelv az integráció. A kapacitások elosztása, a betegutak megszervezése megyei, fővárosi szinten történik majd - az OEP-pel, az OTH-val, az intézményvezetőkkel közösen meghatározzuk a szükséges és elégséges kapacitás-mennyiséget. Jelenleg ugyanis országosan is nagyok az egyenlőtlenségek, ezt most igyekszünk kiegyenlíteni, de folyamatban van a szakmai struktúra "tisztázása" is. Meghatározzuk, hogy egy-egy szakmából mekkora kapacitásnak kell lennie egy-egy területen (megyében, járásban, városi szinten), arra is figyelemmel, hogy a progresszivitási szintek alapján van, amit csak megyei szinten, van, amit csak városi, és van, amit csak országos szinten kell meghatározni. Később a kasszát is ehhez fogjuk arányosítani; néhány héten belül elkészülnek ezek a szakértői anyagok. Olyan rendszert kell elképzelni, amelyben a megyében lévő intézmények vezetői, az állami szereplők, tehát a GYEMSZI utód, az OTH helyi delegáltja, az ÁNTSZ és a kormányhivatal képviselőinek részvételével egyeztető fórumok, tanácsok alakulnak. Eldöntjük, hogy mi az, amit kötelező fenntartaniuk, ha valamiből sok van, akkor arányosítaniuk, de alapvetően ők határozzák meg, miként kívánják működtetni helyben a rendszert. Egy nagy megyei kórháznak lehetnek például olyan osztályai, amelyeket meg lehet osztani, de lehet központosítani is. Korábban elindult egyfajta funkcióváltás, de megállt félúton, épp a legrosszabb állapotban - ezt érdemes folytatni, és megpróbálni hozzá stabil finanszírozást biztosítani. Mindehhez segítséget kapnak az intézmények abban, hogy a gazdasági tevékenység jelentős része központi feladat lesz, a járó- és a fekvő kassza összenyitási lehetőségével pedig ez a grémium helyben el tudja dönteni, hogy milyen ellátásra hol van szükség.

- Olyan ez, mint egy megyei mátrix.

- Hívhatjuk így is. A fővárosban is hasonló megoldás várható, de ebben még nincs döntés.

- A vezető intézmények kijelölése miatt lesznek új vezetői pályázatok?

- Elképzelhető, hiszváltozni fog a kompetencia is. A főigazgatók feladata a szakmai munka megszervezése lesz. A szakmának vannak figyelmen kívül hagyhatatlan kérései, így például bizonyos beszerzések ott maradnak a kórházaknál. Az a lényeg, hogy minden intézmény kifizetései legyenek kontrolláltak; még ma is sok a közbeszerzésen kívüli beszerzés...

- Térjünk vissza részben oda, hogy ön a szakma kéréseit is figyelembe véve rendre kijelöli az irányt, amit aztán felülír(hat) a politika. Az adósságrendezéssel kapcsolatban ön például teljes körű konszolidációról beszélt, lenullázásról, a költségvetésben ehhez képest viszont csak 60 milliárd van, a Miniszterelnökség fennhatósága alatt. Úgy tudjuk, úgy kapott plusz forrást, hogy vállalta, 35-40 milliárdot megtakarít - az előbb vázolt racionalizálással?

- Az a terv, hogy eljussunk oda - és ebben a lenullázás is benne van -, hogy az adósságot egy központi szerv vállalja át a kórházaktól. Mindez akkor lehetséges, ha már felállt az új megyei szintű rendszer, terveim szerint ez áprilisra várható. Onnan kezdve tudjuk kontrollálni a kötött kasszákat területenként, és ahhoz arányosítani a felhasználásokat. Ez már bizonyos garanciát jelenthet arra nézve, hogy nem, vagy nem kontrollálatlanul termel hiányt a rendszer.

- A GYEMSZI veszi át az adósságot?

- Az az intézmény, ahová az adósság kerül, nagy valószínűséggel az ÁEEK lesz, és az adósság konszolidációt a beszállítókkal ennek keretében fogjuk tárgyalni.

- Félnek is, hogy elengedtetik velük mondjuk a kamatot...

- Ezt a Ptk. szabályozza, nagy mozgásterünk nincs, de azt tudom, hogy minden beszállító hosszú távon szeretne szállítani, és vannak lehetőségek arra, hogy kölcsönös előnyök mentén dolgozzunk. Nem célszerű beszállítói oldalról sem fenyegetőzni, tisztességes, teljes körű megoldásra törekszünk. A tárgyalásba bevonjuk a gazdasági tárca szakembereit is, így a kormány folyamatosan képben lesz a szükséges forrás nagyságáról...

- A szakma jó 120-180 milliárdot várt öntől, a jövő évi azonban az egészségügy számára nem feltétlenül győzelmi költségvetés. Mi lesz a béremeléssel?

- A jövő évi költségvetésben vannak fontos pozitívumok. Az adósságok kifizetése nem az E-Alap-ot terheli, ez 60 milliárd forint. Több, a szakma jövője szempontjából fontos ügyet támogat a költségvetés. Az egyik, hogy elindult az életpálya-jellegű gondolkodás. Ami a háziorvosi alapellátási rendszerben várható, az az, hogy a jelenlegi finanszírozási összeg egy éven belül csak az orvosok javadalmazását szolgálja, és egy új alapellátási törvényben életpálya szemléletet tudunk megvalósítani. Ha az egész egészségügyön ilyesfajta gondolkodást folytatva végig tudunk menni, akkor van esély arra, hogy előre lépjünk.

- 2015-ben már lehet komoly előrelépés?

- Amennyiben a szükséges változtatások megtörténnek, akkor igen. A jövő év második felére kell megadnunk azokat az adatokat, melyek alapján az egészségügyi életpálya feltételrendszere megalkotható.

- Most viszont sokan azt mondják, hogy ha elveszik tőlük a közreműködés, a másutt foglalkoztatottság esélyét, akkor elmennek, mert nem tudják eltartani a családjaikat.

- Ezt a lehetőséget senki nem akarja elvenni, de tisztázni kell, hogy ki, hol, hány órát dolgozzon alkalmazottként, melyik jogviszonyra terjedjen ki a bérrendezés újabb üteme, mit veszünk figyelembe az életpálya meghatározásánál. Nagyon fontos, hogy első lépésként meg kell teremteni a lehetőségét annak, hogy minden végzett orvos bekerülhessen a rezidensképzésbe, minden rezidens megkaphassa az ösztöndíjat, és ha szakorvos lesz, ne kapjon kevesebbet a korábbi járandóságánál.

- Tehát nem fog szétesni a rendszer, ha megtiltják a magánellátást a közben? Tudjuk, egyesével tárgyalja ezt végig az adott helyekkel, de azt is tudjuk, hogy van közfeladat, amire az államnak nincs (elég) szakembere.

- Szóba sem került, hogy ne dolgozhatnának tovább a közellátásban; aki személyesen közreműködik, annak a munkáját ez nem érinti. Csupán azt takarja a bejelentés, hogy közfinanszírozott ellátásért ne lehessen plusz pénzt kérni. Ne legyen intézményesített megkülönböztetés anyagi okok miatt biztosított és biztosított között... Át kell gondolnunk a korábban kiszervezett szolgáltatások kérdését, miszerint ha az adott területen az állam rendelkezik a megfelelő kapacitással, akkor felesleges magánszolgáltatót igénybe venni. Természetesen, ha ilyen képességei nincsenek az állami rendszernek, akkor megmaradnak a szerződések.

- Szóval nem lesz államosítás például a művese-szolgáltatóknál? Nem lesz megint 4000 haláleset évente, mint a rendszerváltozás környékén, azért, mert az államnak nincs erre kapacitása?

- Természetesen nem lesz, minden változtatást a betegellátás szempontjából vizsgálunk, és tárgyalások után döntünk. Így maga a kérdés is sértő. Általánosságban azt mondhatom, reális áron, de hosszú távú megállapodásokat szeretnénk kötni a beszállítókkal, olyanokat, amelyek biztonságot adnak mindkét félnek, de leginkább a betegeknek.

- Az előbb nem így fogalmazott, de az volt a lényeg, hogy néhány beszállító szinte zsaroló pozíciót vett föl az állammal szemben. Ez lehet a magyarázata annak is, hogy információink szerint gondolkodnak a gyógyszer-nagykereskedelem állami monopóliumként történő újraszabályozásán?

- Természetesen nem célszerű zsarolni a legnagyobb megrendelőt, ha valaki hosszú távon a piacon akar maradni. Mint mondtam, tisztességes, mindkét fél számára megnyugtató, végleges megoldásra törekszünk.
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Címkék: polgármesterként, rezidensképzésbe, rendszerváltozás, meghatározásánál, egyenlőtlenségek, támaszkodhattunk, betegútszervezés, nagykereskedelem, megállapodásokat, ellátóközpontnak, konszolidációról, finanszírozásába, megkülönböztetés, érdekképviseleti, felhasználásokat, intézményesített, progresszivitási, gyógyszerészeti, joggyakorlással, költségvetésben, általánosságban, szolgáltatóknál, valószínűséggel, közreműködéssel, jogszabályokban, legoptimálisabb, magánforrásokat, közegészségügyi, kórházszövetség, államtitkárként, alkalmazottként, gyakorlatairól, beszállítókkal, dolgozhatnának, finanszírozási, központosítunk, kórház maradhat, betegek ellátását, hazai egészségügyi, többi közt, egészségügyért felelős, ágazatvezetői pozíció, kórházat irányítani, emberi attitűdökre, érdekeit figyelembe, kormány egészségügyet, első három, egészségügy finanszírozásába, intézményeket arra, területen kívülről, miniszterelnök közölte, egészségügy problémáiról, FIDESZES MEG HA LEHET KÉRNI EGY SE, Zombor Gábor, Köbli Anikó, Tinnyei Mária, Zombor Gábornak, Medical Tribune-be, Országos Gyógyszerészeti Intézet, Technológiaértékelő Iroda, Egészségügyi Engedélyezési, Közigazgatási Hivatal, Állami Egészségügyi Ellátóközpontnak,
Új komment
Kérjük adja meg a TVN.HU rendszeréhez tartozó felhasználónevét és jelszavát.
Csak regisztrált felhasználók írhatnak kommentet,
amennyiben még nem rendelkezik TVN.HU hozzáféréssel: Klikk ide!
Felhasználónév:
Jelszó:
Kérem írja be a baloldalon látható számot!
Szöveg:  
 
Betűk: Félkövér Dőlt Kiemelés   Kép: Képbeszúrás   Link: Beszúrás

Mérges Király Szomorú Kiabál Mosoly Kacsintás haha hihi bibibi angyalka ohh... ... buli van... na ki a király? puszika draga baratom... hát ezt nem hiszem el haha-hehe-hihi i love you lol.. nagyon morcika... maga a devil pc-man vagyok peace satanka tuzeske lassan alvas kaos :) bloaoa merges miki idiota .... sir puszika
 
 
Félkövér: [b] Félkövér szöveg [/b]
Dőlt: [i] Dőlt szöveg [/i]
Kiemelés: [c] Kiemelt szöveg [/c]
Képbeszúrás: [kep] http://...../kep.gif [/kep]
Linkbeszúrás: [link] http://tvn.hu [/link]
ReceptBázis
Bulgur gombával és csikemellel...
Epres túrótorta
Mákos-almás süti
Lazac édesköményes-citromos rizottóval
Részeges nyúl
Sült hekk
Zöldséges, tepsis krumpli
Cukkinis, padlizsános egytálétel
Pirított gomba sárgarépával
Sajttal töltött gomba
még több recept
Véleményezd!
04.04. 18:02 Koronavírus - A spanyol kormány a szükségállapot újabb meghosszabbítását ke...
04.04. 18:02 Koronavírus - Fidesz: az ellenzék javaslatai hiteltelenek
04.04. 17:42 Koronavírus - Hleb: soha ennyien nem voltak kíváncsiak a fehérorosz labdarú...
04.04. 17:32 Felére apadt a szörfszövetség elnöksége
04.04. 17:22 Coronavirus - Ungaria înfiinţează un fond pentru lupta împotriva epidemiei ...
04.04. 17:02 Koronavírus - Egy nap alatt több mint hétszázzal emelkedett a brit halálos ...
04.04. 16:52 Koronavírus - A koronavírusos betegek ellátására intenzív terápiás e-learni...
04.04. 16:42 Koronavírus - Sok a fertőzött a szlovén idősotthonokban, Horvátországban nő...
04.04. 16:41 Koronavírus - Virtuálisan tartják a virágvasárnapi keresztutat Debrecenben
04.04. 16:22 Koronavírus - Jobbik: segítse a kormány a közúti fuvarozókat
Tudjátok ?
Mi a teendő a novemberi Rododendron bimbóval?
Az álmoknak valóban van jelentése?
Hogyan lehet megszabadulni a kuponoldalak és a maikupon hírlevéltől ?
Kívánhatok, Boldog Új Évet, minden megmaradt Csatilakónak?
Káros az alkohol ? Ha igen akkor mennyire ?
még több kérdés
Blog Címkék
Jó reggelt , Fejér megye !  Képzelt riport Szent Rafael ar...  Szentmise 04. 02. Veszprém  Ferenc pápa: Örömmel haladunk ...  A gyógyulás zsoltára  Szentmise közvetítés péntek es...  Facebookon kaptam Cs ildikótól  Kis kertemben kinyílott az ill...  Tavaszi kép  Kilenced Szent Pió Atyához.......  Tíz évvel ezelőtt halt meg Sze...  Ünnepi szentmise 2020.04.12 -é...  Üresek a kávézók  A föld üzenete  Kapcsolódjunk be, imádkozzuk e...  Hiszek, mert tudom...  Rendkívüli nagyböjti triduum H...  Virág csészében  Fürdőző kutyák  Rúzsa Magdi - Most élsz (Marad...  Ima  A szavak  Ibolya csokor  Ferenc pápa Twitter-üzenetei á...  Facebookon kaptam  Avilai Szent Teréz is megtapas...  A pápa azért imádkozott,  Rúzsa Magdi - Most élsz (Marad...  Jó egészséget, erős immunrends...  Keresztút Veszprém - Jásdi tem...  Orchidea  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Kellemes teázást!  Fertőzéstől való félelmeket ki...  Sokan szeretnék a világot megv...  Jó reggelt kedves látogatóimna...  Útravaló – 2020. április...  Kozmopolita himnusz Mindenhat...  Kellemes délutánt kívánok  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Vártalak...  Jó reggelt  Ez itt az én Hazám  Mit szimbolizál a húsvéti gyer...  Kapcsolódjunk be, imádkozzuk e...  Sárga rózsák  A keresztyének szomorúsága  Cicák az ablaknál  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Clematis  Facebookon kaptam  Istenre várok  Néha állj meg, csak egy percre...  Nagyanyó gitárral  9. állomás Jézus harmadszor es...  Facebookon kaptam  Üresek a kávézók  Ferenc pápa Twitter-üzenetei á...  Ami ma mellbe vágott  A pápa azért imádkozott,  Birtalan Ferenc : Harangok zúg...  Facebookon kaptam  Lévay László : Még mindig remé...  A gyógyulás zsoltára  623 főre nőtt a beazonosított ...  Jó reggelt , Fejér megye !  Szentmise közvetítés péntek es...  Értetlen vagyok! Az, hogy ne m...  5. nagyböjti hét péntek 04.03  Szentmise 2020.04.02 -Emlékezé...  Jó reggelt  A pápa azért imádkozott,  Tavaszi kép  Facebookon kaptam  5. nagyböjti hét péntek 04.03  A Szentírás üzenete - 2020. áp...  Migrén ellen  Facebookon kaptam Mírjam barát...  Png virág  Az élet győz!  Csokor bögrében  Valami pozitív  Avilai Szent Teréz is megtapas...  Avilai Szent Teréz is megtapas...  Csokor bögrében  Facebookon kaptam  Az élet győz!  Bach: Máté passió  71. Szülinap :) ISTEN ÉLTESSEN...  Háromszor nappal  Facebookon kaptam  71. Szülinap :) ISTEN ÉLTESSEN...  Az egész ország területén növe...  Petőfi Sándor - István Öcsém...  Lévay László : Még mindig remé...  Hat nővér hunyt el egy olasz k...  Ima 
Bejegyzés Címkék
kórház maradhat, betegek ellátását, hazai egészségügyi, többi közt, egészségügyért felelős, ágazatvezetői pozíció, kórházat irányítani, emberi attitűdökre, érdekeit figyelembe, kormány egészségügyet, első három, egészségügy finanszírozásába, intézményeket arra, területen kívülről, miniszterelnök közölte, egészségügy problémáiról, ágazat szereplőinek, megoldás szempontjából, általam előterjesztett, segítségével állította, elkövetkezendő időkben, szakmai kamarákkal, választások előtt, személyes közreműködéssel, járványügyi feladatokkal, pedig hamarosan, korábbi OGYI, finanszírozás mellett, forgatókönyv pontos, munkanevén Állami, állami egészségügyi, területi szint, területi igazgatóságok, megyei irányítási, előző kormányzati, egyik legnagyobb, hozzájuk tartozó, többi intézmény, legoptimálisabb megoldás, központi régió, kapacitások elosztása, betegutak megszervezése, szakmai struktúra, progresszivitási szintek, szakértői anyagok, megyében lévő, állami szereplők, kormányhivatal képviselőinek, nagy megyei, legrosszabb állapotban, intézmények abban, gazdasági tevékenység, fekvő kassza, grémium helyben, megyei mátrix, vezető intézmények, főigazgatók feladata, szakmai munka, szakmának vannak, közbeszerzésen kívüli, szakma kéréseit, költségvetésben ehhez, előbb vázolt, központi szerv, kötött kasszákat, adósság kerül, adósság konszolidációt, beszállítókkal ennek, tárgyalásba bevonjuk, gazdasági tárca, kormány folyamatosan, szükséges forrás, egészségügy számára, adósságok kifizetése, szakma jövője, életpálya-jellegű gondolkodás, háziorvosi alapellátási, jelenlegi finanszírozási, éven belül, orvosok javadalmazását, egész egészségügyön, szükséges változtatások, egészségügyi életpálya, lehetőséget senki, bérrendezés újabb, életpálya meghatározásánál, lehetőségét annak, korábbi járandóságánál, adott helyekkel, államnak nincs, korábban kiszervezett, adott területen, állam rendelkezik, megfelelő kapacitással, állami rendszernek, rendszerváltozás környékén, betegellátás szempontjából, állammal szemben, magyarázata annak, legnagyobb megrendelőt, piacon akar, , ,
2020.03 2020. április 2020.05
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
27282930 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 0 db bejegyzés
e év: 0 db bejegyzés
Összes: 64001 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 1540
  • e Hét: 11766
  • e Hónap: 6690
  • e Év: 237708
Szótár
 
Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2020 TVN.HU Kft.